Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Euro 2020: Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Το ποδόσφαιρο επιστρέφει σπίτι του

 Euro 2020: Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Το ποδόσφαιρο επιστρέφει σπίτι του 

Στους ρυθμούς του «Football’s coming home» χορεύει όλη η φίλαθλη Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» κατασπάραξαν στο Ολίμπικο της Ρώμης την Ουκρανία (4-0) και πέρασαν πανηγυρικά στον ημιτελικό του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσουν στο Γουέμπλεϊ την Δανία (7/6)

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ που από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβαίνει επίπεδο, δεν άφησε την Ουκρανία να πάρει ανάσα. Από την αρχή ξεκίνησε το σφυροκόπημα και δεν σταμάτησε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Με κάθε τρόπο, είτε σε παιχνίδι κυκλοφορίας και υπομονής, είτε σε αντεπίθεση, είτε σε στημένη φάση, σκόραραν οι Άγγλοι που δεν έδειξαν διάθεση για να λυπηθούν τον αντίπαλο, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να προβάλλει αντίσταση.

Euro 2020: Τσεχία – Δανία (1-2) – Οι Σκανδιναβοί ένα βήμα από τον τελικό!

 Euro 2020 – Τσεχία - Δανία (1-2): Οι Σκανδιναβοί ένα βήμα από τον τελικό! 

Η εκπληκτική Δανία, με μια πορεία η οποία θυμίζει εκείνη το 1992 που την έφερε ως την κορυφή της Ευρώπης, προκρίθηκε στα ημιτελικά του EURO 2020 αποκλείοντας την Τσεχία, την οποία νίκησε στο Μπακού με 2-1, στο χρονικά τρίτο προημιτελικό.

Οι εντυπωσιακοί Σκανδιναβοί έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Ντιλέινι (5΄) και Ντόλμπεργκ (42΄), ενώ για τους Τσέχους μείωσε στο 49΄ ο Σικ.

Στο δρόμο για τον τελικό η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ θα αντιμετωπίσει στις 7 Ιουλίου, στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, ανάμεσα στην Ουκρανία και την Αγγλία. Ταυτόχρονα, σήμερα οι Δανοί πήραν ρεβάνς από τους Τσέχους για την ήττα-αποκλεισμό στα προημιτελικά του EURO 2004, στην Πορτογαλία.

Παρνασσός: Νεκρός βρέθηκε ο αεροπτεριστής

 Παρνασσός: Νεκρός βρέθηκε ο αεροπτεριστής - Οι πρώτες εικόνες 

Νεκρός βρέθηκε τελικά ο αεροπτεριστής που αγνοούνταν από το πρωί του Σαββάτου.

Ο 43χρονος Έλληνας μαζί με έναν φίλο του πέταξε στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Αράχωβας.

Ο φίλος του προσγειώθηκε κανονικά στο σημείο που έπρεπε, δυστυχώς όμως ο δεύτερος αεροπτεριστής δεν έφτασε ποτέ στο σημείο.

Έκθεση στο Βουκουρέστι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ρουμανίας «ΝΟΣΤΟΣ», υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Dr Tudor Dinu από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, πραγματοποιείται η έκθεση «Προσωπικότητες Ελλήνων που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία των Ρουμάνων από την αρχαιότητα έως και σήμερα».