Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Εθνικό Θέατρο: Live streaming ο «Γυάλινος Κόσμος» – H Λένα Παπαληγούρα μιλά για το ρόλο και τους φόβους της

  

Είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Μας έχει χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες, έχοντας μάλιστα διακριθεί με σπουδαία βραβεία.

Πριν από οχτώ χρόνια της απονεμήθηκε η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη ως η καλύτερη νεαρή ηθοποιός. Σήμερα, πιο δημιουργική και πιο ώριμη καλλιτεχνικά, μητέρα δύο αγοριών, επανέρχεται στη μεγάλη της αγάπη, στη θεατρική σκηνή.

Ο λόγος για τη χαρισματική ηθοποιό Λένα Παπαληγούρα.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ( 29 νέα κρούσματα) στην Πελοπόννησο .

 

Δώδεκα (12) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Επίσης 17 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στην Π. Ε. Αχαΐας , ενώ δεν κατεγράφησαν νέα για τέταρτη σερί ημέρα στη Π. Ε. Ηλείας.

Σήμερα   19 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 29 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 5.038 ( 2.717 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τρίτη 19 /1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (17),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (4), Ηλείας (-), Αργολίδας (4 ) , Αρκαδίας (1) και Λακωνίας (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.826  (18)

Π.Ε. Κορινθίας            746   (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας          716    (0) 

Π.Ε. Αργολιδας           540    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 481    (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας            401    (0)

Π.Ε. Λακωνίας           318    (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 19/01: 566 νέα κρούσματα, 30 νεκροί και 320 διασωληνωμένοι.Ο χάρτης της διασποράς

  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν  566 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική εντοπίζονται σχεδόν τα μισά από τα συνολικά 566 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική διαγνώστηκαν 256 νέες μολύνσεις, ενώ 72 κρούσματα καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο οδικό δικτυο της Πελοποννήσου. Με αλυσίδες η κίνησης οχημάτων σε ορεινούς δρόμους στην Αρκαδία.

  

ΚΑΝΟΝΙΚΑ διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις περισσότερες Περιφερειακές  Ενότητες της  Πελοποννήσου σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της Αστυνομίας. Χωρίς προβλήματα κανονικά διεξάγεται στο οδικό δίκτυο των νομών Κορινθίας , Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Προβλήματα από το παγωμένο χιόνι  υπάρχουν  μόνο σε κάποιους ορεινούς δρόμους στην Αρκαδία , όπου  η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και μόνο, ως εξής.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι και ο ειδικός φρουρός

  

Ολοκληρώθηκαν, το μεσημέρι της Τρίτης, οι απολογίες των δύο ανήλικων, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τον ξυλοδαρμό σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ την περασμένη εβδομάδα, καθώς και του αστυνομικού συγκατηγορουμένου τους, με ανακριτή και εισαγγελέα να ορίζουν περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση για τους δύο μαθητές.

Τετράωρη στάση εργασίας των ηλεκτροδηγών του τραμ την Τετάρτη

 Τετράωρη στάση εργασίας των ηλεκτροδηγών του τραμ την Τετάρτη 

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, από τις 10:00 π.μ. έως 14:00 οι εργαζόμενοι στο τραμ. Την «προειδοποιητική στάση εργασίας» εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, διαμαρτυρόμενο για τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος τηλεματικής του Μέσου.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε η ηθοποιός Πένυ Σταυροπούλου

 Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε η ηθοποιός Πένυ Σταυροπούλου 

Η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου πέθανε σε ηλικία 60 ετών, βυθίζοντας και πάλι στο πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο.

Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας στο facebook αποκαλύπτοντας πως σύμφωνα με πληροφορίες νικήθηκε από τον καρκίνο.

Απίστευτες ιστορίες πίσω από τις ορκωμοσίες Αμερικανών προέδρων: Ο φυγάς, ο εκδικητής και οι απόπειρες δολοφονίας

  

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα είναι ο πρώτος που μποϊκοτάρει την αυριανή τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν, αλλά η απουσία του από την τελετή θα είναι η πρώτη μετά το 1869.

Στην πραγματικότητα πολλές ορκωμοσίες προέδρων στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με κάποιες από αυτές να εξελίσσονται επεισοδιακά.

Μια καινούρια μεγάλη εργολαβία για την κατασκευή αγροτικής οδοποιίας ξεκίνησε στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

 

Λουτράκι, 19 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ


Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ξεκίνησε από το Σέλκι Περαχώρας και οι εργασίες αφορούν στη «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε αγροτικούς δρόμους εντός των ορίων του Δήμου», προϋπολογισμού 799.800,00€.

Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση εννέα τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 5.308,95 μ. που αφορούν σε υφισταμένες οδούς, με