Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η Eurobank συνεχίζει αυτόνομα. Χωρίς την Εθνική

eurobank
Τέλος στα σενάρια ενεργοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα έδωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, προς το προσωπικό της Τράπεζας, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
«Στόχος όλων μας είναι η Eurobank να συμμετέχει αυτόνομα και δυναμικά, ως ένας από τους 4 βασικούς πυλώνες, στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατόν. Θεωρώ δεδομένη και επιβεβλημένη την αυτόνομη πορεία της και, επομένως, ας αφήσουμε πίσω μας κάθε ανησυχία που συνδέεται με την εκκρεμότητα της συγχώνευσης. Αυτό ακριβώς αντανακλά και η δήλωση του ΤΧΣ στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία ”η Eurobank θα παραμείνει διοικητικά ανεξάρτητη, έχοντας την πλήρη στήριξη του βασικού μετόχου της, με στόχο την επιστροφή της σε ένα ιδιωτικό καθεστώς το συντομότερο δυνατό”», αναφέρει στην επιστολή του.
«Όσον αφορά τον ιδιωτικό χαρακτήρα της Eurobank, ξέρουμε πολύ καλά όλοι, ότι αυτός αποτελεί το DNA της Τράπεζάς μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, εκπονώντας και υλοποιώντας ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων», επισημαίνει, επίσης, ο κ. Μεγάλου.

Διέκοψε προσωρινά την ομιλία του, λόγω αδιαθεσίας ο Σαμαράς. Επανήλθε και συνέχισε

Μία μικρή αδιαθεσία αισθάνθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά, ζητώντας συγγνώμη.
“Θα ζητήσω συγγνώμη. Πρέπει να κάτσω για δύο λεπτά”, είπε ο κ. Σαμαράς, διακόπτοντας την ομιλία του.
Ετσι, αποσύρθηκε για λίγη ώρα ώστε να κάτσει για λίγο και να ξεκουραστεί. Οι σύνεδροι ασφαλώς ανησύχησαν, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.
Άλλωστε, έπειτα από περίπου 10 λεπτά, ο Πρωθυπουργός επέστρεψε στο βήμα και συνέχισε την ομιλία του.
 ΄'Στους αγώνες δεν πέφτουμε, μένουμε όρθιοι" είπε και συνέχισε την ομιλία του.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν οτι η αδιαθεσία του οφείλεται σε μια ίωση γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες.

Σαμαράς: Αποστομώνουμε τους προφήτες της καταστροφής

«H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε την δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο 9ο συνέδριο του κόμματος που γίνεται στο Στάδιο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.
H OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Πολλή ζέστη έξω, αλλά πολύ πιο θερμή η φλόγα της ψυχής μας εδώ μέσα. Aδέλφια μου Νεοδημοκράτες, Αγωνιστές ΟΝΝΕΔίτες, ψυχή των αγώνων μας.

9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - "Νέα Δημοκρατία - Νέα Ελλάδα".


Το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε στο γήπεδο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου.Το σύνθημα είναι: «Νέα Δημοκρατία - Νέα Ελλάδα» Η ΝΔ έχει αποστείλει προσκλήσεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή. Εξαίρεσε έτσι και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
  Στο χαιρετισμό του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης που παρά τις αδυναμίες της, οι Έλληνες απόλαυσαν άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου, δημοκρατικά δικαιώματα, ευρωπαϊκή πορεία. Η απαξίωση της μεταπολίτευσης πλήττει την Δημοκρατία. Να αξιοποιήσουμε την συγκυρία μέχρι τις γερμανικές εκλογές ώστε μετά να διεκδικήσουμε ένα νέο δημοσιονομικό πλαίσιο. Στην νέα προγραμματική συμφωνία προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες. Μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, στην λειτουργία της αγοράς, μεταρρύθμιση στο κράτος με αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού». Επίσης ξεκαθάρισε ότι την κυβέρνηση δεν την γέννησε η ιδεολογική συμπόρευση αλλά η εθνική ανάγκη.
Η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη διακόπηκε για λίγα λεπτά από την εντυπωσιακή υποδοχή που έκαναν τα μέλη του συνεδρίου στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης εξάντλησε τις προωθητικές δυνάμεις που περιείχε, ανέφερε στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας. Στην σύντομη ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη τα δημοκρατικά κόμματα να καταπολεμήσουν το φαινόμενο του φασισμού. Ανέφερε: “Η κοινωνία μαζί με τα μνημόνια απαξίωσε και το πολιτικό σύστημα. Βρισκόμαστε σε διαφορετικές όχθες, έχουμε καθημερινή και οξεία αντιπαράθεση. Αυτό είναι θεμιτό στην Δημοκρατία αρκεί η αντιπαράθεση να μην πάρει τη μορφή της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης. Η χώρα βρίσκεται κάτω από τον ζυγό των μνημονίων. Χρέος όλων είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται να έχουν την έγκριση του λαού και να μη αφήσουν χώρο στον φασισμό να αναπτυχθεί. Οφείλουμε για το καλό του λαού μας να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα».
Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ: «ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης. Στην διαπίστωση συμφωνούμε αλλά τα κόμματά μας έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις αιτίες και στην διέξοδο από την κρίση. Έχει αποδειχθεί ότι οι μορφές διαχείρισης του συστήματος φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές δεν τον απαλλάσσουν από τις αντιφάσεις του. Η ανάπτυξη αν έρθει θα είναι με υψηλή ανεργία και περιορισμούς και θα συνοδευθεί από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις.
Ο λαός πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ανάπτυξης με φτώχεια και να πάρει στα χέρια του τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η θεωρία των άκρων που τσουβαλιάζει τους εργατικούς αγώνες με άλλες μορφές ακόμη και φασιστικές».

«Η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση» ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης».
«Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
.Πριν από τον πρωθυπουργό  μίλησε ο πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Λυκ Φερί.
Το Σάββατο θα μιλήσουν κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, μετά την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας πολιτικής επιτροπής. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αναδειχθεί ο νέος γραμματέας του κόμματος και η εκτελεστική επιτροπή. Υποψήφιος και με την προεδρική στήριξη θα είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Αυτοκτόνησε μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Λάρισα

anel


Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του χθες το πρωί ο 41χρονος Νίκος Τζιανής, μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο 41χρονος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε με την γυναίκα του στη Λάρισα συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Πίσω του άφησε ένα γράμμα το οποίο σύμφωνα με το larissanet.gr το «αφιερώνει» σε όλους όσους «τον έφεραν στο σημείο αυτό».
«Δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή», γράφει στο σημείωμά του και εύχεται το αίμα του να «γίνει ποτάμι που θα πνίξει όλους όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ’ αυτή την κατάσταση». Καλεί επίσης όλους του Έλληνες να «ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εξέφρασε τον πόνο του αλλά και τον θυμό του που ο φίλος του έφυγε έτσι με αυτόν τον τρόπο...
 ysterografa.gr

Στους «16» του Μουντιάλ U20 η Εθνική Νέων

hellas
Tην πρόκρισή της στους “16″ του Μουντιάλ U20, σφράγισε η Εθνική μας ομάδα, παρά την ισοπαλία 1-1 με την Παραγουάη.
Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την αριθμητική υπεροχή που είχαν για 67 λεπτά, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να μη κριθεί η πρωτιά του ομίλου στην κλήρωση.
Περισσότερα στο sport.gr

Δέσμευση της ΕΜΜΑ Delta για τον ΟΠΑΠ

opap
Στο μέτωπο της σημαντικής αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, για την οποία έχουν ακουστεί πολλά το τελευταίο διάστημα, υπήρξε σήμερα μια ανακοίνωση της Emma Delta, του επενδυτικού σχήματος που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του Οργανισμού, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξαγορά του συγκεκριμένου ποσοστού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μόνη ανησυχία της Emma Delta είναι να εξασφαλίσει ότι το νομικό πλαίσιο που ισχύει για κάθε συμφωνία που αφορά τον ΟΠΑΠ, μεταξύ των οποίων και η κατάλληλη εταιρική διακυβέρνηση, γίνεται πλήρως σεβαστό και τηρείται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».
 
Η Emma Delta προσθέτει ότι τηρουμένων όλων αυτών των νομικών πλαισίων, είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά και να επενδύσει στον ΟΠΑΠ.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τον προφυλακισμένο κατηγορούμενο για τρομοκρατία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.
Σήμερα με δημόσια δήλωσή του τον αθωώνει κιόλας. Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν;»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗN ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγωγό ΤΑΡ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Περιμέναμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δήλωνε ότι θα καταργήσει τον αγωγό TAP με ένα νόμο και ένα άρθρο…
Δυστυχώς αρκέστηκε μόνο στη γνωστή μιζέρια του!».

ΝΟΝ PAPER ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ TAP
Η πραγματική αλήθεια για τον TAP
και η εικονική «πραγματικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ

Αντί άλλης απάντησης, θα έπρεπε να παραθέσουμε αυτολεξεί τις δηλώσεις της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κας Ευγενίας Ουζουνίδου- Αθανασιάδου, που στις 17/5, εκπροσωπώντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τον αγωγό «ζήτημα εθνικής-στρατηγικής σημασίας» και τόνισε μεταξύ άλλων «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει μεγάλη σημασία στο να καταστεί η χώρα επί της ουσίας ενεργειακός κόμβος, με οφέλη για τους πολίτες».
Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ στοιχημάτισε και έχασε. Τα σενάρια καταστροφολογίας και αποτυχίας για τη χώρα μας και πάλι δεν του βγήκαν. Είναι δύσκολο να «χωνέψουν» μια τεράστια επιτυχία της σημερινής Κυβέρνησης, ιστορικής σημασίας για τη χώρα μας. Ο στρατηγικός ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης και η άμεση δραστηριοποίησή της προς κάθε κατεύθυνση οδήγησε στην επιλογή του TAP, του πρώτου διασυνδετήριου αγωγού εντός ελληνικής επικράτειας που θα διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα.
Η επιλογή του TAP είναι τεράστιας γεωπολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας για τη χώρα μας.
Η Ελλάδα μπήκε στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη υλοποιώντας ταυτόχρονα το όραμα της Ευρώπης για την ενεργειακή ασφάλεια και τις εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας μέσω του Νοτίου Διαδρόμου.

Η αλήθεια για τον TAP
Ο αγωγός TAP δεν ανακοινώθηκε απλώς. Η ελληνική Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και την ανάλογη προετοιμασία, ώστε σε διάστημα μόλις δυο μηνών να έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες. Και όχι μόνο, σε μόλις δυο μήνες θα ξεκινήσουν και οι πρώτες προσλήψεις στην εταιρεία «TAP Ελλάδος», που θα αφορούν σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Την Άνοιξη του 2014 θα βάζουν μπροστά οι εκσκαφείς και θα βρίσκονται στη θέση τους για δουλειά 2.000 εργαζόμενοι.
Μέχρι το 2018 περίπου 10.000 εργαζόμενοι θα εργάζονται στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα υποστηρίξουν το έργο.
Τέλος του 2018 το 1ο bcm αζέρικου φυσικού αερίου θα φτάνει στην Ελλάδα μέσω του TAP.
Αυτά είναι πραγματικότητα.
Η επένδυση για τον TAP στην Ελλάδα είναι 1,5 δισ. ευρώ και είναι καθαρά ιδιωτικά κεφάλαια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, που δείχνουν εμπράκτως εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Ο TAP είναι καθαρά ιδιωτικός αγωγός και δεν έχει καμιά χρηματοδότηση από το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τους φορολογούμενους πολίτες. Το ελληνικό δημόσιο μόνον ωφελείται από τον TAP.
Κατ΄ αρχάς, σε συμφωνία με το consortium έχει προβλεφθεί δέσμευση ποσοτήτων (1bcm αρχικά) φυσικού αερίου για την Ελλάδα και άρα καλύτερες τιμές για τους Έλληνες καταναλωτές.

Περαιτέρω, η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Host Government Agreement) που ήδη έχει ανακοινωθεί και είναι γνωστό ότι θα περάσει από την ελληνική βουλή σε όλες τις λεπτομέρειές της προβλέπει ήδη:
  • Όλη η Συμφωνία διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και ΜΟΝΟ
  • Ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του αγωγού TAP
  • Μετρητικό σταθμό στην Ελλάδα για τον έλεγχο της ροής του φυσικού αερίου
  • Συνδέσεις με το εθνικό μας δίκτυο στην περίπτωση που αυτό εξυπηρετεί τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας
  • Διασύνδεση και με άλλες χώρες (σε πρώτη φάση με τη Βουλγαρία), τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη

Τα έσοδα του ελληνικού κράτους μόνο από την άμεση φορολόγηση του TAP για την πρώτη 15ετία ανέρχονται περίπου στα 320 εκατ. Ευρώ
Αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν γνώση τουλάχιστον των κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν θα έσπευδαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Αλλά όλα αυτά θα συζητηθούν και στη Βουλή διεξοδικά.
Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ονειρεύεται ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει ακόμη μια κορυφαία επένδυση για τη χώρα μας, τον αγωγό TAP.
Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση θα προασπίζονται με συνέπεια και αποφασιστικότητα τα ελληνικά συμφέροντα και θα ισχυροποιούν τη χώρα και εντός Ευρώπης και παγκοσμίως.


Η Ελλάδα έχει ακόμα δυνατότητες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συνέργεια μεταξύ των εταιρειών Vodafone & Wind και οι νέες επενδύσεις της COSCO θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας, του βασικότερου δηλαδή προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει ακόμα δυνατότητες ανάπτυξης.
Η ανάταση της οικονομίας θα γίνει πραγματικότητα όταν οι σοβαρές επενδύσεις δεν θ' αποτελούν «είδηση», αλλά συχνά επαναλαμβανόμενο γεγονός.
Χρειαζόμαστε ταυτόχρονα μαζική επενδυτική κινητοποίηση της μικρής και μεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας, κάτι που είναι δυστυχώς αδύνατον στις σημερινές συνθήκες υπερφορολόγησης, έλλειψης ρευστότητας και παράλογης γραφειοκρατίας.  

Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Δικαιοσύνη: Το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτη Κουρουμπλή
 
Ο ανθρωπισμός είναι μια οικουμενική αξία που πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Κάθε προσβολή του νομικού πολιτισμού πλήττει ευθέως και τον ανθρωπισμό.
 
Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για εξάμηνη παράταση της προφυλάκισης του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Σακκά, για μια υπόθεση για την οποία φαίνεται εκ πρώτοις ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής του, υπονομεύει την αξιοπιστία του θεσμού της Δικαιοσύνης. Όταν η συνολική περίοδος προφυλάκισης ενός κατηγορουμένου φτάνει τους 30 μήνες, υπερβαίνοντας κάθε περιθώριο που ορίζει το Σύνταγμα και η δικονομία, οδεύουμε σε δρόμους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία.

Σαμαράς: Με τον TAP σταματούν τα σενάρια καταστροφής της χώρας. Η Ελλάδα που χτίζουμε θα είναι πιο ισχυρή

Antonis-Samaras-Angela-Merkel-TAP
(Photo Eurokinissi)
Ο Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση ότι επιλέγει ο Διαδριατικός Αγωγός (TAP) για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
«Ανακοινώθηκε πριν από λίγο και επίσημα η επιλογή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, από την Κασπία. Θα διέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα και την Αλβανία, θα διασχίζει υποθαλάσσια την Αδριατική και θα καταλήγει στην Ιταλία.
Πρόκειται για ένα έργο τεράστιο. Μίας πολύ μεγάλης ενεργειακής υποδομής που θα γίνει, συνολικού ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ! Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία είκοσι χρόνια! Και το μεγαλύτερο που θα έχει γίνει στη Νότια Ευρώπη.
Μόνο στην Ελλάδα το ύψος της άμεσης ξένης επένδυσης ξεπερνάει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ! Και η σημασία του είναι πολλαπλή:
* Πρώτον, αυτός ο αγωγός δεν ήταν το μόνο σχέδιο που υπήρχε για μεταφορά Αζέρικου Αερίου στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, μέχρι πρόσφατα υπήρχε η μοναδική υποψηφιότητα ενός άλλου αγωγού που θα παρέκαμπτε την Ελλάδα τελείως και θα περνούσε από την Τουρκία στη Βουλγαρία. Κι από κει στην Ρουμανία και στην Κεντρική Ευρώπη.
Αναδείξαμε την υποψηφιότητα του ΤΑΠ και μέσα σε ελάχιστο χρόνο κερδίσαμε το έργο!
* Δεύτερον, η δημιουργία ενός τόσο σημαντικού έργου βάζει την Ελλάδα σταθερά στο χάρτη των αγωγών και του ενεργειακού εφοδιασμού ολόκληρης της Ευρώπης. Αυτό αποτελεί μία πολυσήμαντη «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και στις προοπτικές του τόπου μας στον Ευρωπαϊκό χώρο. Μετά την αναγγελία του ΤΑΠ τα «σενάρια καταστροφής» της Ελλάδας και εξόδου της από το ευρώ, σταματάνε οριστικά. Γιατί δεν έχουν πια κανένα νόημα. Γιατί, πείτε μου, ποιός θα έβαζε τόσα λεφτά σε μια χώρα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά επικίνδυνη; Ειδικά όταν μιλάμε για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.
* Τρίτον, το ίδιο το έργο θα φέρει στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια, 2000 άμεσες θέσεις εργασίας. Κι ακόμα 10 000 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που θα υποστηρίζουν το έργο. Και μάλιστα χωρίς απολύτως καμιά επιβάρυνση του Δημοσίου. Χώρια οι πρόσθετες θέσεις εργασίας για την περίοδο της κατασκευής του. Όλα αυτά αποτελούν πολύ σημαντική ενίσχυση για την οικονομία της χώρας μας που δοκιμάζεται σήμερα από ανεργία ρεκόρ…
* Τέταρτον, ο ΤΑΠ θα δώσει σημαντικά φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα. Αλλά και στις τοπικές οικονομίες κάθε περιοχής απ’ όπου θα περνά, στο κτήμα κάθε Έλληνα από όπου θα περνά, επίσης. Να σημειωθεί ακόμα ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη διέλευση ενός τέτοιου αγωγού είναι ουσιαστικά μηδενικές!
* Πέμπτον, η Ελλάδα θα έχει και έμμεση ωφέλεια αφού δεν θα εξαρτάται πια μόνο από έναν προμηθευτή αερίου. Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν, για περισσότερη και φθηνότερη ενέργεια και μάλιστα ιδιαίτερα φιλική για το περιβάλλον.
* Έκτον, αυξάνεται κατακόρυφα η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας τόσο για τα Βαλκάνια όσο και για την Ευρώπη συνολικά. Από τον αγωγό ΤΑΠ θα μπορούν, σε επόμενο στάδιο, να εφοδιάζονται και οι χώρες της Βαλκανικής.
* Έβδομον, ο ΤΑΠ θα μεταφέρει αρχικά 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο με προοπτική, όμως, να διπλασιάσει μελλοντικά τις δυνατότητες του με μικρό επιπλέον κόστος επένδυσης. Αποτελεί, λοιπόν, πολύ σημαντικό έργο για τη διαφοροποίηση πηγών ενεργειακού εφοδιασμού, και πέραν της περιοχής των Βαλκανίων, στη νότια και στην κεντρική Ευρώπη. Αυτό το προσπαθούσε η Ευρώπη εδώ και είκοσι χρόνια. Αλλά τώρα μόλις γίνεται ένα τόσο μεγάλο και αποφασιστικό βήμα.
Η Ελλάδα και οι χώρες της περιοχής μας, μόνο οφέλη θα έχουν, δηλαδή περισσότερη ενεργειακή ασφάλεια και σε καλύτερες τιμές. Κι όλα αυτά με επίκεντρο πλέον την Ελλάδα.
Ακόμα, η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο, δηλαδή σε πόλο έλξης νέων επενδύσεων και νέων επιχειρήσεων.
Και καθιστά ακόμα πιο επιτακτική από την πλευρά της Ευρώπης τη στήριξη κρατών-μελών της, όπως η Ελλάδα, για να αναπτύξουν δικούς της φυσικούς πόρους. Και η Ελλάδα – όπως ξέρουμε – έχει τέτοιους πόρους!
Ώστε από κόμβος μεταφοράς ενέργειας, η Ελλάδα, να γίνει και χώρα που θα παράγει και θα εξάγει ενέργεια.
Η υποψηφιότητα για την κατασκευή του ΤΑΠ ήταν κάτι που στην αρχή έμοιαζε δύσκολη. Πήραμε όμως τη στρατηγική απόφαση, την προωθήσαμε διακριτικά, δουλέψαμε γι’ αυτό συστηματικά και, τελικά, το πετύχαμε!
Η επίσημη ανακοίνωση για την κατασκευή του ΤΑΠ αποτελεί την πιο σημαντική θετική οικονομική εξέλιξη που αφορά τη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια! Αποτελεί ακόμα μοχλό που μας σπρώχνει να βγούμε από την κρίση το ταχύτερο. Και προεξοφλεί ότι η Ελλάδα, η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα θα είναι πολύ καλύτερη, ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική από εκείνη που είχαμε πριν από την κρίση.
Δίνει κουράγιο το έργο αυτό κι αυτοπεποίθηση στο Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται τόσο σκληρά. Και δίνει αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς – εντός και εκτός Ελλάδας – που περίμεναν μόνο «δυσάρεστα νέα»…
Όμως η Ελλάδα έχει μπει πια στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων.
Μέχρι τώρα υπήρξαν αρκετές.
Η αναγγελία του ΤΑΠ είναι η σημαντικότερη μέχρι σήμερα.
Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες… »

ysterografa.gr

Στην Κωνσταντινούπολη ο Τέρενς Κουίκ, στην ετήσια συνδιάσκεψη του ΟΑΣΕ

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί σήμερα (28/6/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια συνδιάσκεψη των κοινοβουλευτικών ομάδων των 52 χωρών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ο Τέρενς Κουίκ θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο, με τον Πρόεδρο του Τουρκικού Κοινοβουλίου Τσεμίλ Τσιτσέκ, αλλά (στα πλαίσια της άσκησης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας) και με τους αρχηγούς σημαντικών κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών που στρατηγικά, οικονομικά και πολιτικά ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Σε σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

«Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσει τη σύνοδο του ΟΑΣΕ είναι η λαθρομετανάστευση, όπως επίσης και εκείνο των προσφύγων από τη Συρία, κυρίως Χριστιανών.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης το έχω θέσει από την φθινοπωρινή Σύνοδο του ΟΑΣΕ που είχε γίνει στην Αλβανία πέρυσι τον Οκτώβριο, ζητώντας την τροποποίηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, αλλά και ανάληψη των ευθυνών από πλευράς Τουρκίας, η οποία «σπρώχνει» κάθε χρόνο προς την Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες εποίκους.

Το ίδιο ζήτημα έθεσα και στη χειμερινή Σύνοδο στη Βιέννη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα πιεστεί από ψηφίσματα που θα φέρουν οι Τούρκοι και οι καλοθελητές συνοδοιπόροι τους, αλλά η Ελληνική Αντιπροσωπεία είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει όσο μπορεί πιο αποτελεσματικά τη συνολική κατάσταση.

Επαναλαμβάνω ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τον καλό Σαμαρείτη διαφημίζοντας ότι έχει αναπτύξει στρατόπεδα για 372.000 Σύρους πρόσφυγες, υπαινισσόμενη ευθέως ότι η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα στον τομέα αυτό.

Ας πάρει πίσω τους μισούς από τα 2.000.000 λαθρομετανάστες που μας έχει στείλει μέχρι σήμερα και η Ελλάδα ξέρει πάρα πολύ καλά, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τι θα κάνει με τους Χριστιανούς αδελφούς μας από τη Συρία.

Ας τελειώνει πια η υποκρισία της Άγκυρας και το πάκτωμα της Ελλάδας με μουσουλμανικά και άκρως επικίνδυνα ισλαμικά στοιχεία».

Ο Τέρενς Κουίκ θα επιστρέψει την Τετάρτη το απόγευμα με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου.

ΥΠΟΙΚ: «Καταργούνται» 332 υπάλληλοι & οι μισές οργανικές μονάδες

Μείωση οργανικών μονάδων κατά 49% μέχρι το 2014 (από 3.097 σε 1.567) και 332 λιγότερες θέσεις μέχρι το 2015 προβλέπει το σχέδιο αναδιοργάνωσης για το Υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, οι μεταρρυθμιστικές δράσεις για την αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνουν:

Σαμαράς: Να σκεφτούμε… έξω από το κουτί

Antonis-Samaras-Brussels
Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ευρώπη είναι η ανεργία και κυρίως η ανεργία μεταξύ των νέων και σε χώρες όπως η Ελλάδα αυτό έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνική συνοχή, η ανεργία σε χώρες όπως η δική μου έχει εκτοξευθεί.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτουμε έξω από το κουτί και να βρούμε λύσεις και αυτές οι λύσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν  δραστικά μέτρα τα οποία θα έχουν άμεση εφαρμογή”.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Φυγή προς τα μπρος για το ΠΑΣΟΚ. Αποχωρούν τα πολιτικά απολιθώματα από το κίνημα.

Τα πρώτα θετικά  από τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ εισπράττει ήδη το Κίνημα. Η Αριστερή Πρωτοβουλία, φράξια μέσα στο κίνημα που έστησε ο περίφημος "συγκεντρωσιάρχης" του Ανδρέα Παπανδρέου εποχών δεκαετίας 80 μέλος του πολιτικού συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος για να αποτελεί το σοσιαλιστικό άλλοθι του ΓΑΠ .ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την ηγεσία για πλήρη ενσωμάτωση στην κεντροδεξιά και ολοκληρωτική εγκατάλειψη της σοσιαλιστικής φυσιογνωμίας του κόμματος.
 Πρόκειται για μία κίνηση που προκαλεί ανακούφιση στο Βαγγέλη Βενιζέλο και σε όλους τους κεντρογενείς ψηφοφόρους καθώς σηματοδοτεί την φυγή προς τα μπρος για ένα νέο ΠΑΣΟΚ και τη μετεξέλιξή του σε ένα σοβαρό κόμμα στα όρια είτε του σοσιαλφιλελευθερισμού, είτε του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Κλαίει ο ΓΑΠ που φεύγουν οι κομματικοί του από το ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να χτυπήσει Βενιζέλο.

Κλαίει ο ΓΑΠ για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που λειτουργούσε ως κομματικός στρατός του ΓΑΠ εντός του ΠΑΣΟΚ για να μαζεύει κουκιά από όσους συνδικαλιστές κυρίως και παλιά στελέχη που είχαν ως αναφορά τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου ή ιδεολογικά τοποθετούνταν στο αριστερό, κοινωνικό, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. 
Έτσι μετά την αποχώρηση της ομάδας του ο ΓΑΠ βρήκε την ευκαιρία να κάνει παρέμβαση με αιχμές κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου για δήθεν μείωση των δυνάμεων του κινήματος

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ

Εικόνες που τρελαίνουν το μυαλό (23)Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, είχαμε αναρτήσει ένα άρθρο με τίτλο ""ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". Και τότε δεν πέσαμε έξω.
Ως λαός, φαίνεται ότι είμαστε για γέλια, γιατί όχι μόνο δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά είμαστε προσηλωμένοι στις αρχέγονες συνήθειες της φυλής μας : την κλάψα, την μιζέρια, την κομπίνα και την παγαποντιά. Δυστυχώς, τα προτερήματα που διαθέτουμε ως Έλληνες, τα διατηρούμε ως την ωραία κοιμωμένη του παραμυθιού που περιμένει το βασιλόπουλο να την ξυπνήσει για να ζήσει στον πραγματικό κόσμο, πέρα από τον κόσμο του ονείρου και της ουτοπίας.

Ξεκινάει από την αρχή η διαθεσιμότητα

Στο σχεδιασμό της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων του α΄ εξαμήνου του 2013 από την αρχή θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κι αυτό γιατί, όπως λένε στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου «με το υπάρχον σχέδιο αν μας ζητηθεί από την τρόικα να δώσουμε διευθύνσεις και ονόματα υπαλλήλων, δεν έχουμε ούτε ένα όνομα».
Μάλιστα, το συγκεκριμένο επιχείρημα, διατυπωμένο ασφαλώς με πιο κομψό τρόπο θα είναι και ένα από αυτά που θα χρησιμοποιήσει ο νέος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την τρόικα, πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα ή την Τρίτη, προκειμένου να λάβει δίμηνη με τρίμηνη παράταση.
Δηλαδή, πέραν του των δικών του θέσεων περί μείωση του κράτους και της υπερκάλυψης του στόχου για τις 2.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο, με τις 2.656 που έκανε στην ΕΡΤ, ο νέος υπουργός θα πει στους εκπροσώπους των δανειστών μας κάτι που, εν πολλοίς γνωρίζουν: Ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, άρα χρειάζεται ένα νέο.
Στη… φόρα οι υπουργοί που δεν συνεργάζονται
Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως διαμηνύουν οι συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο να αποστείλουν όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για το σχεδιασμό τη διαθεσιμότητα. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συντονιστικό ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση αλλά ο κάθε υπουργός είναι υπεύθυνος για το δικό του υπουργείο».
Προσθέτουν δε ότι εφόσον κάποιοι υπουργοί δεν συνεργαστούν «ο νέος υπουργός δεν θα διστάσει να μιλήσει γι’ αυτό δημοσίως».

Με σεβασμό απέναντι στην Παράταξη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αφορμή για τις σκέψεις που ακολουθούν δεν είναι μόνο το 9ο Εθνικό Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα «καυτά» γεγονότα του τελευταίου δεκαπενθημέρου, που ξεκίνησαν με την (συνεχιζόμενη) «κρίση της ΕΡΤ» που ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου με το γνωστό «μαύρο» και ολοκληρώθηκε με τον ανασχηματισμό της Δευτέρας, 24 Ιουνίου, όταν, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, κυβέρνηση σχημάτισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η κοινή γνώμη δηλώνει αρκετά ταλαιπωρημένη για να αντέξει άλλη μια εκλογική αναμέτρηση, την ώρα που η χώρα παραμένει επί ξηρού ακμής και καμιά άλλη πολιτική δύναμη δεν διαθέτει μια σοβαρή εναλλακτική λύση – εκτός από (ξεπερασμένες) αντιμνημονιακές κραυγές.

Αγωγός ΤΑΡ: Ευκαιρία μείωσης του αδικαιολόγητα υψηλού κόστους του φυσικού αερίου στην Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat και πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της Gazprom και του διευθύνοντος συμβούλου της OMV, προκύπτει ότι έχουμε τα πιο ακριβά τιμολόγια στην Ευρώπη των 27 στο φυσικό αέριο (30% πιο ακριβό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που γίνεται περίπου 40% ακριβότερο, εάν συνυπολογισθεί και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης).
Με δεδομένη τη θετική εξέλιξη της επιλογής του αγωγού ΤΑP από την κοινοπραξία Shah Deniz, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να διευκρινισθεί κατά τη διαπραγμάτευση της τελικής συμφωνίας, αν μέσω αυτής, θα μειωθεί το κόστος αγοράς του φυσικού αερίου που πληρώνουν η βιομηχανία και ο καταναλωτής στην Ελλάδα.
Αυτή η αδικαιολόγητα υψηλή τιμή υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και οδηγεί δεκάδες επιχειρήσεις, που υποφέρουν εξίσου από την έλλειψη ρευστότητας και την υψηλή φορολογία, σε κλείσιμο ή σε μεταφορά σε γειτονικές χώρες.
Χρειάζεται πιο συγκεκριμένα να γνωρίζουμε εάν η συμφωνία για τον νέο αγωγό εξασφαλίζει μέρος του αερίου και για τις ελληνικές ανάγκες ή εάν ο TAP θα διασχίζει το ελληνικό έδαφος αποκλειστικά ως αγωγός διέλευσης.
Στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητο να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της θεσμικής υποχρέωσης του ευρωπαϊκού οργάνου να διασφαλίζει τις συνθήκες του ανταγωνισμού εντός της ΕΕ.
  
Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Απάτη με το PhD του Ιρανού Προέδρου Ροχανί;

Rohani
Μερικές μόλις μέρες μετά την πανηγυρική εκλογή του στην Προεδρία του Ιράν, ο μετριοπαθής κληρικός Χασάν Ροχανί βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδαλολογίας, καθώς η βρετανική εφημερίδα “Telegraph” τον κατηγορεί ότι η διατριβή την οποία κατέθεσε για το PhD του από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, έχει… κλεμμένες παραγράφους από βιβλίο του Ιρανού συγγραφέα Μοχάμεντ Χασίμ Καμανί.
Ήδη μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να ζητηθεί από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης να ακυρωθεί το PhD του Ροχανί, με τους αντιπάλους του στο εσωτερικό του Ιράν να έχουν ήδη αρχίσει τη… γκρίνια.
Η εκλογή του Χασάν Ροχανί στην ηγεσία του Ιράν, έφερε άνεμο αισιοδοξίας στη διεθνή κοινότητα, ότι θα προχωρήσει με μεθοδικά βήματα στην αποκατάσταση των σχέσεων της Τεχεράνης με τη Δύση, και θα… βγάλει από την πρίζα το πυρηνικό πρόγραμμα των Φρουρών της Επανάστασης.
Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που δεν είναι τόσο αισιόδοξοι, καθώς θεωρούν ότι ο Ροχανί δεν θα καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς παρεμβάσεις από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, και το καθεστώς των Φρουρών της Επανάστασης, που παραμένει πανίσχυρο.

ysterografa.gr

Η Πελοπόννησος (1903-1930) μέσα απο το φακό του Μπουασονά -18 φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας

Magnify ImageO Φιλέλληνας Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα. Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη και τον Όλυμπο και από την Ιθάκη ως το Άγιο Όρος. Περιηγήθηκε, φωτογράφισε, έγραψε. Το έργο του, πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη της ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα. Μέσα από τις φωτογραφίες και τα λευκώματά του παρουσιάζει ένα πανόραμα της Ελλάδας του μεσοπολέμου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την Ελλάδα την ίδια περίοδο. Η οικογένεια των Boissonnas κατάγεται από τη νότια Γαλλία, από το Livron, ένα χωριό κοντά στη Μασσαλία. Όταν στη Γαλλία το κλίμα για τους προτεστάντες έγινε εχθρικό οι πρόγονοι του Fred - μαζί με πολλές άλλες οικογένειες- αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη Γενεύη. Η καταγωγή της οικογένειας έκανε τον Fred να πιστεύει πως ήταν απόγονος γενναίων Ελλήνων θαλασσοπόρων...

Φωτογραφίες απο την Πελοπόννησο:

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Κορινθίας

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f899c7e71f99b7&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1372406520149&sads=_w2MmgpDMw4RcgrRwsYeO_v4QUo
 
Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό είχε στα γραφεία το οργανισμού ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ και προσωπικό μου φίλο, κύριο Αγρύρη Μποτό, με τον οποίο έχουμε αναπτύξει μία εξαιρετική σχέση συνεργασίας από τη Γραμματεία Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας. Κάναμε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για θέματα που σχετίζονται με τον ΕΛΓΑ και απασχολούν ιδιαιτέρως τους αγρότες της Κορινθίας.
Συγκεκριμένα, στο θέμα των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις του 2009, ο κ. Μποτός με ενημέρωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος της και ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν. Υπενθυμίζω ότι είχα δώσει αγώνα και με τους δύο τότε Υπουργούς, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα. Οι αλλεπάλληλες παλινωδίες, τα λάθη στον τρόπο υπολογισμού των ζημιών και, βεβαίως, εντέλει οι αδικίες εις βάρος εκατοντάδων αγροτών, οδήγησαν τα πράγματα στο αδιέξοδο και τα δικαστήρια. Πλέον είμαι βέβαιος ότι, ειδικά οι αγρότες που, έπειτα και από δική μου παρέμβαση, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, θα δικαιωθούν στο σύνολό τους, ενώ και οι υπόλοιποι παραγωγοί, των οποίων τα πορίσματα αναθεωρούνται με βάση τα στοιχεία που προσκομίζονται, θα αποζημιωθούν δίκαια και αντικειμενικά.
Σε ό,τι αφορά τις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν μεταξύ άλλων το Σπαθοβούνι, το Καλέντζι, το Παναρίτι και τη Μάννα, ο κ. Μποτός με ενημέρωσε ότι μόλις την Τρίτη ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις από την αρμόδια γεωπόνο, με την τελευταία επίσκεψη στην περιοχή της Μάννας. Όπως δεσμεύθηκε ο κ. Αντιπρόεδρος, το άμεσο προσεχές διάστημα οι εκτιμητές θα διατυπώσουν τα εξατομικευμένα πορίσματα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν δίκαια και στο ακέραιο.
Επίσης, αναφέρθηκα στις ανεμοθύελλες του 2013, οι οποίες έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα κυρίως την κεντρική Κορινθία. Ο ΕΛΓΑ έχει αναγνωρίσει ως ζημιογόνο αίτιο την ανεμοθύελλα, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν άμεσα και εκτιμήσεις των ζημιών για να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.
Τέλος, αναφέρθηκα στο τεράστιο πρόβλημα της ακαρπίας. Ο συνδυασμός συγκεκριμένων καιρικών φαινομένων έχει επανειλημμένα οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην εμφάνιση σχινοκαρίας (ακαρπίας) στις ελαιοκαλλιέργειες του Νομού. Ο κ. Μποτός με ενημέρωσε ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα στις ελιές αλλά και σε άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες. Η ακαρπία δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, είναι δε τέτοια η έκταση του φαινομένου που, ακόμα και αν εντασσόταν στα ασφαλιζόμενα αίτια, ο οργανισμός δεν θα είχε τη δυνατότητα να αποζημιώσει το σύνολο των παραγωγών.
Το πρόβλημα της ακαρπίας είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους παραγωγούς, για τον πρόσθετο λόγο ότι οι αγρότες, ανεξάρτητα από το εάν θα παραχθούν καρποί ή όχι, είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν κανονικά όλα τα καλλιεργητικά έξοδα. Αυτό σημαίνει ότι το τεράστιο κόστος δεν αποσβαίνεται, με αποτέλεσμα οι ελαιοκαλλιεργητές να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Θα συζητήσω το πρόβλημα με τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση, πιθανότατα με την ένταξη των ζημιών στα ΠΣΕΑ, ενώ θα καταθέσω και σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Θεωρώ ότι οι απαντήσεις που έλαβα από τον κύριο Μποτό ήταν άκρως ικανοποιητικές, πλην όμως θα συνεχίσω να παρακολουθώ όπως πάντα όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Κορινθίας και θα τους ενημερώνω τακτικά για οποιεσδήποτε εξελίξεις.»

