Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Μητσοτάκης: Η χώρα πρέπει να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση – Θα είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2023/05/mitsotakis-niki-s-1024x683.jpg 

Την ανάγκη συγκρότησης μίας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης τόνισε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Περάσαμε το πρώτο διαγώνισμα, αλλά όχι τις τελικές εξετάσεις, Αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Δεν κρίνεται ποιος θα είναι πρώτο κόμμα. Αυτό απαντήθηκε από τους πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον δημοσιογράφο Γρηγόρη Τζιοβάρα τόνισε ότι το ζητούμενο, τώρα είναι να έχει η χώρα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας παράλληλα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι “οι ψήφοι δεν μεταφέρονται” και

Τι να κάνετε για να περάσει η φαγούρα, από το τσίμπημα των κουνουπιών; Εντομοαπωθητικά με βότανα

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Μόνο τα θηλυκά κουνούπια ζουν με το αίμα. Αφού ανοίγουν μια μικρή πληγή στο θύμα τους, την ψεκάζουν με μια σταγόνα του σάλιου τους εμποδίζοντας έτσι την πήξη του αίματος. Έπειτα την ρουφάνε έως ότου γεμίσουν το στομάχι τους και αποχωρούν πετώντας αθόρυβα.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αναγνωρίζει τις ξένες πρωτεΐνες που περιέχει το σάλιο του κουνουπιού και ακολουθεί μια ονομαζόμενη πρώτου τύπου αντίδραση ή άμεση αντίδραση υπερευαισθησίας. Η ουσία αυτής της αντίδρασης είναι η εξάλειψη της «εισβάλλουσας», δηλαδή της ξένης πρωτεΐνης. Σ’ αυτό πρωταγωνιστεί η ισταμίνη που απελευθερώνεται από τους ιστούς των λιποκυττάρων. Η ισταμίνη προωθεί την διαστολή των αγγείων και την εμφάνιση των λεμφοκυττάρων στην περιοχή του τσιμπήματος (τρύπημα) έτσι βοηθάει την ταχύτερη απομάκρυνση της ξένης πρωτεΐνης.

Συνάμα η ισταμίνη έχει και μια ισχυρή ερεθιστική επίδραση στους ιστούς, λόγω το ότι αυξάνεται η διαπερατότητα των τοιχωμάτων των αγγείων θα έχουμε διαρροή υγρού στο σημείο του τσιμπήματος που θα προκαλέσει ένα εξόγκωμα και ο ερεθισμός των νεύρων του δέρματος θα έχει σαν αποτέλεσμα την φαγούρα. Για το κοκκίνισμα του δέρματος υπεύθυνη είναι η διαστολή των γύρω αγγείων, που προκαλείται από την ισταμίνη. .................

read more

MEDICAL AWARDS: ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ   

 

Τρίπολη, 01 Ιουνίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Βραβείο Καινοτομίας και Πρωτοπορίας των φετινών Medical Awards κέρδισε το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κατά τη διάρκεια του 9ου Συμποσίου Ιατρικής Αριστείας - Καινοτομίας και Τουρισμού Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 8/5/23 στην Αθήνα.

Το βραβείο ήταν προσωπικό και απευθυνόταν προς την Πρόεδρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