Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Κατατέθηκε η πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο - Την πρόταση προσυπογράφουν ο πρωθυπουργός μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Κατατέθηκε η πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο 
 Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων, της επιτήρησης αλλά και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων. Υπογράφεται από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και τους 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο.
Η Επιτροπή καλείται να διερευνήσει τα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 «και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους πολιτικούς πρωταγωνιστές της περιόδου οι οποίοι αποφάσισαν την είσοδο της χώρας στο καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και υλοποίησαν συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και την οικονομία της χώρας και θυματοποίησαν τον ελληνικό λαό».

Συγκεκριμένα, με βάση την πρόταση των ΚΟ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, η Επιτροπή θα διερευνήσει:

Τουρκία: Νεκροί οι δράστες της ομηρίας | Σοβαρά τραυματισμένος ο Τούρκος εισαγγελέας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Τούρκος εισαγγελέας τον οποίο κρατούσε επί ώρες όμηρο μια ακροαριστερή οργάνωση, καθώς έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος είπε ότι δύο από τους δράστες της ομηρίας του δικαστικού λειτουργού σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Σελαμί Αλτινόκ, ο εισαγγελέας χειρουργείται και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι Ικαριώτες αρνήθηκαν την αλλαγή της ώρας, από χειμερινή σε θερινή, στο νησί τους και ζητούν με πανικαριακό ψήφισμα την επίσημη αναγνώριση της “Ικαριακής Ώρας”

map
Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Με πανικαριακό ψήφισμα, κατόπιν συνεδριάσεων των τοπικών επιτροπών, οι κάτοικοι της Ικαρίας αποφάσισαν να αρνηθούν την αλλαγή της ώρας, από χειμερινή σε θερινή, στο δικό τους πανέμορφο νησί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι γνωστοί για την φιλοξενία αλλά και την ιδιορυθμία τους Ικαριώτες επισημαίνουν τα εξής: «Η αλλαγή ώρας – και μάλιστα το να την πάμε μία ώρα μπροστά- ούτε καν πίσω, είναι κάτι, που δεν συμβαδίζει με την ικαριακή νοοτροπία και τα ήθη. Πέραν τούτου, αυτός ο αυτόματος συντονισμός με τα ρολόγια όλου του κόσμου, θα έπληττε την εικόνα μας, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου».
Η απόφαση των λαϊκών επιτροπών κοινοποιήθηκε στην Δημοτική Αρχή του νησιού, όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το αίτημα να εξαιρεθεί η νήσος Ικαρία από την θερινή ώρα. Οι πιέσεις θα κορυφωθούν, καθώς οι τοπικοί άρχοντες πιέζονται λόγω των επερχόμενων εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα κατά της Αλλαγής της Ώρας δήλωσε, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσεως, δηλαδή μέχρι να αναγνωρισθεί επίσημα και να αναγράφεται στους σχετικούς πίνακες, η “Ώρα Ικαρίας”!
Έτσι, τα ρολόγια της Επικράτειας θα συντονίζονται ξανά με την “Ώρα Ικαρίας” τον Οκτώβριο. Όταν δηλαδή, ο χρόνος γυρίσει… μια ώρα πίσω!


elliniki-gnomi.eu

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!


«Για τα μάτια μιας χορεύτριας ρουμανικής καταγωγής, υποστήριξε στους δικαστές, ότι βρέθηκε στον κόσμο της νύχτας στήνοντας ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σωματεμπορίας ο 46χρονος ιδιοκτήτης του «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ» και των «ΑΤΤΙΚΩΝ ΦΟΥΡΝΩΝ», ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς του στριπτίζ».
Φέρνοντας στην Ελλάδα νεαρές κοπέλες από την ανατολική Ευρώπη τις οποίες εξανάγκαζε να εκδίδονται στα στιπτιζάδικα που διατηρεί στην Αθήνα, ο 46χρονος φέρεται πως ήταν ο εγκέφαλος μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης με θύματα αλλοδαπές γυναίκες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΟ Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν.
Τη Νέα Δημοκρατία δεν την αγγίζει καμία.
Όμως, ακόμη και μικρά παιδιά καταλαβαίνουν τη σκοπιμότητα της πρότασης, αυτή τη στιγμή.
Όταν η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, προσπαθεί να προσφέρει θέαμα.
Αλλά «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν και την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές, όπου έχουν υπογράψει φαρδιά - πλατιά την παράταση του δεύτερου μνημονίου και έχουν, δυστυχώς, βάλει τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο μνημόνιο.