Ψήφισμα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή , δεκτό από το σύνολο της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Ψήφισμα για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή, κατέθεσε χθες στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη.
Το ψήφισμα το οποίο αναφέρεται στις διώξεις χριστιανών κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, την πρόσφατη απαγωγή των δύο ορθόδοξων επισκόπων, του Ελληνορθοδόξου Μητροπολίτου Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας Παύλου ( Μπούλος Γιαζιτζί) και του Συρορθοδόξου Μητροπολίτου Χαλεπίου Ιωάννη ( Γιοχάνα Ιμπραχίμ), στις 22 Απριλίου, αλλά και γενικότερα στις ταραχές σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο που απειλούν με αφανισμό το Χριστιανισμό, έγινε ομόφωνα δεκτό καθώς το συνυπέγραψαν όλοι οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, 20 αρχηγοί εθνικών αντιπροσωπειών και πάνω από 150 βουλευτές από το σύνολο της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 9ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

18: 30 Κήρυξη της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΣΥ.Δ κ. Φίλιππο Ταυρή.
18:35 Χαιρετισμοί εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικών κομμάτων.
Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) κ. Λευτέρη Χριστοφόρου.
Ομιλία του Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., κ. Σάκη Ιωαννίδη.
Ομιλία του καθηγητή φιλοσοφίας και πρώην Υπουργού Παιδείας της Γαλλίας, κ. Luc Ferry.
19:50 Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ε.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή.
20: 00 Ομιλία του Προέδρου του Κόμματος, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

09:30 Έναρξη Συνεδρίου Αποδήμου Ελληνισμού.
10:00 Έναρξη συνεδρίασης Ολομέλειας:
Έγκριση Κανονισμού Εργασιών του Εθνικού Συνεδρίου.
10:05 Ομιλία του Αντιπροέδρου του Κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Θανάση Μπούρα.
Ομιλία του Προέδρου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ) κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη.
Ομιλίες Συνέδρων.
15:00 Παρουσίαση από τους επικεφαλής των τριών Επιτροπών Παραγωγής Πολιτικού Έργου (Ε.Π.Π.Ε.) (Ιδεολογικού, Πολιτικής – Προγράμματος και Καταστατικού) των προτάσεων των αντίστοιχων επιτροπών.
16:00 Έναρξη εργασιών Τμημάτων.
Συνεδριάσεις των Τμημάτων Ιδεολογικού, Πολιτικής – Προγράμματος και Καταστατικού.
Εισηγήσεις των επικεφαλής των Επιτροπών.
16:30 Τοποθετήσεις Συνέδρων.
20:30 Έγκριση στα τρία Τμήματα των τελικών εισηγήσεών τους προς την Ολομέλεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

10:00 Έναρξη εργασιών της τρίτης ημέρας του Εθνικού Συνεδρίου.
10:00 Συνεδρίαση Ολομέλειας:
Παρουσίαση από τους επικεφαλής των Ε.Π.Π.Ε των τελικών κειμένων που εγκρίθηκαν από τα Τμήματα. Ψηφοφορίες επί των τελικών κειμένων.
10:30 Ομιλίες Συνέδρων.
12:30 Ομιλία της επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών του Κόμματος κας Μαριέττας Γιαννάκου.
Ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Απολογισμός πεπραγμένων του κόμματος κατά την προηγούμενη περίοδο.
Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ) κ. Antonio LopezIsturiz.
13:00 Ομιλία του Προέδρου του Κόμματος, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.
13:30 – 18:00 Ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος.