Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ευλογιά των πιθήκων - Συναγερμός στον ΠΟΥ: Ανησυχίες ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί το καλοκαίρι

 Ευλογιά των πιθήκων - Συναγερμός στον ΠΟΥ: Ανησυχίες ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί το καλοκαίρι 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκάλεσε σήμερα συνάντηση για να συζητηθεί η ευλογιά των πιθήκων, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού με e-mail στο Reuters, λέγοντας ότι η συνάντηση ήταν μια από τις πολλές που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η πρώτη Ελληνίδα και μάλιστα Κορίνθια, που μπαίνει σε γαλλική κυβέρνηση

 Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η πρώτη Ελληνίδα που μπαίνει σε γαλλική κυβέρνηση 

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης της πρώτης κυβέρνησης μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα την θέση του Ζαν Ιβ Λεντριάν καταλαμβάνει η Κατρίν Κολονά, διπλωμάτης και πρώην υπουργός επί Ζακ Σιράκ.

Στο υπουργείο Οικονομίας παραμένει ο Μπρούνο Λεμέρ, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Κορίνθια και ιατρός γυναικολόγος, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Γαλλία: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Μακρόν με 14 γυναίκες και 14 άνδρες

 Γαλλία: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Μακρόν με 14 γυναίκες και 14 άνδρες 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διόρισε σήμερα μια έμπειρη διπλωμάτη, την Κατρίν Κολονά, στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και συμπεριέλαβε στην κυβέρνηση προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών, τρεις εβδομάδες πριν από τη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Η διπλωμάτης καριέρας, η 66χρονη Κολονά είναι η νυν πρέσβης της Γαλλίας στο Λονδίνο.

Μεταξύ των άλλων μελών της κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον γενικό γραμματέα της προεδρίας, είναι ένας πιστός υποστηρικτής του Μακρόν, ο Σεμπαστιάν Λεκορνύ στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Λεκορνύ μετείχε ήδη στην προηγούμενη κυβέρνηση ως υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 293 νέα κρούσματα ( 38 στην Κορινθία, 41 στην Αργολίδα, 108 στην Αχαΐα.)

 

Νέα Μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (- 23) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 293 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Κορινθία, Αργολίδα και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (187) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (106).  

  Συγκεκριμένα: