Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση! "Μάτωσε" με τα προαπαιτούμενα και έμεινε με 153 βουλευτές - Διεγράφησαν Παναγούλης και Νικολόπουλος

 Mε 153 ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η υπερψήφιση όμως αυτή τραυμάτισε σοβαρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς πλέον αντί για 155 βουλευτές αριθμεί 153, κάτι που δυσχεραίνει την κατάσταση, μιας και αυτά δεν ήταν τα τελευταία σκληρά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αναζητώντας τον 8ο κατά σειρά αρχηγό της - Ιστορική αναδρομή


 Την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου θα γίνουν  εκλογές για νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τα μέχρι τώρα προγνωστικά δείχνουν πως θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, καθώς κανείς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά άνω του 50%.
Την προεδρία  του κόμματος διεκδικούν ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης , οι βουλευτές Κυριάκος Μητσοτάκης & Άδωνις Γεωργιάδης , καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας 

Άγριος καυγάς Αμυρά με Καραθανασόπουλο! «Είσαι γελοίος» φώναζε ο ένας στον άλλον

Άγριος καυγάς Αμυρά με Καραθανασόπουλο! «Είσαι γελοίος» φώναζε ο ένας στον άλλονΆγριος καυγάς ανάμεσα στον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά και τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, ξέσπασε στην ολομέλεια με τους δυο βουλευτές να ανταλλάσουν σκληρές κουβέντες!
«Η κυβέρνηση τα κατάφερε και έφερε τον Μαρξισμό μέσα στην ελληνική οικογένεια. Ναι κύριε Σταθάκη φέρατε τον Μαρξισμό και απαλλοτριώνετε την ελληνική ιδιοκτησία!», είπε ο Γιώργος Αμυράς και εξανέστη ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και άρχισε να του φωνάζει: «Είσαι γελοίος!»
 Ο Προεδρεύων προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη αλλά ο κ. Καραθανασόπουλος ήταν εκτός εαυτού.
«Να αποσύρετε τις ύβρεις», είπε ο Γιώργος Αμυράς αλλά ο κ. Καραθανασόπουλος δεν απαντούσε. «Είσαι γελοίος αν αυτό θεωρείς ότι είναι κομμουνισμός», του είπε για να του απαντήσει ο Γιώργος Αμυράς: «Εσείς είστε τραμπούκος! Είστε υβριστής και τραμπούκος!»
«Καλά κάνω!» του απάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος.
«Καλά κάνεις; Επειδη είσαι υβριστής και τραμπούκος καλά κάνεις;Τραμπούκε! Ε! Τραμπούκε! Λεκτικέ τραμπούκε!» του ανταπάντησε ο Αμυράς.
Ο κ. Καραθανασόπουλος όμως δεν σταματούσε με τίποτα με αποτέλεσμα να υπάρξει έκρηξη από τον βουλευτή του Ποταμιού ο οποίος του είπε: «Είστε γελοίος και δειλός! Είστε ένας δειλός γελοίος! Αυτό είστε!»

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ

newsit.gr

Τελευταία εξέλιξη! Κόβουν στο μισό το φόρο για τα κρασιά

http://images.forwallpaper.com/files/thumbs/preview/12/123459__wine-white-glass-grapes-bottle-keg-leaves-vines_p.jpg
Με τροπολογία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε πως ο φόρος στα κρασιά πέφτει τελικά στο μισό.
Μετά το σάλο που προκάλεσε η μεγάλη αύξηση της φορολογίας στα κρασιά, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πίσω έστω και κατά το ήμισυ. Όπως ανακοίνωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής, ο φόρος στο κρασί θα μειωθεί από 0,30 ευρώ το λίτρο στα 0,15 ευρώ το λίτρο. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί από 40 λεπτά το λίτρο που προβλεπόταν αρχικά. στα 20 λεπτά το λίτρο. Η τροποποίηση αυτή, προσέθεσε, μειώνει στο μισό και την επιβάρυνση ανά φιάλη ( των 750 ml) στα 15 λεπτά από 30 λεπτά. Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα, ενώ δεν θα αφορά τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά. Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο με σύσκεψη ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κ. Καμμένος μετείχε καθως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν σοβαρές ενστάσεις για τη συγκεκριμένη διάταξη, αλλά φαίνεται πως με το "κόψιμο" του φόρου στο μισό συμφωνεί και ο κυβερνητικός εταίρος. Για το θέμα είχε προκληθεί θύελλα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "μάλωσαν" τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τον φόρο στα κρασιά.

Προσοχή! Ανάκληση επικίνδυνων ζυμαρικών! ΦΩΤΟ

Στην ανάκληση φρέσκων ζυμαρικών στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αμυγδάλων και κάσιους χωρίς να αναφέρονται στην ετικέτα του προϊόντος προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση φρέσκων ζυμαρικών (ravioli), ιταλικής προέλευσης, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αμυγδάλων και κάσιους χωρίς να αναφέρονται στην ετικέτα του προϊόντος.
Σημειώνεται ότι τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία και να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Ravioli alla Zucca», σε συσκευασία των 250 γρ., με αριθμούς παρτίδας 539A, 540C, 540E και 542B και ημερομηνίες λήξης 22/11/2015, 1/12/2015, 3/12/2015 και 14/12/2015, αντίστοιχα, το οποίο παρασκευάζεται από την Ιταλική εταιρεία «Bertagni 1882 Spa» και διανέμεται και πωλείται στην Ελλάδα από την αλυσίδα υπεραγορών ΑΒ Βασιλόπουλος.
 ΦΩΤΟ: ΕΦΕΤ
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί στα αμύγδαλα και στα κάσιους, να μην το καταναλώσουν.

Καρατόμησε τον Σακελλαρίδη ο Τσίπρας! - «Αδυνατώ να συμβάλλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής»

Καρατόμησε τον Σακελλαρίδη ο Τσίπρας! - «Αδυνατώ να συμβάλλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής»
«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.»

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Η ΜΕΤΑ ΤΣΙΠΡΑ (μ.Τ.) ΕΠΟΧΗ

Η προδοσία του λαού, που απέδωσε ραδιοφωνικά η πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στον κάποτε αρχηγό της σημερινό Πρωθυπουργό και η παραίτηση του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, πρώην Κυβερνητικού εκπροσώπου της ελπίδας ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτούν σήμερα την επόμενη ημέρα της Ελλάδας.

Kακοποίησαν σκυλάκι στο Λουτράκι . Ο Δήμος καταδικάζει το αποτρόπαιο περιστατικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης και βασανισμού, που σημειώθηκε στο Λουτράκι, με θύμα το μόλις δύο μηνών σκυλάκι, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και η Δημοτική Αρχή εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη συγκεκριμένη ενέργεια από όπου και αν προήλθε.
Στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσής μας ως Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων καταδικάζει απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός και σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και τη Δημοτική Αστυνομία, έχει ήδη κινητοποιηθεί για την απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειάρχες: Δεν θέλουμε να αναλάβουμε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων μας

Την αντίδραση των περιφερειαρχών προκάλεσε εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία οι περιφέρειες από την 1η Ιανουαρίου 2016 αναλαμβάνουν ...

Πλήρης επιβεβαίωση της aftodioikisi.gr: Απελευθερώνονται οι προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες

Την απελευθέρωση προσλήψεων σε ανταποδοτικούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών, ακόμα και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που είναι κερδοφόρα, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία “σχετικά με το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε, πως θα δοθεί η δυνατότητα εκ νέου παράτασης μέχρι τέλος του 2016, των Συμβάσεων εργασίας στην καθαριότητα που παρατάθηκαν με το άρθρο 49 του Ν.4325/2015 μέχρι το τέλος του 2015″.
Να σημειωθεί ότι η aftodioikisi.gr είχε γράψει από τον Οκτώβριο ότι πρόκειται να απελευθερωθούν οι προσλήψεις σε ανταποδοτικούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών, ακόμα και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που είναι κερδοφόρα.
Όπως είχε σημειώσει η aftodioikisi.gr η απελευθέρωση των προσλήψεων θα αφορά σε πρώτο στάδιο Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως είναι, για παράδειγμα οι πρώην ΔΕΚΟ, ο ΕΟΦ κ.α. Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Θα υπάρξουν όμως συγκεκριμένοι περιορισμοί. Κάθε οργανισμός θα μπορεί με βάση τα έσοδα που εισπράττει, να προγραμματίζει μελλοντικές προσλήψεις του, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.
Πράγματι, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκρίνει για το 2016 την απελευθέρωση των προσλήψεων σε τομείς που λειτουργούν με ανταποδοτικά τέλη ή καταβολή αντιτίμου από τους πολίτες, όπως είναι η καθαριότητα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όπου καταβάλλονται τροφεία, τα ωδεία κ.λπ. που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στόχος είναι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και όχι με συμβασιούχους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ΟΤΑ σε υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας αλλά και σε εξειδικευμένο προσωπικό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και σε μουσικούς στα ωδεία.
Παράλληλα το υπουργείο σχεδιάζει να ανανεώσει για το 2016 τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που παρατάθηκαν μέχρι τα τέλη του 2015 με νομοθετική παρέμβαση του πρώην υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλου.
aftodioikisi.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1974 φίλων της ΝΔ: τελευταία φορά ψηφίζουμε Πρόεδρο με αυτή την καταστατική γελοιότητα!

Ανακοίνωση με νόημα του "Συνδέσμου 1974" φίλων της ΝΔ:
Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1974



19η Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης


Στα πλαίσια της 19ης Νοεμβρίου Παγκόσμιας ημέρας κατά της παιδικής κακοποίησης η κοινωνική λειτουργός της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δήμητρα Παπούλια σε συνεργασία με την Κοινωνιολόγο Φωτεινή Τραχανά του  Κέντρου Πρόληψης και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας «ΑΝΕΛΙΞΗ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης πραγματοποίησαν βιωματική δράση κατανόησης των δικαιωμάτων των παιδιών στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της βιωματικής δράσης,  δόθηκε η ευκαιρία σε κάθε παιδί να αναπτύξει  δεξιότητες και τρόπους επικοινωνίας ώστε  να εκφράσει συνειδητά τις ανησυχίες του, τις ανάγκες του , τις επιλογές του.

Τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου
συζήτησαν  και  ζωγράφισαν  για τα δικαιώματα τους και τα συναισθήματά κατά τη βίας :

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πρώτη προτεραιότητα το αεροδρόμιο της Τρίπολης»



«Το Αεροδρόμιο της Τρίπολης παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου» ήταν η κοινή διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανάγκη ανάληψης εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης πρωτοβουλιών για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναδιάταξη της παραγωγικής δυναμικής της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι «η δανειακή σύμβαση αποτελεί απλώς μια πρόσκαιρη ανάσα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα της χώρας και να δώσει διέξοδο από την κρίση».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζητήθηκαν επίσης το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η ανάγκη ολοκλήρωσης του χωροταξικού των βοσκοτόπων και η βελτίωση των οδικών αξόνων της Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε επίσης τον κ. Υφυπουργό ότι έχει έτοιμο προς έγκριση Αναπτυξιακό Νόμο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα για την περιφερειακή της οικονομία, καθώς και ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να απορροφήσει πόρους από το Ταμείο Γιούνκερ.    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 19 Νοεμβρίου 2015                                
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 16762
                               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

                Προς τους κ.κ.
Ø  Δήμαρχο
Ø  Δημοτικούς Συμβούλους
Ø  Πρόεδρο Δ.Κ.Ξυλοκάστρου
Ø  Προέδρους Tοπικών Κοινοτήτων
Ø  Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Ø  Προέδρους   Τοπικών Συμβουλίων Νέων

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την    ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 & ΩΡΑ 19:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:    


1.   Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έτους 2016.
2.   Συζήτηση για προβλήματα  από αγωγούς απορροής ομβρίων στην Τ.Κ. Μελισσίου , λόγω κατασκευής της νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.
3.   Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν παράκαμψη επ.οδού Ξυλοκάστρου – Καρυωτίκων για την καθαίρεση της υφιστάμενης γέφυρας.
4.   Ορισμός ορκωτού ελεγκτού  για τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου για τη διαχειριστική χρήση έτους 2015. 
5.   Έγκριση απόφασης  αρ. 24/2015 της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής «Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2014»
6.   Έγκριση απόφασης  αρ. 47/2015 της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής «Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2014»
7.   Αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων για μείωση τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου στις τρίτεκνες οικογένειες.
8.   Αποδοχή παραχώρησης μηχανικού σαρώθρου  από το Δήμο Σικυωνίων.
9.   Αίτημα παράτασης των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης σύμβασης  του ΟΑΕΔ και εφαρμογή μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων σύμφωνα με τη ΣΣΕ.
10. Ένταξη του Δήμου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην εφαρμογή του θεσμού της Κοινωφελούς Εργασίας.
11. Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου, έτους 2015
12. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
13. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
14. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
15. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
16. Περί αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου.
17. Έγκριση απόφασης αρ.48/2015 της ΔΗΚΕΞΕ «Κατάρτιση και ψήφιση Οικονομικών Καταστάσεων έτους 2014.
18. Αίτημα Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου «ΑΥΛΟΣ»για οικονομική ενίσχυση.
19. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για επέκταση δικτύου στη ΔΚ Ξυλοκάστρου.
20. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος  στη ΤΚ Κάτω Λουτρού.
21. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος  στη ΤΚ Κάτω Λουτρού.
22. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος  στη ΤΚ Ζεμενού
23. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο: «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων» (19/2014 μελέτη)
24. Χορήγηση παράταση προθεσμίας στο έργο : «ΑΣΦΛΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΛΑΓΚΑΔΕΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΕΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ « (ΜΕΛ΄ΤΗ 25/2014)
25. ‘Εγκριση 1ου ΑΠΕ  για το έργο : « Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων »(μελέτη 19/2014)
26. Έγκριση         Πρωτοκόλλου Προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΗ ΤΗΣ ΤΚ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
27. Έγκριση         Πρωτοκόλλου Προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΚ ΠΙΤΣΩΝ,ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΚ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
28. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
29. Έγκριση 1ου ΑΠΕ για το έργο: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ  ΤΚ ΛΑΓΚΑΔΕΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΕΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» (Μελέτη 25/2014)
30. Έγκριση 1ου ΑΠΕ  για το έργο: « Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Γεληνιάτικων από την εκκλησία Παναγία έως Κορωνέικα» (μελέτη 24/2014)

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                      ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