Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: Οι Έλληνες έστριψαν το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης

samaras1
Κατά την παρέμβασή του στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση στο Μιλάνο, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ως «κλειδί» για την προώθηση της ανάπτυξης τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ευρώπη.
«Ως Ευρώπη, κλειδί για την επιτυχία μας, αποτελεί αποκλειστικά η προώθηση της Ανάπτυξης μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Απαιτείται όμως η ΕΕ να πετύχει μια μεγαλύτερη μόχλευση πόρων μέσω της ΕΤΕπ και άλλων επενδυτικών ιδρυμάτων»
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «η Ευρώπη πρέπει να μεταδώσει στους λαούς μας μιαν ελπίδα χειροπιαστή που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια, ανάπτυξης εργασίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής, που θα συνοδεύεται από πόρους, αλλά κυρίως από αποφασιστικές πολιτικές βασιζόμενες σε σύγχρονα, έξυπνα εργαλεία.
Μόνον μια τέτοια πολιτική μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά τη διαρθρωτική προσαρμογή που έχουμε επιτύχει, μόνον μια τέτοια πολιτική μπορεί να διασφαλίσει ότι οι θυσίες των λαών της Ευρώπης μπορούν να αποδώσουν ένα νέο μοντέλο βιώσιμης και δυναμικής ανάπτυξης», είπε.
Προειδοποίησε επίσης πως «αν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί προς την κατεύθυνση αυτή, η ανεργία θα συνεχίσει να ψαλιδίζει τα κοινωνικά θεμέλια της Ένωσής μας, και κυρίως τις προοπτικές των προσπαθειών μας…».
Δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος γιατί, όπως είπε «οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και “έστριψαν το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης”.