Στη Σπάρτη οι σκακιστικοί αγώνες της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, 3-5 Απριλίου 2015 - Πέτρος Τατούλης «Η Περιφέρεια αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του σκακιού» Εμφάνιση DSC_0019.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης και διάδοσης του αθλήματος του σκακιού, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Έφορο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ) (πλην Αχαΐας) κ. Κωνσταντίνο Μαντίκο, στην  έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, όπου ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του Ενωσιακού πρωταθλήματος σκακιού Πελοποννήσου στη Σπάρτη από τις 3 μέχρι τις 5 Απριλίου 2015.
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σκακιού, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με την  ΕΣΠΕΠ, θα διοργανώσει στο μέλλον αγώνες με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων στο σκάκι και ότι σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα γίνει προσπάθεια για εισαγωγή του αθλήματος στους μαθητές, ώστε να δημιουργηθούν φυτώρια νέων αθλητών.
Ο Έφορος της ΕΣΠΕΠ κ. Μαντίκος χαρακτήρισε σπουδαίο σκακιστικό γεγονός τη διοργάνωση των αγώνων στη Σπάρτη, εξήρε τη συμβολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στη διάδοση του αθλήματος και απήυθυνε πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.  

ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΝΕΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ;

Η αναφορά του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλου κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο στον αείμνηστο Πρόεδρο Μακάριο συνέπεσε, συμπτωματικά, με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ.Τσίπρα στο ρωσικό πρακτορείο «TASS», ενόψει της επικείμενης επίσημης επίσκεψής του στη Μόσχα, μία ημέρα πριν η Ελλάδα πραγματοποιήσει στάση πληρωμών την 9 Απριλίου 2015, αν δεν πληρώσει τη δόση των δανεικών μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Πρακτορείο, σύμφωνα με τα ελληνικά δημοσιεύματα, ο οποίος εκπροσωπεί δημοκρατικά τον ελληνικό λαό θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μέχρι και αιρετικές σε έναν κόσμο που ζει από το 2014 έναν ακήρυχτο πόλεμο Δύσης – Ανατολής στην Ουκρανία, με πολύ κρύο και αίμα. Κανείς διεθνής αναλυτής αλλά και η κοινή γνώμη δεν αμφισβητεί ότι στα παγωμένα πεδία των μαχών της Ουκρανίας συγκρούονται οι Η.Π.Α. και η Ενωμένη Ευρώπη εναντίον της Ρωσίας, για να ορίσουν τα σύνορά τους στον 21ο αιώνα της γενετικής, της ενέργειας και του διαστήματος.

Σε αυτή την ένοπλη και οικονομική αντιπαράθεση ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπερθεματίζει το πρότερο καθεστώς της Ουκρανίας που ανατράπηκε με το «Πολυτεχνείο» της Ουκρανίας, την εξέγερση στη πλατεία   Μαϊντάν, κατακεραυνώνει την προηγούμενη Κυβέρνηση που συντάχθηκε με τους Ευρωπαίους στις κυρώσεις και απαντά ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη και η Ρωσία είναι συνυφασμένες στον 21ο αιώνα, στο σκληρό πυρήνα τους, την ασφάλεια τους σύμφωνα με τη στρατηγική αντίληψη της Ελλάδας.

Οι επιλογές του Έλληνα Πρωθυπουργού, με τα άδεια κρατικά Ταμεία και την εξάντληση των αποθεματικών, θα γεμίζουν αναμφίβολα με ρίγη τους ρωσόφιλους της χώρας, που κάποτε μάλιστα αντιπροσωπεύονταν και με ρωσικό κόμμα. Είναι βέβαιο πως θα συγκινούν και τον κ.Καραμανλή, πρώην Πρωθυπουργό της χώρας που εργάστηκε σκληρά για τη ρωσική διείσδυση στη χώρα ποικιλοτρόπως, εκπαιδευτικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά και στρατιωτικά.

Η διεθνής πολιτική συνήθως καθορίζεται από τους ισχυρούς λαούς που διαθέτουν και τα αντίστοιχα μέσα, οικονομικά και στρατιωτικά, και ο κ.Τσίπρας είναι βέβαιο ότι αισθάνεται μαζί με το λαό μας πολύ ισχυροί ώστε να καθορίσει ο ίδιος από την Αθήνα και τη Μόσχα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ως άλλος Ζαχαριάδης, την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια του 21ου αιώνα.

Κάπως έτσι και ο εθνάρχης της Κύπρου Μακάριος έκανε τις επιλογές του το 1974 που τον χαρακτήριζαν Κάστρο της Μεσογείου, αρνούμενος ακόμα και τα ελληνικά στρατεύματα εγγύησης της ασφάλειας της νήσου. Η ιστορία κάθε λαού βέβαια γράφεται με τις επιλογές των ηγετών του που πηγάζουν από τον ίδιο το λαό και χαρακτηρίζεται από δόξα και ήττα. 

Αναμφίβολα ο κ.Τσίπρας δεν επιθυμεί να δει μία πράσινη γραμμή στην Ελλάδα και την κατοχή της κατά το ήμισυ. Αναμφίβολα ο κ.Τσίπρας δεν ξεχνά ότι η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αναμφίβολα ο κ.Τσίπρας δεν ξεχνά ότι η καταστροφή της Ελλάδας το 1922 και της Κύπρου το 1974 έγινε από λάθος προσεγγίσεις των ηγετών τους προς τους τότε ισχυρούς της Γης. Αναμφίβολα ο κ.Τσίπρας δεν θέλει να γίνει ο Πρωθυπουργός της πτώχευσης και της ξένης κατοχής ελληνικών εδαφών από στρατεύματα του "εχθρού".

Αναμφίβολα ο κ.Τσίπρας γνωρίζει ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αφορά και τα εξωτερικά της σύνορα και είναι σαφώς ένα θέμα σοβαρότερο από τα ροδάκινα της Βέροιας.

Αναμφίβολα τέλος όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας εχθές από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου έχει αναλάβει πια την ευθύνη της χώρας και επακόλουθα θα λογοδοτήσει για τη σωτηρία ή την καταστροφή της, δράττοντας δάφνες ή πυρά, επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία λαού, με έργο και λόγο.

Αναμφίβολα ζούμε ιστορικές στιγμές που με τις επιλογές του Πρωθυπουργού μας θα καθορίσουν τη  ζωή των εγγονιών μας.
Αυτό που δεν είναι αντρίκιο σε ένα λαό είναι να συμμαχείς με κάποιον και να υπηρετείς τον εχθρό του. Όταν δε χειρότερα δεν υπάρχει αντριοσύνη, δεν υπάρχει και λαός... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Λιμενικοί έσωσαν 51 μετανάστες από ιστιοφόρο ανοιχτά της Πελοποννήσου

Λιμενικοί έσωσαν 51 μετανάστες από ιστιοφόρο ανοιχτά της Πελοποννήσου Ιστιοφόρο σκάφος με 51 παράτυπους μετανάστες, εντόπισε σήμερα τα ξημερώματα, ανοικτά στου μεσσηνιακού κόλπου στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Ταίναρο, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Α»,
εντόπισαν το ιστιοφόρο σε δυσχερή θέση και διέσωσαν τους 51 επιβαίνοντες...

Το ιστιοφόρο, όπως και οι παράτυποι μετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Γυθείου το πρωί και οι αλλοδαποί συνελήφθησαν,
ενώ δύο εξ' αυτών μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Σπάρτης γιατί χρειάζονταν ιατρικής περίθαλψη.

Προανάκριση κάνει το Λιμεναρχείο Γυθείου, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κύπρος: Υπό κράτηση η πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Κύπρος: Υπό κράτηση η πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ΚύπρουΤο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού με απόφασή του έθεσε υπό τριήμερη κράτηση για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων, την πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) Ελπίδα Κεραυνού, η οποία συνελήφθη ως ύποπτη για αδικήματα, που σχετίζονται με πλαστογράφηση καταλόγων προαγωγής του προσωπικού.

Η Αστυνομία ζήτησε την κράτησή της για οκτώ ημέρες, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστηριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, η κα Κεραυνου «όχι μόνο επενέβη στα πρακτικά, που της δόθηκαν από την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης λεκτόρων και αφορούσαν την προαγωγή ακαδημαϊκού προσωπικού, αλλά κατάρτισε νέο πρακτικό αλλάζοντας την σειρά των υποψηφίων, το οποίο κατέθεσε στη σύγκλητο».

Η δικηγόρος υπεράσπισης υποστήριξε ότι η κα Κεραυνού «αντιλήφθηκε κάποια λάθη στα πρακτικά και έκανε κάποιες υποδείξεις και παρατηρήσεις, ασκώντας τα καθήκοντά της σύμφωνα με τις εξουσίες που της παρέχει ο νόμος».


e-typos.com

Σοκ στην Τουρκία: Ένοπλοι κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα που διαχειρίζεται την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν

Σοκ στην Τουρκία, καθώς μέλη της DHKP-C εισέβαλαν στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και μπήκαν στο γραφείο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σαλίμ Κιράζ όπου τον κρατούν όμηρο.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν οι τρομοκράτες να κρατούν το όπλο στον κρόταφο του εισαγγελέα.

Ο Κιράζ είχε αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν που είχε σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Γκεζί ενώ έφηβος  πήγαινε να αγοράσει ψωμί.Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας εισέβαλαν στο δικαστικό μέγαρο πριν από λίγη ώρα και έχουν ξεκινήσει να εκκενώνουν τις αίθουσες ενώ ταυτόχρονα έχουν αποκλείσει τον έκτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα. Μάλιστα, η εφημερίδα Hürriyet ισχυρίζεται ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το χώρο.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 02/04/2015

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 2α Απριλίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

1. Ψήφιση πίστωσης για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
2. Ψήφιση πίστωσης για ασφάλιστρα μεταφορικών μέσων.
3. Ψήφιση πίστωσης για την εργασία ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Την εφαρμογή αυτόφωρου για την κατάληψη της Πρυτανείας ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Την εφαρμογή αυτόφωρου για την κατάληψη της Πρυτανείας ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ανάλογη προφορική εντολή έχει δοθεί από χθες, αμέσως μετά το έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία οι πρυτανικές Αρχές, στο οποίο υπήρχε ενημέρωση για την κατάληψη και  δηλωνόταν επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου η κατάληψη να λήξει.

Με βάση το εν λόγω έγγραφο, δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας μετέβη αμέσως χθες εισαγγελέας στον υπό κατάληψη χώρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία, διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα οπότε και ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η Εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας

Σήμερα κατατίθεται η πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο

Σήμερα κατατίθεται η πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο 
Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια αναμένεται να καταθέσει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο.  

«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των μνημονίων» δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, και συμπλήρωσε: «Υλοποιούμε, συνεπώς, τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας».
Τέσσερις κρίσιμες περιόδους θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων.
Η πρώτη περίοδος Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση).
Η δεύτερη περίοδος Μάιος 2010- Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση.
Η τρίτη περίοδος Νοέμβριος 2011- Μάιος 2012, δηλαδή το PSI.
Η τέταρτη περίοδος Μάιος 2012 και εντεύθεν, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου


 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 2015


Μεγάλη Τετάρτη Πύργος  Μπότσαρη

Έκθεση «Απελευθέρωση της Ναυπάκτου», με έργα του Νίκου Μακρυγιάννη, όπλα και αντικείμενα  απογόνων Σουλιωτών αγωνιστών της Ναυπάκτου και χρωμολιθογραφίες των πλοίων του αγώνα από το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξειδίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, Δευτέρα- Παρασκευή 9:00 έως 13:00 (εκτός αργιών).

Εγκαίνια: Μεγάλη Τετάρτη & ώρα 18:00

 

Μεγάλη Τετάρτη Αίθουσα Κεντρικού Δημαρχείου

Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο αλλά χωρίς περικοπές μισθών – Τι προβλέπει η λίστα της κυβέρνησης προς τους εταίρους

Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου αλλά χωρίς περικοπές στην λεγόμενη «προσωπική διαφορά» ύψους έως και 2000 ευρώ μεικτά το μήνα, που λαμβάνουν περί τους 66.000 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών   (σ.σ. πρόκειται κυρίως για εφοριακούς και τελωνειακούς που εισπράττουν μέρος των ειδικών επιδομάτων τους τα οποία καταργήθηκαν με το Ενιαίο Μισθολόγιο), περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα καταβάλλονται ετησίως συνολικά περίπου 203,69 εκατ. ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους. Περισσότερα από τα μισά (112,77 εκατ. ευρώ) καταβάλλονται σε υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι βρίσκονται στη λεγόμενη «υψηλή κλίμακα» και έχουν μεικτή προσωπική διαφορά που κυμαίνεται μηνιαίως έως και 2.000 ευρώ.
Παράλληλα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς των νεοεισερχόμενων στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης, οι μισθοί του νεοεισερχόμενου στο Δημόσιο Τομέα επρόκειτο να διαμορφωθούν ως εξής:
-Υποχρεωτικής εκπαίδευσης: 684 ευρώ από 780 ευρώ
-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 752 από 858 ευρώ
-Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: 889 από 1.037 ευρώ
-Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: 957 από 1.092 ευρώ. 

