Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Το τελευταίο “αντίο” στον πρώην σύζυγο της Ζ. Λάσκαρη, Πέτρο Κουτουμάνο


«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώτος σύζυγος της Ζωής Λάσκαρη, Πέτρος Κουτουμάνος
Το τελευταίο “αντίο” στον Πέτρο Κουτουμάνο είπαν την Παρασκευή στο Α\' Νεκροταφείο Αθηνών οι φίλοι, οι συγγενείς και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Στην κηδεία του βρέθηκε και η πρώην σύζυγός του Ζωή Λάσκαρη, έχοντας κοντά της τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τις κόρες τις την Μάρθα Κουτουμάνου και την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.
Ο 78χρονος εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς είχε “χτυπηθεί” από εγκεφαλικό. Η ταφή του έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στον οικογενειακό του τάφο, στον οποίο είχε ταφεί το 2004 και ο γαμπρός του, ο δημοφιλής ηθοποιός Βλάσσης Μπονάτσος.
 Σύμφωνα με την Espresso, ανάμεσα στα στεφάνια που είχαν σταλεί ξεχώριζε αυτό της κόρης του Μάρθας, που ήταν κοινό με τους τρεις γιους του Γιώργο, Αντρέα και Σταμάτη, τους οποίους απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του, αλλά και την εγγονή του Ζένια (από τον γάμο της Μάρθας με τον Βλάσση Μπονάτσο) και το οποίο έγραφε «Καλό ταξίδι πατερούλη και παππού».

tlife.gr - Espresso


 

Κόρινθος: Βρέθηκε πνιγμένος ηλικιωμένος στην παραλία καλάμια

pnigmos

Μια εικόνα φρίκης αντίκρυσαν οι λουόμενοι στην παραλία Καλάμια...

Όπως διαβάζουμε στο ekorinthos.gr οι λουόμενοι είδαν και ανέσυραν από τη θάλασσα, πνιγμένο, έναν ηλικιωμένο άνδρα.
Μάλιστα, περίμεναν πάνω από 40 λεπτά για να έρθει το ΕΚΑΒ να παραλάβει το πτώμα...

Δείτε το βίντεο:



 ekorinthos.gr

Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Σαφής υπεροχή Σαμαρά έναντι Τσίπρα σε πρωθυπουργική αξιοπιστία - Προβάδισμα (μικρό αλλά σταθερό) για τη ΝΔ


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νεας δημοσκόπησης της Alco για το Newsit. Κυρίως γιατί δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα επιμένει στην παράταση της ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Τσίπρας δείχνει να μην έχει πείσει άλλους εκτός από τους ψηφοφόρους του κόμματός του και σε τελική ανάλυση, την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά να εμφανίζονται ως ευνοημένοι.
Η δημοσκόπηση της Alco για το Newsit, έγινε από τις 23 έως τις 26 Απριλίου. Μια περίοδο δηλαδή που και εσωκυβερνητικά προβλήματα υπήρχαν και ο ανασχηματισμός συζητιόταν και συζητείται ακόμα και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό στην κυβέρνηση.
Παρόλα αυτά στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα. Η απάντηση του εκλογικού σώματος είναι ξεκάθαρη. Ο νυν πρωθυπουργός,(35%) έχει μεγάλη διαφορά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (21%)και όχι με βάση την καταλληλότητα αλλά με βάση την αξιοπιστία.

Κατά τα λοιπά, ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το νεοπαγές κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ) συγκεντρώνει 2% που δειχνει αιμορραγία και καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, και ο σχηματισμός του Αλέκου Αλαβάνου (ΣΧΕΔΙΟ Β) ο οποίος χωρίς να έχει καν υποδομή ως κόμμα συγκεντρώνει 1,4%. Αυτό σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου η οποία ούτως ή άλλως έχει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτές της επιστροφής στην δραχμή.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν μια πτωτική πορεία και η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει πιάσει "ταβάνι".

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΝΔ 20,5% . ΣΥΡΙΖΑ 19,9%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, ΑΝ.ΕΛ. 5%, ΧΡ.ΑΥΓΗ 9,3%, ΔΗΜΑΡ 3,7%. ΚΚΕ 4,9%, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2%, ΣΧΕΔΙΟ Β 1,4%, ΑΛΛΟ 5,2%, ΛΕΥΚΟ 3,9%, ΑΠΟΧΗ 8,1%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 10,6%

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ (ΣΤΑ ΕΓΚΥΡΑ)ΝΔ 23,3%, ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, ΠΑΣΟΚ 6,3%, ΑΝ.ΕΛ. 5,7%, ΧΡ.ΑΥΓΗ 10,6%, ΔΗΜΑΡ 4,2%, ΚΚΕ 5,6%, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2,4%, ΣΧΕΔΙΟ Β 1,7%, ΑΛΛΟ 5,9%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11,7%
Αν έβαζε κάποιος τίτλο με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, τουλάχιστον για τα 2 μεγάλα κόμματα, θα ήταν "πάγωσε ο χρόνος". Η ρευστότητα που επικρατεί τόσο στην οικονομία, όσο και στο πολιτικό σκηνικό, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις απαντήσεις των ερωτηθέντων. Η ΝΔ, παρά την φθορά που έχει υποστεί φαίνεται να αντέχει, παραμένοντας σχεδόν στα ίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά αδυνατεί να καρπωθεί την φθορά αυτή. Παγωμένα είναι και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής η οποία δεν εμφανίζει περαιτέρω δυναμική.
Αξίζει να σταθεί πάντως κανείς στα δυο νεα κόμματα που μετρούν λίγς εβδομάδες ζωής. Τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα Αλαβάνου κάνουν δυναμική είσοδο αφού στερούν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ δυναμικά στοχεία.
Τι σημαίνει αυτό; Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" κουρεύουν την δύναμη που είχε απομείνει στο ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε ένα το συνέδριο του κόμματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευαγγελίζεται την ανανέωση και την αλλαγή, αυτό δεν το εισπράττει.
Ο Αλέκος Αλαβάνος από την άλλη, με το ΣΧΕΔΙΟ Β, καταφέρνει να στερήσει από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά...

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση κινείται στην σωστή ή στην λάθος κατεύθυνση για έξοδο από την κρίση ΛΑΘΟΣ 62%, ΣΩΣΤΗ 29%, ΔΞ/ΔΑ 9%

Στο ερώτημα πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 51%, ΚΑΛΥΤΕΡΑ 17%, ΔΞ/ΔΑ 32%
Με βάση την απάντηση στο ερώτημα αυτό, το επιτελείο της Κουμουνδούρου ίσως θα έπρεπε να προβληματισθεί, αφού δείχνει να μην έχει καταφέρει να αποκτήσει την δυναμική εξουσίας που θα έπρεπε με βάση την πολιτική κατάσταση αλλά και τις τωρινές οικονομικές συνθήκες.

Στο ερώτημα ποιόν από τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 35%, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 21%, ΚΑΝΕΝΑΣ 44%
Εδώ είναι που ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα.  Η απάντηση του εκλογικού σώματος είναι ξεκάθαρη. Ο νυν πρωθυπουργός, έχει μεγάλη διαφορά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι με βάση την καταλληλότητα αλλά με βάση την αξιοπιστία.
Newsit.gr

Πύργος Κορινθίας: Μεγάλη επιτυχία τα Κυριακίδεια 2013



Ο Πύργος Koρινθίας, πανέμορφος, γιορτινός, τίμησε το μεγάλο Αθλητή και πατριώτη Στέλιο Κυριακίδη, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, στις  09:00 το πρωί με τη διεξαγωγή αγώνα ανώμαλου δρόμου.
Τα «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2013» διοργανώσε και φέτος με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή ,για 25η φορά, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ»  υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  προς τιμήν του Βαλκανιονίκη και νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.


Οι διαδρομές που διαγωνίστικαν  οι αθλητές – αθλήτριες ήταν 400μ., 700μ., 1.500μ., 5.000μ. και έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες καθώς ανεξάρτητοι φίλαθλοι από  6 ετών έως 56 και άνω.Στους τρεις (3) πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απενεμήθησαν έπαινοι και αναμνηστικά διπλώματα
 
VIDEO 2012
.

Σύγκρουση εμπορικών πλοίων έξω από τη Μεθώνη – Δύο νεκροί, 8 αγνοούμενοι

ship
Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.
Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο Ppiri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα. Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με αποτέλεσμα 2 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 8 να αγνοούνται.
Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο.

ysterografa.gr

Έκρηξη σε κτίριο στην Πράγα – 4 νεκροί, 35 τραυματίες (video)

F26472FDCAE7FA60F9365BC462563E72
Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Πράγας στο δρόμο Divadelni, με αποτέλεσμα να καταρεύσει ένα κτίριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία εκτιμά ότι υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια ενώ γίνεται λόγος για 4 νεκρούς και 35 τραυματίες.
Η έκρηξη σημειώθηκε δίπλα στο Εθνικό Θέατρο της Τσεχίας, σε κτίριο που φιλοξενεί τα γραφεία της Διεθνούς Εταιρείας Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και μια γκαλερί.
Το συμβάν προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή αερίου, ενώ την ώρα της έκρηξης εκτιμάται ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν 15 άτομα.
Από την έκρηξη έχουν σπάσει τζάμια κτιρίων, ανάμεσά τους και το Εθνικό Θέατρο, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν γειτονικά κτίρια.

Video



ysterografa.gr

Εντοπίστηκε αυτοκίνητο με πτώμα στον Ταΰγετο


elasΣε εξέλιξη είναι από το πρωί, επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στην περιοχή του Νέδοντα στον Ταΰγετο, όπου, σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων, εντοπίστηκε αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπάρχει πτώμα.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε τυχαία, χθες αργά το απόγευμα από δύο περιπατητές, οι οποίοι το εντόπισαν από την έντονη δυσοσμία και ενημέρωσαν την αστυνομία.
Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ο χρόνος που σημειώθηκε το συμβάν.

ysterografa.gr

Συνάντηση Σαμαρά Τατούλη για το σήμερα και το αύριο της Πελοποννήσου


Ως εξαιρετικό momentum για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτηρίσθηκε η σημερινή πολιτική συγκυρία με τη συνύπαρξη των δύο Πελοποννησίων πολιτικών σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του συνόλου των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύρια έμφαση στους οδικούς άξονες, τις λιμενικές υποδομές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές, ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες συμφωνήθηκε νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας, την πολιτική διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, την πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα οικονομίας, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, και η αξιοποίηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καινοτομικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜMATEIΑ​Σ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ​Σ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ


Στο πλαίσιο του έργου κοινωνικής αλληλεγγύης της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία της οργάνωσης "Μαζί για το Παιδί" στην οποία συμμετέχουν 10 σωματεία-ιδρύματα για την φροντίδα παιδιών με ειδικές και πολλαπλές κοινωνικές ανάγκες.

Κατά τη συνάντηση προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη υγιεινής, καθαριότητας, σχολικά είδη, καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γραμματέας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, η αναπληρώτρια Γραμματέας κα Χρ. Χαλιλοπούλου, ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί» ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής κ Χρ. Μπαρτσόκας, καθώς και η κα Μ. Μιναΐδη, μέλος ΔΣ.

Εκ μέρους της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο Γραμματέας κ. Αθ. Μπούρας.

Μετά τη συνάντηση, η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί αξία και υποχρέωση κάθε οργανωμένου φορέα της πολιτικής και της κοινωνίας αλλά και εργαλείο ουσιαστικής και αποτελεσματικής δράσης. Η Νέα Δημοκρατία ενστερνιζόμενη αυτή την αξία αναπτύσσει ποικίλες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια εποχή όπου μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας είναι πιο ευάλωτοι και έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Εργαζόμαστε στοχευμένα και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες όπως αυτές καταγράφονται από τους αντίστοιχους φορείς. Υποχρέωση μας είναι να φροντίζουμε όχι μόνο για την παροχή υλικών αλλά και άυλων αγαθών που προσφέρουν γενικότερη ανακούφιση, παράλληλα δε να εργαζόμαστε για την βελτίωση των συνθηκών μέσα από βήματα ανάπτυξης του τόπου. Συνεχίζουμε σταθερά τις προσπάθειές μας».

Δράση: Ανοικτό Συνέδριο στις 25-26 Μαΐου

Πολίτες, όχι πελάτες σε κρίσιμη καμπή
Δράση. Πολίτες όχι πελάτες
Αθήνα, 29 Απριλίου 2013
Πρόσκληση στους φίλους της να εγγραφούν στα μητρώα του κόμματος και να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες και στον διάλογο επί των θέσεων, απηύθυνε σήμερα (χθες) η Δράση σε Συνέντευξη Τύπου, εν όψει του Συνεδρίου που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου. Η Αντιπρόεδρος του κόμματος, Αντιγόνη Λυμπεράκη, και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, εξήγησαν γιατί πρέπει να ακουστεί καθαρά η μεταρρυθμιστική φωνή σήμερα. "Οι θυσίες που έγιναν μπορούν να σπαταληθούν αν αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με τον Αυτόματο πιλότο". Για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή του πολιτικού κέντρου.
«Θέλουμε με το συνέδριο αυτό να επιβεβαιώσουμε την επιθυμία της Δράσης να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις του χώρου, είτε αυτές προέρχονται από την κεντροαριστερά, είτε από την κεντροδεξιά», είπε η κ. Λυμπεράκη. «Δεν πρέπει να αφήνουμε τις λεπτομέρειες να μας χωρίσουν, όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Γι αυτό καλούμε όσους πιστεύουν στο μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη, και έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της κοινωνίας μας, να συμμετέχουν στο συνέδριο, να πουν την άποψή τους και να προσπαθήσουμε μαζί για το κοινό μέλλον».
Στις επόμενες εβδομάδες θα γίνει εντατική συζήτηση γύρω από τις προτάσεις και τον προβληματισμό της Δράσης σε συγκεντρώσεις και μέσα από το διαδίκτυο. Θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε θέματα που ίσως δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στο Συνέδριο (οι θεματικές και οι ημερομηνίες θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση). Κάποιες θα είναι στα γραφεία της Δράσης και άλλες στον χώρο του Free Thinking Zone, Σκουφά 64.
Οι εγγραφές μελών μπορούν να γίνουν είτε στην ιστοσελίδα του κόμματος, drassi.gr, είτε στα γραφεία του.
Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου
Βασίλης Τσιατσιάμης, 2107472530, 6947 029 900 press@drassi.gr, vtsiatsiamis@yahoo.gr

Από την Ο.Ε. του συνεδρίου:
Μαρία Τσάκος, 6944 861 054 , metsakos@gmail.com
Γεωργία Πανοπούλου, 6932 753 022 , georgia.panopoulou@gmail.com

Αμοιβαία επωφελής και πολυεπίπεδη η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Schwabisch Hall

DSC_2440.jpg

Την αμοιβαία επωφελή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Schwabisch Hall του κρατιδίου της Βάδης – Βυτεμβέργης της Γερμανίας συμφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον Περιφερειάρχης του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer, κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, με τη συμμετοχή της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και των συνεργατών του κ. Bauer κ. Schmidt και κα Bensman, αποδεχόμενος παράλληλα την πρόσκλησή του να φιλοξενηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση “Economic Fair of the Schwabisch Hall District 2013”, αλλά και την ταυτόχρονη εκεί διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, αποφασίστηκε η συνεργασία στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων, ιδιαίτερα στον τομέα της ανακύκλωσης, της ανάδειξης των αγροτικών μας προϊόντων, της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, της δημιουργίας αγροτικών συμπράξεων, της κινητικότητας των νέων και του μαθητικού τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να αναπτύξει νέες δυνατότητες για την οικονομίας της, επενδύοντας στην εξωστρέφειά της, στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά και στο ισχυρό πολιτικό προφίλ που έχει αναπτύξει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο έχει πλέον υιοθετηθεί στο σύνολο της χώρας.

Για το θέμα αυτό ο κ. Μπάουερ, τόνισε ότι για να υπάρξει ορθή διαχείριση των απορριμμάτων θα πρέπει την αρμοδιότητα να την έχουν εξ ολοκλήρου οι Περιφέρειες, όπως συμβαίνει και στη δική του Περιφέρεια, και για λόγους αποτελεσματικού σχεδιασμού και απόδοσης, αλλά και για λόγους βιωσιμότητας της διαχείρισής τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπάουερ στην πρόταση του κ. Τατούλη για τη δημιουργία «Olive Shops», για τα υποπροϊόντα της ελιάς και του ελαιολάδου με φαρμακευτική χρήση, σημειώνοντας ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στη Γερμανική αγορά για εναλλακτικές θεραπείες με τις οποίες συνάδει απόλυτα.  

Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών ήταν η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Περιφέρειας και πραγματικής αποκέντρωσης στην Ελλάδα, όπως αντίστοιχα έγινε το2006 στη Γερμανία με τη μεταφορά 10 αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες. Ο κ. Bauer υποστήριξε ότι ο ρόλος των Περιφερειών στο δυσμενές αυτό οικονομικό κλίμα είναι κομβικός για την αναστροφή του, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. 
Αποφασίστηκε, τέλος, η συνεργασία στον τομέα της κινητικότητας των νέων στην Ευρώπη και η από κοινού κατάθεση προτάσεων για υλοποίηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.  Θα υπάρξει μάλιστα συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Περιφέρειας Schwabisch Hall για την υποβολή κοινών προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα με αναφορά σε θέματα καινοτομίας της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του σήμερα (29/4/2013) στην ΕΤ3, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Ολομέλειας είπα ότι «η Βουλή είναι για τα μπάζα».
Χθες το βράδυ, στην ψήφιση του Μνημονίου 4, διαπίστωσα ότι η Βουλή είναι και τσίρκο!
Τα συγκυβερνητικά κόμματα την ευτελίζουν με τις πραξικοπηματικές διαδικασίες επιβολής Νόμων, επιτρέποντας ταυτόχρονα απαράδεκτες συμπεριφορές σε ατομικό επίπεδο που προσβάλλουν το κοινοβούλιο. Αυτά που προηγήθηκαν της αναγκαστικής αποχώρησης του Προέδρου του Κινήματός μας Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής και αμέσως μετά την αποχώρηση όλων των Βουλευτών μας, για λόγους αξιοπρέπειας,  από την αίθουσα της Ολομέλειας, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Γι’ αυτό και αναφέρομαι στον ορισμό του «τσίρκου».
Είναι υποχρέωση και του Προέδρου της Βουλής, αλλά και των Προέδρων των τριών συγκυβερνητικών κομμάτων, να περιορίσουν, όσο τους είναι μνημονιακά δυνατό, την τεράστια ζημιά που έχουν κάνει και στην εικόνα της Βουλής και στην εικόνα του Κοινοβουλευτικού Έργου και στην εικόνα του ίδιου του Βουλευτή.
Ο Προεδρεύων στην παρατήρησή μου περί «τσίρκου», που έκανα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας χθες βράδυ, μου ζήτησε να σέβομαι τη Βουλή και να αποφεύγω χαρακτηρισμούς.
Του απαντώ ότι ο σεβασμός κερδίζεται από εκείνον που θέλει να τον σέβονται. Ο σεβασμός εξυπακούεται ότι αυτοδικαίως αναλογεί σε εκείνον που τον ασπάζεται και τον επιβάλλει έναντι όσων τον απορρίπτουν με τις συμπεριφορές τους.
Και δυστυχώς, ο ίδιος ο λαός μέσα από τις απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις του καναλιού της Βουλής, διαπιστώνει την κατάντια της σημερινής Βουλής, την οποία παλαιότεροι Βουλευτές αποκαλούν τη χειρότερη της μεταπολιτευτικής περιόδου».

Ο Βενιζέλος παίρνει υπουργείο. Αλλά όχι… αντιπροεδρία

Evangelos-Venizelos
(Photo: Eurokinissi)
Εδώ και πολύ καιρό έχει καταστεί σαφές ότι το κλειδί του ανασχηματισμού είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και πιο συγκεκριμένα, η ισορροπία δύναμης και εξουσίας στην οποία θα καταλήξουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο βασικός κυβερνητικός εταίρος του, ώστε να αποφασιστεί το πόστο που θα ανατεθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέκλεισε πρόσφατα το ενδεχόμενο να μπει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος του Αντώνη Σαμαρά. Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, εκείνη η δήλωση ήρθε για να… προλάβει τον Πρωθυπουργό, καθώς ήταν κατανοητό από όλους ότι σε μια εποχή κρίσης και λεπτών χειρισμών, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε σκοπό να περιπλέξει και να αποπροσανατολίσει την καθημερινή διαχείριση της κυβέρνησης, θεσμοθετώντας θέσεις αντιπροέδρων, που θα κατέληγαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
Στη στρατηγική αυτή, τον Πρωθυπουργό τον διευκόλυνε με τη στάση του ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος είχε από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να μπει στην κυβέρνηση, ούτε πολύ περισσότερο να αναλάβει ευθύνες αντιπροέδρου.
Το όνομα του Φώτη Κουβέλη διακινείται στο παρασκήνιο ως του επικρατέστερου για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015, με το πολιτικό στρατήγημα να αποκτήσει η Ελλάδα τον πρώτο Αριστερό Πρόεδρο, τον οποίο θα στηρίξουν τόσο η Κεντροδεξιά όσο και η Κεντροαριστερά, και στο πλαίσιο υπηρέτησης αυτής της στρατηγικής δεν επιθυμεί να φθαρεί, με τη συμμετοχή του στην καθημερινή άσκηση της διακυβέρνησης.
Τη στρατηγική αυτή εξάλλου υπηρέτησε και η επίσημη επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο Φώτης Κουβέλης, όπου είχε σειρά επαφών με την “πολιτική γραφειοκρατία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον Ζοζέ Μπαρόζο μέχρι τον Μάρτιν Σουλτς, σε μια… εικόνα από το μέλλον, όπως έλεγαν από τη ΔΗΜΑΡ.
Κάπως έτσι οι αντιπροεδρίες “κάηκαν”, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ωστόσο φαίνεται ότι μπαίνει στην κυβέρνηση, όπως καταγράφει το σύνολο των ρεπορτάζ των εφημερίδων, τόσο του Σαββατοκύριακου όσο και οι σημερινές. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι σε πιο υπουργείο;
Απάντηση ακόμη δεν υπάρχει. Από το ρεπορτάζ ωστόσο προκύπτει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς τα… γαλόνια του αντιπροέδρου, μονάχα σε τρία υπουργεία θα μπορούσε να μετακινηθεί: Στο υπουργείο Οικονομικών, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Εσωτερικών.
Και οι τρεις περιπτώσεις ωστόσο δημιουργούν… θέμα, κάτι που σημαίνει ότι το σταυρόλεξο που έχει να λύσει ο Αντώνης Σαμαράς φαντάζει εξαιρετικά σύνθετο.

ysterografa.gr

Στον κόσμο των συμβασιούχων (και του αυτοκτονικού ιδεασμού…)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Μπορεί να έχουμε πτωχεύσει, μπορεί να κυκλοφορούμε ανά τας Ευρώπας με απλωμένη την χείρα της επαιτείας, μπορεί η καταβολή μισθών και συντάξεων και η διατήρηση των πυλώνων της χώρας (υγεία, άμυνα) να εξαρτάται από τις δόσεις των δανείων και τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε:

Στους συμβασιούχους!

Χωρίς να μπαίνω σε θέματα σχετιζόμενα με την ανάγκη κάθε ανθρώπου να εργαστεί (που συστηματικά συνδέεται με την παροχή της ψήφου του), το γεγονός ότι η πτωχευμένη χώρα που δεν μπορεί να πληρώσει τις εφημερίες των γιατρών της, μετατρέπει πάντα σε μείζον θέμα τους συμβασιούχους, αποδεικνύει πως ορθώς χρεοκοπήσαμε.

Τι άλλο μπορεί να αποδεικνύει το ενδοκυβερνητικό θέμα που ξέσπασε – με τον κ. Ρουπακιώτη να διαφωνεί με την κατάργηση των δικαστικών αποφάσεων, έστω και παρελκυστικών, αν και οι δικαστικές εντολές με τις οποίες παραμένουν στις θέσεις τους συμβασιούχοι των οποίων έχουν εδώ και χρόνια λήξει οι συμβάσεις τους, έχουν γίνει ψωμοτύρι;

(Το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό έχει καταργηθεί η ελληνική γλώσσα – τουλάχιστον ως προς τις λέξεις «συμβασιούχος» και «προσωρινό» - δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία)…

Και όμως, όλα αυτά σημαίνουν και κάτι ακόμη:

ΑΣΕΠ: Που μετακινούνται οι πρώτοι «διαθέσιμοι»

Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους δυνάμει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, στο πλαίσιο της υπ΄αριθμ. 1/2013 Ανακοίνωσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία εκδόθηκαν μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:
Οι πίνακες απεστάλησαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προκειμένου ο υπουργός να εκδώσει τη σχετική απόφαση μετάταξης.
 
aftodioikisi.gr

Προσεχώς σε 206.000 δημόσιους υπαλλήλους τα τεστ αξιολόγησης

Σε 206.000 δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται στα υπουργεία και στους φορείς που έχουν αξιολογηθεί οι δομές τους θα φτάσουν τα πρώτα έρωτηματολόγια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να περιγράψουν τα καθήκοντα της θέσης εργασίας στην οποία υπηρετούν.
Σύμφωνα με το «Έθνος», από τα περιγράμματα θέσεων εργασίας που θα αντληθούν από τα ερωτηματολόγια μέχρι τα τέλη Ιουνίου σε αυτήν την πρώτη φάση, θα εξαρτηθεί η τοποθέτηση των υπαλλήλων στα νέα οργανογράμματα των φορέων από τα οποία θα προκύψουν 12.500 εργαζόμενοι που θα κριθούν ως πλεονάζοντες μέχρι τα τέλη Ιουλίου και θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Εως το τέλος του 2013 θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Στα ερωτηματολόγια περιλαμβάνονται ερωτήματα σχετικά με τα γενικά στοιχεία της θέσης, τα στοιχεία του υπηρετούντος υπαλλήλου τον άμεσα προϊστάμενο και τους υφισταμένους εφόσον υπάρχουν, τις απαιτήσεις της θέσης (π.χ. ανάλυση και προγραμματισμός). Επίσης καταγράφονται τα προσόντα του υπαλλήλου (επίπεδο εκπαίδευσης, γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες, χρόνια εμπειρίας) κ.α
Σημειωνεται ότι συμπλήρωση ερωτηματολογίου προβλέπεται και για τους προϊσταμένους των διοικητικών μονάδων (τμηματάρχες διευθυντές και γενικούς διευθυντές).

aftodioikisi.gr

«Η τρόικα και η Μέρκελ καταστρέφουν την Ελλάδα»

Sarah-Wagenknecht
Δήλωση του ηγετικού στελέχους της, Sahra Wagenknecht, δημοσίευσε η γερμανική Αριστερά, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απόλυση 15.000 υπαλλήλων στην Ελλάδα. Η Αριστερά επαναλαμβάνει την πλήρη αντίθεσή της με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την επιβληθείσα πολιτική λιτότητας:
«Τρία χρόνια μετά την έναρξη της επονομαζόμενης διάσωσης της Ελλάδας, σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες είναι άνεργος και σχεδόν δύο στους τρεις νέους δεν έχουν δουλειά και προοπτική. Όποιος σε μια τέτοια κατάσταση επιβάλλει περικοπές και μαζικές απολύσεις, οδηγεί την χώρα οριστικά στην καταστροφή…
Το νέο πρόγραμμα περικοπών προβλέπει μεταξύ άλλων την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, όπως και μακρύτερο ωράριο για τους δασκάλους. Αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την ανεργία ρεκόρ αντί να την μειώσει.
Αντ’ αυτού θα έπρεπε να γίνουν ξανά επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη σε κοινωνικές υπηρεσίες και στην οικολογική αναδόμηση, κάτι που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί χωρίς προβλήματα μέσω υψηλότερων φόρων και τελών στους εκατομμυριούχους.
Όμως, δυστυχώς, η τρόικα και η Καγκελάριος Merkel δεν ενδιαφέρονται για την διάσωση του πληθυσμού, αλλά γι’ αυτήν μεγάλων τραπεζών και κατόχων μεγάλης περιουσίας. Η Αριστερά προειδοποίησε για αυτά τα πακέτα διάσωσης των τραπεζών εδώ και τρία χρόνια και θα τα αρνείται και εφεξής με συνέπεια».

ysterografa,gr

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ​-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Επιστρέφου​ν στη ΝΔ Μαρκόπουλο​ς-Σολδάτος


Antonis-SamarasΤην ικανοποίησή του για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δηλώσεις του στο Reuters.
“Η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από τη σημερινή ψηφοφορία, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα. Σε μια δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Ενώ, σε ερώτηση που δέχτηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τη θετική ψήφο των ανεξάρτητων βουλευτών Κώστα Μαρκόπουλου και Θεόδωρου Σολδάτου, σχολίασε με νόημα: “Κάτι σημαίνει αυτό”.

Μαρκόπουλος: Ο Καμμένος θα αλλάξει χώρα, αν έχει off shore
“Αν ισχύει η υπόθεση off shore+σκαφος, τοτε κάποιος θα αλλάξει χωρα.. Πολιτική και φοροδιαφυγή και υπεράσπιση του φτωχου δεν πανε μαζι..”.
Kostas-MarkopoulosΑυτό έγραψε ο Κώστας Μαρκόπουλος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και αφού είχε προηγηθεί το σίριαλ με τα χαρτιά που ισχυρίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι έχει στη διάθεσή του, περί της κατοχής σκάφους από τον Πάνο Καμμένο, μέσω εταιρείας off shore.
Ο Κώστας Μαρκόπουλος, που μετά και τη σχετική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να βρίσκεται μισό βήμα από την επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Πάνο Καμμένο, από τη σκληρή κόντρα που οδήγησε στην αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ερώτηση Χρίστου Δήμα και 8 ακόμη βουλευτών για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Κορίνθου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια υπέβαλλαν 9 Βουλευτές της ΝΔ σχετικά με τα προβλήματα στην Λειτουργία της Υπηρεσίας Φύλαξης-Ελέγχου Κρατούμενων Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου και συνεπώς και στις Α.Δ. Κορινθίας,Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαϊας, Αττικής, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει τα εξής:
"Τους τελευταίους 8 μήνες το Στρατόπεδο της Κορίνθου, το 6ο Σύνταγμα Πεζικού, έχει μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών. Σήμερα, οι κρατούμενοι παράνομοι μετανάστες υπερβάινουν τους 1000, όμως το Κέντρο Κράτησης δεν έχει στελεχωθεί με τον προβλεπόμενο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτικών υπαλλήλων φύλαξης (security). Επίσης, τα μέτρα ασφαλείας στο Κέντρο Κράτησης είναι αποδεδειγμένα ελλειπή, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη απόδραση 3 κρατουμένων.<!--more Περισσοτερα-->
Πιο συγκεκριμένα,το οργανόγραμμα του Κέντρου Κράτησης προβλέπει 140 αστυνομικούς και 240υπαλλήλους φύλαξης. Μέχρι στιγμής αυτές οι θέσεις δεν έχουν καλυφθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως για την φύλαξη του Κέντρου Κράτησης απαιτούνται περίπου 250αστυνομικοί (50 αστυνομικοί για κάθε 8ωρη βάρδια και δύο βάρδιες ρεπό).
Λόγω της δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης η ανάγκη ενίσχυσης της ήδη υποστελεχωμένης Α.Δ. Κορινθίας έγινε ακόμη πιο εμφανής. Συνέπεια αυτού είναι η αισθητή μείωση των περιπολιών εντός των ορίων του νομού. Την ίδια στιγμή, οι Α.Δ. Αργολίδας,Αρκαδίας, Αττικής, Αχαϊας, Λακωνίας και Μεσσηνίας έχουν και αυτές επιβαρυνθεί με την υποχρεωτική καθημερινή διάθεση δεκάδων αστυνομικών για την κάλυψη των αναγκών της Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου. Οι επιπτώσεις είναι ορατές σε όλη την Πελοπόννησο όπου οι πολίτες στερούνται την υπηρεσία ασφάλειας του Αστυνομικού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και σε εκείνες τις περιοχές αλλά και στους αστυνομικούς -που λογικό είναι- να τους καταβάλλει η κούραση, όχι μόνο της βάρδιας, αλλά και της καθημερινής τους μετακίνησης.
Εκτός όμως ότι δεν έχει υλοποιηθεί το οργανόγραμμα, το Κέντρο Κράτησης δεν πληροί και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τον δεδομένο σκοπό. Η πρόσφατη (26.04.13) απόδραση 3κρατουμένων, οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε κολόνα, υπερπήδησαν την περίφραξη και την μάντρα και στη συνέχεια διέφυγαν στα στενά της πόλης της Κορίνθου αποδεικνύει το παραπάνω.
Η απόδραση των 3κρατουμένων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μεμονωμένο ή τυχαίο περιστατικό. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει και σε υπόμνημα της(25.04.13, αρ. Πρωτ. 301/5/12-ιδ) η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας ότι«από την 07.04.13 έως την 18.04.13 το Κέντρο Κράτησης Κορίνθου θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Κρατούμενοι παραβίαζαν τα κάγκελα, ανέβαιναν στην στέγη του Κέντρου και πετούσαν κεραμίδια κατά των συναδέλφων (αστυνομικών) με κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα αυτών, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αυτοκτονήσουν,προκάλεσαν πυρκαγιά πλησίον του καυστήρα και της δεξαμενής πετρελαίου και προκάλεσαν μεγάλες φθορές στο κέντρο κράτησης που θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Καταπατιόταν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συναδέλφων καθώς κατά την ώρα της σίτισης οι κρατούμενοι τους πετούσαν τα φαγητά, τους έβριζαν, τους έφτυναν και τους επεδείκνυαν τα γεννητικά τους όργανα.»
Μετά τις εξεγέρσεις, μεγάλος αριθμός των κρατουμένων μεταφέρθηκαν στα ήδη υποστελεχωμένα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων Κορινθίας όπου οι Αξιωματικοί Υπηρεσίας και οι σκοποί, με κίνδυνο ακόμη και την ζώη τους, κλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις να αποτρέψουν ακόμη και αυτοκτονίες (16.04.2013).
Παράλληλα, έχουν καταγραφεί και περιστατικά όπου κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί για λόγους υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις φύλαξης κρατουμένων. Πιο συγκεκριμένα, την 17.04.13 έγινε μεταφορά κρατούμενου που έπασχε από μεταδοτικό νόσημα (ενεργή φυματίωση) και κατά την μεταφορά δεν τηρήθηκαν οι προβλέψεις του Π.Δ. 45/2008 και Π.Δ. 141/1991 με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο τόσο η υγεία των αστυνομικών που έκαναν την μεταφορά, όσο και ανυποψίαστων πολιτών αλλά ακόμη και του ίδιου του κρατούμενου.
Δυστυχώς είναι πραγματικότητα ότι το 6ο Σύνταγμα Πεζικού έχει μετατραπεί σε φυλακή χωρίς όμως να έχει στελεχωθεί καταλλήλως και χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Κάθε φορά που υπάρχει περιστατικό δημιουργούνται συνθήκες αυξημένης ετοιμότητας που συνεπάγεται την άμεση κινητοποιήση αλλά και την καταπόνηση του προσωπικού των δυνάμεων των Α.Δ. όχι μόνο της Κορινθίας αλλά και της Αργολίδας, Αρκαδίας,Αττικής, Αχαϊας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Η ανησυχία και η οργή των πολιτών της Κορίνθου είναι δικαιολογημένη διότι το 6ο Σύνταγμα πεζικού είναι μόλις 400 μέτρα από το κέντρο της πόλης, εντός του αστικού ιστού, πλησίον σχολικών εγκαταστάσεων, σπιτιών, καταστημάτων και αθλητικού κέντρου. Η παραμονή του Κέντρου Κράτησης στη συγκεκριμένη περιοχή έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ενίσχυσης του Κέντρου Κράτησης Κορίνθου ώστε να απελευθερωθουν οι αστυνομικές δυνάμεις στις κατά τόπους Α.Δ. που σήμερα το στελεχώνουν;
2. Πότε θα γίνει η πλήρης αποπεράτωση των έργων ώστε να είναι ασφαλείς οι εγκαταστάσεις;
3. Πότε θα σταματήσει η λειτουργία του 6ου Συντάγματος πεζικού ως Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών;"
1. Χρίστος Δήμας,Κορινθίας
2. Κώστας Κόλλιας,Κορινθίας
3. Νίκος Ταγαράς,Κορινθίας
4. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Μεσσηνίας
5. Ιωάννης Ανδριανός, Αργολίδας
6. Δημήτρης Κυριαζίδης, Δράμας
7. Ηλίας Βλαχογιάννης, Τρικάλων
8. Αθανάσιος Νταβλούρος, Αχαϊας
9. Γιάννης Καράμπελας, Βοιωτίας

Τρικομματική task force, «καπέλο» στο «φευγάτο» Μανιτάκη

Νέα δομή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλαγές προσώπων στη διοικητική ιεραρχία και αλλά και «κεντρική καθοδήγηση» έχει αποφασίσει η κυβέρνηση είτε παραμείνει είτε αποχωρήσει ο Α. Μανιτάκης.
Το ότι το στοίχημα στο δημόσιο απαιτεί «κεντρική καθοδήγηση», έχει συμφωνηθεί ήδη στο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Βενιζέλος και Κουβέλης (ο δεύτερος με περισσότερες επιφυλάξεις, οι οποίες ωστόσο, μετά το επεισόδιο Μανιτάκη – Ρουπακιώτη τείνουν να αρθούν ολοκληρωτικά) συμφώνησαν, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στη δημιουργία της, υπό τον κ. Σταμάτη, κυβερνητικής ομάδας κρούσης.

"Όσο ζω...μαθαίνεις" - Καλωσορίζουμε το infoveria στην οικογένεια των blogs - "Σιδεροκέφαλος" Αντώνη!

Ο ρεπόρτερ Αντώνης Μπιδέρης έφτιαξε blogspot για τα νέα της Βέροιας, η οποία είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του


 Είναι από τους πιο συγκλονιστικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη δημοσιογραφική μου πορεία. Άμεσος, ζεστός, αλληλέγγυος, δραστήριος και πολύ ευαίσθητος. Ο λόγος για τον Αντώνη Μπιδέρη έναν άνθρωπο γεννημένο ρεπόρτερ. Αυτή την στιγμή ο Αντώνης βρίσκεται στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Βέροια όπου και προετοιμάζεται για το πτυχίο του. Όμως επειδή καμιά φορά οι τόποι –και δεν εννοώ τους γεωγραφικούς- είναι μικροί για μερικούς ανθρώπους, ο Αντώνης παρά τις πιέσεις και το άγχος του κάνει ρεπορτάζ στη Βέροια και καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Πριν λίγες ημέρες ήρθε κι αυτός στην οικογένεια των bloggers και επίσημα με το http://infoveria.blogspot.gr/
Ένα μικρό blog ηλικιακά αφού έχει «γεννηθεί» λίγες ώρες από έναν μεγάλο ρεπόρτερ και άνθρωπο. Τον Αντώνη Μπιδέρη. Keep Walking Antonis
Δείτε το παρθενικό ρεπορτάζ του infoveria.blogspot: Βιντεο - Μια αλλιωτικη διαμαρτυρια

Άννα Μενενάκου: «Να μάθουμε να τραγουδάμε καλύτερα τραγούδια»

Η επιτυχημένη νεαρή ηθοποιός Άννα Μενενάκου μιλά στο Πινάκιο
«Με ενοχλεί που η ελληνική τηλεόραση έχει κατακλυστεί από τούρκικα σήριαλ αλλά δεν με ενοχλούν οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι είναι πολύ έξυπνοι. Κάνουν ωραίες παραγωγές είτε σου ταιριάζουν εσένα στο DNAσου είτε όχι»
«Επειδή το σύμπαν γκρεμίζεται σιγά-σιγά,μπορεί να είμαστε οι ριγμένοι αλλά έχουμε την ευκαιρία στην καταστροφή να φέρουμε την αναγέννηση. Να φτιάξουμε καινούργια πράγματα δικά μας».

 
Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο
 
Η Άννα Μενενάκου θεωρώ πως είναι από τους πιο ευλογημένους ανθρώπους που έχω συναντήσει. Πέρα από τα ταλέντα της, έχει «προικιστεί» με θέληση κα τόλμη...Αρετές που την οδηγούν στο να κατακτήσει το όνειρο της. Όταν συναντάς πίσω ή κάτω από τη σκηνή θα δεις πως είναι ένα κορίτσι απλό και αυτό σημαίνει πως παρά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει δεν έχουν πάρει τα μυαλά της αέρα. Κάθε άλλο. Η επιτυχία της φαίνεται να την ωριμάζει. Ωστόσο όταν ανεβαίνει στην σκηνή βγάζει απίστευτη ενέργεια και ζωντάνια.
Την συνάντησα στο θέατρο ...
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr/

Ο Χάμπερμας "χαστούκισ​ε" τη Μέρκελ: Η Γερμανία μπορεί να διαλύσει την Ευρώπη

Juergen-Habermas
Είναι πλέον 84 ετών, η δύναμη της σκέψης του ωστόσο συνεχίζει επίμονα να γεννά καινούριες ιδέες. Να διαπιστώνει απτές πραγματικότητες. Να εξηγεί, και όχι απλώς να προβλέπει το μέλλον που έρχεται, τις περισσότερες φορές καλπάζοντας.
Ο Γιούργκεν Χάμπερμας, επιστήμονας της κοινωνικής θεωρίας και της σύγχρονης σκέψης, επέδρασε καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας σειράς από θεωρίες στη δημόσια σφαίρα, τις τελευταίες δεκαετίες. Και μεταξύ άλλων, βοήθησε το έθνος του, τη Γερμανία, να ξανασταθεί στα πόδια της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, να ξεπεράσει τις αυτονόητες δυσκολίες, να οικοδομήσει από την αρχή μια αξιακή κιβωτό που επέτρεψε στον μέσο Γερμανό να ζήσει και να προοδεύσει, απενοχοποιημένος. Ξεπερνώντας στην καθημερινότητά του την αβάσταχτη κληρονομιά του ναζισμού, αλλά και του γεγονότος ότι από το Βερολίνο ξεκίνησαν οι μόνοι πόλεμοι που καταγράφηκαν από την Ιστορία ως Παγκόσμιοι.

Μήνυμα Κουβέλη σε Σαμαρά για τον ανασχηματισμό

Antonis-Samaras-Fotis-Kouvelis
Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αναγκαιότητα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, καθώς και το περιεχόμενο που θα πρέπει να έχουν οι αλλαγές αυτές, είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατανοεί ότι με μια “ολική επαναφορά” στην πρώτη γραμμή της διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ θα συγκρατήσει φυγόκεντρες τάσεις, και ενδεχομένως να ξαναγίνει “επιλογή” για πολίτες που είτε το εγκατάλειψαν στο πρόσφατο παρελθόν, είτε παρακολουθούν σήμερα με περίσσευμα προβληματισμού τον ρόλο του στον δημόσιο βίο.
Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του, προσέγγιζε μέχρι σήμερα με μερική αποστασιοποίηση τον ανασχηματισμό. Μέχρι σήμερα. Όχι πια. Με δήλωση την οποία έχει κάνει στην εφημερίδα “Real News”, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Πρωθυπουργό για την αναγκαιότητα να γίνει άμεσα ανασχηματισμός. Και αιτιολογεί με πειστικό τρόπο τη θέση του, που επί της ουσίας συνιστά μερική αλλαγή στάσης.
“Η λειτουργία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να λυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί.
Η σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου θα ήταν χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να δούμε και τις όποιες αλλαγές θα πρέπει να υπάρξουν στο κυβερνητικό σχήμα, αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια.
Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό, βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης”, επισημαίνει με έμφαση ο Φώτης Κουβέλης.
Από το περιβάλλον του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς προκύπτει ότι η ίδια η συζήτηση για τον ανασχηματισμό τον έχει καταστεί πλέον… αναπόφευκτο, καθώς η κυβέρνηση χάνει καθημερινά πολύτιμο χρόνο, ενώ και οι υπουργοί δεν δείχνουν διάθεση να “τρέξουν” θέματα της αρμοδιότητάς τους, και εκκρεμότητες, χωρίς να γνωρίζουν αν θα βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα και την επόμενη μέρα.

ysterografa.gr

Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στηρίζει Σάκη Ιωαννίδη

Image

Κατόπιν συλλογικών διαδικασιών,η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη της υποψηφιότητας του Σάκη Ιωαννίδη για την Προεδρία της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2013.
Ευχόμαστε και στους δύο υποψηφίους καλό αγώνα.

onned-korinthias.gr

Ο Γ.Ρούκης στο TV Super

Image

Στην εκπομπή "Επικαιρότητα" του τηλεοπτικού σταθμού TV Super, με την Χριστίνα
Τσιορωτά, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Γιώργος Ρούκης
την Τρίτη 23 Απριλίου 2013.
Κεντρικά θέματα οι φοιτητικές εκλογές 2013 και η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Δείτε το βίντεο :


 
onned-korinthias.gr

Η 28η αγωνιστική της Β κατηγορίας Koρινθίας

Στον 1ο όμιλο, η Δάφνη Εξαμιλίων επεβλήθηκε άνετα με 0 - 4 επί του Αστέρα Κορίνθου στο γήπεδο του Συνοικισμού, και παρέμεινε το φαβορί για την κατάληψη της 3ης θέσης, όπου υπό προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσει και στην άνοδο.
Ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης, δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία της σεζόν, έμεινε και η Περαχώρα που επικράτησε 3-2 επί της Προόδου Αγ. Βασιλείου στο ντέρμπι του   ομίλου.
Η πρωτοπόρος Κόρινθος '06  πέρασε με 1-2 από το Κουταλά, ενώ ο ΑΟ Μαψού επικράτησε με 1 -0 του Αγιάννη. Το σκορ της αγωνιστικής,σημείωσε  ο ΑΣ Λουτρακίου καθώς επικράτησε 8-2 του Σοφικού '05, ενώ ο Αίας Αγιονορίου επικράτησε 4-2 του Αγ. Γεωργίου.
 Τρίποντα στα χαρτιά πέτυχαν ο Ποσειδών Κ.Β. απέναντι στον ΠΓΣ που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, όπως και ο Φωκάς κόντρα στα Αστέρια Λουτρακίου, που αποχώρησαν την περασμένη αγωνιστική.
Στη Βαθμολογία του ομίλου :Κόρινθος ΄06 75 , Πρόοδος 67, Δάφνη Εξαμιλίων 60 , Περαχώρα 55...

Στον 2ο όμιλο έγιναν μόλις δύο ματς, καθώς δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν ο Άρατος και η Δάφνη Πουλίτσας, κόντρα σε Λυκοποριά και Νέους Στιμάγκας, αντίστοιχα. Έτσι, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός Άσσου πέρασε με 0-3 από το Πετρί επί της Θύελλας Λεοντίου, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε του Ασπρόκαμπου ο ΑΟ Ζευγολατίου, που θέλει έναν βαθμό ακόμη για να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο. Τρίποντα στα χαρτιά εκτός από την Λυκοποριά  και τους Νέους Στιμάγκας , επίσης πήραν οι Παμφενεατικός, Απέσσας Χαλκίου και ΑΟ Λαύκας επί των Παμβοχαϊκού , Κεραυνού Μ. Βάλτου και Ατρομήτου Μποζικών , αντίστοιχα , οι οποίοι έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος. Τέλος ρεπό είχεη ομάδα των Ταρσινών
 Στη Βαθμολογία του ομίλου : Ολυμπιακός Άσσου 69, Α.Ο. Ζευγολατιού 60. Α.Ο. Λυκοποριάς 54, Νέοι Στιμάγκας 53...

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:
 
1ος όμιλος
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 1 - 2
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 1 - 0
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 3 - 0 α.α.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. 0 - 4
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. 0 - 3 α.α.
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ ’05  8 - 2
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. 3 - 2
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4 - 2
 
2ος όμιλος
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 3 - 0 α.α.
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛ. 3 - 0 α. α.
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 0 - 3
ΑΡΑΤΟΣ - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ  0 - 3 α. α.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. - ΑΠΕΣΣΑΣ 0-3 α.α.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ 3 - 0
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ. 3 - 0 α.α.
ΡΕΠΟ: ΤΑΡΣΙΝΑ '97
 

Η 37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE

«Ροπαλιά» στο «Ελ Πάσο» για... Super League! (photos)
Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο κύριο μέρος της 37ης αγωνιστικής, με τον «γηραιό» να κερδίζει εκτός έδρας την Καλλιθέα 1-0 και να περνά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να κάνει πλέον όνειρα απευθείας ανόδου στη Super League. Ο «γηραιός» με αυτό το τρίποντο έφθασε στους 62β., άφησε πίσω του δύο βαθμούς τους Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου, που συγκρούονται τη Μεγάλη Δευτέρα (29/4) στο Ηράκλειο.
Ο Απόλλων Σμύρνης, μετά τις σερί ήττες από την Καλλιθέα και τον Πανσερραϊκό, επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας του ουραγού Αναγέννησης Επανομής με 3-1 και από την ασφάλεια των 767β,. δύσκολα θα αφήσει την πρωτιά να φύγει από τα χέρια του.
 Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η Καλλονή μέσα στο AEL FC Arena, επικρατώντας της Λάρισας 1-0. Η νίκη της ήταν πανάξια, καθώς είχε και δύο δοκάρια και δίνει σημαντική ώθηση στην ομάδα της Μυτιλήνης, που ανέβηκε στους 60β.
Αντίθετα η Λάρισα με αυτή την ήττα ουσιαστικά αποχαιρετά μια θέση για είσοδο στα πλέι οφ ανόδου και στο τέλος οι φίλοι της αποδοκίμασαν παίκτες και τεχνική ηγεσία. Κατά τα άλλα ο Πανσερραϊκός, 3-0 τον Πιερικό και η Νίκη Βόλου, 1-0 τον Εθνικό Γαζώρου, διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για άνοδο, είτε απευθείας, είτε μέσα από τα πλέι οφ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Δόξα Δράμας-Βύζας Μεγάρων 1-0
Φωκικός-Καβάλα 3-2
Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου 1-0
Λάρισα-Καλλονή 0-1
Καλλιθέα-Ηρακλής 0-1
Πανσερραϊκός-Πιερικός 3-0
Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Γιαννιτσών 5-1
Αναγέννηση Επανομής-Απόλλων Σμύρνης 1-3

Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου
16:30 Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου (OTE TV)
19:00 Θρασύβουλος-Παναχαϊκή (OTE TV)
Ρεπό ο Παναιτωλικός

Με… περίπατο ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου με... πιστολιές από τον Μήτρογλου

osfppanthrax
Με πρωταγωνιστές τους Μήτρογλου και Μανιάτη, ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό και τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου.
Στην... αγγαρεία της ρεβάνς του 6-2, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε, στην ουσία ένα ημίχρονο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου (11 Μαϊου στο ΟΑΚΑ) όπου περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης.
Με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τις νίκες  τους επί του Πανθρακικού, ο οποίος άξιζε και πέτυχε το γκολ με το πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Ο Μίτσελ από το… νοσοκομείο και ο Βίκτορ Σάντσεθ από τον πάγκο «φρέσκαραν» την 11άδα του Ολυμπιακού, με τον Κώστα Μήτρογλου να παίρνει φανέλα βασικού και να βγάζει το 90λεπτο με δύο γκολ, αγγίζοντας και το χατ-τρικ.
Απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας ένας εξαιρετικός Πανθρακικός που ωστόσο χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να πάρει τα… πάνω του και να απειλήσει, πετυχαίνοντας τελικά το γκολ που δικαιούνταν και κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε μιας εξαιρετικής σεζόν.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετά τα… χλιαρά σουτ των Μανιάτη και Μήτρογλου στο ξεκίνημα, έφτασε εύκολα στο 2-0 με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να εκτελεί.
Ο Μήτρογλου σκόραρε στο 27' (υπέροχο γκολ) και το 40' μετά από μπαλιές του Μανιάτη και τα πανηγύρισε γυαλίζοντας τα παπούτσια του συμπαίκτη του και… πυροβολώντας!
Παρά το 2-0 πάντως, το 45λεπτο βγήκε χωρίς άλλες φάσεις, με τον Πανθρακικό να προσπαθεί να απειλήσει με την τριάδα των Βαϊρουά, Λουσέρο και Δημήτρη Παπαδόπουλο, με τον πρώτο να «κόβεται» από τον Αβράαμ Παπαδόπουλο στο 32', στην μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων για κάποιο γκολ.
Στην επανάληψη, ο Πανθρακικός δίνοντας μπροστά στον κόσμο του την τελευταία… παράσταση, ανέβασε στροφές και είχε έξι ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει κυρίως λόγω των εξαιρετικών επεμβάσεων του Κάρολ (στο 53' στην κεφαλιά του Λουσέρο, στο 63' στο σουτ του ίδιου και στο 72' στη σέντρα του Μίνγκα).
Στο 82' ο Καθάριος μπορούσε να νικήσει τον πορτιέρο του Ολυμπιακού αλλά μάλλον λόγω απειρίας… φοβήθηκε να σκοράρει και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός πήρε αυτό που άξιζε, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να σκοράρει από τα έντεκα βήματα.
Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός είχε ρίξει ταχύτητα, με τον Μήτρογλου να αγγίζει το χατ-τρικ, αλλά η σκαστή κεφαλιά του στο 58' πέρασε άουτ. Με το τελικό 2-1 και συνολικό σκορ 8-3 (6-2 το ματς στο Καραϊσκάκη) οι «ερυθρόλευκοι» είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου διεκδικώντας και φέτος το νταμπλ κόντρα στον ανερχόμενο και φιλόδοξο Αστέρα Τρίπολης.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (66΄ Καθάριος), Κάστσελαν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78΄ Μπονγκ), Δ.Παπαδόπουλος, Τζάνης (48΄ Μίνγκας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Κάρολ, Παπάζογλου, Α.Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46΄ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73΄ Μοντέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65΄ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου

168 “ναι” στο πολυνομοσχέδιο, μετά από… μίνι χαμό

’Stournaras-Manitakis-Vroutsis
Με… συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκε λίγο μετά τις 23.30 στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και ενώ είχε προηγηθεί επεισοδιακό κλείσιμο της συνεδρίασης, με τον Πάνο Καμμένο να σηκώνει τους τόνους, και να τον ακολουθούν βουλευτές της αντιπολίτευσης, καθώς και ανεξάρτητοι.
Υπέρ του πολυνομοσχεδίου, που πέρασε σε ένα άρθρο, ψήφισαν 168 βουλευτές, επί συνόλου 292 παρόντων. 123 βουλευτές ψήφισαν “όχι”, και ένας βουλευτής ψήφισε “παρών”.
Η αιτία της “έκρηξης” από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ήταν η κατάθεση τροπολογιών από την πλευρά της κυβέρνησης στο “παραπέντε”, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να βρίσκει υποστηρικτές και στα υπόλοιπα έδρανα της αντιπολίτευσης, για τη διαμαρτυρία του.
Ακολούθησσαν ρητορικές κόντρες και με πρωταγωνιστές τους Απόστολο Κακλαμάνη και Παναγιώτη Κουρουπλή, ενώ επιστρατεύτηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, για να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και να ξεκινήσει η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η συζήτηση για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου κράτησε από το πρωί της Κυριακής έως και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, και χαρακτηρίστηκε από αρκετά έντονες αντιπαραθάεσιες, κυρίως ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Στην συζήτηση δεν τοποθετήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι βεβαίως συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ.Μαρκόπουλος και Θ.Σολδάτος.
Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ.Μαρκόπουλος και Θ.Σολδάτος. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, είπε: «κάτι σημαίνει αυτό».
Το νομοσχέδιο καταψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Αντιπολίτευσης.
Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν και τροπολογίες που ρυθμίζουν μισθολογική εκκρεμότητα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2010, ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής και για την απασχόληση ανέργων σε προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών εκείνων των επιχειρήσεων που δεν προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές τα μέλη του κινήματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης υπερψήφισαν τις τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο, όπως και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος.

“Έφυγε” ο Τάκης Σαρακάκης

Takis-Sarakakis
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο Τάκης Σαρακάκης, πρόεδρος του Ομίλου Σαρακάκη, με σημαντική διαδρομή και προσφορά στον χώρο της αυτοκίνησης, και ευρύτερα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.