Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Θάλασσα νεκρών το Αιγαίο! Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες - Ένα βρέφος, ένα ανήλικο κορίτσι και μία γυναίκα τα νέα θύματα

Θάλασσα νεκρών το Αιγαίο! Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες - Ένα βρέφος, ένα ανήλικο κορίτσι και μία γυναίκα τα νέα θύματα 
 Η επιχείρηση εντοπισμού τριών αγνοούμενων μεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακα της Λέσβου, έφερε τραγικά νέα...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες ανετράπη στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας και 21 από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν από την τουρκική Ακτοφυλακή. Οι διασωθέντες ενημέρωσαν ότι αγνοούνται τρεις άνθρωποι. Τους αναζητούσαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Frontex καθώς κι ένα παραπλέον σκάφος.
Πριν από λίγο δύτες του λιμενικού ανέσυραν από το κουφάρι της αναποδογυρισμένης βάρκας τρεις σορούς. Πρόκειται για μία γυναίκα, ένα μικρό κορίτσι και ένα βρέφος...
Πηγή: LesvosPost

ΚΟΡΙΝΑ ΚΡΕΤΣΟΥ ΠΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



http://aftovi2.27210.gr/mediafiles/2015/05/Corina-Cretu-380x270.jpg

http://i.ytimg.com/vi/eH_v9xT1pcU/maxresdefault.jpgΕρώτηση για τη δυνατότητα αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ στην νέα προγραμματική περίοδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έντονο προσφυγικό πρόβλημα απηύθυνε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη στην Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Open Days 2015 παρουσία μελών της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και της Επιτροπής των Περιφερειών.

Η κα Σπυράκη, αφού τόνισε την αδυναμία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσουν το έκτακτο πρόβλημα με τους πρόσφυγες, ζήτησε από την Επίτροπο να μάθει αν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα και αν η Επιτροπή σχεδιάζει να παράσχει τεχνική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στις τοπικές αρχές.

Η Επίτροπος Κρέτσου, απαντώντας στην κα Σπυράκη, αφού αναγνώρισε τη σημασία του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι ορισμένες δαπάνες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τον υπάρχοντα κοινοτικό προϋπολογισμό και ειδικότερα από τα ταμεία συνοχής. Μάλιστα, η κα Κρέτσου έκανε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως η Επιτροπή μπορεί να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και να στείλει ειδικούς ώστε να βοηθήσουν τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να απορροφήσουν κονδύλια, όπως για παράδειγμα για την ανακαίνιση κτηρίων που προορίζονται για τη φιλοξενία προσφύγων ή για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/article/2015-09/mpakogianni1.jpg
                      Αθήνα 14/10/2015

                                                                   ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κο Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Παναγιώτη Σκουρλέτη.

                                                  Θέμα: Λαθρεμπόριο Καυσίμων
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», το λαθρεμπόριο καυσίμων στερεί από το Δημόσιο έσοδα ενός δις ευρώ κάθε χρόνο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή.
Η κατάσταση στην αγορά των καυσίμων, βάσει του δημοσιεύματος, έχει ως εξής:
« Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πρατηρίων, των εγκαταστάσεων εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης αλλά και των υπόλοιπων αποθηκευτικών χώρων (δεξαμενές επιχειρήσεων, ΚΤΕΛ, ΔΕΚΟ κλπ) αφού οι περισσότερες περιφέρειες δεν έχουν ενημερωμένο αρχείο και κανείς φορέας δεν προχώρησε σε απογραφή.
Καμιά εικόνα δεν υπάρχει για την έκταση της παράνομης διακίνησης ναυτιλιακού καυσίμου. Είναι χαρακτηριστικό πως αν και αγοράστηκαν δύο ειδικά σκάφη του Λιμενικού έναντι 2.030.000 ευρώ, εντούτοις παραμένουν παροπλισμένα και δεν διενεργούν ελέγχους στη θάλασσα.
Ανεφάρμοστη παραμένει διάταξη του νόμου 4072 του 2012 για την τοποθέτηση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε πλωτά μέσα μεταφοράς πετρελαιοειδών.
Δεν έχει λάβει «σάρκα και οστά» η εγκατάσταση ηλεκτρονικού σήματος εντοπισμού σε βυτιοφόρα και πλωτά εφοδιαστικά μέσα με δυνατότητα τηλεματικής μεταφοράς όπως προβλέπει πάλι ο ν. 4072/2012.
Χωρίς εφαρμογή βρίσκεται άλλη διάταξη του ίδιου νόμου, σύμφωνα με την οποία όλες οι ποσότητες υγρών καυσίμων που καταναλώνονται, διακινούνται και αποθηκεύονται θα πρέπει να ιχνηθετηθούν με ραδιοϊσότοπα ή μοριακής τεχνολογίας ιχνηθέτες.
Κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει Σύστημα Διαχείρισης Στοιχείων και Πληροφοριών για την αναλυτική παρακολούθηση της παραγωγής, διύλισης, αποθήκευσης, εισαγωγής, εξαγωγής και διακίνησης αργού πετρελαίου, ημικατεργασμένων και πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση του 2012.
Δεν έχει εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει ο ν. 4177/2013 για την εφαρμογή συστημάτων ελέγχου και ηλεκτρονικής μετάδοσης δεδομένων εισροών-εκροών σε όλες τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων ιδιωτικών πρατηρίων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις εγκαταστάσεις χημικών προϊόντων. Τα πρατήρια ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών εκτιμώνται σε πάνω από 500 και διακινούν ποσότητες ίσες με το 40% της νόμιμης και μετρημένης ποσότητας του ντίζελ κίνησης.
Δεν προβλέπεται η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών σε εταιρείες που διαθέτουν χώρους στάθμευσης οχημάτων κι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για τη φύλαξη και συντήρησή τους.
Τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διενεργούν ελέγχους μόνο στα πρατήρια της Αττικής όπως καταγγέλλουν οι βενζινοπώλες. Η αρμοδιότητα επεκτείνεται, όπως συμπληρώνουν, σε, σε όλο το φάσμα της διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων.»
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.    Σχεδιάζεται να γίνει απογραφή των πρατηρίων, των εγκαταστάσεων και των αποθηκευτικών χώρων καυσίμων ανά την επικράτεια;
2.    Θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου 4072 περί τοποθέτησης ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών – εκροών σε πλωτά μέσα μεταφοράς πετρελαιοειδών και θα αξιοποιηθούν τα δύο παροπλισμένα ειδικά σκάφη ελέγχου του Λιμενικού Σώματος;
3.    Θα εφαρμοστεί Σύστημα Διαχείρισης Στοιχειών και Πληροφοριών για την παρακολούθηση και των έλεγχο της παραγωγής, διύλισης, αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας πετρελαίου και λοιπών καυσίμων;
 

