Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ανοίγει το Taxis Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης

 Τι πρέπει να προσέξετε στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης
Αθήνα
Η ώρα της Εφορίας έφτασε. Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών «φόρτωσε» το πρόγραμμα για να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις των εισοδημάτων και των κερδών του 2015 και περιμένει τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των διατάξεων που ψήφισε η Βουλή για την απαλλαγή των ανέργων από τα τεκμήρια διαβίωσης και την κοινή δήλωση όλων όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης για να ανοίξει την «πύλη» στο σύστημα Taxis.
Εφέτος πάνω από 6.000.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

O Κώστας Καραμανλής πέρασε το 3ήμερο του Ευαγγελισμού στη Γκούρα


Στην ορεινή Κορινθία βρέθηκε το 3ήμερο του Ευαγγελισμού ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής,  .
 Ο κ. Καραμανλής έφτασε την Παρασκευή το μεσημέρι οικογενειακώς με παρέα φίλων του στη περιοχή και κατέλυσε στο Αρχοντικό  Πρεδάρη στη Γκούρα...
Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο πρώην Πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό γιά το όμορφο φυσικό τοπίο του Φενεού, ενώ  είχε συναντήσεις με καλούς τους φίλους, όπου η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη νέων μελών της Νομαρχιακής επιτροπής Κορινθίας
Τέλος ο κ. Καραμανλής κατά ττην παραμονή του στη Γκούρα,δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γκούρας 
N.K.
ΦΩΤΟ: korinthostv.gr

Συρία: Προς Κουρδικό κράτος με αμερικανική υποστήριξη;

Image
 Πόσο μακριά βρισκόμαστε από την ίδρυση ενός Κουρδικού Κράτους; Ο πόλεμος στη Συρίας ίσως να έχει ως αποτέλεσμα την ίδρυσή του, με αμερικανική υποστήριξη, λένε παρατηρητές.
Εάν κάποιος επικεντρώσει την προσοχή του πάνω στον χάρτη τις περιοχές που βομβαρδίζουν οι Τούρκοι στην Συρία, θα καταλάβει ότι ο στόχος είναι η αποτροπή της κατάκτησης εδαφών από τους Κούρδους της Συρίας, που ενδέχεται να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός ενιαίου Κουρδιστάν.

Πάπας Φραγκίσκος: Να μην γυρίσει η Ευρώπη την πλάτη της στους πρόσφυγες

Πάπας Φραγκίσκος: Να μην γυρίσει η Ευρώπη την πλάτη της στους πρόσφυγες
Ο Πάπας Φραγκίσκος στο Πασχαλινό μήνυμά του Urbi et Orbi (στην πόλη και στον κόσμο) στον Άγιο Πέτρο Βατικανού κάλεσε τους πιστούς να χρησιμοποιήσουν το όπλο της αγάπης κατά της τυφλής βίας.
«Με τα όπλα της αγάπης, ο Θεός νίκησε τον εγωισμό και τον θάνατο» είπε ο 79χρονος αργεντινός Πάπας.
Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εμφύλιο της Συρίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη θα βάλουν τέλος στις εχθροπραξίες και κάλεσε την Ευρώπη να μην γυρίσει την πλάτη στους πρόσφυγες που ψάχνουν για μια καλύτερη τύχη σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Πασχαλινό μήνυμα Πάπα: Με τα όπλα της αγάπης η απάντηση στην τυφλή βία
Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί της Κυριακής τα μέτρα ασφαλείας, λόγω τρομοκρατία ήταν δρακόντεια στο Βατικανό, ωστόσο, χιλιάδες αρνήθηκαν να υποκύψουν στο φόβο και έσπευσαν από νωρίς στον Άγιο Πέτρο για να ακούσουν τον ποντίφικα. Μεταξύ των πιστών και ο τέως βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β' με την ιταλίδα σύζυγό του, Πάολα..
 








Συλλέκτης τίτλων, ο Ολυμπιακός! Το πήρε κι αυτό , νίκησε την Κηφισιά 3-0 σετ και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία του.

 Συλλέκτης τίτλων, ο Ολυμπιακός! Το πήρε κι αυτό

Αφησε εκτός τον κάτοχο του τίτλου ΠΑΟΚ έπειτα από ένα μυθικό ημιτελικό και... καθάρισε την Κηφισιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο του μετά το φετινό Λιγκ Καπ. Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 σετ την Κηφισιά, στη Γλυφάδα.

Αυτό είναι το 15ο Κύπελλο της ιστορίας των "ερυθρόλευκων" που επιβλήθηκαν εύκολα στον τελικό της ελλιπούς (έπαιξε χωρίς τον Γιοβάνοβιτς). Ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός περιόρισε σημαντικά τα λάθη του και τελείωσε τη μαχήτρια Κηφισιά.  Οι Έγκλεσκαλνς, Σπίνου και Κοκκινάκη ήταν εξαιρετικοί επιθετικά και έδωσαν στους Πειραιώτες τις λύσεις που χρειάζονταν.


Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η τυπικά γηπεδούχος Κηφισιά): 19-25, 23-25, 22-25

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Κόβαλτσουκ, Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης, Μπίσετ, Παπαγγελόπουλος / Στεφάνου (λ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιάτσα ): Φιλίποφ, Έγκλεσκαλνς, Κοκκινάκης, Όγκουρτσακ, Σπίνου, Σουλτανόπουλος / Ταμπουρατζής (λ).

Με οδηγό τον Μαρουκάκη η Λάρισα - Τα Χανιά βρήκε αργα τα χρήματα...

 Με οδηγό τον Μαρουκάκη η Λάρισα (vid)


Απίστευτα πράγματα στα Χανιά με το παιχνίδι μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Κέρκυρας για την 25η αγωνιστική της Football League να μην διεξάγεται καθώς ο διαιτητής Γρατσάνης έκλεισε το φύλλο αγώνα.

Ο ΑΟ Λουτρακίου νίκησε στη Χίο και κλείδωσε την παραμονή του στη Γ΄ Εθνική

 http://www.stoplekto.gr/wp-content/uploads/2015/01/ao-loutrakiou-panargeiakos.jpg
Νίκη τίτλου με σκορ 1-0 σημείωσε η ΑΕ Σπάρτη μέσα στη Βάρδα επί του  τοπικού ΠΑΟ  και πλέον η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου, μετά και τη συντριβή του Παναργειακού ( τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες) μέσα στην Μυτιλήνη από τον Αιολικό με 4-2 είναι πια μια ανάσα από την άνοδο στην Β’ Εθνική.
 Νίκες σημείωσαν επίσης στην 21η αγωνιστική,το φοβερό Λουτράκι με σκορ 0-1 στην Χίο επί του Κανάρη αλλά και η Δόξα μέσα στη Νέα Μανωλάδα με 2-0 επί του Λεβάντε , κλειδώνοντας έτσι και οι δυο τους και φέτος την παραμονή τους στην κατηγορία. 
Ο Παναρκαδικός στην Τρίπολη νίκησε εύκολα την Καλαμάτα με 2-0 , η οποία κινδυνεύει   από την νέα χρονιά να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Μεσσηνίας Την ίδια ώρα ο Βύζας στα Μέγαρα επικρατούσε με 1 - 0 της Χαλκίδας  
 Τέλος η Ερμιονίδα  πήρε  τρίποντο στά "χαρτιά" από τον Ηρακλής Ψαχνών.


21η αγωνιστική
 Αιολικός - Παναργειακός  4 - 2
 Βύζας Μεγάρων - Χαλκίδα 1 - 0
Δόξα Νέας Μανωλάδας - ΑΟ Λεβάντε  2 - 0
  Ηρακλής Ψαχνών - Ερµιονίδα  0 - 3 α.α.
Κανάρης Νενήτων - ΠΑΟ Λουτρακίου 0 - 1
 Παναρκαδικός - Καλαμάτα  2 - 0
 ΠΑΟ Βάρδας - Σπάρτη 0 - 1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.
Σπάρτη