aftodioikisi.gr

Αυστηρό μήνυμα Λαφαζάνη μέσω iskra για διαπραγμάτευση, ΟΛΠ και αεροδρόμια

lafazanis73455Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση-ενημέρωση της Ολομέλειας της Βουλής για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, η πλευρά Λαφαζάνη τηρεί στάση αναμονής.
Λίγο πριν από το μεσημέρι το iskra δημοσίευσε τo πρώτο άρθρο της ημέρας με τίτλο: «Οι «θεσμοί» εκβιάζουν για νέες μεταρρυθμίσεις-απορρυθμίσεις» και υπότιτλους «Όχι στους εκβιασμούς και στον στραγγαλισμό του ελληνικού λαού» και «Η χώρα να ακολουθήσει νέους εναλλακτικούς, προοδευτικούς δρόμους».

Ένα βήμα πριν το μεγάλο «κανόνι» οι εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα – Τι αποκαλύπτει η Moore Stephens

bobolas_0Τα δάνεια του ομίλου προς τις τράπεζες φτάνουν τα 196,5 εκατ. ευρώ
Σήμα κινδύνου εκπέμπει η «Πήγασος Εκδοτική» (Έθνος και Έθνος της Κυριακής).
Η έκθεση του ορκωτή λογιστή δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τη μελλοντική πορεία της ναυαρχίδας των δραστηριοτήτων της οικογενείας Μπόμπολα, με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2014.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ...: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ


H συναίνεση Σαμαρά-Θεοδωράκη "πήγε περίπατο"...την τίναξε στον αέρα η Ζωή. Όλοι οι διάλογοι στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής


Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Βουλής άφησε μια πικρή γεύση σε όσους ήθελαν να ακούσουν ενδιαφέροντα πράγματα για την διαπραγμάτευση από το στόμα του πρωθυπουργού αλλά και να τον δουν να αντιπαρατίθεται με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο του λεγόμενου ευπρεπούς πολιτικού διαλόγου.
Οι τόνοι θα μπορούσαν να ανεβούν, άλλωστε είναι θεμιτό σε μια πολιτική αντιπαράθεση. Ωστόσο, όλα όσα έγιναν ειδικά στην αντιπαράθεση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και οι διάλογοι που ακολούθησαν ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάθε άλλο παρά κολακευτικοί είναι για το κοινοβούλιο.

Όλοι οι διάλογοι:

Φθιώτιδα: Πέθανε ο πρώην υπουργός Λάμπρος Παπαδήμας!

Φθιώτιδα: Πέθανε ο πρώην υπουργός Λάμπρος Παπαδήμας!Σε ηλικία 76 ετών, άφησε το πρωί την τελευταία του πνοή ο πρωην Υπουργός και Δήμαρχος Λαμιέων επί σειρά ετών Λάμπρος Παπαδήμας...

O  Παπαδήμας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε προηγηθεί πολυήμερη νοσηλεία και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο στη συνέχεια είχε ζητήσει να διακομισθεί στην Αθήνα.

Γεννήθηκε το 1939 στη Λαμία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ιατρός - χειρουργός και επί σειρά ετών διηύθυνε την χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας. Την περίοδο 1978 - 1982, ήταν για δύο συνεχείς θητείες πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ειδικευμένων Νοσοκομειακών Ιατρών.

Εξελέγη δήμαρχος Λαμίας τρεις φορές για τρεις συνεχόμενες τετραετίες (1982, 1986, 1990) και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ελληνικών Δήμων για την Ευρώπη (1990 - 1993), ενώ υπήρξε ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος που αναδείχθηκε σε θέση αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CCRE) την περίοδο 1988 - 1990.

Επί δημαρχίας του, στήθηκε άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην κεντρική Πλατεία Λαού της Λαμίας. Το 1993 παραιτήθηκε από δήμαρχος Λαμίας και εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 1996, 2000 και 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1996 - 1998 και 2001-2004) και υπουργός Υγείας και Πρόνοιας (1998 - 2000).

Άφησε πίσω του την αγαπημένη του γυναίκα του Μαρία και τα δυο του παιδιά, τον Ηλία και τη Σοφία.

Πηγή: lamiareport.gr

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ Πελοποννήσου στη συζήτηση για την ΣΜΠΕ για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύμματος πέντε αστέρων, δυναμικότητας 810 κλινών, στη θέση Νησί ΜΑΡΕΖΑ, στην Κορινθία

Τρίπολη 27-03-2015
Σε μια περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, που συνοδεύτηκε από συγκεντροποίηση του κλάδου του τουρισμού, με την είσοδο μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, με εξαγορές , με την ανάγκη να βρουν διέξοδο κερδοφορίας υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, η Πελοπόννησος είναι στην αιχμή του δόρατος των καπιταλιστών.

1.806 προσλήψεις σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς

Θα εκδοθεί διαγωνισμός σε ασφαλιστικά ταμεία, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας στο ΣΕΠΕ και στην ΗΔΙΚΑ.

Την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την έκδοση προκηρύξεων μόνιμου προσωπικού σε 15 ασφαλιστικούς φορείς αναμένει το υπουργείο Εργασίας.

Θα στελεχωθούν δώδεκα ασφαλιστικά ταμεία με 1.525 εργαζομένους, η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας με 93 και η ΗΔΙΚΑ ΑΕ με 40.

Επίσης προβλέπεται η κάλυψη 65 θέσεων στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι θέσεις αφορούν μεταξύ άλλων, διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τηλεφωνητές, πτυχιούχους Πληροφορικής , νομικούς και βοηθητικό προσωπικό.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

«Κόλαση» στη Βουλή για τον Κατρούγκαλο: Επίθεση Σαμαρά μέσω «Βήματος» στον υπουργό & αποχώρηση της ΝΔ – Στήριξη από Τσίπρα, Βούτση, Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Απίστευτες σκηνές που οδήγησαν στην αποχώρηση της ΝΔ από  την αίθουσα εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βουλή με αφορμή την αναπαραγωγή από τον Αντώνη Σαμαρά του δημοσιεύματος του Βήματος για την υπόθεση Κατρούγκαλου («λάμβανε το 12% από το μισθό αυτών που έπρεπε να επαναπροσλάβει. Αυτό λέγεται αριστερό ήθος»). Η συγκεκριμένη αναφορά οδήγησε την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να δώσει το λόγο επί προσωπικού στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γεγονός που οδήγησε σε έντονη αντίδραση τον παρακείμενο στον πρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά ειρωνικά ότι «προφανώς ο εκνευρισμός του έχει να κάνει με την δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στην λίστα Λαγκάρντ»

Το επίρρημα "κυρίως" ξεσηκώνει τρεις δήμους για το Παράκτιο Μέτωπο

Ένα νέο μέτωπο για την Κυβέρνηση εμφανίζεται  ενάντια στην Κυβέρνηση και μετεκλογικά πλέον για τη νομοθετική παρέμβαση στην οποία προχώρησε με τη λύση της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ . Ο λόγος είναι η προσθήκη στην παράγραφο στο άρθρο 24 που αφορά τα έσοδα και τις γενικότερες αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ και στην τελική μορφή της προστέθηκε η λέξη «κυρίως» και έχει ως εξής: «τα έσοδα θα αξιοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης».

Αυτή η εξέλιξη προκαλεί τη σύγκλιση κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Αλίμου

Διαβάστε την ανακοίνωση για την Κοινή Συνεδρίαση:

Νίκος Ανδρουλάκης: "Η κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo"

banner2
 

Στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA"

