Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ο Κωνσταντίνος Δαρσινός υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Π.Ε. Κορινθίας με τον συνδυασμό "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" στο SUPER TV Κορίνθου.


Συνέντευξη παραχώρησε στο SUPER  TV Κορίνθου ο κ. Κωνσταντίνος Δαρσινός υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Π.Ε. Κορινθίας με τον συνδυασμό "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Παναγιώτη Νίκα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: Απερχόμενος και κρυπτόμενος Περιφερειάρχης



Κόρινθος, 8 Μαΐου 2019
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού
«ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»

Απερχόμενος και κρυπτόμενος Περιφερειάρχης

Μόνο σε συνθήκες πολιτικού θερμοκηπίου φαίνεται πως  λειτουργεί ο απερχόμενος και κρυπτόμενος Περιφερειάρχης, κ. Τατούλης. Δεν αντέχει την ισότιμη πολιτική αντιπαράθεση, δε μπορεί να ανταπεξέλθει στη βάσανο των μη στημένων ερωτήσεων. Αισθάνεται τόσο εκτεθειμένος από το μηδενικό του έργο στην Περιφέρεια, ώστε προτιμά να υποστεί το κόστος της φυγομαχίας, παρά να

Πέτρος Τατούλης «Ξεκινά η κατασκευή του έργου Τριπόταμα-Παραλογγοί-Καρδαρίτσι μετά το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο»


Αποτέλεσμα εικόνας για Τριπόταμα – Παραλογγοί – Καρδαρίτσι,
Ξεκινά τις εργασίες η ανάδοχος εταιρία του έργου Τριπόταμα – Παραλογγοί – Καρδαρίτσι, μετά το πράσινο φως που έδωσε στην Περιφέρεια το Ελεγκτικό Συνέδριο.
«Ένας Γολγοθάς για μια ακριτική περιοχή της Αρκαδίας και της Γορτυνίας έφτασε στο τέλος του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και σημείωσε «αποδείξαμε με το έργο μας την πλήρη συνέπειά μας στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες και είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε το μεγάλο αυτό έργο εκεί που ανήκει, στους πολίτες της Πελοποννήσου».

Ένταξη έργων στην Αρκαδία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία 2020 με με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη


Με υπογραφή Τατούλη η υλοποίηση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της Βλαχέρνας

Εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία 2020, το έργο του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Βλαχέρνας του Δήμου Τρίπολης με προϋπολογισμό 564.516,13 ευρώ.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο έργο το οποίο εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κόρινθο


Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση οργανώνει το ΚΚΕ, την Κυριακή 12 Μάη, στις  8 μ.μ., στην πλατεία Φλοίσβου στην Κόρινθο. Θα μιλήσει  ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, η Βιβή Τζέκου, υποψήφια δήμαρχος Κορινθίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Γιάννης Κελλάρης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, ωστε μπροστά στις εκλογές να μην παγιδευτούν, να μη δώσουν εμπιστοσύνη

Νέο τηλεφωνικό γκάλοπ δείχνει ποιοι γαλάζιοι προηγούνται στην Α’ Αθήνας


Πεσμένος στην τρίτη θέση ο Κικίλιας λόγω του επικείμενου γάμου του

Η ΝΔ θα εκλέξει σίγουρα 7 ίσως και 8 βουλευτές στην συγκεκριμένη περιφέρεια.

Νέα τηλεφωνική μέτρηση ολοκληρώθηκε χθες για λογαριασμό της ΝΔ. Η μέτρηση αφορά την Α’ Αθήνας και διενεργήθηκε σε δείγμα 1.500 ψηφοφόρων. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια

Ποιοι γαλάζιοι προηγούνται στον βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας Σκληρή μάχη για τις 8-9 έδρες που θα εκλέξει η ΝΔ

Μετά την Α’ Αθήνας στην οποία η ΝΔ σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις εξασφαλίζει διψήφιο προβάδισμα, μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Β’ Αθήνας η οποία όμως έχει «σπάσει» στα τρια. Στον βόρειο τομέα, σύμφωνα με μέτρηση που έκανε το κόμμα της ΝΔ προηγείται με αρκετά

Ο συνδυασμός ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - υποψήφιος Δήμαρχος Μπρακούλιας Θεοφάνης

