Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Παρέλαση Ζαμπά ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Παρέλαση Ζαμπά
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα ακόμα ντέρμπι,ήταν «κυρίαρχος» καθώς επικράτησε στην Τούμπα με σκορ 2-0 του Παναθηναϊκού παίζοντας καλύτερα. Οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και παραμένουν μαζί με τον Ατρόμητο οι μοναδικές αήττητες ομάδες.
Το παιχνίδι ουσιαστικά ήταν ένας μονόλογος για τον «Δικέφαλο», καθώς είχε την

Γενική είσοδος 15 ευρώ στο Παναχαϊκή - Ολυμπιακός

Γενική είσοδος 15 ευρώ στο Παναχαϊκή - Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 ενόψει του αγώνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής, της 4ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, ανακοινώνει τα εξής :

Ο Μάνος "καθάρισε" γιά τον Ολυμπιακό στο 90΄ με 1 - 0 τον Απόλλωνα

LIVE: Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης (19:30) 
Έσπασαν καρδιές στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται το γκολ του Δημήτρη Μάνου στο 90' για να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα, ο οποίος παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες βρήκαν απέναντι τους μία ομάδα που έπαιξε κλειστά, έχασαν ευκαιρίες, αλλά σπατάλησαν και 75 λεπτά παίζοντας χωρίς επιθετικό. Ο Ολυμπιακός έστω και με

Η ολική ανατροπή της Ξάνθης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

O Γέντρισεκ, με το 6ο φετινό του γκολ, «σκότωσε» τον ΠΑΣ Γιάννινα που γνώρισε την έκτη φετινή ήττα, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί στο 21ο λεπτό με τον Μυστακίδη.
Ο Βελίδης πραγματοποίησε σωρεία αποκρούσεων ανάμεσα στις οποίες και σε πέναλτι που εκτέλεσε στο 7΄ ο Γέντρισεκ, το πρώτο ύστερα από 8 χρόνια (!)

Η κυρία… δεν θα ξανατραγουδήσει. Η Μέρκελ αποχωρεί από την προεδρία του CDU, μετά από 18 χρόνια


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου 
Η κυρία… δεν θα ξανατραγουδήσει.
Η φυσική ηγέτιδα της Ενωμένης Ευρώπης τα πολλά τελευταία χρόνια, πήρε την απόφαση να… παραμερίσει, μετά τα διαδοχικά αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα σε Βαυαρία και Έσση.
Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι, πηγές του CDU αναφέρουν ότι, η Άνγκελα Μέρκελ θα αποχωρήσει τον Δεκέμβριο από την προεδρία του

“Ξεκινάμε μαζί”… Η ώρα του Κώστα Μπακογιάννη (ήρθε)





Του Νίκου Φυλάγγελου
Η ώρα του Κώστα Μπακογιάννη… ήρθε.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δίνει ραντεβού με το προσωπικό πολιτικό πεπρωμένο του, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων.

Παρουσίαση βιβλίου τώρα στο ΕΒΕΑ ( ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις σε ΟΤΑ (πίνακας)


Από σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στην προκήρυξη 10Κ/2018 (ΦΕΚ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατό δεκαοκτώ (118) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού (Υπουργείο Εσωτερικών).

Κατά τα λοιπά τους φταίει το «παλιό σύστημα»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την περασμένη εβδομάδα, μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρουσίασαν στη Βουλή την έκθεσή τους για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορέων της γενικής κυβέρνησης προς τρίτους.
Η έρευνά τους έγινε μετά από απαίτηση των δανειστών και αφορούσε την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2016 ως και τον Αύγουστο του 2018.
Και όπως αποκαλύφθηκε, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τρίτους από 4,759 δις στις 31 Δεκεμβρίου 2016 έφθασαν τα 6,26 δις τον Αύγουστο του 2018.
Προσέξτε τώρα: Στο τέλος του 2012, τα ληξιπρόθεσμα που είχε παραλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν 9,6 δις. Σε δύο χρόνια, το 2014 δηλαδή, είχαν πέσει στα 3,6 δις. Δηλαδή, στα δύο

Στην Ανδρούσα και τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου του Νέου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Στον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου του Νέου και στη λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και της Τίμιας Κάρας του Αγίου στην Ανδρούσα Μεσσηνίας συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2018.
Ο κ. Πέτρος Τατούλης έτυχε θερμής υποδοχής από την τοπική κοινωνία και τους συμμετέχοντες στην εορτή για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την περιοχή και τη συνεπή του παρουσία.