Αθήνα 30 Μαρτίου 2015

«Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo. Το μείγμα της στρατηγικής τους περιέχει πολύ από επικοινωνιακή καταιγίδα, περισσότερο από εθνολαϊκισμό και λιγότερο από λογική και σχέδιο. Μεταφέρουν τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων Οργανισμών και Ταμείων για να πληρώσουν δημοσιονομικές υποχρεώσεις. Ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος συναντά την αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και κάνει δηλώσεις για συνεκμετάλλευση 70–30 των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου από κοινού με τις ΗΠΑ. Και τέλος ενώ μέχρι χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας μιλούσε για ακύρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, εμφανίζεται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στα κινέζικα μέσα ενημέρωσης και δηλώνει την επανέναρξη της διαδικασίας για την αποκρατικοποίησή του. Αν αυτά τα έκανε μια προηγούμενη κυβέρνηση και ήταν αυτοί που κυβερνούν σήμερα αντιπολίτευση, θα έλεγαν: «Βάζουν χέρι στα αποθεματικά του λαού για να πληρώσουν τους διεθνείς τοκογλύφους»,«ξεπουλούν τον ΟΛΠ»  και για τις δηλώσεις περί των ενεργειακών αποθεμάτων στο Αιγαίο θα έλεγαν ότι πρόκειται για εθνική μειοδοσία.  
Ο χρόνος που σπαταλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε επικοινωνιακούς χειρισμούς δεν λειτουργεί προς όφελος της χώρας γιατί δημιουργεί αβεβαιότητα και προκαλεί ζημιά στην πραγματική οικονομία. Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο λαός στις 25 Ιανουάριου ψήφισε εναντία στη λιτότητα εντός όμως στη ζώνη του ευρώ. Δεν ψήφισε ασάφεια, συνωμοσιολογία και εν τέλει περιπέτεια.»

Οι υδρογονάνθρακές μας μεταξύ 5ης Λεωφόρου και 5ης Αξιολόγησης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέχρι την ημέρα των εκλογών, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ συνωμοσιολογούσαν και λοιδορούσαν κάθε προσπάθεια της χώρας στον τομέα της έρευνας και της εξόρυξης των υδρογονανθράκων της και καταψήφισαν (τον Σεπτέμβριο του 2014) τις συμβάσεις για έρευνα και εξόρυξή τους.

Το τι ακούστηκε σ’ εκείνη τη συνεδρίαση και το τι έχει ακουστεί κάθε φορά που κάποιος τολμούσε να μιλήσει για το θέμα, δεν λέγεται – προϊόντα εξωθεσμικών επιτροπών, υπέρ των εργολάβων, υπέρ των πολυεθνικών, μονομερείς, προκλητικά ετεροβαρείς, success story χωρίς επιστημονική βάση, αποικιοκρατικές, δώρα στις πρώην «επτά αδελφές», παράδοση του ορυκτού πλούτου σε μια χούφτα ομίλους, προϊόντα εγωκεντρικού ψευδοπατριωτικού παραληρήματος και έντονου μικροπολιτικού και αποπροσανατολιστικού λαϊκισμού».

Και τελικά μας διαβεβαίωσαν ότι ερχόμενοι στην εξουσία θα προχωρούσαν σε έναν «δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό»!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥΚόντρα Σαμαρά-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ήρθαμε στη Βουλή για να στηρίξουμε την Ελλάδα, σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, κάτι το οποίο όπως γνωρίζετε, δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, για προσπάθεια συναίνεσης.
Αντ’ αυτού εισπράξαμε ύβρεις.
Και δεν φτάνει αυτό, η Πρόεδρος της Βουλής, δυναμίτισε, κυριολεκτικά δυναμίτισε τη συζήτηση, παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου Πρωθυπουργού.
Ελπίζω να γίνει σαφές και πιστεύω να έγινε σαφές, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον, να ανεχθεί μια τέτοια παράσταση, συντονισμένη από εκείνους οι οποίοι, δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό.
Εμείς αυτό δεν το επιθυμούμε και θα κάνουμε το παν για να μην γίνει ποτέ. Διότι το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων, είναι ότι στα δύσκολα μπορεί να είναι ενωμένοι και μπορεί ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει.
Αλλά να έρχεσαι για να συζητήσεις και να εισπράττεις ύβρεις, σε ένα περιβάλλον μάλιστα, όπου τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, όσο και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, έπαιζαν ένα ρόλο που δε θέλαμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει.
Όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ομιλεί σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  καταφερόμενος εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και μόνον, αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη την αποψινή συζήτηση. 
Είναι κρίμα, αλλά πιστεύω ότι επειδή ακριβώς ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να περιφρουρήσουμε την Βουλή των Ελλήνων, από τέτοια φαινόμενα απαράδεκτα, νομίζω ότι περάσαμε το μήνυμα και είναι η τελευταία φορά.