27-14

43
2.
Παναργειακός




34-22

40
3.
Παναρκαδικός




32-14

39
4.
Αιολικός




38-20

37
5.
ΠΑΟ Λουτρακίου




30-18

35
6.
Δόξα Νέας Μανωλάδας




26-22

34
7.
ΠΑΟ Βάρδας




27-22

32
8.
Χαλκίδα




22-12

30
9.
Ερµιονίδα




27-22

29
10.
Καλαμάτα




20-19

25
11.
Βύζας Μεγάρων




19-37

24
12.
ΑΟ Λεβάντε




18-43

14
13.
Κανάρης Νενήτων




13-34

13
14.
Ηρακλής Ψαχνών




  7-38

 4

Παλμύρα: Ρωσικά μαχητικά καταστρέφουν 8 διοικητικά κέντρα των τζιχαντιστών

Παλμύρα: Ρωσικά μαχητικά καταστρέφουν 8 διοικητικά κέντρα των τζιχαντιστών

Οι ρώσοι φέρεται να έχουν εξουδετερώσει κάθε ίχνος τζιχαντιστή στην Παλμύρα. Μετά την ανακατάληψη της πόλης απο τον συριακό στρατό σήμερα το πρωί τα ρώσικα αεροσκάφη δεν έχουν σταματήσει.
Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Αγρίλι Μεσσηνίας- το κάστρο των παραμυθιών

Αγρίλι Μεσσηνίας το κάστρο των παραμυθιών

Το κάστρο των παραμυθιών, που βρίσκεται στον Αγρίλη Φιλιατρών, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη, εμπνεύστηκε και κτίσθηκε, τον περασμένο αιώνα από τον καταγόμενο από τα Φιλιατρά, ιατρό Χάρυ Φουρνιέ (το αληθινό του όνομα είναι Χαράλαμπος Φουρναράκης). Έναν άνθρωπο που όπως φαίνεται λάτρευε το παραμύθι..Η εικόνα του κάστρου μοιάζει να έχει "ξεπηδήσει" από άλλες εποχές, που όλοι μας- λίγο ή πολύ, έχουμε ταξιδεύσει νοερά: σε κάστρα που ζούσαν νεράιδες και ξωτικά Το κάστρο- μαζί με το τεράστιο άλογο που βρίσκεται στο πλάι του, ο Δούρειος Ίππος, στο εσωτερικό του παλιά, είχε βιβλιοθήκη, αλλά και οι τεράστιες επιβλητικές φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, μαζί με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, φτιάχτηκε «για να θυμίζει σε όλους μας, έτσι με την θωριά του, τα παραμύθια που γλυκά μάς έλεγε η γιαγιά μας». Η ιδιοκτησία του μεταβιβάστηκε στο Μορφωτικό Σύλλογο «Πυρσό» το 1984.



Η θεά Αθηνά με το κεφάλι της Μέδουσας.
Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς σήμερα να θαυμάσει τους εσωτερικούς του θησαυρούς. Το γιατί αποτυπώνεται εύστοχα στην παρακάτω ιστορία:

Τα δέκα «καλύτερα» αυθαίρετα – Απίστευτα κτήρια σε όλη την Ελλάδα (φωτο)

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα βρίθει από αυθαίρετα κτίσματα. Όπου και αν βρίσκεται κανείς, στο βουνό, στη θάλασσα, ακόμα και μέσα στην πόλη είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσει ένα η περισσότερα τέτοια κτήρια.
Παρακάτω, θα δείτε  μερικά από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα αυθαιρέτων όπως  παρουσιάζονται στη σελίδα “Biennale Αυθαιρέτων” στο facebook τα οποία προκαλούν απορία αλλά και ορισμένες φορές άφθονο γέλιο.

