Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ και στο +6 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3 - 2 επί της ΑΕΚ.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3: Κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ και στο +6 

Δήλωση κυριαρχίας και ανωτερότητας έκανε ο Ολυμπιακός  στο ΟΑΚΑ επικρατώντας της ΑΕΚ με σκορ 3-2 και την άφησε πίσω του έξι βαθμούς. Ελ Αραμπί (34', 70') και Αγκιμπού (1') τα γκολ των νικητών, ο Αραούχο (15', 79') των «κιτρινόμαυρων». Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που έγινε στο Μαρούσι με τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς,  ήταν πιο αποτελεσματική και πιο κυνική και πήρε τους τρεις βαθμούς από μία ΑΕΚ που διψούσε για τη νίκη. Οι "ερυθρόλευκοι" που είχαν και δοκάρι στο 73' και θα μπορούσαν να έχουν βάλει και τέταρτο γκολ άνοιξαν τη διαφορά από τους "κιτρινόμαυρους" στους έξι βαθμούς.

Την έκπληξη την έκανε ο Μαρτίνς με την επιλογή του στα άκρα της επίθεσης. Ο Ροντρίγκες ήταν το ακλόνητο φαβορί για να παίξει από την αρχή, όμως, ξεκίνησε ο Ονιεκούρου στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού. Κατά τα άλλα όπως αναμενόταν ο Αγκιμπού Καμαρά έπαιξε βασικός με τους Εμβιλά, Μαντί στα χαφ. Ο Αργύρης Γιαννίκης από την πλευρά του παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1 έχοντας Σιμάνσκι και Σιμόες στα χαφ, τον Μάνταλο πίσω από τον Αραούχο και τους Τσούμπερ, Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό με γκολ μόλις στο 2'. Μία οβίδα του Αγκιμπού έξω από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα στάθηκε αρκετή προκειμένου η ομάδα του Πειραιά να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το γρήγορο γκολ "πάγωσε" το ΟΑΚΑ και έκοψε τα πόδια της ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Γιαννίκη έδειξαν να τα χάνουν σε εκείνο το σημείο, όμως, μετά το 10' ανέβασαν στροφές. Στο 15' ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σωκράτης έχασε τον Αραούχο, ο Βατσλίκ έκανε κακή έξοδο και ο φορ της ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσια.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός έδειξε να αιφνιδιάζεται και απείλησε ξανά με κομπίνα σε φάουλ όταν ο Μασούρας τροφοδότησε τον Λαλά εκείνος έκανε το σουτ και ο Στάνκοβιτς έβγαλε σε κόρνερ. Από το 25' και μετά η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά ο Γιαννίκης έψαχνε λύση με τους εξτρέμ του, αφού Γκαρσία και Τσούμπερ δεν είχαν μπορέσει να προκαλέσουν προβλήματα στον Ολυμπιακό. Οι "κιτρινόμαυροι" πίεζαν και απειλούσαν κυρίως με στημένες μπάλες, αλλά η ομάδα του Πειραιά στο 34' κατάφερε και βρήκε το γκολ χάρη στην εξαιρετική μπαλιά του Λαλά στην πλάτη της άμυνας. Ο Ελ Αραμπί έφυγε μόνος του απέναντι στον Στάνκοβιτς και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 1-2. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Πειραιώτες να προηγούνται στο σκορ.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με αλλαγή, αφού ο Γιαννίκης πέρασε στο παιχνίδι τον Άμραμπατ αντί του Γκαρσία που δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στα πρώτα 45 λεπτά. Η είσοδος του Μαροκινού έκανε την ΑΕΚ πιο δραστήρια με αποτέλεσμα να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έχοντας το σκορ υπέρ του περίμενε να χτυπήσει σε κάποια κόντρα και πράγματι σε 1-2 περιπτώσεις πήγε να γίνει επικίνδυνος με τον Μασούρα. Παρόλα αυτά η Ένωση ήταν αυτή που είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς ενστικτωδώς είχαν οπισθοχωρήσει.

Γι' αυτό και στο 68' ο Πορτογάλος έβαλε στο παιχνίδι τον Μπουχαλάκη αντί του Ονιεκούρου. Γέμισε τη μεσαία του γραμμή σε μία προσπάθεια να ισορροπήσει το παιχνίδι. Και στο 70' ένα τραγικό ατομικό λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Ελ Αραμπί να βγει μόνος απέναντι από τον Στάνκοβιτς και να κάνει το 1-3. Ήταν μία φάση που ο Αγκιμπού πίεσε τον Μοχαμάντι και εκείνος έκανε ένα κάκιστο γύρισμα προς τον πορτιέρε του. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Γιαννίκης τα έπαιξε όλα για όλα. Έβαλε στο γήπεδο και τον Ανσαριφάρντ, άλλαξε και τον Μοχαμάντι που είχε καταρρακωθεί ψυχολογικά από το λάθος και προσπάθησε να φέρει τα πάνω κάτω. Ένα λάθος του Μασούρα στο 79' έδωσε την ευκαιρία στον Ανσαριφάρντ να σεντράρει από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Αραούχο με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ, ο οποίος δεν είχε και την καλύτερη αντίδραση. Κι όλα αυτά, ενώ στο 73' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μαντί και έχασε ευκαιρία να κάνει το 1-4. Κι όμως το τελευταίο δεκάλεπτο έγινε θρίλερ με τους Πειραιώτες να αδυνατούν και αυτό το ματς να το πάρουν χωρίς άγχος. Ο Μαρτίνς μάλιστα στο φινάλε έβαλε και τον Μπα στο γήπεδο και έπαιξε με τρία στόπερ για να κρατήσει το προβάδισμα, ενώ νωρίτερα ο Μασούρας είχε χάσει απίθανη ευκαιρία για το 2-4. Παρόλα αυτά το 3-2 έμεινε για τον Ολυμπιακό και αύξησε τη διαφορά από την ΑΕΚ στους έξι βαθμούς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς - Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι (74' Χατζισαφί)- Σιμάνσκι (74' Γέφτιτς), Σιμόες (87' Λε Ταλέκ)- Γκαρσία (46' Άμραμπατ), Τσούμπερ (74' Ανσαριφάρντ), Μάνταλος - Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ - Καλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρεαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μαντί Καμαρά(86' Μπα) - Μασούρας (84' Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68' Μπουχαλάκης) - Ελ Αραμπί (84' Τικίνιο).