Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ανάγκη προληπτικής στήριξης

IMF managing director Christine Lagarde holds a news briefing at the International Monetary Fund headquarters in Washington
Η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης.
Παράλληλα τόνισε, ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και έχει βελτίωσει την οικονομική της θέση, ωστόσο είναι απαραίτητο να διατηρήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον μέσω της εν λόγω προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης.
Επίσης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αγοράς κρατικών ομολόγων, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης.
ysterografa.gr

Η Ντόρα με μανιφέστο κατά του λαϊκισμού

Dora-Bakoyanni-1
Ένα πολιτικό μανιφέστο κατά του λαϊκισμού παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τη σημερινή ομιλία της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για τις… συνταγές λαϊκισμού στις οποίες τον κατηγόρησε ότι καταλήγει, ενώ εστίασε στην ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας, πολύ περισσότερο στον απόηχο των “δύσκολων” διεθνών εξελίξεων των τελευταίων μηνών.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή:

"Βόμβα" Λυκούδη: Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ως το 2016

Spyros-Lykoudis
Μια πρόταση-βόμβα κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης από βήματος Βουλής, ζητώντας να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το 2016.
Ο πρώην πλέον βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ζήτησε από τα δυο κόμματα να παραμερίσουν τις διαφορές τους, και να οδηγηθούν σε ένα μίνιμουμ συνεννόησης και συνεργασίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση την οποία διέρχεται τα τελευταία χρόνια.
Ο Σπύρος Λυκούδης πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.
ysterografa.gr

O A. Γκιολής είναι ο μοναδικός εκπρόσωπός της Κορινθίας στη ΚΕΔΕ

Αναστάσιος Γκιολής
Eπιτυχία για την Κορινθία αποτελεί η εκλογή στην (ΠΕΔ) ΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και στην (ΚΕΔΕ) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ιατρού Αναστασίου Γκιολή. 
Από συνομιλία που είχαμε μαζί του και καταλάβαμε πως η δύναμη του πηγάζει από την δύναμη της ψήφου του λαού του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. 
 Τα προβλήματα του Δήμου αλλά και γενικά ολόκληρης της Κορινθίας είναι πολλά και πρέπει με σωστούς σχεδιασμούς να δώσουμε τις λύσεις εκείνες για την
σωστή προοπτική και ανάπτυξη της περιοχής μας και όχι μόνο. 
 Πρέπει να σημειώσουμε ότι από την Κορινθία ο κ. Γκιολής είναι ο μοναδικός εκπρόσωπός της στη ΚΕΔΕ

Στη Νέα Δημοκρατία ξανά ο Νικήτας Κακλαμάνης!

17589616_EV_GK_200214_NIKHTAS_KAKLAMANHS_PORTRAIT1.limghandler
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 

 Βλέποντας την ανταπόκριση όλων των ιστορικών στελεχών της ΝΔ στο προσκλητήριο ενότητας του Προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, κατάλαβα ότι δεν δικαιούμαι να είμαι απών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του κόμματος γιατί με δική του πρωτοβουλία συναντηθήκαμε σήμερα. Είχαμε μακρά συζήτηση, ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και όπως είναι αυτονόητο, αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του για την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα της ΝΔ. Η μακρόχρονη φιλία μου με τον Αντώνη Σαμαρά και η επί δεκαετίες παρουσία μου στην Παράταξη, ήταν ο καταλύτης της σημερινής θετικής εξέλιξης. 
 Νικήτας Κακλαμάνης

Πέτρος Τατούλης «Νέες προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Πελοπόννησο η συνεργασία μας με το Κρατίδιο του Έσσεν»

Εμφάνιση DSC_3503.jpg
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, του τουρισμού υγείας, του εργασιακού αθλητισμού και του νεανικού τουρισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Thomas Neu, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών του Κρατιδίου του Έσσεν της Γερμανίας, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού και τους επικεφαλείς των Ομοσπονδιών Κωπηλασίας, Στίβου, Βόλεϊ, Κολύμβησης και Πάλης του Έσσεν και πρόσθεσε ότι «οι υποδομές της Πελοποννήσου, καθώς και το μικροκλίμα της αποτελούν συγκριτικά της πλεονεκτήματα για την προσέλκυση του προπονητικού αθλητισμού».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Έσσεν για τη φιλοξενία των νέων από την Πελοπόννησο στις αθλητικές κατασκηνώσεις του τον Αύγουστο, ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την εξωστρέφεια και την αξιοπιστία της έχει αναπτύξει ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών. Η σημερινή μας συνάντηση εντάσσεται στο τριετές πλάνο συνεργασίας με το Κρατίδιο του Έσσεν».
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών ότι σύντομα θα αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, ενώ βρίσκονται σε φάση υλοποίησης επενδυτικά σχέδια για την προσέλκυση ομάδων για προπονητικούς σκοπούς και συμπλήρωσε ότι τα αθλητικά γεγονότα θα πρέπει να συνδυαστούν με πολιτιστικά γεγονότα, όπως άλλωστε υποδεικνύει το πολιτιστικό υπόβαθρο της Πελοποννήσου.
Η αντιπροσωπεία από το Έσσεν εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από τις εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο και σημείωσαν ότι η συνεργασία αυτή στον τομέα του αθλητισμού θα πρέπει, μέσω της Περιφέρειας που αποτελεί τον ιδανικό φορέα, να επεκταθεί και σε οικονομικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Πελοπόννησο οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών επισκέφθηκαν τους χώρους αθλητισμού στην Τρίπολη, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και τη Σπάρτη, ώστε να προγραμματιστεί το πλαίσιο των επικείμενων αθλητικών δραστηριοτήτων.


Δήλωση Του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκου Γόντικα.


Τρίπολη 09-10-2014
Τώρα που βγήκαν στη φόρα τα άπλυτα της καπιταλιστικής ασυδοσίας στο Βασιλίτσι, τώρα που όψιμα δυνάμεις του ευρωμονόδρομου «αντιδρούν» κάτω από τη λαϊκή πίεση και κατακραυγή, για τα τεκταινόμενα στο Βασιλίτσι, δεν είναι ώρα για διαπαραταξιακές επιτροπές. Είναι ώρα οργάνωσης της πάλης του λαού στην περιοχή για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική ασυδοσία, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, η στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης γενικότερα, αλλά και στο «ποιοτικό» τουρισμό που είναι για υψηλά βαλάντια. Είναι ώρα τα πλατειά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις που είτε με την ανοιχτή στήριξη, είτε με την ένοχη σιωπή στηρίζουν τις πολιτικές που γεννούν ασυδοσία στο Βασιλίτσι, στην Ερμιονίδα και όπου αλλού.

"Ανταρσία στο Μωριά" Απάντηση στην πρόσκληση για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Ανταρσία στο Μωριά Συμπόρευση για την ΑνατροπήΣε απάντηση της πρόσκλησής σας για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την εκτέλεση της αριθμ. 429/6-10-2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σας πληροφορούμε ότι:

Η "Ανταρσία στο Μωριά" από το καλοκαίρι έχει αναδείξει συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις κατοίκων και πολιτών της περιοχής, το θέμα των αυθερεσιών, αποκλεισμού της παραλίας, αυθέρετων κατασκευών και προκλητικά παράνομης συμπεριφοράς του συγκεκριμένου ξένου μεγαλοεπιχειρηματία που έχει στην ουσία καταλάβει την παράλια περιοχή στο Βασιλίτσι Κορώνης. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου μετά την έκταση της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα να λέει ότι δεν γνωρίζει, παρά και την πληθώρα των επισημάνσεων των παρανομιών και των αυθερεσιών (ακόμη και προτόκολο κατεδάφισης) από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν κατατεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Επιμένουμε στη θέση μας ότι η μελέτη θα πρέπει να αποριφθεί από το Π.Σ. και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή και δεν πρόκειται να συμμετέχουμε συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής.


Για την Ανταρσία στο Μωριά 

Κάτσαρης Παναγιώτης 
Περιφερειακός Σύμβουλος

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΕΔ Πελοποννήσου



Η παράταξη της Ν.Δ. (ΑΔΑΚ) εξασφάλισε οριακά, για μία ψήφο, την πλειοψηφία στο Δ.Σ, της ΠΕΔ Πελοποννήαου, εκλέγοντας τα 11 από τα 21 συνολικά μέλη στη σημερινή Γενική Συνέλευση. Η παράταξη των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ (Ανεξάρτητη Πελοπόννησος) πήρε 6 έδρες, του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία Πελοποννήσου) 3 κι εξελέγη και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ως ανεξάρτητος Αριστερός.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΑΔΑΚ)

61 ψήφους, 11 έδρες ( 8 δήμαρχοι και 3 σύμβουλοι)
Εκλέγονται και οι 8 υποψήφιοι δήμαρχοι: Δημήτρης Καμπόσος 45, Στάθης Αναστασόπουλος 44, Κώστας Γκάτζιος 31, Παναγιώτης Νίκας 30, Παναγιώτης Κατσίβελας 30, Αννίβας Παπακυριάκος 30, Κώστας Καλαντζής 29, Δημήτρης Σφυρής 29.

Εκλέγονται οι σύμβουλοι: Γιάννης Σμυρνιώτης 44, Σταύρος Αργειτάκος 41, Γιώργος Μπαχούμας 33. Δεν εκλέγονται οι:
Βασίλης Νανόπουλος 32, Σαράντος Μαρινάκης 25, Μιχάλης Αντωνόπουλος 24.

