Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Aιφνίδιος θάνατοs 18χρονου ποδοσφαιριστή στο Ξυλόκαστρο


Θλίψη στη περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του 18χρονου ποδοσφαιριστή Γ. Παρά (από τα Καριώτικα).
Από ότι κυκλοφορεί στην περιοχή τα αίτια οφείλονται σε ανακοπή. Δυστυχώς ένας νέος άνθρωπος …έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή.
 Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Οι αστυνομικοί φοβούνται μολυσματικές ασθένειες από τους μετανάστες

Δείτε το παρακάτω έγγραφο που έστειλε η Ένωση Αξιωματικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τον υπουργό δημοσίας τάξης σε ότι αφορά τους μετανάστες στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού!
Εκτός των άλλων αναφέρεται ότι φοβούνται για μολυσματικές ασθένειες. Διαβάστε το σοβαρό έγγραφο από τους αστυνομικούς και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας…

Αριθμοί που σοκάρουν - Τι άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί όταν τελείωσε η Κατοχή!


Στη Διαύγεια διαβάζουμε απόφαση με θέμα «σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων».

Δεν χρειάζεται μεγάλη έρευνα. Βούληση χρειάζεται για το τι άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί.

Ένας δάσκαλος από το Κιλκίς ,ο κ.Δημήτρης Νατσιός μ΄ ένα κείμενό του θα βοηθήσει πολύ την “ομάδα εργασίας”.

Διαβάστε λοιπόν τι άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί της Βέρμαχτ και των SS. Εκτός από τους νοσταλγούς τους:


Ηλεία: "Βούλιαξε" ο Κάμπος - Πλημμύρες και καταστροφές

Ο Κάμπος της Ηλείας βρέθηκε στο επίκεντρο των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, η οποία έπληξε χθες το μεσημέρι την περιοχή της Γαστούνης και της Αμαλιάδας..
Συγκεκριμένα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής στον Ηλειακό κάμπο με τις σφοδρές καταιγίδες να δίνουν πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Ειδικότερα, όπως είπε στο ilialive.gr ο υπεύθυνος του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία, Θεόδωρος Κονδύλης, καταγράφηκαν 102,2 χιλιοστά στην Αμαλιάδα και 84,6 στο Βαρθολομιό. Ύψη βροχής που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα υψηλά καθώς το κανονικό ύψος βροχής για όλο του μήνα Σεπτέμβριο είναι περίπου στα 27 με 30 χιλιοστά. Οι υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές του νομού δεν επηρεάστηκαν από ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Ουσιαστικά ο νομός χωρίστηκε στα δύο, με προχωρημένο φθινόπωρο για τον βορρά και συνθήκες Ιουλίου για το νότο. Στην Ζαχάρω το θερμόμετρο άγγιξε τους 33 βαθμούς Κελσίου με αρκετή ηλιοφάνεια.

Τριήμερη επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσ/νίκη - Συνάντηση με Μπουτάρη



Ξεκίνησε απο χθεςτο απόγευμα η τριήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις 5 μ.μ.  επισκέφτηκε το ΑΠΘ και μία ώρα αργότερα είχε συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με το Γιάννη Μπουτάρη. Στις 7 μ.μ. στο δημαρχιακό μέγαρο μετείχε σε σύσκεψη με συλλογικότητες, εκπροσώπους κινημάτων, φορέων, σωματεία εργαζομένων.
Σημειώνεται ότι πέραν του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για συναντήσεις με φορείς της πόλης.

Καμίνης: Θα κινηθεί νομικά κατά της «Χρυσής Αυγής»

 

Στο «στόχαστρο» του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη μπήκε εκ νέου σήμερα η «Χρυσή Αυγή», στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης: άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί σοβαρά και δικαστικά εναντίον της.
Και αυτό, διότι «κλιμακώνει τη δράση της στο βαθμό που βλέπει ότι υπάρχει σαφής βελτίωση στο μεταναστευτικό θέμα, στο θέμα της Αθήνας, στο θέμα του κέντρου. Δε θέλουν να λυθεί το πρόβλημα με νόμιμο τρόπο. Η ανομία εκτρέφει τη Χρυσή Αυγή».
«Πρόκειται για οργάνωση που σε όλες τις εκδηλώσεις της δείχνει ότι δρα εναντίον της Δημοκρατίας», προσέθεσε όταν ρωτήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την εθελοντική αιμοδοσία και τη διανομή δωρεάν τροφίμων σε άπορους στην Άγιο Παντελεήμονα.

Νέα Δημοκρατία: Παράσταση δημαγωγίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη φετινή παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας αρχίζει την παράσταση δημαγωγίας στη Θεσσαλονίκη, το κόμμα του τάσσεται υπέρ των καταληψιών δημοσίων κτιρίων της πόλης και στρέφεται εναντίον της Αστυνομίας.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα: Επιμένει να στηρίζει τους καταληψίες και να στρέφεται εναντίον της Αστυνομίας; Ναι ή όχι;
Και κάτι ακόμη: Ο κ. Τσίπρας σπεύδει να δώσει πολιτική κάλυψη στον εκτεθειμένο για προκλητικές σπατάλες κ. Μυλόπουλο.
Το συμπέρασμα είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κολλημένος στο χθες και στις παθογένειες, που έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση».


Τον Ιούνιο του 2013 ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης θα τροφοδοτεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εξέλιξη που ανεβάζει «το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο διεθνή ενεργειακό χάρτη» όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντηση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) κ. Γεώργιο Παπαρσένο, στελέχη της εταιρείας, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολο Παπαφωτίου και εκ του Γραφείου Περιφερειάρχη τον κ. Αριστοτέλη Γκανά.

«Η υλοποίηση του αγωγού, που εξελίσσεται απροβλημάτιστα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αποτελεί ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο θα αυξήσει την επενδυτική ζήτηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή καθιστά ελκυστική την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διασύνδεσή της με τον αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο και στη συνέχεια τη μεταφορά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως άλλωστε θα συμβεί με το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθίσταται στρατηγικός διαμετακομιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, αυξάνοντας παράλληλα την ενεργειακή αυτονομία της, αλλά και την αυτάρκεια της χώρας» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Ο κ. Παπαρσένος επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση, τον Ιούνιο του 2013, του αγωγού που θα ξεκινά από τους Αγίους Θεοδώρους και θα τροφοδοτεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, την ολοκλήρωση όλων των μελετών για τη διασύνδεση με τις πόλεις της Περιφέρειας και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άριστη συνεργασία. Ο κ. Παπαρσένος ενημέρωσε επίσης τον Περιφερειάρχη ότι το αίτημα της αιρετής Περιφέρειας για επέκταση του αγωγού στη Λακωνία και τη Μεσσηνία βρίσκεται ήδη στο στάδιο των μελετών σκοπιμότητας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης επανέλαβε το αίτημα για τοποθέτηση οπτικών ινών στο δίκτυο του αγωγού με σκοπό τη δωρεάν παροχή ευρυζωνικότητας και τη δημιουργία ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, κάτι για το οποίο συμφώνησε απόλυτα ο ΔΕΣΦΑ και ορίστηκαν οι ομάδες εργασίας, που θα παρακολουθούν το συγκεκριμένο ζήτημα.   

Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους “αιώνιους” πριν την... Ευρώπη. Αποθέωση για τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα

Μετά το αγωνιστικό “διάλειμμα” που υπήρξε, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής, η Σούπερ Λίγκα... επιστρέφει. Με τρεις αναμετρήσεις ξεκινά το Σάββατο η 3η αγωνιστική. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δοκιμάζονται σε Γιάννενα και Κομοτηνή αντίστοιχα.

Λεβαδειακός – Βέροια (17:15)

Και οι δυο ομάδες βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μηδέν βαθμούς. Μπορεί το πρόγραμμα με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τις δύο πρώτες αγωνιστικές να ήταν δύσκολο, αλλά από εδώ και πέρα στόχος είναι το πρώτο “τρίποντο” της χρονιάς για τους Βοιωτούς.

Στην αντίπερα όχθη, η “Βασίλισσα του Βορρά” δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στους δυο πρώτους αγώνες την έδρα της και χωρίς προπονητή (θα πάει στην Λιβαδειά με τον γυμναστή της ομάδας, Νίκο Καρύδα), θα πάει για τους πρώτους της τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Πανθρακικός – Παναθηναϊκός (17:15)

