Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Καιρός: Ο πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές , η πρόγνωση των επόμενων ημερών

 Καιρός: Ο πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και στην Αττική την Τρίτη, η πρόγνωση των επόμενων ημερών 

Μετά τον 15θημερο εξαντλητικό καύσωνα ο καιρός αλλάζει εντυπωσιακά καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη την χώρα, ακόμη και στην Αττική.

Άλλωστε η διαφορά φάνηκε από την Τρίτη καθώς ο καιρός ήταν βροχερός στην βόρεια Ελλάδα και ισχυρές καταιγίδες χτύπησαν την κεντρική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ έπεσε χαλάζι στην Αλεξανδρούπολη

Βροχερός θα είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη (24/07/2024) σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ αναμένεται να βρέξει τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Φωτιά στο Σοφικό: Υποβασταζόμενος ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

 Φωτιά στο Σοφικό: Υποβασταζόμενος ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες 

Όλο το βράδυ θα συνεχιστεί η μάχη με τις φλόγες στη φωτιά στο Σοφικό που ξέσπασε μετά από πτώση κεραυνού το μεσημέρι της Τρίτης (23/07/2024).

Το βάρος για τη φωτιά στο Σοφικό πέφτει στις επίγειες δυνάμεις καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν στις 21.00.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 25 οχήματα, 5 Α/Φ και 2 Ε/Π, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων. 

Στο μεταξύ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Σοφικό, στη διασταύρωση με το Αμόνι από εναέριο μέσο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

 

Φωτιές στην Κορινθία: Διπλό πύρινο μέτωπο σε Αμμώνι και Εξαμίλια – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

  

Δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κορινθία το απόγευμα της Τρίτης (23.7.24), σε δασική έκταση στην περιοχή Αμμώνι και σε επίσης δασική έκταση στην περιοχή Πάτημα Εξαμιλίων Κορίνθου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο και οι δύο φωτιές. 

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Αμμώνι Κορινθίας, κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου της 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 25 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.