Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σοκαριστικά τα στοιχεία για τους Έλληνες που μετατρέπονται σε φτωχό λαό - Το δραματικό είναι πως εκτοξεύτηκε η παιδική φτώχεια


- Τουλάχιστον 901.194 ελληνικά νοικοκυριά είναι στα πρόθυρα της φτώχειας
- 3.403.000 άτομα δηλαδή το 1/3 των Ελλήνων βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση
- Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 12.637,08 ευρώ
- Δείτε τα αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα


Στο 21,4% του πληθυσμού ανήλθε, με βάση τα εισοδήματα του 2010, ο αριθμός των νοικοκυριών της χώρας που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και στο κατώφλι της φτώχειας, και βρίσκεται στη 2η θέση στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία (ποσοστό 22,4%), ενώ η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 23,7%. Δηλαδή, τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 901.194 και τα μέλη τους σε 2.341.400.

Αυτό προκύπτει από τη σχετική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα επίσης με την οποία, το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.591 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 13.842 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Ενώ, το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 12.637,08 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 21.590,07 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

Δείτε τη χθεσινή εκπομπή "Η Πελοπόννησ​ος Σήμερα"...στο TV Super

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας. Στη συζήτηση συμμετέχει και ο δημοσιογράφος Β.Ζώης.

Κύρια θέματα η τρέχουσα επικαιρότητα και η επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή των νέων μέτρων που αποτελούν την προϋπόθεση για τη δόση των 31,5 δισ..

Παράλληλα, ένα κλίμα πολιτικών ακροβατισμών αναπτύσσεται στη χώρα λίγο πριν την ψηφοφορία, την ώρα που όμως καμία πολιτική δύναμη δεν εμφανίζεται με μια εναλλακτική πολιτική λύση.

Οι ενστάσεις που πραγματικά εμφανίζονται επί των μέτρων μέσω των ψηφοφοριών είτε έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα κλαδικά συμφέροντα, είτε επαναφέρουν προβληματισμούς του παρελθόντος που είχαν εκλείψει, όπως είναι η ανάγκη για αποκρατικοποιήσεις.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος ένα παιχνίδι εντυπώσεων και πολλοί επιδιώκουν να "αχρηστεύσουν" μια κυβέρνηση μόλις στον 4ο μήνα ζωής της. Ακόμα και έτσι όμως, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είναι η ώρα των πολιτικών ζυμώσεων, για να συμβούν αυτές, χρειάζεται ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας επιδιώκει την αποταμίευση της δόσης για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα προς την υλοποίηση των προγραμματικών θέσεων ενώ ήδη έχουν ικανοποιηθεί προεκλογικές δεσμεύσεις όπως είναι η παύση των οριζόντιων περικοπών, γεγονός που συμβαίνει με τις κλίμακες για μείωση συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.

Ο τόπος βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ο καθένας θα πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη του, διατυπώνοντας ξεκάθαρα τις θέσεις και τις απόψεις του, μακριά από αφορισμούς, ισοπέδωση και λογικές τύπου "όλοι ίδιοι είναι".


Δείτε το σχετικό video :




vbalafas.blogspot.gr

Η Google υποκλίνεται στον Ελύτη (video)

odysseas-elytis
Τα τόσο δημοφιλή “doodles” της Google, που συνηθίζουν να συσχετίζουν την ημερομηνία ενός σημαντικού γεγονότος με εικαστική οπτικοποίηση στην πρώτη σελίδα τη μηχανής δικτυακής αναζήτησης, είναι σήμερα αφιερωμένα στον Οδυσσέα Ελύτη. Στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, η προσωπικότητά του οποίου σαγήνευσε την εποχή του, και η ιστορική ανθεκτικότητα του έργου του, έφτασε μέχρι και τις μέρες μας να του χαρίζει θαυμασμό και δέος.
Η ελληνική έκδοση της Google λοιπόν είναι σήμερα αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, λόγω της επετείου των γενεθλίων του ποιητή του Αιγαίου, στις 2 Νοεμβρίου του 1911. “Άξια Εστί”… θα έλεγε κανείς.

Video

 


ysterografa.gr

Γελάνε στη Βουλή με τον Παπανδρέου - Δείτε το βίντεο

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα και ξαναφεύγει

Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύει ο τόπος και το πολιτικό σύστημα της χώρας πάλι καλά υπάρχουν και άνθρωποι σαν τον ΓΑΠ που προκαλούν το γέλιο του κόσμου. Θα μπορούσε βέβαια να προκαλεί και την οργή γιατί όταν οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα επαρκή ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις υποχρεώσεις που έχει ως βουλευτής, σύμφωνα με το parapolitika.gr
Έτσι σήμερα έκανε νέα αίτηση για ολιγοήμερη άδεια για το εξωτερικό. Στην αίθουσα φυσικά ακούστηκαν γέλια, ενώ ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Δραγασάκης που έκανε την ανακοίνωση αρκέστηκε σε ένα μειδίαμα.


thebest.gr

Δύσκολες ώρες για τον Μάρκο Σεφερλή

Φωτογραφία για Δύσκολες ώρες για τον Μάρκο Σεφερλή

Δύσκολες ώρες περνάει ο Μάρκος Σεφερλής και η οικογένεια του.

Την Δευτέρα το βράδυ ο αδερφός του Δημήτρης είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Ο Μάρκος Σεφερλής έχει ανοίξει έναν παιδότοπο και ο αδερφός του μαζί με την οικογένειά του πήγαν στα εγκαίνια για να τον στηρίξουν.

Το βράδυ επέστρεψε με την οικογένειά του στην Κόρινθο όπου μένει μόνιμα. Λίγες ώρες μετά αποφάσισε να αλλάξει θέση στο φορτηγό της δουλειάς του. Το χειρόφρενο όμως δεν το είχε «δέσει», το βυτιοφόρο βρισκόταν σε κατηφορικό δρόμο και ο Δημήτρης Σεφερλής ανυποψίαστος πήγε να περάσει μπροστά από το βυτιοφόρο για να μπει στο σπίτι του, το είδε, σύμφωνα με μαρτυρίες να κατευθύνεται κατά πάνω του! Έντρομος προσπάθησε να σωθεί, να αποφύγει τις τεράστιες ρόδες που ήθελαν να τον λιώσουν!

Ο αδερφός του ηθοποιού μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά εγχειρήσεων στα πόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να μείνει στο κρεβάτι για τους επόμενους έξι μήνες. Επικοινωνήσαμε με την σύζυγο του Μάρκου, την ηθοποιό Έλενα Τσαβαλιά η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός αλλά πολύ στενοχωρημένη δεν ήθελε να μιλήσει για το περιστατικό.

Πηγή: gossiptv

Oι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής στο 1ο όμιλο της Football League 2

Oι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής στο 1ο όμιλο της Football League 2, οι οποίοι θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή στις 3 μ.μ.:
 Επισκοπή - Αχαρναϊκός: Tσουκαλάς (Αθηνών), Δεληθοδωρής, Πασπάτης (Αθηνών)
Ρούβας - Πανηλειακός: Δημητρόπουλος (Δυτ. Αττικής), Δημόπουλος, Οικονόμου Κωνσταντίνος (Δυτ. Αττικής)
Καλαμάτα - Κεραυνός Γλυφάδας: Κακριδής (Κορινθίας), Καλάρας, Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας)   Φωστήρας - Προοδευτική: Tζοβάρας (Φωκίδας), Πετρίδης (Χίου), Τσιμπρίδης (Σάμου)
Κόρινθος - Χανιά: Nικολόπουλος (Μεσσηνίας), Καρβούνης , Τσαλίκογλου Νικόλαος (Μεσσηνίας),  Δεν θα γίνει ο αγώνας Παναιγιάλειος - Εθνικός Αστέρας, λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων της αθηναϊκής ΠΑΕ.

Αντίθετη η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην προνομιακή μεταχείριση επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς του δημοσίου


Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην προνομιακή μεταχείριση της κοινοπραξίας «Siemens-Prysmian Powerlink-Nexans Norway» σε σχέση με την εταιρεία «Ελληνικά Καλώδια ΑΕ» αναφορικά με το διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΑΔΜΗΕ για τη σύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Δίκτυο Μεταφοράς, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ότι, αφενός, για όλες τις εταιρείες η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς του δημοσίου θα πρέπει να υπακούει σε ίσους κανόνες, προκειμένου να διασφαλίζεται η ίση μεταχείρισή τους και, αφετέρου, εκτιμούμε ότι η ελληνική εταιρεία διαθέτει όλα τα εχέγγυα συμμετοχής σε ένα τέτοιο διαγωνισμό.

Δημοσκόπηση Pulse: 3,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς

Δημοσκόπηση Pulse: 3,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς
Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,5 μονάδων από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, με σταθερά στην 3η θέση την Χρυσή Αυγή, πτώση της ΔΗΜΑΡ και απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι τα τελευταία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Το Ποντίκι". Τα ποσοστά των κομμάτων...

«Μετ΄ εμποδίων» στη Βουλή τα νέα μέτρα καθώς δεν διαχωρίζονται τα εργασιακά...

«Μετ΄ εμποδίων» στη Βουλή τα νέα μέτρα καθώς δεν διαχωρίζονται τα εργασιακά...
Με κάθε τρόπο θέλει να περάσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τις διατάξεις που καταψηφίστηκαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει να επαναφέρει τις συγκεκριμένες διατάξεις στο πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα για να τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη. Ποιους αφορούν. Στο μεταξύ η ψηφοφορία των μέτρων αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα τα καταψηφίσουν , βουλευτές από τη ΝΔ λένε ότι θα ψηφίσουν «κατά συνείδηση», ενώ ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων ζήτησε το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη». Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας επιμένει και σήμερα να δηλώνει «αρκετά αισιόδοξος» ότι τελικά τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή, ενώ ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει περιθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων», όπως είχε ζητήσει η ΔΗΜΑΡ, κυρίως για τα εργασιακά, γεγονός που...
 

 

Βενιζέλος: Καθαρή απόφαση της Κ.Ο να ψηφίσουμε τα μέτρα - «Όχι» Θ. Παραστατίδη

Βενιζέλος: Καθαρή απόφαση της Κ.Ο να ψηφίσουμε τα μέτρα - «Όχι» Θ.  Παραστατίδη
Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς τους διαφωνούντες ότι «ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπουν ότι ματαιοπονούν» απάντησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγ. Βενιζέλος, ενώ μίλησε για «καθαρή απόφαση της Κ.Ο για την ψήφιση των μέτρων. Ωστόσο σήμερα, καταγράφηκε και νέα απώλεια καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης, δήλωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το πακέτο των μέτρων. Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει σε περίπτωση που θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας είπε...

Ανώτατο Δικαστήριο: Αντισυνταγματική η αύξηση ορίων ηλικίας, η κατάργηση δώρων



Αντισυνταγματικές έκρινε ομόφωνα το Ελεγκτικό Συνέδριο τις μειώσεις των συντάξεων κατά 5-10%, που περιλαμβάνονται στο προς ψήφιση πακέτο του 3ου Μνημονίου. Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, αντισυνταγματικές κρίνονται και οι διατάξεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δυο χρόνια (συνταξιοδότηση στα 67) και την κατάργηση των δώρων των Χριστουγέννων και Πάσχα για τους συνταξιούχους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης...

κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, για τις εξελίξεις στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και την ανάγκη σεβασμού των αρχών και των αξιών της Παράταξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν παρεμβαίνει στα δρώμενα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες είναι ανεξάρτητες και λογοδοτούν στα μέλη τους και μόνο.
Η δραστηριότητα των συνδικαλιστικών παρατάξεων και ιδιαίτερα της ΔΑΚΕ, πέρα από κάθε αμφιβολία, έχει την ανεξαρτησία και την αυτονομία της.
 Ουδείς, όμως, και για κανένα λόγο, δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα.
 Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων.
 Σε μια εποχή άκρατου λαϊκισμού, θεσμικής κατάπτωσης και ηθικών εκπτώσεων, οι αξίες των μελών της παράταξης δεν πρέπει να αποτελούν λάφυρα προς εξαργύρωση από κανέναν».

 

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων - Παραλύει Τρίτη και Τετάρτη η χώρα κόντρα στα νέα μέτρα

Αθήνα
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας.

Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη.  Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Την Τρίτη στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 17:00. Και οι δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Εφιαλτική πρόβλεψη για το 2013 - Η ανεργία θα είναι όση ήταν το 1930 με την Μεγάλη Ύφεση

- Σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 35%
- Σάββας Ρομπόλης: Η" Ελλάδα θα γνωρίσει τον τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης"
- Οι άνεργοι θα φτάσουν τα 2 εκατομμύρια!
- Τι ήταν η Μεγάλη Ύφεση
Κανείς δεν πίστευε στο παρελθόν τις φωνές που ακούγονταν και προέβλεπαν ότι η ανεργία θα ξεπερνούσε στην χώρα μας το 20%. Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία είναι πάνω από το 25% και δυστυχώς θα ανέβει και άλλο.

Η εφιαλτική πρόβλεψη για ανεργία στο 35% μπορεί να καθηλώνει και μόνο στο άκουσμά της και ειδικά όταν βγαίνει από τα χείλη του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει άλλο βάρος.

Ο κ. Σάββας Ρομπόλης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ είπε ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει τον «τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης» .

Ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» το ερχόμενο έτος στο δυσθεώρητο 29%, ενώ σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 34 με 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια ανέργους.

Παράλληλα, ο κ. Ρομπόλης εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε, το «παγκόσμιο σύστημα» και οι αναπτυγμένες χώρες φαντάζουν να «πηγαίνουν σε ύφεση», ενώ η «μεσογειακή συνιστώσα» θα βρίσκεται σε «συνθήκες μεγαλύτερης παράτασης της ύφεσης».

Τι ήταν η Μεγάλη Ύφεση

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 (αγγλικά:The Great Depression) ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται τον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή.

Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929, την λεγόμενη Μαύρη Πέμπτη. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του 2ου παγκοσμίου πολέμου, γύρω στο 1939.

Η κρίση είχε καταστροφικές επιπτώσεις τόσο στον ανεπτυγμένο, όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Επηρεάστηκε το διεθνές εμπόριο, καθώς επίσης και τα προσωπικά εισοδήματα, τα έσοδα από φόρους, οι τιμές και τα κέρδη. Η οικονομία πόλεων ανά τον κόσμο επλήγη, ιδίως εκείνων που εξαρτώνταν άμεσα από τη βαριά βιομηχανία. Οι κατασκευές πάγωσαν, οι αγροτο-κτηνοτροφικές εργασίες υποχώρησαν λόγω πτώσης των τιμών στις σοδειές κατά 40% με 60%. Με τη ζήτηση σε διαρκή υποχώρηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη εναλλακτικών εργασιών, περιοχές που εξαρτώνταν από τον πρωτογενή τομέα όπως εκμετάλλευση γης, ορυχείων και ξύλου υπέφεραν ακόμη περισσότερο.

Η μεγάλη κρίση τερματίστηκε σε διαφορετικό χρόνο ανά χώρα. Οι περισσότερες χώρες εφήρμοσαν προγράμματα ανακούφισης και η πολιτική τους ζωή πέρασε αναταραχές, εξωθώντας την ιδεολογία στα άκρα. Σε ορισμένα κράτη, οι απελπισμένοι πολίτες στράφηκαν προς δημαγωγούς εθνικιστές, όπως τον Αδόλφο Χίτλερ, με αποτέλεσμα την έναρξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

newsit.gr

Σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ - H "Συμμορία της Δραχμής"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη.

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

«Λένε όχι δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε όχι στην, από εδώ και πέρα, καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε όχι στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε όχι στη ρευστότητα της αγοράς, λένε όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην ανάκαμψη», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Παράλληλα πρόσθεσε πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει ο ελληνικός λαός πλέον καλά και το είχε περιγράψει μέσα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, ευχόμενος "να χρεοκοπήσουμε όπως η Αργεντινή". Δυστυχώς, όμως, γι'αυτόν και τη συμμορία της δραχμής, ο ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι, κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χρυσοχοΐδης: Οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση

«Φοβούμαι ότι οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL εκτίμησε πως σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τα μέτρα «θα επικρατήσει η κοινή λογική και η συντριπτική πλειοψηφία θα ψηφίσει τα μέτρα».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι ο Ευ. Βενιζέλος έχει κάνει κρίσιμα λάθη και έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε στρατηγικό αδιέξοδο.
newsit.gr

Δοκιμάζεται η Ελλάδα Βέλου αύριο στο Πετρί - Ο Αστέρας Δερβενίου στοχευει "τριποντο" επι του Πανσολυγειακού!

 Mε αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται  αύριο Σάββατο, στις 15:00  , στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής,  το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Η πρωτοπόρος Ελλάδα Βέλου δοκιμάζεται , στο Πετρί από την τοπική Θύελλα , ενώ στο "Θώδειο" Στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου αντιμετωπίζει την ομάδα του Σπαθοβουνίου. Στο Σολομό , ο ΠΑΣ Κλένια αντιμετωπίζει σε αγώνα ντέρμπι τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος αγωνίζεται με τον Πανκαμαριακό. Στο Δερβένι ο Αστέρας θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες κόντρα στον Πανσολυγειακό , ό οποίος πριν από λίγες ημέρες , στο Σοφικό, τον είχε αποκλείσει από το Κύπελλο, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αντμετωπίζει την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων. Στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου κοντράρεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ τέλος ο Εθνικός Ξυλοκέριζας παίρνει στα "χαρτιά" τον αγώνα με την Προοδευτική Περιγιαλίου , που έχει αποχωρίσει του πρωταθλήματος.


Η 8η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                3-0(α.α)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

Ντέρμπι κορυφής στην Α2 Κορινθίας. Ο Κύψελος κόντρα στην Αναγέννηση

Mε τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται , το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας όπου δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στο Κυψελο Κορίνθου και στην επικεφαλή ομάδα της Αναγέννησης Κιάτου. Το ντέρμπι θα γίνει αύριο στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο του Συνικοισμού.
Επίσης αύριο διεξάγονται και οι αγώνες του Αετού Αγγελοκάστρου με τον Πανευρωστινιακό, του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με τον Ισθμιακό , του 'Αρη Βοχαικού με τον Αετό Κρυονερίου και στην Τραγάνα του Κιάτου η αναμέτρηση της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον Άρη Κορίνθου.
Την Κυριακή τον ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο Σολομό όπου στην κοινή τους έδρα ο Τενεάτης Αθικίων κοντράρεται με τον Α. Ο. Σολομού, ενώ στην Αλμυρή η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Λεχαίου. Τέλος οι Γαλάζιοι Νέοι , στα Εξαμίλια αγωνίζωνται με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

7η αγωνιστική
3-11-12
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΡΑΓΑΝΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
4-11-12
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ


Την Κυριακή συνεχίζονται με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής και τα πρωταθλήματα στην Β1 και Β2 Κορινθίας
Β1 κατηγορία Κορινθίας

Η 5η αγωνιστική
11:00 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ
11:00 ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 
11:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
15:00 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΣΟΦΙΚΟ 
15:00 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
15:00 ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 
15:00 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
15:00 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ


Β2 Κατηγορία Κορινθίας

Η 5η αγωνιστική
11:00 ΑΡΑΤΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
11:00 ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
11:00 ΤΑΡΣΙΝΑ 97 - ΑΠΕΣΣΑΣ 
15:00 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
15:00 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 
15:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
15:00 ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΛΑΤΟΥ
 ΡΕΠΟ ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ


Πέτρος Τατούλης: Προτεραιότητα μας η ανάπτυξη του ενεργειακού περιβάλλοντος και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

«Παραμένουμε πιστοί στους σταθερούς άξονες του αναπτυξιακού μοντέλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τους έχουμε θέσει, προτεραιότητα των οποίων αποτελεί η ανάπτυξη του ενεργειακού περιβάλλοντος και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Φόρουμ που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τίτλο «Ενέργεια και Περιβάλλον: Προοπτικές Ανάπτυξης» στην Τρίπολη την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης κατά την τοποθέτησή του έθιξε καίρια ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, σε μια δύσκολη περίοδο. «Όπως πολλές φορές έχω τονίσει η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στη χώρα ήταν ο Καλλικράτης και η δημιουργία του θεσμού των Περιφερειών. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και, το κυριότερο, οι παρενέργειά της, το face loss της χώρας, μπορούν να αντιστραφούν μόνο μέσα από τις αιρετές Περιφέρειες» τόνισε ο κ. Τατούλης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. THN KYPIAKH

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012, στις 13:00, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή.

ΕΡΕΥΝΑ ALCO - 1 ΣΤΟΥΣ 7 ΕΛΛΗΝΕΣ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤ​ΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩ​Ν, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Η τρόικα δεν κόπτεται για την Υγεία μας. Θέλει να μας επιβάλει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με την δραστική ουσία για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα! Αυτό πιστεύουν περισσότεροι από 7 στους 10 Ελληνες που απάντησαν σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία πρέπει να διαβαστεί με προσοχή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πριν αποφασίσου αν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της τρόικας. Με δυο λόγια, είναι σαφές ότι οι Ελληνες έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι τα ανώνυμα γενόσημα που θέλει να μας ταΐζει η τρόικα, θέλουν το γιατρό τους να τους συνταγογραφεί συγκεκριμένο, επώνυμο φάρμακο και όχι δραστική ουσία, εμπιστεύονται απόλυτα το ελληνικό φάρμακο και θεωρούν ότι η τρόικα θέλει να θυσιάσει την Υγεία μας για να προωθήσει τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών. Αυτά ακριβώς πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς και να απορρίψει το κεφάλαιο του μνημονίου 3, στο οποίο οι δανειστές μας θέτουν –εκβιαστικά- τη θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης με τη δραστική, ως προϋπόθεση της εκταμίευσης της δόσης!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!

News Bomb

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκε σήμερα (2/11/2012) αργά το μεσημέρι η διήμερη επίσκεψη στη Ζάκυνθο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και αυτή την Εκλογική Περιφέρεια.

Είχε πολύ χρήσιμες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ζακύνθου Ανδρέα Ξένο και το Προεδρείο των εργαζομένων σε αυτή την επιχείρηση, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ζακύνθου Παναγιώτη Αβράμη και με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Τα θέματα που εξετάστηκαν σε όλες αυτές τις συναντήσεις ήταν τα εξής:

Κώστας Κόλλιας: «Άμεσες και χωρίς διακρίσεις διευκολύνσεις στους πυρόπληκτους δανειολήπτες»


Επανερχόμενος στο θέμα της ρύθμισης των δανείων των πυροπλήκτων, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από ένα περίπου μήνα κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την παροχή δανειακών διευκολύνσεων στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Είχα ζητήσει πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γίνει ρύθμιση των δανείων τους ανάλογη με αυτή που έγινε για τους μαστιχοπαραγωγούς. Μια τέτοια ρύθμιση θα προστάτευε όχι μόνο το εισόδημα των παραγωγών μας, αλλά και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής της Κορινθίας. Πλην όμως, όπως ενημερώθηκα,  πολλές τράπεζες επιδεικνύουν απροθυμία να ρυθμίσουν ακόμα και δάνεια πυροπλήκτων του 2007.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο το 2007, η Κυβέρνηση Καραμανλή είχε λάβει σειρά μέτρων για την άμεση ανακούφιση, αλλά και την μακροπρόθεσμη στήριξη των πυροπλήκτων. Ανάμεσά τους, ήταν η ρύθμιση όλων των δανείων, ληξιπρόθεσμων ή μη, που είχαν χορηγηθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2007 σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, καθώς και η χορήγηση νέων δανείων για την κάλυψη των αναγκών. Όπου δεν υπήρχε δυνατότητα παροχής εμπράγματων εγγυήσεων από τους δανειολήπτες, η εγγύηση δόθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Στη συνέχεια, παρασχέθηκαν νέες διευκολύνσεις, με τον νόμο 3816/2010, στις οποίες υπήχθησαν όλα τα δάνεια. Η τελευταία σχετική απόφαση ελήφθη τον Απρίλιο του 2012 και έδινε τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξοφλήσουν τους τόκους, μεταθέτοντας τις δόσεις για την αποπληρωμή του κεφαλαίου.

Οι καταγγελίες των πυροπλήκτων και των εκπροσώπων τους αφορούν ακριβώς τη στάση των τραπεζών απέναντι σε αυτήν την τελευταία ρύθμιση. Φαίνεται ότι, ενώ σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις το σύνολο των δανειοληπτών αντιμετωπίστηκε ενιαία, τώρα οι τράπεζες επιχειρούν να κάνουν διάκριση ανάμεσα σε όσους είχαν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και σε όσους είχαν δανειστεί με εγγύηση την περιουσία τους.  Αυτή η αυθαίρετη διάκριση θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα, αλλά και την περιουσία, χιλιάδων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, σε μία στιγμή που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη της πολιτείας.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι, πληρώνουν βαρύ τίμημα για την ανακεφαλαιοποίηση και την ενίσχυση των τραπεζών. Από το 2008 μέχρι σήμερα, το ελληνικό δημόσιο έχει δώσει εγγυήσεις πολλών δισεκατομμυρίων στα τραπεζικά ιδρύματα. Για να επιτευχθεί ο απώτερος στόχος, η ενίσχυση δηλαδή της ρευστότητας και η ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην πραγματική οικονομία, είτε με παροχή νέων δανείων είτε με διευθέτηση των παλαιών.
Επειδή είναι θέμα εθνικής σημασίας, αλλά και δικαιοσύνης, να αναλάβουν οι τράπεζες τις ευθύνες τους απέναντι στους πυρόπληκτους δανειολήπτες, θα καταθέσω και νέα ερώτηση. Αν ωστόσο δεν υπάρξει άμεσα ανταπόκριση, και επειδή θεωρώ ότι η πολιτεία, μέσα σε αυτό το ακραία δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, πρέπει να υπερασπιστεί τους δανειολήπτες, και ιδιαίτερα τους πυρόπληκτους αγρότες και επαγγελματίες, θα φέρω σύντομα το θέμα προς  συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.»

"Ο Οζάλ δηλητηριάστηκε", γράφουν τουρκικές εφημερίδες


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στη Τουρκία ο Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ, δηλητηριάστηκε με στρυχνίνη.
Αυτό ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα Βυgun, η οποία υποστηρίζει πως έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν οτι πρόκειται για μια ουσία η οποία δεν χρησιμοποιείται στην Τουρκία στην ταρίχευση των νεκρών, χρησιμοποιείται όμως εκτενώς για την εξόντωση τρωκτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κλινήρης ο Κων/νος Μητσοτάκης

Στο κρεβάτι θα μείνει για λίγες ημέρες ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κων/νος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του, αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα στο πόδι του και για τον λόγο αυτό του συνέστησε ξεκούραση.
Τονίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, απλά για να επέλθει πλήρης ίαση ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μην μετακινηθεί για λίγες ημέρες.

Το συγκλονιστικό γράμμα ενός λιμενικού στους 300 της Βουλής


"Από πολύ μικρός ήξερα ακριβώς τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Δυστυχώς όμως τα όνειρά μου κατεδαφίζονται μέρα με τη μέρα αφού η πολιτεία δείχνει να μη με σέβεται να μη αναγνωρίζει ή να με ξέρει" γράφει ο 30χρονος λιμενικος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.
Το συγκλονιστικό γράμμα του λιμενικού προς τους 300 της Βουλής δημοσιευτηκε στο περιοδικό "Νέα Πλεύση".

Διαβάστε το:

Στουρνάρας: "δεν υπάρχει περιθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων"


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σήμερα το πρωί με βασικό θέμα τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων εν όψει της κατάθεσης των κρίσιμων νομοσχεδίων την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε "αρκετά αισιόδοξος", πως τελικά τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή επισημαίνοντας πως "δεν υπάρχει πειρθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων", κάτι το οποίο έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ, κυρίως για τα εργασιακά.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως "μετά το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζουν και άλλα κοινοβούλια για την εκταμίευση" και προφανώς δεν υπάρχει πλεόν καθόλου χρόνος για καθυστερήσεις.

Ολόκληρος ο διάλογος του κ. Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησής σας με τον Πρωθυπουργό;
Ιωάννης Στουρνάρας: Θέματα συντονισμού ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.
Δημοσιογράφος: Τον ενημερώσατε για την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup;
Ιωάννης Στουρνάρας: Βέβαια.
Δημοσιογράφος: Είστε αισιόδοξος για την επόμενη εβδομάδα;
Ιωάννης Στουρνάρας: Είμαι αρκετά αισιόδοξος, ναι.
Δημοσιογράφος: Πάμε για μία ψήφιση κανονικά την επόμενη εβδομάδα;
Ιωάννης Στουρνάρας: Ναι. Βέβαια. Και μην ξεχνάτε ότι μετά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσουν και Κοινοβούλια και αρκετών άλλων χωρών για την εκταμίευση. Άρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.
Δημοσιογράφος: Περιμένουμε σύσκεψη αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο;
Ιωάννης Στουρνάρας: Δεν το γνωρίζω.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τους άλλους αρχηγούς;
Ιωάννης Στουρνάρας: Βεβαίως, υπάρχει.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει κάποια πρόοδος, βλέπετε;
Ιωάννης Στουρνάρας: Φαντάζομαι πως ναι.

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικων Χρήστος Σταϊκούρας.
newsit.gr

F.T.:Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου μπορεί να κατηγορηθούν για εγκληματική αμέλεια


- Η Βουλή πρέπει να απαντήσει πειστικά γιατί δεν καταδίωξαν 2.000 υπόπτους για φοροδιαφυγή
- Η εφημερίδα αναφέρεται και στον Κώστα Βαξεβάνη και την αθώωσή του

Με εύλογη απορία οι Financial Times αναρωτιούνται γιατί δυο υπουργοί Οικονομικών, την ώρα που η χώρα κατέρρεε δεν αξιοποίησαν όταν πήραν στα χέρια τους - και μάλιστα δωρεάν - την λίστα Λαγκάρντ.

Όπως γράφουν οι Financial Times στην πρώτη τους σελίδα, στο πρώτο τους θέμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργοί Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τις αρχές του 2012, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, αν το κοινοβούλιο τους παραπέμψει σε δίκη.

Η εφημερίδα επικαλείται νομικούς οι οποίοι λένε επίσης ότι η Βουλή της Ελλάδας καλείται να ερευνήσει γιατί δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών δεν καταδίωξαν περίπου 2.000 υπόπτους για φοροδιαφυγή τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ.

«Το 2010, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ -η οποία ήταν τότε υπουργός Οικονομικών- ένα cd με την λίστα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, όμως δεν έδωσε εντολές στην οικονομική αστυνομία να διεξάγει πλήρη έρευνα. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αργότερα η λίστα «χάθηκε».

Σε άλλο άρθρο η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην δίκη και αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη. Σύμφωνα με τους FT, η υπόθεση της δίωξης του δημοσιογράφου έχει πυροδοτήσει έντονη κριτική για το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας.

«Αντί να συλλαμβάνουν τους φοροφυγάδες, συνέλαβαν τον δημοσιογράφο που δημοσίευσε τα ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή», είπε στους Financial Times ο Αιμίλιος Αβγολέας, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

newsit.gr

Επεσαν οι μάσκες στο ΠΑΣΟΚ και βγήκαν τα μαχαίρια! - Απίστευτοι χαρακτηρισμοί και σκληρές κουβέντες από στελέχη του κόμματος



Μια κόντρα που δεν έχει γυρισμό με χαρακτηρισμούς αλλά και κουβέντες που δύσκολα μπορεί να πάρει κανείς πίσω στο ΠΑΣΟΚ. Τα όσα ακούγονται από στελέχη του κόμματος, που είχαν και θέσεις ευθύνης τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στις κυβερνήσεις του, μόνο να εξοργίσουν μπορούν όχι τους ίδιους αλλά ίσως εκείνους που τους άκουγαν τόσα χρόνια και τους πίστευαν.

Πολλά από όσα βγαίνουν από τα χείλη τους, απέχουν από την λεγόμενη πολιτική αντιπαράθεση και αγγίζουν τα όρια του λεγόμενου στην καθομιλουμένη "ξεκατινιάσματος".

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός, Σωκράτης Ξυνίδης αισθάνθηκε την ανάγκη να μοιραστεί με τον κόσμο τις βυζαντινές ίντριγκες που γίνονται στο κόμμα του, χρίζοντας πρωταγωνιστές όλους τους κορυφαίους, εκτός όμως από τον Γ.Παπανδρέου - του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης. (διαβάστε το άρθρο του κ.Ξυνίδη)

Οργισμένος εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με την  κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία χθες ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ.
"Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είναι κρατικοδίαιτη, περνούσε από θέση σε θέση επί 30 χρόνια και έστειλε τα απόνερα σε εμάς να τα διαχειριστούμε", είπε ο βουλευτής.
Δεν άφησε όμως απέξω και τον Σωκράτη Ξυνίδη λέγοντας σκωπτικά: «όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Δεν άντεξαν στα δύσκολα και έφυγαν, εμείς αντέχουμε στα δύσκολα, και δε θα γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».
Η κα Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε παράρτημα της ευρύτερης κεντροδεξιάς. 

newsit.gr



 

Εργασίες ψεκασμού στον Πευκιά

DSCF7356

Τα τελευταία χρόνια όπως είναι γνωστό το Αισθητικό Δάσος «Πευκιάς» έχει προσβληθεί από το έντομο Marchallina hellenica που ονομάζεται κοινά βαμβακάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξασθένηση των Πεύκων του δάσους και σε συνδυασμό με την προσβολή τους από νηματώδεις και ξυλοφάγα ή φλοιφάγα έντομα, την ξήρανση πολλών πεύκων.
Ο Δήμος μας προκειμένου να μειώσει τον πληθυσμό του εντόμου προβαίνει σε πλύσιμο των κορμών των δέντρων με νερό υπό κατάλληλη πίεση, δύο φορές το χρόνο. Τον περασμένο Μάιο με τον τρόπο αυτό απομακρύναμε τους ωόσακκους που περιέχουν τα αυγά του εντόμου. Ενώ τον Οκτώβριο απομακρύνονται τα έντομα, που μετακινούνται, προκειμένου να εντοπίσουν θέσεις διαχείμανσης.
DSCF7351
Από τις 09-10-2012 ξεκίνησαν οι εργασίες του πλυσίματος των κορμών των πεύκων και εν συνεχεία την επόμενη εβδομάδα θα επικολληθούν στα δέντρα αυτοκόλλητες ταινίες όπου θα τοποθετηθεί βιολογική κολλητική μαστίχη για την μηχανική καταπολέμηση του εντόμου και την μείωση του πληθυσμού του.
Τέλος τα πεύκα θα ψεκαστούν με το βιολογικό σκεύασμα του βακίλλου της θουριγκίας για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ευελπιστούμε τα αποτελέσματα να είναι και φέτος ικανοποιητικά.

ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" - Παρουσίαση του νέου δίγλωσσου βιβλίου της ποιήτριας : Γιώγιας Σιώκου “Αρχαία μέλισσα”


ΤΑΤΟΥΛΗ ΛΟΓΟΣ - ΦΡΑΓΗ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΓΕΝΩΝ ΙΔΕΩΝ

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί την πολιτική και κοινωνική συνοχή. Ένα άλλο μορφωτικό και πολιτικό επίπεδο. Μια άλλη ηθική ατμόσφαιρα.

Οι αριστεροδεξιές πολιτικές ομάδες, το αποκαλούμενο μεταπολιτευτικό πολιτικό πρόσωπο δημιούργησαν τα προβλήματα. Δεν μπορούν να τα λύσουν. Μια πλευρά, ένας τρόπος διαφυγής του πολιτικού κόσμου από τις ευθύνες του για το ναυάγιο το δικό τους και της χώρας είναι ο ‘’Καλλικράτης’’. Μέσω αυτού για να συντηρηθούν, να συνεχίσουν το αποδομητικό έργο τους κατέφυγαν στους δήμους και τις περιφέρειες. Πολλοί που μετείχαν στην καταστροφή της χώρας, στη χρεοκρατία.

Στην Πελοπόννησο αποβιβάστηκε ο κ. Τατούλης. Με μηχανισμούς που δημιούργησε και λειτούργησε ο υιός Παπανδρέου. Αυτός ο νέος Περιφερειάρχης ερχόταν από διαδρομές καταναλωμένων πολιτικών δυνάμεων, απολογούμενος σ’ όλα τα πεδία (εθνικά, αναπτυξιακά, θεσμικά, δημοκρατίας). Με την αποστολή του κ. Τατούλη στην Τρίπολη έχουμε μετάσταση όλης της παθολογίας της κεντρικής, Αθηναϊκής πολιτικής ζωής.

Τίποτα δεν έχει κοινό με τα προτάγματα της αυτοθέσμισης, αυτοδιοίκησης αυτό το πολιτικό μόρφωμα, η παράταξη του σημερινού Περιφερειάρχη. Προϊόν συντεχνιακής ενδογαμίας πολιτικών καθεστωτικών κομμάτων, με νομαρχιακές, αυτοδιοικητικές και τοπικές ασημαντότητες. Η αποκέντρωση της κακογουστιάς του αθηναϊκού τρόπου πολιτικής, του λαθραίου και κουτοπόνηρου. Καμία περιφερειακή και τοπική αναπτυξιακή προοπτική δεν δημιουργείται από πολιτικά μορφώματα εξωκοινωνικά και αποτοπικοποιημένα . Από δοτά, εισαγόμενα, ασυνεχή ως προς την παιδεία αυτεξουσιότητας και αυτοέκφρασης.

Ένα νομιμοποιημένο πολιτικό προσωπικό έρχεται μόνο μέσα από την ιστορική δικαίωση της πράξης του, των σχεδίων του. Ένα τέτοιο προσωπικό μπορεί να είναι ηγεμονικό με την εξωτερική διάσταση της κλεπτοκρατίας, κυρίως Γερμανικής. Όταν οι έξω, οι Γερμανοί όμως ανακαλύπτουν τον Τατούλη, ξέχασαν τις δουλειές τους, τα συμφέροντά τους;  Αφού εγκατέστησαν στην Αθήνα την πολιτικοοικονομική αστυνομία, μελέτησαν και πέτυχαν στην Πελοπόννησο την εγκατάσταση ενός παραρτήματος, μιας περιφερειακής υποτέλειας.

Το πρώτο βήμα για την αναπτυξιακή υστέρηση της Περιφέρειας του Μοριά αποτέλεσε ο ακρωτηριασμός της σε δύο Περιφέρειες. Πριν χρόνια είχα ρωτήσει τους περιφερειακούς ‘’αναπτυξιακούς ‘’ φορείς και το επιστημονικό προσωπικό τους, αν είναι δυνατόν να σχεδιάζεις σε ακρωτηριασμένες περιφέρειες. Όταν ο σύγχρονος σχεδιασμός λέει ότι η πρόσοδος του ονόματος, της ιστορίας, του εδάφους είναι οι κύριοι οικονομικοί συντελεστές. Είναι το συμβολικό αναπτυξιακό κεφάλαιο.

Σχεδιάζω ανάπτυξη ενός χώρου που έρχεται από την ιστορία, την γεωγραφία, αγώνες, πολιτισμό χωρίς την Ολυμπία είναι πολιτικός, θεσμικός και αναπτυξιακός αναλφαβητισμός.

Είδα την κ. Νικολάκου, η μετ’ αυτού, ή αντ’ αυτού  να παρουσιάζει τον στρατηγικό σχεδιασμό. Χαρακτηριστικό αναπτυξιακής αγραμματοσύνης. Το μηδενικό περιεχόμενο σε συσκευασία κοσμητικών επιθέτων.

Εκείνο που δηλώνει αλλά και αποκρύπτει ο στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός, αλλά και όλη η συμπεριφορά των πολιτικών προϊστάμενων της περιφέρειας είναι ένα μοντέλο ελευθερίας εξωγενών οικονομικών παραγόντων και αδιαφορίας ή άγριας παραμόρφωσης της ιστορικής, οικιστικής και πολιτισμικής ισορροπίας. Αυτή η προοπτική της Πελοποννήσου καλύπτεται από πομπώδεις εκφράσεις, ευρωλατρικούς επαρχιωτισμούς, αυτοκολακείες. Όταν μιλάει ο Περιφερειάρχης και η πρώτη στην τάξη μοιάζουν με κινητές μονάδες αυτοδιαφήμισης. Και επειδή μας έχουν κουράσει να μας μιλούν συνεχώς για τα οράματά τους, πολιτική, αυτοδιοίκηση δεν είναι δημόσιες σχέσεις, ούτε συγκρότηση ενός μηχανισμού διαχείρισης προγραμμάτων. Μια πολιτική σεβασμού σ’ αυτούς που έδωσαν αγώνες και πέθαναν αλλά και σε νέους ανθρώπους, είναι η ανεξάρτητη σκέψη. Είναι ντροπή η αναπαραγωγή μελετών και προτάσεων ξένων με τις <<ειδικές ζώνες εκσυγχρονισμού>>. Όταν δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις ανατρέχεις σε μελέτες Γερμανικών Ινστιτούτων Ασφάλειας.

Δυστυχώς η σημερινή περιφερειακή εκπροσώπηση δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει συνθήκες αναγέννησης της περιφερειακής οικονομικής αγοράς. Δεν μπορούν να το κάνουν παραρτήματα που είχαν πάρει μαθήματα από το ετοιματζίδικο της πολιτικής μεταπολιτευτικής παρακμής. Η οικονομική αγορά της Πελοποννήσου θ’ ανθίσει, όταν ανθίσει η πολιτική της αγορά. Η αγορά των ιδεών, του διαλόγου. Ο επόμενος ιστορικός κύκλος είναι των πολιτικών αγορών, των οικονομικών δικτύων, των πόλεων, της υπαίθρου. Της ύφανσης ενός δημιουργικού, βιώσιμου κοινωνικού ιστού, της αγροδιατροφικής ταυτότητας και ποιότητας, με στρατηγικού τύπου υποδομές . Μία Πελοπόννησος στον Μεσογειακό και Ευρωπαϊκό χώρο, με υπερήφανη ηγεσία θ’ αναγεννηθεί με αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία. Αυτό είναι υποχρέωση προς τους δημιουργούς και μαστόρους της, που δεν είχαν ονειρευθεί τη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα. Η πρόσκληση ευθύνης έρχεται για το μέλλον που η περιφέρεια δικαιούται.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
1.11.2012

“Ανακοίνωση σχετικά με την διαπίστωση και λήψη μέτρων αντιμετώπισης του «έλκους του πλατάνου» μύκητα (Ceratocystis platani) στην τ. Λίμνη «Δόξα» Φενεού Π.Ε. Κορινθίας.”



Από την Διεύθυνση Δασών Κορινθίας ανακοινώνεται ότι :

Την τελευταία δεκαετία χιλιάδες  αιωνόβια πλατάνια έχουν νεκρωθεί στη χώρα μας από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου.  Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πλατάνια στην χώρα μας εκτός από την αισθητική και ιστορική αξία τους έχουν τεράστια οικολογική περιβαλλοντολογική και οικονομική αξία επειδή είναι το κυρίαρχο είδος που αναπτύσσεται αυτοφυώς στα ρέματα, τις παραλίμνιες, τις παραποτάμιες και παραθαλάσσιες περιοχές και ως εκ τούτου αποτελεί δυναμικό στοιχείο αυτών των οικοσυστημάτων προσφέροντας ανυπολόγιστες υπηρεσίες στην ανάσχεση των πλημμυρικών φαινομένων, της συγκράτησης των εδαφών ενάντια στην διάβρωση και υποσκαφή των ακτών που απειλεί όλες τις μεσογειακές χώρες λόγω των κλιματικών αλλαγών και της αποψίλωσης των δασών. Πολλά αιωνόβια πλατάνια συνδέονται με ιστορικές στιγμές, μνήμες και τόπους και έχουν κηρυχτεί για αυτό ως μνημεία της φύσης. Με άλλα λόγια όπως επισημαίνεται και από τον Δρ δασολόγο - φυτοπαθολόγο Παναγιώτη Τσόπελα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (Ι.Μ.Δ.Ο.&Τ.Δ.Π.) τα δένδρα αυτά αποτελούν μοναδικό και αναντικατάστατο στοιχείο των φυσικών οικοσυστημάτων μας και η καταστροφή τους θα έχει ανυπολόγιστες οικολογικές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις (Ι.Μ.Δ.Ο.&Τ.Δ.Π.) η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου είναι μια από τις πλέον καταστρεπτικές ασθένειες δασικών δένδρων παγκοσμίως. Η ασθένεια έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην Ιταλία και τη Γαλλία, όπου  πιθανολογείται ότι εισήχθηκε από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Στην Ελλάδα πιθανόν να έχει εισαχθεί με πολλαπλασιαστικό υλικό.

Ο μύκητας Ceratocystis platani, που προκαλεί την ασθένεια, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003, στη Μεσσηνία και έχει ήδη προσβάλλει και νεκρώσει χιλιάδες πλατάνια στην Πελοπόννησο, ενώ πρόσφατα η ασθένεια εντοπίστηκε και στην Ήπειρο.

Συμπτώματα-Διάδοση

Για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από το Συνέδριο για την Ενέργεια και το Περιβάλλον



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο αποκλεισμός του εκπροσώπου του ΚΚΕ από τους ομιλητές του Συνεδρίου , που διοργάνωσε το γραφείο της ΕΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη στις 1 Νοέμβρη με θέμα  Ενέργεια και Περιβάλλον , δεν είναι τυχαίος .

Επιβεβαιώνει πως  τα ευρωπαϊκά μονοπώλια  και οι πολιτικοί τους υπηρέτες στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου επιλέγουν προνομιακούς συνομιλητές  όπως τους εκπροσώπους της ΝΔ, των Οικολόγων Πράσινων, του ΣΥΡΙΖΑ , του ΛΑΟΣ ,που οι θέσεις των κομμάτων τους εναρμονίζονται με τις στρατηγικές τους επιλογές , στην προκειμένη περίπτωση στον τομέα της ενέργειας,   για ξεπούλημα και παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και της Πελοποννήσου, της γης, των ορεινών όγκων της, των θαλασσών  και των νησιών της, με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Στερούν το δικαίωμα στην πληροφόρηση από το λαό σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ για την ενέργεια και το περιβάλλον,  επειδή αυτές βρίσκονται στον αντίποδα  της πολιτικής της ΕΕ και των ευρωκομμάτων της, επειδή  αποκαλύπτουν τις καταστροφικές  συνέπειες από την παράδοση στα μονοπώλια του τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στους εργαζόμενους στον κλάδο , στα λαϊκά νοικοκυριά  με πανάκριβα τιμολόγια  , στο περιβάλλον  με την άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Οι θέσεις του ΚΚΕ δίνουν την φιλολαϊκή προοπτική , την δυνατότητα να είναι η ενέργεια κοινωνικό αγαθό  και όχι εμπόρευμα με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, την επιβολή της κοινωνικής ιδιοκτησίας τους για την κατανομή τους με κεντρικό σχεδιασμό, με την δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας .

Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλισθεί φθηνή λαϊκή κατανάλωση,  μόνιμη σταθερή δουλειά με ασφάλεια , αξιοποίηση των εγχώριων πηγών της χώρας , η συστηματική έρευνα για νέες πηγές , η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της , η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Καμιά «πράσινη πρόταση» δεν μπορεί να μεταμορφώσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του καπιταλισμού, να τον απαλλάξει  από τις κρίσεις του που εξαθλιώνουν το λαό.

Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να βγάλει τα συμπεράσματα  του , να παλέψει για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, για  κατάργηση του "πράσινου" τέλους ΑΠΕ , για το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλεια , για την προστασία των ενεργειακών αποθεμάτων και δυνατοτήτων της χώρας από την ληστρική εκμετάλλευση των μονοπωλίων .

Να δώσει προοπτική στον αγώνα του για ενέργεια κοινωνικό αγαθό με αποδέσμευση από την ΕΕ , μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

 ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

H αρραβωνιαστικιά του "Δράκου της Δράμας", Κυριάκου Παπαχρόνη μιλά για τη σχέση της με τον πρώην βαρυποινίτη (Video)


Η αρραβωνιαστικιά του πρώην βαρυποινίτη Κυριάκου Παπαχρόνη βρέθηκε σήμερα στο πλατό του Mίλα και αποκάλυψε πράγματα για τη σχέση της με τον άνδρα που αποκαλούσαν “δράκο της Δράμας”. ‘Καταδικάστηκε για δολοφονίες και βιασμούς αλλά εγώ δεν τον φοβάμαι”, δηλώνει η Λίνα.

Το όνομα του Παπαχρόνη έγινε γνωστό στην ελληνική κοινή γνώμη το 1981, όταν συνδέθηκε με τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και βιασμών σε βάρος γυναικών στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και την Ξάνθη. Χαρακτηριστικό σημείο της δράσης του ήταν το ότι σε κάθε του επίθεση φορούσε τη στρατιωτική στολή, σαν να βρισκόταν σε υπηρεσία ή διατεταγμένη αποστολή! Μάλιστα, όταν τελικά συνελήφθη υπηρετούσε στην 5η μοίρα Καταδρομών ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού.
src=/files/Image/NEWS/2012/OKTOVRIOS/29-10/papaxroni1.jpg
Σήμερα, η αρραβωνιαστικιά του μίλησε στην Τατιάνα για την σχέση τους και το πως έγινε η γνωριμία τους πριν από περίπου τρία χρόνια, στη Λάρισα. Τους σύστησε μία κοινή γνωστή. Από την αρχή της εξήγησε ποιος είναι και η ίδια υποστηρίζει πως δεν ένιωσε κανένα φόβο για εκείνον. Μου έβγαλε μία θετική αύρα. Το πως μιλούσε, το πως έκατσε να πιει τον καφέ, τα αστειάκια, με το χιούμορ, δηλώσε η αρραβωνιαστικιά του. Στην ερώτησή του αν τον φοβάται του απάντησε όχι και σημειώνει πως ένιωσε ασφάλεια, όσο περίεργο κι αν ακούγεται.

Ο Παπαχρόνης μίλησε στην εκπομπή για την αγαπημένη του και δήλωσε πως την χλευάζει ο κόσμος και οι γνωστοί τους γιατί είναι μαζί του. “Την θεωρούν τρελή, την θεωρούν παλαβιάρα”, αναφέρει για τα όσα λένε οι άλλοι για την σχέση τους.
Δες απόσπασμα από την εκπομπή:

tlife.gr

Η αλήθεια που δεν χωράει στο μυαλό των πατρικίων


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν δεν το χωρούσε ο νους της τρόικας, θα το καταλαβαίναμε.

Αλλά να κάνουν ότι δεν το χωρά ο νους τους οι πατρίκιοι (η δήθεν διάκριση μεταξύ πατρικίων και πληβείων χρησιμοποιήθηκε για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους μέσα στο κοινοβούλιο), αυτό είναι από τα άγραφα.

Να παριστάνουν ότι δεν το γνωρίζουν άνθρωποι που ασκούν πολιτική, κατείχαν υπουργικά αξιώματα και αποφάσιζαν για τις τύχες της χώρας επί δεκαετίες (με τα γνωστά αποτελέσματα), είναι άνω ποταμών.

Συνέβη, όμως, κι’ αυτό στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, με αφορμή τη συζήτηση περί ένταξης ή μη στον ΕΟΠΥΥ του ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων.

Ξαφνικά κάποιοι αποφάσισαν να παραστήσουν τους κήνσορες – είτε υπερασπιζόμενοι πελατειακά συμφέροντα, είτε επειδή αποφάσισαν, κατόπιν χρεοκοπίας βεβαίως, να… κυβερνήσουν νομοθετώντας!

Παρουσίαση βιβλίου ΟΠΣΑ για Αυτοδιοίκηση


Το βιβλίο ομιλιών και σεμιναρίων 2007-2010, «Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», παρουσιάζει την προσεχή Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ). Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα συνεδρίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ακαδημίας αρ. 7-Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στην εκδήλωση θα παραστούν και όλοι οι ομιλητές της περιόδου 2007-2010 των οποίων οι ομιλίες εμπεριέχονται στο παραπάνω βιβλίο. Επίσης, στην εκδήλωση θα τιμηθούν δύο διακριτοί και διακεκριμένοι επιστήμονες - λειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι Γεώργιος - Σταύρος Κούρτης, πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., και Κωνσταντίνος Μπακάλης, πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ.
Οι τιμώμενοι συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων, που στήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν το έργο του ΟΠΣΑ, με τον εξαιρετικό λόγο τους και την ανελλιπή παρουσία τους στις εκδηλώσεις.

Στην Πάτρα ο Χρίστος Δήμας καλεσμένος στην εκδήλωση "Στηρίζω"

photo-node achaias 11-12.jpeg
Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας παρευρέθει στην Πάτρα, ως καλεσμένος και ομιλητής στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αχαϊας με θέμα «Δράση, Κοινωνική Πρωτοβουλία, Στηρίζω». Κεντρικός σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η συλλογή ρουχισμού που θα παραδωθεί στην Μητρόπολη Αχαϊας. Η πρωτοβουλία «Στηρίζω» θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, πάντοτε σε συνεργασία με την Εκκλησία.

Η ράτσα, η φάτσα, και τό «δημοκρατικό προοδευτικό» συναπάντημα











Από τότε πού εκείνος ο συγχωρεμένος ο Αντρέας ο ζιβάγκος, επέτρεψε την αθρόα εισαγωγή κάθε Ασιατικού και Αφρικανικού μόμολου στην Ελλάδα, και από τότε πού κάποιοι ανεκδιήγητοι τέως δήμαρχοι της Πάτρας επέτρεψαν καταυλισμούς και μπαϊράμ τσαντίρια στην παραλιακή της Πολυτεχνείου, άσπρη μέρα εδώ στην Πάτρα δεν είδαμε…



Γεμίσαμε βρώμα και δυσωδία, αρρώστιες και αμαρτία, απ΄ αυτή πού μόνο η Ασιατική και Αφρικανική κουλτούρα διαθέτει και πού κάποιοι μεγαλέμποροι διακινητές σωμάτων και χρημάτων το βάλανε αμέτι μουχαμέτι να μας κάνουν κι΄ εμάς ένα μ΄ αυτούς…




-------------------- "Αδέλφια μας εργάτες, διωγμένοι, καί θαλασσοπνιγμένοι ελάτε κι΄ εσείς, καί φωνάξτε κι΄ άλλους, εδώ χωράμε όλοι..."

---------------

Το σχέδιό τους ήταν και δεν το κρύβανε, να «ενσωματωθούν» όλοι αυτοί στην Πατραϊκή κοινωνία» ώστε μετά από κάποια χρόνια να γίνουμε κι΄ εμείς ένα μ΄ αυτούς ( «αδέλφια μου αλήτες πουλιά…» και «εργάτες αδέλφια μας μετανάστες…) και άλλα τέτοια περίεργα καί ελαφρόμυαλα προσπαθώντας έτσι να μας κάνουν κι΄ εμάς «σαν τα μούτρα τους…», ( όπως μας έλεγε πρό καιρού πάλι, εκείνος ο γνωστός και σοφός, Θάνος ο δάσκαλος.) ξεχνώντας τίς διαφορετικές κουλτούρες καί προαιώνιες συνήθειες τών λαών...



Ή ακόμη και το χειρότερο, ( πού δεν το καταλαβαίνουν φαίνεται ως ανόητοι), να αλλάξει η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων στην χώρα μας είτε με γεννήσεις είτε με εισαγωγές, να πάει στο 51% η πλειοψηφία τους ώστε μετά να αλλάξουν το Σύνταγμα κάνοντας την Ελλάδα με την τόση υπογεννητικότητα πού έχει, μία αμιγώς Μουσουλμανική χώρα !

 


Ένα μεταγλωτισμένο Γαλλικό βίντεο πού δείχνει τι ακριβώς πάνε νά κάνουνε στίς Ευρωπαϊκές χώρες. Καιρός να ξυπνήσουμε !

---------------------------------Μη μας φαίνεται λοιπόν παράξενο, γιατί και όσα σήμερα συμβαίνουν με την Τρόϊκα στην χώρα μας αν τα λέγαμε παλαιότερα θα τα κοροϊδεύαμε, αλλά να πού τώρα γίνονται και μας έχουν κολλήσει σάν μύγες στον τοίχο…

Διαβάστε περισσότερα »