Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μιχαηλίδου: Έως 3 επιπλέον μισθοί μετά τη νέα αύξηση κατώτατου μισθού - Ολες οι αλλαγές στους μισθούς, τα επιδόματα και τις τριετίες [πίνακες με ποσά]

  

Στην εξειδίκευση του κατώτατου μισθού, μετά τα όσα ανακοίνωσε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αύξησή του από τον Απρίλιο, προχώρησε η Δόμνα Μιχαηλίδου , τονίζοντας ότι ο μισθωτός, σε σχέση με το 2019, παίρνει τρεις παραπάνω μισθούς.Η αύξηση συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα. Πρόκειται για την τέταρτη αύξηση σε σχεδόν πέντε χρόνια.

Eιδικότερα, όπως είπε η υπουργός Εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού καλύπτει 560.000 συμπολίτες μας που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ενώ ο μισθωτός, σε σχέση με το 2019, παίρνει τρεις παραπάνω μισθούς. Στόχος, τόνισε ακόμα, το 2027, ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ. H Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ακόμα ότι ο μέσος μισθός σήμερα είναι 75 ευρώ υψηλότερος από την προηγούμενη χρονιά.

Κλειστός ο δρόμος Μαυρολίμνη Κορινθίας – Αλεποχώρι Μεγάρων λόγω κατολίσθησης

 Κλειστός ο δρόμος Μαυρολίμνη Κορινθίας – Αλεποχώρι Μεγάρων λόγω κατολίσθησης 

O δρόμος Μαυρολίμνη – Αλεποχώρι Μεγάρων, θα παραμείνει κλειστός μέχρι και τη Δευτέρα, 1η του νέου μήνα.

Αυτό, γνωστοποίησε, ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, μετά και απ’ το πρόσφατο κατολισθητικό φαινόμενο που σημειώθηκε στο σημείο.

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, να γίνει αδύνατη η διέλευση των οχημάτων.

Η εντολή για να κλείσει ο δόμος, δόθηκε απ’ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από αυτοψία που έγινε από

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρνά Λακωνίας

 Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρνά Λακωνίας (video)Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρνά Λακωνίας (video) 

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η φωτιά, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην Αρνά Λακωνίας, χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής -με τη συνδρομή και από αέρος- αλλά και του Δήμου.

Συγκεκριμένα επιχείρησαν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 1 ομάδα ΕΜΟΔΕ, 1 ελικόπτερο, εθελοντικές ομάδες, και ΟΤΑ. 

 Επί τόπου παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Σεισμός στην Κυπαρισσιακό κόλπο: Σοβαρές ζημιές σε κτήρια στην Ζαχάρω


Κόρινθος: Φίδι έκοβε βόλτες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

  

Αναστάτωση επικράτησε στην πλατεία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, λόγω ενός φιδιού.

Περαστικοί από την πλατεία είδαν το μικρό ερπετό να βγαίνει από το γκαζόν και να κάνει βόλτες, ενώ στη συνέχεια αναρριχήθηκε σε δέντρο.

Στο σημείο έσπευσε συνεργείο του Δήμου για να εντοπίσει και να το απομακρύνει.