Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2018

Φωτογραφία του Doukas Ilias.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Φωτογραφία του Ανδρέας Μητσόπουλος.

"Έφυγε" από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Τάκης Βουδούρης

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάκης Βουδούρης
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Τάκης Βουδούρης, ο οποίος είχε διατελέσει τρεις φορές Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (1974, 1977, 1985) και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος την περίοδο1994-1997.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, καθώς και τα μέλη της Διοικούσας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους «στην οικογένεια του αγαπητού και σεβαστού σε όλους μας εκλιπόντος, Tάκη Βουδούρη».

Γιατί είναι απαραίτητο το τσεκάπ των ούρων...


urine_checkup_ring.jpgΟι εξετάσεις των ούρων μπορούν να αποκαλύψουν την ύπαρξη πολλών και διαφορετικών ασθενειών, καθώς και να συμβάλλουν στην παρακολούθηση της εξέλιξής

Πρωταγωνίστρια η Πελοπόννησος στη Grecia Panorama στο “ParkLake” του Βουκουρεστίου

  • Στους ρυθμούς της Πελοποννήσου “ταξίδεψαν” για δυο ημέρες οι επισκέπτες του πιο σύγχρονου εμπορικού κέντρου του Βουκουρεστίου.
Περισσότεροι από 45.000 Ρουμάνοι που επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Ιανουαρίου 2018, το πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Ρουμανίας  “ParkLake”, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και να γευθούν Πελοποννησιακά

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ- Καθυστερήσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2018 

Επερώτηση στον Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, 
τον Υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή 
(υπ’ όψιν Αν. Υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου)
 
ΘΕΜΑ: Καθυστερήσεις στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Σε απάντηση της υπ’ αριθμόν 2936/2017 ερώτησης που κατέθεσα για τις «πειραγμένες» αντλίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων καυσίμων», ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι με το ν. 4410/2016 ιδρύθηκε Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ΕΦΚ. Κύριος σκοπός του ΣΕΚ είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων Αρχών για την πάταξη του λαθρεμπορίου, καθώς και η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να καταστεί εθνική μονάδα πληροφοριών.

Η δράση «Επιχειρούμε Έξω» για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις.

*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Ξεκίνησε από 18/01/2018 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για το Πρόγραμμα  «Επιχειρούμε Έξω». Η Δράση στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες. Η Δράση αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα.

Κρέας.

ΔΕΣΜΕΥΣΟΥ ΕΔΩ

56 δισ. ζώα, που ζουν σε μακάβριες συνθήκες, σφάζονται κάθε χρόνο για να ικανοποιήσουν τον εθισμό μας στο κρέας. Αλλά, υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορούμε να κάνουμε μαζί από σήμερα: να τρώμε λιγότερο κρέας. Λάβε μέρος στην παγκόσμια δέσμευση, για να βοηθήσουμε μαζί να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα.
ΔΕΣΜΕΥΣΟΥ ΕΔΩ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Κάθε χρόνο 56 ΔΙΣ. ΖΩΑ στοιβάζονται σε βρόμικα, σκοτεινά κλουβιά και σφάζονται για να ικανοποιήσουν τον εθισμό μας στο κρέας.  

Είναι πραγματικά φρικτό και ίσως χρειαστούν χρόνια για να μπει λουκέτο στις άθλιες βιομηχανίες κρέατος. Αλλά υπάρχει κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε από σήμερα για να επιταχύνουμε το κλείσιμό τους: να τρώμε λιγότερο κρέας.  

Το Avaaz έχει 46 εκατ. μέλη παγκοσμίως. Αν όλοι δεσμευτούμε να απέχουμε απ’ το κρέας έστω για μία μέρα τη βδομάδα (ακόμη κι αν είμαστε ήδη χορτοφάγοι ή βίγκαν) και ζητήσουμε από φίλους, διασημότητες και εταιρείες να συμμετέχουν, θα δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη παγκόσμια δέσμευση που έγινε ποτέ

Κατάθλιψη, άγχος σχετίζονται με διαταραχές του θυρεοειδή (hashimoto, υποθυρεοειδισμό, υπερθυρεοειδισμό)

Δύο συμπτώματα που σχετίζονται με τις διαταραχές του θυρεοειδούς είναι το άγχος και την κατάθλιψη Παρόλο που ο υποθυρεοειδισμός και η κατάθλιψη είναι ξεχωριστές παθήσεις, φαίνεται να έχουν μεγάλη αλληλεπίδραση. Υποθυρεοειδισμός σημαίνει ότι ο θυρεοειδής δεν εκκρίνει επαρκείς ποσότητες

Μ. Νίμιτς: Ο πλαστογράφος της Ιστορίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι μόνο οι Σκοπιανοί πλαστογράφοι της Ιστορίας. Είναι και ο ίδιος ο διαπραγματευτής Μάθιου Νίμιτς.
Εικοσιπέντε χρόνια τώρα ο κ. Νίμιτς (διαπραγματευτής αρχικά εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και αργότερα εκ μέρους του ΟΗΕ), δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ουσία του προβλήματος και δεν έλαβε υπόψη του τις απόψεις της Ελλάδας.
Αυτό αποδεικνύουν οι τελευταίες του δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες «δεν είναι ρεαλιστικό η ΠΓΔΜ να μην έχει τον όρο "Μακεδονία" με κάποια μορφή στην ονομασία της», διότι «δεν είναι ρεαλιστικό να το αποδεχθεί ο λαός αυτής της χώρας, γι’ αυτό δεν προτείνω ονομασίες που δεν ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού».

Εκδήλωση «Μνήμη Ηλία Ηλιού, 33 χρόνια από τον θάνατό του»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία τιμά τη μνήμη του μεγάλου πολιτικού και αγωνιστή της Αριστεράς, Ηλία Ηλιού. Με την ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας της πολιτικής του βιογραφίας από τις εκδόσεις του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της σειράς Βιογραφίες Πολιτικών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Μνήμη Ηλία Ηλιού, 33 χρόνια από το θάνατό

Ζητούν συνεδρίαση του ΠεΣυ

       Τρίπολη 22-01-2018
Κύριε  Κύριε Πρόεδρε 
Μετά την με αριθ. Ε΄ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ με  ΠΡΑΞΗ  435/2017 απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου με βάση την οποία επεστράφη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο ΦΟΔΣΑ η Προγραμματική Σύμβαση και με τα όσα 
είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις μεθοδεύσεις στην 
αγοραπωλησία των χωραφιών στην Παλαιόχουνη για την ιδιωτική 
χωροθέτηση της ΜΕΑ
Ζητάμε σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας και το νόμο, να 
συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα «Πορεία στη διαχείριση 
των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο».

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Πατσαρίνος Νικόλαος
Μενούνος Περικλής
Γκανάς Παναγιώτης
Σωφρονά Στέλλα
Γαβρήλος Γεώργιος 
Βουδούρη Κωνσταντίνα
Αλευράς Παναγιώτης 
Πουλάς Ανδρέας
Γόντικας Νικόλαος 
Γούργαρης Ευάγγελος
Ξεροβάσιλας Παναγιώτης
Τζαμουράνης Γεώργιος
Λυμπεροπούλου Δήμητρα 
Χρυσαδάκος Σταύρος
Αλεξανδρής Σαράντος
Βασιλακόπουλος Θεόδωρος 
Σούκουλη-Βιλιάλη-Πανοπούλου Μαρία – Ελένη
Αντωνόπουλος Χρήστος



Σε ρυθμούς Ολυμπιακός - ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδος

Σε ρυθμούς Ολυμπιακός - ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδος
Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ την Τετάρτη, ξεχωρίζει από τους πρώτους αγώνες για τη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτό σημαίνει πως μεταξύ των δύο αγώνων θα υπάρχει και η μάχη των δύο για το πρωτάθλημα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για τέταρτη συνεχή σεζόν ΑΕΚ και Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι στο θεσμό. 

Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ το στέλεχος της για τις αναρτήσεις του στα social media


Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, παραπέμπεται ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Οργάνωσης, Δημήτρης Τρούπος, για τις αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος:

Πώς δεν όρισαν έδρα του Αστέρα Δερβενίου , στο παιγνίδι με τον ΠΑΣ τον Συνοικισμό?


Στο γήπεδο Ζευγολατιού θα αγωνιστεί ως γηπεδούχος ( λόγο άδικης τιμωρίας) ο Αστέρας Δερβενίου στο πρωτάθλημα , το επόμενο Σάββατο, απέναντι στον ΠΑΣ Κόρινθο, που κάποιοι θέλουν από τώρα πρωταθλητή… 

Διακοπή υδροδότησης στο Δερβένι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Κώστας Κουσουλός: Γιατί αποχώρησα από Γενικός Αρχηγός του Αστέρα Δερβενίου


Εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον Δημήτρη Μανωλάκη και στον Ηλέκτρα 98,8 FM παραχώρησε, ο πρώην γενικός αρχηγός του Αστέρα Δερβενίου, Κώστας Κουσουλός , όπου αναφέρθηκε στους λόγους της παραίτησής του, αλλά και τα όσα έχουν συμβεί τη φετινή σεζόν στο σύλλογο, αγωνιστικά και μη.
Στη συνέντευξή του ο Κώστας Κουσουλός αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησής του τόνισε:


" Όλα έχουν ένα τέλος. Πρέπει και εμείς σιγά ν’ αποχωρούμε καθώς υπηρετούμε τον Αστέρα πολλά χρόνια , να μπουν νέοι άτομα να   βοηθήσουν τον σύλλογο. Αποχωρώ από τη διοίκηση ( όχι από το σύλλογο)  λόγω ανελλιπών υποχρεώσεων  που δεν μου δίνουν την δυνατότητα να είμαι πολύ κοντά στην ομάδα"…
Ολόκληρη η συνέντευξη του Κώστα Κουσουλού στον  Ηλέκτρα 98,8 FM  στο VIDEO που ακολουθεί:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα! Προειδοποίηση για τσουνάμι. Κύμα 10 μέτρων εντοπίστηκε κοντά στο επίκεντρο .


Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για την νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,2 ρίχτερ που σημειώθηκε. Αφορά σε τμήματα της Αλάσκας και του Καναδά καθώς και ολόκληρη τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ.Μάλιστα, ειδική συσκευή ανίχνευσε ένα κύμα δέκα μέτρων όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, ανοικτά της Κόρντοβα στην Αλάσκα, λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 250 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Τσίνιακ,  είναι πάνω στην τεκτονική πλάκα του Ειρηνικού, η οποία διατρέχει τον Βερίγγειο Πορθμό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα. Σε λειτουργία τέθηκε το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι, αφού το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του φαινομένου.
«Βάσει όλων των διαθέσιμων δεδομένων μπορεί ο σεισμός να προκάλεσε τσουνάμι, που ενδέχεται να είναι καταστροφικό σε παράκτιες περιοχές ακόμη και μακριά από το επίκεντρο», υπογράμμισε το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας είπε ότι παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.