Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

«Εμφατική» επιστροφή Άρη στη Σούπερ Λιγκ

Λαμία – Άρης 0-3 ΤΕΛΙΚΟ: Εντυπωσίασαν οι Θεσσαλονικείς! | Newsit.gr 
Με εξαιρετική εμφάνιση και ευρείας έκτασης νίκη συνοδεύτηκε η επιστροφή του Άρη στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ύστερα από τέσσερα χρόνια περιπλάνησης στις μικρότερες κατηγορίες. Οι «κίτρινοι» του Πάκο Ερέρα ήταν επιβλητικοί στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας απέναντι στη Λαμία, της οποίας επιβλήθηκαν 3-0 με γκολ των Ντιγκινί (53΄), Γκαρσία (71΄) και Γκάμα(78΄).

Με καταγωγή από το Χελυδορι Κορινθίας ο πρωτος των πρώτων (19.641 μονάδες) στην ιατρική σχολή Αθηνών Σωτήρης Σιωκορέλος


Μια μέρα νωρίτερα ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2018, κάτι που σίγουρα δεν... δυσαρέστησε καθόλου τον πρωταγωνιστή αυτής της ωραίας ιστορίας! Οι βάσεις 2018, που ανακοινώθηκαν… αιφνιδίως το απόγευμα της Δευτέρας, 27.08.2018, έκαναν έναν μαθητή από την Ρόδο, μάλιστα Κορινθιακής καταγωγής να πλέει σε πελάγη ευτυχίας!
Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο μαθητής Σωτήρης Σιωκορέλος με καταγωγή από το Χελυδόρι Κορινθίας , ο οποίος εισήχθη πρώτος στην ιατρική σχολή Αθηνών με 19.641 μονάδες!
Ο Σωτήρης Σιωκορέλος είναι γιος της Ζωής και του Μιχάλη Σιωκορέλου διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής της Ρόδου.Ο παππούς του Σωτήρη είχε εγκατασταθεί στη Ρόδο όπου υπηρέτησε σαν αστυνομικός.
Η επιτυχία του είναι… πανελλήνια και ήδη στον τόπο καταγωγής του όλοι έχουν να υπερηφανεύονται για το «δικό τους παιδί» που μπήκε πρώτος στην Ιατρική Αθηνών! 
 

Βάσεις 2018: Δείτε τα αποτελέσματα πανελληνίων αναλυτικά εδώ

Βάσεις 2018: Δείτε τα αποτελέσματα πανελληνίων αναλυτικά εδώ 
 Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, βάζοντας τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2018.
Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr. Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, μπορούν να δουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν περάσει.
Το σύστημα του υπουργείου Παιδείας άνοιξε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας για να ενημερώνονται οι υποψήφιοι σε ποια σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εισαχθεί.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: 

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε το "παρών" στον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό ενόψει της νέας σεζόν.

Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Βαγγέλης Μαρινάκης ώστε να δώσει το "παρών" στον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.
Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων είχε τετ α τετ και χειραψία με τον Πέδρο Μαρτίνς και φυσικά με τους παίκτες του Ολυμπιακού ενώ στον αγιασμό ήταν παρόντα και όλα τα στελέχη της ομάδας του Πειραιά.

Παρέμβαση Τατούλη για τη διαδικασία απόκτησης ή διατήρησης αγροτικού τιμολογίου υδροληψίας


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg 
Μετά τη διαπίστωση της απαίτησης εκ μέρους της ΔΕΗ, πρόσθετων στοιχείων που δεν προβλέπονται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διατήρηση ή απόκτηση αγροτικού τιμολογίου υδροληψίας, γεγονός το οποίο προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση στους αγρότες, άμεση ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, ο κ. Πέτρος Τατούλης ζήτησε:

·        την άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ως προς τον περιορισμό των απαιτήσεών τους σχετικά με την κτήση ή διατήρηση δικαιώματος χρήσης αγροτικού τιμολογίου στις προβλεπόμενες από την  ανωτέρω Κ.Υ.Α.
·        το σαφή διαχωρισμό των απαιτήσεων για την κτήση ή διατήρηση δικαιώματος χρήσης αγροτικού τιμολογίου από άλλες που τυχόν τίθενται από άλλες διατάξεις και
·        το σαφή προσδιορισμό των απαιτήσεων, σε κάθε περίπτωση, με αναφορά των διατάξεων που τις προβλέπουν.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσο


Κατολισθησεις και διακοπες ρευματος Σαρώνει η κακοκαιρία την Ελλάδα

 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/07/kataigida-vroxi-500.jpg
 Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο καιρός επιδεινώθηκε ραγδαία και σημειώθηκαν κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και πτώσεις δέντρων.

Έντονες είναι οι βροχές στο Λυγουριό Αργολίδας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Επιδαύρου από το απόγευμα της Δευτέρας 27 Αυγούστου 2018. Ισχυρή ήταν η καταιγίδα που έπληξε την κωμόπολη της Αργολίδας με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Η Κορινθος 2006 προκρίθηκε στο επομενο γύρο χωρις ματς. Τα ζευγάρια της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος

 
Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με τη συμμετοχή και πάλι ομάδων από τη Γ' Εθνική αλλά και περσινών κατόχων του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Από την κλήρωση προέκυψαν πέντε ζευγάρια όπου πέντε ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση ενώ έντεκα ομάδες προκρίθηκαν χωρίς ματς. Όλα τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης θα πραγματοποιηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.
Τα ζευγάρια της α' ζώνης:
Αναγέννηση Πλαγιάς - Θεσπρωτός
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων - Γιαννιτσά
Ερμής Αμυνταίου - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Χωρίς αγώνα προκρίνονται οι:
Απόλλωνας Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου, Νίκη Βόλου, Τηλυκράτης Λευκάδας, Α.Ο. Καρδιάς.
Τα ζευγάρια της β' ζώνης:
Αντίμαχος - με το νικητή του Διαγόρας Βραχνεϊκών - Αιολικός
Επισκοπή - Παλληξουριακός
Χωρίς αγώνα προκρίνονται οι:
ΟΦ Ιεράπετρας, Ερμιονίδα, Κόρινθος 2006, Θύελλα Καμαρίου, Νικητής του αγώνα, Κιθαίρων Καπαρελίου - Πανσαμιακός, Εθνικός Πειραιά.
Οι νικητές των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου μαζί με αυτούς που πέρασαν στην επόμενη φάση χωρίς να αγωνιστούν, θα αντιμετωπίσουν στην έδρα τους στον επόμενο γύρο ομάδες της Football League.

Από την Ιθάκη ως τα Δερβενάκια ένα ομόλογο δρόμος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσο κι’ αν αυτό ηχήσει παράξενα στα αυτιά κάποιων, ο Τσίπρας του Ιουλίου 2015 δεν διαφέρει από τον Τσίπρα του Αυγούστου 2018.
Συνεχίζει να κάνει αυτό για το οποίο βρέθηκε στην εξουσία: Να διαλύει τη χώρα και να την παραδίδει βορά σ’ αυτούς που την επιβουλεύονται.
Το 2015, με τα δήθεν ηρωικά του – και ενώ είχε ήδη από την αρχή δώσει το στίγμα του, υπογράφοντας την (καλά κρυμμένη) Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου - παρέδωσε την χώρα ανυπεράσπιστη στους δανειστές. Και οδηγηθήκαμε στο τρίτο Μνημόνιο, στο υπερταμείο και σε όλα τα σχετικά.

Ουρολοίμωξη, αιτίες, συμπτώματα σε γυναίκες, άντρες, παιδιά και ποιοι οι τρόποι μετάδοσης;


 
Μετά το κοινό κρυολόγημα οι ουρολοιμώξεις αποτελούν το συχνότερο ιατρικό πρόβλημα των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας.
Η κυστίτιδα αποτελεί την πιο συχνή μορφή απλής ουρολοίμωξης, και στην πραγματικότητα 20-30% περίπου των γυναικών θα υποστούν την λοίμωξη αυτή τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους. Ως κυστίτιδα ορίζεται η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως. Η ουρηθρίτιδα είναι η λοίμωξη η οποία αφορά μόνον την ουρήθρα, δηλαδή τη σωλήνα που ενώνει την κύστη με το εξωτερικό του σώματος. Συχνά η ουρηθρίτιδα και η κυστίτιδα συνυπάρχουν και τότε ονομάζονται λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού ή ουρολοίμωξη. Η λοίμωξη στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα που αφορά τους νεφρούς λέγεται πυελονεφρίτιδα. ....................

ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ


Μέσα στα αποκαϊδια στο Μάτι και το εξευτελιστικό black-out στην Ύδρα ο Πρωθυπουργός της έρημης τούτης χώρας εμφανίζεται απασχολημένος με τις διεργασίες ανασχηματισμού της Ελληνικής Κυβέρνησής του. Δυστυχώς, το πάθημα στο Μάτι λόγω της ανικανότητας του Κράτους να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών του στη ζωή, δεν μας έγινε και αυτή τη φορά μάθημα. Η θλιβερή κατάσταση του Ελληνικού Κράτους δεν αποτελεί θέμα προσώπων αλλά νοοτροπιών και κοινωνικής ευθύνης.

Γκρίνια, γκολάρα, φτώχεια και… γαϊδούρια στην πρεμιέρα της super league

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/asteras-tripolis-500.jpg

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός και για την super league εκτός από δύσκολη η αρχή συνοδεύεται και πάντα από γκρίνια.
Γκρίνια για το πέναλτι-φάντασμα που πήρε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης, γκρίνια από τον Παναθηναϊκό για την διαιτησία του Σιδηρόπουλου,  γκρίνια για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με την ΕΠΟ να επιτίθεται σε Βασιλειάδη και σούπερ λίγκα, γκρίνια για τον λίγο κόσμο και

Σοκάρει ο Mr Brexit Μπόρις Τζόνσον: «Κοιτάξτε τον εξευτελισμό της Ελλάδας…»


Ιδιαίτερα αιχμηρός στις αναφορές του για την Ελλάδα ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον.
Με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας και τις συνομιλίες που είχε, ο υπέρμαχος του Brexit έγραψε ένα άρθρο στην «Telegraph» για το ευρώ, την κρίση και τι είδε στην Ελλάδα.

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 419 ατόμων στο Υπουργείο Πολιτισμού (κατανομή)- 25 άτομα στην Κορινθία.

 
 Την πρόσληψη, τετρακοσίων δεκαεννέα (419) ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), διάρκειας οκτώ (8) μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Υπηρεσιών, ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού.
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος θα προκηρυχθεί εντός του Σεπτεμβρίου.
Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.2 περ.η και του άρθρου 21 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (Φ.Ε.Κ.28/Α/1994), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα.
Εφιστάται η προσοχή των αρμοδίων Προϊσταμένων για την αυστηρή τήρηση των νομίμων διαδικασιών, καθώς επίσης και των κριτηρίων πρόσληψης (άρθρο 14 παρ.2 περ.η και 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα).
 Η κατανομή του προσωπικού, ανά Οργανική Μονάδα, ειδικότητα και αριθμό, έχει ως εξής :

60+ χρόνια ιστορίας συμπληρώνει ο κινηματογραφος στο Δερβένι

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Το διάλειμμα» - Έναρξη προβολών
 
Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι… μες τα θερινά τα σινεμά… με μοσχοβολιά από αγιόκλημα και γιασεμί… νύχτες μαγικές… νοσταλγικές!!!
Πρώτα καρδιοχτύπια, αθώα φιλιά, τρυφερές αγκαλιές, με πασατέμπο, ποπ κορν, τσιπς και αναψυκτικό… 
Ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του Δερβενίου “Το διάλειμμα” , και τούτο καλοκαίρι μας κράτησε συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθήσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Οι προβολές    καθημερινά (ώρα 10:00 μ.μ.) στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου. Προβλήθηκαν  οι καλύτερες ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, σύγχρονες και επανεκδόσεις όλων των μεγάλων κινηματογραφικών εταιρειών. Ταινίες βραβευμένες στα Όσκαρ και στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, που σημείωσαν καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το εξαιρετικά επιλεγμένο πρόγραμμα περιελαμβάνε επίσης τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους καθώς και ορισμένες κλασσικές δημιουργίες κορυφαίων σκηνοθετών.. Ανάμεσά τους : οι βραβευμένες με Όσκαρ "Επιχείρηση Αrgo", ‘’Λίνκολν’’, ‘’Skyfall’’ και ''Η ζωή του Πι'' και πολλές άλλες εξαιρετικές ταινίες όπως ''Άννα Καρέννινα'', ''Χίτσκοκ'', ‘’Iron Man 3’’, ‘’Ο υπέροχος Γκάτσμπυ ‘’ καθώς και οι κλασικές ταινίες ‘’Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά’’ και ''Μεγάλες Προσδοκίες’'.
Από την οθόνη του ''Διαλείμματος''  έχουν παρελάσει ένας γαλαξίας αστεριών του σήμερα και του χτες: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Τομ Κρουζ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζούντ Λο, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κίρα Νάιτλι, Άντονι Χόπκινς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Σούζαν Σάραντον, Μπεν Άφλεκ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέϊφ Φάϊνς, Τζέραλντ Μπάτλερ, Ούμα Θέρμαν και πολλοί άλλοι.
Η ανταπόκριση του κοινού απέδειξε ότι ο θερινός κινηματογράφος είναι μια αναγκαιότητα για τους κατοίκους και παραθεριστές της περιοχής του Δερβενίου και όχι μόνο, ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αναζητούν την ψυχαγωγία και την ποιοτική διασκέδαση τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Γι΄ αυτό η προσπάθεια θα συνεχιστεί και του χρόνου με την πεποίθηση ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο ονειρικό για τους κινηματογραφόφιλους
Στο Δερβένι ο θερινός κινηματογράφος πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του 50 πίσω από το κοινοτικό γραφείο , όπου σήμερα είναι κτισμένο το Νηπιαγωγείο . Αργότερα στο χώρο του θερινού κινηματογράφου κατασκευάστηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο του Δερβενίου και ιδιώτες λειτούργησαν καινούργιο θερινό κινηματόγραφο για μια 30 ετία σε παραπλήσιο χώρο , απέναντι από το γυμναστήριο (όπου τώρα το γήπεδο 7Χ7) με τις ονομασίες (Σίνε Έφη), «ΡΕΧ» , «ΑΥΛΑΙΑ» . Από τον κινηματογράφο αυτόν σήμερα μόνο η τσιμεντένια οθόνη του υπάρχει καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου εδώ και μια δεκαετία έκτισε οικοδομή , οι μνήμες μας είναι νώπες.
Ήταν μια απλοική κατασκευή με την αναγκαία οθόνη προβολής, τις καρέκλες για το φιλοθέαμον κοινό, την καμπίνα προβολής και φυσικά ..το αναψυκτήριο.
Η κληματαριά, οι λεμονιές, η βουκαμβίλια και το γιασεμί, το χαλίκι και τα πάνινα καθίσματα (καρέκλες σκηνοθέτη!!!), το πέρασμα της γάτας , ακόμη και οι επιδρομές των κουνουπιών Περιφραγμένος από μαντρότοιχο που είχε διακοσμήσει με ζωγράφική φιγούρες κλπ ο τότε φιλόλογος και καθηγητής ιστορίας Νίκος Ντελόπουλος που υπόγραφε τα έργα του «υπό τύπον Ντελοπούλου» , είναι στοιχεία που έχουν μείνει στη μνήμη μου από τον θερινό κινηματογράφο του χωριού μου.
Τη μαγεία του θερινού σινεμά εντείνει ο ξάστερος ουρανός πάνω από τους θεατές και δημιουργεί μια δεύτερη σκηνή προς την οποία συχνά δραπετεύει το μάτι και γιατί όχι κλέβει την παράσταση! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά μιας καλοκαιρινής νύχτας με μια ιστορία της 7ης τέχνης να «ξεδιπλώνεται» στην οθόνη.
Όμορφες βραδιές με πανσέληνο για φαν του σινεμά και όχι μόνο. Ζήσαμε όσα διηγούνται οι μεγαλύτεροι με νοσταλγία ή  ξαναθυμηθήκαμε τα καλοκαίρια των παιδικών ή των εφηβικών μας χρόνων. Απολαύσαμε ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood ή ταινίες της δικής μας Φίνος Film ή και τις πιο cult. Είδαμε ταινίες που δεν προλάβαμε να δούμε τον χειμώνα ή πιο ανάλαφρες όπου τις απολαύσαμε παρέα με το καλοκαιριάτικο φεγγάρι.
Ο θερινός κινηματογράφος είναι μια αγαπημένη ψυχαγωγία των Ελλήνων. Πώς να μην είναι, άλλωστε; Πραγματική αγωγή ψυχής και ηρεμίας… Έχει φανατικούς θαυμαστές, που τον διατηρούν ζωντανό παρά την επέλαση του home cinema.
Πριν κλείσω το σημείωμα μου αυτό , με αφορμή, λοιπόν, τον θερινό σινεμά στο Δερβένι, αξίζει να αναφερθώ και για τον χειμερινό ιστορικό κινηματογράφο της πόλης το «Σίνε Ελίτ» που λειτούργησε από την δεκαετία του 50 και σχεδόν για μια 30εντία απολαύσαμε ταινίες του καλού Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου , ενώ από τα θεατρικά του πλατό πέρασαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί της εποχής εκείνης που οι παραστάσεις τους έμειναν αξέχαστες στο φιλοθέαμον κοινό του Δερβενίου και όχι μόνο. Σημειώνουμε εδώ ότι το «Σίνε Ελίτ», που δημιούργησε το 1956 ο εξ Αμερικής επαναπατρισθείς Παναγιώτης Μούχας καθώς επισκεύασε και μετάτρεψε την αίθουσα Λαζανά σε κινηματογραφική Αίθουσα ένα μικρό αντίγραφο μιας τέτοιας της Αμερικής. Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο Γιάννης Ξ. Σπυρόπουλος "τις Κυριακές και στις τέσσερες προβολές του «Σίνε Ελίτ», οι ουρές ξεπερνούσαν τα πενήντα μέτρα (...και με το τρανζίστορ στο αφτί) όπου άκουγαν του κυριακάτικους ποδοσφαιρικούς αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Εθνικού, Παναθηναϊκού, Παγκορινθιακού , Παναιγιαλείου "
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Βανδάλισαν ξανά το άγαλμα του Καποδίστρια στο Ναύπλιο [βίντεο]


Στόχος βανδαλισμού έγινε για ακόμη μια φορά το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο, όπως αποκαλύπτουν οι  argolikeseidhseis.gr.
Οι δράστες έσπασαν τα δάκτυλα του δεξιού χεριού, πράξη που κατά το παρελθόν έχει ξαναγίνει αρκετές φορές, με τον δήμο να αποκαθιστά κάθε φορά τις φθορές.
Το άγαλμα του Καποδίστρια στήθηκε στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου το 1933. Είναι έργο του μεγάλου γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου.
Το 1947, το δάκτυλο είχε σπάσει πρώτη φορά από ένα παιδί, ενώ για μια ακόμα φορά, έσπασε την δεκαετία του ’80. Μόλις το Σεπτέμβριο του 2017 έγινε η τελευταία επιδιόρθωση.

Σε κατασταση εκτακτης αναγκης Στο σκοτάδι και χωρίς νερό η Ύδρα από τις 5:30 τα ξημερώματα της Κυριακής

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/ydra-500-1.jpg
Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει η Ύδρα, καθώς από τις 05:30 το πρωί της Κυριακής δεν κατέστη δυνατόν να αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής το βράδυ της Κυριακής ζήτησε την κήρυξη του Δήμου Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Αύγουστος φεύγει παίρνοντας μαζί του και το καλοκαίρι, στη «δύση» του όμως μας χάρισε το «πιο όμορφο φεγγάρι της χρονιάς»
Από αρχαιολογικούς χώρους, από παραλίες αλλά ακόμα και από το μπαλκόνι του σπιτιού του πλήθος κόσμου θαύμασε το αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού μάγεψε όλους όσοι έστρεψαν το βλέμμα στον ουρανό.

Λάζαρος… λαμπρός οδηγεί τον Ολυμπιακό

Live: Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (1-0 Τελικό) | in.gr
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε λόγω του εκπληκτικού Επασί, πήρε τη νίκη με 1-0 από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 62′ και ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα.
Έτοιμοι για το παιχνίδι με την Μπέρνλι είναι οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη . Οι παίκτες του Μαρτίνς έχασαν πέναλτι στο 42′ με τον Φορτούνη, ενώ είχαν δοκάρι με τον Χασάν.