Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Οι πιθανότητες και οι ημερομηνίες …πρόωρων εκλογών

samara
Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο μέχρι τον Νοέμβριο
Η πραγματοποίηση εκλογών το φθινόπωρο είναι μια πολύ ισχυρή πιθανότητα. Στο παρασκήνιο, συζητιούνται συγκεκριμένες Κυριακές, όπως η 12η και η 19η Οκτωβρίου ή η 2η και 9η Νοεμβρίου. Η πόλωση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιουργεί ήδη προεκλογική ατμόσφαιρα, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου. Και αυτό γιατί ανάλογα με τη γενική πολιτική εικόνα που θα αναδειχθεί τότε, θα κριθεί αν υπάρχει ή όχι μέτωπο 180 βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση 120 ψήφων υπέρ του δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ κατατείνει ακριβώς στη δημιουργία της αίσθησης ότι είναι δυνατό να εμποδιστεί η εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή προκειμένου να προκληθούν εκλογές. Βαρύ χτύπημα για την κυβέρνηση ήταν η διαφοροποίηση του προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη ο οποίος τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης της ολομέλειας προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις για δημοψήφισμα.
arouraios.gr

Απίθανοι πανηγυρισμοί απ΄τους Αργεντίνους του Αστέρα Τρίπολης (VIDEO)

Απίθανοι πανηγυρισμοί απ΄τους Αργεντίνους του Αστέρα Τρίπολης (VIDEO)O Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα με πολλούς Αργεντίνους στο ρόστερ της. Οι αντιδράσεις τους στα πέναλτι του ημιτελικού με την Ολλανδία είναι πραγματικά εκπληκτικές.
Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Λούι, Μουνάφο, Ρόλε, Μάσα και Νίκο είχαν πάρει από νωρίς τη θέση τους μπροστά από την τηλεόραση στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ομάδα στην Αυστρία.

Δείτε τις αντιδράσεις τους στα πέναλτι:

Πάτρα: Απεβίωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σαλαμαλίκης

Πάτρα: Απεβίωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σαλαμαλίκης
 Απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη, σε ηλικία 74 ετών ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σαλαμαλίκης.
Ο Παναγιώτης Σαλαμαλίκης, είχε γεννηθεί το 1940 στα Σαγέικα Αχαΐας. Σπούδασε νομικά και άσκησε τη δικηγορία στην Πάτρα, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981 και στις εκλογές του 1985. Διατέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής την περίοδο 1985- 1989.


Το 1996 είχε εκδόσει το βιβλίο «Για ένα σύγχρονο Ελληνικό Κοινοβούλιο» καθώς και τέσσερις ποιητικές συλλογές

Η κηδεία του Παναγιώτη Σαλαμαλίκη θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, από τον ιερό ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στην γενέτειρά του, τα Σαγέικα Αχαΐας.

Είναι τρελοί αυτοί οι Αργεντίνοι! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Είναι τρελοί αυτοί οι Αργεντίνοι! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Σε ένα εμπορικό κέντρο στο Πόρτο Αλέγκρε τρεις Βραζιλιάνοι φωνάζουν ένα σύνθημα για την εθνική ομάδα της χώρας τους και το... πάρτι των Αργεντίνων ξεκινά.
 Δείτε το βίντεο:

15χρονη αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε το 7-1 της Βραζιλίας!

15χρονη αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε το 7-1 της Βραζιλίας!Είναι τόσο σουρεαλιστική η είδηση από μόνη της. Μια έφηβη από το Νεπάλ, αυτοκτόνησε μετά την "συντριβή" της Βραζιλίας από την Γερμανία με 7 - 1 στο Μουντιάλ!

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοπέλα έπαθε κατάθλιψη και βρέθηκε κρεμασμένη από την μητέρα της στο δωμάτιό της στο χωριό της 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Κατμαντού!

Την έλεγαν Πράγια Τάπα και ήταν μόλις 15 ετών.

Σύμφωνα πάντα με τις τοπικές αρχές η μικρή ήθελε πολύ να περάσει η αγαπημένη της ομάδα η Βραζιλία στον τελικό του Μουντιάλ.

Κάποιοι από τους φίλους της την πείραζαν για την εμμονή της με την Βραζιλία.

Δυστυχώς το πήρε στα σοβαρά...

Πρωταθλητής Ευρώπης με παγκόσμιο ρεκόρ ο Χρήστου!

Πρωταθλητής Ευρώπης με παγκόσμιο ρεκόρ ο Χρήστου!
 Ο 18χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού, Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας με νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Ο 18χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός από τα πρώτα μέτρα, πέρασε τα πρώτα 50μ. σε 26.17 και εξακολούθησε να βρίσκεται στην κορυφή της κούρσας και στο δεύτερο μισό.
Ο Έλληνας κολυμβητής με χρόνο 54:03 σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, σπάζοντας το προηγούμενο (54:41) που είχε καταρρίψει ο ίδιος στον χθεσινό ημιτελικό.

Στον Κορυδαλλό ο Κασιδιάρης - Σε ειδική πτέρυγα!

Στον Κορυδαλλό ο Κασιδιάρης - Σε ειδική πτέρυγα!
 Μπορεί τον περασμένο Οκτώβριο ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής να έφυγε με... ταξί από τα δικαστήρια της Ευελπίδων (μαζί με τους Παναγιώταρο και Μίχο) γιατί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά τη συμπληρωματική του απολογία όμως, δεν έγινε το ίδιο σήμερα.

 Στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του, οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. μετά την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος

Mitropolitis-Grevenon
Πηγή: www.romfea.gr
“Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Εκοιμήθη σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος.
Να αναφερφεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος είχε ένα τροχαίο ατύχημα καθ’ οδόν για την Ιεραρχία του Φεβρουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εγχειριστεί και νοσηλευτεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Πρόσφατα ο Μητροπολίτης Γρεβενών όπως είχε γράψει πρώτη η Romfea.gr εισήχθη στην εντατική με πρόβλημα στο αναπνευστικό, όπου τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να εκδημήσει εις Κύριον.
Λίγα λόγια για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γρεβενών.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρεβενών γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934.
Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958.
Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3 Μαρτίου 1955 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1959.
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στο Ελληνικό Στρατό (1957-1958) και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1968-1976).
Επίσης διακόνησε απο τις θέσεως του Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης (1974-1976) και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κύρου Σεραφείμ.
Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 1976.[1][2] Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο.
Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζαβόρδας, φρόντισε για την φύλαξη των χειρογράφων και κειμηλίων της Μονής.
Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζαβόρδας”.

Υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ - Διεγράφη από την Κ.Ο. ο Γρηγόρης Ψαριανός

Υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ - Διεγράφη από την Κ.Ο. ο Γρηγόρης Ψαριανός - Την ανεξαρτητοποίησή της είχε ανακοινώσει η Κατερίνα Μάρκου

Ενα κόμμα υπο διάλυση είναι πλεον η ΔΗΜΑΡ αφού μέσα σε λίγες ώρες είναι μείον δυο βουλευτές οι οποίοι διαφωνούν με τις επιλογές του Προέδρου Φώτη Κουβέλη. 
Λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απόφασή του, με την οποία ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δεν ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
«Ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η ΔΗΜΑΡ,  κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Η ΔΗΜΑΡ απάντησε και στην ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Κατερίνα Μάρκου η οποία είπε ότι αποχωρεί από το κόμμα το οποίο αναλώνεται σε στερεότυπες και βαρετές εμμεονές.
«Προφανώς, όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κ. Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους. Σε σχέση πάντως με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για "στερεότυπες και βαρετές εμμονές", είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Τα μέτωπα ωστόσο δεν κλείνουνε εδώ για την ΔΗΜΑΡ. Ο Σπύρος Λυκούδης, με ανακοίνωσή του λέει ότι διαφωνεί με την ιδέα του δημοψηφίσματος, ωστόσο τονίζει «για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους άλλους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προσυπογράφω την πρόταση.»

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου»



«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΓΑΙΟΣΕ θα επιχειρήσουν την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΟΣΕ για το σκοπό αυτό και σημείωσε ότι «η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση γιατί το δίκτυο δεν ήταν σε κίνηση. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε για την εκ νέου κινητοποίησή του».

Αναφερόμενος στο μοντέλο ΣΔΙΤ, που υιοθετήθηκε για το έργο αυτό, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι είναι το μόνο μοντέλο που μπορεί να επιμερίσει ευθύνη στην Περιφέρεια και συμπλήρωσε ότι η επανεκκίνηση θα γίνει με βάση ένα μοντέλο βιωσιμότητας και αυτοχρηματοδότησης ώστε να μην είναι αναγκασμένη να καταβάλλει το κόστος η Περιφέρεια.

«Στόχος μας είναι να επανκεκκινήσουμε το σύνολο του σιδηροδρόμου και στην προσπάθειά μας αυτή προσπαθούμε να εμπλέξουμε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να λειτουργήσει το τρένο και στην Ηλεία και την Αχαΐα, σύμφωνα με το σχεδιασμό μας» δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον Ισθμό στο Λουτράκι τονίζοντας ότι «ολοκληρώθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και έχει ήδη αδειοδοτηθεί σε 1,5 μήνα μόλις, που αποτελεί και χρόνο ρεκόρ». 

«Το 2011 όταν αναλάβαμε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου δεν ήταν σε κίνηση. Εξαρχής επιδιώξαμε την επανενεργοποίησή του και αναλάβαμε την ευθύνη διαμόρφωσης του οικονομοτεχνικού μοντέλου» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτή τη διαδικασία ξεπερνάμε και το εμπόδιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δέσμευσή μας ο «Σχεδιασμός για όλους» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»



http://images.news-now.gr/3/34173/eidikes-rampes-gia-amea-sti-thessaloniki-1-315x236.jpg 
«Δεσμευόμαστε για την υιοθέτηση μιας πολιτικής ευαισθητοποιημένης απέναντι στην υποχρέωση μας για την παροχή των βασικών αγαθών της προσβασιμότητας και της ασφαλούς όδευσης όλων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσίαση της έρευνας με τίτλο "Σχεδιάζοντας μια έξυπνη περιφέρεια - η υιοθέτηση των αρχών της σχεδίασης για όλους" για την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τους κ.κ. Τάκη Αλεξανδράκη και Ιωάννη Μπασδέκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014.
«Δημιουργούμε παράλληλα μια νέα οικονομία στην ιδιαίτερη θεματική ενότητα του τουρισμού για τα ΑΜΕΑ και για το σκοπό καταρτίζουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έκανε λόγο για δέσμευση της Περιφερειακής αρχής για να δημιουργήσει υποδομές προσβασιμότητας και ασφαλούς όδευσης των ΑΜΕΑ. 
«Προνοήσαμε να υπάρχει στο νέο πρόγραμμα, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, απαιτητικός όρος για υποβολή σε οποιοδήποτε φάκελο δημοσίου χώρου η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προσβασιμότητας και ασφαλούς κινητικότητας» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι οι δράσεις αυτές εντάσσονται στη στρατηγική της καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης και συνεπώς είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση «Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέτει σε άμεση προτεραιότητα την οριζόντια υιοθέτηση των αρχών της «Σχεδίασης για Όλους» σε δράσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 – 2020, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την επαύξηση της ποιότητας ζωής όλων των ηλικιωμένων. Παράλληλα δε, εναρμονιζόμενη με την Ευρωπαϊκή κατεύθυνση που θέλει τις Περιφέρειες «έξυπνες» προς όφελος των πολιτών, καινοτομεί αποκτώντας και αναπτυξιακή τροχιά με ανταποδοτικά οφέλη που προκύπτουν από πλήθος χρηματοδοτικών πλαισίων».

Μόνο έτσι θα επανέλθει η ελπίδα και θα υπάρξει πραγματική αλλαγή πορείας της χώρας.

Ο Βασίλης Νανόπουλος για το Νερό Δ.Ε Γαλατακίου

Κύριε δήμαρχε ,κύριε διευθυντά της ΔΕΥΑΚ

Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γαλατακίου κ. Α.Γεωργαρης σε πολυσύχναστο σημείο  το Σ/Μ Σπακ ενημερώνει ότι το νερό της ύδρευσης δεν είναι πόσιμο ( επισυναπτόμενο 1)
 Εμφάνιση unnamed (1).jpg
Με ανακοίνωση του δημάρχου κ Πνευματικού  και ημερομηνία 26-3 2014 ενημερώνονται οι πολίτες στο Γαλατακι ότι επίκειται η ύδρευση με νερό από τη Στυμφαλία ( επισυναπτόμενο 2)

Εμφάνιση unnamed.jpg

Καλουμε τη ΔΕΥΑΚ και το δήμο Κορινθίων να ενημερώσουν άμεσα, δημόσια  και υπεύθυνα (με σφραγίδα, υπογραφή και ονοματεπώνυμο υπογράφοντος )
1.   Είναι ποσιμο η όχι το νερό ύδρευσης στο Γαλατακι ?
2.   Σε ποια χωριά του δήμου Κορινθίων το νερό είναι πόσιμο Στυμφαλίας και σε ποια όχι ?
3.   Είναι ίδια η ποιότητα του νερού καθημερινά σε κάθε περιοχή η αλλάζει συχνά για διαφόρους λόγους  ?


Με την δημοσια υγεια των δημοτων δεν επιτρεπεται να παιζει κανεις .

Συμμαχία πολιτών  10.7.14  

Βασίλης Νανόπουλος

Χρήστος Δημητρόπουλος: «Η κρίση πρέπει να πάψει να μας διχάζει & να αρχίσει να μας ενώνει»

 Εμφάνιση dimitropoulos2.jpg 
Άρθρο του Χρήστου Δημητρόπουλου*

Χθες Τετάρτη 9/7, παραβρέθηκα και συμμετείχα στις εργασίες συνεδρίου του «Economist»,  το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Μεταξύ των παρεβρισκομένων βρίκονταν οι Μάριο Μόντι, Ενρίκο Λέτα (τ. πρωθυπουργός της Ιταλίας), Κλάους Ρέγκλινγκ, Γκίκας  Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ), Στέφανος  Ησαϊας (Enterprise Greece), Κ.Αντωνόπουλος (Intralot), Βλάντιμιρ Γιακουνιν (Πρόεδρος  Ρωσικών Σιδηροδρόμων),  Π. Ξενοκώστας (LKS Partners), Γιώργος Ζανιάς (πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών) κ.α.

Εντύπωση μου προκάλεσε η ομιλία του ομογενή Ελληνοαμερικανού επενδυτή John Cabrmos, προέδρου της Calamos Investments, ο οποίος ανέφερε ότι η Χώρα μας διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα για να προσελκύσει επενδυτές στην παρούσα χρονική στιγμή.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει μια επενδυτική βάση για την Ευρώπη, ωστόσο οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται θα πρέπει να συνεχιστούν. Θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι ό,τι η Florida για τις ΗΠΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε, ο τουρισμός αποτελεί με διαφορά τον πιο ελκυστικό κλάδο προς επένδυση για τους ξένους επενδυτές.
Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ο οποίος σε πολλά σημεία της ομιλίας του βρισκόταν σαφέστατα εκτός Eλληνικής πραγματικότητας κρυπτόμενος πίσω από λογιστικές προσεγγίσεις και πολυπαιγμένα νεοφιλελεύθερα συμπεράσματα.
Απαιτούνται όμως, και μάλιστα τάχιστα, μια σειρά μέτρων και πολιτικών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Χώρας μας χωρίς προαπαιτούμενα και συμβιβασμούς.

Η Ελλάδα, επιμένω, δεν χρειάζεται νέα δάνεια.

Aντιθέτως έχει ανάγκη από ίδια κεφάλαια ανάπτυξης όπως είναι τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ και οι ιδιωτικές επενδύσεις
Απαιτείται λοιπόν η δημιουργία ενός σταθερού και ανταγωνιστικού φορολογικού συστήματος, με συντελεστή 15% για τις επιχειρήσεις (όπως και ειπώθηκε).
Απαιτείται πολιτική σταθερότητα, μηδενική ανοχή στην εκλογολογία και όχι ρητορική που να διώχνει τους επενδυτές και θέτει σε κίνδυνο την οικονομία.
Απαιτείται οι τράπεζες να συνδράμουν περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών, με πρωτοβουλίες σχετικές με την ανάπτυξη νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων κα.
Απαιτείται άμεσα να εξαλειφθούν τα έκτακτα φορολογικά μέτρα («χαράτσια») σε εισοδήματα και ακίνητα.
Απαιτείται
επικαιροποιημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Απαιτούνται νέα εργαλεία για τις ρυθμισεις των «κόκκινων» δανείων (τα οποία ανέρχονται σε 75-77 δισ. ευρώ)  με τρόπο που δεν θα προκληθεί κοινωνικό πρόβλημα.
Τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζονται θα είναι μακρόπνοα μόνον με καθολική συναίνεση, πέραν της υπάρχουσας.
Τέλος οφείλω να συμφωνήσω με μια φράση του ΥΠΟΙΚ : «Η κρίση πρέπει να πάψει να μας διχάζει και να αρχίσει να μας ενώνει» 

Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας
Μέλος Π.Ε

<< ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ>> .



 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΤΡΑΒΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ << ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ>>.
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ), ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
..... ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΦΥΛΑΚΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΒΡΑΧΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
......ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ (ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΠΤΩΣΗ Η' ΣΤΡΑΒΟΤΙΜΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ/ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΝ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ (ΑΠΟ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ,ΑΦΗΡΗΜΑΔΑ, ΚΑΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ), ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ!
......ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΦΥΤΕΜΕΝΕΣ ΚΛΑΡΕΣ (ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΕΝΤΡΑ) ΝΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ... ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΧΩ ΔΕΙ.... ΚΛΑΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ <ΠΙΑΣΟΥΝ> ΣΤΟ ΧΩΜΑ ,ΜΑΤΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ.... ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ!
......ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΛΑΚΕΣ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.... ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΑΝ ΤΥΧΟΝ ΖΗΙΕΣ Η' ΦΘΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!
......ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ!
.................... ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ <ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ> ΚΥΡΙΕ ΤΑΔΕ ΜΟΥ, (ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.... ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ-ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ....ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΕΠΑΡΣΗ)....ΘΕΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ; ΚΑΝΕ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΚΑΝΕ ΕΡΓΟ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ..... ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ , ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΔΙΑ!
ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΟΣΥΡΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΣΠΑΣΕ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΑΝ. ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ, ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΑΡΟ ΣΤΗΝ ΟΨΗ.... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
ΞΗΛΩΣΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΚΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ, ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΝΕΕΣ, ΟΜΟΡΦΕΣ, ΚΑΙ ΓΕΡΕΣ ΣΚΑΛΕΣ.
ΠΑΡΕ ΔΥΟ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕ.... ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ. ΔΕΣ, ΡΩΤΑ, ΜΑΘΕ, ΨΑΞΕ, ΚΡΑΤΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΤΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΩ...
.......ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ: ΣΕΒΑΣΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ, ΕΙΤΕ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ (ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ), ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ. ΣΚΕΨΟΥ, ΠΩΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΛΕΣ: ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΜΑΣ ΚΑΦΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΟΥΧΟ, ΕΝΑ ΕΝΘΥΜΙΟ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΕΤΟΙΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΟΧΘΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.....
ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΓΥΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ( ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ)... ΓΥΡΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΩΡΑ. ΚΙ ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΛΗΜΕΡΙΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.... ΣΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ ΤΟΝ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.
ΒΛΕΠΩ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.... ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ.. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΤΤΑ, ΟΥΤΕ ΨΕΥΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΚΕΚΑΛΛΥΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΦΙΛΕ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ,ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ......ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ.....
ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ.

facebook.com

Ο Γιουνκέρ στη μάχη για την ισότητα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καλά νέα από την (μονίμως στο στόχαστρο των προοδευτικών έως... σταλινικών) Ευρωπαϊκή Ένωση:
Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, απαίτησε να του δοθούν γυναικεία ονόματα για τις θέσεις των Επιτρόπων που θα συγκροτήσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο της ΕΕ.
Ο κ. Γιουνκέρ υπενθύμισε πως σε διαφορετική περίπτωση, οι υποψηφιότητες θα απορριφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μη σεβασμό της αρχής της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων.
Η προηγούμενη Επιτροπή αριθμούσε εννέα γυναίκες μεταξύ 28 Επιτρόπων.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γιουνκέρ, μέχρι στιγμής οι χώρες-μέλη στέλνουν υποψηφιότητες με ανδρικά ονόματα και αν δεν υπάρξει κάποια συνεννόηση, είναι ορατός ο κίνδυνος η επόμενη Κομισιόν να μην περιλαμβάνει πάνω από δύο ή τρεις γυναίκες.
Υπάρχει έτσι η βεβαιότητα πως όταν ο κ. Γιουνκέρ θα παρουσιάσει την ομάδα του τον προσεχή Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κολινοβούλιο, αυτή δικαίως θα απορριφθεί.
Για να λύσει το πρόβλημα, φαίνεται πως έχει δηλώσει ότι επιθυμεί ο ίδιος να κάνει την επιλογή με βάση τα βιογραφικά των υποψηφίων Επιτρόπων.
Λέγεται μάλιστα πως θέλει επιτρόπους με εντυπωσιακές πολιτικής επιδόσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να καθιερώσει ένα νέο σύστημα επιλογής.
Μέχρι σήμερα, κάθε χώρα όριζε το πρόσωπο της αρεσκείας της και... τα σκυλιά δεμένα!
Τώρα, ο Γιουνκέρ ζητά από τις χώρες-μέλη να του υποβάλλουν κατάλογο με περισσότερα του ενός ονόματα, μεταξύ των οποίων απαραιτήτως και ένα γυναικείο, ώστε να κάνει τις επιλογές του με μεγαλύτερη άνεση και με σεβασμό στην ισότητα των φύλων.
Προς ενίσχυση των γυναικείων υποψηφιοτήτων, από το περιβάλλον του κ. Γιουνκέρ έγινε γνωστό πως οι χώρες που θα στείλουν γυναίκες στην Κομισιόν θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν μια αντιπροεδρία και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο.
Έστω και με το ζόρι, κάτι γίνεται...

elzoni.gr

«Μπάι πας» ΥΠΕΣ για τους συμβασιούχους – Τι θα προβλέπει τροπολογία για τις δικαστικές αποφάσεις

Λύση στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων για τους συμβασιούχους που υπηρετούν στους δήμους επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκειμένου να ξεπεράσει το «σκόπελο» των δημάρχων που δεν καταθέτουν εφέσεις ή αναιρέσεις στον Άρειο Πάγο, στις θετικές για τους συμβασιούχους πρωτόδικες αποφάσεις, με ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα δίνει αυτή τη δυνατότητα στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Με αυτό τον τρόπο σε πολλές περιπτώσεις οι αιρετοί που θα ήθελαν αλλά λόγω του πολιτικού κόστους δεν οδηγούν την υπόθεση σε δικαστήριο ανώτερου βαθμού, διευκολύνονται.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει ότι οι δήμαρχοι που δεν ασκούν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα παρανομούν, απειλώντας τους ότι θα αντιμετωπίσουν πειθαρχικά μέτρα, καθώς «πρόκειται για παράβαση καθήκοντος.»

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΔΗΜΑΡ η Κατερίνα Μάρκου

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου.
Στην επιστολή της προς τον Φώτη Κουβέλη αναφέρει τα εξής:

"Βόμβα" Παπαχρήστου: Ο Παπούλιας μπορεί να μην προσυπογράψει το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ"

