Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τρομοκρατία στο Μόναχο: Νεκροί σε πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Μόναχο εν μέσω μαζικής επιχειρήσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόπλων -τρεις κατά μαρτυρίες- που άνοιξαν αδιαρίτως πυρ στο εμπορικό κέντρο Olympia. Ειδικές δυνάμεις παντού, η πόλη υπό αποκλεισμό, ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μεταφοράς. Μείνετε στο σπίτι σας, είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι, λέει η αστυνομία στους πολίτες.

Οκτώ οι νεκροί και πολλοί τραυματίες στο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία του Μονάχου έπειτα από ώρες σύγχυσης ως προς τον απολογισμό. Κατά πληροφορίες αρκετοί εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Κάνει καλό στην υγεία ο καφές ή όχι; Πόσο πρέπει να πίνω;


 logo newsletter

 

Κάνει καλό στην υγεία ο καφές ή όχι; Πόσο πρέπει να πίνω;


stogiatrokafes.jpgΩς φυτικής προέλευσης ρόφημα, ο καφές αποτελείται ουσιαστικά από ένα μείγμα χημικών ουσιών, όπως είναι οι πολυφαινόλες (π.χ. χλωρογενικά οξέα και άλλες φαινολικές ενώσεις), η καφεΐνη, η καφεόλη, η καφεστόλη και οι μελανοϊδίνες, με πληθώρα βιολογικών δράσεων (π.χ. αντιοξειδωτικής, αντικαρκινικής, αντι-μεταλλαξιογόνου).

Βουλή: 179 ΝΑΙ για την απλή αναλογική – Θα εφαρμοσθεί στις μεθεπόμενες εκλογές

Από τις μεθεπόμενες εκλογές θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, καθώς  στο άρθρο 2, 179 βουλευτές ψήφισαν Ναι, έναντι 83 που ψήφισαν Όχι και 20 Παρών. Συγκεκριμένα, υπέρ του άρθρου 2 ψήφισαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι 15 του ΚΚΕ, οι 9 της Ένωσης Κεντρώων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκο Νικολόπουλο.
Από τις επόμενες εκλογές θα εφαρμοσθεί η ψήφος στα 17 (άρθρο 1) που έλαβε θετική ψήφο από 180 βουλευτές.
Αναλυτικά: Ψήφισαν 281 βουλευτές
Άρθρο 1 (ψήφος στα 17): Ναι 180, Όχι 81, Παρών 20
Άρθρο 2 (κατάργηση μπόνους): Ναι 179, Όχι 83 , Παρών 19
Αρθρο (όριο 3%): Ναι 163, Όχι 101, Παρών 17
Άρθρο 4 (καταργούμενες διατάξεις): Ναι 179, Όχι 86, Παρών 16
Άρθρο 5 (έναρη ισχύος): Ναι 179, Όχι 86, Παρών 16

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση για τα νέα κόμματα: Ποιο από τα νέα κόμματα θα ψηφίζατε αν γίνουν σύντομα εκλογές;




Μια νέα ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση ξεκινά από σήμερα το logiastarata.gr με σκοπό να δούμε αν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη δυναμική από τα νέα πολιτικά κόμματα που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό.
Ενώ η απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου επαναφέρει εκλογικά σενάρια με χρονικό ορίζοντα τους επόμενους μήνες, ήδη έχουν δημιουργηθεί 4 νέα κόμματα από γνωστά πολιτικά πρόσωπα.
Συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες έχουν ανακοινωθεί τα νέα κόμματα

Διαβάστε στο «ΕΜΠΡΟΣ» που κυκλοφορεί το Σαββάτο 23 Ιουλίου


Διαβάστε στο «ΕΜΠΡΟΣ» που κυκλοφορεί το Σαββάτο 23 Ιουλίου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΑΥΚΑ - ΚΑΣΤΑΝΙΑ

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 και ώρα 12:00 π.μ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του δρόμου Λάυκα-Καστανία από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.
(Τα εγκαίνια του δρόμου θα πραγματοποιηθούν στο κομμάτι του δρόμου από Λάυκα προς Καστανιά 500μ περίπου απ την αρχή του έργου.)

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας



Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σταθμός για τη διεθνή πολιτιστική δημιουργία το Λύκειο Επιδαύρου»

Σταθμό για την εξέλιξη της πολιτιστική δημιουργία με άξονα αναφοράς το αρχαίο δράμα και την αρχαία τραγωδία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη δημιουργία του «Λυκείου Επιδαύρου» στο χώρο της αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο θα απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών απ’ όλο τον κόσμο, κατά τη συνάντησή του με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και το στέλεχος του Φεστιβάλ κ. Παναγιώτη Δούρο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει σε όλα τα επίπεδα τη δημιουργία του Λυκείου Επιδαύρου, ώστε αφενός να επιτευχθεί ο στόχος να λειτουργήσει ήδη από την επόμενη χρονιά, αφετέρου, να αποτελέσει τον πυρήνα σύγχρονου διαλόγου, εξέλιξης και διάδοσης του αρχαίου δράματος, «ώστε να επαναπροσδιορίσουμε και να προσελκύσουμε το διεθνές καλλιτεχνικό ενδιαφέρον πάνω στις παραδοσιακές πολιτισμικές μας αξίες», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη γιατί εξαρχής αγκάλιασε ενεργά αυτή την πρωτοβουλία, τόνισε ότι η υποδομή αυτή θα αποτελέσει τον κρισιμότερο ίσως παράγοντα που θα δώσει νέα πνοή στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αλλά και ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα για την πολιτιστική δημιουργία στη χώρα.


Η ετήσια Έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στον Πρόεδρο της Βουλής

Την ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2015 καθώς και του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, η επικεφαλής της Αρχής, Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κ. Μαρία Παπασπύρου, παρουσία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντωνίου Συρίγου.

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
 
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2016
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτέλεσε μια ιστορική τομή πολύ μεγάλης σημασίας, που κάθε χρόνο μας υποχρεώνει όχι μόνο να αναφερόμαστε στους αγώνες και τις θυσίες ενός λαού, ο οποίος δικαιώθηκε με την πτώση της χούντας, αλλά και να επισημαίνουμε ότι η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε πάνω στις οδύνες μιας ανείπωτης τραγωδίας του Κυπριακού λαού, που μένει ως ανεκπλήρωτο ιστορικό αιτούμενο για δικαίωση ακόμα και στις μέρες μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                               Ξυλόκαστρο 22 Ιουλίου 2016
                                                                                                  Αριθμ.Πρωτ. 9933


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 & ΩΡΑ 21:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Εκλογικός νόμος, αυτοκτονίες και νταβατζήδες

aftoktonies
Και ενώ στη Βουλή σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε πατήσει τη μπανανόφλουδα του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον εκλογικό νόμο, στην αγορά κάποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας, έχανε την περιουσία του για ληστρικά χρέη προς το δημόσιο ή/και τις τράπεζες, κάποιος άλλος έβγαινε στο δρόμο άστεγος, κάποιος άλλος εξευτελιζόταν στην οικογένειά του γιατί δεν μπορούσε να την ζήσει, και ίσως κάποιος να σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του υπό το βάρος της τοκογλυφίας.

Σάββατο και Κυριακή στη σβούρα, με cocktail party και σμυρνέικα-ρεμπέτικα!


Αυτή τη βδομάδα η σβούρα θα είναι ανοιχτή και το Σάββατο και την Κυριακή!

Το Σάββατο από τις 7μμ cocktail party στην αυλή, με mojito, caipiroska και διάφορα άλλα ποτά σε προσιτές τιμές! Στα decks θα είναι ο Βασίλης Χρισταράς και η Αδαμαντία Στριμενοπούλου, με swing, cuban αλλά και electro και britpop καλοκαιρινές μουσικές επιλογές.

Και την Κυριακή στις 9μμ έχουμε μια ακόμα βραδιά που μας προέκυψε εκτάκτως: Σμυρνέικο και ρεμπέτικο γλέντι, με τις Ευαγγελία Τζιόμαλλου (τραγούδι), Δήμητρα Μετζάκη (ούτι, ακορντεόν) και Ειρήνη Ζώγαλη (μπουζουκι), με τσιπουράκι και τα λοιπά!

Όπως πάντα, η είσοδος είναι ελεύθερη και η διεύθυνσή μας είναι Σίνα 37 στην Κόρινθο.

svoura korinthos


Θέλουν να μοιραστούν τις ευθύνες με «ανεύθυνους μικρούς»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί η κυβέρνηση (και οι… ουρές της) να υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους πως επιδίωξαν την απλή αναλογική και την κατάργηση επιπλέον αριθμού εδρών στο πρώτο κόμμα, επειδή αυτό αποτελεί «λαϊκό αίτημα»…
Στην πραγματικότητα, όμως, ο λαός μόνο γι’ αυτό δεν ενδιαφέρεται εν μέσω φοροκαταιγίδας και μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.
Μπορεί οι κυβερνητικοί να υποστηρίζουν πως η απλή αναλογική αποκαθιστά τη σχέση του λαού με την πολιτική…
Στην πραγματικότητα, όμως, επιδιώκουν το ακριβώς αντίθετο: Τον απόλυτο κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση ο λαός να ζητήσει τον λόγο και να αποδώσει ευθύνες σε κανέναν!

Διευκρινίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών από το 2016 και επόμενα

*του Αναστάσιου Λυμπερίου
Μετά τη φορολογική επιδρομή που έφερε η ψήφιση  του ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α΄) και του ν.4389/2016 (ΦΕΚ 94 Α΄) εκδίδονται συνεχώς διευκρινίσεις από τη Γενική  Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τις αλλαγές  που επέρχονται στη φορολογία εισοδήματος των αγροτών  και αφορούν το φορολογικό έτος 2016 και επόμενα. Συγκεκριμένα μέσω της εγκύκλιου ΠΟΛ 1107/2016 διευκρινίζονται τα εξής:

Η Αθηναϊκή Λέσχη, ο Πόλεμος στη Σύμη και το δίκτυο Γκιουλέν

Όταν ο πρώην διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων κ.Μεϊμάρης Μενέλαος, εξαίρετος κατά την κοινή ομολογία πολλών, υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από δεκαετίες υπηρεσίας στην πατρίδα, κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει τους λόγους που τον ώθησαν στο απονενοημένο στρατιωτικό διάβημα. 

Στα δικαστήρια πάει τον Καμμένο ο Φαήλος! Γιατί του ζητάει 300.000 ευρώ


Αγωγή εναντίον του ΥΕΘΑ και αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου κατέθεσε τελικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης για τις χυδαιότητες που εκστόμισε ο υπουργός εναντίον του προέδρου της Νέας Δεξιάς στη βουλή στις 8/5/2016 (Δείτε εδώ)
Όπως ενημέρωσε τους φίλους του στα social media ο κ.Κρανιδιώτης η αγωγή θα εκδικαστεί