Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Μητσοτάκης για νομοσχέδιο Κοινωνικής Προστασίας: Στηρίζει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας

 ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των ευάλωτων ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - Το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη διετία 

 Εικόνα

«Προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας μας, μεγαλύτερη υποστήριξη σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, περισσότερα εφόδια: αυτοί είναι οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας που ψηφίστηκε χθες», τονίζει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι στόχοι του είναι πολυεπίπεδοι: πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης. Η προώθηση της αναδοχής και η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που βρίσκονται σε δομές. Η παροχή εφοδίων στα άτομα με αναπηρία με σκοπό την ανεξάρτητη διαβίωσή τους. Η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής», συμπληρώνει ο πρωθυπουργός και επισημαίνει: «Και τέλος, εισάγει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», μια προεκλογική μας δέσμευση για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων».

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Η Ελλάδα γερνάει…

   

«Η νεότης και το γήρας χωρισμένα, δεν έχουν καμία δύναμη∙ αν όμως γίνουν ένα κράμα η απερισκεψία, η μεσότητα και η μεγάλη περίσκεψη αποκτούν μεγάλη δύναμη» (Θουκυδίδης, VI, 18, 6).

Η 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων ή Παγκόσμια ημέρα τρίτης Ηλικίας.

Ο στόχος αυτής της ημέρας

ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα «μικραίνει» – 46.317 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις το 2020

 ΕΛΣΤΑΤ: 46.317 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις το 2020 

«Μίκρυνε» περαιτέρω η χώρα πέρυσι, καθώς οι θάνατοι ήταν κατά 46.317 περισσότεροι των γεννήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο Λόγω διεξαγωγής της «32ης ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ»

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσειςθα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 07:30 έως τις 12:30, στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής ποδηλατικής εκδήλωσης με την επωνυμία «32η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ».

Ειδικότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί προσωρινή, τμηματική και ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη Λ.Ε.Α., όπου υφίσταται, κατά μήκος της διαδρομής: Καλλιμάρμαρο (εκκίνηση) – Λ. Βασ. ΌλγαςΛ. Βασ. ΑμαλίαςΠανεπιστημίουΑγ. ΚωνσταντίνουΠλ. ΚαραϊσκάκηΑχιλλέως Λ. ΑθηνώνΝ.Ε.Ο. ΑθηνώνΚορίνθου (έως χ/θ 59.800 ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο).

Χαρδαλιάς: Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των αδελφών μας, για μια Κύπρο ελεύθερη Η ανάρτηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

 Χαρδαλιάς: Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των αδελφών μας, για μια Κύπρο ελεύθερη  Ανάρτηση Νίκου Χαρδαλιά

 

 

 

 

 

 

 

 

«Στο μυαλό μας, στις ψυχές μας και βαθιά στις καρδιές μας, παραμένει ριζωμένο το εθνικό καθήκον και η πατριωτική ευθύνη, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, να δικαιώσουμε τους αγώνες και τις θυσίες τους, να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των αδελφών μας, για μια Κύπρο ανεξάρτητη και περήφανη, μια Κύπρο ελεύθερη!», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τη σημερινή 61η επέτειο από την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κορωνοϊός: 112 άτομα νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 https://www.pna.gr/media/k2/items/cache/0c1d2b82138582385a5ed340f8aa5f48_XL.jpg

Στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 112 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα:

Στο Νοσοκομείο Αργους 5, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 6, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 6, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 32 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 21 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 42 (τα 3 στη ΜΕΘ).

Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Το «ποτάμι λάβας» από δορυφορική φωτογραφία

 Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Το «ποτάμι λάβας» από δορυφορική φωτογραφία 

Ποτάμια τρέχει η λάβα από το ηφαίστειο της Λα Πάλμα στην Ισπανία και η εικόνα που έρχεται από τον δορυφόρο Copernicus Sentinel-2 είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο καταρράκτης της λάβας από το ηφαίστειο της Λα Πάλμα να χύνεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, επεκτείνοντας το μέγεθος της ακτογραμμής του νησιού, με το «δέλτα λάβας» να έχει καλύψει ήδη περίπου 20 εκτάρια.

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας – Κατατέθηκε στη Βουλή

 Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας – Κατατέθηκε στη Βουλή 

Η συμφωνία έχει προγραμματιστεί να τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή την προσεχή Τρίτη, ενώ θα πάρει το δρόμο της Ολομέλειας προς ψήφιση την Πέμπτη όπου θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου

Σημειώνεται ότι η ελληνογαλλική συμφωνία αντιμετωπίστηκε με θετικά σχόλια σήμερα από την Γερμανία. Το υπ. Εξωτερικών σημείωσε ότι «περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητα (των δύο χωρών) ως κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων»

Έρχεται ακραία μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες – ¨Εντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» την Πελοπόννησο.

 

Έρχεται ακραία μεταβολή του καιρού, σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και που όπως όλα δείχνουν θα τελειώσει τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου.

Σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής επικράτειας θα επικρατήσουν πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές καταιγίδες, βροχές και μπόρες.

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 6 το πρωί, η κακοκαιρία θα βρίσκεται ήδη στη δυτική Ελλάδα, έχοντας κατηφορίσει από την κεντρική Ευρώπη και την ιταλική χερσόνησο.

