Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Επιστρέφουν στο τοπικό Π.Α.Ο Λουτράκι και Πέλοπας Κιάτου

Την ήττα γνώρισε στο τελευταίο παιχνίδι ο πρωταθλητής του έβδομου ομίλου Αστέρας Μαγούλας και μάλιστα στο γήπεδό του από τον Παναργειακό με 1-0 (στο φινάλε οι κυανόλευκοι έχουν ρεπό). Βέβαια αυτό μικρή σημασία έχει για τους ανθρώπους της ομάδας της Μαγούλας που γιόρτασαν με τον κόσμο τους την άνοδο στην Γ' Εθνική. Στο 46' ο Χοτζάι με σουτ νίκησε τον Αγριμάκη ενώ στο 75' ο Παναργειακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσαούση.
Στον Πόρο και στον Αγιο Ανδρέα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο την Κυριακή αναφορικά με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Ο Πόρος νίκησε με 3 - 1 τον Πανναυπλιακό και παρέμεινε στην κατηγορία. Αντίθετα η ομάδα του Ναυπλίου υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα Στην Αρκαδία, οι Βρασιές και η Δάφνη Ερυθρών μοίρασαν βαθμούς και γκολ και παραμένουν στην κατηγορία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ- ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 0 – 1
ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΑΟ- ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ 0 -1
ΒΡΑΣΙΕΣ- ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 1 – 1
ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡ.- ΑΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝ. 1 – 1
Α.Ο. ΠΟΡΟΥ- ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 3 – 1
ΧΑΛΚΙΣ Α.Ο- ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 4 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 0 – 3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αστέρας Μαγούλας       32 76
Ενωση Μιδέας               30 69
Θήβα                              31 67
Λουκισίων Α.Ο.             31 53
Χαλκίδα                          31 49
Παναργειακός                 31 49
Πόρος                             31 48
Βρασιές                          31 44
Δάφνη Ερυθρών             31 44
Πανναυπλιακός              31 39
ΠΑΟ Λουτρακίου          31 37
Παναρκαδικός                31 35
ΑΕΚ Ερμιονίδας            31 28
Αίας Παραλίας               31 28
Πέλοπας Κιάτου            31 25
Δήλεσι                           30 20
Αστέρας Δρεπάνου        31 19

ΟΥ ΚΛΕΨΕΙΣ

onsports.gr

Τα πήρε όλα ο Διαμαντίδης! Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μακάμπι με 78-70 και στέφθηκε για 6η φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Οι «πράσινοι» ήταν σταθεροί στην απόδοση τους και στα δυο παιχνίδια και δίκαια έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.  Στρατηγός ο MVP Διαμαντίδης, καθοριστικοί οι Σάτο και ο Μπατίστ.
Ένας «μεγάλος» Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κι απόψε στο «Παλάου Σαν Ζόρντι» και δε σταμάτησε μπροστά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης. Οι οπαδοί του τραγουδούσαν στις κερκίδες και οι παίκτες του «αρχιτέκτονα των επιτυχιών» Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πανηγύριζαν στο παρκέ την κατάκτηση του έκτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της ομάδας. Νωρίτερα, οι «πράσινοι» νίκησαν με 78-70 τους Ισραηλινούς και πριν ακόμη ο Σάτο με τις δύο εύστοχες βολές του γράψει το τελικό σκορ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και οι έτεροι «πράσινοι» είχαν αρχίσει τις αγκαλιές και να... στήνουν το χορό.
Με τον αρχηγό του να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και να κάνει τα πάντα, να σκοράρει 16 πόντους, να παίζει εκπληκτική άμυνα και να κερδίζει επτά φάουλ και να μοιράζει και εννέα ασίστ, οι Πρωταθλητές Ελλάδος ανέβηκαν ξανά στο θρόνο της Ευρώπης, την ώρα που ο «Μήτσος» είχε δείξει εξ αρχής ότι δε θα άφηνε να του ξεφύγει το τρίτο του ευρωπαϊκό. Δεν ήταν μόνο MVP του τελικού, αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης. Σημαντικότατη ήταν και η συμβολή του Μάικ Μπατίστ (18π.), και των Σάτο (13π.), Νίκολας (14π.), αλλά και του εξαιρετικού Φώτση και των άλλων παιδιών, οι οποίοι έβαλαν όλοι το χεράκι τους για να φτάσει η ομάδα στη μεγάλη στέψη και φυσικά του κορυφαίου Ευρωπαίου τεχνικού Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Μπλούθενταλ 14 (3), Ελιάχου 10, Πνίνι 8, Μπούρστάιν, Έιντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 11 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4.