Ανεξάρτητη Πελοπόννησος
36 ψήφους, 6 έδρες (3 δήμαρχοι και 3 σύμβουλοι)
Εκλέγονται οι δήμαρχοι: Δημήτρης Παυλής 32, Σπύρος Σταματόπουλος 20, Γιώργος Γκιώνης 18. Εκλέγονται οι σύμβουλοι: Δημήτρης Βόσνος 19, Αναστάσιος Γκιόλης 14, Γιάννης Χριστόπουλος 11.
Δεν εκλέγονται οι δήμαρχοι Γιάννης Γιαννόπουλος 14, Χαράλαμπος Λιάρος 6 και ο σύμβουλος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος 10.


Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου 
15 ψήφους, 3 έδρες.

Εκλέγονται οι: Σταμάτης Μπεχράκης 11, Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου 9, Μανώλης Μάκαρης 7 (βγήκε στην κλήρωση). Δε εκλέγονται οι Δημήτρης Νικητόπουλος 7, Παναγιώτης Πέτρου 5, Παντελής Κοκκινόπουλος 4, Ανδρέας Κολοβός 4, Γιάννης Λάζαρης 4, Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος 4.

Εκλέγεται και ο μεμονωμένος υποψήφιος
Βαγγέλης Βαλιώτης 7 ψήφους

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου που είχε μοναδικό υποψήφιο το δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο πήρε 1 ψήφο.

Στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγονται: Από την ΑΔΑΚ οι: Σταύρος Αργειτάκος 38, Γιάννης Σμυρνιώτης 35, Ανδρέας Καραγιάννης 32, Περικλής Κοντογόνης 30, Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης 23.
Από την Ανεξάρτητη Πελοπόννησο οι: Δημήτρης Βόσνος 24,
Αναστάσιος Γκιόλης 17, Παναγιώτης Μπούρας 14 (επικράτησε στην κλήρωση του Παναγιώτη Τσιριγώτη, με τον οποίο ισοψήφισαν).
Από την Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου εκλέγεται ο Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος 9.

Συγκίνηση για τον θάνατο του "Λουκάνικου"

Loukanikos
Συγκίνηση σκόρπισε στο διαδίκτυο η είδηση για τον θάνατο του “Λουκάνικου”, του σκύλου που έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο, από τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της κοινωνικής αντίδρασης για το Μνημόνιο.
Έγινε γνωστός ως «Λουκάνικος». Έτσι τον μάθαμε, έτσι τον γνωρίσαμε. Δεν ξέραμε πως ο άνθρωπος που τον εντόπισε σε μικρή ακόμη ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας τον είχε βαφτίσει «Θόδωρο». Όποιο κι αν ήταν το όνομά του, μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera.
Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, και η απόλυτη καταξίωση ήρθε όταν το περιοδικό TIME τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011. Τον αποκάλεσαν, όχι άδικα, «επαναστάτη» και «σκύλο της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα».
Πρωτοστατούσε στις πορείες του 2011, αλλά και των προηγούμενων ετών, στο κέντρο της Αθήνας, πάντα στο πλευρό των εξεγερμένων. Τα σωθικά του πνίγηκαν από τα χημικά της αστυνομίας, το κορμί του γέμισε πληγές από τις κλωτσιές των αστυνομικών. Πριν δύο χρόνια ο καφετί σκύλος εξαφανίσθηκε από την πλατεία Συντάγματος και αποσύρθηκε από την ενεργό συμμετοχή σε πορείες και διαδηλώσεις. Επέστρεψε, κουρασμένος και με σοβαρά προβλήματα υγείας στο σπίτι του ανθρώπου που όλα αυτά τα χρόνια τον φρόντιζε και τον περιέθαλπτε. Εκεί, δίπλα στον ανώνυμο φίλο του, ο «Θόδωρος» έζησε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του. Ώς την ημέρα που η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.
Ήταν περίπου δέκα χρόνων. Η υγεία του, όμως, όπως έλεγε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε, ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων. Μια συνάδελφος επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες με τον άνθρωπο που φιλοξενούσε τον Λουκάνικο και έμαθε τα δυσάρεστα νέα. «Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» της είπε.
Σήμερα, ο τετράποδος ήρωας που έγραψε τη δική του ιστορία στους δρόμους της Αθήνας αναπαύεται στη σκιά ενός δέντρου σε κάποιο λόφο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο Λουκάνικος δεν θα γαυγίσει ξανά στους άντρες των ΜΑΤ, δεν θα δεχτεί ξανά το φιλικό χάδι των διαδηλωτών. Ο δικός μας Λουκάνικος έφυγε νωρίς για έναν κόσμο χωρίς δακρυγόνα, χωρίς κλομπ και χημικά…
ysterografa.gr

