Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Tα τελικά του ΠΑΣΟΚ: Το 97,38% ψήφισε υπέρ Βενιζέλου - Απούσα η Νεολαία

Το 97,38% ψήφισε υπέρ Βενιζέλου, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Με το συντριπτικό ποσοστό 97,38% από εκλογική βάση 227.822 ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε πρόεδρος ο μοναδικός υποψήφιος , Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων της ΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:
1.    Ψήφισαν:                         236.151             
2.    Έγκυρα ψηφοδέλτια:    230.105
3.     Άκυρα ψηφοδέλτια:          1.384
4.    Λευκά ψηφοδέλτια:            4.662
«Ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε    230.105    ψήφους.
Κατά συνέπεια Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την επόμενη τετραετία εκλέγεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος του Βασιλείου ως λαβών την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η ανακοίνωση.
Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, κατά του αποτελέσματος και των επιμέρους αποτελεσμάτων σε επίπεδο νομών δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση β' βαθμού, σύμφωνα με το σημείο 13 της Κατευθυντήριας Οδηγίας Νο 80. Επομένως η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης οριστικοποιεί και πιστοποιεί ως τελικό το αποτέλεσμα των διεξαχθεισών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Βάσει του αποτελέσματος, νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακηρύσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην Κορινθία ο Βενιζέλος έλαβε το 98% των ψήφων

Στις κάλπες των 11 εκλογικών τμημάτων που είχαν στηθεί στην Κορινθία, προσήλθαν συνολικά 3.093 άτομα
Αναλυτικά, στη Κόρινθο ψήφισαν 731, στο Λουτράκι 313, στους Αγίους Θεοδώρους 138, στον Άσσο 172, στη Βόχα 290, στο Βέλο 268, στη Στυμφαλία 109, στη Νεμέα 132, στο Ξυλόκαστρο 484,στο Κιάτο 330 και στη Τενέα 126. Η διαδικασία κύλησε ομαλά αν εξαιρεθεί ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στη κάλπη του Λουτρακίου με έναν άνδρα να φωνάζει συνθήματα έξω από το εκλογικό τμήμα. Στο σημείο έφθασε αμέσως η αστυνομία έγιναν συστάσεις και το επεισοδιο έληξε αμέσως. Από τα 3.093 ψηφοδέλτια συνολικά, υπέρ του κ. Ε. Βενιζέλου ψήφισαν 3.028 δηλαδή ποσοστό περίπου 98%, ενώ τα υπόλοιπα 65 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και λευκά…

Απουσίες
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι πολλά στελέχη και μέλη της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας, αλλά και αιρετοί,  Αντιδήμαρχοι και Δήμαρχοι που έχουν πάρει θέσεις και αξιώματα τα τελευταία χρόνια από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν προσήλθαν να ψηφίσουν για την ηγεσία του κόμματος, καθώς απουσίασαν επιδεικτικά αφού  προτίμησαν αυτή τη φορά «να μείνουν στον καναπέ» και να μην συμμετάσχουν. 
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε κατά την ψηφοφορία της Κυριακής, η απουσία νέων ανθρώπων από την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κάτι που παρατηρήθηκε πανελλαδικά και στην Κορινθία. Όσες εικόνες παρουσιάστηκαν από την ψηφοφορία, έδειχναν στη μεγάλη πλειοψηφία τους, παρουσία μεγάλων σε ηλικία ατόμων από 50 ετών και πάνω. Και το αξιοπερίεργο είναι, ότι από την ψηφοφορία απουσίασαν ακόμα και στελέχη της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. που φαίνεται ότι «γύρισαν την πλάτη» σε αυτή τη διαδικασία.

Γιατί η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στον Τρίτο δρόμο, του Αριστερού Ευρωπαϊσμού

 Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς
Του Φώτη Κουβέλη, προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς

 Καταψηφίσαμε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και την δανειακή σύμβαση γιατί βυθίζουν την χώρα στην ύφεση και με μια σειρά μέτρων χωρίς τέλος, εξουθενώνουν τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη. Το όχι μας είναι ένα ευρωπαϊκό όχι. Αθροίζεται με τα όχι ενός ευρύτατου φάσματος δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς – και όχι μόνο – που αντιτίθενται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλει  η ευρωπαϊκή δεξιά, με αιχμή τους Μέρκελ – Σαρκοζί. Δεν είμαστε, λοιπόν, «ανάδελφο» κόμμα, η μισή Ευρώπη – και μάλιστα με αδιαμφισβήτητα διαπιστευτήρια ευρωπαϊσμού – με αυτές τις απόψεις ενεργοποιείται. Η σταθερή μας στάση απέναντι στην αντίληψη του μονόδρομου και της παθητικής αποδοχής των μέτρων ενισχύει και δεν αποδυναμώνει την θέση της χώρας στην ΕΕ και την ευρωζώνη και την ίδια στιγμή προστατεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Ταυτοχρόνως, στο πολιτικό πεδίο αγωνιζόμαστε για τη διαμόρφωση της προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης. Απαραίτητη προϋπόθεση και καταλύτης εξελίξεων είναι η ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ. Ζητάμε τη μέγιστη εκλογική υποστήριξη ώστε ανάλογα με το συσχετισμό δυνάμεων  και τη θέση που θα μας δώσει ο λαός στη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων, να διαδραματίσουμε ζωτικό ρόλο στην πορεία της χώρας. Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση της συμμετοχής στην διακυβέρνηση της χώρας με δύο απαράβατες  προϋποθέσεις: Δέσμευση σε κοινό πρόγραμμα, συμβατό με τις θέσεις μας και τις αξίες μας και φερέγγυα πρόσωπα για την υλοποίηση του.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ

Πέθανε χθες το βράδυ στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ο ηθοποιός Νίκος Βασταρδής σε ηλικία 87 ετών. Τους τελευταίους μήνες η υγεία του παρουσίαζε προβλήματα. Ο Νίκος Βασταρδής γεννήθηκε στον Πειραιά το 1924 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, του Κάρολου Κουν. Παρέμεινε κοντά στον δάσκαλό του και πρωτοεμφανίστηκε το 1942 στην Αγριόπαπια του Ίψεν.
Έως το 1944, εμφανίστηκε στα θεατρικά έργα: «Για ένα κομμάτι γης» του Κόντγουελ, όπου ερμήνευσε το ρόλο του Ντιούντ, «Στέλλα Βιολάντη» του Γρ. Ξενόπουλου, «Χαρούμενα νιάτα» του Πιζέ.
Μετά το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε με το «Θέατρο του Λαού» και τους «Ενωμένους Καλλιτέχνες» (1945-1946), παίζοντας στον «Ιούλιο Καίσαρα» του Σαίξπηρ, στον «Μακρινό δρόμο» του Αρμπούζωφ και στο έργο του Μπ. Σω «Πάνω στα βράχια».
Το 1947 συμμετείχε στον θίασο του Γιώργου Παππά και το 1948 στον θίασο Βασίλη Λογοθετίδη.
Στη συνέχεια, στράφηκε προς το μουσικό θέατρο, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια.
Το 1953, μάλιστα, συγκρότησε δικό του θίασο οπερέτας, ενώ το 1955 ανέβασε διάφορες επιθεωρήσεις. Το 1956 επέστρεψε στην πρόζα και ερμήνευσε τον Βοναπάρτη στο έργο του Τσβάιχ «Του φτωχού τ’ αρνί» με τον θίασο Τζ. Καρούσου - Μαίρης Λεκκού.
Από το 1958 έως το 1962 συνεργάστηκε με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μ. Κατράκη και έπαιξε στα έργα «Βασίλισσα Αμαλία» του Γ. Ρούσσου (Όθων), «Το τέλος του ταξιδιού» του Ρ. Σέρριφφ (Ίμπερ), «Εμπορος της Βενετίας»του Σαίξπηρ (Βασσάνης), «Η δίκη των πιθήκων» των Λώρενς - Λη, «Ατμόπλοιο Τζόαν Ντάνβερς» του Φρανκ Στέητον (πλοίαρχος Ρος), «Οδύσσεια» του Μαν. Σκουλούδη, «Μαριμπέλ» του Μίγελ Μιούρα, «Βαθιές είναι οι ρίζες» των Ντ’ Υσσώ - Γκάου.
Από το 1962 έως το 1964 συμμετείχε στον θίασο Έλσας Βεργή και πρωταγωνίστησε στα έργα «Το μπαλκόνι» του Ζενέ, «Η βεντάλια της λαίδης Γουίντερμηρ» του Ό. Ουάιλντ, «Ο φυγάς» του Τεν. Γουίλιαμς.
Το 1965, ως συνθιασάρχης με τον Κατράκη και τη Βεργή, περιόδευσε στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας αρχαίες τραγωδίες.
Την περίοδο 1965-1966 έγινε συνθιασάρχης με τον Κ. Ρηγόπουλο και την Κάκια Αναλυτή. Έπαιξε στο Θέατρο Πορεία στο έργο του Κ. Μπαλ «Αν ο κόσμος μας έβλεπε μαζί». Ακουλούθησαν τα «Ευλαβικό γύναιο» του Σαρτρ στο Θέατρο «Φλωρίντα» με την Τιτίκα Νικηφοράκη, «Ο Τίγρης» του Σήσγκαλ στο Θέατρο Βεργή, «Επιστροφή στις Μυκήνες» του Ευαγγ. Αβέρωφ και «Λεωφορείον ο πόθος» του Τεν. Ουίλλιαμς (Κοβάλσκι), στο Θέατρο Κάβα θίασος Τζ. Καρέζη, «Θεοδώρα» του Γ. Ρούσσου και «Κυρία δε με μέλει» του Σαρντού (Ναπολέων), «Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μ. Κατράκη (Έντγκαρ) 1971, «Μαυρόλυκοι» του Θαν. Πετσάλη με το «Εθνικό Θέατρο» στο Ηρώδειο 1971-1972, θίασος Τζ. Καρέζη, "Ασπασία" του Ιακ. Καμπανέλλη (Ανακριτής).
Το 1973 περιόδευσε με προσωπικό θίασο στις επαρχιακές πόλεις και αμέσως μετά έπαιξε, σε συνεργασία με τη Νόρα Βαλσάμη, το έργο του Σωβαζόν «Ξενοδοχείο η ευτυχία» στο θέατρο Όρβο. Τον επόμενο χρόνο (1974), ως συνθιασάρχης με την Ελ. Ερήμου, ανέβασε στο Θέατρο Γκλόρια το έργο του Άλκη Παπά «Σου χαρίζω τη γυναίκα μου». Ακολούθησαν τα Πάμπλο Νερούντα «Δόξα και Θάνατος του Ιωακείμ Μουριέτα» στο Θέατρο Διάνα - 1978, θίασος Παπαγιαννόπουλου - Βασταρδή - Ερήμου, «Σκάνδαλο στην Τράπεζα» του Βερνέιγ - θίασος Ζωής Λάσκαρη, Γ. Ρούσσου «Φρύνη» (Ευθείας). Το 1981 έκανε περιοδεία με δικό του θίασο.
Το 1982 ίδρυσε το Θέατρο Θεμέλιο, στην οδό Λέσβου, όπου σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε πολλά έργα, όπως «Η κυρία με τα κρεμμυδάκια», «Τα διαστημικά χρυσάνθεμα» του Ζίντελ, «Κλειστές πόρτες» του Σαρτρ, Μάκβεθ του Σαίξπηρ, που παίχτηκε και στο «Θέατρο Λυκαβηττού», «Ως εδώ σύντροφοι» του Βασ. Ανδρεόπουλου, «Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα» του Ο ‘Νηλ, «Ο ιμπρεσάριος της Σμύρνης» του Γκολντόνι, «Προικοθήρας επί Θήρας» του Γ. Χατζιδάκη, Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη.
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε μερικές ταινίες («Χωρίς συνείδηση», «Ιπποκράτης και Δημοκρατία», «Παύλος Μελάς» κ.ά.), ενώ στην τηλεόραση έπαιξε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές («Εν τούτω νίκα», «Ανακριτικό γραφείο», «Πορφύρα και αίμα» ή «Ρωμανός Διογένης» κ.ά.) και σε τηλεοπτικές διασκευές θεατρικών έργων.
Υπήρξε για πολλά χρόνια καθηγητής υποκριτικής στη Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη και το 1992 ίδρυσε δική του Δραματική Σχολή που λειτουργεί στα πλαίσια του Θεάτρου Θεμέλιο. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η. (με ημερομηνία εγγραφής 1-3-1943), της Εταιρείας Σκηνοθετών και της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει διάφορα θεατρικά έργα.
Κόρη του είναι η ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Ανδριανού.

Η μέρα της εθνικής ντροπής

Από… του χρόνου, το ιστορικό ημερολόγιο θα προσθέσει στις διακριτές αναφορές και αναμνήσεις του, τη 19η Μαρτίου του 2012, ως την ημέρα της εθνικής ντροπής. Την ημέρα που η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα του σύγχρονου και θεωρητικά πολιτισμένου κόσμου, η οποία χρεοκόπησε στα χαρτιά. Και όσοι είχαν ποντάρει στα CDS της χρεοκοπίας αυτής, συμμετείχαν σε διεθνή δημοπρασία, προκειμένου να εισπράξουν τα κέρδη τους.
Στη σημερινή δημοπρασία των CDS λοιπόν, θα περισσεύει ο ενθουσιασμός όσων είχαν ποντάρει στην εθνική δυστυχία μιας χρεοκοπίας. Και φυσικά, δεν έμειναν άπραγοι όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά φρόντιζαν, κινώντας τα κατάλληλα νήματα στο παρασκήνιο, να προκαλούν καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες, ακόμη και αναβολές στην ευρωπαϊκή προσπάθεια επαρκούς αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος. Της κρίσης χρέους της Αθήνας.
Η μέρα της ντροπής ωστόσο, μπορεί να εξελιχθεί σε εφαλτήριο εθνικής ρεβάνς. Αν η Δικαιοσύνη παρέμβει αυτεπάγγελτα, και παρακολουθήσει για το επόμενο διάστημα, τις… υπόγειες διαδρομές μεταξύ εκείνων που θα εισπράξουν σήμερα τα κέρδη από τα CDS, και εκείνων στους οποίους θα τα δώσουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Ειδικά στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι, μεταξύ εκείνων οι οποίοι είχαν ποντάρει σε CDS, είναι και «Έλληνες»… «πατριώτες».
Υπάρχει ωστόσο ακόμη ένα σκέλος της σημερινής διαδικασίας, που μπορεί να ξεκλειδώσει την εθνική διαδρομή προς ένα καλύτερο, περισσότερο αληθινό και συνειδητοποιημένο μέλλον: Αν αποδειχτεί ότι οι «Financial Times» είχαν δίκιο, στο ρεπορτάζ το οποίο δημοσίευσαν, υποστηρίζοντας ότι το πραγματικό ποσό που προσδοκούν να εισπράξουν οι κάτοχοι CDS δεν είναι 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως υποστήριζαν οι αρμόδιοι, αλλά… 14 δισεκατομμύρια ευρώ, προκύπτει μείζον θέμα για την ενεργοποίηση των CAC’s. Που οδήγησε το PSI στο να χαρακτηριστεί πιστωτικό γεγονός, και να ξεκλειδώσουν έτσι τα CDS της χρεοκοπίας.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Το “όχι” του Αλέκου στο “νέο ΠΑΣΟΚ”

Ο Κώστας Λαλιώτης ήταν εκεί. Το ίδιο και η Βάσω Παπανδρέου. Ακολούθησαν στελέχη όπως η Μιλένα Αποστολάκη, ο Γιώργος Λιάνης και ο Χρήστος Βερελής, που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα, ή τα αμέσως προηγούμενα χρόνια εκτός ΠΑΣΟΚ. Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με τον Γιώργο Φλωρίδη. Αλλά ούτε και με τον Αλέκο Παπαδόπουλο.
Κι αν η περίπτωση Φλωρίδη ήταν περίπου αυτονόητη, από τη στιγμή που ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη παραμένει σε πολιτική εφεδρεία, αναμένοντας εν πολλοίς τη δημιουργία ενός εκσυγχρονιστικού κόμματος, κατά προτίμηση… υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τον Ηπειρώτη πολιτικό, στο «νέο ΠΑΣΟΚ» πίστευαν ότι θα είχαν μια καλή ευκαιρία να ανακτήσουν κώδικα επικοινωνίας.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ωστόσο επέλεξε να απέχει. Να βρεθεί μακριά από αυτή την εσωκομματική διαδικασία. Να μην ψηφίσει, και να στείλει έτσι το μήνυμα ότι προτιμά να μην συνυπολογίζεται στην… καταμέτρηση που κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο για το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.
Ενδεχόμενη επανένταξη του Αλέκου Παπαδόπουλου στο ΠΑΣΟΚ, θα πρόσθετε πόντους στην ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, και θα έδινε στον νέο Πρόεδρο του Κινήματος ώθηση με το «καλημέρα».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

Επιθετικά σε θέση μάχης η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Diaprisios.GR

Μέρος Πρώτο
Σας ενημερώσαμε νωρίς σήμερα ότι κάναμε μια έρευνα σχετικά με την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου σε συνάρτηση με όσα ανησυχητικά διαδραματίζονται σε άλλες συνεταιριστικές τράπεζες της χώρας και έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτό και κυρίως όποιος δεν έχει τις σχετικές γνώσεις δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί όσα συμβαίνουν, ακόμα και αν θέλει να λειτουργήσει θετικά προς την Τράπεζα.
Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει γενικά στο τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα στις συνεταιριστικές τράπεζες. Είναι γνωστό ότι όλες σχεδόν οι εμπορικές τράπεζες της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, είναι εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα και στο κούρεμά τους, αναζητούν μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών την ανακεφαλαιοποίησή τους και επανειλημμένως έχει προταθεί τόσο από την Κομισιόν, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση η συγχώνευσή τους.
Οι καταθέσεις των πελατών των τραπεζών είναι εγγυημένες τόσο από τους νόμους του 2008, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, όσο και με τις ενισχύσεις που συμφωνήθηκαν αργότερα από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού. Συνεπώς, θέμα ασφάλειας των καταθέσεων μέχρι αυτού του ποσού ποτέ δεν τέθηκε και δεν πρόκειται να τεθεί, ακόμα και αν μια τράπεζα βαρέσει κανόνι. Κανείς λοιπόν δεν επιφορτίζεται με το να εξασφαλίσει ή να σώσει τις καταθέσεις κανενός.
Οι συνεταιριστικές τράπεζες από τη δομή τους, τον τρόπο με τον οποίο συγκροτείται το κεφάλαιό τους, την τραπεζική τακτική τους, την τοπική - περιφερειακή πολιτική χορηγήσεων που ακολουθούν και τη λογική των μελών - μεριδιούχων με την οποία έχουν φτιαχτεί, δεν εκτέθηκαν καμία στιγμή σε κινδύνους σαν αυτούς που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Οι δυσάρεστες εξελίξεις για την Αχαΐκή Συνεταιριστική Τράπεζα, τη Λαμίας, της Λέσβου και της Λήμνου, που σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν σε καθεστώς εξυγίανσης, ουδεμία σχέση έχουν με την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου καθότι οι συνεταιριστικές τράπεζες δεν αποτελούν μέρος κοινής αλυσίδας, ούτε έχουν διοικητική σχέση μεταξύ τους, ούτε σχετίζονται κεφαλαιακά.
Αντιθέτως, η καθεμιά αποτελεί ξεχωριστή οικονομική οντότητα και γι' αυτό στο πέρασμα των ετών παρουσιάζουν και πολύ διαφορετικά οικονομικά αποτελέσματα μεταξύ τους.
Μέσα σε αυτό το άγριο περιβάλλον οικονομικής κρίσης και ενδεχομένως αθέμιτων διαδόσεων και φημών, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου έχει να προβάλει ως εγγύηση την αδιάλειπτη ανοδική της πορεία και τα συνεχώς ανοδικά της οικονομικά αποτελέσματα. Βρίσκεται δε σε τέτοιο σημείο που μετά την εκκαθάριση της Αχαϊκής, θα κινηθεί για την απόκτηση του δικτύου της, το οποίο είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα και νευραλγικά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.

Σε λίγο το δεύτερο μέρος ...

Διαπρύσιος

Νίκος Νικολόπουλος:Η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία πλέον έχουν γίνει καθεστώς

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας και του  Διοικητή του ΙΚΑ στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,  συνεπικουρούμενος από τον κ. Διοικητή του ΙΚΑ, παρουσίασαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σχεδόν στη λήξη της θητείας τους, μια περίπου ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση του κυριότερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.
Η πραγματική κατάσταση είναι διαφορετική. Οι συνταξιούχοι, ακούγοντας κάθε μήνα ότι το ΙΚΑ δανείζεται είτε από άλλα ταμεία η με repos  επί των ομολόγων, ανησυχούν για την καταβολή των συντάξεών τους.
Η εισφοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία πλέον έχουν γίνει καθεστώς.
Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι με  το ν. 3863/10  εξασφάλισε την χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος, ενώ στην πραγματικότητα συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Με το διαμελισμό της σύνταξης, σε βασική και αναλογική, καταργήθηκε ουσιαστικά  η θεσμοθετημένη τριμερής χρηματοδότηση, περιορίζοντας τη συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης.
Μάλιστα, ο κ. Υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, για τη συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, χρησιμοποιεί τον όρο “επιχορήγηση”,  σαν μην είναι θεσμοθετημένη και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένη  υποχρέωση του κράτους . Αναφέρει, μάλιστα, τις συνολικές καταβολές του κράτους στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για να κερδίζει τις εντυπώσεις με μεγάλα νούμερα.
Τον προκαλούμε να καταθέσει πίνακα με τις ετήσιες εισφορές για να φανεί σε όλη την έκταση η αλήθεια: Ότι, δηλαδή, η χρηματοδότηση του κράτους βαίνει μειούμενη από έτος σε έτος. Οι μειώσεις αυτές συμβαίνουν βέβαια στα χρόνια που η ανεργία καλπάζει και οι εισφοροδιαφυγή οργιάζει.

Όλγα Κεφαλογιάννη:Οι καταλήψεις πλοίων, οι απεργίες και οι αποκλεισμοί λιμανιών από τις γνωστές μειοψηφίες δημιούργησαν επανειλημμένα για την Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας καταλημένης, στο έλεος των συνδικαλιστών.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προκλητικό και παραπλανητικό για την ελληνική κοινωνία να επενδύουν κάποιοι στο διχασμό και την πόλωση. Η οικονομία δεν αντέχει τέτοιες πολώσεις, που μόνο στόχο έχουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Το εθνικό συμφέρον, δεν είναι να έρχονται σε αντιπαράθεση οι ναυτεργάτες με τους αγρότες. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα της μιας επαγγελματικής ομάδας δε μπορεί να σημαίνουν την οικονομική καταστροφή της άλλης. Η λογική αυτή είναι μονόπλευρη, καταστροφική και ανεύθυνη.
Ομοίως, οι πρακτικές αυτές δε μπορεί να αποθαρρύνουν τον τουρισμό, στερώντας από τη χώρα, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, πολύτιμα έσοδα και σημαντικές ευκαιρίες ανάκαμψης. Θυμίζω, ότι έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρά πλήγματα κατά την τελευταία διετία. Οι καταλήψεις πλοίων, οι απεργίες και οι αποκλεισμοί λιμανιών από τις γνωστές μειοψηφίες δημιούργησαν επανειλημμένα για την Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας καταλημένης, στο έλεος των συνδικαλιστών.
Για το λόγο αυτό, οφείλει η Γ.Γ. του ΚΚΕ να αναλάβει τις ευθύνες της. Να απαντήσει ευθέως στους αγρότες της Κρήτης, και όλης της χώρας, που με τις απεργίες των ναυτεργατών δε μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Να απαντήσει ξεκάθαρα στους κατοίκους των νησιών, για ποιους λόγους τους στερεί το δικαίωμα στη μετακίνηση και την τροφοδοσία. Να απαντήσει στους επιχειρηματίες του τουρισμού στα νησιά, με ποια λογική υπονομεύει την επιβίωσή τους.
Επιτέλους, η χώρα δεν αντέχει άλλη ανευθυνότητα. Ας το καταλάβουν, πριν κάνουν μεγαλύτερη ζημιά».

Κώστας Κόλλιας: «Αδιαφορία και άγνοια επιδεικνύει το Υπουργείο Οικονομικών σε θέματα αγροτικής οικονομίας»

Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία δεν λύνει το πρόβλημα του αυξημένου κόστους παραγωγής στον αγροτικό και ιδιαίτερα στον κτηνοτροφικό τομέα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η απάντηση που έλαβα σχετικά με το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στις ζωοτροφές καταδεικνύει δυστυχώς την αδιαφορία, αλλά και την άγνοια ή έστω την κοντόφθαλμη οπτική του Υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά ζητήματα αγροτικής οικονομίας. Όπως έχω επισημάνει ξανά, πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές θα επηρεάσει διπλά την κτηνοτροφική παραγωγή: και στον τομέα παραγωγής των ζωοτροφών, αλλά και τους κτηνοτρόφους. Αυτό το Υπουργείο φαίνεται να το αγνοεί, όπως φαίνεται να εξακολουθεί να αγνοεί γενικά την οικονομική πραγματικότητα που έφερε η πολιτική της ύφεσης.
Στο έγγραφο που μου απεστάλη αναφέρεται ότι η αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ από 11% σε 13% κρίθηκε ως «απόλυτα επιβεβλημένη» λόγω της κρίσης στα δημοσιονομικά μεγέθη. Μόνο που το αποτέλεσμα αυτής της αύξησης ήταν τον Ιανουάριο του 2012 τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ να εμφανίζονται μειωμένα κατά 18,7%. Διότι 110.000 επιχειρήσεις έκλεισαν, διότι όσες απέμειναν προσπαθούν να καλύψουν άλλες τρύπες και δεν πληρώνουν ΦΠΑ, αλλά και διότι το χαράτσι του ΦΠΑ έχει αυξήσει τη φοροδιαφυγή.
Αυτές ήταν οι συνέπειες των προηγούμενων αυξήσεων του ΦΠΑ που όχι μόνο δεν ωφέλησαν αλλά διέλυσαν περαιτέρω και τα δημόσια οικονομικά και την πραγματική οικονομία. Επόμενο θύμα αυτής της τακτικής θα είναι ολόκληρη η εγχώρια παραγωγή ζωοτροφών, όπου μια αύξηση τόσο του χαμηλού όσο και του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ θα έχει πολλαπλάσια καταστροφικά αποτελέσματα.
Δυστυχώς, το Υπουργείο Οικονομικών δεν απαντά καθόλου σε αυτό το πρόβλημα, παρά φέρεται σαν να μην επηρεάζεται κανείς από αυτές τις αυξήσεις. Λέει ότι ο ΦΠΑ είναι φόρος ουδέτερος για την επιχείρηση και βαρύνει τον τελικό καταναλωτή. Μόνο που η επιχείρηση είναι και η ίδια καταναλωτής πρώτων υλών και αν ο ΦΠΑ αυξηθεί και στις πρώτες ύλες και στο τελικό προϊόν, η ελληνική επιχείρηση θα χάσει και σε ρευστότητα και σε ανταγωνιστικότητα.
Διότι όταν οι τιμές των εισαγόμενων ζωοτροφών – των Ισπανικών, των Ιταλικών, των Γερμανικών – επιβαρύνονται μόλις με 4 ή 7% ΦΠΑ, τα ελληνικά προϊόντα, με διπλάσια ή τριπλάσια τιμή θα μείνουν στα αζήτητα. Και βεβαίως, σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, είναι αυτονόητο ότι, σε μια περίοδο που οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης έχουν σφραγιστεί, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το επιπλέον κόστος για τη συνέχιση της παραγωγής.
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις για τους κτηνοτρόφους, το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι δεν έχουν καμία επίπτωση από τον ΦΠΑ. Πρόκειται για επικίνδυνη διαστρέβλωση της αλήθειας. Για τους κτηνοτρόφους ισχύει ό,τι ακριβώς και για τις βιομηχανίες ζωοτροφών. Θα επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον κόστος ζωοτροφών και θα αναγκαστούν να το καλύψουν πουλώντας ακριβότερα. Τελικά, είτε δεν θα πουλήσουν τα προϊόντα τους, είτε θα πουλήσουν σε τιμή κόστους και χαμηλότερη, ώστε δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα και η κτηνοτροφία μας θα πεθάνει.
Το Υπουργείο Οικονομικών λέει εν ολίγοις ότι επειδή τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, μπορεί να αυξηθεί χωρίς επιπτώσεις. Αυτός ο συλλογισμός δεν αντέχει σε καμία κριτική. Στην πραγματική οικονομία και πολύ περισσότερο στην αγροτική, όλοι παράγουν, όλοι καταναλώνουν και όλοι έχουν ένα οικονομικό όριο. Η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ στις πρώτες ύλες και στον πρωτογενή τομέα πρέπει να αποφευχθεί, αν θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και να ξεφύγουμε από την ύφεση.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Το ΚΚΕ, δια μέσω του ΠΑΜΕ επιμένει να κρατήσει κλειστά τα λιμάνια, αφήνοντας τα προϊόντα των παραγωγών των νησιών και ιδιαίτερα της Κρήτης να σαπίζουν μέσα στα φορτηγά. Επιλέγουν να οδηγήσουν στην απόγνωση τους αγρότες, δημιουργώντας ζημιές άνω των 15 εκατ. ευρώ καθημερινά, για να εξυπηρετήσουν τους εκλογικούς τακτικισμούς τους.  Η ανευθυνότητα τους ξεπερνά κάθε όριο λογικής. Πλέον η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την ίδια την πολιτεία, η οποία οφείλει να κρατήσει ανοικτά τα λιμάνια, ώστε να γίνει κανονικά η μεταφορά των προϊόντων από τα νησιά».

Eπίσης ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων ετών συνέχισαν το όργιο σπατάλης σε «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα, μοιράζοντας με ευκολία επιδόματα σε δήθεν δικαιούχους και  εξυπηρετώντας πελατειακά ρουσφέτια. Αγνόησαν τη Δημοκρατική Συμμαχία που συστηματικά, όλο αυτό τον καιρό, αναδεικνύει το πρόβλημα, που τροφοδοτεί τα μεγάλα ελλείμματα και επιβαρύνει τη βιωσιμότητα των Ταμείων. Οι τελευταίες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μας, αποδεικνύοντας πως σε βάρος των πραγματικά δικαιούχων, λαμβάνουν συντάξεις και επιδόματα άνθρωποι που δεν τα δικαιούνται.Υποχρέωση του κράτους είναι να διώξει από τις υπηρεσίες του και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, τους επίορκους υπαλλήλους που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα».

Συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με βρετανική αντιπροσωπ​εία συνδικαλισ​τών της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με βρετανική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από συνδικαλιστές της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος (Labour Party), αντιπροσώπων βρετανικών οργανώσεων κατά της λιτότητας, καθώς και του βρετανικού Συνασπισμού Αντίστασης «Είμαστε Όλοι Έλληνες». Ο τελευταίος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία βουλευτών του βρετανικού Εργατικού Κόμματος ως ανταπόκριση στο κάλεσμα των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Γλέζου για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πολίτες. Χαίρει της υποστήριξης όλων των μεγάλων συνδικάτων της χώρας και πολλών μελλών του βρετανικού κοινοβουλίου.
Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών που πραγματοποιήθηκε από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε κοινή πολιτική στάση απέναντι στην επέλαση των χρηματοπιστωτικών κεφαλαίων που φέρει ως αποτέλεσμα την άρση κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων και τη διάλυση των ίδιων των κοινωνιών. Ο συντονισμός των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, σε διεθνές και ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κρίθηκε απαραίτητος, καθώς συνιστά κοινή εκτίμηση ότι στην Ελλάδα δοκιμάζεται ένα πειραματικό μοντέλο καθυπόταξης της δημοκρατίας στην απληστία των αγορών, που στη συνέχεια θα προχωρήσει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η συνάντηση έκλεισε με αμοιβαία δέσμευση σχετικά με τη συνέχιση των πρωτοβουλιών συντονισμού, προκειμένου να μπορέσει η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό να προσφέρει τη βοήθειά της στη βάση από κοινού συμφωνημένων προτεραιοτήτων και δράσεων.
Ο κ. Π. Κουρουμπλής υπογράμμισε τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ως μονοπάτι επιστροφής στο βαλλόμενο «ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤ​ΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ !

του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ. Κορινθίας
Στέλιου Μάρκελλου

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΔΗΛ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ !
ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΚΟΡΠΙΑ ΛΟΓΙΑ, ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΗ. ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ, Μ' ΕΝΑΝ ΣΑΚΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ
ΜΑΣ ΡΩΤΑΕΙ, ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΛΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράνομες και ανήθικες προσλήψεις από την κυβέρνηση περιέχει η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποχωρήσεις υπεραντισταθμίζονται από περισσότερες των αναμενόμενων προσλήψεων. Παραβιάζεται ο κανόνας 1 προς 10. Τίποτα δεν γίνεται, ως προς την διαφάνεια στις προσλήψεις, στις αποχωρήσεις και στις μετατάξεις. Τα πάντα γίνονται για διορισμούς ρουσφετολογικούς, κομματικούς. Με αλύγιστη, αγύριστη θέληση. 
Τα φαινόμενα αυτά, αποτελούν βασική αιτία για την αποτυχία των δημοσιονομικών στόχων. Παίρνουν εγκληματικές διαστάσεις, στην περίοδο αυτή. Λίγο πριν τις εθνικές εκλογές. Φέρνουν στην πρώτη γραμμή την εκκλησία μας, που με μέτωπο συνετό, σοφό, σιωπηλό, και μόνη, νιώθει την βαθειά αίσθηση εγκατάλειψης. Την σαφή οπισθοχώρηση της αξιοπρέπειας των φτωχών κορίνθιων συμπολιτών μας. Κιαπλώνει ατσιγκούνευτα την αγάπη της ολούθε, ολόγυρα. Σαν βούτυρο, πάνω σε ζεστή φέτα ψωμί.
http://www.steliosmarkellos.gr/

Η Ελλάδα της κρίσης: σοροί αστέγων στα αζήτητα των νοσοκομείων

Ακραία κοινωνικά φαινόμενα δημιουργεί η κρίση. Άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους σε δημόσια νοσοκομεία ή διακομίζονται σε αυτά νεκροί, μένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα.
Κανένας συγγενής ή γνωστός δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον για την τύχη των άψυχων σωμάτων, τα οποία παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νοσοκομείων.
 Το φαινόμενο είναι συχνό κυρίως στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, αλλά γίνεται πιο έντονο τα τελευταία χρόνια, προφανώς λόγω της αύξησης των αστέγων. Σύμφωνα με το Έθνος, δύο αζήτητα πτώματα έχουν σταλεί πρόσφατα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
 Στα αζήτητα έμεινε και το νεκρό σώμα του 50χρονου αστέγου, ο οποίος είχε βρεθεί τον περασμένο μήνα νεκρός έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Πηγή: se-blepo.blogspot.com

Στο... ύψος τους

Με δεδομένο ότι η Κόρινθος είναι (σχεδόν) αδύνατο να χάσει το... τρένο της ανόδου, το ενδιαφέρον στον 7ο όμιλο έχει μετατεθεί στη... μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού (αποχαιρετούν τη Δ' οι ομάδες από την 8η θέση και κάτω).
Ετσι, το ρόλο του πρωταγωνιστή της χθεσινής ημέρας δικαιολογημένα κερδίζουν ο ΑΟ Κύμης και η Ενωση Ερμιονίδας, η οποία  ανακοίνωσε ότι τη θέση του γυμναστή αναλαμβάνει ο Νίκος Δρούζας, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Θανάση Μαλτέζο..
Ομάδες οι οποίες έμειναν όρθιες σε δύο δύσκολες έδρες, εκείνες των Πανναυπλιακού και Ατρόμητου Χιλιομοδίου αντίστοιχα.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η Κύμη προηγούνταν (1-2) μέχρι το 87', ενώ η Ενωση αγωνίστηκε από το 35' με αριθμητικό μειονέκτημα.
Η Ένωση Ερμιονίδας πήρε τον βαθμό μέσα στο Χιλιομόδι με αντίπαλο τον τοπικό Ατρόμητο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 18’ είχε εκπληκτική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά το φάουλ του Ξύδη αποκρούστηκε από τον Καταχανάκη.
Στο 29’ ο Μενίκου της Ένωσης δέχτηκε κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα στον Τζουμάνη, για να έρθει το 35’, οπότε και αποβλήθηκε ο παίκτης για νέο χτύπημα πάνων στον Τζουμάνη, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή .
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Βασιλείου, Μαστρογιαννόπουλος ( 88 Ντοντάι ), Πανακούλιας, Παππάς, Μπαλής, Παπαϊωάννου, Ξύδης, Βλάσης ( 70 Ιατρόπουλος), Κουσκουνάς, Τσουμάνης Μυργιώτης ( 79 Κορδαλής).
ΈΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Καταχανάκης , Τσολακούδης, Στάμος, Μπούρας, Καρύδης, Κογιοκάρου, (62 Αντωνόπουλος) Στάικος, Σωπιάδης, Μενίκου, Δερμιτζάκης ( 82 Κούσης) Τζώρτζης ( 88 Δημαράκης).

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν Πανναυπλιακός και Κύμη σε ένα κομβικό ματς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Αγγελόπουλος στο 26' έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ναυπλίου ενώ στο 40' ο Κραβαρίτης ισοφάρισε σε μια φάση όπου λίγο νωρίτερα είχε φάουλ στο δοκάρι ο έμπειρος Κύρου. Στο 57' ο Γκάτσης πέτυχε το 1-2 αλλά στο 88' ο Γκολέμης διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ενώ ο ίδιος στο 90' είχε σουτ στο δοκάρι.
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νικολέτος (58' Μαρίνης), Παπουτσής (86' Χατζησοφρωνίου), Ευθυμίου, Λαμπρούσης, Ζίου, Μιχαλόπουλος (85' Γκολέμης Η.), Μπουτσικάκης, Λούπας, Αγγελόπουλος, Καραγκούνης.
ΑΟ ΚΥΜΗΣ: Παπαδόπουλος, Αναστασίου Β., Κόκκος, Κύρου, Κραβαρίτης (80' Καραμπίνης), Αναστασίου Ι. (86' Μπλατσιώτης), Φωτιάς, Ηλίας, Γεωργουδάκης, Γκάτσης, Τσάγκος (56' Καλογερόπουλος).


Tώρα στον 6ο όμιλο ο Παναιγιάλειος, με τα πρώτα του «πιστόλια» στο πρωτάθλημα, τους Μπούνα και Βασιλαντωνόπουλο, να σκοράρουν από ένα γκολ, έφυγε με το διπλό από την έδρα του Αστέρα Αμαλίαδας (2-1), ανοίγοντας τη διαφορά από το δεύτερο Πανόπουλο στους εννέα βαθμούς.
Στο παρά πέντε ο Παναιγιάλειος δραπέτευσε με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο από την Αμαλιάδα. Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά επικράτησε 2-1 του τοπικού Αστέρα και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΦΟ Πανόπουλου ξέφυγε ακόμη περισσότερο. Ο Μπούνας άνοιξε το σκορ στο 18' αλλά ο Παναγόπουλος στο 53' ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Ο Βασιλαντωνόπουλος στο 85ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Μπαρτζώκας (24' λ . τρ. Παναγιωτόπουλος), Ζώντος, Αρουτίδης, Ρούνης, Δ. Παναγιωτόπουλος, Νούλας, Δ. Παναγόπουλος, (78' λ. τρ Νούλας), Γ. Παρασκευόπουλος, Φ. Παναγόπουλος (65' Αντωνόπουλος), Γκρίλλας, Παπαθεοδώρου.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Κοντόγιωργας, Θεοφανόπουλος (65' Σαλάι), Σανδραβέλης, Παπαδόπουλος, Τρίγκας, Νικολόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκοτσούλιας (90' Αρβανίτης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπούνας, Μπουλούμπασης (74' Ρέλλας).

