Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 131 νέα κρούσματα σήμερα ( 79 στην Αχαΐα - 28 στην Κορινθία.)

 

Μικρή αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  131  νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 79 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 28 στην Κορινθία.

Σαραντατρείς (43) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 28 εξ αυτών να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας.

 Επίσης 88 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας

Σήμερα   8 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 131 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 11.077 ( 5.044 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Κυριακή  7/ 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (79),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (28), Ηλείας (9), Αργολίδας (7), Αρκαδίας (5) και Λακωνίας (1) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                5.023

Π.Ε. Κορινθίας           1.602

Π.Ε. Αργολίδας          1.119

Π.Ε. Ηλείας                1.010

Π.Ε. Μεσσηνίας           959

Π.Ε. Αρκαδίας             837

Π.Ε. Λακωνίας            529

Κορωνοϊός 8/03: 1.165 νέα κρούσματα ( 28 στην Κορινθία) , 39 νέοι θάνατοι, 477 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης της διασποράς

 Κορωνοϊός: Οι πληγείσες περιοχές εμφανίζουν περισσότερους ξαφνικούς εξωνοσοκομειακούς θανάτους 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (8/3) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.165, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.  Στην Αττική εντοπίστηκαν 556 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 108 νέες μολύνσεις , στην Αχαΐα 79 και 28 στην Κορινθία.

 Ο χάρτης των κρουσμάτων: 

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις

  

Δημήτρης Ραψωματιώτης - Δίπλα μου θέλω έναν καλό κομπιουτερίστα για την καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού της Κορινθίας

 


Η αξιοποίηση της τεχνολογίας δίνει τα γρήγορα βήματα που χρειάζομαι για να προλάβω να καταγράψω όσο το δυνατόν περισσότερα και να καταφέρω να διατηρήσω για το μέλλον την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας, σε μορφή τέτοια που θα είναι η καλύτερη δυνατή και αξιοποιήσιμη από τις επόμενες γενιές.

Όμως χρειάζομαι και την αναζήτηση για την αξία του χθες, της ιστορίας και της παράδοσης που θα με βοηθήσουν να τα ερευνήσω, να τα μελετήσω, να τα

Δημόσιο-Τηλεργασία: Πότε έρχονται οι εξ αποστάσεως «μόνιμοι υπάλληλοι»

  

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η συζήτηση για νέες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα που θα αφορούν αποκλειστικά την τηλεργασία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr  στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι το σχέδιο να  θεσμοθετηθεί εντός του 2021.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, το σχετικό σχέδιο βρίσκεται στο «στάδιο της μελέτης»

αφού αναζητούνται οι τρόποι που θα υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις.

Κώλυμα εκλογιμότητας για Συμβούλους Δημάρχων και Γεν. Γραμματείς Δήμων

  

Αλλάζουν σημαντικά τα κωλύματα εκλογιμότητας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, με το άρθρο 8 του Νομοσχεδίου   «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

Μεταξύ των αλλαγών, ξεχωρίζει το κώλυμα που θεσπίζεται στην περ. η’ της παρ.2 του εν λόγω άρθρου, σύμφωνα με την οποία:

“Φυτευτός” χωρίς σταυρό ο Πρόεδρος στις Κοινότητες έως 300 κατοίκους

  

Υπερβαίνουν τη φαντασία όσα επιχειρεί να νομοθετήσει η Κυβέρνηση για την εκλογή των Αιρετών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο  , καθώς ορισμένες από τις διατάξεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν γραφτεί ούτε από τον πιο συγκεντρωτικό νου του πιο υπερφίαλου Δημάρχου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκλογή Προέδρου στις Κοινότητες με πληθυσμό έως 300 κατοίκους.

 

- Σύμφωνα λοιπόν, με την παρ.1 του αρ.2, οι Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 300 κατοίκων διοικούνται από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας.

- Η παρ.5 του αρ.18 «μορφή και περιεχόμενο των ψηφοδελτίων» ορίζει ότι:

Γ. Ψυχογιός: Αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών που είναι δικαιώματα όλων.

 https://klife.gr/wp-content/uploads/2020/05/C6FFF2EE-2FC3-437F-BCDC-37BEEBD6172F.jpeg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8/3/202

 

Η 8 Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης των διαχρονικών αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Είναι ακόμα μία ημέρα αφύπνισης για ένα παρόν και μέλλον με ουσιαστική ισότητα των φύλων και πλήρη χειραφέτηση των γυναικών και των κοριτσιών.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των γυναικών τιμούμε τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να ανταποκριθούν στις πολλαπλές ιδιότητες και τους ετερόκλητους ρόλους που επωμίζονται τόσο στη δημόσια όσο και την ιδιωτική σφαίρα,

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Βάζουμε φρένο στην οπισθοχώρηση της Ισότητας

 

08.03.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ήταν 8 Μαρτίου του 1857,όταν εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης διαδήλωσαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και έκτοτε η 8η του Μάρτη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών. 

Σήμερα 8 του Μάρτη 2021, οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην πολιτική, την εξάλειψη της έμφυλης βίας, του σεξισμού, των γυναικοκτονιών και των

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2021: Χρειαζόμαστε επειγόντως rapid test… ισότητας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Σταματήστε να λέτε τη μισή αλήθεια: Το παλιό γνωστό σύνθημα του γυναικείου κινήματος ταιριάζει περισσότερο από ποτέ στην εποχή του κορωνοϊού.

Όχι τυχαία! Οι στατιστικές έδειξαν ότι ο ιός έπληξε περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες. Και αμέσως πρόβαλε ο επόμενος κίνδυνος για το Δεύτερο Φύλο, τίτλο που είχε διαλέξει η Σιμόν Ντε Μποβουάρ για το διασημότερο βιβλίο της, που έγινε η Βίβλος της γυναικείας απελευθέρωσης.

Γιατί; Μα επειδή και πάλι είπαμε την μισή αλήθεια. Η ολόκληρη είναι ότι ο ιός έστειλε μεν στα νοσοκομεία και, δυστυχώς, στον θάνατο περισσότερους άνδρες από γυναίκες, αλλά η πανδημία έπληξε περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες.