Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικούς σε σχολείο της Πάτρας «Οι μαθητές συζητούν τις οικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν»

«Οι μαθητές συζητούν τις οικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν»
Κραυγή αγωνίας απευθύνουν 13 εκπαιδευτικοί από το 62ο δημοτικό σχολείο Πάτρα, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την αγωνία για το αύριο ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μικρών μαθητών τους.

«Η καθημερινότητα στο σχολείο άλλαξε. Κάθε πρωί οι αφηγήσεις των παιδιών δεν έχουν να κάνουν με τι είδαν, τι άκουσαν από τον κόσμο, αλλά με τις οικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν: την ανέχεια, την ανεργία, την απόλυση. Στα διαλείμματα παιδιά δεν έχουν μαζί τους ένα κουλούρι, το μεσημεριανό φαγητό στο ολοήμερο για κάποια είναι μονάχα μια φέτα ψωμί. Στο μάθημα φαίνονται τα αποτελέσματα της πολύωρης απουσίας των γονιών από το σπίτι, στη σωματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη, την ψυχική υγεία του παιδιού».

Αυτό αναφέρουν, μεταξύ άλλων, με υπόμνημά τους στο Προεδρείο της Βουλής.

Το υπόμνημα αναφέρει τα εξής:

Αυτά είναι τα επτά άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή του 26χρονου Μάριου - Ο 72χρονος επιμένει ότι το θύμα οργάνωσε τα πάντα


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 26ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΑΧΘΕΝΤΑ
- Από τους επτά συλληφθέντες οι έξι προφυλακίστηκαν
- Ελεύθερη υπό όρους αφέθηκε η γυναίκα που εμπλέκεται στην απαγωγή
- Ο φερόμενος ως εγκέφαλος υποστηρίζει πως ο 26χρονος ο ίδιος οργάνωσε την απαγωγή του
Όλο και πιο περίπλοκη γίνεται η υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου νεαρού, γιου γνωστής οφθαλμιάτρου από την Καλλιθέα.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν, την Παρασκευή, στον ανακριτή για να απολογηθούν. Όλοι τους ομολόγησαν πως εμπλέκονται στην απαγωγή. Οι έξι από τους επτά «έδειξαν» ως εγκέφαλο της απαγωγής τον 72χρονο, στενό φίλο της οικογένειας του νεαρού και υποστηρίξαν πως ο 26χρονος είναι ζωντανός, αλλά ο μοναδικός που ξέρει που βρίσκεται είναι ο «εγκέφαλος» της σπείρας.

Οι 6 κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ ελέυθερη υπό όρους αφέθηκε η γυναίκα εμπλεκόμενη. Η υπόθεση συνεχίζει να παραμένει ένα μπλεγμένο κουβάρι με τον 72χρονο να ισχυρίζεται πως την απαγωγή σκηνοθέτησε ο 26χρονος γιατί ήταν υιοθετημένος.Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt από την οικογένεια του Μάριου τα όσα αναφέρει ο 72χρονος περί υιοθεσίας είναι ψευδέστατα.
Η αστυνομία αποφάσισε μετά από συνεννόηση με την οικογένεια του απαχθέντος που περνάει δραματικές ώρες να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 26χρονου μήπως έτσι διευκολυνθούν οι έρευνες. Παρακαλείται όποιος έχει δει τον 26χρονο νεαρό που συνεχίζει να αγνοείται από τον Αύγουστο νε επικοινωνήσει με την αστνομία αφού κάθε πληροφορία θα φανεί χρήσιμη.

Αυτός είναι ο 26χρονος Μάριος - Παρασκευάς Παπαγεωργίου του Αλέξανδρου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα.

Η αστυνομία δημοσιοποήσε επίσης και τις φωτογραφίες των 7 συλληφθέντων που εμπλέκονται στην υπόθεση της απαγωγής.

