Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ιανουάριος 1823. Η μάχη στα Μαύρα Λιθάρια. - Η καταστροφή των υπολοιμάτων της στρατιάς του Δράμαλη


Μετά την ήττα του Δράμαλη στα Δερβενάκια τα λείψανα της στρατιάς του , είχαν καταφύγει στην Κόρινθο. Αρχικά, το μεγάλο στρατιωτικό σώμα δεν είχε πρόβλημα επισιτισμού, γιατί εφοδιαζόταν τα χρειώδη από διάφορα πλοία που έφθαναν από την Πάτρα. Αφότου, όμως, πέντε υδραίικα καράβια απέκλεισαν το λιμάνι της Κορίνθου, το πρόβλημα των επτά χιλιάδων στρατιωτών οξύνθηκε. Κοντά σ' αυτό, μεγάλωνε ο εκνευρισμός και η αγωνία τους, βλέποντας να αποκλείονται από κάθε δυνατότητα βοήθειας. Έτσι, οι πολιορκούμενοι πήραν την απόφαση απελπισίας να πολεμήσουν για την απελευθέρωσή τους εξερχόμενοι από την πόλη. Μετά τον  θάνατο του, Δράμαλη , ο  Δελήμπασης του  , στρατηγό Ντελή Αχμέτ , στις 26 Ιανουαρίου 1823 βγήκε από την Κόρινθο ηγούμενος «των εναπολειφθέντων Τούρκων επέκεινα των επτά χιλιάδων» και κατευθύνθηκε προς τη θέση Ζαχολίτικα ( Δερβένι) και προσπαθεί να φτάσει στην Πάτρα.

Στο μεταξύ, οι Πετμεζαίοι βρίσκονταν σε διένεξη με τους προκρίτους, της Αχαΐας που κατηγορούσαν τους οπλαρχηγούς ότι εξαιτίας των καταχρήσεών τους ο λαός υπέφερε. Ωστόσο, οι απαιτήσεις της εποχής ήταν με το μέρος των οπλαρχηγών, οπότε οι πρόκριτοι, βλέποντας να χάνουν την επιρροή τους, επέλεξαν, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους με τους στρατιωτικούς, τον πιο ακραίο τρόπο, δηλαδή τα όπλα. Εναντίον του Νικολάου Πετμεζά και των ανδρών του, που βρίσκονταν στη θέση Χασιά στις Κλουτσίνες, εξεστράτευσαν οι Ανδρέας Ζαΐμης, Χαραλάμπης, Φωτήλας, Θεοχαρόπουλος κ.α. με χίλιους άνδρες. Τότε οι αντιμαχόμενοι Έλληνες έμαθαν την έξοδο του στρατεύματος του Δράμαλη από την Κόρινθο, όπου ήταν εγκλωβισμένο και τώρα προχωρούσε κατά μήκος του Κορινθιακού προς το Δερβένι.

. Όταν αυτό μαθεύτηκε στο στρατόπεδο των προυχόντων, το πατριωτικό φιλότιμο νίκησε τις μικρόψυχες διαφωνίες και ο Ζαΐμης ξεκίνησε να αποκλείσει τους Τούρκους στέλνοντας μήνυμα συμφιλίωσης προς τους οπλαρχηγούς εν όψει του κοινού εχθρού. Το μήνυμα αυτό προς τους Πετμεζαίους έχει ως εξής: «Συμπατριώται! Οι εκ Κορίνθου εχθροί διαβαίνουν δια τας Πάτρας και ήδη διανυκτερεύουν εις τα Ζαχολίτικα. Ημείς ταύτην την στιγμήν κινούμεθα κατ' αυτών παραδίδοντες εις την παντοτεινήν λήθην τα μεταξύ μας. Φρονούμεν, ότι και υμείς έχετε τα αυτά αισθήματα με ημάς υπέρ της πατρίδος. Σας περιμένομεν λοιπόν εις την Ακράταν προτού εξημερώση, δια να πολεμήσωμεν τους κοινούς εχθρούς της πατρίδος. Και αφού καταστρέψωμεν αυτούς, εάν έχετε όρεξιν, ξεμπερδεύομεν έπειτα και τα μεταξύ μας»

. Οι Πετμεζαίοι συναίνεσαν στην πρόταση του Ζαΐμη και όλοι μαζί έσπευσαν να πολεμήσουν τον εχθρό στην Ακράτα.
Στο μεταξύ ο Παναγιωτάκης Γεραρής που συμμετείχε στη μάχη των Δερβενακίων παίρνει εντολή από τον πρωτομάστορα της νίκης,Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, να επιστρέψει στη Ζάχολη για να πιάσει τα στενά του Δερβενίου και των Μαύρων Λιθαριών , μαζί με τον Γεωργάκη Χελιώτη για να ανακόψουν την πορεία του Δράμαλη προς την Πάτρα. Τότε αυτοί κατέβηκαν από τη Μονή του Προφήτη Ηλία Ζάχολης και έπιασαν τη φυσική οχυρή θέση στα Μαύρα Λιθάρια με σκοπό να χτυπήσουν τους Τούρκους.

 Ο καπεταν Γεραρής, είχε φροντίσει  να βάλει ομάδες - παρατηρητές με δηηρρίτες τους Κορδούλη και τον  Κουτρούλη στα υψώματα της Εκτενής , στη Λυγά , στη Κούρια , στις Ψωροσπηλιές, πανώ από το Δερβένι  και φυσικά στα Μαυραλιθάρια όπου και τα ταμπούρια του καπετάνιου. Εκεί οι ομάδες είχαν την επίβλεψη να βλέπουν αν έρχονται τουρκοι και να ειδοποιούν τους Ζαχολίτες που δούλευαν στα πεδινά , καθώς ήταν η εποχή  του ελαιομαζώματος.Οι πρώτοι πυροβολισμοί της τελικής καταστροφής της στρατιάς του Δράμαλη έπεσαν στον Άγιο Σπυρίδωνα στη Λυγιά. Ακολούθησαν συμπλοκές κατά μήκος της παραλίας στη Ροδιά και στο Δερβένι.
Οι Τούρκοι επιχείρησαν να σπάσουν τον ελληνικό κλοιό αλλά δίχως αποτέλεσμα, γι αυτό αναγκάστηκαν να οχυρωθούν στην παραλία.
Στα Μαύρα λιθάρια ο Καπετάν Γεραρής είχε ταμπουρωθεί με οπλισμένους άνδρες και κατοίκους με τσεκούρια, μαχαίρια και ότι άλλο εύρισκαν και στη σκληρή μάχη που ακολούθησε νίκησε τους Τούρκους
Στη στενωπό των Μαυρολιθαρίων και στη πεδινή έκταση της Ακράτας διεξήχθη η περίφημη ομώνυμη μάχη μεταξύ Ελλήνων υπό τους οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή, Ζαΐμη και Πετμεζά, με το στρατότου Δράμαλη υπό τον Ντελή Αχμέτ από την μεγάλη στρατιά . Στην μάχη τραυματίστηκε σοβαρά ο Παναγιωτάκης Γεραρής. Οι νεκροί της μάχης ετάφησαν στον Άγιο Γεώργιο της Ζάχολης και στους τάφους των ανωνύμων φυτεύτηκαν επτά κυπαρίσσια.Αποτέλεσμα της μάχης στα Μαύρα Λιθαρία που έπαιξε ουσιαστικό ρόλο γιά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό,ήταν από την μεγάλη στρατιά του Δράμαλη μόλις 600 εξαθλιωμένοι από την πολιορκία και την κακοπάθεια Τούρκοι να γλιτώσουν κυνηγημένοι προς την Πάτρα. Οι Τούρκοι βρήκαν αναπάντεχα έναν τρόπο διαφυγής, όταν στις 10 Φεβρουαρίου φάνηκαν έξι τουρκικά πλοία στα οποία έσπευσαν να επιβιβασθούν καταδιωκόμενοι από τους Έλληνες. Πολλοί κατόρθωσαν να διασωθούν, ανάμεσά τους και ο Δελή Αχμέτ. Πολλοί όμως σκοτώθηκαν από τους Έλληνες, ενώ άλλοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι Το γεγονός ότι 600 Τούρκοι κατόρθωσαν να διαφύγουν, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν από την ανέχεια και τις κακουχίες, ο στρατηγός και πρόκριτος Παναγιώτης Παπατσώνης το αποδίδει ανεπιφύλακτα στη φιλαρχία και φιλοϋλία των ελληνικών παρατάξεων: « Αλλά καθ' οδόν εις την Ακράταν του Αιγίου συναντηθέντες μετά του Ζαΐμη, Λόντου και των Πετμεζαίων αλληλομαχούντων εν τω μεταξύ των ποιός να πάρη τα εισοδήματα των σταφίδων της Βοστίτζης, διότι εκεί ήτον ο Πακτωλός και αθελήτως οι αλληλομαχούντες εμπόδισαν εκεί εις την Ακράταν τους Τούρκους... Μη δυνηθέντες (οι Έλληνες) και αυτούς τους εναπομείναντες 600 Τούρκους να τους αιχμαλωτίσουν ένεκα των διχονοιών, διότι είχον και τον νουν τους ποιός να πρωταρπάξη τα εισοδήματα των σταφίδων της Βοστίτζης και ούτω πως άφησαν τους ολίγους Τούρκους να φύγουν»

Ο πρώτος τραυματίας στην Προανακριτική είναι γεγονός!



Τελικά ήταν ζήτημα χρόνου. Ο πρώτος τραυματίας από την ένταση στην Προανακριτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ είναι γεγονός. Όλα έγιναν στις 5 το απόγευμα όταν ο Πρόεδρος της Προανακριτικής τόλμησε να διακόψει μετά από 5,5 ώρες την συνεδρίαση.
Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου έφερε αντιρρήσεις, γεγονός που εξόργισε τους υπόλοιπους βουλευτές.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης της εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να "ανακρίνουν" επι 5,5 ώρες τον μάρτυρα κ. Πλασκοβίτη και τότε εκείνη εξεμάνη και κατηγόρησε το προεδρείο για συγκάλυψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια των έντονων διαλόγων ο Αδωνις Γεωργιάδης της είπε: "Εκανες 400 ερωτήσεις, και επειδή δεν έκανες 401 σημαίνει ότι συγκαλύπτουμε;"
Τότε από τα νεύρα του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, χτύπησε το χέρι του στο έδρανο και έσπασε το μικρό του δάχτυλο!
Το Newsit επικοινώνησε με την σύζυγο του βουλευτή και μας ενημέρωσε ότι αυτή την ώρα είναι σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ο σύζυγός της έχει πάθει κάταγμα και περιμένει να του βάλουν γύψο.

newsit.gr

Σχέδιο "Αθηνά" - Όλες οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν για ΑΕΙ και ΤΕΙ - Λουκέτο σε σχολές στο Αίγιο, στην Αμαλιάδα, τη Λευκάδα, το Αργοστόλι, τη Ναύπακτο, τη Λειβαδιά ...


Δεν θα ξεπεράσει το 4% η μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, δίνοντας το σχέδιο στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, θα μειωθούν κατά 94 τα τμήματα στο φετινό μηχανογραφικό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Πέρυσι ήταν 480 και τώρα θα είναι 386.
Επίσης, θα υπάρξει αύξηση των εισακτέων στα πανεπιστήμια, κατά 15% και ιδιαίτερα σε σχολές και τμήματα θετικής κατεύθυνσης, ενώ στα ΤΕΙ θα υπάρξει μείωση περίπου 30% σε τμήματα με ομοειδές γνωστικό αντικείμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, στην Αθήνα θα λειτουργεί ένα ομοσπονδιακού τύπου πανεπιστήμιο, κατά τα πρότυπα της Βρετανίας και Γαλλίας, με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο εντάσσονται το Γεωπονικό, το Οικονομικό, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Χαροκόπειο.

Οι πόλεις που δεν θα έχουν κανένα τμήμα ή σχολή είναι 12.

Πρόκειται για την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το Αίγιο, την Αμαλιάδα, τη Λευκάδα, το Αργοστόλι, τη Ναύπακτο, τη Λειβαδιά, τα Μουδανιά, τη Βέροια, την Έδεσσα και τη Νάουσα.
Στην Αθήνα δημιουργείται Ομοσπονδοτεχνολογικό Ίδρυμα, στο οποίο υπάγονται τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ, αναβαθμίζεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο και θα συνδεθεί με τμήματα Ελληνικών Σπουδών πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Τα πανεπιστήμια με διοικούσες επιτροπές ή λιγότερα από τέσσερα τμήματα της περιφέρειας απορροφώνται από άλλα πανεπιστήμια.

Για παράδειγμα: το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος, χωρίζεται στα δύο και τα τμήματα της Λαμίας μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ ένα τμήμα απορροφάται από το Πάντειο. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ, δύο τμήματά του μεταφέρονται στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας απορροφάται από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δεν θα απολυθούν ή απομακρυνθούν από την εργασία τους το διδακτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα τμήματα που συγχωνεύονται ή απορροφώνται.

Οι φοιτητές των τμημάτων αυτών θα παραμείνουν ώσπου να τελειώσουν τις σπουδές τους, αλλά θα μεταφερθούν στο τμήμα που θα απορροφήσει το δικό τους, σε όποιες περιπτώσεις συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το ίδιο θα γίνει με τους διδάσκοντες και τους εργαζόμενους.

Ακόμη, δεν θα εφαρμοστεί το πλαφόν της βάσης του 10.
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι ο διάλογος συνεχίζεται, αφού το σχέδιο θα σταλεί στα πανεπιστήμια. Επισήμανε, δε, ότι κατά την περίοδο κρίσης που περνάμε υπάρχουν, αλλά και δίδονται ευκαιρίες. «Δεν έχουμε» είπε «την πολυτέλεια του χρόνου, αλλά παρ' όλα αυτά ακολουθήθηκε η πολιτική διαλόγου με τους φορείς, ενώ εκθέσαμε τα κριτήρια και τους κανόνες στα πολιτικά κόμματα».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι στόχοι του υπουργείου είναι η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, η αναβάθμιση των ιδρυμάτων και η σύνδεσή τους με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας, και μέριμνα είναι τα παιδιά, οι νέοι, οι προσδοκίες αυτών και των οικογενειών τους, να σπουδάζουν σε ισχυρά ιδρύματα με αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας, ώστε να μην παίρνουν πτυχία που οδηγούν στην ανεργία.

newsit.gr

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ



Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πέρασαν ήδη 17 έτη από την αποφράδα ημέρα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου 1996. Από την ημέρα της τεχνητής ελληνοτουρκικής κρίσης, ενορχηστρωμένης από το βαθύ τουρκικό παρακράτος, που ξεκίνησε από την κατάληψη των βραχονησίδων των Ιμίων από Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι υπέστειλαν την ελληνική και τοποθέτησαν την τουρκική σημαία. Πέρασαν δέκα επτά έτη από εκείνη την ημέρα που η Πατρίδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό μας Ναυτικό, έχασαν τρεις ανδρείους πιλότους και άριστους αξιωματικούς. Τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό. Τρία παλληκάρια βγαλμένα από θρύλους ηρώων, που απέδειξαν με τη θυσία τους ότι το Ελληνικό Έθνος θα γεννά για πάντα Ήρωες, όσο υπάρχουν σ’ αυτή τη γη Έλληνες.

          Πολλή συζήτηση έγινε τότε σχετικά με το ποια ήταν τα αίτια της πτώσης του πολεμικού ελικοπτέρου του Π.Ν. στο οποίο μετέβαιναν. Κάποιοι είπαν ότι έπεσε από μηχανική βλάβη, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή των Ιμίων, κάποιοι έβαλαν στο τραπέζι των συζητήσεων ακόμη και την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Λιγότεροι ήσαν αυτοί που είχαν το σθένος να διατρανώσουν την άποψη ότι το ελικόπτερο εβλήθη από ριπές Τούρκων στρατιωτών που ευρίσκοντο στη γύρω περιοχή. Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, τα αίτια της πτώσης θεωρούνται «αδιευκρίνιστα», προσβάλλει τη μνήμη των Μεγάλων Νεκρών μας.

          Το μεγαλύτερο δυστύχημα σε αυτήν την Εθνική Τραγωδία, είναι ασφαλώς το γεγονός ότι τα τρία παλληκάρια έχασαν τη ζωή τους όχι σε πόλεμο αλλά εν καιρώ ειρήνης, διότι η ανίκανη να χειριστεί εθνικές κρίσεις, αλήστου μνήμης αμερικανόδουλη κυβέρνηση Σημίτη, δεν είχε την εμπειρία, την πολιτική βούληση και την εθνική πυγμή, να εκμεταλλευθεί το στρατιωτικό πλεονέκτημα που απέκτησαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκείνη τη νύχτα, οι άνδρες των οποίων ανέμεναν το πράσινο φως για να επιχειρήσουν τις δέουσες ενέργειες, ώστε να εκθέσουν ανεπανόρθωτα τον αντίπαλο.

          Εκείνες τις ημέρες φάνηκε πόσο γυμνή και ρηχή ήταν η πολιτική μας ηγεσία. Διαπιστώσαμε μετά λύπης και δέους ότι ο τότε Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ευρισκόμενος σε «vertigo», αγνοούσε τι σημαίνει η φράση «κανόνες εμπλοκής» Ακούσαμε ανεπίσημα μεν, παταγωδώς δε, φαιδρές και ανθελληνικές απόψεις πρωτοκλασσάτων αριστεροπασοκικών στελεχών, ότι δεν αξίζει τον κόπο να κάνουμε πόλεμο για βράχους που βόσκουν κατσίκια και ότι μακάρι να φυσούσε λίγο αεράκι για να πέσει η σημαία μας από τον βράχο των Ιμίων.

          Εξευτελιστήκαμε ως Έθνος όταν ο πολιτικός νάνος Κώστας Σημίτης, ευχαρίστησε τους Αμερικανούς ως Έλλην Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, γιατί δήθεν μεσολάβησαν και απεφεύχθη μια γενικευμένη ελληνοτουρκική σύρραξη, ενώ στην ουσία, με τη δική μας ανοχή, επετράπη στους Τούρκους να ομιλούν για αμφισβητούμενο καθεστώς στο Αιγαίο.

          Εκείνη τη μαύρη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου 1996, εγκαινιάσθηκε επίσημα, η ενδοτική ανθελληνική εξωτερική πολιτική των χειραγωγούμενων από τον ξένο παράγοντα, ελληνικών κυβερνήσεων. Καθιερώθηκε το σημιτικό δόγμα «δεν διεκδικούμε τίποτα», αλλά παραχωρούμε τα πάντα προκειμένου να έχουμε την ησυχία μας. Ήταν η πρώτη φορά στη μακραίωνη ελληνική ιστορία που αμφισβητήθηκε από την Τουρκία εν καιρώ ειρήνης, ελληνικό έδαφος κατοχυρωμένο από το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων (10-12-1947) και το Διεθνές Δίκαιο. Ήταν η απαρχή της απόλυτης υποδούλωσης μιας ελληνικής κυβέρνησης στην Παγκόσμια Τάξη. Μια υποδούλωση που επιστεγάστηκε τρία χρόνια αργότερα, με την παράδοση του φυσικού μας συμμάχου, Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους και τη μη τοποθέτηση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο, που θα θωράκιζαν τη Μεγαλόνησο από τις τουρκικές αυθαιρεσίες.

          Τότε οι ενδοτικοί πολιτικοί μας, έδωσαν το δικαίωμα στην Τουρκία να μας λοιδορεί, να χαράσσει «γκρίζες ζώνες» σε όλα τα μήκη και πλάτη του Αιγαίου και να ονειρεύεται το μισό Αιγαίο υπό τουρκική κατοχή. Από τότε αυξήθηκαν οι πιέσεις στη Θράκη και οι απειλές ως προς την ενάσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τότε ετέθη σε λειτουργία και επισήμως, ο μηχανισμός για μετουσίωση του σχεδίου  Κίσσινγκερ, που στρέφεται κατά της εθνικής ακεραιότητας της Ελλάδος. Μια ακεραιότητα που θα τεμαχιστεί όταν ο ατίθασος ελληνικός λαός, αποκτήσει ηττοπάθεια, έχοντας πρώτα απολέσει εθνικά ιδανικά δοξασμένων εποχών, την θρησκεία του, την γλώσσα του, την εθνική του ομοιογένεια και την εθνική του υπερηφάνεια.

          Το Ελληνικό Έθνος όμως παρόλα ταύτα και παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του δεν είναι συνήθως αντάξιες των περιστάσεων, αντέχει ακόμα. Συνεχίζει να υπάρχει γιατί πάντα θα το υπερασπίζονται ΗΡΩΕΣ, είτε σε ειρηνική είτε σε πολεμική περίοδο. ΗΡΩΕΣ σαν τους ανδρειωμένους αξιωματικούς των Ιμίων, που στις καρδιές του λαού έχουν καταταγεί στο Πάνθεον των Μεγάλων του Έθνους. Η επίσημη Πολιτεία ίσως τους ξέχασε. Ίσως να μην τίμησε τη θυσία τους όσο θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τα λιγοστά μνημεία που υπάρχουν προς τιμή τους, μάλλον χάρις την ιδιωτική πρωτοβουλία στήθηκαν.

          Βέβαια οι ηρωικές τους ψυχές δεν αναζητούν μνημεία και εκδηλώσεις μνήμης για να ικανοποιηθούν. Οι Νεκροί των Ιμίων θα είναι δικαιωμένοι μόνο αν η Ελλάς μεταβάλει την φοβική εξωτερική της πολιτική και τη μετατρέψει σε ρωμαλέα, αντάξια του Ελληνικού Μεγαλείου και της Εθνικής Τιμής. Θα αναπαύονται γαλήνια και θα πιάσει τόπο η θυσία τους, μόνο εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει γνήσιους πολιτικούς άνδρες που θα έχουν το σθένος να ασκήσουν πολιτική που θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στη σφυρηλάτηση της κατάλληλης νοοτροπίας ώστε όλοι να κατανοήσουμε, αφενός μεν, ότι ο ενδοτισμός είναι έννοια ασύμβατη με τον Ελληνισμό αφετέρου δε, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουμε την ημιτελή Επανάσταση του 1821.

          Τιμή και Δόξα λοιπόν, στους Αθάνατους Ήρωες των Ιμίων. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.

             ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
         ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
                         ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     
                    ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ :«Ένταξη τοπικής κοινότητας Ζεμενού στο ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ».


Με την 22507/ADS 406/28-12-2012 απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , που αναρτήθηκε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 30/01/2013, αφού  έλαβε υπόψη του την αρ 4/2011 απόφαση της τοπικής κοινότητας Ζεμενού και μετά από διαλογική συζήτηση,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ



Εγκρίνει την υποβολή αιτήματος προς την ειδική επιτροπή του άρθρου 18 παρ. 5 του Ν. 2503/1997 του Υπουργείο Εσωτερικών για ένταξη της τοπικής κοινότητας Ζεμενού του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών.

Στην συνεδρίαση, που έγινε στο Ξυλόκαστρο και στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, στις 27/12/2012, η κ. Πρόεδρος Δ. Σ. κ. Χριστίνα Καζάνη εισάγοντας το θέμα της ημερήσιας διάταξης «Ένταξη τοπικής κοινότητας Ζεμενού στο ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ».ανέγνωσε επιστολή του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Ζεμενού κ. Παναγιώτη  Χατούπη που έχει ως εξής:

€393,6 εκατ. σε 101 δήμους για ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το Φεβρoυάριο

Συνολικό ποσό, ύψους 393,6 εκατ. ευρώ, θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 101 δήμους της χώρας, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τους ιδιώτες, σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωσε και τον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (εδώ ο πίνακας)
Όπως είπε, μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. (εκ των οποίων περίπου 255 εκατ. ευρώ σε 42 δήμους πριν από τα Χριστούγεννα). Σημειώνεται ότι δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία για τις επιστροφές επιπλέον φόρων ύψους 553 εκατ. ευρώ «δεδομένου ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Και τα οποία θα αυξήσουν το ποσό».
Το σύνολο των αιτημάτων χρηματοδότησης, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, διαμορφώνεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ. «Και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου», είπε ο Χρ. Σταϊκούρας, και συμπλήρωσε: «Η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης. Βρίσκεται σε εξέλιξη, εντός του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Οικονομικών, και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί».
Πάντως, όπως έχει αποφασιστεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δε θα εκταμιεύεται πλέον ούτε σεντ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων του Δημοσίου, εάν δημιουργούνται νέες
Πήγες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί έως το τέλος Μαρτίου, το πόσο των εξοφλούμενων οφειλών θα έχει διαμορφωθεί στα 3,5 δισ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2013 στα 5 δισ. ευρώ, στο εννεάμηνο τα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ στόχος είναι στο τέλος του χρόνου, το ύψος των εξοφλούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου να φτάσει τα 8 δισ. ευρώ.Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι υπολογίζεται πως με το πόσο των 8 δισ. ευρώ, θα έχει αποπληρωθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς θα πραγματοποιηθεί «κούρεμα» κατά τα πρότυπα που ακολουθήθηκαν για τις όφειλες του Δημόσιου προς του φαρμακοποιούς που ήταν μεσοσταθμικα 3,5%.
Μάλιστα, το «κούρεμα» των χρεών προς τους προμηθευτές, κυρίως του κλάδου Υγείας, θα κυμανθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε ποσοστά από 2% έως και 15%. Έτσι, με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος του 2013 θα έχουν «πέσει» στην αγορά ακόμα 7 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, όσον αφορά στην καταβολή των εφάπαξ, έως σήμερα έχουν χορηγηθεί 2.424 εφάπαξ, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ το δίμηνο Φεβρουάριου- Μαρτίου εκτιμάται ότι θα διατεθούν άλλα 150 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 3.500 εφάπαξ.

aytodioikisi.gr

ΣτΕ: Έκπτωτος κατόπιν… εορτής

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 1781/2012 απόφασή του, την προσφυγή κατοίκων του Τεμπλονίου της Κέρκυρας κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα Ιονίων Νήσων με την οποία αρνήθηκε να κηρύξει έκπτωτο τον τότε νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πενηντάρχου – Πουλημένο, ο οποίος ασκούσε μη νόμιμα το επάγγελμά του παράλληλα με τη θεσμική του ιδιότητα (εκδότης της εφημερίδας «Η Κέρκυρα σήμερα»).
Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με δικηγόρο τον συνταγματολόγο Απόστολο Παπακωνσταντίνου, ζητώντας να κηρυχθεί έκπτωτος ο νομάρχης. Παρά το γεγονός ότι η θητεία του νομάρχη έχει ήδη λήξει, οι αιτούντες σκοπεύουν να ζητήσουν από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγέλακα την έκδοση πράξεως αναδρομικής έκπτωσης του Στ. Πουλημένου από τη θέση του Νομάρχη Κέρκυρας.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΣΤ. ΠΕΝΤΗΚΑΡΧΟ – ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ

aytodioikisi.gr

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

VOULEFTES SKAFOS.JPG
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έκαναν σήμερα το ελάχιστο καθήκον τους για τους ήρωες των Ιμίων.
Με εντολή του Προέδρου Πάνου Καμμένου, πέντε Βουλευτές κατέθεσαν στη Κάλυμνο στεφάνι στο εκεί μνημείο των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 και έριξαν δάφνινο στεφάνι στα αιγαιοπελαγίτικα νερά όπου συνετρίβη  από τα τουρκικά πυρά το ελικόπτερο που πετούσαν οι Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός και Χριστόδουλος Καραθανάσης.

«Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο φάκελος που αφορά στα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, δεν έχει κλείσει. Παραμένει ανοικτός», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Σήμερα στην Κάλυμνο ταξίδεψαν, εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. Βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Τομεάρχης Άμυνας Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, η Βουλευτής Δωδεκανήσου Τομεάρχης Ναυτιλίας Μίκα Ιατρίδη και η Τομεάρχης Παιδείας Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου.
Στο μνημείο των ηρώων που βρίσκεται στην Κάλυμνο, παρουσία του Δημάρχου του νησιού Δημήτρη Διακομιχάλη, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέθεσαν στεφάνι με τους Βουλευτές Τέρενς Κουίκ και Κώστα Γιοβανόπουλο, για να ψάλλουν αμέσως μετά τον Εθνικό Ύμνο.
Στη συνέχεια, οι πέντε Βουλευτές επιβιβάστηκαν σε σκάφος που παραχώρησε ο Δήμος Καλυμνίων και αντικρίζοντας τα Ίμια όλοι έριξαν λουλούδια στη θάλασσα και ο Τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Νταβρής δάφνινο στεφάνι.
 
Η αντιπροσωπεία των Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επιστρέφει απόψε στην Αθήνα μέσω της Κω.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ή ΛΑΪΚΙΖΟΥΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?

Σε Δελτίο Τύπου, ο Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" κ. Λάμπρος Μπούκλης αναφέρεται γιά την συνέχεια
 πολιτικής πρότασης, επιλογής ξεκάθαρης υιοθέτησης, εν τοις πράξοις, Πράσινης πολιτικής, σύμφωνα με τις αρχές και θέσεις, των Ευρωπαίων Πράσινων (όπου οι Οικολόγοι - Πράσινοι, είμαστε ως κόμμα επίσημα Μέλος), και αποστροφής, της ανεύθυνης στάσης της λαϊκίζουσας αριστεράς, (όπως αυτή -συν τοις άλλοις- αναπροσαρμόζεται μέρα με την ημέρα) και εκφράζεται από έτερους πολιτικούς χώρους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε την συνεχή πολυποίκιλη στήριξη που μας έδωσε το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα πριν την εκλογή Ευρωβουλευτή (2009), η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα, έως σήμερα.
Εμείς στην Πελοπόννησο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουμε κάνει την αυτονόητη επιλογή. Ναι στην καλόπιστη κριτική και στο πέρασμα πράσινων θέσεων - όχι στον λαϊκισμό και στην άρνηση των πάντων (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ).
Οι περιφέρειες και η χώρα μας, χρειάζονται ξεκάθαρες Ευρωπαϊκές επιλογές και δράσεις.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                Τρίπολη, 31.01.2013
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Στους “8″ και ο Λεβαδειακός


levadeiakos12Την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει ο Λεβαδειακός.
Οι Βοιωτοί επικράτησαν 1-0 στην Κέρκυρα της τοπικής ομάδας και με δύο νίκες (2-1 στο πρώτο παιχνίδι), σφράγισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Άδωνις: Η Ελλάδα δεν είναι… american bar. Μπατζελή: Ο Άδωνις θέλει να… προστατέψει και τον Βρούτση.


Adonis-GeorgiadisΜιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξέσπασε, αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας, και την ένταση που παρατηρείται στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ.
Η Ελλάδα δεν είναι… american bar”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι όποιος παρανομεί, όπως συνέβη χθες στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας, θα πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου.
Katerina-Batzeli
Στο ίδιο πάνελ με τον Άδωνη Γεωργιάδη βρέθηκε η Κατερίνα Μπατζελή .
Η πρώην υπουργός και προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που διατηρεί αυθεντικό πολιτικό λόγο, χωρίς να… κρύβει λέξεις, πήρε αφορμή από τη στήριξη που προσέφερε στην ίδια εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για τα επεισόδια στο υπουργείο με πρωταγωνιστές στελέχη του ΠΑΜΕ.
Και, ενθυμούμενη τη χθεσινή αποστροφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι θα προστατέψει με το κορμί του τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατήγγειλε απειλές εις βάρος της, σχολίασε: “Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει προφανώς να προστατέψει με το κορμί του και… τον Βρούτση”.
Η Κατερίνα Μπατζελή παρουσίασε ένα πλήρες πλαίσιο πολιτικής επιχειρηματολογίας, και δεν παρέλειψε να… στριμώξει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, για την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τη γενικότερη “διόρθωση” που παρατηρείται στη στρατηγική της Κουμουνδούρου.

ysterografa.gr

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες του ΠΑΜΕ!


meli-PAMEΓια τις 12 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των 35 συλληφθέντων στελεχών του ΠΑΜΕ, που είχαν παραπεμφθεί για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Μετά την αναβολή, τα στελέχη του ΠΑΜΕ που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθερα, και κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, έγινα δεκτά με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα από άλλα μέλη του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο από νωρίς το πρωί.

Στο μεταξύ επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η γ.γ. της ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή την παραπομπή σε δίκη των 35 ατόμων του ΠΑΜΕ με την κατηγορία της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης.
«Αφού δε μπορεί να στοιχειοθετηθεί η φθορά και οι καταστροφές στο γραφείο του Υπουργού, διότι οι φωτογραφίες είναι εκ των υστέρων, κάποιος βέβαια θα τις έκανε αυτές τις καταστροφές, αλλά οπωσδήποτε αφού είχαν συλληφθεί οι 35 συνδικαλιστές. Αφού λοιπόν δε μπορεί να τεκμηριωθεί για το αυτόφωρο αυτή η κατηγορία, που αυτή ήταν κυρίως η κατηγορία, τους πάνε στο αυτόφωρο – αν είναι δυνατόν – γιατί κατά κάποιο τρόπο διατάραξαν την κοινή ησυχία του Υπουργού, γιατί έκαναν παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο!
Συνήθως στο αυτόφωρο πάνε πολύ βαριά αδικήματα τα οποία θέλεις να τα δικάσεις αμέσως. Επομένως το μήνυμα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση είναι το εξής : όταν πας στον Υπουργό πρέπει να πηγαίνει ένας – ένας. Πως γινόταν στη δικτατορία που έλεγαν μέχρι 3 θα πηγαίνετε στο ζαχαροπλαστείο, στο καφενείο. Δεν θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με τη Χούντα, απλώς θέλω να πω ότι η κυβέρνηση λέει : θέλετε ραντεβού με τον υπουργό; Θα πηγαίνει ένας, δύο το πολύ θα πίνετε το καφεδάκι και τελείωσε. Αν τους δικάσουν για το ζήτημα της παρουσίας σε δημόσιο χώρο για έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό που ήταν εκεί, σημαίνει ότι θέλουν να εμποδίσουν και τα διαβήματα ακόμα στους υπουργούς. Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς. Διότι νομικά το αυτόφωρο σημαίνει ότι είναι κάτι έκτακτο, κάτι βαρύ που θέλουμε αυτή τη στιγμή να το τιμωρήσουμε. Εάν θέλουν να παραδειγματίσουν γιατί κάνεις επίσκεψη στον υπουργό – ναι έκτακτη επίσκεψη ύστερα από προκλητικές δηλώσεις – εμείς δεν θα πούμε ότι οι 35 δεν φοβούνται, είναι αυτονόητο αυτό. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να φοβηθεί, πρέπει να καταλάβει ότι όταν παίρνονται τέτοια μέτρα έρχονται και καινούργια σε βάρος του. Δεν τέλειωσαν τα αντιλαϊκά μέτρα και επομένως ο κλήρος πέφτει στο λαό για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, να μην περιμένει τίποτε άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα.
ysterografa.gr

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος “μάλωσε” την Τσαπανίδου


Popi-TsapanidouΟλιγόλεπτη αντιπαράθεση είχαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής “ΣΚΑΪ Τώρα” η παρουσιάστρια Πόπη Τσαπανίδου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αντέδρασε έντονα σε σχόλια της δημοσιογράφου, με αφορμή “πάσες” πολιτών στο Twitter, και έκανε λόγο για “λαϊκισμό” και για “προσπάθεια να αυξηθεί η τηλεθέαση”.
Η Πόπη Τσαπανίδου από την πλευρά της, αντέδρασε… επί προσωπικού, ζήτησε από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να ξεκαθαρίσει αν οι αιχμές του αφορούν την ίδια και την εκπομπή της, και επεσήμανε ότι στα χρόνια που παρουσιάζει τέτοιου είδους εκπομπές, βλέπει να αυξάνεται η δυστυχία των πολιτών καθώς και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

reporter

Επίθεση ΔΗΜΑΡ κατά Χρυσής Αυγής και Αμβροσίου!

dimar2
Έντονη ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ για τα όσα διαδραματίστηκαν στην κηδεία του Ντερτιλή, όπου συγκεντρώθηκαν αρκετοί νοσταλγοί της χούντας, αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Επίσης η Δημοκρατική Αριστερά επιτέθηκε και στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, με αφορμή το εγκώμιο που έπλεξε στον Ντερτιλή, τον οποίο χαρακτήρισε ως ήρωα!
“Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη – κήρυκα του μίσους – μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα”, αναφέρει σε σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ.

ysterografa.gr

Χουντικές μπαλωθιές στην κηδεία Ντερτιλή - Αμβρόσιος: Ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη

dertilis_280316971 Κηδεύτηκε σήμερα στο Α’ νεκροταφείο ο Νικόλαος Ντερτιλής, με αρκετούς νοσταλγούς της χούντας να δίνουν το παρών στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Γεωργίου , ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αλλά και ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Αντώνης Ναξάκης.
.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ντερτιλής ως ήρωα, σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη. «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», τόνισε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Επικήδειο εκφώνησε και εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος χαρακτηριστικά είπε "εφυγε ενας ήρωας, οπως ηρωας ηταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες". Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, ο Ν. Ντερτιλής, δεν κατέθεσε ποτέ σχετική αίτηση και δεν δέχτηκε να βγει από τη φυλακή ακόμη και για τη κηδεία του γιού του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  έξω από την εκκλησία, μετά την τελετή ακούστηκαν συνθήματα από νοσταλγούς της επταετίας, όπως «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», "Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή" και «αλήτες, ρουφιάνοι, πολιτικοί».

Επίσης κατά τη διάρκεια της ταφής του Ντερτιλή,   έπεσαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί από νοσταλγούς της χούντας οι οποίοι αμέσως μετά φρόντισαν να εξαφανίσουν τους κάλυκες.  Ωστόσο στο χώρο του νεκροταφείου ήταν για λογους ασφαλείας και αστυνομικοί οι οποίοι αφού ενημέρωσαν την υπηρεσία τους έκαναν έρευνα και συνέλαβαν έναν νεαρό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 5 κάλυκες.
Αυτή την ώρα η αστυνομία διεξάγει έρευνα στο σπίτι του συληφθέντα.

newsit.gr

Άνοιγμα Τατούλη στην Λατινική Αμερική


Άνοιγμα στη Λατινική Αμερική έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μέσω εκτενούς συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι της Βενεζουέλας Telesur, όπου ανέλυσε τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που επικρατούν στη χώρα, αλλά και στις δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στα φιλικά αισθήματα των πολιτών της Βενεζουέλας, τα οποία απορρέουν από τη βαθιά αγάπη τους για τον Ελληνικό πολιτισμό, όπως καταδεικνύει και η ονομασία της Σπάρτης που έχει υιοθετηθεί για μία από τις Περιφέρειές της.

Ειδικότερα στη συνέντευξή του στο κανάλι, το οποίο εκπέμπει σε όλη τη Λατινική Αμερική, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε νομοτελειακή εξέλιξη την οικονομική κρίση της χώρας, λόγω της αλλοθικής συμπεριφοράς πολιτικών, οι οποίοι παρέβλεπαν τα δημοσιονομικά ζητήματα και εξασφάλιζαν δάνεια με σκοπό την ευπορία των πολιτών, χωρίς, ωστόσο, αυτή να συνδέεται με το παραγωγικό μοντέλο της χώρα.
«Η κρίση αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε μέσα από την αυτοκριτική μας τις προτεραιότητες, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να επιστρέψουμε σε πατροπαράδοτες αξίες» σημείωσε ο κ. Τατούλης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος μεταξύ της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας με στόχο τη δημιουργία νέων προϊόντων οικονομίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκάθαρα θέσει ως προτεραιότητες την ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, του τουρισμού και του τομέα της ενέργειας. Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην εξωστρέφεια και τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Περιφέρεια. Απόρροια αυτού, όπως υποστήριξε ο Περιφερειάρχης, είναι το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που ήδη παρατηρείται.
Ο κ. Τατούλης, για άλλη μια φορά, έθιξε το ζήτημα της απόδοσης του καθεστώτος Ειδικής Οικονομικής Ζώνης σε συγκεκριμένες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα, με σταθερό φορολογικό καθεστώς και με απαραίτητη προϋπόθεση να μη θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τ​Ο ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
‘Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.jpg

Στους δύσκολους καιρούς που ζει η Ελλάδα και βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, είναι πολύ καλό για τη ψυχική  μας υγεία, να δραπετεύουμε από την καθημερινή μας φυλακή και να ζούμε σε κόσμους μαγικούς, όπως μας τους χαρίζει το θέατρο.
Η παράσταση το «Μεγάλο μας Τσίρκο», που ετοίμασε η Θεατρική Συντροφιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου, σε σκηνοθεσία του κ. Άγγελου Βλάσση, θα φιλοξενηθεί στη ζεστή αίθουσα του Προμηθέα ( Κολοκοτρώνη 7, Λουτράκι, Τηλ. 27440 67000), από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2013.
Θα αποτελέσει μια πηγή γνώσης για την ιστορία της Ελλάδος, των τελευταίων δεκαετιών.
Ας αναλογιστούμε τα γεγονότα που συνέβησαν, για να μην κάνουμε λάθη πλέον, ώστε να μαθαίνουμε να χτίζουμε με αγώνες, μια νέα έντιμη Ελλάδα, που να βασίζεται στις αρχές της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, του Σεβασμού αλλά και των Αξιών, όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν, αλλά και εκτός από αυτήν.
Σας παρακινούμε να είστε όλοι εκεί!

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Νίκος Λόης

Ο Αλαφούζος… τρελάθηκε

alafouzos3
Μπορεί να το λένε με χαιρεκακία οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, αλλά δεν παύει να είναι μια τραγική διαπίστωση. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι… συνεργάτες του έχουν κατορθώσει να ξεπουλήσουν όλους τους παίκτες ως ελεύθερους και μάλιστα χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ. Ετσι, για τα μάτια του κόσμου.
«Εδώ ο Ατρόμητος και κατάφερε να… τσιμπήσει 250 χιλιάρικα από τον «σφιχτό» Σαββίδη. Αυτοί τόσους παίκτες έδωσαν, διεθνείς με καλά συμβόλαια και δεν πήραν ούτε φράγκο!», έλεγε μάνατζερ χθες βράδυ.
Το δε φοβερό είναι ότι προχώρησαν στην αποπληρωμή του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα δίνοντάς του (έστω σε δόσεις ) 800 χιλ ευρώ την ώρα που θα παίζει στον Ολυμπιακό. Ούτε όρο για να του μπλοκάρουν συμφωνία με άλλη ελληνική ομάδα δεν του έβαλαν…

ysterografa.gr

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μαρτίνης

ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôïõ ðñïÝäñïõ ôïõ Åëëçíéêïý Åñõèñïý Óôáõñïý (ÅÅÔ) ÁíäñÝá Ìáñôßíç. (EUROKINISSI / ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)
Ελεύθερος αφέθηκε ο αντιπρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, που είχε συλληφθεί για χρέη προς το ΙΚΑ.
Όπως τόνισαν οι δικηγόροι του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Απόστουλος Ανδρεουλάκος τα χρέη αυτά δεν είναι προσωπικά του, αλλά του «Ερρίκος Ντυνάν» προς το ΙΚΑ.
Αναλυτικά η δήλωσή τους:
«Αφέθηκε ελεύθερος ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Τα χρέη των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ι.Κ.Α. δεν είναι προσωπικά του κ. Μαρτίνη, αλλά οφειλές του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Αν το ΙΚΑ είχε εξοφλήσει τις οφειλές του ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ προς το «Ερρίκος Ντυνάν», αν ομοίως ο ΕΟΠΥ είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ύψους 12 εκατομμυρίων προς το «Ερρίκος Ντυνάν» και αν το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» είχε καταβάλει το ποσό των 20 και πλέον εκατομμυρίων που οφείλει επίσης στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», τότε το Νοσοκομείο δεν θα όφειλε ούτε ένα ευρώ στο ΙΚΑ και δεν θα διασύρετο άδικα ο κ. Μαρτίνης, ο οποίος με προσωπικούς του αγώνες κατόρθωσε να προσφέρει το Νοσοκομείο υψηλές ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες, μακριά κι έξω από διαπλεκόμενα συμφέροντα.

REPORTER

Το “μάθημα” του Γλέζου στον Δένδια

glezos
Συνάντηση είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε στον Υπουργό όλες τις μορφές βίας που εκδηλώνονται στον τόπο μας (κρατική, παρακρατική, φασιστική) και του επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή στους κινδύνους που ενυπάρχουν από μια κοινωνική έκρηξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνάντηση ζήτησε ο Μανώλης Γλέζος.

ysterograga.gr

Από πού αντλεί το δικαίωμα να συκοφαντεί τη χώρα και τους γιατρούς της;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Διερωτάται κανείς με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να δυσφημεί τόσο πολύ τη χώρα του και τους πολίτες της, χωρίς να κουνιέται φύλλο.

Με τη συνέντευξη – αγιογραφία του στην αμερικανική εφημερίδα «Ουόλ Στρητ Τζέρναλ», ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο, αυτή τη φορά στοχοποιώντας και συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα, τους γιατρούς, τους οποίους εμφανίζει ως μονίμως δωροδοκούμενους με φακελάκια, προκειμένου να… ενισχύσουν τις χαμηλές αμοιβές τους!

