Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Θετικός στον κορονοϊό ο Θοδωρής Ζαγοράκης

 Θετικός στον κορονοϊό ο Θοδωρής Ζαγοράκης 

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες.

Ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής τέθηκε ήδη σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – Τι αλλάζει από Δευτέρα, πού θα επιτρέπεται η είσοδος και πού όχι

 Κορονοϊός: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους - Τα νέα μέτρα  

Σφίγγει ο κλοιός από αύριο, Δευτέρα, για τους ανεμβολίαστους, καθώς σε ισχύ τίθενται τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Βάσει του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, τα έκτακτα μέτρα αφορούν το σύνολο της Επικράτειας και έχουν ισχύ για το διάστημα από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00, με στόχο την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας για στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Λιανεμπόριο

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, σε ό,τι αφορά στο ωράριο λειτουργίας του λιανεμπορίου αναφέρεται ότι «Στην Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης, για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή έναρξη λειτουργίας στις 10:00 και δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου έως τις 21:00».

Το μέτρο αυτό δεν αφορά στα supermarkets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Κορονοϊός: Αντιμέτωποι με φυλάκιση οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο – Τι εξετάζεται

 Κορονοϊός: Νομοθετική πρωτοβουλία για «αρνητές» γονείς - Τι εξετάζεται 

Την αυστηροποίηση των ποινών για τους αρνητές γονείς που με αφορμή την πανδημία δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εξετάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δύο υπουργεία προωθούν κοινή νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και η οποία προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης στους γονείς.

Φόρμουλα Ένα: «Φωτιά» στο πρωτάθλημα έβαλε ο Χάμιλτον

Φόρμουλα Ένα: Φωτιά στο πρωτάθλημα έβαλε ο Χάμιλτον  

Φωτιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα, δύο αγώνες πριν το φινάλε, έβαλε ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), αυτή τη φορά στο Γκραν Πριν του Κατάρ.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε στη δεύτερη θέση τον Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) αλλά μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ολλανδό (-8) και πλέον διεκδικεί στα ίσια τον 8ο τίτλο στην καριέρα του.

Τρίτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Alpine, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά μετά το 2014.

 

Super League (10η αγωνιστική): Μεγάλωσε τη διαφορά του ο Ολυμπιακός, O Ελ Αραμπί άφησε «άγαλμα» την Ένωση στο ΟΑΚΑ (βαθμολογία)

 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3: Στο 12-0 το αήττητο σερί των «ερυθρόλευκων» 

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 την ΑΕΚ και ξέφυγε στην κορυφή με έξι βαθμούς. Εκτός της παραμονής του στην κορυφή ο πρωταθλητής Ελλάδος έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί που έχει χτίσει εδώ και τρία χρόνια κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Συγκεκριμένα η τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί των Πειραιωτών ήταν το 2018 στα ημιτελικά του Κυπέλλου με 2-1. Από τότε οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μετρούν δώδεκα αήττητα παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά το αήττητο σερί του Ολυμπιακού:

07/10/18 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1
17/02/19 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1
27/10/19 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0
26/01/20 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0
28/06/20 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2
19/07/20 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0
12/09/20 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1
16/12/20 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1
03/01/21 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0
04/04/21 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-5
25/04/21 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0
21/11/21 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3

 Με γκολ του Φλόρες ο Παναιτωλικός ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλων Σμύρνης, ενώ σπουδαία νίκη με 2-0 πήρε ο Ατρόμητος εις βάρος του ΠΑΟΚ. 

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα εις βάρος του Άρη στη Θεσσαλονίκη με 5-0. Έτσι η ομάδα της Ηπείρου ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Σημαντική νίκη πήρε και ο ΟΦΗ στον Βόλο με 2-0, ενώ στο 1-1 έμεινε ο Ιωνικός και ο Αστέρας Τρίπολης.