Giorgos-Papachristos
Μια “βόμβα” περιλαμβάνει η σημερινή στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου στα “Νέα”, καθώς ο έγκυρος δημοσιογράφος αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κάρολος Παπούλιας είναι ενοχλημένος με την κυβέρνηση, και ενδεχομένως αρνηθεί να προσυπογράψει  το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”, αν στο μεταξύ έχει σχηματιστεί πλειοψηφία 120 βουλευτών, που να ζητούν δημοψήφισμα.
Πιο συγκεκριμένα, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα”:
“Αν δεν με απατούν οι πηγές μου, κατά το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής στις 4 Ιουνίου, διεπράχθη μια απρέπεια, θα την χαρακτηρίσω, εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας: Ενημερώθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Ολομέλειας αυθημερόν!!!
Και δεν προσθέτω από τα μέσα ενημέρωσης, για να μην το κάνω χειρότερο το πράγμα.
Ως εκ τούτου, καλά να λες “το πιθανό πρόβλημα με τον Πρόεδρο θα το φτιάξω εγώ, μην ασχολείσαι εσύ”, το θέμα είναι το τι θα πει και ο Πρόεδρος (της Δημοκρατίας)!
(Λυπάμαι που δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής επί του συγκεκριμένου. Θα πω μόνο ότι αφορά την πιθανή άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να προσυπογράψει το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”, αν στο μεταξύ έχει σχηματιστεί πλειοψηφία 120 βουλευτών που ζητούν δημοψήφισμα).

ysterografa.gr

Το Σάββατο η συνάντηση τρόικας-Μητσοτάκη – Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν και ποια τα «αγκάθια»

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Τρόικας ξεκινούν την Πέμπτη και δυο μέρες μετά, το Σάββατο έρχεται η σειρά του Δημοσίου και των… απολύσεων.
Τη ημέρα εκείνη αναμένεται να συναντηθούν στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι εκπρόσωποι των δανειστών μας με τα «αγκάθια»  στο τραπέζι της συζήτησης είναι πολλά: Οι απολύσεις, η ενδοδημοτική κινητικότητα,  η αξιολόγηση αλλά και η μισθολογικές ανισότητες στο Δημόσιο. Η πλήρης ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η εξής:
1. Οι 6.500 απολύσεις που απομένουν να γίνουν ως το τέλος του 2014 για να συμπληρωθούν οι 15.000. Είναι μάλιστα πιθανόν οι εκπρόσωποι των δανειστής μας να θέσουν και θεμα τουλάχιστον 2.000 απολύσεων και για το 2015. Απο το υπουργειο Διοικητικης Μεταρρυθμισης υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των 6.500 θα συμπληρωθεί κυρίως απο τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, ωστόσο μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει.
2. Οι 3.000 και πλέον δημοτικοί υπάλληλοι που πρέπει να μπουν στην ενδοδημοτική κινητικότητα το επόμενο διάστημα ώστε μαζί με τους 980 να συμπληρώσουν τον αριθμό των 4.000
3. Οι μεγάλες μισθολογικές ανισότητες στο Δημόσιο και το σχέδιο του ΥΔΗΜΗΔ για να εξαλειφθούν
4. Η εφαρμογή της αξιολόγησης στο Δημόσιο, η οποία δεν προχωρά
5. Ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλη και συναντά μεγάλες αντιδράσεις απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους εργαζομένους
6.Η μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις με βάση την μελέτη του ΟΟΣΑ, νομοσχέδιο που δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση.

aftodioikisi.gr

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας θέλει απλώς… να βγάλει το καλοκαίρι

 œ–« –…‘¡” ”‘¡ √—¡÷≈…¡ ‘œ’ ≈’—Ÿ–¡… œ’  œ…Õœ¬œ’À…œ’ ”‘«Õ ¡»«Õ¡ (EUROKINISSI // –¡Õ¡√œ–œ’Àœ’ √≈Ÿ—√…¡)
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης περί δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» επαναβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως στηρίζεται στις ψήφους της Χρυσής Αυγής. «Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους», σημείωσε.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «τεχνικά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και την απέδωσε στην «έντονη αμφισβήτηση» που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του σε βάρος της χώρας».
Για την τρόικα επεσήμανε πως ορισμένα σημεία της διαπραγμάτευσης είναι δύσκολα, υπογραμμίζοντας όμως πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία «διαρκή διαπραγμάτευση» με την τριμερή και ότι «τα αποτελέσματα ουσιαστικά φαίνονται», με επιτυχίες σε μέτωπα όπως το μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση.
«Η λογική τους είναι να μην χαλαρώσει το πρόγραμμα, γιατί χαλαρώνει στην Ευρώπη, και να μην γίνουμε σαν την Αργεντινή», σημείωσε.
Σχετικά με τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές στο συνδικαλιστικό νόμο, η κα Βούλτεψη σημείωσε πως στην Ελλάδα «έχουμε παρεξηγήσει» το ρόλο του συνδικαλισμού, έχοντας την εντύπωση πως έχει «γνώμη επί παντός επιστητού».
Προσέθεσε πως αυτά τα ζητήματα τίθενται στο τραπέζι γιατί οι συνδικαλιστές υπερέβαιναν το ρόλο τους. «Αν φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα δεν θα γίνονταν αυτά», σχολίασε.
Αναφερόμενη στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, η κ. Βούλτεψη είπε ότι θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και θα βρεθεί η κοινή γραμμή.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας προειδοποιεί για τα σενάρια “παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ” – Σκληρές θέσεις για το χρέος και τη ΔΕΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο βήμα της Βουλής, προκειμένου να μιλήσει για το νομοσχέδιο περί της μικρής ΔΕΗ.
Alexis-Tsipras-voteΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αξιοποίησε τη σχετική ευκαιρία, για να μιλήσει αμιγώς πολιτικά. Έτσι, από τη μια προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προχωρεί σε σημαντικές αποφάσεις, επικαλούμενος ότι μετά τις ευρωεκλογές και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολιτικές ισορροπίες στη χώρα έχουν αλλάξει, και από την άλλη επανέφερε το θέμα του δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ, ζητώντας να ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής.

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο - Ομιλία Μεϊμαράκη για 40 χρόνια από εισβολή στην Κύπρο «Το Κυπριακό είναι, πρωτίστως, ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/05/meimarakis-vouli.jpg 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ομολόγου του κ. Γιαννάκη Ομήρου, μετέβη σήμερα στην Κύπρο όπου μετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή.
Ο κ. Μεϊμαράκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ομήρου νωρίς το απόγευμα, κατά την οποία συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως την κατάσταση της οικονομίας των δύο χωρών, την πορεία των εθνικών θεμάτων, τις διεθνείς εξελίξεις καθώς και το ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Η αξιολόγηση θα πρέπει να υπηρετεί την αρχή της ισονομίας»



«Παγώνουμε την εξέλιξη της αξιολόγησης γιατί δεν έχουν κριθεί τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας, δεν έχουν σταλεί εξειδικεύσεις για την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης και γιατί, σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, οι υπηρεσιακές μεταβολές παγώνουν μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων περιφερειακών διοικήσεων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τρίτη 9 Ιουλίου 2014.
«Δεν αρνούμαστε την αξιολόγηση, αλλά είμαστε αντίθετοι σε ερασιτεχνισμούς και σε επικίνδυνα παιχνίδια εν ονόματι της» δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι «το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να θέσει εξειδικεύσεις και κριτήρια για την αξιολόγηση ώστε να ισχύσει το άρθρο 5 του Συντάγματος περί ισονομίας».
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της διοίκησης και της πολιτείας να δημιουργεί συνθήκες αξιολόγησης, άρα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει εξαρχής να αφορίζεται η αρχή της αξιολόγησης» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «σύμφωνα με τη μελέτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει αποκλειστικά και κύρια να τηρηθούν τα στοιχεία για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας της αξιολόγησης».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε το σώμα ότι ενώ θα έπρεπε να έχει εκδώσει ήδη από το νόμο την ποσόστωση κατανομής ανά  διεύθυνση δεν το έχει κάνει και έχει παγώσει την αξιολόγηση.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο ανέφερε ότι πρέπει να γίνει  αναστολή της εφαρμογής των συγκεκριμένων διατάξεων μέχρι την τροποποίηση του νόμου και την επαναφορά στο αρμόδιο υπουργείο, για να το επαναδιαπραγματευθεί και να τροποποιηθούν οι επίμαχες διατάξεις έτσι ώστε η αξιολόγηση των υπαλλήλων να διέπεται από αντικειμενικότητα και αμεροληψία.