"Σάρωσε" στην Αλάσκα ο Μπέρνι Σάντερς, "πάγωσε" η Χίλαρι Κλίντον

Ο Μπέρνι Σάντερς κέρδισε τις προκριματικές των Δημοκρατικών στην Αλάσκα

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στην Αλάσκα.
Ο Σάντερς ελπίζει ότι θα αναδειχθεί νικητής και στις άλλες δύο Πολιτείες όπου ψηφίζουν σήμερα (26/3) οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού κόμματος, τη Χαβάη και την Ουάσινγκτον, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του στην κούρσα για το χρίσμα.
Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC, ο Σάντερς κερδίζει την Αλάσκα με ποσοστό 79% έναντι 21% για την Κλίντον. Η Πολιτεία αυτή αναδεικνύει 16 εκλέκτορες.
Η Κλίντον προηγείται μέχρι στιγμής του Σάντερς στον αριθμό των εκλεκτόρων, έχοντας εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών περίπου 300 περισσότερους από τον αντίπαλό της.
Αν συνυπολογιστούν και οι “σούπερ-εκλέκτορες”, δηλαδή τα στελέχη του κόμματος που μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τον υποψήφιο που προτιμούν, συγκεντρώνει 1.690 εκλέκτορες έναντι 946 για τον Σάντερς.
Για να κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο, ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 2.382 εκλέκτορες.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρωτελευταία στροφή στη Γ΄ Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgykLEwzStVswnGZna7YCaWD2o_zS0551p8hq1JPuCicaSNrhr5Impos2Jy8d47aVWzJSnw_6gSoSB5-2T6RBd8RbwIbOtDXLP5vk40frc1f9wGZj5Hs7NBM4Mjv2psAlqdKe4QWQhWiamR/s500-c/13108.jpg
Πρωτελευταία στροφή στο πρωτάθλημα των  ομίλων  της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας, αποτελεί η σημερινή 21η αγωνιστική.

Στη Γ1 Κατηγορία ο ήδη  πρωταθλητής Α.Ο Ρομά αντιμετοπίζει στα Εξαμίλια τον ΑΟ Σολωμού, ενώ οι διεκδικητές της δεύτερης θέσεις ανόδου Περαχώρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Σοφικό ΄05, ενώ ο Αστέρας Κορίνθου , στο Συνοικισμό, αγωνίζεται με τον ΑΣ Λουτρακίου

Η 21η αγωνιστική
ΑΟ ΡΟΜΑ- ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ -ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 0 - 3 α, α.
 ΣΟΦΙΚΟ '05 -ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Στη Γ2 Κατηγορία ο ήδη πρωταθλητής Άρης Βοχαϊκού αντιμετωπίζει τον Αίαντα Κορίνθου, ενώ ο δευτεροαθλητης Φωκας Αρχαίων Κλεωνών υποδέχεται τον Ασπρόκαμπο, Ο Πανευρωστινιακός υποδέχεται τον Α.Ο Λαύκας, ενώ η Λυκοποριά αγωνίζεται εκτός έδρας με τον ΑΟ Λεχαίου.

Η 21η αγωνιστική
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ -ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ -ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ -ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
 ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ -ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΛΑ

Ο λόγος βέβαια για την μαθήτρια που παρήλασε στην Αθήνα φορώντας την μαντήλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας;
Ασφαλώς δεν θα αναφερθούμε στην κοπέλα που είναι ανήλικη κατά πάσα πιθανότητα και πολύ καλή μαθήτρια μάλλον, από την θέση που κατείχε στην γραμμή παρελάσεως. Πολλοί αλληλέγγυοι των προσφύγων και γενικά των δυστυχισμένων μεταναστών – γιατί ο κάθε πρόσφυγας και μετανάστης, στην πατρίδα του θέλει να μείνει – πίστεψαν ότι η πράξη αυτή αφυπνίζει την κατάσταση των προσφύγων στην χώρα μας, αλλά και την σχέση τους με τον ελληνικό λαό. Ασφαλώς και τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο όρος αλληλεγγύη δεν έχει σχέση με τον μικροαστικό όρο της φιλανθρωπίας, ο όρος Αλληλεγγύη σημαίνει δούναι λαβείν, άρα θα πρέπει να υπάρχει αυτή η σχέση για να υποστηρίζουμε την Αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες ή μετανάστες. Κι εδώ να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, απλά άνθρωποι κυνηγημένοι χωρίς κρατικά έγγραφα, αφού δεν μπορούσαν να τα έχουν επειδή κινδύνευε η ζωή τους.

ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ

Μία η Μακεδονία η ελληνική, η Μακεδονία του Πάνου Καμμένου. Μία η Μακεδονία η άλλη, η Μακεδονία του κ.Μουζάλα. Μία η Μακεδονία η πρώην και μία η Μακεδονία των άλλων.
Όπως βαράει τα νταούλια ο Αλέξης ο Τσίπρας ο επαναστάτης, στο τέλος θα χάσουμε το μέτρημα με τις Μακεδονίες θα χάσουμε και την Ελλάδα στην παραζάλη. Τη Θράκη, την Ήπειρο, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, τι να κάνουμε με δαύτους. 
Ο Στρατός μαγειρεύει, η Εκκλησία αγορεύει και η πολιτική υπονομεύει. Στη μέση ο λαός στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ στον παραλογισμό και ΑΝΕΛ στον παγκόσμιο πρωταθλητισμό κυβίστησης. Με άγνοια κινδύνου ο λαός απολαμβάνει τα μεσημεριανά και τα γυράδικα περήφανος γα την καταγωγή του και την επί πιστώσει διαιώνισή του. Για πληρωμή των γραμματίων κουβέντα ουδεμία. Ούτε η Κύπρος δεν μας συγκινεί. Εμείς είμαστε μία άλλη χώρα, μόνη σε όλη την υφήλιο. Σε λίγο ίσως το Σουδάν και η Βόρεια Κορέα μας φτάσει στον πατριωτισμό.
Ημέρες αριστοφανικής κωμωδίας ζει η Ελλάδα θάβοντας στα μπαούλα και κάτω από το αγαπημένο χαλί της προδοτικής Μεταπολίτευσης τις τραγωδίες, παλιές και επερχόμενες.
Ο ελληνικός λαός είναι το θύμα μίας κακόγουστης στημένης φαρσοκωμωδίας της ιστορίας που τον έχει πρωταγωνιστή ως σε ένα τσαντίρι της Ανατολής. Έναν νομάδα της σύγχρονης ιστορίας που ταξιδεύει πια μακριά από την ξεχασμένη πατρίδα του με τα γυναικόπαιδα φυλακισμένα. Τα ελληνικά νιάτα παιδιά των φαναριών του παγκόσμιου χωριού.
Χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή.
«Στα τέσσερα εμείς δεν πέφτουμε» φωνασκούσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που μπέρδεψε την άμυνα με την υποχώρηση και τρέχει και δεν φτάνει τώρα να υπερασπιστεί τη δόλια την πατρίδα. Τους ανεξάρτητους Έλληνές του που και αυτοί ακόμα δεν γνωρίζουν πόσες Μακεδονίες αναγνωρίζουν.

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ

“Κάθε έξι μήνες θα παραιτούνται οι εκλεγμένοι βουλευτές της, ώστε να εκπροσωπηθούν και να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εμπειρία όσο το δυνατό περισσότερα στελέχη.”

“Δίνουμε το παράδειγμα ότι ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι να στρογγυλοκαθίσει σε μια καρέκλα για 4 χρόνια δημιουργώντας το δικό του «μαγαζάκι» και τη δική του «πελατεία»”


Ένας πολιτικός της σειράς και ο Βασίλης Λεβέντης, που άλλα έλεγε προεκλογικά και «περί άλλων τυρβάζει» τώρα.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ

Τη θλιβερή εικόνα του παρουσίας χωρίς το σταυρό του στους μετανάστες της Ανατολής δικαιολόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμος με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

«Κόκκινες γραμμές» μνημόνευσε και αυτός θυμίζοντάς μας τον άθεο Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, προασπιζόμενοι αμφότεροι το εθνικό μας συμφέρον με τη δική τους ερμηνεία. Τη δημιουργική ασάφεια της θρησκευτικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας ενδεχομένως.