Βαρύ πένθος για τον Πύρρο Δήμα: Πέθανε η μητέρα του Ελευθερία

  

Βαρύ είναι το πένθος στην οικογένεια του Πύρρου Δήμα, καθώς πέθανε σε ηλικία 75 ετών η μητέρα του, Ελευθερία. Η μαμά του πρώην χρυσού Ολυμπιονίκη και θρύλου του ελληνικού αθλητισμού στην άρση βαρών, απεβίωσε από καρδιακή προσβολή στο σπίτι της στη Χιμάρα, που τόσο πολύ αγάπησε και δεν σταμάτησε να επισκέπτεται ούτε την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το himara.gr.

Μετά την απώλεια του συζύγου της, Βίκτωρα το 2017, ο Πύρρος Δήμας και ο αδερφός του Οδυσσέας την έφεραν στην Αθήνα όμως η ίδια επιθυμούσε να επιστρέψει στη Χιμάρα.

Ρωσία: Βασιλικός γάμος μετά από 100 και πλέον χρόνια – Απόγονος των Ρομανόφ παντρεύτηκε σε μια λαμπερή τελετή!

  

Έναν και πλέον αιώνα μετά, οι βασιλικοί γάμοι στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη επανήλθαν.

Πρόκειται για απόγονο της ρωσικής τσαρικής οικογένειας Ρομανόφ, τον Μέγα Δούκα Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανόφ, ο οποίος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Ιταλίδα αρραβωνιαστικιά του, Βικτόρια Ρομανόβνα Μπεταρίνι στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη.

Η λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, παρουσία εκατοντάδων καλεσμένων, πολλών εκ των οποίων προέρχονταν από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, όπως η μητέρα του βασιλιά της Ισπανίας, Σοφία.

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Η Αυτοδιοίκηση στο απόσπασμα»!

 https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/styles/760x/public/2019/04/nikolakou_0.jpg?itok=fWv3rKYM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.10.2021

 

Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της Αυτοδιοίκησης παίρνει σάρκα και οστά…

Μετά την απαξίωση του ανώτερου θεσμικού Συλλογικού Οργάνου της Αιρετής Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Οικονομική Επιτροπή, ήρθε πλέον η ώρα για την απαξίωση και της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονταν από τα Συλλογικά Όργανα, αποτελούν πλέον υπόθεση μιας και μόνο υπογραφής...

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ στο Κανάλι της Βουλής

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία

Με έμφαση σε ξεχωριστές  ταινίες  του κλασικού και σύγχρονου κινηματογράφου, καθώς και σε βραβευμένα ντοκιμαντέρ ξεκινά η νέα τηλεοπτική σεζόν στο Κανάλι της Βουλής.

Εμπλουτίζοντας τις ήδη ποιοτικές προβολές ταινιών, ο Σταθμός καθιερώνει μια ζώνη προβο­λής κλασσικού κινηματογράφου κάθε Παρασκευή στις 22:00, με ταινίες αριστουργήματα που σφράγισαν την εποχή τους. Ενδεικτικά, προβάλλονται ταινίες όπως Στο Πέρασμα του Χρόνου του Βιμ Βέντερς, που θα προβληθεί στις 8/10, η Βασίλισσα της Αφρικής του Τζον Χιούστον στις 15/10, Οι Βιτελόνοι του Φεντερίκο Φελίνι στις 22/10.

Ενεργοποίηση Ψηφιακού Τηλεοπτικού Αναμεταδότη στο Δήμο Νεμέας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                Νεμέα1-1-2021                                            

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                    

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νεμέας, σε συνεργασία με την Digea, Ψηφιακός Πάροχος, προχώρησαν στην ενεργοποίηση ψηφιακού τηλεοπτικού αναμεταδότη στη θέση Προφήτης Ηλίας του Δήμου Νεμέας, χάρις στον οποίο 7.000 τηλεθεατές της περιοχής απέκτησαν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα των σταθμών Εθνικής και Περιφερειακής εμβέλειας.

Η τοποθέτηση του αναμεταδότη σε νέες, σύγχρονες και αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις του Δήμου Νεμέας και η ενεργοποίησή του υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αφορά στην κάλυψη των λευκών περιοχών (ΚΥΑ 14177 ΦΕΚ 2066/Β/19-5-2021). Ο Δήμος Νεμέας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, που ολοκληρώνει την εγκατάσταση σύγχρονου επίγειου ψηφιακού αναμεταδότη, στο πλαίσιο του αναφερόμενου προγράμματος. Ο Δήμαρχος Νεμέας,κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος,σε δηλώσεις του, αναφέρει τα εξής: 

«Ήρθε η εποχή που ο Δήμος Νεμέας απέκτησε ένα σύγχρονο και νόμιμο τρόπο πρόσβασης στα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης. Το πρόβλημα της τηλεοπτικής κάλυψης στην περιοχή μας υπήρξε από τις προτεραιότητες μας καθώς για πολλά χρόνια οι συμπολίτες μας ταλαιπωρούνταν,αφού με την παραμικρή αλλαγή των καιρικών συνθηκών «χανόταν» το τηλεοπτικό σήμα. Επίσης οι παράνομες εγκαταστάσεις,που υπήρχαν,επέσυραν μεγάλα πρόστιμα για την εκτός νομιμότητας  λειτουργία των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Η πορεία για τη νομιμοποίηση και τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις ήταν δύσκολη και χρονοβόρα όμως με τη βοήθεια των ανθρώπων της Digea καταφέραμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις πρόσβασης τηλεοπτικού σήματος στους σταθμούς Εθνικής και Περιφερειακής εμβέλειας.»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