Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του ΕΕΣ Κορίνθου έγινε Εθελόντρια δότης μυελού των οστών και ΕΣΩΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του ΕΕΣ Κορίνθου έγινε Εθελόντρια δότης μυελού των οστών και ΕΣΩΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ
 
 
Ένα ηχηρό μήνυμα αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης δόθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
 
Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κορίνθου που είχε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Δοτών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων – «Χάρισε Ζωή», δώρισε το πολύτιμο μόσχευμα μέσω αίματος και Χάρισε Ζωή σε έναν ασθενή με καρκίνο του αίματος.
 
Αυτή η δράση ήταν συλλογικό αποτέλεσμα μιας πολύ δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΠΤ Κορίνθου), του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” και του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου) “Χάρισε Ζωή”, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να γίνει πραγματικότητα η 1η δωρεά μοσχεύματος μυελού των οστών για την Κορίνθου από τον 1ο δότη Εθελοντή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Με την ελπίδα ότι «η πράξη του δωρητή μυελού των οστών θα αποτελέσει παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς», θεωρείται επιβεβλημένη η ανάγκη ενημέρωσης για τον τρόπο που μπορεί κάποιος εύκολα να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.
 
 
Το μήνυμα της δότριας:
“Το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι το δώρο του χρόνου σου. Μπορεί να είναι μερικά δευτερόλεπτα για σένα, αλλά για κάποιον άλλο, όλη του η ζωή.
Εγώ έκανα το πρώτο βήμα, σε μια εκδήλωση ενημέρωσης για την αναγκαιότητα προσφοράς μυελού των οστών, που συνδιοργάνωσαν ο Ερυθρός Σταυρός Τμήματος Κορίνθου στο οποίο ανήκω ως σαμαρείτισσα από το 2014, το ΚΕΔΜΟΠ “Χάρισε Ζωή”, καθώς και ο Σύλλογος “ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ” Αργολίδας.
Προσέφερε στον συνάνθρωπο σου οπότε μπορείς, για να κάνει και αυτός το ίδιο όταν το χρειαστείς. Γι’ αυτό μην αργείς ούτε στιγμή, βάλε στόχο τη Ζωή.”Έφη Καρούκη                                              
 ***



ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου


Κύπρου 89  Τ.Κ. 201 00
Τηλ: 27410-23209 κιν: 6984-503577, Fax: 27410-23209

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

   
 Αθήνα,   15 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Ενός λεπτού σιγή τήρησε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων προς τιμήν της αντιδικτατορικής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973. Προηγήθηκε, κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ειδική αναφορά στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, από τον Πρόεδρο της Βουλής και εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στην  ομιλία του ανέφερε:

Προσλήψεις 2020: Βγήκε η Εγκύκλιος – Λήγει 26 Νοεμβρίου η προθεσμία αιτημάτων

Εκδόθηκε την 14η Νοεμβρίου η Εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του Δημοσίου Τομέα έτους 2020.Ο Π. Θεοδωρικάκος επισημαίνει πως οι Φορείς πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια ώστε τα αιτήματα να υποβληθούν με ορθό τρόπο σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Εγκυκλίου, από 14.11.2019 έως 26.11.2019

«Μοιρόγραφτο» του Γιάννη Πανούση

 
ἐν τῇδ᾽ ἔφασκε γῇ τὸ δὲ ζητούμενον
ἁλωτόν, ἐκφεύγει δὲ τἀμελούμενον


Σοφοκλής, Οιδίπους Τύραννος, στ. 110-111
και σε ελεύθερη παράφραση
η ομορφιά είναι δίπλα μας
αρκεί να απλώσουμε το χέρι να την πιάσουμε.
 
Έτσι είναι η ποίηση του Γιάννη Πανούση, λιτή, συμπαγής και όμορφη. Το μόνο που απομένει είναι να απλώσουμε το χέρι μας, να την πιάσουμε, να τη νιώσουμε.

Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO


Τρίπολη, 14 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλήθος κόσμου και πολλοί επίσημοι επισκέφτηκαν χθες τα δύο περίπτερα του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO και ενημερώθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης αλλά και για τις σύγχρονες ρομποτικές συσκευές που διαθέτει και που δίνουν μια άλλη διάσταση στη διαδικασία της αποθεραπείας, της αποκατάστασης, της επανεκπαίδευσης του εγκεφάλου αλλά και της ανθρώπινης ευεξίας.
 Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας ( 13/11/19 ) σε μία λαμπρή τελετή

8η αγωνιστική στη Β΄ Κορινθίας με ντερμπι στο Συνοικισμό , Κύψελος Κορίνθου -Άγιοι Θεόδωροι.


 Αποτέλεσμα εικόνας για κυψελος - Άγιοι Θεόδωροι
Άκρως ενδιαφέρουσα  η 8η αγωνιστική ημέρα στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας  Κορινθίας, που  διεξάγεται   αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17/11/19 και ώρα 15:00. 
Μια αγωνιστική  που  βρίσκει την προπορευόμενη ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, να δοκιμάζεται εκτός έδρας την Κυριακή, στο Συνοικισμό, στο ντέρμπι με τον Κύψελο Κορίνθου.
 Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο Άρης Βοχαϊκού, , κόντρα στον  Αετό Κρυονερίου που χρειάζεται   νίκη για να αποφύγει από τυχόν περιπέτειες.. 
Πρεμιέρα της αγωνιστικής αύριο Σάββατο στην Αρχαία Κόρινθο   με τον αγώνα Άγιος Γεώργιος – Ηρακλής Λεχαίου. 
Για μία ακόμα φορά, μέσα σε τρείς ημέρες, ο ΠΑΣ Κλένια, επιστρέφει στη Δυτική Κορινθία. 
Την Τέταρτη  , για το Κύπελλο πέρασε νικηφόρα από την Λυκοποριά. Την Κυριακή στο Δερβένι ,για το πρωτάθλημα , μάχεται κόντρα στον Πανευρωστινιακό   
Στο Λέχαιο ο Ολυμπιακός Λεχαίου, ο Ολυμπιακός  Άσσου υποδέχεται τον Βελλερεφώντα Αρχαίας Κορίνθου, την στιγμή που ο Πανσολυγειακός  αγωνίζεται με τον Αστέρα Κορίνθου. 
Τέλος στο Ζευγολατιό  ο ΑΣ Ρομά αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ασπροκάμπου. 


Η  8η αγωνιστική
Σάββατο 16/11/19, 15:00
Αγ. Γεώργιος
-
Ηρακλής Λεχαίου

Κυριακή 17/11/19, 15:00
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
-
Εθνικός Ξυλοκερίζης
Πανσολυγειακός
-
Αστέρας Κορίνθου
ΠΑΣ Κύψελος
-
Αγ. Θεόδωροι
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού
-
ΑΟ Ασπροκάμπου
Αετός Κρυονερίου
-
Άρης Βοχαϊκού
Ολυμπιακός Άσσου
-
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου
Πανευρωστινιακός
-
ΠΑΣ Κλένια
 


Α΄ Κορινθίας: Ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο Ηρακλής εναντίον Πέλοπα, ο ΠΑΣ στο Πετρί.


 Αποτέλεσμα εικόνας για Ηρακλήσ ξυλοκάστρου - Πελοπας Κιάτου
Με τα παιγνίδια της  8ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται, αύριο   Σάββατο 16/19και ώρα 15:00, το πρωτάθλημα  της  Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας.  
 Ο πρωτοπόρος Ατρόμητος Χιλιομοδίου, αντιμετωπίζει  εντός έδρας τον Ισθμιακό, όπου θα προσπαθήσει  για το 8Χ8. 
Την ίδια στιγμή ο ΠΑΣ Κόρινθος αγωνίζεται στο Πετρί  κόντρα στην ουραγό  τοπική Θύελλα. 
Εκτός έδρας  ,στο  Ξυλόκαστρο,ο Πέλοπας Κιάτου μάχεται στο γειτονικό  ντέρμπι,   απέναντι στην ομάδα  του Ηρακλή, ενώ στο «Κώστας  Βυζάς» ο Αστέρας Δερβενίου υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου.  
 Στο Βέλο η τοπική Ελλάς αγωνίζεται  με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο «Θώδειον» ο ΑΟ Λουτρακίου μάχεται με τον ΑΟ Ζευγολατιού.   
Στη  Νεμέα ο Παννεμεατικός, αντιμετωπίζει  τον Τενεάτη  Αθικίων, ενώ  τέλος στην Τραγάνα  του Κιάτου  Θύελλα Κάτω Διμηνιού και Πανκαμαριακός θα προσπαθήσουν για θετικό αποτέλεσμα.-

 

Η 8η Αγωνιστική
Παννεμεατικός
-
Τενεάτης Αθικίων
Θύελλα Πετρίου
-
ΠΑΣ Κόρινθος
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
-
Πέλοπας Κιάτου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
-
Ισθμιακός
Θύελλα Κ. Διμηνιού
-
Πανκαμαριακός
Αστέρας Δερβενίου
-
Σαρωνικός Γαλατακίου
ΑΟ Λουτράκι
-
ΑΟ Zευγολατιού
Ελλάς Βέλου
-
ΣΦΛ Ολυμπιακός