Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Η Παναχαϊκή νίκησε τον Λεβαδειακό, και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Super League 2: «Καθάρισε» με Μωραΐτη η Παναχαϊκή τον Λεβαδειακό (αποτελέσματα, βαθμολογία)
Η Παναχαϊκή κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 12 βαθμούς.
Ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε εύκολα με 3-1 του Εργοτέλη στην 6η αγωνιστική της Super League 2.
Με κορυφαίο τον Γκουστάβο Μπαλοτέλι, η ομάδα της Λάρισας έφτασε στη νίκη χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Η κλήρωση του Κυπέλλου Κορινθίας ( Γ΄ φάση) / Η Κόρινθος 2006 κληρώθηκε με τον Αστέρα Δερβενίου


 Αποτέλεσμα εικόνας για κορινθος 2006 - αστερας Δερβενιου
Στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας, έγινε η κλήρωση της Γ΄ φάσης ( φάση των «16») του Κυπέλλου Κορινθίας, και θα διεξαχθεί σε «δύο ¨δόσεις», (11/12 & 18/12)
Από την κληρωτίδα   βγήκαν τα εξής «ζευγάρια»:
ΑΟ. Ισθμιακός – ΠΑΣ Κλένια
Ηρακλής Λεχαίου – Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Παννεμεατικός – ΑΟ Ζευγολατιού
Σαρωνικός Γαλατακίου – Ολυμπιακός Λουτρακίου
Άγιοι Θεόδωροι – Πέλοπας Κιάτου
Θύελλα Πετρίου -  ΑΟ. Λουτρακίου
Ελλάς Βέλου – Ολυμπιακός Άσσου και
Κόρινθος 2006 – Αστέρας Δερβενίου

Οι αγώνες είναι νοκάουτ και θα διεξαχθούν , οι πρώτοι τέσσερις την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 και οι υπόλοιποι την Τετάρτη  18 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: Συγχρονίστηκε η θητεία της Φ. Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη θητεία της προέδρου Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή μέχρι το 2021 .

Με την υπερψήφιση των καταστατικών προσαρμογών που εισηγήθηκε ο συντονιστής της ΚΟΕΣ και γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τη μεταβατική διάταξη συγχρονίζεται η θητεία τη Φώφης Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη θητεία της προέδρου Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή μέχρι το 2021 οπότε και προβλέπεται η νέα διαδικασία εκλογής ηγεσίας.
Ταυτόχρονα εγκρίθηκε η καταστατική πρόβλεψη πως τα μέλη του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στις οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής. Ακόμη τα στελέχη σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ έδωσαν την συγκατάθεσή τους για τις ιδεολογικές και πολιτικές προτεραιότητες και του στόχους που θα πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να διεκδικήσει.
Νωρίτερα, ο Παύλος Γερουλάνος είχε θέσει θέμα ηγεσίας, με άλλα στελέχη να αντιδρούν και τον Απόστολο Κακλαμάνη να ζητά από τον πρώην υπουργό να ανακαλέσει.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Πηγή:

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή των βουλευτών Αθανάσιου Δαβάκη και Μανούσου Κωνσταντίνου Βολουδάκη


Oι βουλευτές κ. Αθανάσιος Δαβάκης, αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και Μανούσος Κωνσταντίνος Βολουδάκης μετείχαν στις εργασίες της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Υποεπιτροπής για τις Μελλοντικές Δυνατότητες στην Άμυνα και την Ασφάλεια.  Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Αμάν της Ιορδανίας από 18 έως 21 Νοεμβρίου 2019.

Κινέτα: Αίσιο τέλος με τον 44χρονο από την Αιγείρα που αγνοείτο από το βράδυ της Κυριακής, -Επικοινώνησε με τους οικείους του

Κινέτα: Αγνοείται 44χρονος! Δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και ώρες!

Ευχάριστα νέα για τον 44χρονο από τα Μάρμαρα Αιγείρας που αγνοείτο από το βράδυ της Κυριακής, με τους συγγενείς του, να εκφράζουν φόβους για τη ζωή του. Ο άνδρας επικοινώνησε με τους οικείους του δίνοντας τέλος στην αγωνία τους.
Ο 44χρονος κάτοικος του χωριού, ο οποίος σύμφωνα με τους οικείους του, κινείτο στην εθνική οδό στο ύψος της Κινέττας την ώρα που η κακοκαιρία έπληττε την περιοχή, δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ώρες.Η αγωνία για την οικογένειά του ήταν μεγάλη, ενώ οι αρχές διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κινέτα: Προβλήματα ακόμα στην εθνική οδό – Από μια λωρίδα προς Κόρινθο για 6 χλμ!

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/11/kineta13-768x593.jpg
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ολυμπία Οδό, στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 60ο έως το 66ο χλμ η κυκλοφορία γίνεται από μια λωρίδα.
Νωρίτερα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος, καθώς απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή της Κινέτας.
Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.
Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους για την αποτύπωση και αποκατάσταση των προβλημάτων μετά τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία.
Ύστερα από προληπτικούς καθαρισμούς πρανών, τάφρων και ρεμάτων τις προηγούμενες ημέρες, βρίσκεται σήμερα εκεί με  κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας, το Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη και μισθωμένα μηχανήματα για την άμεση αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών στην περιοχή.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται από κλιμάκια της ΠΕ Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με μισθωμένα μηχανήματα όπου είναι απαραίτητο, οι καθαρισμοί και σε άλλες περιοχές του νομού Κορινθίας.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Οι Έλληνες Μαθητές Και Η Έρευνα PISA - Μια Νέα Έρευνα (και επιπλέον, ένα άρθρο-παρέμβαση για την ψήφο της διασποράς)


 

Μια Νέα Έρευνα & Μια Παρέμβαση

1. Οι Επιδόσεις Των Ελλήνων Μαθητών
Στο PISA 2015

Γνωρίζατε ότι οι Έλληνες μαθητές διαχρονικά βαθμολογούνται σε τρία γνωστικά αντικείμενα (μαθηματικά, κατανόηση κειμένου και φυσικές επιστήμες) κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ; Ότι η επίδοσή τους είναι χειρότερη από σχεδόν όλες τις χώρες της Ε.Ε.; Και ότι ο μέσος 15χρονος Έλληνας μαθητής έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες του μέσου 12χρονου μαθητή από τη Σιγκαπούρη; Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις παρουσιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα της διεθνούς

379.210,00 ευρώ για δαπάνες των Σχολείων της Κορινθίας – Πόσα παίρνει ο κάθε δήμος


 
Την 21η Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε η αριθμ.82856/21.11.2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκου, με την οποία κατανέμονται, από τους ΚΑΠ των Δήμων, 28.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, Μπορείτε να δείτε το ακριβές ποσό που λαμβάνει κάθε Δήμος με τη νέα Υπουργική Απόφαση, στη Λίστα ΕΔΩ  προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους. 
Με την νέα Υπουργική απόφαση στους 6 Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας, κατανέμεται το συνολικό ποσό των 379.210 ευρώ για τις σχολικές δαπάνες  ως ακολούθως:

Δήμος Βέλου – Βόχας 43.330 ευρώ
Δήμος Κορινθίων 145.120 ευρώ
Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων 58.920 ευρώ
Δήμος Νεμέας 24.120ευρώ
Δήμος Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης 42.990 ευρώ και
Δήμος Σικυωνίων 64.730 ευρώ  

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 26.11.2019


 http://media.enikos.gr/data/photos/resized/720_686184_156dc845a3-b53d7e2117908b91.jpg
       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Λουτράκι  25/11/2019
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 23058
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -                        
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ          

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Γ Ν Ω Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η


Σας ενημερώνουμε ότι η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, με είκοσι ένα (21) θέματα στην ημερήσια διάταξή της, αναβάλλεται, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού λειτουργίας του, κατόπιν των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον Δήμο και ειδικότερα την περιοχή των Αγ. Θεοδώρων και της αναγκαιότητας να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από αυτά.
Η εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί  την 26η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:30 μ.μ., με το ίδιο θεματολόγιο συζήτησης.
Η παρούσα επέχει και θέση πρόσκλησης για τη συνεδρίαση της 26/11/2019.



                                                                   Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
                                                                  
                                                                       Θυμής Φίλιππας