Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Μετάλλαξη Δέλτα: «Μολύνει» ήδη τον ελληνικό τουρισμό – «Κρύος ιδρώτας» λούζει τους ξενοδόχους

  Μετάλλαξη Δέλτα

Μέσα από διάφορα εμπόδια, τα οποία αυξάνονται όσο μπαίνουμε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, φαίνεται ότι περνάει αυτή τη στιγμή ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος για ακόμη ένα καλοκαίρι υπακούει αναγκαστικά στις εξελίξεις της πανδημίας. Οι ξενοδόχοι πάντως αναφέρουν και άλλα προβλήματα που δρουν ανασταλτικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, εκτός από τον κορονοϊό, όπως για παράδειγμα την προβληματική εικόνα που δίνουν σύμφωνα με τους ίδιους τα χερσαία περάσματα στη χώρα μας.

Σκληρόδερμα, Συστηματική Σκλήρυνση, χρόνια ρευματική πάθηση. Τι να κάνετε;

σκληρόδερμα 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Το Σκληρόδερμα ή Συστηματική Σκλήρυνση είναι ένα χρόνιο, αυτοάνοσο νόσημα του συνδετικού ιστού. Τα συμπτώματά του, τα οποία διαφέρουν σημαντικά από άτομο σε άτομο, μπορεί να είναι ορατά, όπως, για παράδειγμα, οι εμφανείς αλλοιώσεις στο δέρμα, ή αόρατα, όταν προσβάλει εσωτερικά ζωτικά όργανα.

Η 29η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Σκληρόδερμα, μία σημαντική ευκαιρία τόσο για την Ενημέρωση, όσο και για την Ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το σπάνιο αυτό νόσημα και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης των πρώιμων συμπτωμάτων του. Καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων για το Σκληρόδερμα FESCA (Federation of European Scleroderma Associations), που στόχο έχει κάθε ασθενής με Σκληρόδερμα να έχει πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες θεραπείες από ειδικούς που κατέχουν πλήρως την νόσο. ..................

read more

Οριστική δικαστική δικαίωση για τον Κώστα Κόλλια – Στα βουλευτικά έδρανα την ερχόμενη εβδομάδα

 Ερώτηση του Κώστα Κόλλια για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Ψαρίου :  Νέα και Ειδήσεις Λακωνίας Πελοπόννησος Report24 – η Εφημερίδα σας

Σύμφωνα με έγκυρες  αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες της Πρώτη news Koρινθίας  έγινε οριστικά αποδεκτή η ένσταση του Κ. Κόλλια,  και του   αποδόθηκε  η Τρίτη έδρα του νομού Κορινθίας. Να σημειώσουμε πως η Πρώτη news Κορινθίας, είχε δημοσίευση πως υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία που δικαίωναν τον κ. Κόλλια . 

Μητσοτάκης για εκπαιδευτικούς: Γιατί ανάβει τόσα «κόκκινα λαμπάκια» η αξιολόγηση;

«Μέρος του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ αφορούσε το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης. Πώς θα υλοποιήσουμε το σχολείο του μέλλοντος που θα έχει κεντρικό σκοπό να προσφέρει γνώση και δεξιότητες στους μαθητές ώστε να σας προετοιμάσουμε για ό,τι επιλέξετε να κάνετε στη ζωή σας. Είτε είναι πανεπιστημιακές σπουδές, είτε μεταλυκειακή εκπαίδευση, είτε οποιαδήποτε επαγγελματική διαδρομή» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου.

Βρέθηκαν οι κλεμμένοι από την Εθνική Πινακοθήκη πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν

Bρέθηκε ο κλεμμένος Πικάσο της Εθνικής Πινακοθήκης, όπως και ένα έργο του Μοντριάν, 9 χρόνια μετά την κλοπή που είχε γίνει, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για το «Γυναικείο Κεφάλι», το έργο που δημιούργησε το 1939 ο Πικάσο και χάρισε στην Ελλάδα. Το έργο είχε κλαπεί το 2012 και μέχρι σήμερα η τύχη του ήταν άγνωστη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Δύο πίνακες που είχαν αφαιρεθεί από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012 (ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν) βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό τους από το 2ο τμήμα του ΥΔΕΖΙ».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πίνακες βρέθηκαν σε μια κρύπτη στην Κερατέα και η Αστυνομία έχει συλλάβει ένα άτομο το ετών το οποίο ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ.

Το χρονικό της κλοπής 

«Δημιουργούμε το Σχολείο του αύριο, σήμερα» – Η Κεραμέως παρουσίασε τις αλλαγές στο σχολείο που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο

  

Στο «Στρογγυλό» Σχολείο που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο ΓΕΛ και το πρώτο ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην οποία παρουσιάστηκε το νέο, αναβαθμισμένο σχολείο που θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο.

Euro 2020: Ματσάρα και πρόκριση της Ισπανίας – 5-3 στη παράταση την Κροατία

  

Στο κορυφαίο μακράν ματς του Euro 2020 έως τώρα κι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στη διοργάνωση, η Ισπανία βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση και ξανά στον παράδεισο, για να επικρατήσει με 5-3 στην παράταση (3-3 ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια) της «επτάψυχης» Κροατίας.

Μέχρι το 85ο λεπτό όλα έμοιαζαν τελειωμένα, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να προηγείται με 3-1, ωστόσο, οι αλλαγές του Ντάλιτς, Όρσιτς και Πάσαλιτς έστειλαν τον αγώνα στο επιπλέον ημίωρο με γκολ στο 88΄ και 90΄+2.

Εμβολιασμοί: Δείτε τα ποσοστά των εμβολιασμών για όλες τις ηλικιακές ομάδες

 εμβόλιο AstraZeneca 

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στην πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος ανά ηλικιακή ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα έχουν γίνει σχεδόν 80.000 εμβολιασμοί και στο τέλος της ημέρας θα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 100.000 δόσεις.

Συνολικά έχουν γίνει 8.175.000 δόσεις, εκ των οποίων πάνω από 4.750.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (45%) και πάνω από 3.650.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 35% του συνολικού ποσοστού.

Όσον αφορά στα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα:

Καιρός: Επιστρέφει δριμύτερος ο καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος

 Αξιοθέατα / Προορισμοί

 Ξανά μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο, μετά την προσωρινή μικρή υποχώρηση σήμερα, με αποτέλεσμα να αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με μέγιστες έως τους 38-39 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, θα υπάρξουν τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά ορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας.

Γλυκά Νερά: Κόλαφος το πόρισμα της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τον συζυγοκτόνο: Γιατί είναι ανίκανος να αναλάβει την ανατροφή της Λυδίας

 Γλυκά Νερά: Κόλαφος το πόρισμα της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τον συζυγοκτόνο: Γιατί είναι ανίκανος να αναλάβει την ανατροφή της Λυδίας 

Στον δρόμο προς την Αθήνα, προκειμένου να πάρει μαζί της στην Αλόννησο την μικρή Λυδία, η οποία μέχρι την τελική απόφαση του δικαστηρίου θα μένει μαζί με την οικογένεια της Καρολάιν, βρίσκεται η μητέρα της άτυχης 20χρονης.

Η μητέρα της Καρολάιν, Σουζάνα, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής από την Αλόννησο προς το Βόλο και από εκεί την παρέλαβε με το αυτοκίνητό του ο δικηγόρος της, Θανάσης Χαρμάνης, προκειμένου να την μεταφέρει στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα  ότι Στην οικογένεια της Καρολάιν ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε έχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ως γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού.

Οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν την  αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον προφυλακισμένο πιλότο, ο οποίος εκ των πραγμάτων.

Βρείτε με ένα κλικ τη νέα αντικειμενική αξία του ακινήτου σας

 Βρείτε με ένα κλικ τη νέα αντικειμενική αξία του ακινήτου σας

 Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η εφαρμογή valuemaps.gov.gr, παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία του, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες σχετικές παραμέτρους.

Η υλοποίηση του νέου ψηφιακού εργαλείου εντάσσεται στο πλαίσιο του

Euro 2020: Η Κροατία δεν θα πέσει αμαχητί, η Γαλλία έτοιμη για απαντήσεις

  

Η φάση των “16” συνεχίζεται με δύο αναμετρήσεις Γαλλία-Ελβετία!

Κροατία και Ισπανία δίνουν συνέχεια στη νοκ-άουτ φάση του Euro 2020. H ιστορία αναμετρήσεων των δύο χωρών ξεκινά από το 1999. Έκτοτε και σε σύνολο επτά συναντήσεων, η Ισπανία μετράει τέσσερις νίκες και η Κροατία δύο, ενώ η μοναδική ισοπαλία είναι το φιλικό 0-0 στις 23/02/2000.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 19 νέα κρούσματα σήμερα (8 στην Κορινθία- 7 στην Αχαΐα .)

  

 Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (+8), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 19 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 8 καταγράφονται στην Κοριθία και 7 στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής, πλην Αργολίδας Λακωνίας και Μεσσηνίας όπου δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις .

Εντέκα (11) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 8 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π.Ε. Κορινθίας και 3 στην Π. Ε. Αρκαδίας , 2 στην Π. Ε. Κορινθίας. Δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις στις Π. Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας .

 Επίσης άλλα 8 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (7) και Ηλείας (1) . 

Σήμερα  28 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 19 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.548 ( 11.076 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα  28 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (7),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (8), Ηλείας (1), Αργολίδας (-), Αρκαδίας (3) και Λακωνίας (-) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                11.756

Π.Ε. Κορινθίας             3.927

Π.Ε. Ηλείας                  2.705

Π.Ε. Αργολίδας            2.356

Π.Ε. Αρκαδίας             2.125

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.663    

Π.Ε. Λακωνίας            1.005