Έντονη φημολογία για ανασχηματισμό την επόμενη εβδομάδα

Έντονη φημολογία για ανασχηματισμό την επόμενη εβδομάδα, αναπτύσσεται από χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία, με τα… στοιχήματα να δίνουν και να παίρνουν για το ποιοί θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει διορθωτικές κινήσεις, με αφορμή την αντικατάσταση του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τα “Νέα” μάλιστα φτάνουν σήμερα στο σημείο, μέσω της στήλης του Γιώργου Παπαχρήστου, να αναφέρουν ότι στον ανασχηματισμό θα δούν την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα στελέχη της λεγόμενης “λαϊκής Δεξιάς”, όπως ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Θα ρίξει το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση… λόγω Βορίδη;

PASOK-Synedrio Το εσωκομματικό αντάρτικο που ξέσπασε χθες στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό που προκάλεσε στην ηγεσία του Κινήματος η παρουσία του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη ως “αντ’ αυτού” του Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, διαμορφώνουν ένα… απρόβλεπτο σκηνικό.
Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στη Βουλή, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, ετέθη το ερώτημα για το κατά πόσο το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και όσοι αμφισβητούν ευθέως τις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές, ποντάροντας στην επόμενη μέρα, και μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Το κλίμα αυτό επιδεινώθηκε χθες, με όσα έγιναν με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ… κερασάκι στην όλη κατάσταση ήταν η εκπροσώπηση της κυβέρνησης από τον Μάκη Βορίδη, που προκάλεσε παρασκηνιακά θύελλα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται ότι στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά, τον Ιούνιο του 2012, ο Μάκης Βορίδης είχε “κοπεί” από το υπουργικό συμβούλιο, λόγω κοινού εμπάργκο από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ η συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα τον Ιούνιο του 2014 προέκυψε ως αποτέλεσμα πολιτικού συμβιβασμού από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη.
Στα έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πάντως υπήρξαν χθες έντονες αντιδράσεις για την παρουσία του Υπουργού Υγείας, και πολλοί  σχολίαζαν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έπρεπε να έχει επιμείνει ως το τέλος, αποτρέποντας τον Αντώνη Σαμαρά από την επιλογή της αναπλήρωσής του από τον Μάκη Βορίδη.

Πρόωρες εκλογές (πιθανότατα) στις 22 Μαρτίου!

Megaro-Maximou
Η τραγική εικόνα που παρουσίασε η Βουλή κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα συζήτησης για τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την αρνητική στάση του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς διαμορφώνουν σκηνικό πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο του 2015.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν διάχυτη η αίσθηση ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαμορφωθεί πλειοψηφία 180 βουλευτών στην παρούσα Βουλή, ώστε να αποτραπεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λόγω αδυναμίας εκλογής του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στο δε ΠΑΣΟΚ, η εσωκομματική κατάσταση είναι εκρηκτική, με την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου να αμφισβητείται ευθέως, και να μην αποκλείεται μια “επιθετική” από την πλευρά των παπανδρεϊκών, ακόμη και εντός των επόμενων εβδομάδων.
Με τις πρόωρες εκλογές λοιπόν να φαντάζουν πιο πιθανές από ποτέ, και να προσδιορίζονται για τον Μάρτιο, αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η ημερομηνία που σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” έχει πέσει στο τραπέζι, είναι αυτή της Κυριακής 22 Μαρτίου 2015.

Τραμπουκισμοί στην ΠΕΔΑ: Σαράντης, Βαλασόπουλος χτύπησαν συντάκτη της aftodioikisi.gr γιατί δεν τους άρεσε το ρεπορτάζ! (φωτο)

Απίστευτοι τραμπουκισμοί έλαβαν χώρα στον α όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και την ολοκλήρωση των ομιλιών των επικεφαλής των παρατάξεων αρχικά ο «πράσινος» απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης και στη συνέχεια και ο ομοϊδεάτης του δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος επιτέθηκαν στο συντάκτη της aftodioikisi.gr που κάλυπτε το ρεπορτάζ για λογαριασμό της ιστοσελίδας σε πρώτη φάση με ακατονόμαστες ύβρεις και απειλές και αμέσως μετά με μπουνιές και κλωτσιές! Αποτέλεσμα, να σπάσουν τα γυαλιά μυωπίας του και να υποστεί εκδορές στο πρόσωπο (φωτο).
Οι σκηνές αυτές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, εκτυλίχθηκαν μπροστά σε δεκάδες έκπληκτους συνέδρους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον προθάλαμο της αίθουσας όπου πραγματοποιούνταν η Γενική Συνέλευση, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στους δύο αιρετούς.
Ήταν τέτοιο το μένος, ειδικά του απερχόμενου προέδρου της ΠΕΔΑ που σύμφωνα με το συντάκτη της  aftodioikisi.gr και αυτόπτες μάρτυρες, χτύπησε στο πρόσωπο τον δημοσιογράφο, του άρπαξε τα γυαλιά και του τα έσπασε επιδεικτικά.
ekdores_syntaktis_aftodioikisiΣύμφωνα με το συντάκτη της aftodioikisi.gr που θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του προκειμένου εκτός των άλλων να μπορούν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του να κάνουν τη δουλειά τους όπως απαιτεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα και οι Κανόνες Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ανάμεσα σε ύβρεις και σε ακατάληπτες εκφράσεις, οι δύο αιρετοί ανέφεραν ως λόγο της επίθεσης κατά του δημοσιογράφου ρεπορτάζ για τις εκλογές στην ΠΕΔΑ, στο οποίο καταγράφονται οι προβλέψεις για τις έδρες της κάθε παράταξης, το οποίο καιεπιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα.  

Εκλογές ΠΕΔΑ: Πρώτος Στεργίου, δεύτερος Σαράντης και θρίλερ με δυο έδρες στα υπόλοιπα


Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη στην ΠΕΔΑ καθώς δυο εξαιρετικά σημαντικές έδρες για την έκβαση της τελικής μάχης και την εκλογή νέου προέδρου κρίθηκαν στα υπόλοιπα και τελικά σε κλήρωση Τα αποτελέσματα έχουν εως εξής:
 ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΤΕΡΓΙΟΥ) 113 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΣΑΡΑΝΤΗΣ) 64
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΓΚΟΤΣΗΣ) 53 
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ) 44 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 17 
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ 1 
ΛΕΥΚΑ 0 
ΑΚΥΡΑ 0 
ΕΔΡΕΣ ( Δύο έδρες κρίθηκαν στην κλήρωση) 
ΣΤΕΡΓΙΟΥ 9 
ΣΑΡΑΝΤΗΣ 5 
ΓΚΟΤΣΗΣ 5 
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ 4 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 2 

Για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγουν: 
Δ. Στεργίου: 24 
Ν. Σαράντης: 13 
Η. Γκότσης: 11 
Γ. Ιωακειμίδης: 9 
Λαϊκή Συσπείρωση: 4 
Ανταρσία: 1 

airetos.gr

Σαμαράς: Οι Έλληνες έστριψαν το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης

samaras1
Κατά την παρέμβασή του στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση στο Μιλάνο, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ως «κλειδί» για την προώθηση της ανάπτυξης τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ευρώπη.
«Ως Ευρώπη, κλειδί για την επιτυχία μας, αποτελεί αποκλειστικά η προώθηση της Ανάπτυξης μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Απαιτείται όμως η ΕΕ να πετύχει μια μεγαλύτερη μόχλευση πόρων μέσω της ΕΤΕπ και άλλων επενδυτικών ιδρυμάτων»
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «η Ευρώπη πρέπει να μεταδώσει στους λαούς μας μιαν ελπίδα χειροπιαστή που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια, ανάπτυξης εργασίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής, που θα συνοδεύεται από πόρους, αλλά κυρίως από αποφασιστικές πολιτικές βασιζόμενες σε σύγχρονα, έξυπνα εργαλεία.
Μόνον μια τέτοια πολιτική μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά τη διαρθρωτική προσαρμογή που έχουμε επιτύχει, μόνον μια τέτοια πολιτική μπορεί να διασφαλίσει ότι οι θυσίες των λαών της Ευρώπης μπορούν να αποδώσουν ένα νέο μοντέλο βιώσιμης και δυναμικής ανάπτυξης», είπε.
Προειδοποίησε επίσης πως «αν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί προς την κατεύθυνση αυτή, η ανεργία θα συνεχίσει να ψαλιδίζει τα κοινωνικά θεμέλια της Ένωσής μας, και κυρίως τις προοπτικές των προσπαθειών μας…».
Δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος γιατί, όπως είπε «οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και “έστριψαν το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης”.

Το τερμάτισε ο Τζήμερος! Ζητά άμεσα πόλεμο με πυρηνικά όπλα!!!

Το τερμάτισε ο Τζήμερος. Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να βρίσκεται στην επικαιρότητα συνεχίζει να παίρνει θέσεις που προκαλούν συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά αυτή τη φορά ξέφυγε τελείως.
Με ανάρτησή του ζητά να γίνει πόλεμος με πυρηνικά όπλα στη Συρία (που βρίσκεται αρκετά κοντά στην Ελλάδα σημειωτέον)!!!

Δείτε τι έγραψε:

Στο Κobane κρίνεται η αποτελεσματικότητα της Δυτικής επέβασης. Ο βασανισμένος λαός του Κουρδιστάν είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα σε έναν κλασικό Τούρκο "μπαμπέση" και στους υπάνθρωπους του ISIS. O Ερντογάν λέει καμιά παρόλα δήθεν συμπαράστασης τους υπερασπιστές του Kobane, έτσι για ξεκάρφωμα, αλλά τρίβει τα χέρια του που τα κτήνη κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του. Εκεί η Δύση πρέπει να εξαντλήσει το οπλοστάσιό της. Το Kobane δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των κτηνών. Οι βόμβες νετρονίων είναι μια πολύ καλή επιλογή. Σε όλο το μέτωπο των ισλαμοφασιστών έπρεπε να βρέχει βόμβες νετρονίων. Αύριο το πρωί θα είχαμε τελειώσει.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Πελοπόννησος πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου παρέμβασης για τη χώρα»

«Εθνική επιτυχία» χαρακτήρισε τη διοργάνωση του συνεδρίου των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων για το 2015 στην Πελοπόννησο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaSportFm και την εκπομπή Drive & Travel του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Μπαλή, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και τόνισε ότι «Η Πελοπόννησος έχει αλλάξει σελίδα, έχει βγει μπροστά και πρωτοστατεί σε ένα καινούργιο ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Περιφερειών, το οποίο συνιστά πλέον ένα νέο μοντέλο παρέμβασης για τη χώρα».

Η Βραζιλία και ο Τιριρίκα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ανάμεσα στην Κεντροαριστερή πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, εκλεκτή και διάδοχο του Λούλα στην ηγεσία του Κόμματος των Εργατών και τον Σοσιαλδημοκράτη Αέσιου Νέβες θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, καθώς η Μαρίνα Σίλβα βρέθηκε τελικά στην τρίτη θέση και απέτυχε να αγγίξει το όνειρο να γίνει η πρώτη μαύρη πρόεδρος της χώρας.
Το δίλημμα για τα 142 εκ. των ψηφοφόρων της χώρας παραμένει: Να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα κοινωνικό κράτος με ελλείμματα (και όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η επιλογή) και σε μια προσπάθεια για επανεκκίνηση της βραζιλιάνικης οικονομίας, της οποίας οι προοπτικές είναι εξαιρετικά ζοφερές.
Το ΑΕΠ έχει υποχωρήσει, η ύφεση βαθαίνει, ο πληθωρισμός ανεβαίνει και τα δημοσιονομικά πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οι οικονομολόγοι μείωσαν και πάλι τις εκτιμήσεις τους για την οικονομική ανάπτυξη της Βραζιλίας φέτος, χωρίς καμία ένδειξη για οικονομική βελτίωση βραχυπρόθεσμα.
Μοναδικό σημάδι αισιοδοξίας το γεγονός ότι η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά (4,9%), καθώς και το γεγονός ότι πάνω από 40 εκατ. φτωχοί πολίτες εντάχθηκαν στη μεσαία τάξη και αύξησαν την κατανάλωση από το 2003.
Ωστόσο, ο λαός έχει κουραστεί από τη διαφθορά των ελίτ και την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται η παιδεία, η υγεία και οι μεταφορές.
Χαριστική βολή υπήρξε το σκάνδαλο της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Petrobras, όταν αποκαλύφθηκε ότι δωροδοκούσε μέλη του κοινοβουλίου.
Την προηγούμενη Κυριακή, οι Βραζιλιάνοι εξέλεξαν και τα 513 μέλη της ομοσπονδιακής Βουλής, 1.069 τοπικούς βουλευτές, 27 κυβερνήτες, ανανεώνοντας παράλληλα και τη Γερουσία κατά το ένα τρίτο (27 έδρες), έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε πάνω από 26.000 υποψήφιους.
Πάντως, οι Βραζιλιάνοι επανεξέλεξαν θριαμβευτικά τον «Τιριρίκα» («Γκρινιάρης»), καθώς ο διάσημος κλόουν, εξασφάλισε ένα εκατομμύριο ψήφους για το Κογκρέσο.
Πρόκειται για τον (αναλφάβητο μέχρι την εκλογή του) Φρανσίσκου Εβεράρντο Ολιβέιρα Σίλβα, που εξελέγη για πρώτη φορά το 2010 με την έδρα του Σάο Πάολο, με το σλόγκαν «Δεν μπορεί να πάει χειρότερα».
Και καθώς στη Βραζιλία επιτρέπονται οι υποψηφιότητες με ψευδώνυμα, μεταξύ των υποψηφίων υπήρχαν πέντε Μπαράκ Ομπάμα, τρεις Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένας Ιησούς, μία Wonder Woman, ένας Πράκτορας 007, ένας Ράμπο, ένας Πρόσωπο Χάμπουργκερ αλλά και πέντε ακόμη Τιριρίκα!
Μεταξύ των εκλεγέντων και ο  πρώην ποδοσφαιριστής Ρομάριο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Γερουσία με την έδρα του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Μένει τώρα να αποδειχθεί αν έχει δίκιο ο Τιριρίκα σχετικά με το αν υπάρχουν χειρότερα ή όχι…
Γιατί η πράξη έχει δείξει πως πάντα υπάρχουν χειρότερα…

elzoni.gr

Οι «παπατζήδες» της τηλεόρασης! Τζόγος και απάτη!

