Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πώς να εξοφλήσετε σε δόσεις τα χρέη προς το Δημόσιο - Ρύθμιση που “μπλοκάρει” κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, εισοδημάτων και καταθέσεων


- Ποια είναι τα κριτήρια για την υπαγωγή στη “διευκόλυνση τμηματικής καταβολής”
- Μέχρι και 48 μπορούν να φτάσουν οι δόσεις, αν ο οφειλέτης πληρεί τις προϋποθέσεις
- Το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κάτω των 100 ευρώ

Δυνατότητα ρύθμισης της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε πολλές μηνιαίες δόσεις δίνει η ισχύουσα νομοθεσία.

Όσοι υπαχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις, υπό προϋποθέσεις, απαλλάσσονται προσωρινά από τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, εισοδημάτων και καταθέσεων.

Με τον ισχύοντα νόμο, όσοι χρωστούν στην εφορία μέχρι 800.000 ευρώ μπορούν να ζητούν από τους προϊσταμένους των εφοριών την υπαγωγής τους σε “διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής” έτσι ώστε να εξοφλούν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις και με μείωση των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής κατά 30%.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα κριτήρια για την υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή είναι τα εξής:

-Η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη
-Η διασφάλιση της οφειλής: ανάλογα με το πόσο διασφαλισμένη είναι η είσπραξη της οφειλής, με βάση την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη
-Η προέλευση της οφειλής
-Η συμπεριφορά του οφειλέτη στο παρελθόν
-Η αιτία για την οποία ζητείται η διευκόλυνση

Τα κριτήρια αυτά βαθμολογούνται με συντελεστές, το άθροισμα των οποίων προσδιορίζει τον αριθμό των μηναίων δόσεων αποπληρωμής των χρεών. Με βάση το ισχύον σύστημα, ο συνήθης αριθμός των δόσεων που προσδιορίζουν οι εφορίες δεν ξεπερνά τις 15 ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τις 26. Το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κάτω απο 100 ευρώ.

Όσοι οφειλέτες υπάγονται στη ρύθμιση της “διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής”, εξακολουθούν να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής αλλά με ποσοστό μειωμένο κατά 30% και με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης είναι συνεπής στις πληρωμές του.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω επιμήκυνση των δόσεων μέχρι και 48 μήνες. Ο οφειλέτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει περισσότερες δόσεις λόγω επιδείνωσης των οικονομικών του. Προϋπόθεση όμως είναι να έχει καταβάλει εμπρόθεσμα τουλάχιστον την πρώτη δόση της αρχικής διευκόλυνσης στην οποία εντάχθηκε.

newsit.gr

Αναδείχτηκε νέα διοίκηση στον Παναιγιάλειο

Παναιγιάλειος: Αναδείχτηκε νέα διοίκηση | onsports.gr
Νέα διοίκηση έχει η ΠΑΕ Παναιγιάλειος από το βράδυ της Πέμπτης μετά την πρώτη συνέλευση μετόχων της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.
Θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, μιας και μέχρι τώρα τα ηνία της ομάδας τα είχε η επταμελής διοίκηση που είχε οριστεί από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναιγιάλειου.
Πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης, Αντώνης Ρέλλας, θέλησε να κάνει μία αναφορά στα μέχρι τώρα πεπραγμένα στο σύλλογο. Ο Αιγιώτης παράγοντας ο οποίος προορίζεται για πρόεδρος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Παναιγιάλειος, χάρις στην σημαντικότατη συμβολή των φιλάθλων του, έχει μπει πλέον σε μία ασφαλή… ρότα, αφού έχει καταφέρει μέσα από την πιστή εφαρμογή του προγραμματισμού που είχε γίνει εξαρχής, να ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις μέχρι τώρα οικονομικές υποχρεώσεις του, τρέχουσες και παλαιότερες. Κάτι το οποίο –όπως τόνισε χαρακτηριστικά- έχει «αναγκάσει» όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου να εκφράζονται με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τη γενικότερη λειτουργία του «μελανόλευκου» συλλόγου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία μέσα από την οποία, σύμφωνα με τις υποψηφιότητες που υπήρξαν και την απόφαση της συνέλευσης, αναδείχτηκε η νέα πενταμελής διοίκηση της ΠΑΕ Παναιγιάλειος Γ.Σ. 1927, καθώς και δύο αναπληρωματικά μέλη. Συγκεκριμένα η συνέλευση των μετόχων ψήφισε ομόφωνα για τη διοίκηση τους Αντώνη Ρέλλα, Μάριο Βαλαβάνη, Γιώργο Μπέσκο, Γιώργο Δαλιάνη και Χρήστο Μαστροκυριάκο, ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι οι Γιώργος Παπαναστασίου και Γρηγόρης Παπακωνσταντίνου. Η νέα διοίκηση του Αιγιώτικου συλλόγου, θα συνεδριάσει αύριο το βράδυ για την εκλογή του προέδρου και τον καθορισμό των ρόλων-ευθυνών που θα έχουν τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Σε ότι αφορά, πάντως, τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, θεωρείται σίγουρο ότι θα την καταλάβει ο Αντώνης Ρέλλας, ο οποίος χρήζει της απόλυτης εμπιστοσύνης όχι μόνο της πενταμελής διοίκησης, αλλά και σύσσωμης της μετοχικής σύνθεσης της Αιγιώτικης ΠΑΕ».
Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες, ενώ κατά τη συνεδρίαση, επισημάνθηκε πως η διοικούσα επιτροπή κατάφερε να ανταποκριθεί στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του συλλόγου, τόσο τις φετινές, όσο και τις παλαιότερες.


 

Τον... δάγκωσε! – Πρώτη νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ



Ο ΟΦΗ προηγήθηκε από το... πουθενά, αλλά η σαφώς ανώτερη ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της ανατροπή στο πρωτάθλημα (2-1) με τα τέρματα του Πετρόπουλου και Παυλής. Έφτασε τους 19 βαθμούς ο “δικέφαλος” και πλέον βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
Η ΑΕΚ έβγαλε... πάθος, κατάφερε και πήρε το "τρίποντο" κόντρα στους Κρητικούς και ήδη σε 3 παιχνίδια μετράει 7 πόντους. Με τη νίκη αυτή η Ένωση πήρε σπουδαία ανάσα στην μάχη που κάνει για να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη. Πετρόπουλος -ξανά- και Παυλής τα τέρματα των νικητών, ενώ ο Σόουζα είχε ανοίξει το σκορ στο 40'.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να ελέγξει το ρυθμό και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ένωση “κέρδισε” το κέντρο και αναπτύχθηκε καλά από τις πτέρυγες, κόντρα σε έναν ΟΦΗ που δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά 9αισθητή η απουσία του Παπάζογλου). Ο “δικέφαλος” δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 15' με τον Πετρόπουλο (μετά από ατομική ενέργεια του Φούντα) και στο 19' με τον Γκερέιρο, αλλά στην συνέχεια... σίγησαν, αφού οι Κρητικοί έκλεισαν τα όποια κενά υπήρχαν στην αμυντική τους γραμμή.

Η διάθεση που έδειξαν στη συνέχεια οι “κιτρινόμαυροι” -πέρα από τον Γκερέιρο που έδειξε να μην “πατά” καλά- ικανοποίησε τους φιλάθλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αλλά λίγο πριν το ημίχρονο ήρθε η... ψυχρολουσία. Στο 40' και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Σόουζα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, νικώντας Κουτρουμπή και Κωνσταντόπουλο για το 1-0.

Η δυνατή βροχόπτωση που έπεφτε στην επανάληψη δεν εμπόδισε την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα στα 3/4 του γηπέδου. Παρόλο που στην τελική της προσπάθεια είχε πρόβλημα, η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει, μετά από όμορφη σέντρα του Τσουμάγκα και κεφαλιά του Πετρόπουλου (56').

Ο ΟΦΗ κατάφερε στη συνέχεια να ρίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να τον φέρει στα μέτρα του, αλλά ο “δικέφαλος” κατάφερε να πετύχει την ανατροπή στο 81' με τον Παυλή, μετά από λάθος του τερματοφύλακα Αγριμάκη. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ “κλείστηκε” στην άμυνα της, παρά τις προτροπές του Λίνεν για να βγει μπροστά, αλλά τελικά δεν το... πλήρωσε, κι έτσι πήρε αυτή την πολύτιμη νίκη.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Μπουγαϊδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκα, Μητρόπουλος, Κορδέρο, Ρίκκα (78' Καραλής), Γκερέιρο (70' Κατίδης), Φούντας (77' Παυλής), Πετρόπουλος.

ΟΦΗ: Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μπανούσης (86' Βιτώρος), Μονιάκης, Ζορμπάς (75' Μπούρμπος), Κουτσιανικούλης, Κουρδάκης (86' Ροβίθης), Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Σόουζα.

Οριστική αναβολή στο Πανθρακικός – Ολυμπιακός!

Η έντονη χιονόπτωση στην Κομοτηνή και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο του Πανθρακικού ανάγκασε τον διαιτητή Αμπάρκιολη να αναβάλει την αναμέτρηση των Θρακιωτών με τον Ολυμπιακό, για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. "Ραντεβου" την Κυριακή

Την οριστική αναβολή της αναμέτρησης του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό αποφάσισε ο διαιτητής Απόστολος Αμπάρκιολης λίγα λεπτά πριν την σέντρα. Λίγο πριν τις 16:00 ο διαιτητής, επιθεώρησε τον αγωνιστικό χώρο και διαπίστωσε ότι είναι σε κακή κατάσταση.
Η οριστική απόφαση πάρθηκε στις 17:00, με το διαιτητή να τονίζει στους υπευθύνους των ομάδων πως κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.
Βάσει κανονισμού, η αναμέτρηση θα πρέπει να διεξαχθεί την Κυριακή (27/01) στις 17:15, με την προϋπόθεση φυσικά ότι ο καιρός να το επιτρέψει.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"Σε συνέχεια απόφασης του διαιτητή κ. Α. Αμπάρκιολη, ο αγώνας ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναβάλλεται, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών. Ο αγώνας, βάσει ΚΑΠ (Άρθρο 21) θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 17:15"

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις - Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς


Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται στον Τύπο της Κυριακής.

Ειδκότερα, προβάδισμα 1,7% σε ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, κάμψη εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ βελτιωμένα εμφανίζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.
Το 22,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ εάν είχαμε σήμερα νέες βουλευτικές εκλογές, το 21,2% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 10,5% Χρυσή Αυγή, το 7,2% ΠΑΣΟΚ, το 5.5% ΚΚΕ, το 4,8% ΔΗΜΑΡ και το 4,6% Ανεξάρτητους Έλληνες. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 6,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 14,6%.
Η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο 42% και στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται από τον Αλέξη Τσίπρα κατά 17,7% (46,9% ο κ.Σαμαράς και 29,2% ο κ.Τσίπρας).
Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στο ερώτημα αν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ανάγκη η χώρα τώρα. Το 52,5% απαντά αρνητικά και το 45,5% θετικά.
Ωστόσο, η πλειοψηφία (44,2%) θεωρεί ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ.Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας, ενώ μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 33,1%.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 22-24 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.019 ατόμων άνω των 18 ετών. Μέγιστο σφάλμα 3,07% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
Σε δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

Μιάμιση μονάδα προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", καθώς συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.
Σύμφωνα με την ΜRΒ, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 44% των ερωτηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας από το 26%, ενώ κανέναν από τους δύο επιλέγει το 27,5%.
Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
 
 

Δημοσκόπηση “βόμβα” για την ένταξη στο Μνημόνιο

George-Papandreou-Giorgos-Papaconstantinou
Προβάδισμα 1,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της “Alco” που δημοσιεύει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν τα ευρήματα από τα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης, μιας και σύμφωνα με το 65% των πολιτών, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν εξαρχής την πρόθεση να οδηγήσουν την Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, με την προσφυγή στην οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,9% έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,7%, το ΠΑΣΟΚ με 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,8%.
Σε ερώτηση για την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο, το 65% θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν εξαρχής την πρόθεση αυτή, ενώ περίπου 80% συμφωνεί με την απόφαση της Βουλής να παραπέμψει σε Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
ysterografa.gr

Φάνης Μαλκίδης:Ποιες σκιώδεις δυνάμεις κρύβονται πίσω από το ευρώ

Ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Θράκης Φάνης Μαλκίδης (τον οποίον συνεχίζουν να «κόβουν» τα αθηναϊκά κανάλια) μίλησε για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελβετίας και τόνισε πως η Ελλάδα είναι πιο πλούσια χώρα, αλλά δεν την αφήνουν οι ξένες δυνάμεις να σηκώσει κεφάλι...Στην συνέχεια διερωτήθηκε ποιες είναι οι σκιώδεις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από το Ευρώ...Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί

pinakio.blogspot.gr

Π. Τατούλης: Δίνουμε λύση στο φαινόμενο της διάβρωσης του οδοστρώματος στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας


«Δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα ενός εξαιρετικού και σημαντικού τουριστικού προορισμού, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της διάβρωσης του οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο του οικισμού Παραλίας στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, της σύμβασης κατασκευής του έργου , το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό 745.000 ευρώ και χρόνο υλοποίησης το καλοκαίρι του 2013.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι στις 7 Φεβρουαρίου 2013 θα δοθεί σε δημοπρασία η κατασκευή του δρόμου του Φωκιανού, ο οποίος θα συνδέσει την παραλιακή Κυνουρία με την παραλιακή Λακωνία. «Πρόκειται για καίρια παρέμβαση που εντάσσεται στο σχεδιασμό του Ανατολικού παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου, για τον οποίο έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της μελετητικής προσέγγισής του και τον έχουμε χαρακτηρίσει έργο σημαία για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Όταν ολοκληρωθεί και αυτός ο οδικός άξονας η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η Περιφέρεια με το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο στη χώρα» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
Αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή της Νότιας Λακωνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, «αίρεται η απομόνωσή της γιατί μειώνεται ο χρόνος προσέγγισής της από τους επισκέπτες και διευκολύνεται η μεταφορά των προϊόντων της σημαντικής αυτής παραγωγικής περιοχής».
Ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς κ. Ηρακλής Τριχείλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν διαχρονικά προβλήματα της περιοχής. Εξήρε επίσης την προσπάθεια και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου να άρει την απομόνωση της Νότιας Λακωνίας.    

