Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Π. Τατούλης: Δίνουμε λύση στο φαινόμενο της διάβρωσης του οδοστρώματος στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας


«Δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα ενός εξαιρετικού και σημαντικού τουριστικού προορισμού, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της διάβρωσης του οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο του οικισμού Παραλίας στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, της σύμβασης κατασκευής του έργου , το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό 745.000 ευρώ και χρόνο υλοποίησης το καλοκαίρι του 2013.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι στις 7 Φεβρουαρίου 2013 θα δοθεί σε δημοπρασία η κατασκευή του δρόμου του Φωκιανού, ο οποίος θα συνδέσει την παραλιακή Κυνουρία με την παραλιακή Λακωνία. «Πρόκειται για καίρια παρέμβαση που εντάσσεται στο σχεδιασμό του Ανατολικού παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου, για τον οποίο έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της μελετητικής προσέγγισής του και τον έχουμε χαρακτηρίσει έργο σημαία για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Όταν ολοκληρωθεί και αυτός ο οδικός άξονας η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η Περιφέρεια με το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο στη χώρα» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
Αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή της Νότιας Λακωνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, «αίρεται η απομόνωσή της γιατί μειώνεται ο χρόνος προσέγγισής της από τους επισκέπτες και διευκολύνεται η μεταφορά των προϊόντων της σημαντικής αυτής παραγωγικής περιοχής».
Ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς κ. Ηρακλής Τριχείλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν διαχρονικά προβλήματα της περιοχής. Εξήρε επίσης την προσπάθεια και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου να άρει την απομόνωση της Νότιας Λακωνίας.