Εμφανίζεται να διερωτάται (απευθύνοντας το ερώτημα στον… δημοσιογράφο):

«Γιατί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να εγχειριστούν, οι ασθενείς πρέπει να δίνουν φακελάκι στους γιατρούς;»

Και δίνει την απάντηση:

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Λυγερού για την ΑΟΖ στο Επιμελητήριο Κορίνθου.

aoz

Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Νίκος Λυγερός απευθύνθηκε στους Κορίνθιους και μίλησε για τη σημασία θέσπισης της ΑΟΖ στην Ελλάδα. Δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό απαντώντας σε σενάρια που κυκλοφορούν στον τύπο και blogs.



networkedblogs.com

Γεννημένος πρωταγωνιστής...κομπάρσος στην Ελλάδα του 2013


Ο Θοδωρής Διάκος διαθέτει μυαλό ανήσυχο δηλαδή όπλο επαναστατικό εναντίον των δυνάμεων κατοχής
«Οι πολιτικοί είναι πανέξυπνοι. Δεν γίνεται να κυβερνάς έναν λαό που σε έχει πάρει χαμπάρι και ακόμα να τον καταφέρνεις να σε εμπιστεύεται»

«Πρέπει να υπολογίζω πόσα τσιγάρα θα κάνω ενώ διαβάζω, για να βγάλω τον μήνα»


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο


Στην Ελλάδα των τριών μνημονίων, των «υπηκόων» του Ράιχενμπαχ και των εντολών του Τόμσεν άραγε χωράνε ανήσυχα μυαλά; Υπάρχει λίγος ουρανός για τους νέους που έρχονται με υπερηχητική ταχύτητα προερχόμενη από πάθος και όνειρα ή το μόνο που είναι μπροστά τους είναι ένας πελώριος μαύρος τοίχος που δεν φαίνεται ανάμεσα στις σκιές και η πρόσκρουση πάνω σε αυτόν είναι αναπόφευκτη.
Ο 21χρονος Θοδωρής Διάκος, ο οποίος ζει στην Καβάλα και σπουδάζει στην Κομοτηνή, είναι ένας νέος ο οποίος "βιάζει" τη ζωή για να φτάσει στα άκρα, μέσα από τις συγγραφικές του περιπλανήσεις οι οποίες πηγάζουν από τις ανησυχίες του αλλά και τα όνειρα του. Σε καμβάδες ξεχύνει αποχρώσεις από τις σκέψεις του δημιουργώντας αριστουργήματα που ζηλεύουν επαγγελματίες ζωγράφοι.
Ο ίδιος, μιλώντας στο Πινάκιο σκιαγραφεί τις ελλείψεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση οι οποίες καταδικάζουν τα νέα παιδιά σε έναν κυκεώνα χωρίς επιστροφή.
Θεωρεί τους πολιτικούς πανέξυπνους γιατί όπως εξηγεί «Δεν γίνεται να κυβερνάς έναν λαό που σε έχει πάρει χαμπάρι και ακόμα να τον καταφέρνεις να σε εμπιστεύεται». Το σήμερα τον τρομάζει ειδικά όταν πρέπει να μετρήσει πόσα τσιγάρα πρέπει να κάνει... Ωστόσο βρίσκει καταφύγιο στους στίχους της Εύης Λαμπροπούλου. Ανακαλύψτε τον 21χρονο Θοδωρή Διάκο στην πρώτη του συνέντευξη...
 
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

Εορταστική συναυλία - κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"

Ο αρχιμουσικός, οι μουσικοί και τα μέλη της επιτροπής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" σας προσκαλούμε στην εορταστική συναυλία - κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. στην φιλόξενη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας.

Ελάτε να περάσουμε μια ώρα γεμάτη μουσική καί να ανταλλάξουμε ευχές για μια καλή, δημιουργική χρονιά για όλους μας!


Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"

ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΤΕΙΤΕ: ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ HANGOVER NIGHT CLUB, ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΚΡΑΤΑΣ!

Λεφτά χάνονται για ....καπρίτ​σια

Κάποιους η εξουσία τους εξιτάρει. Ειδικά αν είναι για λίγο, τους “απογειώνει” Δεν εξηγείται αλλιώς η κόντρα που έχει ανοίξει σε διαφόρους τομείς του υπ Παιδείας η γ.γ. Νέας Γενιάς Ελένη Καραντζόλα ( από τη ΔΗΜΑΡ προτεινόμενη). Τη μια δεν θέλει να μεταφερθεί στο υπουργείο,όπως όλοι οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου και παρά τη θέληση του υπουργού, την άλλη μπλοκάρει την υλοποίηση έργου, την τρίτη περνά τους δικούς της στις διάφορες επιτροπές, παραβλέποντας τις διαδικασίες. .Όταν το “εγώ” μπαίνει τροχοπέδη στο να υλοποιηθούν έργα, άρα να μπουν χρήματα που τόσο ανάγκη τα έχει η οικονομία, τότε υπάρχει πρόβλημα.Θα της το εξηγήσει κάποιος; Μήπως ο Φώτης που συχνά – πυκνά την “ξελασπώνει”;

Γιώργος Κανάκης

Συνεδριάζει το Δ. Σ. Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων


Αύριο  1η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:00μ.μ. συνεδριάζει το Δ. Σ. Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος& Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

       1.Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου 2012 - 2014 (Β’ φάση).
2.Περί αναπροσαρμογής ή μη του δικαιώματος εμπορίας νερού, για το 2013 κι εφεξής.
3.Περί αναπροσαρμογής ή μη του δικαιώματος βοσκής, για το 2013 κι εφεξής.
4.Περί αναπροσαρμογής ή μη του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για το 2013 κι εφεξής.
5.Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών καθαριότητας και φωτισμού, για το 2013 κι εφεξής.
6.Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών νεκροταφείου, για το 2013 κι εφεξής.
7.Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών διαφήμισης, για το 2013 κι εφεξής.
8.Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για το 2013 κι εφεξής
9.Περί αναπροσαρμογής ή μη του τέλους άρδευσης, για το 2013 κι εφεξής.
10.Περί αναπροσαρμογής ή μη του τέλους ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Θεοδώρων, για το 2013 κι εφεξής.
11.Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του Δήμου, για το 2013.
12.Αποδοχή ποσού #10.766,02# € από ΥΠ.ΕΣ. για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης και κατανομή αυτού.  
13.Ορισμός ορκωτού ελεγκτή μετά του αναπληρωτή του για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2010 (οικονομικού έτους 1/1-31/12/2010) της λυθείσας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ).
14.Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων περιόδου 1/1/2011 - 31/5/2011 (ημερομηνία Α.Δ.Σ. για λύση της Επιχείρησης) και σύνταξη οικονομικών καταστάσεων - Ισολογισμού έναρξης εκκαθάρισης της 1/6/2011 της λυθείσας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ).
15.Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 192/2011 Α.Δ.Σ. Ορισμός νέων εκκαθαριστών της λυθείσας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ).
16.Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.” για την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, τριετίας 2013-2015. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης.
17.Λήψη Απόφασης για συνεργασία του Δήμου με εξουσιοδοτημένο Κέντρο Ανακύκλωσης Οχημάτων (ΟΤΚΖ).
18.Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας («ΜΕΡΙΜΝΑ»)”.
19.Συμμετοχή ή μη του Δήμου στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου ελιάς, για το έτος 2013.
20.Γνωμοδότηση για εκμίσθωση δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου επί των οδών Ελ. Βενιζέλου & Εθν. Αντιστάσεως στο Λουτράκι.
21.Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 357/2012 Α.Δ.Σ., περί διαγραφής ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τ.Α.Π., ετών 2000-2008, στη Δ.Κ. Ισθμίας.
22.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης, έτους 2011, στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
23.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης και νεκροταφείου στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
24.Συγχώνευση 6ης δόσης του αριθμ. 475/2006 χρηματικού καταλόγου, διαγραφή 1ης δόσης από τον αριθμ. 195/2004 χρηματικό κατάλογο και επαναβεβαίωση ως 10η δόση για την ιδιοκτησία (8) της 6/1998 Πράξης Αναλογισμού στους Αγ. Θεοδώρους.
25.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Βελτίωση - ανακαίνιση Ε.Ο. Περαχώρας - Λίμνης Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Ε.Ο. Περαχώρας (τμήμα Β’ και τμήμα Δ’)” (αρ. μελ. 169/2003).
26.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Φεβρουάριος 2013).

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου 2012-2014 (Β’ φάση) και το Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2013 θα σας αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή (e-mail ή cd) 

                                                         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
                                                             
                                                           ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σπυρίδων

 

Σειρά επαφών του Χρίστου Δήμα στις Βρυξέλλες

φωτογραφία.JPGΣε αποστολή Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού κας. Ρόδης Κράτσα, συμμετείχε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Στις Βρυξέλλες, ο κ.Δήμας συνάντησε τον Επίτροπο για θέματα φορολογίας και τελωνείων κ. Σέμετα. Ο κ. Δήμας εξέφρασε στον κ. Σέμετα την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει ένα απλό,σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο θα έχει ορίζοντα δεκαετίας.
Επίσης του υπογράμμισε πως η Ελληνική κοινωνία ήδη έχει κάνει πολλές θυσίες και σε καμία περίπτωση δεν αντέχει να κάνει και άλλες. Συγκεκριμένα του τόνισε πως έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα πάνω από 30%, η ανεργία αγγίζει το 26% και συνεπώς πρέπει και οι Ευρωπαιοι εταίροι να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.
Επίσης,στις Βρυξέλλες ο Χρίστος Δήμας συνάντησε το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Έλληνες Ευρωβουλευτές και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο δρόμο και οι αγρότες σε Αργολίδα και Μεσσηνία


Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας κατέβηκαν χθες Τετάρτη στο δρόμο, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης, τόσο για τις τιμές των καυσίμων που έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και δεν μπορούν να αντέξουν...
Κυρίως όμως, διεκδικώντας να αλλάξουν οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προβλέπουν τήρηση βιβλίων και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.
Οι αγρότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ έκαναν το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού Αγία Τριάδα στην Μιδέα και από εκεί κατευθύνθηκαν στην εθνική οδό Μυκηνών - Ναυπλίου, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα στην άκρη των δύο πλευρών κατά μήκος της εθνικής στο ύψος του κόμβου Μιδέας.
Λίγο αργότερα μια μικρή ομάδα αγροτών έφυγε από το σημείο και έχει σταθμεύσει στην άκρη της ίδιας εθνικής οδού στον κόμβο Μάνεση. Στα δύο αυτά μπλόκα, που αριθμούν μικρό σχετικά αριθμό μηχανημάτων, παραμένουν οι αγρότες, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και δηλώνουν πως θα μείνουν στο σημείο. Στη  κινητοποίηση των αγροτών έδωσε το παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Δημήτρης Κοδέλας.
Και στη Μεσσηνία οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και σήμερα Πέμπτη στο χωριό Χανδρινού η ΠΑΣΥ οργανώνει συγκέντρωση συνεταιριστών και απλών αγροτών όπου θα συζητήσουν και θα καθορίσουν τη στάση που θα ακολουθήσουν.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Ποια μέσα μεταφοράς τραβούν "χειρόφρενο"



Παραλύει η χώρα σήμερα! "Νεκρώνει" ο τομέας της υγείας! Απεργιακός πυρετός και στα Μέσα Μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα στο χώρο της υγείας 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει:
-  οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Ελλάδας.
- η πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία
- το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και θα κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα.

- ΑΔΕΔΥ: Παννατική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι εως το τέλος του ωραρίου έχει κηρύξει το ανώτατο συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων στο Δημόσιο στηρίζοντας τις κινητοποίησεις στο χώρο της υγείας.
- ΟΛΜΕ: Εχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί εως τις 2.00 το μεσημέρι για την πρωϊνή βάρδια και από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας.
- ΠΟΕ - ΟΤΑ: Συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 12.00 το μεσημέρι εως το τέλος του ωραρίου.

ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
- Λεωφορεία
- Τρόλεϊ
- ΟΣΕ
- Προαστιακός
Τα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς, δηλαδή ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, θα κυκλοφορήσουν κανονικά καθώς λόγω της επίταξης οι εργαζόμενοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να σημειωθεί πως λογω της απεργίας στον Προαστιακό δε θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν προκηρύξει απεργία για να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο της επίταξης που εφάρμοσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Η ΠΝΟ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

Ο τοπικός τύπος ο παραγνωρισμένος της έντυπης δημοσιογραφίας

Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης
  

Ο τοπικός τύπος είναι ο παραγνωρισμένος της έντυπης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Αν και δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αυτή η ραχοκοκαλιά της τοπικής ενημέρωσης φέρει ένα φορτίο πληροφόρησης πολύ βαρύτερο από ότι νομίζουμε και συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση της αλήθειας, για τα τεκταινόμενα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Αρχικά θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως οι τοπικές εφημερίδες ήταν αυτές που εισήγαγαν στην Ελλάδα το φαινόμενο των εντύπων που διανέμονται δωρεάν και επιτυγχάνουν την οικονομική τους επιβίωση με τις διαφημίσεις.

Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο αξίζει ιδιαίτερα να σταθούμε, είναι πως οι τοπικές εφημερίδες έχουν την δυνατότητα να εστιάζουν στα τοπικά προβλήματα, αφού έχουν γιαυτά μόνο ενδιαφέρον. Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που κάποιο ζήτημα εθνικής εμβέλειας, αναδείχτηκε αρχικά μέσα από την προβολή του στον τύπο της συγκεκριμένης περιοχής όπου εκδηλώθηκε. Η ανάγνωση, λοιπόν, του τοπικού τύπου, μας δίνει πληροφορίες που αφορούν την πολύ άμεση καθημερινότητά μας, ενώ μπορούν να μας εξασφαλίσουν και έγκαιρη ενημέρωση για ευρύτερα θέματα.

Κατά τρίτον, μπορούμε επίσης να παρατηρήσουμε πως  ο τοπικός τύπος δίνει βήμα σε όλους. Οι πολίτες μπορούν στις σελίδες του να εκφράσουν τα παράπονα και τις επιθυμίες τους και να κάνουν συστάσεις και προτάσεις προς τις τοπικές αρχές.

Εκτός από τους πολίτες οι εφημερίδες και τα περιοδικά αυτά δίνουν βήμα και στις τοπικές επιχειρήσεις, τονώνοντας την αγορά της περιοχής τους, αφού πρόκειται για έντυπα που φτάνουν σε όλα τα σπίτια.

Πέρα από όλα αυτά θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως ο τοπικός τύπος είναι ουσιαστικά ο πολιορκητικός κριός μέσω του οποίου οι τοπικές κοινωνίες αποκτούν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας,  της κεντρικής διοίκησης. Ο λόγος είναι απλός οι τοπικές εφημερίδες φτάνουν παντού, φτάνουν στα γραφεία γενικών γραμματέων, υπουργών, φτάνουν ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ένα σοβαρό τοπικό έντυπο μπορεί να προβάλει αποτελεσματικά  τα ζητήματα που απασχολούν την  περιοχή του  και να καταφέρει να επιλύσει προβλήματα που ούτε οι βουλευτές της περιοχής μπορούν.

Είναι προφανές πως τον τοπικό τύπο αξίζει να τον αγκαλιάσουμε όλοι. Γιαυτό την επόμενη φορά που θα βρείτε την τοπική εφημερίδα μπροστά σας,  ξεφυλλίστε την με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δεν θα χάσετε το χρόνο σας!!!

 

Λαλιώτης Ιωάννης
Εκδότης τοπικών εφημερίδων Φενεού