Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Κλείνει για τέσσερις ημέρες η σήραγγα της Στέρνας στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου

Τρίπολη: Κλείνει για τέσσερις ημέρες η σήραγγα της Στέρνας  
Κλειστή θα είναι την προσεχή εβδομάδα η μία σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η σήραγγα θα είναι κλειστή από την Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό εκτός σήραγγας.

Πηγή: ΑΠΕ

38χρονος αγρότης βρήκε τραγικό θάνατο ενώ όργωνε στην Αράχωβα Αιγιαλείας

Τραγικό τέλος είχε το πρωτομαγιάτικο μεροκάματο για 38χρονο αγρότη που εργαζόταν σε κτήμα κοντά στην Αράχωβα Αιγιαλείας, όταν το σκαπτικό τρακτέρ το οποίο χειριζόταν για να οργώσει ντελαπάρισε και τον πλάκωσε, προκαλώντας το θάνατό του.
Το δυστύχημα έχει και μια ανατριχιαστική πτυχή: Η σορός του δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί και έτσι παρέμεινε για πολλές ώρες πλακωμένος, μέχρι να έρθει γερανός, να σηκώσει το όχημα και να μπορέσει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο για την τυπική διαδικασία της διαπίστωσης του θανάτου του.
Ο άτυχος νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγόταν από την Άβυθο Συμπολιτείας του Δήμου Αιγιαλείας και ήταν αρκετά έμπειρος στις αγροτικές εργασίες. Δυστυχώς όμως, μια κακιά στιγμή του στοίχισε τη ζωή.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ / filodimos.gr

Καιρός: Από Μάη... καύσωνας! Προβλέψεις για θερμοκρασίες 38 βαθμών Κελσίου την Πέμπτη



Καλά καλά δεν μπήκε ο Μάιος και μας έρχεται ο πρώτος μίνι καύσωνας του 2015!

Και τι καύσωνας: με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου! Το πρώτο κύμα καύσωνα λοιπόν θα μας επισκεφτεί την Πέμπτη αλλά, ευτυχώς, θα μας εγκαταλείψει την Παρασκευή!
Τότε, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και τα στοιχεία δείχνουν πως είναι πιθανή η μεταβολή του καιρού!


Η θερμοκρασία θα αυξηθεί από την Τετάρτη, αλλά την Πέμπτη θα χτυπήσει... κόκκινο και θα είναι η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε περιοχές όπως η Λάρισα, η Λαμία, η Σπάρτη, το Άργος, το Αγρίνιο, αλλά και περιοχές γενικότερα στους νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας μέχρι και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία, λόγω της ψυχρής θάλασσας ακόμα, δεν αναμένεται να ανέβει τόσο, ωστόσο και εκεί θα κάνει ζέστη.

Δεδομένου πως είναι νωρίς για τις ακριβείς θερμοκρασίες, δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να ανέβει και λίγο παραπάνω η θερμοκρασία ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο ο βοριάς να περιορίσει κάπως το κύμα ζέστης στην ανατολική βορειοανατολική Ελλάδα.

weather-in-greece.gr

| Απόφαση-σοκ:Το υπουργείο είπε «όχι» στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση του «Amber Alert»

Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση του «Amber Alert»
Απόφαση σοκ για αυτούς που γνωρίζουν από τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων αποτέλεσε η απόρριψη επέκτασης του Amber Alert από τον αν. υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Μολονότι, όπως αποκλειστικά αναφέρει  ο "Ελεύθερος Τύπος" δεν έχει αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες επίσημα και ως εκ τούτου δεν έχει δει ακόμη από κοντά σχεδόν κανένα διοικητή ΔΕΚΟ του υπουργείου του, 3 μήνες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ο εν λόγω υπουργός έδειξε την άλλη πλευρά της πολιτείας.

Δηλαδή απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης του «Χαμόγελου του Παιδιού» για επέκταση του Amber Alert, έργο ύψους 725.700 ευρώ, από το πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση. Ακούγεται στους διαδρόμους του υπουργείου ότι ο αν. υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ενδιαφέρεται μόνο για τις Υποδομές δεδομένου ότι από την πρώτη ημέρα έδειξε ιδιαίτερη σπουδή για τον εν λόγω τομέα. Με την πράξη του δείχνει ότι θέτει εαυτόν απέναντι σε μια κυβέρνηση που δείχνει ότι διέπεται από κοινωνική ευαισθησία προφανώς για ορισμένες… εξαιρετικές περιπτώσεις όπως η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού!