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το εντός έδρας στραβοπάτημα με τον ΠΑΣ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μέσα στην έδρα του –εκ των ουραγών με μηδέν βαθμούς- Πανθρακικό. Η ομάδα του Φερέιρα δεν θέλει να δώσει άλλο βαθμολογικό δώρο στον Ολυμπιακό και πάει στην Κομοτηνή χωρίς τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, που προφυλάχθηκε για το ματς της Πέμπτης με την Μάριμπορ (πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ), αλλά κι τον τιμωρημένο Κατσουράνη.
Στα ευχάριστα για τον Πορτογάλο τεχνικό, η πρώτη παρουσία του Κουίνσι σε φετινό ματς της ομάδας. Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο.
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (19:30)
Εβδομάδα πρεμιέρας Τσάμπιονς Λιγκ αυτή που έρχεται για τον Ολυμπιακό, αλλά όπως είπε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ομιλία του προς τους παίκτες… πρώτα ο ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες έκαναν τη… ζημιά την προηγούμενη αγωνιστική στον Παναθηναϊκό (1-1 στο ΟΑΚΑ) και είναι έτοιμοι να επαναλάβουν κ κάτι ανάλογο και μπροστά στο κοινό τους.
Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θέλει να συνεχίσει νικηφόρα, έτσι ώστε να διατηρήσει την διαφορά της από τον «αιώνιο» αντίπαλο και να πάει να αγωνιστεί με την καλύτερη ψυχολογία κόντρα στη Σάλκε. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν μαζί τους τον Πάμπλο Κοντρέρας (προφυλάχθηκε για το ματς της Τρίτης), όπως και τον Γιάννη Μανιάτη (δείχνει να ξεπερνάει το πρόβλημα που αποκόμισε στο ματς της Εθνικής με την Λιθουανία και να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ζαρντίμ για την Σάλκε)
Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στα Γιάννινα, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από αρκετούς φίλους των "νταμπλούχων.
Περίπου 200 οπαδοί των πρωταθλητών περίμεναν τους “ερυθρόλευκους” και μόλις αυτοί έκαναν την εμφάνιση τους έγινε η νύχτα μέρα από τα καπνογόνα.
Τα συνθήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κυριαρχούσαν και οι νέοι παίκτες της ομάδας του Πειραιά έδειχναν ξαφνιασμένοι με την υποδοχή του κόσμου.
Η αποστολή των Πειραιωτών δέχθηκε με πολλά χαμόγελα την αποθεωτική υποδοχή, πριν κατευθυνθεί προς το ξενοδοχείο της πόλης, όπου θα καταλύσει ενόψει του ματς του Σαββάτου (19:30)
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 17:15 NS2
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 17:15 NS1
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NS2

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012
ΚΕΡΚΥΡΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ 16:00 NS1
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 18:15 NS2
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 18:15 NS1
A.E.K. – ΑΡΗΣ 20:30 NS1

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Ο.Φ.Η. 20:30 NS2

Σαμαράς στην Washington Post: Τα μέτρα θα εγκριθούν απο τη Βουλή - Θέτει ανοιχτά θέμα επιμήκυνσης

- "Πρέπει να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην ευρωζώνη"
- Για το θέμα της επιμήκυνσης αναφέρει ότι "μιλάμε για επέκταση έως το 2016"
- "Αν πάρουμε την επόμενη δόση τον Οκτώβριο, θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες"


Βέβαιος για την έγκριση των μέτρων από τη Βουλή εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπ' αριθμόν 1 προϋπόθεση για το μέλλον μας είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην "Ουάσιγκτον Ποστ", ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι "η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη", δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα για ανάπτυξη, επιμήκυνση για υλοποίηση του προγράμματος και συνέπεια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει με έμφαση ότι δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει το αρνητικό παράδειγμα για τους άλλους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Πρέπει να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην ευρωζώνη" και "πολλοί ηγέτες στο εξωτερικό συνειδητοποιούν τώρα ότι αυτό είναι το καλύτερο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Οι συνέπειες είναι άγνωστες ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ευρώπη αν η Ελλάδα έφευγε. Ποια θα ήταν η αντίδραση των αγορών."

Με νόμο - σκούπα ψηφίζονται τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

Με τη μορφή ενός και μονο άρθρου θα προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα των 11,5 δισ. Σε αυτό συμφώνησαν, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο Α.Σαμαράς και Ευ. Μεϊμαράκης έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε κυβερνητικούς βουλευτές να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας και με δεδομένες τις υπαναχωρήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας, οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν για ακόμη μία φορά τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα.
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα ανακοινώσει το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό και αμέσως μετά το “πακέτο” θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να συμβεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Εφόσον οι διαδικασίες «τρέξουν», τότε η έκθεση της τρόικας μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Με χειροπέδες δύο τσιγγάνοι που "άδειαζαν" σπίτια στην Bόχα


Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε σπίτια της περιοχής Βόχας.
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Βραχάτι , οι δύο τσιγγάνοι ηλικίας 26 και 37 ετών ενώ αναζητείται ακόμα, ένας 23χρονος τσιγγάνος συνεργός τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τσιγγάνοι στις Κρήνες Κορινθίας, αφού μπήκαν στο σπίτι μιας γυναίκας, έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα και κοσμήματα και εξαφανίστηκαν.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ο 26χρονος και ο 37χρονος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ. στο οποίο βρίσκονταν.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, προέκυψε ότι είχαν κάνει από τα τέλη Αυγούστου, έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου ακόμα τρεις διαρρήξεις-κλοπές και απόπειρα κλοπής, σε σπίτια στο Βραχάτι και στον Άσσο Κορινθίας,
από όπου πήραν προσωπικά αντικείμενα,ρούχα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.


 

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία - Οι άνεμοι σήικωσαν στέγες και έριξαν μάντρες - Πλημμύρες στην Πάτρα


- Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα με οδηγό που εγκλωβίστηκε στα νερά
- Στη Στερεά Ελλάδα "βρέχει" πέτρες από τις κατολισθήσεις
- Δύο τροχαία στη Φθιώτιδα λόγω της βροχής
- Στο "πόδι" η Πυροσβεστική για να βγάζει νερά από πλημμυρισμένους χώρους

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η βροχή που πέφτει αδιάκοπα στην Πάτρα και με μεγάλη ένταση από τις 15:00 μετά το μεσημέρι.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για να τραβήξει τα νερά από την οδό Ακρωτηρίου.
Σπίτια έχουν πλημμυρίσει στο Ψαροφάι, στο τρίγωνο Ακρωτηρίου - Κλητεμνήστρας και Αίοντος!
Στους 50 πόντους έχει φτάσει το νερό στην οδό Ειρήνης και Φιλίας στα Δεμένικα στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Νερά έχουν αρχίσει και μπαίνουν σε καταστήματα της περιοχής...

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, τα φαινόμενα και ειδικότερα οι ισχυρές καταιγίδες ήταν έντονες σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας, κυρίως τις απογευματινές ώρες, αναγκάζοντας πολλούς οδηγούς να σταματήσουν στην άκρη της εθνικής οδού, αφού οι ουρανοί είχαν ανοίξει τόσο πολύ, που οι καθαριστήρες των αυτοκινήτων δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν και δεν έβλεπαν στα δύο μέτρα.

Εκεί όμως που χτύπησε περισσότερο η κακοκαιρία ήταν τα χωριά της Λοκρίδας κοντά στην Αταλάντη. Οι κάτοικοι είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στον Έξαρχο τα δυνατά ανεμοσούρια σήκωσαν σκεπές από αποθήκες, έριξαν μάντρες, νερά πλημμύρισαν σπίτια και αποθήκες, ενώ το μισό χωριό είναι χωρίς ρεύμα.

Στην Κυρτώνη έπεσε η μάντρα του σχολείου, στο Κυπαρίσσι φούσκωσε επικίνδυνα ο χείμαρρος της περιοχής, ενώ μεγάλες κατολισθήσεις έγιναν στο δρόμο Αταλάντη-Καλαπόδι και στο δρόμο προς το μοναστήρι των Αγ. Αναργύρων, ο οποίος παραμένει κλειστός.

Στην πολιτική προστασία της Π.Ε. Φθιώτιδας έχει σημάνει συναγερμός, αφού υπάρχουν από παντού μηνύματα ότι έχουν φουσκώσει χείμαρροι και ποτάμια.

Σε πολλά σημεία οι δρόμοι κρατούν νερά και μετατρέπονται σε θανάσιμες παγίδες, γι΄αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τη Φθιώτιδα, αφού θα υπάρξει νέα επιδείνωση με πολύ ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου (ή και νωρίτερα πιθανόν) μέχρι περίπου το μεσημέρι της Κυριακής, δηλαδή πρακτικά για ένα 24ωρο περίπου. Τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Τα νερά εγκλώβισαν οδηγό στο αυτοκίνητό του!


Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, ένας 60χρονος άνδρας που κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον παράδρομο της Περιμετρικής, στο ύψος των πρώην επιχειρήσεων Καμπέρου στην περιοχή της Οβρυάς,
εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό, όταν τα ορμητικά νερά σχεδόν κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου του και δεν μπορούσε να βγει από αυτό!

Σύμφωνα με το PatrasTimes, ενημερώθηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών οι οποίοι χρειάστηκε να στήσουν επιχείρηση απεγκλωβισμού του συγκεκριμένου οδηγού .

Άνοιξαν" οι ουρανοί στη Στερεά Ελλάδα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί στο δρόμο από Αράχωβα προς Δελφούς . Η δυνατή βροχή, έχει προκαλέσει και κατολισθήσεις στην περιοχή.

newsit.gr

Ισχυρές καταιγίδες όλο το Σαββατοκύριακο


Βροχές και καταιγίδες μας... επισκέπτονται τις επόμενες μέρες, στο πρώτο φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.
Όχι απλά φθινοπωρινό αλλά... χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

1) το Σάββατο (15-9-2012) : ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και από το απόγευμα πιθανόν στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

2) την Κυριακή (16-9-2012) : στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο αρχικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στις νοτιότερες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές (κυρίως δυτικά και βόρεια).
Άνεμοι: νότιοι 4 και γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς

newsit.gr