Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Ψώνια μέσα στο αυτοκίνητο – Το πρόστιμο που καλείσαι να πληρώσεις

 Ψώνια μέσα στο αυτοκίνητο – Το πρόστιμο που καλείσαι να πληρώσεις 

Η αγαπημένη συνήθεια των οδηγών τελικά δεν είναι και τόσο αθώα

Η μεταφορά των προϊόντων από το σούπερ μάρκετ στο σπίτι με το αυτοκίνητο είναι μία συνήθεια όλων μας, που συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα.

Ωστόσο, γνωρίζατε πως μπορεί να σας στοιχίσει ένα «τσουχτερό» πρόστιμο

«Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα» - Πρόεδρος έδωσε αναγκαστική άδεια σε προπονητή και πήρε τη θέση του

 «Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»  Πρόεδρος έδωσε αναγκαστική άδεια σε προπονητή και πήρε τη θέση του 

Ο πρόεδρος... τρελάθηκε στη Σιόν. Ο καταποντισμός του ελβετικού κλαμπ στο πρωτάθλημα (προτελευταία, ισόβαθμη με την ουραγό) έχει φτάσει οπαδούς και διοίκηση στο αμήν και ο ισχυρός άνδρας του κλαμπ, Κρίστιαν Κονσταντέν παίρνει δραστικά, πλην όμως πρωτοφανή μέτρα για να γυρίσει τον διακόπτη της ομάδας: αναλαμβάνοντας ο ίδιος χρέη προπονητή για μία εβδομάδα! 

Ο επί μια 20ετία αμφιλεγόμενος ως προς τις μεθόδους του διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Μάριο

Επτά μεγάλα αρδευτικά έργα στο Δήμο Σικυωνίων

 Επτά μεγάλα αρδευτικά έργα στο Δήμο Σικυωνίων Κορινθίας 

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης εντάσσονται, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, επτά μεγάλα αρδευτικά έργα του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, ύψους 13,3 εκατ. ευρώ.

Τα έργα, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα, από την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αφορούν τις ανάγκες των αγροτικών οικισμών, Κεφαλαρίου, Καλλιάνων, Ψαρίου, Κυλλήνης, Ασπρόκαμπου, Αρχαίας Σικυώνας, Μοσιάς και Στυμφαλίας.

Σύντομα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο, θα υπάρξουν και άλλες εντάξεις αρδευτικών έργων.

Σε εξέλιξη τα έργα υδροδότησης του Άσσου – Λεχαίου Κορινθίας

Σε εξέλιξη τα έργα υδροδότησης του Άσσου – Λεχαίου Κορινθίας 

Προχωρούν τα έργα της υδροδότησης του Άσσου – Λεχαίου δήμου Κορινθίων, απ’ τα νερά της Στυμφαλίας.

Σύμφωνα με το δήμο Κορινθίων, το έργο προχωρά γρήγορα και το καλοκαίρι θα επιτευχθεί  η υδροδότηση του Άσσου και του Λεχαίου, ένα αίτημα ετών για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για το έργο της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

Έγινε γνωστό, ότι θα δημιουργηθούν και δύο μονάδες επεξεργασίας νερού, στο Λέχαιο και στην Αλμυρή, μονάδες που θα ενισχύσουν τις ποσότητες πόσιμου νερού και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται το καλοκαίρι.

Επίσης, μέσω Περιφέρειας και ΕΣΠΑ, θα γίνει και η χρηματοδότηση του έργου της αντικατάστασης των δικτύων αμιάντου.

Συντάξεις: Τριπλός μποναμάς για 1,3 εκατ. συνταξιούχους - Οι ημερομηνίες και τα ποσά που θα δουν στα ΑΤΜ

 Συντάξεις: Τριπλός μποναμάς για 13 εκατ συνταξιούχους  Οι ημερομηνίες και τα ποσά που θα δουν στα ΑΤΜ 

Τριπλός μποναμάς για 1,3 εκατ. συνταξιούχους έρχεται μέσα στον Μάρτιο με πληρωμές αναδρομικών για επικουρικές συντάξεις, χορήγηση αυξήσεων με αναδρομικά στα μερίσματα των αποστράτων και καταβολή του επιδόματος «προσωπικής διαφοράς» 300, 250 και 200 ευρώ.

Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται στους

Υπάρχουν πάνω από 8000 σπάνιες παθήσεις. Ένας στους δέκα πάσχει από μία σπάνια ασθένεια (video)

rare desease

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. medlabnews.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται έκτοτε την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινή γνώμης και την άσκηση πίεσης, προκειμένου το σύστημα υγείας και πρόνοιας να προσαρμόζεται στους πάσχοντες από σπάνιο νόσημα, την πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων τους.

- Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχουν από μία σπάνια ασθένεια.

- Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα νόσημα θεωρείται σπάνιο όταν πλήττει λιγότερα από 5 άτομα στα 10.000. Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από αυτά μπορεί να είναι υψηλός, δεδομένου ότι υπάρχουν 8.000 περίπου γνωστά σπάνια νοσήματα.

Άρα λοιπόν, κάθε πάθηση που πληροί αυτό το κριτήριο χαρακτηρίζεται ως «σπάνια πάθηση». Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι συνήθως οι παθήσεις αυτές είναι απειλητικές για τη ζωή του ασθενή και συνεπάγονται σοβαρές αναπηρίες.

- Τα περισσότερα από τα σπάνια νοσήματα οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες, αν και μια άλλη αιτία είναι η έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της κύησης ή και σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής, σε συνδυασμό συχνά με γενετική προδιάθεση.

Δυστυχώς λόγω της σπανιότητας των νοσημάτων αυτών οι πάσχοντες ταλαιπωρούνται πολύ μέχρι να βρεθεί από τι πάσχουν. Μπορεί να πηγαίνουν από γιατρό σε γιατρό να παίρνουν φάρμακα που δεν τους δίδεται βοήθεια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ή ακόμα και επιδεινώνουν τα συμπτώματα, μέχρι να καταλήξουν σε κάποιον γιατρό που ξέρει ή μπορεί να συστήσει τον ειδικό. ..................

read more


Αντιμετώπιση τροφικής δηλητηρίασης από Σαρακοστιανά και νηστίσιμα

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D. medlabnews.gr

Ψωνίζοντας και τρώγοντας τα σαρακοστιανά εδέσματα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αν ξαφνικά μετά τα νηστίσιμα εδέσματα αισθανθείτε λίγο...περίεργα, είναι πιθανόν να έχετε πάθει τροφική δηλητηρίαση. H καλύτερη θεραπεία της τροφική δηλητηρίασης είναι η πρόληψη.

Με τον όρο τροφική δηλητηρίαση εννοούμε μια διαταραχή που προέρχεται από τη βρώση τροφίμων ή ποτών που έχουν επιμολυνθεί με τοξίνες, δηλαδή ουσίες παραγόμενες από βακτήρια που αναπτύσσονται πάνω στις τροφές, όπως ο σταφυλόκοκκος ή ομάδες βακτηρίων, όπως είναι για παράδειγμα η σαλμονέλα και το κολοβακτηρίδιο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μια τοξίνη μπορεί να μην έχει επίδραση μόνο στο πεπτικό σύστημα, αλλά η δράση της να επεκτείνεται και σε άλλα τμήματα του οργανισμού. Ανάλογα με την ποσότητα της τοξίνης ή του βακτηρίου που εισήλθε στο γαστρεντερικό σύστημα, μπορεί να δώσει έντονα συμπτώματα και ν' αναγκάσει τον ασθενή ν' αναζητήσει ιατρική βοήθεια. ..................

read more

 

Νέα επιπλέον δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα στον οδοντοτό Διακοπτού - Καλάβρύτων από 4/3.

 https://www.greekgastronomyguide.gr/wp-content/uploads/2017/06/rsz_dsc_7147-823x549.jpg

 

Η Hellenic Train ενημερώνει ότι από την από 04.03.2023 θα κυκλοφορούν επιπλέον δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα στη Γραμμή Διακοπτού - Καλαβρύτων, με τα δρομολόγια 4334, 4335, 4338 & 4339 (Θερινό ωράριο).

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου. Αύριο οι ανακοινώσεις

 xatzigiannis-mak 

Με παλιά και νέα ονόματα αλλά χωρίς πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής συμπληρώνεται η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που θα ανακοινώσει αύριο ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εντύπωση κάνει η επιλογή του για το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο φέρεται να ανατίθεται ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων που στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές είχε στηρίξει τον Νίκο Αναστασιάδη.

Viral o «μηχανόβιος» αλά... Στάθης Ψάλτης ο δήμαρχος στο Κιάτο

 dimarxos 

Μια από τις πιο πετυχημένες μεταμφιέσεις τον φετινών Αποκριών ανήκει σίγουρα στον δήμαρχο Συκυωνίων (Κιάτου) Σπύρο Σταματόπουλο.

Ο δήμαρχος ντύθηκε «μηχανόβιος» στο Καρναβάλι του Κιάτου και θύμισε σε πολλούς τον Στάθη Ψάλτη από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80. Ο δήμαρχος στο Κιάτο θύμισε το "έλα ν αγαπηθούμε νταρλινγκ" και το "Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος"... Νομίζω ότι είναι η καλύτερη αμφίεση που είδα ποτέ σε καρναβάλι.  Όπως ήταν αναμενόμενο η φωτογραφία του έκανε τον γύρο των social media και έγινε αμέσως viral.!!!