Τη Δευτέρα (22/11) είναι προγραμματισμένο το τελευταίο παιχνίδι της δέκατης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στη Λαμία και τον Παναθηναϊκό. Εξαιτίας του ντέρμπι στη Basket League η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε η αναμέτρηση να γίνει στις 18:00 και όχι στις 19:30.

Ωστόσο εκτός της ώρας άλλαξε και έδρα ο αγώνας καθώς το «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας κρίνεται ακατάλληλο. Έτσι το ματς αναμένεται να γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής Super League:

Κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ και στο +6 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3 - 2 επί της ΑΕΚ.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3: Κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ και στο +6 

Δήλωση κυριαρχίας και ανωτερότητας έκανε ο Ολυμπιακός  στο ΟΑΚΑ επικρατώντας της ΑΕΚ με σκορ 3-2 και την άφησε πίσω του έξι βαθμούς. Ελ Αραμπί (34', 70') και Αγκιμπού (1') τα γκολ των νικητών, ο Αραούχο (15', 79') των «κιτρινόμαυρων». Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που έγινε στο Μαρούσι με τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς,  ήταν πιο αποτελεσματική και πιο κυνική και πήρε τους τρεις βαθμούς από μία ΑΕΚ που διψούσε για τη νίκη. Οι "ερυθρόλευκοι" που είχαν και δοκάρι στο 73' και θα μπορούσαν να έχουν βάλει και τέταρτο γκολ άνοιξαν τη διαφορά από τους "κιτρινόμαυρους" στους έξι βαθμούς.

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-0: Νίκη έξι μήνες μετά με υπογραφή Κουλούρη

 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-0: Νίκη έξι μήνες μετά με υπογραφή Κουλούρη (highlights) 

Ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος είχε να σκοράρει από τον Οκτώβριο του 2019, με δύο τέρματα (45’, 68’) «σκότωσε» την πρώην ομάδα του τον ΠΑΟΚ (2-0) και οδήγησε τον Ατρόμητο στην πρώτη του νίκη ύστερα από έξι μήνες

Ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο ήταν αλάνθαστος αμυντικά. Οι γραμμές του ήταν κοντά, δεν υπήρχαν διάδρομοι για τον ΠΑΟΚ και έτσι οι γηπεδούχοι κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν, απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου που δεν είχε φαντασία και ένταση στο παιχνίδι της. Έτσι δεν μπορούσε να απειλήσει και να βάλει δύσκολα στον Ατρόμητο.

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-0 με γκολ του Φλόρες

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τέλος στο αρνητικό σερί με γκολάρα του Φλόρες (highlights) 

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναιτωλικός που επικράτησε με σκορ 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης χάρη σε ένα γκολ του Φλόρες στο 65ο λεπτό. Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση, αφού στη βαθμολογία είχαν από κάτω τους μόνο τον Ατρόμητο.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 337 νέα κρούσματα σήμερα ( 52 στην Κορινθία - 4 στην Μεσσηνία - 142 στην Αχαΐα.)

Μεγάλη μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (-92), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 337 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Αχαΐα, Μεσσηνία και Κορινθία) παρουσιάζουν   σήμερα    διπλάσιο αριθμό (239) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (98) .  

  Συγκεκριμένα:

Εκατόν εβδομηνταένα (171) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 52  νέες μολύνσεις (ρεκόρ) παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 45 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 74 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (26) Αρκαδίας (36) και Λακωνίας (12).

Επίσης άλλα 166 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (142) και Ηλείας (22).   

Σήμερα 21 / 11 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 337 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 65.896 (33232 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 21 / 11 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (142),  Μεσσηνίας  (45),  Κορινθίας (52), Ηλείας (22), Αργολίδας (26), Αρκαδίας (362) και Λακωνίας (12)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                26.026

Π.Ε. Μεσσηνίας           9.620

Π.Ε. Κορινθίας             9.302

Π.Ε. Ηλείας                  6.506

Π.Ε. Αργολίδας           5.609

Π.Ε. Αρκαδίας             5.307

Π.Ε. Λακωνίας            3.457