Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Την Κυριακή 14 Αυγούστου (παραμονή της εορτής) η Θεία Λειτουργία στο εκκλησακι της Παναγίας στο Κούτο ( Ορεινό Χελυδόρι)

 Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροι 

Στις 15 Αυγούστου ( 15αυγουστο ) εορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου. Στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) εορτάζει και το εκκλησάκι της Παναγίας κάτω από μία αιωνόβια βελανιδιά, στα. Κατσέικα. Όπως μας ενημέρωσαν ανήμερα της εορτής στην Παναγία δεν θα γίνει θεία λειτουργία αλλά θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της εορτής ( Κυριακή 14 Αυγούστου). Θα έρθει Ιερέας (ο παπα- Κωστας, απο την Πεταλου), να κάνει την Θεία Λειτουργία. Απόψε ο ίδιος Ιερέας τέλεσε τον Παρακλητικό κανόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζάχολης. Ανήμερα της εορτής τησ Κοιμήσεως ο ίδιος Ιερέας θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης.

 

 

Eurovision 2023: Αυτές είναι οι υποψήφιες πόλεις για να αναλάβουν τη διοργάνωση! Eurovision 2023: Ποια πόλη βλέπουν ως διοργανώτρια οι στοιχηματικές εταιρείες!

  

Πριν από λίγα λεπτά, μέσα από το BBC Radio 2 και της εκπομπής Breakfast Show ανακοινώθηκαν οι πόλεις που παραμένουν στην διεκδίκηση της Eurovision 2023! Επτά πόλεις συνεχίζουν να ελπίζουν ότι θα φιλοξενήσουν μετά από 25 χρόνια τον διαγωνισμό στο Ην Βασίλειο.
Διαβάστε ποιες είναι και όλες τις λεπτομέρειες εδώ: ogaegreece.com

Και οι εφτά είναι… εντυπωσιακές. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το BBC στη σημερινή του ανακοίνωση για τις εφτά πόλεις που προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση επιλογής της διοργανώτριας για την Eurovision 2023.
Διαβάστε τι προβλέπουν τα στοιχήματα: ogaegreece.com
ΠΗΓH: ogaegreece.com

Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού

  

Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού (1934-2019) και την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, στις 21.00, παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. 

Μετρώντας 48 χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση στον «Μορμόλη» (1974) και ακριβώς 40 από την πρώτη μεγάλη και ολοκληρωμένη συνεργασία τους στο «Φίλε…» (1982), που επαναλήφθηκε τρία χρόνια μετά (1985) με τον δίσκο «Της βροχής και της νύχτας», η μεγάλη ερμηνεύτρια επιμελείται καλλιτεχνικά κι ερμηνεύει ένα πρόγραμμα-φόρο τιμής στον συνθέτη που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Κύματος χαρίζοντάς μας εμβληματικά κομμάτια.

Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά του συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί στη Νέα Υόρκη / Μαχαιρώθηκε στον λαιμό πάνω από 10 φορέs κατά την διάρκεια ομιλίας του.

 Σαλμάν Ρούσντι: Μαχαιρώθηκε στον λαιμό πάνω από 10 φορές Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή της επίθεσης 

Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη ο Βρετανός συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων» Σαλμάν Ρουσντί. 

Η κατάσταση της υγείας του, παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Ο συγγραφέας διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Σαλμάν Ρουσντί: Ποιος είναι και γιατί θέλουν να τον σκοτώσουν για τους «Σατανικούς Στίχους»

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί ινδικής καταγωγής, ο οποίος δεχόταν για χρόνια απειλές για τη ζωή του αφού έγραψε τους «Σατανικούς Στίχους», δέχτηκε επίθεση την ώρα που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Chautauqua στη Νέα Υόρκη. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Δεκαπενταύγουστος: Κορυφώνεται η έξοδος - Χωρίς προβλήματα η κίνηση στις εθνικές οδούς

 Δεκαπενταύγουστος: Κορυφώνεται η έξοδος  Χωρίς προβλήματα η κίνηση στις εθνικές οδούς 

Αυξητική τάση, αλλά χωρίς προβλήματα, παρουσιάζει από το μεσημέρι, σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση των οχημάτων στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, καθώς κορυφώνεται σιγά σιγά η έξοδος των Αθηναίων για τον Δεκαπενταύγουστο.

Oι αξιωματικοί της Τροχαίας εκτιμούν οτι το μεγάλο κύμα των εξοδούχων θα φύγει σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί, ενώ αρκετοί αδειούχοι του Αυγούστου έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα σταδιακά από την 1η του μήνα.

“Top Gun: Maverick” Παρασκευή 12/8 στις 21:30 στο Δημοτικό κινηματογράφου Δερβενίου "Το Διάλειμμα"

  

“Top Gun: Maverick”  

 
Περιπέτεια| | Διάρκεια: 131΄ 



Σκηνοθεσία :

Τζόζεφ Κοζίνσκι

Παίζουν:

Δημοτικός κινηματογράφος Δερβενίου