Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

TA ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Πλήθος συνεργατών του και πολιτικών "αποχαιρέτησαν" τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο

Το star.gr στην κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου-Όσοι αγάπησε είναι εκεί για το τελευταίο αντίο 
Συννεφιασμένος καιρός, σκυθρωπά και σκυφτά πρόσωπα, παγωμάρα, θλίψη και πολλά στεφάνια….Αυτό ήταν το σκηνικό στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, όπου εκεί στις 15:00, συγγενείς, φίλοι, και συνεργάτες είπαν το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Βέλιο, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, και «έφυγε» σε ηλικία 63 ετών, το βράδυ της Κυριακής, στο σπίτι του στον Γέρακα, καταφεύγοντας στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας ενώ στο παρελθόν είχε κάνει γνωστή την επιθυμία του να κάνει ευθανασία, σε εξειδικευμένο κέντρο στην Ζυρίχη.

Βούλιαξε" η δυτική Ελλάδα! Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και δρόμοι... ποτάμια! Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: `Βούλιαξε` η δυτική Ελλάδα! Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και δρόμοι... ποτάμια! Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες
Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που «χτυπά» κυρίως τη δυτική Ελλάδα αλλά θα επεκταθεί ανατολικότερα - Απίστευτες εικόνες με πλημμυρισμένους δρόμους σε Ηλεία και Θεσπρωτία - Στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας το νερό έφτασε τα 135mm - Δείτε σε χάρτες ποιές περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία 

Δρόμοι ποτάμια, δέντρα πεσμένα στις αυλές σπιτιών, αυτοκίνητα που έχουν καλυφθεί από νερό μέχρι τη μέση. Πύργος, Κυλλήνη, Σύβοτα είναι μερικές από τις περιοχές που επλήγησαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδείνωση του καιρού.
Από το πρωί, οι κάτοικοι πολλών περιοχών της δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν από το καλοκαίρι στο... χειμώνα! Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως περίπου τις 09:30 το πρωί της Τρίτης (06.09.2016), κατεγράφησαν στις περιοχές: Καραβοστάσι Θεσπρωτίας 135 mm, Ηγουμενίτσα 63.4 mm, Τσαμαντάς Θεσπρωτίας 51.2 mm, Κέρκυρα 46.6 mm, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 36.4 mm και Πύργος Ηλείας 35 mm.
Στην Ηλεία, έχουν καταγραφεί πολλές ζημιές από το βράδυ της Δευτέρας (05.09.2016) όταν ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού στην περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση δέντρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε μάντρες και σκεπές σπιτιών.
Στο κέντρο του Πύργου, δυο ώρες βροχής ήταν αρκετές για να μετατρέψουν τους δρόμους σε ποτάμια. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη ζώνη των οδών Πατρών και Υψηλάντου, Δεληγιάννη, Κοκκίνου, καθώς και στην οδό Μυστρά.
Στην Ηλεία, έχουν καταγραφεί πολλές ζημιές από το βράδυ της Δευτέρας (05.09.2016) όταν ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού στην περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση δέντρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε μάντρες και σκεπές σπιτιών.
Στο κέντρο του Πύργου, δυο ώρες βροχής ήταν αρκετές για να μετατρέψουν τους δρόμους σε ποτάμια. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη ζώνη των οδών Πατρών και Υψηλάντου, Δεληγιάννη, Κοκκίνου, καθώς και στην οδό Μυστρά.
Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή και την ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην Κεφαλονιά, με τις περιοχές του Πόρου και της Σκάλας να αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.
Από τα ξημερώματα άνοιξαν οι ουρανοί και στη Θεσπρωτία, με τα Σύβοτα να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Όπως περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής το Ιόνιο... "φλέγονταν" από τις αστραπές. Στη συνέχεια ξέσπασε καταιγίδα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και τα πάντα να πλημμυρίσουν.
Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες πρωινές εικόνες με τα αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί μέχρι τη μέση! Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και την Πάργα, η οποία έχει μείνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Επίσης, μεγάλη είναι η ολισθηρότητα που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί αρκετά τροχαία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σήμερα Τρίτη (06-09-2016) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία.
Αύριο Τετάρτη (07-09-2016), θα επηρεαστούν όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη (08-09-2016).
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ









Με πληροφορίες από: epirus-tv-news.blogspot.gr, patrisnews.com, ilialive.gr, thesprotia-news.blogspot.gr
Χάρτες:
POSEIDON
 newsit.gr


Δεν τον ξέχασαν... ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2016"

 Ο Ολυμπιακός Άσσου ήταν ο νικητής του Τουρνουά "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2016" που διοργάνωσε ο Αστέρας Δερβενίου για 5η συνεχόμενη χρονιά, τιμώντας τη μνήμη του πρώην προέδρου του.

Περισσότερα στο   asterasderveniou.gr

Tweet: prisma news: Τρίτη 6-9-2016 πμ….. Την κατασκευή Νέας Γέφυρας στον ποταμό Δερβένι

ΟΓΑ: Μέσω ΚΕΠ 30.000 αδιάθετα δελτία για δωρεάν διακοπές (εγκύκλιος)

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει από σήμερα η διανομή πάνω από 30.000 αδιάθετων δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για δωρεάν διακοπές, εκδρομές, θέατρο, βιβλία κλπ από τα ΚΕΠ περιγράφει εγκύκλιος του ΟΓΑ. Σύμφωνα με αυτή:
-Από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία των προγραμμάτων Κοινωνικού-Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικού Προγράμματος και δελτίων Θεάματος του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2016, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τα ανωτέρω προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 31/8/2016.
Ειδικότερα:

Πόση ώρα άσκησης αντιστοιχεί σε ένα 8ωρο καθισιού

 logo newsletter

 

stogiatrokathisioaskisi.jpgΠόση ώρα άσκησης αντιστοιχεί σε ένα 8ωρο καθισιού


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από μελέτες των τελευταίων 20 χρόνων για να βρουν πόσο πρέπει να γυμνάζονται όσοι δουλεύουν σε γραφείο (και κάνουν καθιστική ζωή).

Αύξηση των αιτήσεων από Αγγλία για κυπριακή υπηκοότητα


Αύξηση των αιτήσεων από
Αγγλία για κυπριακή
υπηκοότηταΛόγω της επικείμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) αυξήθηκαν ξαφνικά, το τελευταίο διάστημα, οι αιτήσεις από Κύπριους της Βρετανίας, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που θέλουν να αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα. Για αυτονόητους, βεβαίως, λόγους με κυριότερο τη διατήρηση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης και παραμονής εντός της Ε.Ε. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, επιβεβαιώνει το γεγονός σε …

EurActiv.gr

Χρ. Βούζας: «Νταβατζήδες»

Όταν τον Οκτώβριο του 2004 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε γνωστό σουβλατζίδικο της Αθήνας είχε υποσχεθεί, ότι «δεν θα αφήσει πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου», δεν είχε προφανώς φανταστεί, ότι αυτό θα συνέβαινε έστω και κατά τα 3/5, 12 χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2016.

ΟΑΕΔ: Έρχεται η πρόσκληση για 6.328 προσλήψεις σε 34 δήμους (λίστα)

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη για 6.328 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Η Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση» ενέταξε το Τεχνικό Δελτίο της συγκεκριμένης Πράξης και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η ανάρτηση της πρόσκλησης στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Οι 34 Δήμοι που εντάσσονται, σε αυτή τη φάση, στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι, ανά περιφέρεια, οι κάτωθι:

Τέλος η πρωινή προσευχή στα σχολεία με εγκύκλιο Φίλη

Prosefxi Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που μόλις σήμερα στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας καταργεί την πρωινή προσευχή και την ανάρτηση της σημαίας (όπου γινόταν). Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή και την ανάρτηση της σημαίας, όπως γινόταν πάντα κάθε έτος.
Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς…

Η πρώτη μεταγραφή-βόμβα Μαρινάκη στο νέο του κανάλι!

marinakhs

Ξέρετε ποιά θα είναι η μεγάλη επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα; Ως γνωστόν, στις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες δεν συμπεριλαμβάνεται ο ALPHA, ο οποίος έμεινε εκτός τηλεοπτικού τοπίου μαζί με το Star. Το πιάσατε έτσι;

Πρετεντέρης: Η ΝΔ κοιμάται και μέχρι να ξυπνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει ούτε τασάκια στους Έλληνες

pretenteris

Σημερινό άρθρο του Γ. Πρετεντέρη στα ΝΕΑ.
Screenshot_65

Arouraios.gr

ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Με βάση τους ρύπους όσα κυκλοφόρησαν από το 2007 και μετά (ΠΙΝΑΚΕΣ)

080416085214_4011

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά.Το οικονομικό επιτελείο έδωσε σαφείς εντολές στην Ειδική Επιτροπή για περιορισμό της επέκτασης των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 σε αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η/1/2007 αντί της 1ης/1/2003 περιορίζοντας τον αριθμό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που θα επηρεαστούν σε λίγο περισσότερα από 1 εκατ. από 3 εκατ. που περιελάμβανε το αρχικό σχέδιο.
Ωστόσο, η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την 1η/1/2007 εγκυμονεί κινδύνους καθώς τότε τα αυτοκίνητα που παράγονταν σε ήταν και τόσο «καθαρά» σε σχέση με τα τωρινά με αποτέλεσμα κάποιοι να δουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 να ανέρχονται σε απίστευτα υψηλά επίπεδα ακόμη και αν πλήρωναν χαμηλά ποσά λόγω του κυβισμού του κινητήρα.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το enikonomia, «βαρύς» αναμένεται να είναι ο λογαριασμός που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων.
Όπως υπολογίζεται, η «λυπητερή» από τα νέα Τέλη Κυκλοφορίας, τα ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας παλαιότερων ετών αλλά και από τα πρόστιμα που θα αναρτηθούν στο Taxisnet (τα οποία αφορούν στα ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ ΙΧ) ανέρχεται σε 1,43 δισ. ευρώ.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα νέα τέλη κυκλοφορίας:

Τέλος ο Χατζηνικολάου από το STAR

xatzi_0

Τη μη ανανέωση του συμβολαίου του με τον Star ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου, στην πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή του για τη νέα περίοδο στον Real.
Ο γνωστός παρουσιαστής απάντησε αν θα έχει τηλεοπτική στέγη φέτος ο «Ενικός» απαντώντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα βρίσκεται στο Star, μιας και μετά την μη απόκτηση τηλεοπτικής άδειας δεν μπορούσε να ανανεώσει για 2-3 μήνες. «Δεν το βλέπω… Που να τον έχουμε τον Ενικό; Τέλη Ιουνίου τελείωσε συμβόλαιο μου με το Star. Για λόγους κόπωσης ζήτησα να μην είμαι στο δελτίο και να έχω μόνο την εκπομπή. Το δέχθηκε το κανάλι και τους ευχαριστώ πολύ. Τελικά δεν υπογράψαμε, πως να υπογράψουμε συμβόλαιο για 2-3 μήνες; Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω τον Ενικο διαδικτυακό στον eniko. Ελπίζω να μείνει το Star και όλα τα κανάλια ανοιχτά, για να έχει πολλές επιλογές ο κόσμος στην τηλεόραση του» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηνικολάου.

Arouraios.gr

Τηλεοπτικό τοπίο: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Γράφει ο
Ευάγγελος Βενιζέλος
 
Η διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας δεν έληξε. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Το γενετικό ελάττωμα της παράκαμψης του ΕΣΡ δεν θεραπεύεται από το απλό πραγματικό γεγονός της διεξαγωγής της δημοπρασίας και δεν μπορεί να θεραπευτεί γιατί παραβιάζει βάναυσα τα άρθρα 15 και 101Α του Συντάγματος.

Περιμένοντας το «μαύρο». Μερικές ακόμη σκέψεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εδώ που φτάσαμε, οφείλουν όλοι να αντιληφθούν πως το ύψος του ποσού που αναμένει να εισπράξει η κυβέρνηση δεν έχει καμιά σημασία – ο καθένας έχει δικαίωμα να πάρει ένα επιχειρηματικό ρίσκο και να θεωρεί ότι θα πάρει πίσω τα χρήματά του και θα κερδίσει από την αγορά.
Το βασικό ερώτημα ως προς τις «άδειες» των καναλιών παραμένει ένα: Γιατί μόνο τέσσερις, αφού το ψηφιακό φάσμα είναι τεράστιο;
Και η απάντηση είναι μία: Λιγότερα κανάλια, ευκολότερος και μεγαλύτερος έλεγχος της ενημέρωσης, βεβαιωμένα από τα πριν κέρδη, κυρίως από την κρατική διαφήμιση, η οποία θα αποτελεί το βασικό εργαλείο για τη χειραγώγησή τους. Δηλαδή τους διαβεβαιώνουν από πριν για τα κέρδη που όσο λιγότεροι μοιράζονται την «πίτα» τόσο καλύτερα. Γι’ αυτό και προσφέρθηκε το συγκεκριμένο συνολικό ποσό (246 εκ. ευρώ), δηλαδή πάνω και από την διαφημιστική «πίτα» των 200 εκ. στην οποία αναφέρονται Τσίπρας και Παππάς – λες και είναι δυνατόν το ποσό να μοιραστεί ακριβώς δια του τέσσερα στην ελεύθερη οικονομία.
Ακολουθούν μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ερωτήματα:

Αέρας κοπανιστός πάλι από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται για μια τρίτη «άνοδο» στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και μια τρίτη… κάθοδο στο πηγάδι του ψεύδους.
Πολλοί μέχρι την περασμένη εβδομάδα αναρωτιόνταν ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο θεσσαλονικιώτικο ψέμα του.
Και η αλήθεια είναι πως είχε στριμωχτεί και ο ίδιος.
Δύο μνημόνια έχει υπογράψει, τι να βρει να τάξει;
Και όμως! Αποδεικνύεται πως το πηγάδι των ψεμάτων του είναι απύθμενο.
Μετά τον διαγωνισμό-τραγέλαφο, δια του οποίου, με αιχμή του δόρατος τον καναλάρχη Παππά, έβγαλε στο σφυρί την ενημέρωση και το ψωμί χιλιάδων ανθρώπων (εργαζομένων και των οικογενειών τους), κατά παράβαση του Συντάγματος, της δημοκρατικής τάξης και της κοινής λογικής, τώρα ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να βουτήξει στα βαθιά του απύθμενου πηγαδιού με τα ψέματα.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ» ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.



*Αρθρο του Γιώργου Ψυχογιού,
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας,
Δικηγόρου

Ένα από τα κύρια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει εν μέσω κρίσης ο Έλληνας πολίτης είναι οι υπέρογκες οφειλές προς τις Τράπεζες, που έχουν προέλθει από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια». Επειδή το φαινόμενο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, θεσμοθετήθηκε ήδη από το 2010 ο Νόμος 3869/2010 («Ν.Κατσέλη»), ο οποίος αποτέλεσε ασφαλιστική δικλείδα για τους ιδιώτες οφειλέτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις δόσεις των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα διαγράφοντας παράλληλα μέρος του χρέους τους και προστατεύοντας την πρώτη κατοικία τους.

Συμψηφισμός ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος



*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Σύγχυση επικρατεί στους φορολογούμενους αναφορικά με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος σε όσους δικαιούνται και το συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάρτησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους ατομικούς λογαριασμούς όλων των φορολογουμένων στο taxis από το Υπουργείο Οικονομικών. 
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφής φόρου εισοδήματος, η οποία δεν έχει ακόμα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, δεν θα τη λάβουν στην επόμενη προγραμματισμένη διαδικασία επιστροφών από την φορολογική διοίκηση, εάν πρώτα δεν εξοφλήσουν το οφειλόμενο ποσό ΕΝ.Φ.Ι.Α.

πρόσκληση - εκδήλωση συλλόγου ατόμων που πάσχουν από νεοπλασίες και υποστηρικτών ΜαΖί ΝικΏ


Συνάντηση του Δήμαρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με τον Πρωθυπουργό στο Δερβένι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση Αρχείο_003.jpegΤην Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τον τόπο μας για να πραγματ Κιάτου, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, έκανε χοποιήσει τα εγκαίνια τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού».
Στις 11:00 πμ, στα ΣΕΑαιρετισμό και στη συνέχεια στις 01:00 μμ, εγκαινίασε και παρέδωσε στην κυκλοφορία τις δύο σήραγγες παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και τη νέα γέφυρα διέλευσης από τον ποταμό Δερβένι, του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός». 
Κατά την ξενάγησή του στο χώρο, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο. Στην ολιγόλεπτη εγκάρδια συζήτηση  που ακολούθησε, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

Οι PLAYMOBIL Super 4 έρχονται στο MARE WEST για ατελείωτο παιχνίδι με τους μικρούς φίλους τους!

image
Playmobil Super 4, Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, 18.00-20.00.

MARE WEST
Μην πας μακριά!



(Κόρινθος, 5 Σεπτεμβρίου 2016): Οι Playmobil Super 4 έρχονται κεφάτοι και ολοζώντανοι στο Mare West, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 μέχρι τις 20.00, για ξέφρενο παιχνίδι με τους μικρούς φίλους τους, μια ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

«Άξιος» ο Πρετεντέρης!

giannis-pretenteris
Το βγάζει το χρυσό μεροκάματο, τα αξίζει τα λεφτά ο Γιάννης. Έτσι έλεγαν πάντα στο συγκρότημα ΔΟΛ – MEGA. Όλοι «στήνονται» στην τηλεόραση για να ακούσουν τι θα πει ο Γιάννης… έτσι έλεγαν. Έτσι έλεγαν και στις διαφημιστικές για να μαζέψουν το χρήμα.

Σεισμός τρακούνησε τη Μεσσηνία


Σεισμός τρακούνησε τη ΜεσσηνίαΣύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αλλά και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 3,8 ρίχτερ...
 Έγινε στις 20:11 απόψε σε θαλάσσια περιοχή. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 70 χιλιόμετρα από τη Μεθώνη και 111 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. 
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 72,1 χιλιόμετρα...

Εξώδικο από δήμους της Πελοποννήσου για τα απόβλητα - Εκλογή νέου προέδρου στο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου

Πελοπόννησος: Εξώδικο από δήμους για τα απόβλητα
Εξώδικο προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, έχει σταλεί από τους δημάρχους Τρίπολης, 'Αργους - Μυκηνών, Βόρειας Κυνουρίας, Σπάρτης και Κορινθίων, αναφορικά με την πρόταση αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων Πελοποννήσου. 
 Οι δήμαρχοι καταγγέλλουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ, πως άλλα αποφάσισαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ κι άλλα έγραψαν στην απόφαση κι έστειλαν προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται - μεταξύ άλλων - στο εξώδικο των δημάρχων ότι, κρίνουν πως «το κείμενο, το οποίο με δική σας απόφαση έχει αποσταλεί προς τις αρμόδιες κατά το νόμο Υπηρεσίες προς έγκριση, δεν είναι σύμφωνο με τη ληφθείσα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου». 
 Εν τω μεταξύ να αναφέρουμε ότι σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει στην Τρίπολη, το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, με αντικείμενο την εκλογή νέου προέδρου στον Φορέα, ύστερα από την παραίτηση προ ενός μηνός, από το αξίωμα του προέδρου του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει υποβάλει άλλες δύο φορές την παραίτησή του και μετά την πίεση του διοικητικού συμβουλίου την έχει ανακαλέσει. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ:Προβάδισμα 10% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα με ποσοστό 17,5%


Με δέκα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 27,5% έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.