Εντάχθηκε με απόφαση Πέτρου Τατούλη στο ΕΠ της Περιφέρειας η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΡΙΟΣ
Εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΡΙΟΣ» στο Δήμο Καλαμάτας συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  950.000,00  €.

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικό σχολείο Ανυφίου Δήμου Ναυπλιέων
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο «Προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Ανυφίου Δήμου Ναυπλιέων» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  2.200.000,00 

Με απόφαση Πέτρου Τατούλη γίνεται πραγματικότητα το σχολείο Αρχαίας Κορίνθου


Αποτέλεσμα εικόνας για Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το «Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  3.100.000,00  €.

Ευρωπαϊκά Νέα - EurActiv:Τέλος εποχής για Μέρκελ...

logo hi logo

Τέλος εποχής για Μέρκελ: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του CDU

Eirini Sotiropoulou, 29 Oct 11:37 AM

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία μετά το πλήγμα που υπέστη το κόμμα της Μέρκελ CDU στις τοπικές εκλογές στην Έσση την Κυριακή. ...Read M

Με κορυφαίους επιστήμονες και ομιλητές αύριο η ημερίδα του ΤΕΕ για τις Φυσικές Καταστροφές

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ημερίδα με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές: Πρόληψη, Πολιτική Προστασία και Έργα Υποδομής», με κορυφαίους ομιλητές από τους χώρους της επιστήμης, της πολιτικής και του επαγγέλματος του μηχανικού. Η ημερίδα που διοργανώνει το ΤΕΕ την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 & ώρα 10:00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ(Αθήνα, Νίκης 4, 1ος όροφος) έχει στόχο να αναζητηθούν τρόποι θωράκισης της χώρας έναντι φαινομένων φυσικών καταστροφών, ιδιαιτέρως ενόψει των νέων δεδομένων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, δήλωσε σχετικά:

Προλάβετε το Εγκεφαλικό Επεισόδιο αν έχετε κολπική μαρμαρυγή. Ένας ασθενής εξομολογείται...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων (World Stroke Organization) έχει καθιερώσει την 29η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη «σύγχρονη αυτή πανδημία», η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα

Πειράματα φυσικής και χημείας - Mια πρωτοποριακή δράση στο Ξυλόκαστρο

 
Κάτι κινείται στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αφού αυξημένη δραστηριότητα παρουσιάζουν οι επιστήμες και οι τέχνες σ΄ ένα νέο χώρο, στο «Δέντρο της Γνώσης». Ο εναλλακτικός αυτός χώρος  που διευθύνει η Γιώτα Μπάγκα είναι ένα κέντρο μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης, που λειτουργεί με τμήματα καθημερινής μελέτης των παιδιών του Δημοτικού σχολείου και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες. Μέχρι τώρα λειτουργούν

Ο Μπολσονάρου νέος πρόεδρος Βραζιλίας


Ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας, συγκεντρώνοντας το 55,70% των ψήφων, έναντι του 43,30% που έλαβε ο κεντροαριστερός αντίπαλός του Φερνάντου Αντάτζι, κατά τα ακόμη προσωρινά

Πρόσκληση για την αδελφοποίηση Δήμου Τρίπολης και Δήμου Πρέβεζας


 

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Nεκρός Βορειοηπειρώτης σε συμπλοκή με την Αλβανική Αστυνομία


Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας έπεσε ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωσταντίνος Κατσιφάς με καταγωγή από τα Ιωάννινα. Σύμφωνα με Αλβανικά ΜΜΕ, ο 35χρονος κρύφτηκε στο υδραγωγείο του χωριού Βουλιαράτες στην περιοχή του Αργυροκάστρου και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Το χρονικό
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στο Himara.gr, στις 10πμ ο 35χρονος

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου αν έχουν παραταθεί


Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή που έγινε για αντίστοιχα προβλήματα εργαζομένων – συμβασιούχων στην Ιταλία καλεί στην μετατροπή συμβάσεων που έχουν παραταθεί πέραν μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας, να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην απόφαση του καταλήγει ως εξής: «…σε