Κεδίκογλου: Εκφράζουμε την κατανόησή μας στον ΣΥΡΙΖΑ…

kedikoglou_634749168
Ο Σίμος Κεδίκογλου με μια λιτή δήλωση απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού.
«Η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά – που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις – είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Εκφράζουμε την κατανόησή μας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ysterografa.gr

Ο Κύψελος Κορίνθου «αγκαλιά» με τον τίτλο. Νίκησε 2 – 1 στο ντέρμπι τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Με Ρουσλάν ο Κύψελος κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου

O πρωτοπόρος Κύψελος Κορίνθου νίκησε στο ντέρμπι κορυφής στο γήπεδο του Συνοικισμού με 2 - 1 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής στην Α2΄ Κατηγορίας Κορινθίας, και ξέφυγε με +5 του Αετού Κρυονερίου, που έχει έναν αγώνα λιγότερο και  αύριο αντιμετωπίζει, εκτός έδρας, τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Νίκη εκτός έδρας με 2 – 0 πέτυχε ο Τενεάτης Αθικίων επί του ουραγού   Άρη Βοχαϊκού, ενώ στο Αγγελόκαστρο ο τοπικός Αετός επικράτησε με 1 – 0 επί του Ισθμιακού.
Το πρωτάθλημα της Α2΄ Κατηγορίας Κορινθίας συνεχίζεται αύριο Κυριακή με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος. Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον ΑΟ Λεχαίου, ενω στα Εξαμίλια, οι Γαλάζιοι Νέοι μάχεται με την Θύελλά Κάτω Διμηνιού. Στο Ξυλόκαστρο η Αναγγένηση Κιάτου φιλοξενεί τον Άρη Κορίνθου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο τοπικός Άρης αντιμετωπίζει τον Αετό Κρυονερίου. Τέλος σε ενδιαφέροντα αγώνα ο ΑΟ Σολομού μάχεται τον ΑΟ Αλμυρής.

Η 18η αγωνιστική
Τα σημερινα αποτελέσματα
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ  2  - 1
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ – ΤΕΝΕΑΤΗΣ 0 - 2
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 1 - 0
27.1.13 15.00
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ- ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ - ΝΕΟΙ ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ

Ο ΠΑΣ Κλένια πέρασε δίχως να βραχεί απο το Λουτράκι

Στα πλαίσια της 19η, αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Πέρασε χωρίς να "βραχεί" μέσα από το Λουτράκι και διατηρήθηκε επικεφαλής  ο ΠΑΣ Κλένια με τη "λευκή" ισοπαλία που πήρε στο ντέρμπι κορυφής  κόντρα στον ΑΟ Λουτρακίου.  Στο Βέλο η Ελλάς Βέλου επικράτησε με 2 - 0 του Αστέρα Δερβενίου , ενώ στο Χιλιομόδι  πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο Χρήστου Αρδίζογλου στον πάγκο  του Ατρόμητου μετα το 3 - 0 επί του Παννεμεατικού.
Στο Σολομό, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου νίκησε με 1 - 0  την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, ενώ η Θύελλα Πετρίου εμεινε στο 2 - 2 με τον  Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Ισόπαλο 1 - 1 έληξε το γειτονικό ντέρμπι του Σαρωνικού Γαλατακίου με τον Πανσολυγειακό, στο γήπεδο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" στα Ίσθμια, ενώ στο ντέρμπι της ουράς , στην Αρχαία Κόρινθο , ανάμεσα στον Ηρακλή Λεχαίου και στον Εθνικό Ξυλοκερίζης, που προσπαθούν να αποφύγουν το φάσμα του υποβιβασμού, την νίκη πήρε με 1 - 0 η ομάδα της Ξυλοκέριζας και έριξε στο "καναβάτσο" την ομάδα του Ηρακλή.
Τέλος ο Πανκαμαριακός κέρδισε , εντός έδρας, τρίποντο στα "χαρτιά" επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου, η οποία δεν μετέχει του πρωταθλήματος.

19η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-. ΑΣΤEΡAΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ           2 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ      0 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ- ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ   3 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                          0 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ         2 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ               1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                     1 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.       3 - 0 α. α.

H Bαθμολογία
( Επί 19 αγώνων)

1

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

44-21

43
2
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
47-18
41
3
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
32-14
39
4
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
31-16
38
5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
47-17
37
6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
40-24
37
7
AΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
38-22
30
8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
24-24
26
9
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
35-35
25
10
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
36-29
24
11
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
26-38
23
12
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
28-26
22
13
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
19-38
18
14
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
13-54
13
15

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

17-44

11

16

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

0-57

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΔ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕ​ΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​ΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ TOY ΟΜΙΛΙΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που παραθέτει παραποιημένες δηλώσεις του Πρωθυπουργού από παλαιά του ομιλία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι προπαγανδιστές της δεκάρας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δίστασαν να λογοκρίνουν ακόμα και τον ίδιο τους τον αρχηγό για τη γκάφα του στο ΔΝΤ, έχουν το θράσος να μιλούν για δήθεν δικαιολόγηση της βίας σε ομιλία προ διετίας του Πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτοί που κατά δήλωση του Εκπροσώπου κατέχουν λοστάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες ως είδη οικιακής χρήσεως, αυτοί που απειλούν να λιντσάρουν πολιτικούς τους αντιπάλους, αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί, αυτοί που υπερασπίζονται στα δικαστήρια τρομοκράτες, καλό θα ήταν να ζητούσαν μια απλή συγγνώμη και να αρχίσουν να φέρονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Γιατί στο απόσπασμα που παραθέτουν ακολουθώντας, ως πηγή τους τα διάφορα περιθωριακά site του Αναρχικού χώρου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά να αναφέρει ότι στην ίδια ομιλία του 2011, ο Πρωθυπουργός στην αμέσως προηγούμενη φράση του αναφέρει επί λέξει:
«Το πρόβλημα της «ανυπακοής»: Εδώ χρειάζεται προσοχή. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε να νομιμοποιήσουμε την παραβίαση των νόμων. Σε μια Δημοκρατία οι νόμοι είναι υποχρεωτικοί για όλους. Δεν είναι εθελοντική η συμμόρφωση στους νόμους. Γιατί αυτό δεν θα οδηγήσει σε «περισσότερη Ελευθερία», θα οδηγήσει στην τυραννία της αυθαιρεσίας και στον εφιάλτη της αυτοδικία
Ενώ, σε άλλο σημείο της ίδιας ομιλίας αναφέρει:
«Όπως πρέπει να πούμε και κάτι ακόμα: Όλοι καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία των συντεχνιών και ορισμένων «γιαλαντζί» συνδικαλιστών. Που τους ενδιαφέρουν να υπερασπιστούν προνόμια, όχι δικαιώματα. Προνόμια λίγων που τα πληρώνουν οι πολλοί, όχι δικαιώματα όλων…».
Στην ίδια ομιλία του ο Πρωθυπουργός μιλά και για το πανεπιστημιακό άσυλο και τις εστίες ανομίας που δημιουργούν διάφορες ακραίες ομάδες τις οποίες έσπευσε πρόσφατα να υπερασπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τέλεση εγκληματικών πράξεων στην ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός αναφέρει:
«Ξεκαθαρίσαμε ότι το Σύνταγμα δεν κάνει λόγο πουθενά για «πανεπιστημιακό άσυλο», αλλά μόνο για ακαδημαϊκές ελευθερίες στην διδασκαλία και την έρευνα. Ξεκαθαρίσαμε αυτό που γνωρίζουν σήμερα όλοι: ότι με το «άβατο του χώρου», δεν προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία, αντίθετα καταστρατηγείται η ακαδημαϊκή ελευθερία! Καθηγητές απειλούνται και προπηλακίζονται. Μαθήματα ή εξετάσεις ματαιώνονται από επεμβάσεις μικρών μειοψηφικών ομάδων, συνήθως εξω-πανεπιστημιακών… Είναι απόλυτη υποκρισία να μιλάνε για «άσυλο ιδεών», όσοι αποδέχονται η υπερασπίζονται το καθεστώς ατιμωρησίας εγκληματικών πράξεων, το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στα Πανεπιστήμια εδώ και χρόνια. Ζητάμε να καταργηθεί το άβατο του χώρου, για να αποκαταστήσουμε την Ελευθερία των ιδεών. Ζητάμε να καταργηθεί το ακαταδίωκτο παρανόμων, για να αποκατασταθεί η Ακαδημαϊκή Ελευθερία. Σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου, δεν υπάρχει τέτοιο καθεστώς ασυλίας εγκληματικών πράξεων. Σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου, δεν επιτρέπεται να γίνονται τα Πανεπιστήμια κέντρα παρανομίας και καταφύγια εγκληματικών ομάδων».
Προφανώς στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν τη βία και την ανομία, ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσιοι εκπρόσωποι των άκρων, δεν διστάζουν να παραχαράξουν (μετά τον αρχηγό τους) και τις δηλώσεις των πολικών τους αντιπάλων. Είμαστε βέβαιοι η ΕΣΗΕΑ, τα κόμματα, αλλά και ο κ. Τσίπρας, θα καταδικάσουν άμεσα την παραχάραξη δηλώσεων από τους επικίνδυνους λασπολόγους. Ευχόμαστε ότι οι εναπομείναντες σοβαροί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλουν με υπευθυνότητα στη συμμόρφωση των συνιστωσών τους με τις αρχές του αστικού δημοκρατικού τόξου, καταδικάζοντας στην πράξη τέτοιου τύπου σταλινικές πρακτικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που ξεπερνούν τα όρια». Επισυνάπτεται ολόκληρο το βίντεο της ομιλάς του κ. Πρωθυπουργού, με την αυτονόητη υποχρέωση προβολής από το ΜΜΕ, ολόκληρων και όχι των μονταρισμένων αναφορών που παραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ :
HYPERLINKhttps://www.youtube.com/watch?v=_2tozAiiZmE&list=UUuyKcrRBIz28qF2IqC3T4Cw&index=233

Επίθεση Χρυσής Αυγή σε ΣΥΡΙΖΑ και Ελευθεροτυπία


Τι αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της για το δημοσίευμα της επίθεσης στον Αλέξη Τσίπρα
Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Χρυσή Αυγή στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για το δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται οτι σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει οτι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα πάντα, ανήκει στη Χρυσή Αυγή.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
"Η τελευταία φαιδρή είδηση που ακούμε, σήμερα, σχετικά με αυτή την απέλπιδα προσπάθεια τους, λέει ότι «φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ». Βέβαια το «γεγονός» δεν το αντιλήφθηκε καν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων. Για να το μεταφράσουμε στα Ελληνικά από τα «κομμουνιστικά», το όλο «γεγονός» το σκαρφίστηκε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε εκ των υστέρων τον Τσίπρα και πήρε την έγκριση του για την νέα προσπάθεια προπαγάνδας. Ακολούθως η «είδηση» μεταφέρθηκε όπως οι προκηρύξεις των τρομοκρατών, στην «Ελευθεροτυπία», προς αναπαραγωγή.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», η οποία απαλλάχθηκε από τα χρέη της προς τους εργαζομένους της και συνεχίζει και πάλι το «φιλεργατικό» της δημοσιογραφικό έργο, οι εν λόγω ομογενείς προσπάθησαν να απευθύνουν ερωτήσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Προφανώς οι ομογενείς που αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» προσπάθησαν να θέσουν «άβολες» ερωτήσεις στον Τσίπρα, τις οποίες δεν απάντησε. Ακολούθως βαφτίστηκαν «Χρυσαυγίτες», όπως πράττουν πάντα οι αριστεροί σε όποιον τους «στριμώχνει», και το υποτιθέμενο γεγονός πήρε το δρόμο της δημοσιότητας, προκειμένου να γίνει αντιχρυσαυγίτικη προπαγάνδα για άλλη μία φορά. Δεν βρέχει «σύντροφοι», ούτε όλοι είναι «Χρυσαυγίτες». Απλώς σας φτύνει ο κόσμος, πάρτε το χαμπάρι."

parapolitika.gr

Kαταγγελίες για απόπειρα επίθεσης χρυσαυγιτών στον ΑλέξηΤσίπρα



Τέσσερα φερόμενα μέλη της Χ.Α. επιχείρησαν, σύμφωνα με δημοσίευμα, να του επιτεθούν κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη
Απόπειρα επίθεσης από τέσσερα άτομα, φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλεται σε ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας». Η απόπειρα έγινε μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.
Τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας».

Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Αρχικά τα φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα. Όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν τα το καταφέρουν, καθώς η εκδήλωση πλησίαζε προς το τέλος της, κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις.
Παρενέβη, η ασφάλεια του Πανεπιστήμιου και τους απομάκρυνε από την αίθουσα. Κατά της έξοδό τους έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες.

Το επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κ.Τσίπρα ο οποίος ενημερώθηκε εκ των υστέρων και δεν θέλησε να το σχολιάσει.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλίες και συνεντεύξεις του κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε επανειλημμένως στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια έκανε λόγο για ιστορικές ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ακολούθησε δρόμο αντίθετο από εκείνον του Ομπάμα. «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα αναφοράς για όποιον θέλει να μελετήσει το πώς η πολιτική της ύφεσης καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό» τόνισε.

«Τα παθήματα της κρίσης του 1929 μας δίδαξαν ότι, εάν η πολιτική τάξη αποτύχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της κατάρρευσης και η οικονομική κάμψη μετατραπεί σε ύφεση, τότε οι Ναζί δεν θα αργήσουν να βρεθούν σύντομα στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο της χώρας μου είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ. Να κάνουμε τα πάντα ώστε υψώσουμε τείχος προστασίας της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό και το νεοναζισμό, που επιζητά να πάρει την ιστορική ρεβάνς», ανέφερε φωτογραφίζοντας τη Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην περιοχή της Αστόρια το περασμένο καλοκαίρι όταν ξεκίνησε να συγκεντρώνει ρουχισμό και τρόφιμα για την Ελλάδα προκαλώντας τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής.
Πηγή:tvxs

Πυρά αγνώστων κατά ελληνικού πλοίου "Island of Rhodes" στο Πορτ-Σαιντ - Ασφαλείς οι επιβάτες του.


Πυρα αγνωστων απο πυροβολα οπλα, ευτυχως χωρις να προκληθουν θυματα, δεχτηκε σημερα το πρωι στη διαρκεια επεισοδιου στο Πόρτ Σάιντ της Αιγυπτου, το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο "Island of Rhodes", κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεωρησεως του από τον Προξενικό Λιμενάρχη.
Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει μεγαλη ένταση στο Πόρτ Σάιντ, μετά την έκδοση δικαστικής αποφασεωςν βασει της οποιας 24 χουλιγκαν της τοπικης ομαδος καταδικαστηκαν σε θανατο, για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει περσι τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.
Μόλις το πλοίο δέχθηκε τα πυρά των αγνωστων, απεπελυσε αμεσως από το λιμάνι. Όλοι, επιβάτες, πλήρωμα και ο Προξενικός Λιμενάρχης, ο οποιος διενεργούσε τον έλεγχο είναι απολυτως ασφαλείς. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με τη σειρα του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντωνη Σαμαρα, όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.
Παραλληλα, ο Ελληνας ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον Αιγυπτιο ομολογο του, ο οποίος βρίσκεται στην Αδδίς Αμπέμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.
Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του ΥΠΕΞ η Ελληνικη πρεσβεία στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή στο Πορτ Σάιντ, όπου σημειώνονται επεισόδια.
 
parapolitika.gr
 

 
 

Οι 18 αγαπημένοι της τέχνης που μας είπαν το τελευταίο αντίο το 2012

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου και του πενταγράμμου, συγγραφείς που δεν είναι πια κοντά μας...
Σκληρή η χρονιά που έφυγε και έγινε ακόμα περισσότερο παίρνοντας μαζί της και πολλούς σπουδαίους εκπροσώπους της τέχνης.
Πριν ένα χρόνο , στις 24 Ιανουαρίου 2012, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έπεσε θύμα τροχαίου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Λίγες ώρες αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών.
Στις 3 Φεβρουαρίου φεύγει από τη ζωή ο ηθοποιός, πολιτικός και συγγραφέας Νίκος Απέργης, σε ηλικία 64 ετών, αφού πάλεψε αρκετό καιρό με τον καρκίνο.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας, προδομένος από την καρδιά του, έφυγε ξαφνικά στα 70 του, στις 29 Φεβρουαρίου.
Τρεις μήνες μετά το χαμό του συζύγου της, η Σμαρούλα Γιούλη αφήνει την τελευταία της πνοή στις 7 Μαρτίου, σε ηλικία 78 ετών. Η Δόμνα Σαμίου είπε το τελευταίο της τραγούδι στις 10 Μαρτίου, στα 84 της χρόνια. Στις 19 Μαρτίου έκλεισε τα μάτια του ο Νίκος Βασταρδής, έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε μερικούς μήνες νωρίτερα.
Ο Χρήστος Πάρλας απεβίωσε από πνευμονική ανεπάρκεια τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου, στα 76 του χρόνια. Σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του, προκαλούν πνευμονικό οίδημα και στερούν από την Ελλάδα τη μοναδική φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, στις 17 Απριλίου. Ήταν 64 ετών. Από καρδιακό επεισόδιο φεύγει η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 73 ετών.
Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης άφησε την τελευταία του πνοή στα 86 του, στις 5 Ιουνίου. Ο Κώστας Καρράς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε στα 76 του χρόνια στις 6 Ιουνίου. Η συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή πέθανε σε ηλικία 87 ετών, στις 9 Ιουνίου.
Ο συμπατριώτης μας Θύμιος Καρακατσάνης υπέκυψε, έπειτα από μεγάλη μάχη με την επάρατο, στις 30 Ιουνίου. Ο αριστοφανικός ηθοποιός ήταν 71 ετών και καταγόταν από τον Πύργο Κορινθίας.
Στις 17 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μούτσιος στα 80 του χρόνια.
Η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών, στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ο θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, μεταφραστής και θεωρητικός του θεάτρου Αλέξης Σολομός, πέθανε στα 94 του χρόνια, στις 26 Σεπτεμβρίου. Ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοεμβρίου, σε ηλικία 77 ετών. Στα 63 του άφησε την τελευταία του πνοή ο στιχουργός Άλκης Αλκαίος, στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: TV BOX



 

Επαγρύπνηση για την Ολυμπία οδό…

Του Ανδρέα Μαρίνου

Tο κομμάτι Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας οδού αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα για την πραγματική ολοκλήρωση του έργου. Χρειάζεται η παρέμβαση του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν για να επανεξεταστεί το φλέγον ζήτημα; Το να μιλήσουμε πάλι για την σπουδαιότητα του έργου και τις σημαντικές παραμέτρους που θα δημιουργήσει για την αναπτυξιακή πορεία της Ηλείας και των ομορων νομών, δεν νομίζω ότι χρειάζεται γιατί είναι θέσεις χιλιοειπωμένες και αδιαπραγμάτευτες (τις ανέπτυξα στην συζήτηση της επίκαιρης που είχα καταθέσει κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο). Το θέμα όμως είναι να μην ξαναθέσουμε το ζήτημα στις καλένδες και απλά να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας μεταβιβάζοντας ευθύνες.
Το θεσμικό μέτωπο της Ηλείας, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, δεν πρέπει να σταματήσει την ουσιαστική δράση του. Αντιθέτως, πρέπει να την εντατικοποιήσει βάσει των προτάσεων που έχουν τεθεί και των δεσμεύσεων που έχουμε πάρει, σε επίπεδο ουσιαστικών συναντήσεων και όχι μόνο. Με την παρουσίαση των νέων εξελίξεων, από την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» της Ηλείας, τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά και αυτό πρέπει σαφώς να το εκμεταλλευτούμε. Ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης σημείωσε κάτι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του έργου. Τόνισε πως η Κυβέρνηση προσδοκά περίπου σε τρεις μήνες, μετά από τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες της, να ξεκινήσουν να δουλεύουν και πάλι τα εργοτάξια. Σοβαρός παράγοντας για την διευθέτηση της προσδοκίας αυτής αποτελεί η απεμπλοκή των απαραίτητων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και η θέσπιση μίας ισχυρής νομικής βάσης.
Όσον αφορά τις εμπλεκόμενες τράπεζες, τόνισε ότι έχουν γίνει οι καταλυτικές κινήσεις μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με την οποία έχει συναφθεί σύμβαση δανειοδότησης 650 εκατομμυρίων ευρώ. Φαίνεται λοιπόν ότι οι προσπάθειες του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατανοεί την σπουδαιότητα του έργου για την Πατρίδα, πιάνουν τόπο. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα βρουν σύσσωμο τον Ηλειακό λαό αντιμέτωπο.
Ανδρέας Σπ. Μαρίνος
Βουλευτής Ν. Ηλείας Ν.Δ

parapolitika.gr

Ανησυχία για το Πανθρακικός – Ολυμπιακός λόγω χιονόπτωσης

ftiari
Ανησυχία για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης της 19ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Ολυμπιακό, έχουν προκαλέσει στους υπεύθυνους οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Κομοτηνής.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει αρχίσει να χιονίζει, με τα φαινόμενα να γίνονται κάθε ώρα και εντονότερα.
Για την ώρα δεν εκφράζεται φόβος για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, ωστόσο, οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας αναφέρουν πως η χιονόπτωση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.
Η ώρα έναρξης της αναμέτρησης είναι 17:15GR κι αν μέχρι τότε η χιονόπτωση συνεχιστεί, τότε ίσως να δημιουργηθεί πρόβλημα σχετικά με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Πάντως, επαναλαμβάνουμε πως για την ώρα το γήπεδο είναι σε κατάσταση ικανή να φιλοξενήσει την αναμέτρηση και να διεξαχθεί κανονικά το ματς του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό
sport.gr

Ένας θρύλος για τον Ολυμπιακό (vid)



Ο Μίτσελ είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον θρύλο της Ρεάλ που γνωρίζει τη Λεβάντε, αλλά και το σκάνδαλο με τον Βαλντεράμα!



Ο Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο, όπως όλα δείχνουν, θα κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού από τον Φεβρουάριο έχοντας στο πλευρό του τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο γνωστός ως Μίτσελ αποτελεί γέννημα θρέμμα Μαδριλένος, αφού είδε το πρώτο φως της μέρας στις 23 Μαρτίου του 1963 στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.
Τα πήρε όλα...

"Φουσκώνει" επικίνδυνα ο Αλφείος – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες


Η πλημμύρα ευτυχώς δεν ήρθε μέσα στη νύχτα στον Αλφειό, όπως συνέβη πριν μια εβδομάδα. Τα νερά του ποταμού φουσκώνουν και η στάθμη ανεβαίνει όπως παρατήρησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι εκπρόσωποι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Όπως γράφει το ilialive  είναι χαρακτηριστικό πως στην Παπαδού και το Πλουτοχώρι, πως σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που μετά τις πρώτες ημέρες της προηγούμενης πλημμύρας τα νερά υποχώρησαν, σήμερα έχουν καλύψει τα πάντα και εκεί η στάθμη ανεβαίνει απειλώντας την περιοχή.
Στις 11 την περιοχή θα επισκεφθεί κλιμάκιο των βουλευτών της ΝΔ στην Ηλεία, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Αγγελάκα και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, όπου θα συμμετάσχουν σε ενημερωτική σύσκεψη στο δημαρχείο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και θα δουν στη συνέχεια από κοντά τις ζημιές στην περιοχή. Είναι όμως πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς ο Αλφειός μετά και τις βροχές της νύχτας – πριν λίγο σταμάτησε να βρέχει στη ζώνη κάτω από τα όρια της Ηλείας – θα συνεχίσει να ανεβάζει τη στάθμη του.
Αναμένεται να χρειαστούν και νέες παρεμβάσεις από το δήμο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μαζί με το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών και εθελοντές βρίσκονται σε ετοιμότητα να κινηθούν όπου χρειαστεί…
Τα νερά της υπερχείλισης του Λάδωνα, «έπεσαν» στον Αλφειό και αυτά, ανέβασαν τη στάθμη, αλλά ευτυχώς όχι σε βαθμό τέτοιο που να προκληθούν απότομα φαινόμενα
 
Η θάλασσα παρέσυρε σπίτια στη Σπιάντζα - Τα εγκαταλείπουν οι κάτοικοι
 
 
Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η θάλασσα στα σπίτια της πρώτης γραμμής στην περιοχή Μούτελης Σπιάντζας, στην Ηλεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr, μέσα στη νύχτα και νωρίς το πρωί, ο ισχυρός κυματισμός και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έπληξαν τα σπίτια.
Τουλάχιστον 8 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρες ζημιές και οι κάτοικοί τους τα εγκαταλείπουν.

Το Ιράν θα “απαντήσει” στη Δύση, αν χτυπηθεί η Συρία

Mahmoud-ahmadinejad-Bashar-al-Assad
Το Ιράν είναι ο ένας από τους τρεις, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, στρατηγικούς συμμάχους του Μπασάρ αλ Άσαντ στην προσπάθειά του να μην έχει την… τύχη του Χόσνι Μουμπάρακ, πολύ περισσότερο του Μουαμάρ Καντάφι.
Και οι τρεις χώρες, με τη σημαντική δυνατότητα παρέμβασης που τις διακρίνει σε διεθνές επίπεδο, είτε έχουν μπλοκάρει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Συρίας, είτε έχουν βάλει… φρένο στις βλέψεις της αντιπολίτευσης να αντικαταστήσει απλώς το καθεστώς Άσαντ στην εξουσία, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και πολιτική ζύμωση.
Πριν από μερικές μέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ήταν εκείνος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η απαίτηση της αντιπολίτευσης της Συρίας να αποσυρθεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ και στη συνέχεια να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος, δεν βοηθάει στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Σήμερα, το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ξεκαθάρισε ότι η Τεχεράνη θα θεωρήσει μια μελλοντική επίθεση κατά της Συρίας, ως επίθεση κατά του ίδιου του Ιράν. Και θα… αντιδράσει αναλόγως.
Οι Φρουροί της Επανάστασης θεωρούν ότι η Συρία αποτελεί κεντρικό άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, και φοβούνται ότι αν υπάρξει χάος στη Δαμασκό, το σύνολο του αραβικού κόσμου θα βρεθεί προ αδιεξόδου.
Τα παραδείγματα άλλωστε τόσο της Αιγύπτου με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους όσο και της Λιβύης με τη διείσδυση τρομοκρατικών ομάδων φιλικών προς την Αλ Κάιντα, δείχνουν ότι η “Αραβική Άνοιξη” δεν οδήγησε στη Δημοκρατία που προσδοκούσαν οι λαοί της περιοχής, αλλά αντιθέτως άνοιξε… παράθυρο στο χάος.