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, γυαλιά

Το απόγευμα της Κυριακής καταθέσαμε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου τον συνδυασμό μας, ο οποίος απαρτίζεται από ανθρώπους άξιους, καταξιωμένους και ικανούς, από ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας, που γνωρίζουν την τοπική πραγματικότητα. Από ανθρώπους με ευρείες προσλαμβάνουσες, που γνωρίζουν σύγχρονους τρόπους δράσης.
Εμπειρία και ανανέωση είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του συνδυασμού. Ενός συνδυασμού πολυσυλλεκτικού, υπερκομματικού, ποιοτικού και όχι ποσοτικού, στον οποίο συμπράττουν άνθρωποι που έχουν ένα κοινό στόχο: να γίνει ο Δήμος μας ακριβώς όπως τον ονειρευόμαστε!
Με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, όπως διακρίνει την ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε τους υποψήφιους του συνδυασμού μας.
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(υποψήφιος Δήμαρχος)
Εκλογική Περιφέρεια Ευρωστίνης
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

Δείτε ζωντανά το πρώτο debate για την περιφέρεια Πελοποννήσου από το Super Tv

Δείτε ζωντανά το πρώτο debate  για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τους Υποψήφιους Περιφερειάρχες.
Τις ερωτήσεις θέτουν οι δημοσιογράφοι: Νίκος Νικολόπουλος, Σωτηρία Παπαδοπούλου, Μηνάς Αρτόπουλος.
Παρόντες είναι οι Υποψήφιοι Περιφερειάρχες: Γιώργος Δέδες, Παναγιώτης Νίκας, Νίκος Γόντικας, Γιάννης Μπουντρούκας, Θανάσης Πετράκος και Δήμητρα Λυμπεροπούλου.
Το debate μεταδίδεται από το Super Tv και το Axion.
Συντονίζει ο Θύμιος Κάππος.
supertvkorinthos.gr

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο Προγραμματικός Λόγος των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα λάβει εντολή υλοποίησης από την Κοινωνία. Ο Επαμεινώνδας Κατσούλας και οι παρακάτω υποψήφιοι θα τον καταστήσουν πλειοψηφικό ρεύμα.
41 υποψήφιοι (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) σε μία αντιπροσώπευση ευρύτερης εργασιακής, εκπαιδευτικής, επιστημονικής και ηλικιακής κάλυψης συνιστούν στοιχείο υπεροχής. Είναι ένα παράδειγμα ανθρώπινου κεφαλαίου που θέλει να αναλάβει την ευθύνη μεγάλων αλλαγών και μια ανορθωτική πορεία για τον Δήμο.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Περιοδεία Πέτρου Τατούλη σε Χρύσαφα, Γκοριτσά, Αγίους Αναργύρους, Γεράκι, Άγιο Δημήτριο, Νιάτα, Απιδιά, Γλυκόβρυση, Βλαχιώτη, Σκάλα.

Στα ιστορικά Χρύσαφα και στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας, στη Γκοριτσά, στους Αγίους Αναργύρους, στο Γεράκι, στον Άγιο Δημήτριο, στα Νιάτα, στην Απιδιά, στη Γλυκόβρυση, στον Βλαχιώτη και στη Σκάλα βρέθηκε την Δευτέρα 6 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  μετά στενών του συνεργατών.

3Κ/2018: 20-24 Μαΐου οι οριστικοί πίνακες -Τι προβλέπουν στο ΑΣΕΠ

Η εβδομάδα 20 έως 24 Μαΐου (δηλαδή η αμέσως προηγούμενη από τις εκλογές της 26ης Μαΐου) είναι η πιθανότερη για την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων των 8.166 επιτυχόντων της περίφημης προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της aftodioikisi.gr από την Ανεξάρτητη Αρχή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΜΕΣΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Το Πολιτιστικό Βήμα Φενεού 

 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Φενεού
σας προσκαλεί το Σάββατο 11  Μαΐου 2019 και ώρα 19.15 μμ. στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μεσινού, σε μία εκδήλωση με θέμα τις αλησμόνητες πατρίδες .
Θα παρουσιαστεί το έργο « ο Διωγμός » της Λεπίπα Ραχήλ από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των « Αδέσμευτων Περιστεριωτών » .
Το έργο αναφέρεται στον διωγμό που υπέστησαν οι Έλληνες  της Σμύρνης και του Πόντου  καθώς και στην άδικη απέλαση των Ελλήνων από την Πόλη και την προδοσία στην Κύπρο.
Παίζουν :
Φωφώ: Λεπίπα Ραχήλ
Ελισσώ :Σάσα Στρίγκου
Στάλω: Μαριάννα Ποσοτίδη
Δέσποινα : Σοφία Μπουλάμαντη
Εφημεριδοπώλης :Παναγιώτης  Ίβρος
Τραγουδούν :Αγγελική Φωτεινέα & Αργυρώ Βέκαρη
Φιλική Συμμετοχή
Μάνα Ελλάς : Καίτη Μάνου
Σκηνοθετική προσέγγιση και σκηνικά από όλη την ομάδα 
EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γιάννης Λαλιώτης


Δημήτρης Ραψωματιώτης: Η συνέπεια λόγου και έργων δεν είναι εμμονή αλλά αξιοπρέπεια!





Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με το πολύ σοβαρό θέμα «Σχέδιο Νόμου για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο»,  βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα.

Δυστυχώς, λείπει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κορινθίας και άλλοι πρόεδροι και εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Ελλάδας, ίσως γιατί βλέπουν την Κ.Ε.Ε.Ε. ως ευκαιρία για ταξίδια ανά την Ελλάδα, με πληρωμένα τα έξοδα από το Επιμελητήριο και όχι ως μέσο συνεργασίας και  στήριξης του θεσμού.

Δυστυχώς, το Επιμελητήριο και οι επαγγελματικοί φορείς είναι το σκαλοπάτι για κάτι άλλο.

Τα μέλη του όμως, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι επιχειρηματίες, τι κάνουν;

Τους αρέσει να τους κοροϊδεύουν, να τους χρησιμοποιούν, να τους τάζουν και να τους ξεχνούν, φυσικά στην πορεία;

Δημήτρης Ραψωματιώτης
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορινθίας
& Εκπρόσωπος της Γ.Σ. στην Κ.Ε.Ε.Ε.

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Ντίνου Τατούλη



«Με βαθύτατη οδύνη και ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του αγαπημένου μου Ντίνου Τατούλη.
Υπήρξε μια σημαντική και διακριτή προσωπικότητα της ομογένειας της Αμερικής και ένας σπουδαίος καρδιοχειρούργος, ο οποίος διέπρεψε στην επιστήμη του και πάντοτε ανταποκρινόταν άμεσα όταν ζητούσαμε τη συνδρομή του από την Αρκαδία και την Πελοπόννησο.
Είμαστε πολύ περήφανοι στην πατρίδα για τη μεγάλη του προσφορά, τη σημαντική του πορεία και κυρίως γιατί ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο του. Πάνω απ’ όλα υπήρξε άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και βαθύ το αίσθημα της ευθύνης. 
Η πρόσφατη συνάντησή μας στο Σικάγο υπήρξε ιδιαίτερη τιμή για εμένα.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια και εύχομαι το παράδειγμά του να αποτελεί διδαχή για τους νεότερους και ιδίως για τους Έλληνες της διασποράς».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΦΗΒΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΕΖΕΒΕΓΚΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪ́ΟΥ, 6.30, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολής επιμορφώσεως οικογένειας του Δήμου Κορινθίων
Η πανηγυρική τελετή λήξης της σχολής επιμορφώσεως οικογένειας του Δήμου Κορινθίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης». 
Η τελετή λήξης περιλαμβάνει ένα άκρως ενδιαφέρον μάθημα το οποίο πολλοί μαθητές της σχολής είχαν ζητήσει επανειλημμένως: «εφηβική ταυτότητα: η

Αντωνία Μπούζα: «Απορρίπτουμε συνειδητά την επιχειρούμενη χειραγώγηση, επιλέγοντας τους αληθινούς και ικανούς».


Αποτέλεσμα εικόνας για μπουζα αντωνιαΆρθρο της Αντωνίας Μπούζα
Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου 


Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26 Μαΐου είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να απομακρυνθούμε από τις στείρες κομματικές επιρροές και τα ψευτοδιλήμματα, που εντέχνως κάποιοι με προφανείς λόγους, προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία, για να εγκλωβίσουν ψευδεπίγραφα τους πολίτες.

Όμως οι πολίτες της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, προσανατολίζονται να .....

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η παγκόσμια μοναδικότητά του! (VIDEO)


Με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου ( 9 Μαΐου), όπου εορτάζει (η θεία λειτουργία  το Σάββατο 11 Μαΐου) η  ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελιδόρι Κορινθίας οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" με την Μαίρη Νικολοπούλου που μεταδίδοταν από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορίνθου,  όπου ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον ορεινό  οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video το οδοιπορικό στο Χελυδόρι που θα παρακολουθήσετε και στην κάμερα της εκπομπής καταγράφεται η ιστορία της άλλοτε κοινότητας Χελυδορέου , η αρχοντική οικογένεια Μαμωνά και η παρουσίαση της Μητρόπολης του χωριού Αγίου Νικολάου, με την παγκόσμια μοναδικότητά του . Την παρουσίαση  της ιστορίας του χωριού αλλά και του ιστορικού Ναού κάνει ο 91χρονος άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος
 

Ολα αυτά στο VIDEO που ακολουθεί

Γιόρτάζει ο Άγιος Νικόλαος στο Ορεινό Χελυδόρι - Θεία λειτουργία το Σάββατο 11 Μαΐου.

Αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, μπορεί να εορτάζει , ( η Θεία λειτουργία θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου) ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) ,η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την βυζαντινή οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ από την Μονεμβασιά.. 
 Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα.  




Είναι η Εκκλησία που η φωτογραφία της κοσμεί την δεξιά πλευρά στη ονομασία το ιστιολογιό μας «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο τ. γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορέου 

κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος , η Εκκλησία είναι απλή Βασιλική και κατά το ήμισυ χωμένη στη γη ( κατεβαίνεις με τρία σκαλοπάτια ). Είσοδο έχει από τη βορεινή πλευρά, η δε πόρτα της εισόδου και μέχρι το Ιερό είναι καλυμμένη με υπόστεγο που στηρίζεται σε 4 τετράγωνες κολόνες κτισμένες από πέτρα (πωρόλιθο) , ενώ υπάρχει πάγκος πέτρινος στον οποίο εκτιθόντουσαν μετά τον εκκλησιασμό.

Ο γυναικωνίτης εξωτερικά είναι χωμένος στη γη σε όλο το ύψος του, η δε είσοδος στο Ναό γίνεται από δυο ισόγειες πόρτες δεξιά και αριστερά. Υπήρχε προσκυνητάρι και μανάλι επάνω στον γυναικωνίτη, που χωρίζεται με ξύλινο πλέγμα με μικρές τρύπες , ώστε να μην φαίνονται οι γυναίκες από τον κυρίως ναό με τον οποίο επικοινωνούσε εσωτερικά με πέτρινη σκάλα.




Εξαιρετικής τέχνης είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο και οι φορητές εικόνες του για το οποίο ο Μητροπολίτης Κορίνθου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Μιχαήλ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του και είχε δώσει εντολές ώστε να στερεωθεί για να διατηρηθεί περισσότεροι. Οι Δεσποτικές και γενικά όλες οι εικόνες του Τέμπλου είναι ίδιες ακόμη και σε χρωματισμό με τις εικόνες του Καθολικού της Μονής του Προφήτη Ηλία, πιθανόν να είναι του ίδιου αγιογράφου, που όπως φαίνεται από επιγραφές της εικόνας της Παναγίας στο τέμπλο της Μονής , πρόκειται περ5ί του αγιογράφου «Αθανασίου Ιεροδιακόνου Κρητός» κατά το έτος 1758.


Ίσως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Κούτο ειναι η μοναδική στην Ελλάδακαι 'ισως στό κόσμο , με τη σπανιώτητα πρωτοτυπία της.
Σέ όλους τους Ιερους Ναούς στις δύο  πόρτες αριστερά και δεξιάς  της Ωραίας Πύλης του ιερού υπάρχουν οι Εικόνες των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, εδώ στον  "Αη Νικόλα" , στις δύο πόρτες εικονίζονται οι  δύο Ιεράρχες ο Μέγας Βασίλειος και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. 

Αγνωστο μας είναι ο λόγος γιατί ο κατασκευαστής του τέμπλου επινόησε αυτή τη σπανιότατη και μοναδική πρωτοτυπία του να τοποθετηθούν  στις 2 πορτες οι εικόνες των δύο Ιεραρχών
Ίσως είχε το λόγο του ή να εκπλήρωνε κάποιο τάμα του... 

