Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Καιρός - Κυριακή του Πάσχα: Πώς θα σουβλίσουμε το αρνί

Καιρός - Κυριακή του Πάσχα: Πώς θα σουβλίσουμε το αρνί 

Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, καθώς προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 7 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς), 11 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 13 έως 24 βαθμούς και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο έως τους 28 βαθμούς), 12 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 27 βαθμούς), 10 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 2-3 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις επίσης ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ο οβελίας και οι προφητείες του – Πώς να διαβάσετε τη σπάλα στο αρνί

Ο οβελίας και οι προφητείες του – Πώς να διαβάσετε τη σπάλα στο αρνί 

Από τους πρώτους εορτασμούς του Πάσχα -ή Λαμπρή κατά το ελληνικότερο- τα πρωτοχριστιανικά χρόνια, «βασιλιάς» του πλούσιου τραπεζιού είναι το αρνί και μέρος της παράδοσης η ωμοπλατοσκοπία, δηλαδή η πρόγνωση των μελλούμενων «διαβάζοντας» την σπάλα του οβελία.

Η ρίζα της ωμοπλατοσκοπίας φτάνει στην αρχαιότητα και η απρόσκοπτη συνέχισή της στο Βυζάντιο περιγράφεται σε σύγγραμμα του 11ου μ.Χ από τον Μιχαήλ Ψελλό :«Ζωήν μεν και θανάτου, κρίσιν εν τη εξοχή της ράχεως έχουσιν. Και εάν μεν αύτη   εκατέρωθεν εστί λευκή και καθαρά, ζωής εντεύθεν λαμβάνουσιν σύμβολα εάν κεχρισμένη θανάτου τεκμήρια».

Εν αρχή ην ο Λόγος…

 https://www.antiochpatriarchate.org/images/Icons/b663d6bd99e6ccfea2dea695f67d112d.jpg 

Το Ευαγγέλιο που διαβάζεται όταν… οι περισσότεροι έχουν φύγει από τους ναούς μετά το “Χριστός Ανέστη”, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί και τον πρόλογο στην ανάγνωση και κατανόηση του μεγάλου μυστηρίου του Χριστιανισμού.
Κατά Ιωάννην, λοιπόν:

Σεισμός 4,6 ρίχτερ στις Στροφάδες στο Ιόνιο – Δυτικά της Ζακύνθου το επίκεντρο

Σεισμός 4,6 ρίχτερ στις Στροφάδες στο Ιόνιο – Δυτικά της Ζακύνθου το επίκεντρο 

Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις Στροφάδες στο Ιόνιο πέλαγος. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο βρίσκεται στη θάλασσα, δυτικά από τη Ζάκυνθο.

Ο σεισμός των 4,6R στις Στροφάδες σημειώθηκε 16′ λεπτά μετά τις 6:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (23.04.2022). Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 201 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιωτικού συμπλέγματος.

Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφεται στα 35,1 χιλιόμετρα.

Δείτε τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

 

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα - Γιορτάζουμε ενωμένοι τις άγιες ημέρες της πίστης και της ελπίδας. Για την άνοιξη της πατρίδας και κάθε ελληνικής οικογένειας.

 Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε με ανάρτησή του στο Τουίτερ τις ευχές του για τις ημέρες του Πάσχα, μιλώντας για «την άνοιξη της πατρίδας και κάθε ελληνικής οικογένειας».

 Εικόνα

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα

«Οι Έλληνες παντού στον κόσμο γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα μετατρέποντας σε ώριμη δύναμη, το διπλό μήνυμά του: της καρτερίας που συμβολίζει η Εβδομάδα των Παθών αλλά και της ελπίδας που φέρνει το Φως της Ανάστασης. Η σκέψη μας σήμερα στρέφεται στους ελεύθερους πολιορκημένους Ουκρανούς, που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους Ρώσους εισβολείς και ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα - Πώς θα ταξιδέψει στην Ελλάδα

Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα - Πώς θα ταξιδέψει στην Ελλάδα

Έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ελληνική αποστολή από τα Ιεροσόλυμα με το Άγιο Φως. ο Άγιο Φως αναμενόταν στην Αθήνα στις 20:30  το απόγευμα, αλλά τελικά έφτασε , καθώς υπήρξε καθυστέρηση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Η διανομή του στην επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Ο κ. Κατσανιώτης παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ και το μεταφέρει στην Ελλάδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λεόντιο της Νεμέας

 Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λεόντιο της Νεμέας - Στην «μάχη» και Canadair 


Υπό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13:25 το μεσημέρι στο Λεόντιο της Νεμέας Κορινθίας.

Επιχειρούν 13 πυροσβεστικά οχήματα, με 26 άνδρες, μία υδροφόρα του δήμου Νεμέας και ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, με πέντε άτομα ενώ ήδη έχουν καεί 15 στρέμματα δάσους.

Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία. Νωρίτερα σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, λόγω ενός φορτηγού που εξετράπη, της πορείας του και ανατράπηκε στο 59ο χιλιόμετρο. Ο οδηγός του φορτηγού απεγκλωβίστηκε μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Λόγω του ατυχήματος τα αυτοκίνητα εκτρέπονταν στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου μέσω του κόμβου της Κινέττας και ξαναεισέρχονταν στην νέα εθνική οδό από το κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ: Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία

 

 

Η Ανάσταση του Κυρίου σηματοδοτεί την αναγέννηση, την ενότητα, την ειρήνη, τη συμφιλίωση. 
Καλό Πάσχα, με υγεία, δίπλα στους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Με εκτίμηση,
Παύλος Δ. Μαρινάκης

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ


ΠΕΙΡΑΙΩΣ 62, ΜΟΣΧΑΤΟ /  2109444530 /  gram_pe@nd.gr