ysterografa.gr

Καταζητείται ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ που εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου


akisΣε κινητοποίηση βρίσκεται η Κυπριακή Αστυνομία για τη σύλληψη και έκδοση στην Ελλάδα του Σύρου επιχειρηματία Φουάτ αλ – Ζαγιάτ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Τζοχατζόπουλου, για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-MI.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι κυπριακές αρχές έλαβαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο Ζιγιάντ αναζητήθηκε στην κατοικία του, που βρίσκεται στον δήμο Έγκωμης της Λευκωσίας, αλλά μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχε εντοπιστεί και τέθηκε στην λίστα των καταζητούμενων προσώπων.
Ο Σύρος επιχειρηματίας είναι κάτοχος συριακής και πορτογαλικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καταγράφεται η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος (32.404.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων Αμερικής), που φέρεται να κατέληξε στον κ. Τσοχατζόπουλο μέσω δύο εταιρειών, που είχαν έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι “μίζες” εκταμιεύονταν από κοινό λογαριασμό του Ζιγιάντ και της συζύγου του σε υποκατάστημα ελβετικής τράπεζας στη Γενεύη.

ysterografa.gr

Το (διπλωματικό) “όχι” Κουβέλη για Προεδρία Δημοκρατίας

Antonis-Samaras-Fotis-Kouvelis
Δεν βρίσκεται στους σχεδιασμούς μου κάτι τέτοιο. Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, και πάντοτε αναζητώ την παρουσία μου μέσα από τη συλλογικότητα της Αριστεράς που υπηρετώ”.
Αυτή είναι η απάντηση την οποία δίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ερώτηση για το αν τον ενδιαφέρει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τον Κάρολο Παπούλια, στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του είναι υπέρ της απλής αναλογικής, απορρίπτει το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν παραλείπει και πάλι να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά, το κείμενο της συνέντευξης του Φώτη Κουβέλη:

Οι “παγίδες” της παρακράτησης φόρου

forologiko-parakratisi
Επιβαρύνσεις ειδικά στους φορολογούμενους με παιδιά που δεν καλύπτονται από το νέο επίδομα τέκνων φέρνει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την παρακράτηση φόρου, η οποία βρίσκεται πλέον στις εφορίες και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.
Την αύξηση των κρατήσεων προκαλεί αφενός η αντικατάσταση του αφορολογήτου από έκπτωση φόρου, η οποία μειώνεται από τις 21.000 ευρώ εισοδήματος και πάνω και εξαφανίζεται από τις 41.500 ευρώ και πάνω, αφετέρου η κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου των παιδιών. Οι απώλειες για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά ξεκινάνε για εισόδημα από 24.000 ευρώ και πάνω (1.714 €/ μήνα), με 1 παιδί για εισόδημα από 12.000 ευρώ και πάνω (857 €/ μήνα), με 2 ή περισσότερα παιδιά για εισόδημα από 10.000 ευρώ και πάνω (714 €/ μήνα).
Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για το πώς ακριβώς υπολογίζεται η έκπτωση φόρου κρύβουν μάλιστα παγίδα.
Με βάση τη σχετική διάταξη νόμου η έκπτωση των 2.100 ευρώ είναι ακέραιη έως 21.000 ευρώ εισόδημα και “ψαλιδίζεται” κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.
Η παγίδα έγκειται στο εξής: Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για εισοδήματα στο ενδιάμεσο κάθε 1.000άδας ευρώ εισοδήματος, εφόσον αυτά δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, τότε δεν χάνονται τα 100 ευρώ της έκπτωσης του κλιμακίου. Αν όμως η διαφορά είναι πάνω από 500 ευρώ, τότε χάνονται τα 100 ευρώ της έκπτωσης του προηγούμενου κλιμακίου.
Για παράδειγμα, για εισόδημα 25.400 ευρώ η έκπτωση φόρου παραμένει στα 1.700 ευρώ, ενώ για εισόδημα 25.600 ευρώ η έκπτωση “ψαλιδίζεται” κατά 100 ευρώ και περιορίζεται στα 1.600 ευρώ.
Για υπόχρεο χωρίς παιδιά με μισθό 785 ευρώ οι μηνιαίες κρατήσεις μειώνονται κατά 19,70 ευρώ, ενώ για μισθό 1.857 ευρώ αυξάνονται κατά 21,11 ευρώ.
Για υπόχρεο με 1 παιδί και μισθό 857 ευρώ οι κρατήσεις αυξάνονται κατά 2,81 ευρώ και για μισθό 1.214 ευρώ κατά 11,96 ευρώ.
Για υπόχρεο με 2 παιδιά και μισθό 1.071 ευρώ οι κρατήσεις αυξάνονται κατά 25,33 ευρώ και για μισθό 1.785 ευρώ κατά 37,29 ευρώ.
Πέρα από τις αυξημένες κρατήσεις φόρου, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να έχουν κρατήσεις και έναντι της αποκαλούμενης έκτακτης εισφοράς, η οποία όπως προκύπτει από την Έκθεση του ΔΝΤ, αναμένεται ότι θα παραταθεί έως και το 2016.
Για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% από το πρώτο ευρώ. Από 20.001 έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 2%, από 50.001 έως 100.000 ευρώ με 3%, από 100.001 ευρώ και πάνω με 4%. Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί σε ξεχωριστό κωδικό του Ε1 του 2013 η παρακράτηση για την έκτακτη εισφορά του 2012.

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ / ysterografa.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΗ ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ

Τις έντονες ανησυχίες των φορέων του τουρισμού και της κρουαζιέρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης Σέγκεν, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Δεδομένου ότι, πως επισημαίνει ο τέως Βουλευτής Λέσβου και Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρος Γαληνός:
- Tα τελευταία χρόνια η χώρα μας εφάρμοζε απλουστευμένες διαδικασίες ελέγχου διαβατηρίων για τουρίστες προερχόμενους από χώρες όπως η Ρωσία η Ουκρανία η Τουρκία η Κορέα η Κίνα, πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση επισκεπτών αυτής της κατηγορίας.
- Η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη εάν δεν ισχύσουν οι διευκολύνσεις αφού η διαδικασία για την έκδοση βίζας από τα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία είναι χρονοβόρα και πολυδάπανη και θα υπάρξουν ακυρώσεις σε ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στα νησιά μας. «Τελικά αυτή η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, κάνει τα πάντα για να ενισχύει το τουριστικό ρεύμα προς τη Τουρκία. Η νέα της απόφαση έρχεται ως συνέχεια με τις μαρίνες που δίνονται σε Τούρκο επιχειρηματία, με συνεταίρο του το Μετοχικό Ταμείο Στρατού»!
Ερωτάται ο κ Υπουργός
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα από την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς έκδοσης βίζας που καθιστούσε οδύσσεια την επίσκεψη τουριστών από χώρες εκτός Ε.Ε στα νησιά μας.
2.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε τα νησιά μας να καταστούν ελκυστικοί προορισμοί για τους επισκέπτες αυτής της κατηγορίας.
3.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην επαληθευθούν οι ανησυχίες στους φορείς του τουρισμού και της κρουαζιέρας για ακύρωση του ρεύματος επισκεπτών στη χώρα μας από τουρίστες χωρών εκτός Ε.Ε.
 

δράσεις ενημέρωσης ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ​Υ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

POSTER MPASTHRAS.jpgPOSTER GKANAS.JPG

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 - 1 - 2012 θα βρεθεί στο ΠΑΝΑΡΙΤΗ (καφενείο Μπαστήρα ) και στη ΜΑΝΑ ( καφενείο Γιώργου Γκανά ) με ομιλητή τον ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΔΕΛΑ.

Νέο «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα από το Πρωτοδικείο Τρίπολης

Νέο «μπλόκο» έβαλε στη διαθεσιμότητα το Πρωτοδικείο Τρίπολης που εξέδωσε προσωρινή διαταγή για πέντε υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Οι πέντε εργαζόμενοι θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων 1η Μαρτίου 2013.

aytodikioikisi.gr
Να λάβουν όλες τις θεσμικές και οικονομικές πρωτοβουλίες ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.
Στην επιστολή του ο κ. Ασκούνης υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα των ΚΗΦΗ έληξε στις 31/12/12 και παρά το γεγονός ότι τέθηκε εγκαίρως το θέμα παράτασης συμβάσεων των εργαζομένων και της χρηματοδότησης του προγράμματος, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
«Στον αέρα» βρίσκεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το οποίο, αν και λήγει στις 31.3.2013, δεν έχει επίσης ληφθεί καμία απόφαση.
Πάντως, στην επιστολή του ο Κ. Ασκούνης επισημαίνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών από τους ΚΑΠ γιατί οι πόροι αυτοί έχουν τόσο πολύ μειωθεί τα τελευταία χρόνια ώστε δεν αρκούν για την κάλυψη βασικών λειτουργικών δαπανών των δήμων».
H EΠΙΣΤΟΛΗ

aytodioikisi.gr

Τα... βλέμματα σε Κομοτηνή και ΟΑΚΑ

«Δεν είναι μήνυμα στον Τζιμπούρ»
Με τρεις αναμετρήσεις ξεκινά το Σάββατο η 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ξεχωρίζουν η δοκιμασία του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή και η “μάχη” για το... τρίποντο και την παραμονή στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΟΦΗ.
Με ανεβασμένο ηθικό, μετά και την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, ο φορμαρισμένος Πανθρακικός υποδέχεται, στην Κομοτιμή, τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Έχοντας πλέον εδώ και μία αγωνιστική τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο τους, οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να συνεχίσουν τα νικηφόρα αποτελέσματα, ικανοποιώντας παράλληλα και τους οπαδούς τους με το ποδόσφαιρο τους. Οι Πειραιώτες πάντως θα στερηθούν σε αυτό τον εκτός έδρας αγώνα τις υπηρεσίες του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα (από χτύπημα που δέχθηκε στο ματς με τον ΠΑΣ) και έμεινε εκτός πλάνων του Αντώνη Νικοπολίδη. Γιά τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού , στην Θράκη, ο Αντώνης Νικοπολίδης επέλεξε τους εξής 19 ποδοσφαιριστές : Κάρολ, Μέγιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Ντιακιτέ, Τζιμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Γκρέκο, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Πίνο, Σιόβας.
Όσον αφορά την ομάδα της Κομοτηνής, ο Παύλος Δερμιτζάκης, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπαϊκαρά και Λουσέρο, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους. Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Χρήστο Τζάνη. Ο αγώνας αρχίζει στις 5,15 το απόγευμα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απο το NS2
Tην ίδια ώρα , στη Νέα Σμύρνη , ο Πανιώνιος θέλει να βάλει "φρένο” στην κάτω βόλτα που έχει πάρει, υποδέχεται μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, τον Λεβαδειακό. Οι “κυανέρυθροι” μετρούν εφτά αγωνιστικές χωρίς νίκη και χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση... κομβικής σημασίας. Mετά τους εδώ και καιρό τραυματίες Λαμπρόπουλο, Κουλουχέρη και Κούρο, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήρθε να προστεθεί και ο Ρόκας που αποκλείστηκε από την αποστολή, λόγω ισχυαλγίας.
Απ' την άλλη, οι Βοιωτοί θα ταξιδέψουν με πολύ καλή ψυχολογία στη Νέα Σμύρνη με σκοπό να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κόρμπο και Μουλόπουλο, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει από τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απο το NS3.

Η μάχη για την παραμονή “φουντώνει” όλο και περισσότερο και μία από τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της αγωνιστικής είναι αυτή ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Ο “δικέφαλος” που έρχεται από θετικά αποτελέσματα (εντός έδρας νίκη με Ξάνθη και ισοπαλία με Άρη στο Βικελίδης) έχει δυο σερί ματς στην έδρα του και θέλει πάση θυσία το “τρίποντο” κόντρα στους Ηρακλιώτες, έτσι ώστε να καταφέρει να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Με τους τιμωρημένους Βλάχο και Τσούπρο εκτός αποστολής, όπως και τον τραυματία Γιάγκο ο Έβαλντ Λίνεν επέλεξε να πάρει στην αποστολή 18 ποδοσφαιριστές. Εκτός για ακόμη ένα παιχνίδι έμειναν οι Κατσικοκέρης, Φουρτάδο και Τσίτας.
Με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο αναμένεται να παρατάξει ο Έβαλντ Λίνεν την ΑΕΚ . Ο Γερμανός εμπιστεύεται αυτή τη διάταξη και θα τη διατηρήσει, όπως φάνηκε και στην προπόνηση  (έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή) της Παρασκευής, όπου χρησιμοποίησε τους "βασικούς" τους Αρκούδα, Κουτρουμπή, Μπουγαΐδη, Τσουμάγκα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, ενώ στον χώρο του κέντρου ο Μητρόπουλος ήταν το "καθαρό" αμυντικό χαφ, με τους Κορδέρο, Ρίκκα μπροστά τους. Ο Γκερέιρο ήταν ο επιτελικός μέσος και οι Πετρόπουλος, Φούντας το δίδυμο στην επίθεση
Ο Γερμανός συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Κρητικούς τους εξής 18 παίκτες,  Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Καραλής, Αρκούδας, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.αφήνοντας εκτός τους τιμωρημένους Τσούπρο, Βλάχο, τον Γιάγκο που είναι τραυματίας και τους Κατσικοκέρη, Φουρτάδο, Τσίτα.
Οι Κρητικοί έρχονται από δυο θετικά εντός έδρας αποτελέσματα και θέλουν να φύγουν από το ΟΑΚΑ με βαθμό-βαθμούς και έτσι να συνεχίσουν να μην αγχώνονται για θέματα... παραμονής. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιώργο Ιωαννίδη, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό, όπως και στους Χαριτωνίδη, Γιαγκιόζη και τον τιμωρημένο Παπάζογλου. Ο αγώνας αρχίζει στις 7,30 το απόγευμα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απο το NS2.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17:15 NS2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 17:15 NS3
A.E.K. - Ο.Φ.Η. 19:30 NS2

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ 15:00 NS1
Π.Α.Ο.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ 17:15 NS2
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:15 NS1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30 NS1

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΡΗΣ 19:30 NS1