Πρόκειται για τους:
ΧΑΪΚΑΛΗ Παναγιώτη του Λεονάρδου και της Ισμήνης, που γεννήθηκε το 1968 στους Αγίους Αναργύρους
ΜΠΑΣΑΝΤΗ Αναστάσιο του Μιλτιάδη και της Μεγαλουσιάνας, που γεννήθηκε το 1955 στην Κουμάνη Μεσαρίας Άνδρου Κυκλάδων
ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Ευγενία του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Γεράσιμο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Βασίλειο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά
ΜΙΧΑΛΕΑΚΟ Πέτρο του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1941 στη Μεσσηνία
και ΚΟΡΕΝΤΙΟ Αριστείδη του Γεωργίου και της Ευανθίας, που γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια

Σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων αρπαγής, β) αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό εξαναγκασμού παθόντος ή κάποιου άλλου σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση και γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία κατά προσώπου και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης εκ μέρους τους ομοειδών πράξεων.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας στο τηλέφωνο 210 6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



newsit.gr

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΠΛΕΥΡΗ-ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 3 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ(VIDEO)



Δημοσιογραφική προσέγγιση(η πρώτη ζωντανή εκπομπή, μετά από πολλά χρόνια)για το παιδομάζωμα που συνετελέσθη ιστορικά την μαύρη εμφυλιοπολεμική περίοδο 1946-49, επιχειρήθηκε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 3 της Πέμπτης που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο ποινικολόγος Κωνσταντίνος Πλεύρης και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην πρύτανης, Βασίλης Φίλιας.
Ο διάλογος μεταξύ τους δεν ήταν και τόσο ήπιος. Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα και τα συμπεράσματα δικά σας.



makeleio.gr

Οι ληστές τη χτυπούσαν μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της!


Mε την απειλή μαχαιριού τέσσερις τσιγγάνοι, τη νύχτα επιτέθηκαν σε 47χρονη γυναίκα, , στην Ξυλοκέριζα, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι της μαζί με τον ανήλικο γιο της. Τη χτύπησαν και αφού μπήκαν στο σπίτι, έκλεψαν ένα λάπτοπ και στη συνέχεια έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν λίγο αργότερα τους φερόμενους ως δράστες , τσιγγάνους ηλικίας από 21 έως και 36 ετών, στα Εξαμίλια , μέσα σε φορτηγό και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τέσσερα ζεύγη γάντια και ένας φακός. Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομία ερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις...







 


Οι πρώτες εικόνες απ' τις έρευνες για τον μικρό Μπεν - Τι λέει η μητέρα του


Με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, 21 χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν, η Βρετανική Αστυνομία σε συνεργασία με την ελληνική, κάνει "φύλλο και φτερό" μια ολόκληρη περιοχή στην Κω, στην οποία ίσως να βρίσκεται θαμμένο το αγόρι.
Οι έρευνες γίνονται στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε το παιδί, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο μικρός Μπεν Νίνταμ καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά σε ανεγειρόμενη οικοδομή εκείνη την περίοδο.
Εικόνα από την Daily MirrorΤο σημερινό πρωτοσέλιδο της Daily Mirror για τις έρευνες στην Κω











Στις έρευνες που παρακολουθούνται στενά από Βρετανούς δημοσιογράφους, χρησιμοποιείται και τρισδιάστατος ανιχνευτής οστών.

Οι ελπίδες της μητέρας
Μιλώντας για τις νέες έρευνες, η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, η οποία έχει ακόμα ελπίδες ότι το παιδί της είναι ακόμα ζωντανο, σε κάποιο σημείο του πλανήτη, λέει στη Mirror:
“Είναι μια διαδικασία αποκλεισμού. Έτσι την αντιμετωπίζω... Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που έγιναν εδώ και 21 χρόνια"
Την ίδια ώρα, κυκλοφορούν οι ψηφιακές φωτογραφίες, για το πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα ο Μπεν Νίνταμ, δύο δεκαετίες μετά την εξαφάνισή του.
Σύμφωνα πάντως με τον επικεφαλής των ερευνών και τα όσα δημοσιεύει η Daily Mirror, η ομάδα των ερευνών θα ψάχνει στοιχεία στην περιοχή για τουλάχιστον μία εβδομάδα και ακόμα κι αν βρουν ίχνη ανθρώπινων οστών, θα πάρει αρκετές εβδομάδες μέχρι να μπορούν να κάνουν επίσημες ανακοινώσεις για το αν ανήκουν ή όχι, στον Μπεν.

newsit.gr

Ντέερμπι στο Χιλιομόδι με στόχο το¨"ρετιρέ"

Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται αύριο στις 4 το απόγευμα το πρωτάθλαμα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας , στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής . Στο Χιλιομόδι θα αναμετρηθούν στο ντέρμπι της ημέρας οι ισόβαθμοι Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Ελλάδα Βέλου. Οι 2 αντίπαλοι  θέλουν την νίκη γιά να πιάσουν το "ρετιρέ" σε τυχόν "στραβοπάτημα" του πρωτοπόρου Α. Ο. Λουτρακίου που αγωνίζεται , εκτός έδρας , στην Αρχαία Κόρινθο, με τον Ηρακλή Λεχαίου. Ενδιαφέροντας είναι και ο αγώνας του Αστέρα Δερβενίου , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ¨, με την ισόβαθμή του Θύελλα Πετρίου, όπως κα ο αγωνας του Παννεμεατικού με τον Πανκαμαριακό.

Η 6η αγωνστική

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - Α.Ο ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 0-3(α.α)

Ο Καραμανλής και η κρίση

Kostas-Karamanlis
Την ώρα που η Ευρώπη ξαναδέχεται την Ελλάδα στη ζεστή και αλληλέγγυα αγκαλιά της, επιβεβαιώνοντας με το κοινό ανακοινωθέν των 17 ηγετών της ευρωζώνης την απόφασή της να συνεχίσει να στηρίζει την εθνική διαδρομή της Αθήνας εντός του κοινού νομίσματος, η σκέψη ταξιδεύει αναπόφευκτα σε όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε ως εδώ.
Στο παρασκήνιο και τα γεγονότα που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο, αλλά και τους άστοχους χειρισμούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εντός του μηχανισμού στήριξης, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας, και στο διαρκές φλερτ με τη χρεοκοπία, τουλάχιστον όσο μπορούσαν να “παίξουν” με την προοπτική αυτή, οι διεθνείς κερδοσκόποι και όσοι δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να επενδύσουν σε CDS.
Κι αν η άνοιξη του 201ο, με το δραματικό διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο θεωρείται η απαρχή του μυθιστορήματος, το… προοίμιο είχε γραφτεί περίπου έναν χρόνο πριν. Όταν ο Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός ακόμη στο Μέγαρο Μαξίμου και διαισθανόμενος ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κρίση θα έφτανε καλπάζοντας και στη γεμάτη δομικές στρεβλώσεις ελληνική οικονομία, κάλεσε το Φεβρουάριο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς, και τους ζήτησε να συμβάλλουν όλοι στην κοινή προσπάθεια για εκ προοιμίου απορρόφηση των κραδασμών.
Φυσικά, όπως έδειξε το μέλλον, αλλά και όπως θα περίμενε κανείς με βάση την εθνική κακοδαιμονία της αέναης διχόνοιας και του καιροσκοπισμού, η πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή δεν βρήκε ανταπόκριση. Το μόνο “θηλυκό” που ο Γιώργος Παπανδρέου έβλεπε να καλπάζει προς το μέρος του ήταν… η εξουσία, και όχι η κρίση, τα άκρα (Αλαβάνος-Καρατζαφέρης) δεν είχαν κανέναν λόγο να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική μετωπικής σύγκρουσής της με την κυβέρνηση Καραμανλή, και μόνο το ΚΚΕ με την Αλέκα Παπαρήγα απέδειξε ότι διαθέτει αισθητήριο. Ήταν όμως μόνο του.
Τη συνέχεια, τη βιώνουμε ως εθνική τραγωδία. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαριά ήττα, ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε, ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε ως οικοδεσπότης την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, και η εθνική χρεοκοπία εξελίχτηκε περίπου σε μόνιμη συνοδό της καθημερινότητάς μας.
Μια εξέλιξη για την οποία η Ιστορία θα υπογραμμίσει ότι φυσικά και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Φτάνει να… ακούγαμε. Ο Κώστας Καραμανλής άλλωστε, δεν μπορούσε να το διατυπώσει περισσότερο εύγλωττα στην ομιλία του στο Πεδίο του Άρεως, την Παρασκευή πριν τις εκλογές. “Σας είπα όλη την αλήθεια”. Εννοούσε, απέναντι στον λαϊκισμό.

Video

 


 ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Σαμαράς: Πάρα πολύ σημαντική η έκβαση της Συνόδου - Συνάντηση με Μέρκελ

Πάρα πολύ σημαντική η έκβαση της Συνόδου, μέχρι 16 Νοεμβρίου η δόση προς την Ελλάδα, είπε μετά τη σύνοδο κορυφής, ο Α. Σαμαράς
         
Το πρωί ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όπου συζητήθηκαν οι προωθούμενες αλλαγές. Στη συνέντευξή του σήμερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 16 Νοεμβρίου εξαντλούνται τα ταμειακά αποθέματα της χώρας! Ωστόσο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος τόσο για την διασφάλιση της δόσης, όσο και για τα αποτελέσματα που έφεραν οι παρεμβάσεις του ώστε να υπάρξουν αλλαγές σε παλιά και νέα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Είπε ότι γενικά οι τρεις αποφάσεις που έλαβε η Σύνοδο ς είναι θετικές για τη χώρα μας. Έκανε εκτενείς αναφορές στην ανάπτυξη της χώρας και ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του και έρχονται στην Ελλάδα, τόσο ο Γάλλος πρόεδρος κ. Ολάντ, όσο και ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. ΜόντιΜόλις βγει η θετική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, και χωρίς να απαιτηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, τότε θα εκταμιευθεί αμέσως η δόση των 31,5 δισ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Μια δόση εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα, καθώς τα ταμειακά αποθέματα της χώρας εξαντλούνται στις 16 Νοεμβρίου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τη θετική δήλωση που ανέμενε έλαβε τελικά από τη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα

 

Τη θετική δήλωση που ανέμενε έλαβε τελικά από τη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα
Την ικανοποίησή τους για την πρόοδο
που έχει σημειωθεί στη χώρα και τις «αξιοσημείωτες προσπάθειες» του ελληνικού λαού εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση οι 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, δίνοντας, έτσι, στην Ελλάδα τη θετική δήλωση που ανέμενε από τη Σύνοδο Κορυφής. «Εκτός τόπου και χρόνου οι ηγέτες της ευρωζώνης» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας», λέει η ΔΗΜΑΡ. «Αυτό που στηρίζει η Ε.Ε. είναι τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα»αναφέρει το ΚΚΕ. Στην κοινή δήλωσή τους για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της χώρας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες με την τρόικα και τονίζουν ότι το Eurogroup θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Αναλυτικά, η δήλωση των 17 έχει ως εξής:
«Καλωσορίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν η Ελλάδα και η τρόικα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τις πολιτικές που διέπουν το πρόγραμμα προσαρμογής και προσβλέπουν στην οριστικοποίηση της αξιολόγησης. Το Eurogroup θα εξετάσει το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης υπό το φως της έκθεσης της τρόικας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Καλωσορίζουμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και χαιρετίζουμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού. Ικανοποιητική πρόοδος έχει σημειωθεί, προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής. Αναμένουμε από την Ελλάδα να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος.
Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πιο ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας, να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός δημόσιος τομέας. Αυτές οι προϋποθέσεις θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και να διασφαλίσει το μέλλον της στην Ευρωζώνη».

Θετικά σχόλια Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι, Ολάντ
Οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, χαιρέτισαν την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις. Ο κ. Ρομπάι αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις «αξιοθαύμαστες προσπάθειες» του ελληνικού λαού και τόνισε ότι η δήλωση των ηγετών της Ευρωζώνης συνιστά ξεκάθαρο μήνυμα, ενώ πρόσθεσε πως οι ηγέτες του ευρώ αναμένουν από την Ελλάδα να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουν τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος. Όπως είπε, αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πιο ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας, να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός δημόσιος τομέας και πρόσθεσε ότι αυτές οι προϋποθέσεις θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και να διασφαλίσει το μέλλον της στην Ευρωζώνη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ αφού ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Επιπλέον, τόνισε πως κοινή επιθυμία των Ευρωπαίων ηγετών είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Επίθεση Δένδια στην ακροδεξιά

den
Ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times υποστήριξε ότι η ακροδεξιά αποτελεί άγνωστος αντίπαλος για την αστυνομία, ενώ αποδέχτηκε ότι κάποια μέλη της ΕΛ.ΑΣ ίσως είναι φιλικά διακείμενα απέναντι στη Χρυσή Αυγή.
«Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητο έδαφος. Η αστυνομία δεν είναι γνώριμη με το φαινόμενο, αλλά καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να το συγκρατήσει», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πρόσθεσε ότι αν η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της τότε μπορεί να… αφοπλίσει τη Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε επίσης ότι αν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των λαθρομεταναστών, τότε θα μειωθεί δραστικά ο χώρος δράσης του νεοναζισμού.
Για τις καταγγελίες περί βασανισμού συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ, ξεκαθάρισε ότι αυτό δε συνέβη ποτέ.
Τέλος, για τα επεισόδια που συμβαίνουν από νεαρούς στο κέντρο της Αθήνας υποστήριξε ο κ. Δένδιας ότι αυτά δημιουργούνται από επαγγελματικές ομάδες και δεν αποτελούν μια αυθόρμητη έκρηξη οργής.

ysterografa.gr

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Υφυπουργό Ενέργειας για τη ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ


Συνάντηση είχε την Παρασκευή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, με θέμα την πρακτική της ΔΕΗ να διακόπτει το ρεύμα σε υπερχρεωμένους καταναλωτές. Σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Σε συνέχεια της ερώτησης που έχω καταθέσει, στην οποία ζητώ την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να πάψει η πρακτική της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, ζήτησα και είχα συνάντηση με τον κ. Μάκη Παπαγεωργίου, τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Ενέργειας. Του εξέθεσα την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες Κορίνθιοι συμπολίτες μου, επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αδυνατεί να αντιληφθεί την νέα οικονομική πραγματικότητα και την αντικειμενική αδυναμία των καταναλωτών να ανταποκριθούν στις υπερβολικές απαιτήσεις της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά το διακανονισμό των οφειλών τους.

Το πρόβλημα υπάρχει βεβαίως και σε οικιακούς καταναλωτές και σε επαγγελματίες, είναι όμως ιδιαίτερα σοβαρό για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Για αυτούς, και κυρίως για τους κτηνοτρόφους, οι συνέπειες της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, έστω και για λίγες ώρες, μπορεί να είναι καταστροφικές. Επεσήμανα μάλιστα στον Υπουργό ότι βαρύτερο τίμημα πληρώνουν κτηνοτρόφοι ή επαγγελματίες, οι οποίοι, προκειμένου να διασώσουν το κεφάλαιό τους, το εμπόρευμα ή τα ζώα τους, έκαναν το «έγκλημα» να επανασυνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Επιχείρηση όχι μόνο αρνείται κάθε λογικό διακανονισμό, αλλά ζητά το 70% της οφειλής προκαταβολικά, δείχνοντας παντελή έλλειψη ευαισθησίας. 

Ιδιαίτερα στην Κορινθία, όπου μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν κλείσει ή συρρικνωθεί, η ανεργία θερίζει. Η αγροτική οικονομία του Νομού μας σηκώνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος, καθώς καλείται να συντηρήσει χιλιάδες νέους ανέργους. Πρακτικές όπως αυτές της ΔΕΗ καταδικάζουν σε αποτυχία κάθε παραγωγική διαδικασία και υπονομεύουν το μέλλον, όχι μόνο των αγροτών μας, αλλά και της κορινθιακής κοινωνίας. Και είναι βέβαιο ότι τέτοιοι εκβιασμοί δεν πρόκειται να έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα ούτε για τη ΔΕΗ, αφού είναι βέβαιο ότι από ανθρώπους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην δεν πρόκειται να εισπράξει λεφτά.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει προσωπικά, τόσο την πρακτική που εφαρμόζει η ΔΕΗ, όσο και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μία διαφορετική διευθέτηση του ζητήματος. Πιστεύω ότι, έπειτα και από την κινητοποίηση της ηγεσίας του Υπουργείου, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει την πρακτική της και να την προσαρμόσει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω τις προσπάθειες μέχρι να ανταποκριθεί έμπρακτα η Επιχείρηση στην κρισιμότητα των περιστάσεων, να διευθετηθούν με λογικό τρόπο οι οφειλές και ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κρίσιμους παραγωγικούς κλάδους.»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 22

 
 
Αυτό είναι το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας, δεν ξέρω αν πρέπει αν το ονομάσω αποχαιρετιστήριο, γιατί η ζωή έχει συνεχείς ανατροπές και οι αποχαιρετισμοί δεν της ταιριάζουν. Εξάλλου κάθε τέλος φέρνει μια νέα αρχή!

Αυτή την φορά η εφημερίδα θα εκδοθεί με πάρα πολύ δυσκολία γιατί το ταμείο του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ είναι μείον ,επειδή τα μέλη του δεν πληρώνουν την συνδρομή τους ως μέλη και ως συνδρομητές εφημερίδος. Αποφασίσαμε αυτή την φορά να την βγάλουμε τετράφυλλη και όχι οκτάφυλλη για να μειωθούν τα έξοδα στην εκτύπωση και στην αποστολή. Θα την λάβουν αυτοί όπου την έλαβαν και την προηγούμενη φορά μόνο με μία παράκληση από όλους του Δ.Σ. του παραρτήματος .
Σας παρακαλούμε πάρα πολύ όσοι χρωστάτε μέχρι το 2012 να εξοφλήσετε. Είναι κρίμα ένας αγώνας τόσων χρόνων να πάει στράφι. Αναγνωρίζουμε ότι τα χρόνια είναι δύσκολα και η αδυσώπητη κρίση έχει γονατίσει τον ελληνικό λαό, αλλά η εφημερίδα "υγεία" είναι μια έκδοση που σκοπό έχει την πρόληψη και την υγεία του ανθρώπου. Είναι κρίμα να διακοπεί αυτή η τριμηνιαία εφημερίδα η μοναδική στον Φενεό αλλά και στον νομό μας όπου έχει φτάσει στα 22 τεύχη μέχρι τώρα.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
το Δ.Σ του Παραρτήματος "ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ" της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Η Όλγα πάει για Δήμαρχος Αθηναίων

Olga-Kefalogianni
Όταν πριν από μερικές μέρες ο Γιώργος Καμίνης… συνομιλώντας με τον εαυτό του, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για μια νέα θητεία στη δημαρχία της Αθήνας το 2014, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη κάποιου πολιτικού φορέα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενοχλήθηκαν από τη βιασύνη του σημερινού ενοίκου της πλατείας Κοτζιά.
Αυτά τα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του Γιώργου Καμίνη άλλωστε, δεν έχουν αφήσει πίσω τους την αίσθηση ενός σημαντικού και μετρήσιμου έργου, που να οπλίζει τον άλλοτε Συνήγορο του Πολίτη με επιχειρήματα για ανανέωση της εμπιστοσύνης του αθηναϊκού λαού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση για το ποιος θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα τις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην πρωτεύουσα, σε μια εποχή, το 2014, κατά την οποία η Ελλάδα προσδοκά ότι θα ξεκινά να παίρνει βαθιές ανάσες, αφήνοντας πίσω της το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης χρέους που ταλαιπωρεί τη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Κι αν στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, είναι ωστόσο σύνθετη από τη στιγμή που ο Γιώργος Καμίνης υπήρξε “εκλεκτός” του επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου, και προσωπικά του τότε πανίσχυρου υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, στη Νέα Δημοκρατία η συζήτηση έχει μπει σε επίπεδο ονοματολογίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” λοιπόν, το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη, σημερινής Υπουργού Τουρισμού είναι εκείνο που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η νεαρή πολιτικός ταιριάζει “γάντι” στην Αθήνα της επόμενης μέρας.
Η διαδρομή της άλλωστε υπήρξε εντυπωσιακή καθώς, μετά τη δύσκολη πρώτη εκλογή της στο Ρέθυμνο, εδραιώθηκε ως πρώτη επιλογή των συμπατριωτών της, ενώ μετά τη μετακίνησή της στην Α’ Αθηνών, έπειτα από σχετική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα, κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη θέση, μπροστά από δυο πρώην δημάρχους (Αβραμόπουλος, Κακλαμάνης), και έναν πρώην υπουργό Εσωτερικών (Παυλόπουλος).
Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου, και τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την Όλγα Κεφαλογιάννη για το υπουργείο Τουρισμού, με τη σύμφωνη γνώμη των δυο κυβερνητικών εταίρων της Συγγρού. Κάτι που δείχνει την ευρύτερη πολιτική αποδοχή που θα είχε μια υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη και για τον δήμο Αθηναίων.

ysterografa.gr
 

Πέντε (λογικές) σκέψεις για την παρούσα κατάσταση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ας τα πάρουμε πάλι από την αρχή:

1. Το ΔΝΤ διακατέχεται από σειρά ιδεοληψιών με σκοπό την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την μείωση της ανεργίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση επιβάλλει – σε όποια χώρα πάει – άμεση υποτίμηση του νομίσματος και μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτά είναι γνωστά από τότε που… βγήκε το ΔΝΤ και επομένως όποιος δεν ήθελε να τα εφαρμόσει όφειλε να μην προσφύγει σε μηχανισμό όπου μετέχει το ΔΝΤ και να μην δεχθεί δάνειο από το Ταμείο.

Πολύ περισσότερο που η Ελλάδα ήταν στο ευρώ και επομένως δεν είχε νόμισμα να υποτιμήσει.

Επειδή, όμως, η ΕΕ είχε από τη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου 2008 αποφασίσει πως όποιος ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και αν εδημιουργείτο σ’ αυτόν θα συμμετείχε και το ΔΝΤ, έπρεπε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί η προσφυγή της χώρας σε οποιονδήποτε μηχανισμό.

Ο Σαμαράς θύμισε στην Ευρώπη τις ευθύνες της

Antonis-Samaras-EPP
Την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποήσει άμεσα το έργο της μετέφερε στους Ευρωπαίους ηγέτες ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση παρουσίασε στη Σύνοδο Κορυφής τις βασικές του θέσεις αλλά και τις προσδοκίες του για την έξοδο από την κρίση.
Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδαίτερη αναφορά στα σκληρά μέτρα τα οποία όπως είπε έχουν φέρει αποτελέσματα, φρόντισε όμως να επισημάνει και τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στους νέους η ραγδαία αύξηση της ανεργίας.
Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε με συγκεκριμένα παραδείγματα την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά, μίλησε για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και το άνοιγμα των αγορών, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ρευστότητας χαρακτηρίζοντας την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας αναγκαία για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Σαφής ήταν η θέση του Πρωθυπουργού πως η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις θα πρέπει να γίνει άμεσα και μάλιστα είναι απαραίτητο να καταβληθεί όλο το ποσό. Αναφερόμενος επιπρόσθετα και στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαικό επίπεδο για μια συνολική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ” η Ευρώπη πρέπει να βρει τη χρυσή ισορροπία, όπως προτείνει και ο κ. Ρομπάι”, επισημαίνοντας μάλιστα πως ” αν η Ευρώπη είχε προχωρήσει εδώ και καιρό σε αυτές τις αποφάσεις η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σήμερα σε αυτή τη θέση.”
Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα διαβεβαίωσε τους ομολόγους του πως πολύ σύντομα θα κλείσει και η συμφωνία με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα κατ’ ιδίαν με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την ώρα που η κυβέρνηση δίνει αγώνα δρόμου να προλάβει να κλειδώσει η συμφωνία με την τρόικα μέσα στον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συμφωνία όσον αφορά τα δημοσιονομικά έχει κλείσει, ενώ σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται και οι συζητήσεις για τα διαρθρωτικά. Από εκεί και πέρα παραμένουν οι διαφορές στα εργασιακά, όμως αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Εκεί που έχουν καταλήξει πάντως είναι πως από τα 13,5 δις , τα 11 δις προέρχονται από περικοπές σε δαπάνες και τα 2,5 δις από τη φορολογία. Σε βάθος διετίας μάλιστα τα 7,6 δις θα προέλθουν από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Η Αθήνα αναμένει από τη Σύνοδο Κορυφής να εξουσιοδοτήσει το επόμενο Γιούρογκρουπ να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, την ώρα που πάντως η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ μπλοκάρει την όποια απόφαση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Πλέον είναι σαφές πως το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να περάσει και να ψηφιστεί από τη Βουλή αρκετά πριν τη σύνοδο του Γιούρογκρουπ ενώ τότε θα κατατεθεί και ο προυπολογισμός ο οποίος και αυτος θα πρέπει να ψηφιστεί.
Στελέχη του οικονομικού επιτελειου πάντως επεσήμαναν πως μετά τη δόση των 31,5 δις ακολουθούν άλλες δύο ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που ευλεπιστούμε να λάβουμε από τους δανειστές μας το επόμενο διάστημα στα 43,4 δις ευρώ, ποσό το οποίο θα έπρεπε σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς να είχε ήδη εκταμιευθεί μέσα στο 2012.
ysterografa.gr

Ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι.

Antonis-Samaras-EPP 
“Dear members of the EPP family,
Our Party, has inspired the principles and the values that brought together the Peoples of Europe:
Responsibility of each member and solidarity among members.
Entrepreneurship and social cohesion.
Fostering growth and enhancing stability.
Maintaining the distinct characteristics of our national cultures and concurrently evolving into a common European identity.
 
 
«Αγαπητά μέλη της οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,


Το Κόμμα μας, έχει εμπνεύσει τις αρχές και τις αξίες που ένωσαν τους λαούς της Ευρώπης:

Την ευθύνη του κάθε κράτους-μέλους και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών.

Την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Την ενίσχυση της ανάπτυξης και την προώθηση της σταθερότητας.

Τη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των εθνικών μας πολιτισμών και την παράλληλη μετεξέλιξή τους σε μία κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Αναμνήσεις από τη βύθιση του αντιτορπιλικού Βασίλισσα Όλγα


Αναμνήσεις από τη βύθιση του αντιτορπιλικού Βασίλισσα Όλγα, είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της συναδέλφου Γιάννας Αναστασιάδου για το Μένουμε Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο θέμα βασίζεται στη μαρτυρία του Αθανάσιου Ανδρακάκη διασωθέντα του ναυαγίου του Βασίλισσα Όλγα, μετά από επίθεση που δέχθηκε. Η ιστορία ξαναζωντανεύει μέσα από την μαρτυρία-αφήγηση του γέροντα. Δείτε το βίντεο.



pinakio.blogspot.gr

Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων σε Ξυλόκαστρο καιι Κιάτο



Η ΔΟΥ φεύγουν ή καταργούνται, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έρχονται 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ), τα οποία θα στεγάζονται σε δημοτικά κτήρια ή τα ΚΕΠ.
Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ σύμφωνα με το οποίο στις περιοχές όπου διακόπτεται η λειτουργία ΔΟΥ θα δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Αυτά όπως σημειώνεται θα μπορούσαν να ονομαστούν π.χ Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ). Εξάλλου σύμφωνα με το πόρισμα η αναβάθμιση του Taxis θα δώσει τη δυνατότητα για διευρυμένη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους φορολογούμενους ενώ οι φόροι θα καταβάλλονται στις τράπεζες.
Στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία αυτά θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα, και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.
Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού που προτείνονται στο πόρισμα είναι 99 απο τα οποία 20 θα λειτουργήσουν στις εξής πόλεις της Πελοποννήσου:
Κρανίδι, Δημητσάνα, Λεωνίδιο, Μεγαλόπολη, Παράλιο Άστρος, Αίγιο, Καλάβρυτα, Κάτω Αχαΐα, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Λεχαινά, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Γύθειο, Μολάοι, Σκάλα, Κυπαρισσία, Μεσσήνη, Πύλο.-ς
 

ΕΣΠΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ:ΠΟΙΕΣ «ΕΤΡΕΞΑΝ» ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 3ΜΗΝΟ



Πριν από σχεδόν ένα τρίμηνο η aftodioikisi.gr είχε δημοσιεύσει τα στοιχεία για την απορροφητικότητα που πέτυχαν οι αιρετοί περιφερειάρχες στον ένα χρόνο που ανέλαβαν και επίσημα (από 1.6.11) τη διαχείριση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ. Σήμερα, μία ημέρα πριν την «επιθεώρηση» του Ευρωπαίου Επίτροπου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν, ο οποίος επικεντρώνει στα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου (από 30.6 έως 30.9.12).
Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr η απορροφητικότητα αναφορικά με τις πληρωμές των έργων (δηλαδή, τα χρήματα που «πέφτουν» στην αγορά) σε σχέση με το «κλείσιμο» της 30ης Ιουνίου, κυμάνθηκε από το συν 14,4% (της Περιφέρειας Θεσσαλίας) μέχρι και το μείον 1,8% της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πάντως, η αύξηση της απορροφητικότητας της πλειοψηφίας των περιφερειών (εννέα) σε σχέση με τον Ιούνιο, λόγω και του σχετικά μικρού διαστήματος, κυμάνθηκε από 1,5 έως 3,5%.
H Περιφέρεια Πελοποννήσου  βρίσκεται στην 7η θέση η οποία στο τρίμηνο είχε αύξηση πληρωμών 1,7% (από 7,2 σε 8,9%) και συμβασιοποιήσεων 7,8% (από 11,1 σε 18,9%). Στο σύνολο του προγράμματος η Πελοπόννησος έχει αποπληρώσει το 30,9% (12η θέση) και συμβασιοποιήσει το 60,4%, ενώ στο 15μηνο το 8,9% (13η θέση) και το 18,9% αντίστοιχα.
Στη 10η θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με +1,5% (από 21,5 σε 23%) στις πληρωμές των έργων και +0,9% (από 22,1 σε 23%) στις συμβασιοποιήσεις. Συνολικά η ΠΔΕ έχει αποπληρώσει το 39% (όγδοη θέση) του προγράμματος και συμβασιοποιήσει το 57,5%, ενώ από 30.6.11 το 23% (4η) και το επίσης, 23% αντίστοιχα.
-