Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι 18 αγαπημένοι της τέχνης που μας είπαν το τελευταίο αντίο το 2012

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου και του πενταγράμμου, συγγραφείς που δεν είναι πια κοντά μας...
Σκληρή η χρονιά που έφυγε και έγινε ακόμα περισσότερο παίρνοντας μαζί της και πολλούς σπουδαίους εκπροσώπους της τέχνης.
Πριν ένα χρόνο , στις 24 Ιανουαρίου 2012, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έπεσε θύμα τροχαίου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Λίγες ώρες αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών.
Στις 3 Φεβρουαρίου φεύγει από τη ζωή ο ηθοποιός, πολιτικός και συγγραφέας Νίκος Απέργης, σε ηλικία 64 ετών, αφού πάλεψε αρκετό καιρό με τον καρκίνο.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας, προδομένος από την καρδιά του, έφυγε ξαφνικά στα 70 του, στις 29 Φεβρουαρίου.
Τρεις μήνες μετά το χαμό του συζύγου της, η Σμαρούλα Γιούλη αφήνει την τελευταία της πνοή στις 7 Μαρτίου, σε ηλικία 78 ετών. Η Δόμνα Σαμίου είπε το τελευταίο της τραγούδι στις 10 Μαρτίου, στα 84 της χρόνια. Στις 19 Μαρτίου έκλεισε τα μάτια του ο Νίκος Βασταρδής, έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε μερικούς μήνες νωρίτερα.
Ο Χρήστος Πάρλας απεβίωσε από πνευμονική ανεπάρκεια τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου, στα 76 του χρόνια. Σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του, προκαλούν πνευμονικό οίδημα και στερούν από την Ελλάδα τη μοναδική φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, στις 17 Απριλίου. Ήταν 64 ετών. Από καρδιακό επεισόδιο φεύγει η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 73 ετών.
Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης άφησε την τελευταία του πνοή στα 86 του, στις 5 Ιουνίου. Ο Κώστας Καρράς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε στα 76 του χρόνια στις 6 Ιουνίου. Η συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή πέθανε σε ηλικία 87 ετών, στις 9 Ιουνίου.
Ο συμπατριώτης μας Θύμιος Καρακατσάνης υπέκυψε, έπειτα από μεγάλη μάχη με την επάρατο, στις 30 Ιουνίου. Ο αριστοφανικός ηθοποιός ήταν 71 ετών και καταγόταν από τον Πύργο Κορινθίας.
Στις 17 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μούτσιος στα 80 του χρόνια.
Η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών, στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ο θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, μεταφραστής και θεωρητικός του θεάτρου Αλέξης Σολομός, πέθανε στα 94 του χρόνια, στις 26 Σεπτεμβρίου. Ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοεμβρίου, σε ηλικία 77 ετών. Στα 63 του άφησε την τελευταία του πνοή ο στιχουργός Άλκης Αλκαίος, στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: TV BOX