Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ισόπαλο το clasico, προβάδισμα για «Μπάρτσα». ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-1

Ισόπαλο το clasico, προβάδισμα για «Μπάρτσα»
Η Μπαρτσελόνα έμεινε όρθια στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», πήρε ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.
Η Μπαρτεσλόνα προηγήθηκε με πλασέ του Φάμπρεγκας στο 50' και η Ρεάλ ισοφάρισε με κεφαλιά του πρωτάρη σε clasiso, Ραφαέλ Βαράν στο 82'.
Στην πρώτη συνάντησή τους μέσα στο 2013, τόσο η Ρεάλ, όσο και η Μπαρτσελόνα είχαν τις δικές τους ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, με την μπάλα να κάθεται στο τελικό 1-1, που δίνει στην Μπαρτσελόνα την ευκαιρία να διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα στον επαναληπτικό της 27ης Φεβρουαρίου και να βρεθεί στον τελικό, στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον τίτλου της Κυπελλούχου Ισπανίας.
Αυτό το clasico θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη του Ραφαέλ Βαράν. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός, στην πρώτη του παρουσία σε clasico, πέρα από την πολύ καλή παρουσία του στο κέντρο άμυνας της Ρεάλ, είχε την ευτυχία να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους με καρφωτή κεφαλιά στο 82, έπειτα από σέντρα του Οζίλ.
Η Μπαρτσελόνα, αφού πέρασε ανώδυνα τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων στην έναρξη του αγώνα, ισορρόπησε προοδευτικά το παιχνίδι και το έφερε στα μέτρα της.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Τσάβι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 21' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ντιέγκο Λόπεζ, ενώ στο 24' μετά το λάθος γύρισμα του Καρβάλιο, ο Τσάβι ξανά είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Βαράν ήταν πανταχού παρών και έσωσε μπροστά από τη γραμμή.
Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να πάρει αυτό που δικαιούταν, ένα γκολ.
Και το κατάφερε σε ανύποπτη στιγμή στο 50ό λεπτό. Διώξιμο όπου να' ναι από τον Καγιεχόν, ο Μέσι πανέξυπνα πέρασε στον Φάμπρεγκας, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία, δεξί πλασέ και 1-0 για τους «μπλαουγκράνα».
Η μπάλα συνέχισε να ανεβοκατεβαίνει κατά διαστήματα σε τρελούς ρυθμούς, με την «Μπάρτσα» να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα και να φθάνει μια ανάσα από το 2-0, κυρίως στη φάση με τον Πέδρο στο 73'.
Αντ' αυτού ήρθε ο Ράφαελ Βαράν για να φέρει το ντέρμπι στα ίσα και να αναπτερώσεις τις ελπίδες για τη Ρεάλ.
Όσον αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει για τη Ρεάλ στο 61, όταν δεν πρόλαβε από το δεύτερο δοκάρι απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά τη σέντρα του Εσιέν.
Ρεάλ: Ντιέγκο Λόπεζ, Καρβάλιο, Αρμπελόα, Βαράν, Τσάμπι Αλόνσο, Εσιέν, Οζίλ, Καγιεχιόν (58' Μόντριτς), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (63' Ιγκουαϊν).
Μπαρτσελόνα: Πίντο, Πουγιόλ, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Τζόρντι Αλμπα, Φάμπρεγκας (85' Τιάγκο), Ινιέτσα, Τσάβι, Μπουσκέτς, Μέσι, Πέδρο (78' Αλέξις Σάντσεζ).

*Στον άλλον ημιτελικό η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Σεβίλλη το βράδυ της Πέμπτης (31/1) στις 23:00, ώρα Ελλάδας

sentragoal.gr