Ο Ολυμπιακός διέσυρε τον Παναθηναϊκό και στέφθηκε πρωταθλητής στους εφηβους.

Ο Ολυμπιακός διέσυρε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το πρωτάθλημα στους εφηβους. Οι "ερυθρόλευκοι" αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και με χατ τρικ του Λυκογιάννη να φτάσουν στην εμφατική νίκη με 5-2!.
Στο 6' ο Μαραθιανός άνοιξε το σκορ, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Ανδριόπουλος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Μπαντούνας και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του.
Η απάντηση του Ολυμπιακού δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα ο Μπαντούνας στο 24' εξιλεώθηκε για το λάθος του μειώνοντας σε 2-1 και στο 36' ο Λυκογιάννης με δυνατό σουτ από αριστερά έφερε το ματς στα ίσα.
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον Παναθηναϊκό στο 43' όταν ο Καστράτι αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λυκογιάννη. Ο Ολυμπιακός έχοντας την αριθμητική υπεροχή πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, χάρη στο τέρμα του Λυκογιάννη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.  Ο τελευταίος ολοκλήρωσε την εκπληκτική του εμφάνιση και το χατ τρικ στο 57' με φάουλ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-2. Η αριθμιτική ισοοροπία αποκαταστάθηκε στο 73' όταν ο Κρητικός πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Βέργο να γράψει στο 88' το τελικό 5-2.
Ολυμπιακός (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Πάντος, Μουσκάι, Σωτηράκος, Παπαδιώτης (62' Π. Γεωργιάδης), Κρητικός, Διβανές (82' Κουκουράκης), Γκίνο (89' Γιαννόπουλος), Ιωαννίδης (71' Βέργος), Βουτσιώτης (64' Γκόγκιτς), Λυκογιάννης, Μπαντούνας.
Παναθηναϊκός (Βαγγέλης Σάμιος): Αναγνωστόπουλος, Φαφούτης (82' Κρασώνης), Βόσδου, Ρισβάνης, Καστράτι, Ανδριόπουλος, Γκαμάλ, Δώνης, Μαραθιανός (68' Ντάγκρας), Σταματάκης (46' Ομεράι), Γιαννιτσάνης.
novasports.gr

Πρωταθλήτρια η Παναχαϊκή. Στα μπαράζ ανόδου Βύζας και Ηρακλής Ψαχνών


«Μεθυσμένη» πολιτεία μοιάζει η Πάτρα, καθώς η Παναχαϊκή έκανε αυτό που… έπρεπε, επικράτησε με 4-2 του Πλατανιά και πανηγύρισε την άνοδο στην Football League.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ θα μπορούσαν να πάρουν… κεφάλι στο σκορ. Ο Κυβελίδης έκανε ένα πολύ καλό σουτ, ωστόσο,  έδιωξαν οριακά, πάνω στην γραμμή της εστίας, οι παίκτες του Πλατανιά
Παρ’ όλα αυτά, η Παναχαϊκή στο 29’ κατάφερε να βρει τον… δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο Ντίνα βρήκε πολύ ωραία τον Καραγιάννη και ο τελευταίος με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Ωστόσο, στο 39’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια.
Ο Μιρτσέτα σούταρε έξω από την περιοχή της Παναχαϊκής και η μπάλα πήγε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Χάχαλη, για το 1-1.
Στην επανάληψη, ο σύλλογος της Πάτρας μπήκε αποφασισμένος, για να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ.
Ο Ατματζίδης, μάλιστα, στο 54’ έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει, ωστόσο, το σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Ωστόσο, στο 63’ ο Φούφουλας, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Καραγιάννη και με πλασέ, διαμόρφωσε το 2-1.
Παρ’ όλα αυτά, η Παναχαϊκή δεν σταμάτησε εκεί και πέντε λεπτά αργότερα ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ με τον Ουρτάδο, ενώ ο Καραγιάννης στο 82’  «έγραψε» το 4-1.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Προβατίδης στο 90’, ενώ με τη λήξη του αγώνα ξεκίνησε το… πάρτι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Παναχαϊκή.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μαντάκης (Ημαθίας).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Χάχαλης, Δαμιανίδης, Ντίνας, Ιωάννου, Κοιλιάρας, Λαμπρόπουλος, Κοκλιώτης, Ουρτάδο (87’ Δελαπόρτας), Ατματζίδης (63’ Λουμπαρδέας) , Κυβελίδης (21’ λ.τρ Καραγιάννης), Φούφουλας.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Λιούρδης (89’ λ.τρ Δασκαλάκης), Πότσι, Μονάφο, Αθανασιάδης (75’ Τσοντάκης), Κατσικοκέρης, Κατρανίτσας, Μαρτσάκης, Παληγεώργος, Μιρτσέτα, Προβατίδης, Τζάνης.
Στα μπαράζ της ανόδου θα είναι οι Βύζας Μεγάρων και Ηρακλής Ψαχνών, καθώς οι Μεγαρείς πήραν το μεταξύ τους ντέρμπι με 1-0 και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους.
Ο Ηρακλής Ψαχνών ηττήθηκε από τον Βύζαντα Μεγάρων (0-1), αλλά φωνάζει για τη διαιτησία του αγώνα.
Συγκεκριμένα η ομάδα της Εύβοιας θεωρεί ότι κακώς της ακυρώθηκε, ως οφσάιντ, γκολ που ειχε πετύχει ο Ρεπετσάς με κεφαλιά στο 22'. Αυτή η φάση αποπροσανατόλισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ακούγοντας τα... άσχημα μαντάτα από την Πάτρα δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλύτερο στην επανάληψη.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Σέγγος (1') έχασε καλή ευκαιρία, ενώ στο 8' ο Ντελέκος δεν κατάφερε και πάλι να πετύχει τέρμα.
Ο Βύζας μπόρεσε να κλέψει το ματς προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Όκουε στο 83' πέτυχε το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων.
Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ο Πανηλειακός, επικρατώντας της Ρόδου με 2-1 στο δημοτικό στάδιο του Πύργου, όπου βρέθηκαν περίπου 100 φίλοι της ομάδας.
Στο 13' έγινε η πρώτη καλή φάση του αγώνα, αφού μετά τη σέντρα του Κοτσώνη από δεξιά, ο Λαμπρογεώργου έπιασε την κεφαλιά και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σουμουλίδης. Στο 17΄η σέντρα σουτ του Αντωνίου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 51΄ άνοιξε το σκορ για τον Πανηλειακό, με τον Γιάννη Σωτηρόπουλο να μπαίνει στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ να κάνει το 1-0. Ένα λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Λαμπρογεώργο, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Η Ρόδος μείωσε το 54΄με τον Γήτα, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητές: Παπαγεωργίου (Αρτας), Τίκας (Ηπείρου), Διαμαντής (Ηπείρου).
