Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΗ ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ

Τις έντονες ανησυχίες των φορέων του τουρισμού και της κρουαζιέρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης Σέγκεν, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Δεδομένου ότι, πως επισημαίνει ο τέως Βουλευτής Λέσβου και Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρος Γαληνός:
- Tα τελευταία χρόνια η χώρα μας εφάρμοζε απλουστευμένες διαδικασίες ελέγχου διαβατηρίων για τουρίστες προερχόμενους από χώρες όπως η Ρωσία η Ουκρανία η Τουρκία η Κορέα η Κίνα, πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση επισκεπτών αυτής της κατηγορίας.
- Η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη εάν δεν ισχύσουν οι διευκολύνσεις αφού η διαδικασία για την έκδοση βίζας από τα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία είναι χρονοβόρα και πολυδάπανη και θα υπάρξουν ακυρώσεις σε ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στα νησιά μας. «Τελικά αυτή η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, κάνει τα πάντα για να ενισχύει το τουριστικό ρεύμα προς τη Τουρκία. Η νέα της απόφαση έρχεται ως συνέχεια με τις μαρίνες που δίνονται σε Τούρκο επιχειρηματία, με συνεταίρο του το Μετοχικό Ταμείο Στρατού»!
Ερωτάται ο κ Υπουργός
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα από την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς έκδοσης βίζας που καθιστούσε οδύσσεια την επίσκεψη τουριστών από χώρες εκτός Ε.Ε στα νησιά μας.
2.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε τα νησιά μας να καταστούν ελκυστικοί προορισμοί για τους επισκέπτες αυτής της κατηγορίας.
3.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην επαληθευθούν οι ανησυχίες στους φορείς του τουρισμού και της κρουαζιέρας για ακύρωση του ρεύματος επισκεπτών στη χώρα μας από τουρίστες χωρών εκτός Ε.Ε.