Πηγή:Enimerosi24
email αναγνώστη
Γράφει ο Κ.Π.
Το τηλεφώνημα ήταν από τη θεία μου στο χωριό. «Με» έλεγε να ανοίξω την τηλεόραση και να της πω τη «λέξη» που ζητούσε η παρουσιάστρια πανελλαδικού τηλεοπτικού σταθμού για να παίξει! Μάλιστα βιαζόταν, για να μην χάσει την ευκαιρία και πάρει άλλος/η τα τρία χιλιάρικα!!! Ειλικρινά, ξαφνιάστηκα. Δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι και η θεία μου που είναι μιας κάποιας ηλικίας, είχε εθιστεί στον τηλεοπτικό «τζόγο». Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, και εκπλήρωσα την επιθυμία της, πιστεύοντας ότι θα πάρει τα τρία χιλιάρικα!
Όταν αργότερα, με πήρε τηλέφωνο,
πίστεψα ότι είχε κερδίσει. Αντί όμως να χαίρεται, έβριζε με τον χειρότερο τρόπο και λέξεις που δεν λέγονται. Αφού περίμενε όπως μου είπε για 15 λεπτά σε τηλέφωνο υψηλής χρέωσης, το τηλέφωνο ξαφνικά έκλεισε. Επιχείρησε για δεύτερη φορά περιμένοντας στο ακουστικό της, μέχρι που τελείωσε το παιχνίδι και έμεινε με το ακουστικό… στο χέρι!
Μέχρι τώρα όλοι ξέραμε ότι οι παπατζήδες, υπήρχαν γύρω από την Ομόνοια, το λιμάνι και κακόφημες περιοχές, που ψάρευαν τα ανύποπτα θύματά τους, που έφταναν από την επαρχία γεμάτα όνειρα και ελπίδες για μια καλύτερη ζωή, πλούτο και δόξα! Τώρα φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν, και οι τηλεοπτικοί «παπατζήδες» μπαίνουν ανενόχλητοι στα σπίτια μας σε κάθε γωνιά της χώρας.
Μέσω «επίλεκτων» κοριτσιών, πρωινές, μεσημβρινές, απογευματινές, βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, με μια «βεντάλια» εκατοντάευρα, στα χέρια, σε προκαλούν να πάρεις μέρος με λέξεις η αντικείμενα για ηλιθίους..σε τηλέφωνα υψηλής χρέωσης περιμένοντας στο ακουστικό, ή στέλνοντας ένα μήνυμα με ανάλογο κόστος!!!
Και δεν είναι μόνο κάποια κοριτσόπουλα που σου αραδιάζουν 200σες λέξεις το δευτερόλεπτο για να σε πείσουν να πάρεις και εσύ μέρος στο παιχνίδι φορώντας ανάποδα το «βρακί» τους. Είναι και η πολιτεία που συμμετέχει παθητικά, και ανέχεται τους τηλεοπτικούς παπατζήδες να πουλάνε τα προϊόντα τους, μέσα από δημόσιες συχνότητες ή κάποιες «κυρίες» να γεμίζουν βαλίτσες με ευρώ και να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα!(βλέπε Τατιάνα Στεφανίδου).
Το θέμα με τον τηλεοπτικό τζόγο και την απάτη, με την ανοχή της πολιτείας, έχει απασχολήσει πολλές φορές τον τύπο. Καιρός είναι να βάλει έναν φραγμό. Όπως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας φύτρωσαν μαγαζιά αγοράς χρυσού, ενεχυροδανειστήρια, και μάζεψαν ό,τι είχε απομείνει στην Ελληνική οικογένεια και έκλεισαν (ελάχιστα έμειναν) τώρα το έριξαν στον τηλεοπτικό τζόγο! Ακόμη και Ανώνυμες εταιρίες συστήθηκαν γι΄αυτό το σκοπό.
Δεν μας φτάνει ο ΟΠΑΠ με τα δεκάδες παιχνίδια, λαχεία στοιχήματα, ξυστά, ποδόσφαιρο, ιππόδρομος και πάει λέγοντας, τώρα έχουμε και τους τηλεοπτικούς «παπατζήδες», που βρήκαν την ευκαιρία, να πλουτίσουν πουλώντας τηλεοπτική ελπίδα απάτης στον εξαθλιωμένο Έλληνα.
Και όπου υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση: Τζόγος, πορνεία και ναρκωτικά ανθούν…….και μολύνουν και τη νεολαία μας. Κύριε εισαγγελέα, εάν η πολιτεία δεν κάνει κάτι, προστατέψτε εσείς τον Ελληνικό λαό.
The post Οι «παπατζήδες» της τηλεόρασης! Τζόγος και απάτη! appeared first on Enimerosi24.


O Χρίστος Δήμας μόνος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην 8η διακοινοβουλευτική συνάντηση Ασίας - Ευρώπης

Στην 8η διακοινοβουλευτική συνάντηση Ασίας - Ευρώπης ως μόνος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου παραβρέθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο «Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην ενδυνάμωση του ευρασιατικού διαλόγου, βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρότερες κυβερνητικές δομές» που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Οκτωβρίου στη Ρώμη και στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 60 εθνικά Κοινοβούλια κρατών της Ευρώπης και της Ασίας, ο Κορίνθιος βουλευτής  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Γερουσίας κ. Grasso καθώς και με την Πρόεδρο του Ιταλικού Κοινοβουλίου κα Boldrini.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο Χρίστος Δήμας έλαβε τον λόγο υπογραμμίζοντας τη σημασία των διεθνών φόρα σε μια περίοδο όπου πολλές χώρες της υφηλίου αντιμετωπίζουν σειρά προκλήσεων όπως περιφερειακές συρράξεις, οικονομικά προβλήματα και ανεργία. «Οι διεθνείς αυτές συναντήσεις εκτός από εθιμοτυπικές θα πρέπει και να είναι αναβαθμισμένες καθώς ανοίγουν τον δρόμο για ευρύτερες διεθνείς συνεννοήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τις χώρες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Χρίστος Δήμας συμμετείχε επίσης στις εργασίες της θεματικής ομάδας  «Οικονομικές κυβερνητικές δομές». Στη παρέμβαση του, παρουσία του Ιταλού Υπουργού Οικονομικών κ. Padoan και της εκπροσώπου του Κογκρέσου της Κίνας κας Zhao, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και στις δυνατότητες της χώρας. Τόνισε δε πως σε καιρούς μεγάλης ανεργίας, οι διακρατικές συνεργασίες θα πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένες συζητήσεις για την αύξηση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

Υπάρχουν στιγμές που η ηγεσία αποδεικνύει το ρόλο της. Στιγμές που η ηγεσία αφήνει την εξουσία, αντέχει την ευθύνη και σηματοδοτεί το αύριο ενός έθνους. Στιγμές που κοιτάζει στα μάτια την μάνα ενός ήρωα.

Στο Βόλο και το Πετρωτό Αχαΐας η Ελλάδα απέδωσε σήμερα τιμές Ηρώων στους τρεις Πεζοναύτες που πέθαναν νέοι για την Πατρίδα. Λαός και Στρατός έπραξαν το καθήκον τους για μία θυσία που αντανακλά ό,τι ορίζει μια Κοινωνία, έναν Στρατό, ένα Έθνος.    

Αδικαιολογήτως απούσα η πολιτική ηγεσία της Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Υπουργός Αβραμόπουλος και Στρατηγός ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος έλαμψαν διά της απουσίας των και εκπροσωπήθηκαν, ενδεχομένως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.Προφανώς δεν το θεώρησαν απαραίτητο να παραστούν. 

Αυτά είναι τα τρία παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο

ImageHandler
Όνειρα και σχέδια για τη ζωή τους έκαναν τα τρία παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας.
Ο Αναστάσιος Μεζάλας, Τάσος για τους φίλους, 34 ετών, ΕΠΟΠ λοχίας, όπως και ο 33χρονος Γιώργος Ορφανίδης και ο μόλις 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος, δεκανέας, «έπεσαν» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης, γεμίζοντας θλίψη συγγενείς, φίλους, γνωστούς. Η μοίρα σήμερα, τους έστησε καρτέρι…
Ποια ήταν τα τρία παλικάρια
Ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος
atxm_5.jpgΟ 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος, ο δεκανέας που έχασε τη ζωή του, ήταν γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας επικράτησε αναστάτωση και όλοι «πάγωσαν» από τα θλιβερά μαντάτα.
Ο 19χρονος Φώτης είχε μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα και τη μουσική, του άρεσε να διασκεδάζει με τους φίλους του, να βγαίνει, να χαμογελάει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο 19χρονο Φώτη Ανδιτσόπουλο, καθώς σύντομα θα έπαιρνε το απολυτήριο στράτευσής του και θα γυρνούσε πίσω, στην πόλη του, στους γονείς και τους φίλους του.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό, ο λοχαγός του 19χρονου, του πρότεινε να μη λάβει μέρος στην άσκηση, ωστόσο ο νεαρός προτίμησε να κάνει τη βολή στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών και μετά να πάρει την άδεια απόλυσης…
Φίλοι του Φώτη Ανδρικόπουλου, που ήταν μαζί του φαντάροι στο Βόλο, έχουν βάλει ως φωτογραφία στο προφίλ τους το έμβλημα των μονάδων πεζοναυτών, με τις δύο λέξεις στην κορυφή του εμβλήματος «ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ», ενώ έχουν γράψει «Αθάνατοι».

 http://arouraios.gr/2014/10/auta-einai-ta-tria-palikaria-pou-echasan-th-zoi-tous-sto-bolo/#sthash.WLutSeX6.dpuf