Οι άγνωστοι ήρωες του 1821: Ο Αντιστράτηγος Χατζηγιάννης Μερτζέλλος

GREECE 1821 
Γράφει ο 
Αναστάσιος Λυμπερίου
 Οικονομολόγος, 
Αναλυτής Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων

Ο Χατζηγιάννης Μερτζέλλος ή Σοφικίτης * γεννήθηκε περίπου το 1791 στο Σοφικό Κορινθίας και καταγόταν από αγροτική οικογένεια.
Νωρίς εγκατέλειψε τη πατρίδα του και μετανάστευσε στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ελπίζοντας να βρει ένα καλύτερο μέλλον.
Εκεί κάλεσε και τον αδελφό του, Αθανάσιο Μερτζέλλο, τον όποιο και προσέλαβε στις επιχειρήσεις του. Το 1810 νυμφεύτηκε τη συμπατριώτισσα του Αικατερίνη με την οποία απέκτησε 4 αγόρια και μια θυγατέρα.
Παραμονές της Επαναστάσεως μυήθηκε στη Φιλική εταιρεία, συναισθανόμενος τη σπουδαιότητα της στιγμής για το ξεσηκωμό του Έθνους που πλησίαζε. Με δικά του χρήματα έστειλε τον αδελφό του Αθανάσιο στην Κορινθία για να προετοιμάσει το έδαφος για την Επανάσταση και τους συγχωριανούς του Σοφικίτες για το Μεγάλο Αγώνα**.

Οι νέες αντικειμενικές αξξίες ακινήτων στο Ξυλόκαστρο



http://s.kathimerini.gr/resources/2014-07/xylokastro001-thumb-large.jpg
ΔΗΜΟΣ: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΟΙΚΙΣΜΟΣ:ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΤΙΜΕΣ ΖΩΝΩΝ(Τ.Ζ)-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΑΖώνη: Γραμμικές
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Κ.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Σ.      1250€ (1500€)

Β Ζώνη: Γραμμικές
ΑΓ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ (από Κ. Καραμανλή μέχρι Ηρώου)ΗΡΩΟΥ (από Ι. Ιωάννου μέχρι Αγ. Μακαρίου)ΙΩΑΝΝΟΥ Ι. (από Ανώνυμο 15 μέχρι Σταματούλη-Ηρώου)               1150 € (1350€)

Β Ζώνη: Γραμμικές
ΑΓ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ (από Κ. Καραμανλή μέχρι Ηρώου)
ΗΡΩΟΥ (από Ι. Ιωάννου μέχρι Αγ. Μακαρίου)
ΙΩΑΝΝΟΥ Ι. (από Ανώνυμο 15 μέχρι Σταματούλη-Ηρώου)    1150€ (1350€)

Γ Ζώνη:
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-Σ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2-ΣΥΘΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ-Κ.ΤΣΑΛΔΑΡΗ-Ι.ΙΩΑΝΝΟΥ-Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ   1000€
(1150€)

Δ Ζώνη:
ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ-Π.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 14-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 3-
ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ                          900€(1000€)

Ε Ζώνη:
Ι.ΙΩΑΝΝΟΥ-Κ.ΤΣΑΛΔΑΡΗ-ΑΔΡΙΑΝΟΥ-ΣΥΘΑΣ-ΑΓ.ΛΟΥΚΑ-ΝΟΤΑΡΑ-
ΠΗΛΕΩΣ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 15-Ι.ΙΩΑΝΝΟΥ      800 €(850€)

ΣΤΖώνη:
ΝΙΚΗΤΑΡΑ-ΠΗΛΕΩΣ-ΝΟΤΑΡΑ-ΑΓ.ΛΟΥΚΑ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 17-ΜΟΥΣΟΥΡΑ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 16-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 15-ΝΙΚΗΤΑΡΑ             700€ (750€)

Ζ Ζώνη :
ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ-Π.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 5-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗ-
ΙΑΣΩΝΟΣ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 4-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 3-ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ   650€ (700€)

Η Ζώνη:
Π.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 6-ΑΝΩΝΥΜΟΣ 18-Π.Ε.Ο.ΠΑΤΡΩΝ
600 (650€)