Υπογραμμίζεται ότι η πράξη (που τελικώς απερρίφθη από τον κ. Σπίρτζη) με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert)», ουσιαστικά αποτελεί επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων που πλέον έχει λάβει διαστάσεις στην ευρύτερη Βαλκανική.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται «η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης “Εκσυγχρονισμός και Διασυνοριακή Επέκταση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ενημέρωσης για την Εξαφάνιση/Απαγωγή Ανηλίκων (Amber Alert)”… δημόσιας δαπάνης 725.700 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 152.579/ΨΣ5891-Α2 / 23-10-2014. Πρόσκλησης “Ψηφιακές Δράσεις για ομάδες πολιτών που βρίσκονται αποκλειστικά στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τους κάτωθι λόγους: Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στα ακόλουθα κριτήρια:

Η προτεινόμενη πράξη είναι μη χωροθετούμενη, ασαφής και δεν πληροί τις προϋποθέσεις χρονοδιαγράμματος που έχουν τεθεί και εφαρμόζει μέχρι σήμερα η ΕΥΔ.ΕΠ.ΨΣ. Ειδικότερα, η πράξη δεν είναι δυνατόν να χωροθετηθεί όπως προϋποθέτει η Πρόσκληση 58, καθώς η διασυνοριακότητα με τη γειτονική Βουλγαρία δεν αποκλείει την ενδεχόμενη συνεργασία και με άλλες δομές του συλλόγου σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας. Δεν είναι εφικτή η χωροθετούμενη αναβάθμιση της πλατφόρμας μόνο για τις 8 Περιφέρειες της ΨΣ, ενώ τα οχήματα της δράσης δυνητικά δεν μπορούν να περιορίσουν τη δράση τους σε συγκεκριμένες μόνο Περιφέρειες.

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Το πρόβλημα της Ελλάδας παραμένει βαθύτατα πολιτικό


tsipras-samaras-vouliΟι τρεις μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασαν με το παραπάνω για να αντιληφθεί ο μέσος Έλληνας που ενδεχομένως τους ψήφισε, πως άλλη μία «εναλλακτική» πρόταση διακυβέρνησης που είχε ως σύνθημα «τα καίω όλα», απέτυχε παταγωδώς.

Και η αποτυχία αυτής της διακυβέρνησης είναι πολλαπλάσια επιζήμια, καθώς θα έπρεπε να διαχειριστεί την κρίση της Ελλάδας σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι της. Αυτό που θα έστελνε ενδεχομένως σε μία καλύτερη ημέρα ή σε ένα σκοτεινό μονοπάτι. Η Ελλάδα φαίνεται πως ακολουθεί το δεύτερο... και μάλιστα ολοταχώς.

Συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ: Χάνει δυνάμεις & πλειοψηφία η παράταξη Μπαλασόπουλου – Κερδισμένο το ΜΕΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ

Με σημαντική μείωση των δυνάμεων της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (ΣΥΝ.ΑΝ.), πρώην ΠΑΣΚΕ η οποία χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Γενικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 43ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που στιγματίστηκαν από θλιβερά επεισόδια μεταξύ των συνδικαλιστών. Συγκεκριμένα,  η ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΚΕ -παράταξη του απερχόμενου προέδρου Θέμη Μπαλασόπουλου) για πρώτη φορά, έπειτα από έξι χρόνια, χάνει την απόλυτη πλειοψηφία η Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝ.ΑΝ.) και από 246 ψήφους στους 457 ψηφίσαντες και ποσοστό 53,82% το 2012, πέφτει στους 219 ψήφους από τους 538 ψηφίσαντες, παρουσιάζοντας πτώση πάνω από 13%.
Δεύτερη δύναμη αλλά με τις λιγότερες ψήφους που έλαβε ποτέ είναι η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ (είχε αποχωρήσει στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ) με 117 ψήφους.
Τρίτη δύναμη με άνοδο (σ.σ. είναι η μόνη παράταξη που είχε αύξηση στις δυνάμεις της) είναι η ,ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) με 106 έναντι 78 ψήφων το 2012 (+35%) τέταρτη η ΔΑΚΕ η οποία από 94 ψήφους και ποσοστό 20,56% το 2012, έπεσε στις 72 ψήφους και ποσοστό 13,38%, και πέμπτη οι Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις που από τις 33 ψήφους και ποσοστό 7,22% το 2012 έπεσαν στις 23 ψήφους και ποσοστό 4,27%.
Σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ «χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους και τους Σύνεδρους στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που παρά τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ιδιαίτερα από τους μηχανισμούς του συνδικαλιστικού και εργοδοτικού κατεστημένου, αύξησαν σημαντικά τις δυνάμεις τους, βάζοντας τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στους ΟΤΑ, όπου στις νέες συνθήκες πρέπει να παλέψει για την επανάκτηση όλων των εργατικών κατακτήσεων που ξηλώθηκαν στη μνημονιακή περίοδο, για την απόκρουση των πιέσεων και των εκβιασμών των δανειστών και της ΕΕ-ΔΝΤ, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το μόνο για το οποίο θα πρέπει να είναι σίγουροι οι εργαζόμενοι είναι ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν και θα συνεχίσουν την πάλη τους για την ενότητα του κλάδου και για το βάθεμα της δημοκρατίας και τους αγωνιστικού-ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. 

