Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό - Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής αλλοδαπών
Στη Βουλή βρίσκεται πλέον το νέο ασφαλιστικό το οποίο κατατέθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Δείτε εδώ το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση
Δείτε εδώ τις καταργούμενες ή τροποποιούμενες διατάξεις

Έκθεση Διαβούλευσης 
Ειδική Έκθεση 
Πρακτικά της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου 
Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους


«Κατατίθεται στη Βουλή η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που, για πρώτη φορά, θα συνοδεύεται από δύο επιστημονικές και απόλυτα τεκμηριωμένες μελέτες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι η πρώτη αφορά την αναλογιστική μελέτη, η οποία θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2070 και τη διασφάλιση όλων των συντάξεων, μέχρι τότε.

Super League 2: Ανέβηκε τρίτος ο Λεβαδειακός, 2-1 την Παναχαϊκή

Super League 2: Ανέβηκε τρίτος ο Λεβαδειακός, 2-1 την Παναχαϊκή (βαθμολογία)
 Ο Λεβαδειακός νίκησε με ανατροπή 2-1 την Παναχαϊκή στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 2 και να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Οι Πατρινοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 15' με σουτ του Σιατραβάνη, με το 1-0 να μένει έως το τέλος του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τον Συμελίδη στο 72'. Μάλιστα έξι λεπτά μετά έφτασαν στην ανατροπή χάρη σε πέναλτι του Μάντζιου.
Λεβαδειακός (Αντωνίου): Μπάιτς, Μύγας (51′ Κοζορώνης), Λιάγκας (46′ Κονέ), Παντελιάδης, Βήχος, Καραχάλιος, Συμελίδης, Μεχία, Πολέττο, Ιωαννίδης, Μάντζιος (85′ Nίκας)
Παναχαϊκή (Δημητρίου): Ατανάτσκοβιτς, Σταμόπουλος, Πατάπης, Ιντζόγλου, Μυτίδης, Ανάκογλου (82′ Φροξυλιάς), Σιατραβάνης, Θεολόγου (32′ Μουστακόπουλος), Κυνηγόπουλος (59′ Μαυρίας), Κοτσώνης, Τσελεπίδης.

Τα αποτεέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Εργοτέλης - Απόλλων Λάρισας 1-0 (37 'Εφορντ)
Δόξα Δράμας - Πλατανιάς 1-0 (47' Ρόβας)
Χανιά - Καραϊσκάκης 5-1 (11', 18' Κάσσος, 33' Κουσκουνάς, 53' Γρομητσάρης, 82' Γιάκος - 80' Κυβελίδης)
ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 5-1 (10' Παντελάκης, 33' Σκόνδρας, 41' Παμλίδης, 62' Κριζμάν, 81' Λεό – 52' Φατιόν πεν.)
Λεβαδειακός - Παναχαϊκή 2-1 (72' Σιμελίδης, 78' πεν. Μάντζιος – 15' Σιατραβάνης)
Κέρκυρα - Απόλλων Πόντου 1-0 (90' Παναγιωτίδης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2
( Σε 17 αγώνες)
1. ΠΑΣ Γιάννινα 40 (36 - 10)
2. Απόλλων Σμύρνης 33 (29 - 11)
3. AO Χανιά 31 (29 - 9)
4. Λεβαδειακός 31 (21 - 12)
5. AE Καραϊσκάκης 28 (28 - 25)
6. Εργοτέλης 28 (28 - 16)
7. Απόλλων Λάρισας 27(24 - 21)
8. Δόξα Δράμας 23 (20 - 18)
9. Παναχαϊκή 22 (24 - 17)
10. Πλατανιάς 20 (23 - 30)
11. Κέρκυρα 0 (4 - 44)  

12. Απόλλων Πόντου -3 (4 - 48)

 

ΑΣΕΠ -«Βοήθεια στο Σπίτι»: Λύθηκε το πρόβλημα -Βγαίνει η προκήρυξη (χρονοδιάγραμμα)

https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2018/09/voitheia-sto-spiti-apergia-1200x665.jpg 

Τελευταία νέα από το ΑΣΕΠ αναφέρουν ότι το πρόβλημα της μοριοδότησης για την προκήρυξη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, λύθηκε και, πλέον, βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατάρτισής της.

Μεταναστευτικό: Οι άγριες νύχτες του ΣΥΡΙΖΑ που… έπεσε από τα σύννεφα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στον ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν πάλι από τα σύννεφα. Αυτή τη φορά λόγω των επεισοδίων στη Μόρια. Έχουν πάλι ανέβει στα κάγκελα, παριστάνοντας ότι επί των ημερών τους στους καταυλισμούς επικρατούσε… παραδεισένια ηρεμία, χωρίς επεισόδια, με τις ΜΚΟ να απλώνουν παντού τα προστατευτικά φτερά τους, τους μετανάστες να καλοπερνάνε και με την αστυνομία να μοιράζει τριαντάφυλλα. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως η εικόνα μόνο ειδυλλιακή δεν ήταν. Το αντίθετο:
Επικρατούσε καθημερινά χάος, οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών ήταν καθημερινές, τα μαχαιρώματα έπαιρναν και έδιναν, οι τραυματίες ξεψυχούσαν στα νοσοκομεία, τα σοκάκια στα νησιά πλημμύριζαν με αίμα, καταλαμβάνονταν τα λιμάνια και οι σιδηροδρομικές γραμμές, οι κάτοικοι εξεγείρονταν, στη Μυτιλήνη η Πλατεία Σαπφούς τελούσε υπό διαρκή κατάληψη από μετανάστες που

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ / ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΡΓΟΥΣ


Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού επί των οδικών αξόνων Κορίνθου – Πατρών και Κορίνθου – Άργους. Οι εργασίες καθαρισμού των πρανών, τάφρων, νησίδων του οδικού δικτύου καθώς και το κλάδεμα, ο καθαρισμός των δέντρων, το κόψιμο των χορταριών και το μάζεμα των σκουπιδιών όπου υπάρχουν κατά μήκος του δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Κορινθίας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε στις εργασίες καθαρισμού επί των ανωτέρω οδικών αξόνων παρακολουθώντας την πορεία εξέλιξής τους τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι εργασίες καθαρισμού των αρμοδιοτήτων μας στο Νομό Κορινθίας θα συνεχιστούν έτσι ώστε να αποκτήσει το οδικό δίκτυο την εικόνα που του αρμόζει και πάλι».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας 

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, και μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, το οποίο έγινε αποδεκτό, και έπειτα από τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης  ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο για  μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.
Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών επιπροσθέτως με Μαστογραφία.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στην Πλατεία του Αγίου Βλασίου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και την Παρασκευή 08:30-14:30 στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και 27433.60254, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/5336/Diptyxo_Xilokastrou_A4_1-4.jpg
https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/5336/Diptyxo_Xilokastrou_A4_2-3.jpg

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην απεργία της 18ης Φεβρουαρίου στο πλευρό των Εργατικών Κέντρων στις 10:30 ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ , μετά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης, την υποβάθμιση και του ΣΕΠΕ, την αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μια σειρά άλλες αντεργατικές διατάξεις, που οδηγούν καθημερινά σε απολύσεις και