Η Αγία Τράπεζα είναι καλυμμένη με κουβούκλιο ( πρεβεντόριο), σύμφωνα με την αρχαία παράδοση. Κατά το έτος 1975 άγνωστοι , έκοψαν με πριόνι το Τέμπλο και έκλεψαν την Εικόνα του Χριστού και παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε. Τότε με εντολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και με πρότυπο την Εικόνα του Χριστού της Μονής του Προφήτη Ηλία ο αγιογράφος Νικόλαος Μυλωνάς αγιογράφησε νέα Εικόνα στις ίδιες διαστάσεις, δεν απεικονίζει όμως επακριβώς την παλιά ιδίως στο χρωματισμό.
Μέχρι το 1972 υπήρχε στο Ναό Αντιμήνειον, που είχε βρεθεί σε ανακαίνιση του Ιερού με χρονολογία 1704 επί αρχιεπισκόπου Κορίνθου και πάσης Πελοποννήσου Γρηγορίου που τώρα βρίσκεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κορίνθου.
Ανατολικά του Ιερού υπάρχει αιωνόβιο κυπαρίσσι , ανυπολόγιστης ηλικίας , όπου ο Μαμωνάς είχε τοποθετήσει καμπάνα μικρή σε όγκο και βάρος , αλλά με πολύ δυνατό ήχο και μεγάλη αξία γιατί παρείχε , εκτός των άλλων μετάλλων και ασήμι σε μεγάλη ποσότητα. Η καμπάνα αυτή κατά το έτος 1914 την στιγμή που την χτυπούσαν έβαλαν το χέρι τους επάνω και αμέσως ράγισε, μειώθηκε δε αισθητά ό ήχος της . Το τότε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο μετέφερε την καμπάνα σε χυτήριο της Πάτρας όμως η νέα καμπάνα δεν είχε τα προσόντα της παλιάς. Το 1915 αγοράστηκε νέα μεγάλη καμπάνα την οποία οι νέοι της εποχής εκείνης μετέφεραν στους ώμους τους από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δερβενίου , στο Κούτο , μέσω Πύργου. Η μεταφορά Της Καμπάνας διήρκεσε 15 συνεχείς ώρες και τοποθετήθηκε σε συστάδα 4 μεγάλων κυπαρισσιών. Το 1937 κατασκευάστηκε στη δυτική πλευρά του ναού καμπαναριό από μπετόν και σίδηρο που υπάρχει μέχρι σήμερα
 Πολλά μας έχουν διηγηθεί παλαιότεροι για τα Πασχαλινά γλέντια , γάμους και βαπτίσεις που είχαν γίνει στον Άγιο Νικόλαο. Αξέχαστο ήταν το Πάσχα του 1912 που με το παλιό συνέπεσε την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού διότι έκανα Ανάσταση με χιόνι που είχε φτάσει μέχρι την θάλασσα. Η εκκλησία δεν λειτουργούσε τον Χειμώνα καθώς οι κάτοικοι ήταν μεταβατικοί, τον Χειμώνα στα Μεντουριάνικα , Δερβένι και Βυζδιάνικα όπου κατέβαιναν του Αγίου Δημητρίου και ανέβαιναν την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς για το καλοκαίρι στο Κούτο . Την εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου , 6 Δεκεμβρίου, λόγω του χειμώνα , έχουν μεταφέρει στις 9 Μαΐου , ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου του Νέου. 

Το τελευταίο Πάσχα που έγινε στον Κούτο ήταν το έτος 1936. Έκτοτε οι Χελυδοριώτες εκκλησιάζονται στις εκκλησίες των χειμερινών οικισμών ενώ οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια του Κούτου λειτουργούν μόνο στη Μνήμη των Αγίων τους. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι αρχικά ο Άγιος Νικόλαος ήταν ιδιωτική εκκλησία της αρχοντικής οικογενείας των Μαμωνάδων , ενώ αργότερα μετά τον Άγιο Ιωάννη υπήρξε Μητρόπολη του χωριού όπου και το παλιό νεκροταφείο του Κούτου. 
Το Σάββατο (11 Μαΐου)  πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής  θα ανεβούν στο Ορεινό Χελυδόρι για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο "προστάτη" του χωριού, όπου γίνεται Θεία Λειτουργία .Χρόνια πολλά 
ΒΑΣ. ΛΑΛΟΣ

«Θέλουμε έναν ισχυρό Περιφερειάρχη ή έναν αναχρονιστικό ‘’διορισμένο’’ Νομάρχη;»

Αποτέλεσμα εικόνας για γκούνης απόστολος
Άρθρο του  Απόστολου Γκούνη 
Περιφερειακού Συμβούλου, Οικονομολόγου και 
επικεφαλής του ΚΕΚ Μεσσηνίας


Το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο και δεδομένο, η πολιτική και διαχειριστική ωριμότητα του Πέτρου Τατούλη σε αντίθεση με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις για ένα υπηρεσιακό Περιφερειάρχη κομματικών συμφερόντων.
Εμείς σταθήκαμε όρθιοι στις δυσκολίες του μνημονίου, των capital control και