aftodioikisi.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΕ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Η Συντονίστρια της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με το διορισμό Δ.Σ. στην ΕΡΤ και την πρόσληψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκ μέρους του “καναλάρχη” υπουργού Επικρατείας fast track διαδικασία πρόκλησης ενδιαφέροντος για το διορισμό του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ, αποτελεί το πιστοποιητικό θανάτου της δημόσιας τηλεόρασης.
Μετά την κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, μετά τα “βαφτίσια” και την τακτοποίηση πελατειακών υποχρεώσεων, τώρα ο αρμόδιος υπουργός ετοιμάζεται να διορίσει τους εκλεκτούς του και στο Δ.Σ.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή Πρωτομαγιάς, και η προθεσμία λήγει το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες μετά από ένα τριήμερο αργίας.
Στα χέρια της κυβέρνησης και υπό τον απροκάλυπτο έλεγχό της, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζεται να μπει στο τούνελ της χειραγώγησης και του εργασιακού και δημοσιογραφικού χάους.
Πολύ σύντομα θα έλθει και ο λογαριασμός. Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αυξήσει το ανταποδοτικό τέλος, φορτώνοντας στον λαό το κόστος των επαναπροσλήψεων και μιας ακόμη σύγκρουσης συμφερόντων: Ανάμεσα σε αυτούς που θα επαναπροσληφθούν είναι και βουλευτές πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα!
Δηλαδή, στην Ελλάδα της “πρώτη φορά αριστερά”, κάποιοι νομοθέτησαν για να προσλάβουν τον εαυτό τους!
Οι “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης έγιναν πράγματι κατακόκκινες. Από ντροπή!».

Χρυσή Αυγή - Ο Σύριζα φέρνει νέο μνημόνιο


Έρχεται νέο επαχθές μνημόνιο με ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις φόρων, περικοπές συντάξεων και πολλές ανέντιμες παραχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους ξένους τοκογλύφους.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην τοποθέτηση Δέδε στη Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ



 http://brakenews.gr/wp-content/uploads/2015/05/%CE%94%CE%95%CE%94%CE%95%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91-660x400.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην τοποθέτηση του κ. Δέδε στη θέση του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών , παρά τις έγκαιρες και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις που η ΝΕ είχε εκφράσει για την τοποθέτηση αυτή. Η αντίθεση της ΝΕ εδράζεται στην ταύτιση του κ. Δέδε, κατά τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχη  στην περιφερειακή ενότητα του Νομού μας τη χρονική περίοδο 2010-2014, με τις μνημονιακές πολιτικές έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν με ακραίο τρόπο στην περιφέρεια Πελοποννήσου από τον κ. Τατούλη. Εδράζεται επίσης στο γεγονός ότι στις περιφερειακές εκλογές του 2014 επέλεξε την αυτόνομη κάθοδο με ψηφοδέλτιο και πρόγραμμα που υπηρετούσαν τις λογικές των μνημονίων σε περιφερειακό επίπεδο. Επειδή θεωρούμε ότι δε γίνεται να ασκηθούν οι πολιτικές που απαιτεί η περίσταση και ο λαός μας την κρίσιμη αυτή περίοδο από την κυβέρνηση της αριστεράς με ανακυκλούμενα και φθαρμένα υλικά εκφράζουμε και δημόσια την αντίθεση της ΝΕ στην επιλογή αυτή.