Η ερωτώσα Βουλευτής
                                                                            
 Ντόρα Μπακογιάννη

Οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού


http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2015/10/ypopsifioi-ND41-864x400_c1-864x400_c.jpg

Μετά τη συνάντησή τους οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή δήλωση :

 «Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού.
Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας,  η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ



http://kartesios.com/wp-content/uploads/2013/07/papamimikos90x.jpg

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι ειλικρινά που οι συνεργάτες του κ. Ευάγγελλου Μεϊμαράκη διέψευσαν επισήμως σχόλια και δημοσιεύματα, που άφηναν υπονοούμενα για "μαιμουδιές" και "οικονομικό όφελος" κατά τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας, που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών. 

Από τη πρώτη στιγμή, οι διαδικασίες ήταν απόλυτα διαφανείς και δεν αφορούσαν την ΚΕΦΕ, όπως κατηγορηματικά είχα δηλώσει. Κάτι που επιβεβαίωσε και η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Νέας Δημοκρατίας. 

Επιτέλους, ας επικρατήσει η ενότητα και η ψυχραιμία για το καλό της παράταξης».
έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Χαίρομαι ειλικρινά που οι συνεργάτες του κ. Ευάγγελλου Μεϊμαράκη διέψευσαν επισήμως σχόλια και δημοσιεύματα, που άφηναν υπονοούμενα για "μαιμουδιές" και "οικονομικό όφελος" κατά τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας, που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών. 

Από τη πρώτη στιγμή, οι διαδικασίες ήταν απόλυτα διαφανείς και δεν αφορούσαν την ΚΕΦΕ, όπως κατηγορηματικά είχα δηλώσει. Κάτι που επιβεβαίωσε και η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Νέας Δημοκρατίας. 

Επιτέλους, ας επικρατήσει η ενότητα και η ψυχραιμία για το καλό της παράταξης».

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο είναι χωρίς αρχή, χωρίς μέση, χωρίς τέλος



http://1.bp.blogspot.com/-xKIC9WxRwkE/VcHPkc4Ez9I/AAAAAAAKMIs/EqMc2KU8Rak/s1600/ImageHandler.ashx.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο είναι χωρίς αρχή, χωρίς μέση, χωρίς τέλος. Καταργεί εκπτώσεις φόρου, αυξάνει τις κλίμακες των φόρων, βάζει φόρους σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα ψέματα τα οποία είπε προεκλογικά ήταν μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Μοσκοβισί ζήτησε η αντιπολίτευση να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ο κ. Μοσκοβισί έχει το δικαίωμα να ζητάει ό,τι θέλει και να λέει τη γνώμη του. Και η αντιπολίτευση έχει, επίσης, το δικαίωμα να πάρει τις δικές τις αποφάσεις.