Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Γερμανικός "τυφώνας" χτύπησε... τον Αστέρα Τρίπολης!

Βαρύ κι... ασήκωτο το σκορ!Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε στο ύψος του μόλις για 20 λεπτά. Μέχρι εκείνο το σημείο οι τελικές ήταν δύο για την Σάλκε και δύο για τους Αρκάδες, που δεν είχαν κινδυνέψει ουσιαστικά.
Όταν όμως ο Ντι Σάντο άνοιξε το σκορ στο 28', η ομάδα του Στάικου Βεργέτη κατέρρευσε. Δέχθηκε τρία γκολ σε ένα τέταρτο, από τον ίδιο παίκτη και ο Χούντελααρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε για το τελικό 4-0.

Κατέθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Στις 6.30 το απόγευμα η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη
Κατέθεσε στις 5 μμ σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στην λεωφόρο Συγγρού, για την εκλογή του ως προέδρου του κόμματος σε ημερομηνία που πρόκειται να καθοριστεί.

Η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη είναι η πρώτη που κατατέθηκε, με την σχετική προθεσμία να λήγει αύριο  το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη υπογράφουν 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, παρότι φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη σαφώς μεγαλύτερου αριθμού μελών της. Ο λόγος, όπως διαμηνύεται από το περιβάλλον του, ήταν να τηρηθεί η επακριβώς η πρόβλεψη του καταστατικού, που προβλέπει τον  συγκεκριμένο αριθμό.

Αυτή την ώρα ο κ. Μεϊμαράκης  ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. σε συνέντευξη τυπου όπου τόνισε
«Πιστεύω στο χτίσιμο όχι στο γκρέμισμα. Βλέπω τη ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία και στην προσφορά της και με το βλέμμα στραμμένο στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και δήλωσε ταυτισμένος με τη ΝΔ τονίζοντας ότι ποτέ δεν την εγκατέλειψε ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην ηγεσία.

«Κάποιοι άλλοι αφού εκμεταλλεύτηκαν τη ΝΔ, έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί, την εγκατέλειψαν. Κάποιοι σήμερα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι έγιναν απολίτικοι γιατί το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει. Εγώ πάντα την υπηρετούσα», συνέχισε.

«Με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την αυριανή ΝΔ» προσέθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μέρος ή κομμάτι της ΝΔ.

«Δεν θέλω να υπάρξουν τα "ικός". Φιλοδοξώ να συνθέσω με ενιαίο πολιτικό λόγο. Το έπραξα εμπράκτως», επισήμανε φέρνοντας ως παράδειγμα ότι την υποψηφιότητά του δεν υπέγραψαν βουλευτές ή περιφερειάρχες.

«Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση με διάλογο, κανόνες, με ανοχή στην αντίθετη άποψη και όχι εσωτερική ρήξη», συμπλήρωσε και προανήγγειλε αλλαγές σε πρόσωπα και όργανα.

Για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ είπε ότι είναι ξεκάθαρο. «Η ΝΔ είναι θέση. Δεν είναι άρνηση. Καλείται να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για έξοδο από την κρίση», σημείωσε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι δεν πιστεύει στη διαμάχη των γενεών αλλά στη διαμάχη των ιδεών.

Για το χρόνο των εκλογών είπε ότι θα αποφασίσει η ΚΕΦΕ, αλλά δεν νομίζει πως πρέπει να υπάρχει πολύς χρόνος όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι εθνικές εκλογές.

Επιπλέον, τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει ενστάσεις με τον τρόπο εκλογής και επίσης ότι το ζήτημα δεν είναι να βρει η ΝΔ τον αντι-Τσίπρα γιατί τότε δεν θα ήταν ΝΔ.

«Ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει θετικό πρόσημο», επισήμανε και τόνισε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος μόνος του.

Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τους κ.κ Καραμανλή και Σαμαρά είπε: «Δεν με ζήτησαν, δεν τους είδα, δεν τους ζήτησα, δεν με είδαν. Αν μου ζητούσαν θα τους έβλεπα».



Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γίνεται ο πρώτος που καταθέτει επισήμως υποψηφιότητα με την προθεσμία να λήγει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής όπου θέλουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα τελική απόφαση αλλά ο κ. Αβραμόπουλος που απόψε φτάνει την Αθήνα δέχεται πιέσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατέβει στην κούρσα της διαδοχής.
Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού.

Στην κατάθεση της δικής του υποψηφιότητας θα προχωρήσει αύριο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όσο για τον Αδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε την Πέμπτη πως βρίσκεται κοντά στη συγκέντρωση των 50 υπογραφών.

«Πλησιάζω τον αριθμό 50. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι πολύ αισιόδοξος» είπε στο Mega, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θα τις μαζέψω, θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω. Έτσι μπαίνουμε στη μάχη».

30 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα capital control


 Απαντήσεις σε 30 ερωτήσεις για ό,τι ισχύει σήμερα σχετικά με τους περιορισμούς κεφαλαίων, τα capital control, δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ... 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζη για την προσπάθεια να μην περάσει ο ΦΠΑ 23% στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Νικήτας Κακλαμάνης στο πλευρό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη - «Το κόμμα δεν πρέπει να χρονοτριβεί περιμένοντας να βρει τον άντι-Τσίπρα»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης στο πλευρό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη
Την υποστήριξή του προς τον Β. Μεϊμαράκη για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο Βήμα FM, όπου τόνισε ότι είναι τραγικό λάθος να χρονοτριβεί το κόμμα περιμένοντας να βρει τον «αντί-Τσίπρα».

Ενάμιση μήνα εσωστρέφειας προτείνουν Κυριάκος και Τόλης

mitsotakis-kyriakos-tzitzikostas-tolisΑντί να επιθυμούν οι εραστές του θρόνου, να βγει η ΝΔ όσο το δυνατόν συντομότερα από την εσωκομματική διαδικασία και να ανοιχτεί στην κοινωνία, ζητούν να γίνει η εκλογή Προέδρου στις 15 Νοεμβρίου και βλέπουμε, "για να καταλάβει ο κόσμος τι λένε", όπως ισχυρίζονται.

Σα να του λείπουν του Κυριάκου 15 επιπλέον ημέρες… για να τον καταλάβουμε. Μα ...μας λέει πως ο κόσμος τον ξέρει!! και πρέπει να τον κρίνει για το …βιογραφικό του και όχι για το επίθετό του. Άρα.. ή τον ξέρουμε ή δεν τον ξέρουμε.. Και μάλλον τον ξέρουμε!! γιατί αν διαβάσουμε το βιογραφικό του μόνο σπουδές πρίγκιπα και δοτές θέσεις θα βρούμε!! 15 ημέρες ακόμη Κυριάκο τι να σου κάνουν;;

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Καίριος ο ρόλος των Περιφερειών στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο»

Εμφάνιση foto tatouli 1.JPG


Τον καίριο ρόλο των Περιφερειών για την επιτυχή εφαρμογή του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διαβούλευσή του στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Θεολόγου Λαμπριανίδη, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015.

Τα παιδιά και τα μάτια σας. Εγκύκλιος ΥΠΕΣ προς δημάρχους για τις παιδικές χαρές


Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει   ... 

ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ: Να... εφαρμοστεί ο νόμος της Τούμπας!


ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ: Να... εφαρμοστεί ο νόμος της Τούμπας!
H Tούμπα πρέπει να... μιλήσει απόψε (10.05 μ.μ.. OTE SPORT 2)! Στη δύναμή της υπολογίζει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Ντόρτμουντ, που θα τον διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στο Europa League.
Ο “Δικέφαλος Αετός” έχει -στην έως τώρα συγκομιδή του- ένα βαθμό, τον οποίο αποκόμισε μετά την ισοπαλία (0-0) με την Γκαμπάλα, στο Μπακού και παρόλο που έχει να φέρει εις πέρας μια αρκετά δύσκολη αποστολή κόντρα στην πανίσχυρη γερμανική ομάδα, θα παλέψει να σταθεί όρθιος στην έδρα του.
Ο Ιγκόρ Τούντορ κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξει να παίξει με τον Όλσεν κάτω από τα γκολπόστ, τους Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλα στην άμυνα. Ο Κωνσταντινίδης με τον Ροντρίγκες θα είναι οι δυο μπακ και ο Κάτσε με τον Τζιόλη να είναι το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Ο Σαμπό και ο Μακ θα παίξουν ως επιτελικοί μέσοι και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μπερμπάτοφ.
Η Ντόρτμουντ θα παραταχθεί με τον Βάιντενφελερ στο τέρμα της. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Σούμποτιτς και Γκίντερ . Οι Πίστσεκ και Παρκ στα μπακ, ο Κάστρο και ο Μπέντερ κεντρικοί μέσοι, οι Χόφμαν και Γιανουζάι πλάγιοι μέσοι και στην κορυφή θα βρίσκονται οι Ρόις και Μχιταριάν.

Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης: Σπαζοκεφαλιές για το θαύμα!

Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης: Σπαζοκεφαλιές για το θαύμα!
Στον Αστέρα Τρίπολης γνωρίζουν ότι θα χαρακτηριστεί έκπληξη κάθε πιθανό θετικό αποτέλεσμα που διεκδικούν απόψε κόντρα στη Σάλκε (8.00 μ.μ., ΟΤΕ Sport 2) στη δεύτερη αγωνιστική του Europa League, στη «Veltins Arena».
Εχουν δύσκολο έργο απόψε, ενώ... απουσίασαν από τα θετικά αποτελέσματα στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια τους.
Ο Ταξιάρχης Φούντας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όχι όμως κι ο Ελίνι Δημούτσος που έχει πρόβλημα στον προσαγωγό.
Ο Βεργέτης δεν θα έχει στη διάθεση του και τους Μπερτόλιο, Λανθαρότε, Φερνάντες, Παπαδόπουλο, ενώ ο Κοζίτσκι ίσως να μη βρεθεί στη βασική ενδεκάδα, καθώς είναι και αυτός τραυματίας.
Οι πιθανές ενδεκάδες
Σάλκε (Αντρέ Μπραϊτενράιτερ): Φέρμαν, Ζούνιορ Καϊσαρά, Αόγκο, Μάτιπ, Νόιστεντερ, Γκάιζ, Γκορέτσκα, Μάιερ, Τσούπο-Μότινγκ, Σάνε, Χούντελααρ
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λουί, Γιαννούλης, Σανκαρέ (ή Αλόκο), Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Μάσα, Σκούρτης (ή Φούντας), Γιάννου

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας



 Νέα Δημοκρατία: Στις 18:30 ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Βαγγέλης ΜεϊμαράκηςΤο απόγευμα στις 18:30 θα ανακοινώσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τυπου στο ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού 115.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την είσοδό του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Να ευχηθώ καλό μήνα.
Καλό μήνα βέβαια και στους κατοίκους των νησιών, στους οποίους λίγο πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση ΦΠΑ, ενώ ο κ. Καμμένος είχε υποσχεθεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, αν μπει ο ΦΠΑ.
Βέβαια, αυτά τα είπανε προ των εκλογών, ενώ τώρα που υφάρπαξαν την ψήφο τους -γιατί οι πολίτες τους πίστεψαν- ξεχνούν, βάζουν φόρους και αγνοούν τις υποσχέσεις που έδωσαν.
Θα πω, επίσης, καλό μήνα και σε όσους κατοικούν εκεί στην Πλατεία Βικτωρίας. Όπου και αυτοί πίστεψαν ότι μπορεί το μεταναστευτικό να λυθεί από την παρούσα κυβέρνηση. Η οποία, όμως, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Καλό μήνα και σε κάθε ελληνική οικογένεια, που δυστυχώς, αυτό το μήνα, έχει να αντιμετωπίσει φοροκαταιγίδα και μείωση αποδοχών.
Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας ότι δεν έχουν ανοχή άλλη, από τους πολίτες. Τους έχουν ήδη καταλάβει οι πολίτες. Και γι’ αυτό δυσφορούν πλήρως».