Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/12/ATHINA-DENTRO-6500.jpg
Σε γιορτινό κλίμα και κάτω από έντονη βροχή φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τρίτης το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.
Βίντεο προβολές με animation στο πνεύμα των ημερών προβλήθηκαν πάνω στο Κοινοβούλιο ενώ εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το “παρών”.
Λίγο μετά τις 8 ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το σύνθημα για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το κεντρικότερο σημείο της πόλης, η πλατεία Συντάγματος  φωταγωγήθηκε  σε μια φαντασμαγορική τελετή με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Ρυθμό στη βραδιά έδωσαν η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, που είχαν αναλάβει το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης ενώ εμφανίστηκε και ομάδα κρουστών Batala Atenas.Highlight της βραδιάς το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια πρωτόγνωρη εμπειρία είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές έντυσαν με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο και μας γέμισαν συναισθήματα και εικόνες...

Ορκίστηκε ο νέος ΥΦΥΠΕΞ για τους Αποδήμους, ο βουλευτής Αρκαδίας Κ,ωστας Βλάσης


 Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκε στο προεδρικό μέγαρο, από τον επίσκοπο Ωρεών, Φιλόθεο , ο Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ως νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου από τον  παραιτηθέντα κ. Αντώνη Διαματάρη στον κ. Βλάση, ο οποίος είναι ο δεύτερος Πελοποννήσιος υφυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον κ. Χρίστο Δήμα..
 

Θλίψη: 21χρονος Ακρατινός έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Μύκονο

Η κοινωνία της Ακράτας θρηνεί τον αδόκητο χαμό ενός παλικαριού μόλις 21 ετών, του Λεωνίδα Γκολφινόπουλου, που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Μύκονο, όπου ζούσε και εργαζόταν τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 21χρονος οδηγούσε το όχημά του τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου στη θέση Σκυλάμπελα, στο δρόμο προς Άνω Μερά στη Μύκονο και ξαφνικά το ΙΧ εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και κατέληξε εντός οικοπέδου αναποδογυρισμένο, με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει ακαριαία τη ζωή του.
Η κηδεία του άτυχου παλικαριού θα τελεστεί την Πέμπτη στην Ακράτα.

filodimos.gr

Παραμένει αγριεμένη η “Διδώ”! Βροχές και καταιγίδες παντού

Καιρός: Παραμένει αγριεμένη η “Διδώ”! Βροχές και καταιγίδες παντού
Βροχές και τοπικές καταιγίδες μας επιφυλάσσει ο καιρός την Τετάρτη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, καθώς επίσης στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιωτικά και

Χρίστος Δήμας: “H Έρευνα και η Καινοτομία αποτελούν κεντρικό άξονα της πολιτικής της Κυβέρνησης”



Στο Ινστιτούτο Παστέρ έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα. Στην εισήγηση του, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο κ. Δήμας τόνισε μεταξύ άλλων:
                «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).
                Βασικός στόχος είναι η αποτελεσματικότερη σύνδεση της παραγόμενης επιστημονικής Έρευνας στην χώρα μας, με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
                Η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης ήταν το πρώτο βήμα. Η σύνθεση του ΕΣΕΤΕΚ, όπου για πρώτη φορά δεν συμμετέχουν μόνο ακαδημαϊκοί, αλλά και άνθρωποι από την αγορά. Επίσης προβλέπεται

Ψηφίζεται σήμερα: Στην Οικονομική Επιτροπή των ΟΤΑ ακόμα μία αρμοδιότητα

Το “καυτό” θέμα του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών των ΟΤΑ αφορά το άρθρο 45 του πολυνομοσχεδίου-“σκούπα”«Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» που το βράδυ της Παρασκευής κατετέθη και τροχάδην σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου ψηφίζεται στη Βουλή.

Σήμερα λοιπόν η Κυβέρνηση νομοθετεί κατεπειγόντως το εξής: