Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Στη Νεμέα βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας

  

Επίσκεψη στη Νεμέα , πραγματοποίησε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο Υπουργός, είχε επαφές με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά και με άλλους θεσμικούς φορείς της περιοχής. Παρών στην επίσκεψή του και ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα, είχε να κάνει με τα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Νεμέας.

Συζήτησε με τον Δήμαρχο, Κώστα Φρούσιο, όλα τα έργα της περιοχής, ενώ εξετάστηκαν και όλες οι πηγές χρηματοδότησης, ειδικά το ”Αντώνης Τρίτσης”.

Ο Δήμος Νεμέας, εκτός από τα θέματα του κρασιού και των αμπελώνων, διαθέτει πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, ενώ μπορεί να αξιοποιήσει και όλες τις δυνατότητες που έχουν να κάνουν με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και άθλησης.

Κόρινθος: Φωτιά στις γραμμές του Προαστιακού – Διακοπή δρομολογίων

 

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στις γραμμές του Προαστιακού στην Κόρινθο. Με εντολή της Πυροσβεστικής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση του Προαστιακού στο τμήμα Κόρινθος – Κιάτο.

Η φωτιά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το korinthostv.gr, καίει ξερά χόρτα, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες.

Επίσης, με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεκόπη η ηλεκτροδότηση στο τμήμα από Κόρινθο -Κιάτο του Προαστιακού Σιδηρόδρομου λόγω του έντονου καπνού που υπάρχει στην περιοχή.

Τελικοί Basket League: Το παραμύθι του Λαυρίου συνεχίζεται –94 - 89 νίκησε στην παράταση τον Παναθηναϊκό

 Τελικοί Basket League: Το παραμύθι του Λαυρίου συνεχίζεται 

Η παραμυθένια πορεία του Λαυρίου στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ δεν σταμάτησε ούτε με τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, ούτε με την πρόκριση στους τελικούς των πλέι-οφ.

Η ομάδα του Χρήστου Σερελή έγραψε σήμερα ακόμη μία σελίδα στη μαγική ιστορία της, νικώντας τον Παναθηναϊκό 94-89 στην παράταση (κανονικός αγώνας 81-81) και ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1. Ο Κάρτερ πέτυχε 20 πόντους και έστειλε το ματς στην παράταση με τρίποντο, ο Μουράτος πρόσθεσε 19π. και οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από το -10 της τρίτης περιόδου και εξουδετέρωσαν την υπεροπλία των «πρασίνων» στη ρακέτα.

Ο τρίτος τελικός θα γίνει τη Δευτέρα (7/6, 20:00) στο ΟΑΚΑ, αλλά πλέον είναι σίγουρο ότι η σειρά θα επιστρέψει στο Λαύριο για τέταρτο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 41-40, 56-63, 81-81 (κ.α.), 94-89 (παρ.)

Όρθια η Καλαμάτα στον Βόλο (2-2), αλλά «χαμογελάει» η Ρόδος!

 

Η 15η αγωνιστικήτου Νοτίου ομίλου της Football League άνοιξε το Σάββατο με την αναμέτρηση της Νίκης Βόλου κόντρα στην Καλαμάτα (2 - 2). Η πρωτοπόρος του Νοτίου ομίλου άφησε δύο βαθμούς και μάλιστα θα μπορούσε να είχε γνωρίσει και την ήττα καθώς η ομάδα της Νίκης προηγήθηκε δύο φορές.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 62 νέα κρούσματα σήμερα (34 στην Αχαΐα - 6 στην Κορινθία.)

 

Μικρή μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (-6) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 62 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων,  34 καταγράφονται στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής.

Εικοσιτρία (23) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 6 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π. Ε. Κορινθίας.

 Επίσης άλλα 45 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  5 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 62  νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 24.891 ( 10.856 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 5 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (34),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (6), Ηλείας (5), Αργολίδας (4), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (5) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                11.493

Π.Ε. Κορινθίας             3.841

Π.Ε. Ηλείας                  2.638

Π.Ε. Αργολίδας            2.311

Π.Ε. Αρκαδίας             2.071

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.599    

Π.Ε. Λακωνίας               941