Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η Μαρία Θελερίτη, στη διαμαρτυρία του σωματείου - εξέφρασε τη βαθειά της θλίψη για το εργατικό ατύχημα στη Fulgor



http://i2.wp.com/ekorinthos.gr/wp-content/uploads/wpid-20151013_105730.jpg?resize=310%2C165ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια της χθεσινής Ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, ενημερώνουμε το Κορινθιακό κοινό ότι:
Η βουλευτής Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μαρία Θελερίτη, η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν σε επικοινωνία με το σωματείο εργατών και υπαλλήλων στη Fulgor Α.Ε.,  παραβρέθηκε σήμερα (13/10) στη διαμαρτυρία του σωματείου και εξέφρασε τη βαθειά της θλίψη για το εργατικό ατύχημα, μεταφέροντας τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Ν.Ε. και των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.
Μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος, υπήρξε αίτημα εκ μέρους του σωματείου το κλιμάκιο του υπουργείου να έρθει στην Κόρινθο την Πέμπτη ή την Παρασκευή, διότι σήμερα οι εργαζόμενοι απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τις εξαιρετικά επισφαλείς συνθήκες εργασίας και την αύξηση της εντατικοποίησης η οποία σε συνδυασμό με την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και ασφάλειας ευθύνονται για τον θάνατο του εργαζόμενου. 
Οι εργαζόμενοι και τα μέλη του σωματείου εξέφρασαν την δίκαιη οργή τους για το συμβάν, αλλά και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν, στη βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενώ στο διάλογο που ακολούθησε απαίτησαν την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών που προκάλεσαν το εργατικό ατύχημα. Τα ερωτήματα που θα πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και να απαντηθούν αφορούν αφενός ευθύνη του υπεργολάβου που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο και το κατά πόσον η συμπίεση του εργατικού κόστους οδηγεί σε πλημμελή ή ανεπαρκή τήρηση των κανόνων ασφαλείας, και αφετέρου την ευθύνη της Fulgor A.E. αναφορικά με τον έλεγχο της τήρησης της σχετικής σύμβασης και όσων ορίζονται σε αυτήν για την ασφάλεια των εργαζόμενων.