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Αντωνίου, Αντωνόπουλος, Κοτσώνης, Θωνιάτης, Μπράβος, Σωτηρόπουλος Ι. (83' Τσουκαλάς), Λαμπρογεώργος, Σωτηρόπουλος Δ.(78' Παπαγεωργίου, λ.τ. 88' Αργυρόπουλος), Νικολόπουλος, Κολόκας
ΡΟΔΟΣ: Σουμουλίδης, Καντιμοίρης Σταμ.(70' Μπιμπίρης), Ανωγειανάκης, Σκαρλάτος, Καραγιαννίδης, Κεφαλούκος, Γήττας (87' Παπαδημήτρης), Μαραγκουδάκης, Καντιμοίρης Γεωρ., Τσιφλίδης (λ.τ. 46' Παπαδόπουλος), Κακλαμάνος.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Κόρινθος, η οποία επικράτησε του Ασπροπύργου με 4-1 για την 30ή αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Football League 2.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κέρδισαν πέναλτι στο 3'. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιοσάτος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εσχάτη των ποινών και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.
Αντίθετα, η Κόρινθος ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον Ζάρκο στο 30', ο οποίος έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Έκαναν το 2-0 με τον Καφαντάρη στο 62', ωστόσο ο Ασπρόπυργος μείωσε με τον Λιοσάτο στο 83'.
Η Κόρινθος δεν ήθελε να κάνει δραματικό το ματς και στα τελευταία λεπτά φρόντισε να καθαρίσει το ματς. Το τελικό 4-1  διαμόρφωσαν οι Αράπογλου και Δημητριάδης στο 84' και το 92', αντίστοιχα.
Κόρινθος: Δημαράκης, Χουτσουλάκης, (76’ Στυλιανίδης), Φύλης, Νικολάου, Παπαευθημίου, Παππάς Σ. Ζάρκος, Μαντάς (60’ Αράπογλου) Δημητριάδης, Παππάς Χ. (54’Μπένος) Καφαντάρης.
Ασπρόπυργος: Σταθόπουλος, Σαλαπάτας, (59’ Φωσκόλος) Γαλάνης, Φυσαράκης, Λέντας, (68’ Κουβίδης), Γανοτής, 75’ Ρόππας, Καλοτρίδης, Λίγκος, Λιοσάτος, Βατίστας, Σπίρουλας
«Βροχή» έπεσαν τα γκολ στα Χανιά, όπου η ομώνυμη ομάδα επικράτησε εύκολα με 6-2 του Παναιγιάλειου, στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Football League 2.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την κρητική ομάδα ήταν ο Δρακάκης, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, ενώ η ομάδα των Χανίων ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κάτι που φαίνεται και από το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Δρακάκης είχε πολλά κέφια στο παιχνίδι και είχε την ευκαιρία να ανοίξει... λογαριασμό μόλις στο 2', όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννίκο (απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Παναγιάλειου).
Ωστόσο, στο 7' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πλασέ, μετά από πάσα του Τσάτσου. Η ομάδα του Αιγίου απάντησε γρήγορα και στο 10', μετά από λάθος του Μποτωνάκη, ο Χαϊκάλης με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
Ο Δρακάκης ανέλαβε δράση και στο 16', όταν μετά από κεφαλιά-πάσα του Μποτωνάκη, με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα, στο 18', ο Τσάτσος έκανε το 3-1, ενώ στο 33' ο Δρακάκης με το τρίτο προσωπικό του τέρμα, έκανε το 4-1 για την ομάδα των Χανίων.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 78' ο Τσάτσος «έγραψε» το 5-1. Ο Γωνιωτάκης στο 80' έκανε το 6-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 90' με τον Μπουλούμπαση, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 6-2.
ΧΑΝΙΑ: Χωραφάκης, Παπακαστρίσιος, Μποτωνάκης, Τσάτσος, Πλουσής (80' Ιασωνίδης), Δρακάκης (58' Γωνιωτάκης), Αντωνόπουλος, Κουλάκης, Περράκης, Βουρβαχάκης (68' Βασαδάκης), Ραπτάκης.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Γιαννίκος, Ρέλλας, Γεωργίου, Σανδραβέλης, Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Ραμπαβίλας, Μπουλούμπασης, Γραμματικόπουλος, Βασιλαντονώπουλος (67' λ.τ. Στάικος), Χαϊκάλης.


Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟ Ρουφ με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου στην Αθήνα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.  Δεν υπήρχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο Ρουφ, όπου η τοπική ομάδα υποδεχόταν τον ήδη υποβιβασμένο, Ολυμπιακό Χερσονήσου. Οι δύο ομάδες χωρίς άγχος έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν το προβάδισμα στο 12’ με τέρμα του Καφέ. Ωστόσο οι Κρητικοί δεν παράτησαν το παιχνίδι και στην επανάληψη έφτασαν στην ισοφάριση με τον Προβατίδη, παίρνοντας έναν βαθμό γοήτρου στην Αθήνα.


30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ                              4 -1
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ                  1-0
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                         4-2
ΠΑΟ ΡΟΥΦ - ΟΛ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ                                 1-1
ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ                                      6-2
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΡΟΔΟΣ                                              2-1
Κεραυνός Κερ. - Αίας Σαλαμίνας                                      0-3 α. α.
Αγ. Παρασκευή - Απόλλων                                                0-3 α. α.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναχαϊκή
48-20
61
2. Βύζας Μεγάρων
38-20
57
3. Ηρακλής Ψαχνών
41-24
56
4. Ρόδος
38-23
53
5. Πλατανιάς Χανίων
42-23
52
6. Κόρινθος
41-23
50
7. Απόλλων Σμύρνης
37-25
50
8. Παναιγιάλειος
29-32
43
9. Χανιά
42-40
42
10. Αίας Σαλαμίνας
34-39
40
11. ΠΑΟ Ρουφ
33-32
37
12. Πανηλειακός
24-26
37
13. Ασπρόπυργος
30-38
34
14. Ολυμπιακός Χερσον.
21-32
26
15. Αγία Παρασκευή
13-59
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-64
6

Αύριο εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος στο Ορεινό Χελυδόρι

Αύριο 9 Μαΐου εορτάζει , στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) η αξιόλογη ιστορικά εκκλησία του Αγίου Νικολάου , η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ.. Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα. Είναι η Εκκλησία που η φωτογραφία της κοσμεί την δεξιά πλευρά στη ονομασία το μπλοκ «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο τ. γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορέου κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος , η Εκκλησία είναι απλή Βασιλική και κατά το ήμισυ χωμένη στη γη ( κατεβαίνεις με τρία σκαλοπάτια ). Είσοδο έχει από τη βορεινή πλευρά, η δε πόρτα της εισόδου και μέχρι το Ιερό είναι καλυμμένη με υπόστεγο που στηρίζεται σε 4 τετράγωνες κολόνες κτισμένες από πέτρα (πωρόλιθο) , ενώ υπάρχει πάγκος πέτρινος στον οποίο εκτιθόντουσαν μετά τον εκκλησιασμό. Ο γυναικωνίτης εξωτερικά είναι χωμένος στη γη σε όλο το ύψος του, η δε είσοδος στο Ναό γίνεται από δυο ισόγειες πόρτες δεξιά και αριστερά. Υπήρχε προσκυνητάρι και μανάλι επάνω στον γυναικωνίτη, που χωρίζεται με ξύλινο πλέγμα με μικρές τρύπες , ώστε να μην φαίνονται οι γυναίκες από τον κυρίως ναό με τον οποίο επικοινωνούσε εσωτερικά με πέτρινη σκάλα.
Εξαιρετικής τέχνης είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο και οι φορητές εικόνες του για το οποίο ο Μητροπολίτης Κορίνθου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Μιχαήλ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του και είχε δώσει εντολές ώστε να στερεωθεί για να διατηρηθεί περισσότεροι. Οι Δεσποτικές και γενικά όλες οι εικόνες του Τέμπλου είναι ίδιες ακόμη και σε χρωματισμό με τις εικόνες του Καθολικού της Μονής του Προφήτη Ηλία, πιθανόν ν α είναι του ίδιου αγιογράφου, που όπως φαίνεται από επιγραφές της εικόνας της Παναγίας στο τέμπλο της Μονής , πρόκειται περ5ί του αγιογράφου «Αθανασίου Ιεροδιακόνου Κρητός» κατά το έτος 1758. Η Αγία Τράπεζα είναι καλυμμένη με κουβούκλιο ( πρεβετόριο), σύμφωνα με την αρχαία παράδοση. Κατά το έτος 1975 άγνωστοι , έκοψαν με πριόνι το Τέμπλο και έκλεψαν την Εικόνα του Χριστού και παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε. Τότε με εντολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και με πρότυπο την Εικόνα του Χριστού της Μονής του Προφήτη Ηλία ο αγιογράφος Νικόλαος Μυλωνάς αγιογράφησε νέα Εικόνα στις ίδιες διαστάσεις, δεν απεικονίζει όμως επακριβώς την παλιά ιδίως στο χρωματισμό.
Μέχρι μτο μ1972 υπήρχε στο Ναό Αντιμήνειον, που είχε βρεθεί σε ανακαίνιση του Ιερού με χρονολογία 1704 επί αρχιεπισκόπου Κορίνθου και πάσης Πελοποννήσου Γρηγορίου που τώρα βρίσκεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κορίνθου.
Ανατολικά του Ιερού υπάρχει αιωνόβιο κυπαρίσσι , ανυπολόγιστης ηλικίας , όπου ο Μαμωνάς είχε τοποθετήσει καμπάνα μικρή σε όγκο και βάρος , αλλά με πολύ δυνατό ήχο και μεγάλη αξία γιατί παρείχε , εκτός των άλλων μετάλλων και ασήμι σε μεγάλη ποσότητα. Η καμπάνα αυτή κατά το έτος 1914 την στιγμή που την χτυπούσαν έβαλαν το χέρι τους επάνω και αμέσως ράγισε, μειώθηκε δε αισθητά ό ήχος της . Το τότε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο μετέφερε την καμπάνα σε χυτήριο της Πάτρας όμως η νέα καμπάνα δεν είχε τα προσόντα της παλιάς. Το 1915 αγοράστηκε νέα μεγάλη καμπάνα την οποία οι νέοι της εποχής εκείνης μετέφεραν στους ώμους τους από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δερβενίου , στο Κούτο , μέσω Πύργου. Η μεταφορά Της Καμπάνας διήρκησε 15 συνεχείς ώρες και τοποθετήθηκε σε συστάδα 4 μεγάλων κυπαρισσιών. Το 1937 κατασκευάστηκε στη δυτική πλευρά του ναού καμπαναριό από μπετόν και σίδηρο που υπάρχει μέχρι σήμερα
Πολλά μας έχουν διηγηθεί παλαιότεροι για τα Πασχαλινά γλέντια , γάμους και βαπτίσεις που είχαν γίνει στον Άγιο Νικόλαο. Αξέχαστο ήταν το Πάσχα του 1912 που με το παλιό συνέπεσες την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού διότι έκανα Ανάσταση με χιόνι που είχε φτάσει μέχρι την θάλασσα. Η εκκλησία δεν λειτουργούσε τον Χειμώνα καθώς οι κάτοικοι ήταν μεταβατικοί, τον Χειμώνα στα Μεντουριάνικα , Δερβένι και Βυζδιάνικακα όπου κατέβαιναν του Αγίου Δημητρίου και ανέβαιναν την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς για το καλοκαίρι στο Κούτο . Την εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου , 6 Δεκεμβρίου, λόγω του χειμώνα , έχουν μεταφέρει στις ( Μαΐου , ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου του Νέου. Το τελευταίο Πάσχ α που έγινε στον Κούτο ήταν το έτος 1936. Έκτοτε οι Χελυδοριώτες εκκλησιάζονται στις εκκλησίες των χειμερινών οικισμών ενώ οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια του Κούτου λειτουργούν μόνο στη Μνήμη των Αγίων τους. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι αρχικά ο Άγιος Νικόλαος ήταν ιδιωτική εκκλησία της αρχοντικής οικογενείας των Μαμωνάδων , ενώ αργότερα υπήρξε Μητρόπολη του χωριού όπου και το παλιό νεκροταφείο του Κούτου. Αύριο πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής θα τιμήσουν τον Άγιο. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .
ΒΑΣ. ΛΑΛΟΣ

Ισόπαλο φινάλε στο Πετρί που πηρε άνοδο και αγωνιά για τον τίτλο

Φινάλε στην Β΄ κατηγορία Κορινθίας της οποία η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής άνοιξε χθες.
Στο Πετρί, η Θύελλα και ο Ασπρόκαμπος μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με σκορ 2 – 2 σε μία αδιάφορη αναμέτρηση. Η Θύελλα που έχει πάρει την άνοδο στην Α΄ Κορινθίας πέρασε επικεφαλής και το μόνο που περιμένει είναι το σημερινό αποτέλεσμα του αγώνα Κόρινθος ΄06 – Παννεμεατικός για να δει αν κερδίσει και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας του Β’ ομίλου . Τον τίτλο αυτό κατακτά , έστω και με ισοπαλία ο Παννεμεάτικος που δίνει δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με την Κόρινθο 2006, η οποία θέλει την νίκη για να τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου , θέση που θέλουν να κατακτήσουν η Θύελλα Κάτω Διμηνιού και ο Πανκαμαριακός που αμφότεροι αγωνίζονται εκτός έδρας , με τον Απέσσα Χαλκίου και τον ΠΓΣ Κόρινθος , αντίστοιχα, ομάδες που επιζητούν βαθμούς παραμονής στην κατηγορία. Μια παραμονή που επιζητούν ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου και οι Νέοι Στιμάγκας που αγωνίζονται εκτός έδρας με τους αδιάφορους Α. Ο. Λυκοποριάς και Ολυμπιακό Άσσου , αντίστοιχα
Στο Κιάτο, η Αναγέννηση σάρωσε με το εκπληκτικό 9 - 1 τον Άρατο Βασιλικού , ο οποίος υποβιβάζεται στη Γ’ κατηγορία.

2ος όμιλος:

Ολυμπιακός Άσσου - Νέοι Στιμάγκας
Θύελλα Πετρίου - Ασπρόκαμπος           2 - 2
Αναγέννηση - Άρατος                             9 - 1
ΠΓΣ Κόρινθος - Πανκαμαριακός
ΑΠΈΣΣΑΣ - Θύελλα Κάτω Διμηνιού
Κόρινθος ΄06 - Παννεμεατικός
Λυκοποριά - Άρης Αρχαίας Κορίνθου



1ος όμιλος:

Άρης Κορίνθου - Άλμπατρος
Εθνικός Ξυλοκέριζας - Γαλάζιοι Νέοι
Τεννεάτης - Κύψελος
ΑΣ Λουτρακίου - Αετός Αγγελοκάστρου
Σολομός - Περαχώρα
Πρόοδος Αγίου Βασιλείου - Ολυμπιακός Κορίνθου 3 – 0 α. α.
Αστέρας Στεφανίου - ΠΑΟΚ 0 – 3 α. α.




Άνοδο στη Football League 2 του Αστέρα Μαγούλας για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Με ήττα συνοδεύτηκε η φιέστα του Αστέρα Μαγούλας για την άνοδό του στη Football League 2, για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Η ομάδα της Μαγούλας γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Παναργειακό, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου της Δ' Εθνικής, ωστόσο αυτό δεν χάλασε τη φιέστα πρωταθλήματος και ανόδου.
Για λογαριασμό του Αστέρα Μαγούλας ήταν και οι δύο πολύ καλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο πρώτο μέρος. Στο 21' ο Κατικαρίδης έκανε ένα επικίνδυνο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 43' το ωραίο σουτ του Καραμάνου, έδιωξε σε κόρνερ ο Κοψαχείλης.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ, καθώς στο 46' ο Χοτζάι με σουτ νίκησε τον Αγριμάκη και άνοιξε το σκορ για τον Παναργειακό. Το γκολ της ομάδας του Άργους πείσμωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 65' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Σερέπα, απέκρουσε κόρνερ ο Κοψαχείλης.
Από το 73' ο Αστέρας Μαγούλας έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για τον Παναργειακό ο Τσαούσης για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σερέπα. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αλλάξει την τροπή του αγώνα, παρά το γεγονός ότι στις καθυστερήσεις έχασε μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Κουσούρη να καταλήγει άουτ.
Αστέρα Μαγούλας: Αγριμάκης, Κουσουρής, Λάμπρου, Κολοβός, Μενδρινός (84' Κουσίδης), Μάρης, Κατικαρίδης (56' Μπεχλής), Πατσιονίδης, Σερέπας, Καραμάνος, Λαμπρινάτος.
Παναργειακός: Κοψαχείλης, Σαΐντ, Τσαούσης, Παπαλέσιος, Πανάκης, Λιάρος, Ζώρας, Χοτζάι, Ζαραρωνίτης (62' Τσιπλάκης), Κολιάκος (59' Παπαευθυμίου), Νικολέτος.
Μια αγωνιστική απομένει για τη λήξη του πρωταθλήματος κσι η κατάσταση στη μάχη της παραμονής έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει.
Οι Βρασιές υποδέχονται τη Δάφνη Ερυθρών και όποια ομάδα νικήσει «σφραγίζει» την παραμονή της, ενώ αν δεν καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς ο Πανναυπλιακός απέναντι στον Πόρο, αποχαιρετά τη Δ' Εθνική.
Με πολλές απουσίες και πολλά αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί ο Π.Α.Ο Λουτράκι στον Κυριακάτικο αγώνα απέναντι στα Λουκίσια. Ο κ. Νούλας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Παινέση,Χρυσαφίδη,Μαυρέλη που συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν και από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Λουκίσια εντός και Παναργειακό εκτός. Εκτός πλάνων είναι ο Γκαρμίρης που συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Κυριακής.
Τέλος Ο Πέλοπας ο οποίος είναι αδιάφορος φιλοξενείται από την Χαλκίδα.

H τελευταία αγωνιστικη
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ- ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 0 - 1
ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΑΟ- ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ
ΒΡΑΣΙΕΣ- ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡ.- ΑΕ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝ.
Α.Ο. ΠΟΡΟΥ- ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
ΧΑΛΚΙΣ Α.Ο- ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Η Μίλαν και πάλι πρωταθλήτρια στην Ιταλία μετά απο 7 χρόνια!

Η Μίλαν  μετά από 7 χρόνια και πάλι κατακτά το Καμπιονάτο. Οι «ροσονέρι» στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής με την λευκή ισοπαλία που απέσπασαν  μέσα στο Ολίμπικο από τη Ρόμα  κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του ιταλικού πρωταθλήματος. Έτσι η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έφτασε τους 78 βαθμούς, εννέα περισσότερους από την Ιντερ, η οποία ακόμη και εαν κερδίσει αύριο την Φιορεντίνα θα μειώσει μεν στους 6, αλλά, δε, σε περίπτωση ισοβαθμίας η Μίλαν έχει το «πάνω χέρι». Για τη Μίλαν είναι το  πρώτο σκουντέτο από το 2004 και το 18ο  στην ιστορία της, όσα έχει και η  Ιντερ.
ΡΟΜΑ: Ντόνι, Ρίισε, Ζουάν, Μπουρδίσο, Κασέτο, Μπρίγκι (18' λ.τρ. Ρόζι, 82' Καπράρι), Πισάρο, Βούτσινιτς, (54' Μποριέλο), Σιμπλίσιο, Ταντέι, Τότι.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Τζαμπρότα, Σίλβα, Νέστα, Αμπάτε, Ζέεντορφ, φαν Μπόμελ, Γκατούζο (46' Αμπροζίνι), Μπόατενγκ, Ιμπραϊμοβιτς, Ρομπίνιο (73' Πάτο).