Η αισιοδοξία για την κατάκτηση του τίτλου είναι διάχυτη στις τάξεις του Παναιγιάλειου, ο τεχνικός της ομάδας όμως, Νίκος Κουρμπανάς, επιμένει να κρατά χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια.
Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα Αμαλιάδας, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο filodimos.gr κι ανέφερε πως, αν και ο Παναιγιάλειος δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο, είχε την ποιότητα ως ομάδα να πάρει το «τρίποντο»…
«Η νίκη μας ήταν δύσκολη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως ο Αστέρας Αμαλιάδας που παλεύει επάξια για το στόχο του. Εμείς δεν ήμασταν καλοί, για να είμαστε ειλικρινείς. Δεν ήμασταν η ομάδα που πρέπει να είμαστε. Παρ' όλα αυτά κερδίσαμε, καθώς οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναιγιάλειος τα έχουν αυτά, μπορούν να κερδίζουν παιχνίδια ακόμα κι όταν δεν παίζουν καλά».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως πρέπει να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο και να αφήσουν τις… μεγάλες δηλώσεις για το τέλος του πρωταθλήματος: «Πάντως το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα τελειώσει, έχουμε δύσκολους αγώνες μπροστά μας κι αν δεν πάρουμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, καλύτερα να μη λέμε τίποτα».
Η τρελή πορεία του Παναιγιαλείου προς τον τίτλο στον 6ο όμιλο δεν περνά… απαρατήρητη από τη διοίκηση με τον Γιάννη Παπαπέτρου να μοιράζει πριμ. Μετά το «διπλό» επί του Αστέρα Αμαλιάδας, ο Παπαπέτρου έθεσε… χρονικό ερώτημα για το πριμ νίκης. Συγκεκριμένα ρώτησε τους παίκτες εάν θέλουν να μοιραστούν πριμ 5.000 ευρώ στο τέλος του μήνα ή πριμ 3.000 ευρώ το οποίο θα τους μοιραστεί την Τρίτη. Τελικά οι «μελανόλευκοι» επέλεξαν τα 3.000 ευρώ και την Τρίτη αναμένεται να περάσουν από το... ταμείο.
Το ισχυρό Πανόπουλο μπορεί να καυχιέται ότι παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στον όμιλο, ένα αήττητο που κράτησε ο τερματοφύλακάς του Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος σκόραρε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων στην εκτός έδρας ισοπαλία με τις Βρασιές (1-1).
 Ο Κολλιόπουλος στο 30' άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει στο φινάλε ο τερματοφύλακας Αλεξανδρόπουλος με κεφαλιά. Παρά την ισοπαλία το Πανόπουλο έχασε κι άλλο έδαφος στην υπόθεση τίτλος και άνοδος.
ΑΟ ΒΡΑΣΙΕΣ: Αφουξενίδης, Καλαντζής, Κόλλια (57 Κατσάνι), Νομικός, Ζαγκλής, Κολιός, Παπανικολάου, Κατσούδας (75 Μπακάλης), Κολιόπουλος, Δημάκος (90 Σχίζας), Χαρμπαλής.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Αλεξανδρόπουλος, Γαλανόπουλος, Αναμουρλίδης, Μοσχογιάννης (83 Καπετανάκης), Γουβαλάρης, Σπηλιόπουλος (42 Ντάλλας), Μπρης, Χρονόπουλος (63 Δαλαβούρας), Γκέρτσος, Βλαχόπουλος, Σαραμάντος

Ξημέρωσε καταστροφή στο ΟΑΚΑ – Ρημαδιό το γήπεδο – Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ – Ποιος θα τις πληρώσει;

Έχει ζήσει μεγάλες στιγμές αυτό το γήπεδο. Φιλοξένησε ένα Ευρωπαϊκό Στίβου το 1982, ένα Παγκόσμιο Στίβου το 1997, τέσσερις τελικούς Ευρωπαϊκών κυπέλλων ποδοσφαίρου (1983, 1987, 1994, 2007) και κυρίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Αλλά είχε την ατυχία να δοθεί ως έδρα σε  Παναθηναϊκό, ΑΕΚ. Και να γίνει έρμαιο στις διαθέσεις των ανεγκέφαλων οπαδών τους. Χθες δεν ήταν η πρώτη φορά. Και κατά πως πάει η κατάσταση, δε θα είναι και η τελευταία...
Λύπη, θλίψη, σφίξιμο στο στομάχι, απορία. Ζημιές, οργή, καταστροφή. Αυτά ξημέρωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο η επόμενη μέρα του ντέρμπι της ντροπής Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.
«Περιμένουμε τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Βασίλης Κάκκος, τονίζοντας πως οι χούλιγκαν ξήλωσαν ακόμη και τα εμπόδια όπου προπονούνται οι αθλητές της Εθνικής ομάδας στίβου, ενώ έκανε λόγο για εκτεταμένα επεισόδια στο χώρο δίπλα από τους επισήμους, στο ημίχρονο.
Οι οπαδοί των «πρασίνων» τα έσπασαν για τα καλά το βράδυ της Κυριακής. Έσπασαν καθίσματα, τζάμια, έσπασαν ακόμη και τσιμέντα. Και στη δίνη της καταστροφικής μανίας κατέστρεψαν και έναν από τους πίνακες του σταδίου. Και δεν σταμάτησαν εκεί! Έκλεψαν ακόμη και τα εξαρτήματα πυρασφάλειας...
Το κόστος των ζημιών θα είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κανείς δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει ένα ακριβές νούμερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι ιλιγγιώδες....
Μη ρωτήσετε ποιος θα το πληρώσει. Δε θα σας αρέσει η απάντηση.

newsit.gr

Zαχάρω: Eριξαν μέσα στην κάλπη φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου!!

Ανακοινώθηκαν απο τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο νομό. Συνολικά συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές 3.944 άτομα εκ των οποίων οι 3.815 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 96,7%. Τα άκυρα ήταν 57 εκ των οποίων τα περισσότερα στο εκλογικό κέντρο της Ζαχάρως όπου αρκετοί έριξαν μέσα στην κάλπη φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου!!!, ενώ 72 ήταν τα λευκά.

Αμαλιάδα:        Ψήφισαν 822, Βενιζέλος 807, άκυρα 4, λευκά 11
Σιμόπουλο:       Ψήφισαν 183, Βενιζέλος 175, άκυρα 3, λευκά 5
Γαστούνη:        Ψήφισαν 249, Βενιζέλος 247, άκυρα 0, λευκά 2
Καράτουλα:      Ψήφισαν 222, Βενιζέλος 221, άκυρα 1, λευκά 0
Ολυμπία:         Ψήφισαν 219, Βενιζέλος 216, άκυρα 0, λευκά 3
Ζαχάρω:          Ψήφισαν 310, Βενιζέλος 258, άκυρα 40, λευκά 12
Λεχαινά:           Ψήφισαν 422, Βενιζέλος 416, άκυρα 1, λευκά 5
Τραγανό:         Ψήφισαν 115, Βενιζέλος 110, άκυρα 0, λευκά 5
Πανόπουλο:      Ψήφισαν 134, Βενιζέλος 133, άκυρα 0, λευκά 1
Κρέστενα:         Ψήφισαν 341, Βενιζέλος 338, άκυρα 3, λευκά 5
Πύργος:           Ψήφισαν 927, Βενιζέλος 899, άκυρα 5, λευκά 23

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΑΡΚΑΔΙΑ - ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στην Αργολίδα ψήφισαν  1948 μέλη, από τα οποία οι 1924 είπαν «ναι» στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
Άργος 806 Βενιζέλος, 4 λευκά,
Ναύπλιο 601 Βενιζέλος, 4 λευκά, 4 άκυρα,
Κρανίδι 341 Βενιζέλος, 9 λευκά, 1 άκυρο,
Λυγουριό 176 Βενιζέλος, 1 λευκό, 1 άκυρο.

Στην Αρκαδία ψήφισαν 1.822, από τους οποίους ο Βαγγέλης Βενιζέλος έλαβε 1729
Τρίπολη 780 Βενιζέλος, 10 άκυρα, 49 λευκά,
Μεγαλόπολη 284 Βενιζέλος, 10 άκυρα, 4 λευκά,
Τρόπαια 166 Βενιζέλος, 2 λευκά,
Λεωνίδιο 106 Βενιζέλος, 5 λευκά,
Τυρός ψήφισαν 74 Βενιζέλος,
Δημητσάνα 66 Βενιζέλος, 1 λευκό, 2 άκυρα,
Άστρος 253 Βενιζέλος, 8 λευκά, 2 άκυρα.


Στη Λακωνία περίπου 2.722
Σπάρτη Ι: 146 Βενιζέλος, 1 Λευκά, 1 Ακυρα
ΣπάρτηΙΙ:  175 Βενιζέλος, 7 Λευκά, 2 Ακυρα
Σπάρτη ΙΙΙ: 76  Βενιζέλος, 3 Λευκά, 1 Ακυρα
Μαγούλα: 206  Βενιζέλος
Κροκεές: 94 Βενιζέλος
Βλαχιώτη: 195 Βενιζέλος
Μολάοι: 200 Βενιζέλος, 8 Λευκά
Ξηροκάμπι: 118  Βενιζέλος
Ελαφόνησος: 58  Βενιζέλος, 3 Λευκά
Νεάπολη: 148 Βενιζέλος
Γύθειο: 299 Βενιζέλος: 299, 3 Λευκά, 1  Ακυρα
Σκάλα: 359  Βενιζέλος
Σελλασία: 70  Βενιζέλος, 1 Λευκά, 1Ακυρα
Πελάνα: 96  Βενιζέλος

Στη Μεσσηνία ψήφισαν συνολικά 3.780 από τους οποίους ο Β. Βενιζέλος έλαβε 3.700 ψήφους:
Καλαμάτα
ΚΑΛΠΗ 1  (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) 525 Βενιζέλος, 20 άκυρα - λευκά
ΚΑΛΛΠΗ 2( ΚΑΛΑΜΑΤΑ) Βενιζέλος 589,  15 άκυρα - λευκά
ΚΑΛΠΗ 3 ( ΑΡΙΟΣ- ΘΟΥΡΙΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  Βενιζέλος  213,   6 άκυρα - λευκά
Τριφυλία 
Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ Βενιζέλος 53,  1 άκυρα - λευκά
Δ.Ε. ΑΕΤΟΥ  Βενιζέλος 130
Δ.Ε.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΤΡΙΠΥΛΑΣ Βενιζέλος 266,  6 άκυρα - λευκά
Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  Βενιζέλος 175,  5 άκυρα - λευκά
Πύλος
Δ.Ε. ΠΥΛΟΥ-  ΜΕΘΩΝΗΣ Βενιζέλος 195,  3 άκυρα - λευκά
Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΗΣ Βενιζέλος 148, 3 άκυρα - λευκά
Δ.Ε. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ Βενιζέλος 178,  7 άκυρα - λευκά
Δ.Ε. ΧΙΛΙΟΧΩΡΙΩΝ  Βενιζέλος 105
Δ.Ε. ΝΕΣΤΟΡΟΣ  Βενιζέλος 143,  3 άκυρα - λευκά
Οιχαλία
Δ.Ε. ΑΝΔΑΝΙΑΣ- ΔΩΡΙΟΥ- ΕΙΡΑΣ- ΜΕΛΙΓΑΛΑ- ΟΙΧΑΛΙΑΣ  Βενιζέλος  190, 2 άκυρα - λευκά
Μεσσήνη
Δ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ- ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ- ΙΘΩΜΗΣ- ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ  Βενιζέλος  296,  5 άκυρα - λευκά
Δ.Ε. ΒΟΥΦΡΑΔΩΝ  Βενιζέλος 57
Δ.Ε. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ Βενιζέλος  76
Δ.Ε. ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ Βενιζέλος 137, 1 άκυρα - λευκά
Δ.Ε. ΑΙΠΕΙΑΣ Βενιζέλος   57, 1 άκυρα - λευκά
Δυτική Μάνη
Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Βενιζέλος  167, 2 άκυρα - λευκά

Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, εντός και εκτός Βουλής, υποστήριξε την άποψη ότι τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να εξαιρεθούν από το “κούρεμα” των ομολόγων

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των ιδιωτών ομολογιούχων.
Στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας, κύριοι Χρ. Σταϊκούρας, βουλευτής Φθιώτιδας, Γ. Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και Ν. Μηταράκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.   
Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, εντός και εκτός Βουλής, υποστήριξε την άποψη ότι τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να εξαιρεθούν από το “κούρεμα” των ομολόγων.
Και αυτό γιατί τα φυσικά πρόσωπα έκαναν, ουσιαστικά, μια αποταμίευση των κόπων τους, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, την Πατρίδα.
Δυστυχώς, δεν εξαιρέθηκαν.
Το ζητούμενο, σήμερα, είναι να βρεθεί ρεαλιστικός τρόπος αναπλήρωσης των απωλειών τους.
Γιατί η προστασία τους θα δημιουργήσει ασφάλεια για ανάλογες επενδύσεις στο μέλλον και θα συντελέσει, από την πλευρά της, στην προσπάθεια για Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Αυτή θα είναι κρίσιμη προτεραιότητά μας».   

ΔΗ.ΣΥ : Tο κράτος είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει μερικές δεκάδες χούλιγκανς.

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Τα χθεσινά γεγονότα στο Ολυμπιακό Στάδιο αποδεικνύουν ότι το κράτος είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει μερικές δεκάδες χούλιγκανς. Ο απολογισμός είναι  θλιβερός. Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές στο αθλητικό κέντρο που επιβαρύνουν το φορολογούμενο πολίτη. Η πολιτεία έχει ξεκάθαρη ευθύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να είναι δουλειά της Αστυνομίας η φύλαξη των γηπέδων, την ώρα που μένουν ανυπεράσπιστες οι γειτονιές στο έλεος της εγκληματικότητας. Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει να υπάρξει άμεσα θεσμικό πλαίσιο που θα επιφορτίζει τις ΠΑΕ με το ρόλο της φύλαξης των γηπέδων, θα καταδικάζει παραδειγματικά τους ένοχους και η αθλητική Δικαιοσύνη θα τιμωρεί σκληρά τους υπευθύνους αθλητικούς παράγοντες.  

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) αρπαγές τσαντών και πορτοφολιού, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος στην Κορινθία


Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) αρπαγές τσαντών και πορτοφολιού, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος στην Κορινθία , ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σωματική βλάβη.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, πλησίαζε γυναίκες που κινούνταν πεζές και άρπαζε τις τσάντες τους.
Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις αρπαγής τσαντών και πορτοφολιού:
  • Την 14-2-2012 το πρωί, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 2-3-2012 το πρωί, στα Αθίκια Κορινθίας, αφαίρεσε πορτοφόλι ημεδαπής, που περιείχε χρήματα.
  • Την 2-3-2012 το μεσημέρι, στην Αλμυρή Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, ενώ η παθούσα στην προσπάθεια της να τη συγκρατήσει, τραυματίστηκε.
  • Την 6-3-2012 το πρωί, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα και έγγραφα.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 35χρονος την 26-2-2012 το βράδυ, στον Άγιο Βασίλειο Κορίνθου, αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού.
Σε βάρος του 35χρονου έχει επίσης, σχηματιστεί δικογραφία και από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για απόπειρα ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απρόκλητη σωματική βλάβη. (Η δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε ο 35χρονος και για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή, στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, την 28-1-2012, βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πάτρα:Ανάκληση άδειας στην Αχαϊκή από την Ττ Ε - Κόσμος έξω από την κλειστή τράπεζα

{images:title}Κλειστό είναι το κεντρικό κατάστημα της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Πάτρα, στην οδό Ακρωτηρίου και έξω από αυτό συγκεντρώθηκε κόσμος, ιδιάιτερα ανήσυχος από τις εξελίξεις και το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι η Αχαϊκή Συνεταιριστική μαζί με τις Συνεταιριστικές Τράπεζες Λαμίας, Λέσβου και Λήμνου μπαίνουν σε ειδική εκκαθάριση
Περισσότερά στο isthmos.gr

ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ & ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ... Σχετικά κε τη μουσική μας.....!!! ...

Του Ηλία Γιουρούκου*

Από τα άρθρα που έγραψα τελευταία για την παράδοση και για την εκκλησιαστική μουσική, έ­γινε κάποια αναταραχή στα πνεύματα, όπως κάθε φο­ρά που γράφουνται κάποια παρόμοια πράγματα. Αλ­λοι δυσαρεστηθήκανε κι άλλοι ευχαριστηθήκανε. Δυσαρεστηθήκανε όσοι θέλουνε τους νεωτερισμούς, κινη­μένοι από την μανία να φαίνονται προοδευτικοί και μοντέρνοι. Αυτοί θυμώνουνε σαν ακούνε τέτοια πράγ­ματα που γράφω. «Τί θα πει παράδοση και βυζαντινή μουσική, στην εποχή που βρισκόμαστε; Σκουριασμέ­νες ιδέες! Καθυστερημένα μυαλά!». Κάποιοι μάλιστα με βρίζουνε. Εγώ το έχω πάρει απόφαση. Βέβαια στεναχωριέμαι, που βλέπω ομοεθνείς μας να μην χωνεύουνε τα ελληνικά πράγματα, επειδή η ματαιοδοξία τους είναι πιο δυνατή από την αγάπη που έχουνε για τον τόπο τους, αλλά τί να απαντήσω στις βρισιές τους; «Αφες αυτοίς, Πάτερ, ότι εμίσησάν με δωρεάν». Η ξενομανία είναι θαρρώ κι αυτή μια αρρώστεια. Αυτοί οι δυστυχισμένοι είναι σαν τα μικρά παιδιά, που τους αρέσει το ξένο ψωμί και το ξένο φαγητό, κι ας είναι το δικό τους καλύτερο. Δεν πας να τους λες πως ξεγελούν τον εαυτό τους και πως θρέφουνται με ψευτιές! Τους φαίνεται πως με τα λόγια σου τους προσβάλλεις, πως τους βγάζεις τα παράσημα του μοντερνισμού, πως τους κατεβάζεις από κει που τους ανέβασε η περηφάνεια τους κ' η περιφρόνηση για την δική μας παράδο­ση.
Τη μουσική μας την περιφρονούνε γιατί είναι, κατά τη γνώμη τους, πρωτόγονη, βάρβαρη και παλιωμένη, μ' έναν λόγο «βλάχικη», ανάξια για ανθρώπους που ζούνε «στην εποχή των μεγάλων κατακτήσεων της επιστήμης». Εμείς, οι αμόρφωτοι κ' οι καθυστερημέ­νοι, ζαρώνουμε μπροστά σ' αυτούς τους βαθυστόχα­στους Έλληνες, που πίνουνε το μουσικό νέκταρ της εποχής μας, καμωμένο από λογιών-λογιών βιδάνια, από τις νερουλιασμένες καντάδες και τις βαρκαρόλες (που ακούγονται σε πολλές εκκλησίες όπου λέγονται εκκλησιές ελληνικές κι ορθόδοξες), ως τα ουρλιάσμα­τα των αραπάδων, των Μεξικάνων και τα κακομοιρια­σμένα κι ανούσια τραγούδια των νοτιαμερικάνων. Με τέτοια μουσικά νεροβράσματα κι αποφάγια θέλουνε να θρέφουνται αυτοί οι λεγόμενοι Έλληνες, που κληρονομήσανε τον τόπο που γεννήθηκε ο Τέρπανδρος κι ο Αρίωνας, δηλ. οι αρχαιότερες ρίζες της μουσικής στον κόσμο.
Οι φαντασμένοι που δεν θέλουνε τη βυζαντινή μου­σική, την κατηγορούνε, κοντά στ' άλλα, γιατί τάχα είναι ένρινη. Τους φταίει η μύτη, μόνο και μόνο επειδή αυτή η μύτη είναι ελληνική. Γιατί, στα γαλλικά τρα­γούδια που τραγουδιούνται με τη μύτη, όχι μοναχά δεν τους πειράζει το ένρινο, αλλά και τους ενθουσιάζει. Εκείνη η μύτη, βλέπεις, είναι γαλλική μύτη! Αλλά, αυτοί οι ξενομανιακοί, ας μάθουνε πως κ' οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσανε με τη μύτη, όπως γράφει ο Διονύ­σιος ο Αλικαρνασεύς κι άλλοι ιστορικοί. Μα, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!
Η βυζαντινή μουσική είναι σε πολλά, συνέχεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής που διαδόθηκε στην Α­σία με τον Μέγ' Αλέξαντρο. Αυτή τη μουσική πήρα­νε οι φυλές της Ανατολής, οι Μικρασιάτες, οι Σύροι, οι Πέρσες, και προ πάντων οι Αραβες, κι απ' αυτούς την πήρανε οι Τούρκοι, που την παραλλάξανε αναλό­γως τη φυλή τους, και γι' αυτό κάποιοι προκομμένοι από τους φραγκεμένους Έλληνες τη λένε τούρκικη. Η βυζαντινή μουσική είναι η μουσική που έχει ιερότητα και αγιωσύνη και γι' αυτό μ' αυτή μπορεί να προσευχηθεί ο Χριστιανός. Το αίσθημα που νοιώθει όποιος είναι σε θέση να την καταλάβει λέγεται κατά­νυξη. Η βυζαντινή μουσική δίνει τόνο και δυνατόν παλμό στη γλώσσα΄ οι λέξεις μ' αυτή παίρνουνε την πιο δυνατή έκφρασή τους. Η μουσική αυτή είναι το φυσικό ντύσιμό τους.
Ο Παπαδιαμάντης έγραφε: «Διά της πατροπαρα­δότου εκκλησιαστικής μουσικής, όχι μόνον τα ιερά ά­σματα έγιναν προσφιλή και οικεία εις την ακοήν, και η γλώσσα εις ην ταύτα είναι γεγραμμένα καταληπτή, ως έγγιστα, και εις τους αγραμμάτους, αλλά και αυτά των θείων Ευαγγελίων τα ρήματα δια της αυτής μου­σικής και του λογαοιδικού αυτής τρόπου κατέστησαν οικειότερα, εις την ακοήν τουλάχιστον. Ας δοκιμάση τις να μεταφράσει εν τροπάριον εις την δημώδη, και τότε θα ίδη ότι η γλώσσα ήτις είναι ζωντανή εις τα ηρωικά και ερωτικά άσματα του λαού, είναι ψυχρά μέχρι νεκροφανείας δια τα τροπάρια. Π.χ. «Ανοίξω το στόμα μου και πληρωθήσεται πνεύματος...», «Θ' ανοίξω το στόμα μου και θα γεμίση πνέμα, και λόγο θα βγάλω» (διότι πώς άλλως θ' αποδοθή η μεταφορά ή μετωνυμία του «ερεύξομαι»;). Πλην, θα είπη τις αντί να μεταφρασθώσι τα υπάρχοντα, ας ποιηθώσι νέα εκκλησιαστικά άσματα υπό των δοκίμων ποιητών μας. Αλλά δια να γίνουν νέα θρησκευτικά άσματα, πρέπει να γίνει πρώτα και νέα θρησκεία... Ας δοκιμάσουν λοιπόν εκείνοι που τα ονειροπολούν αυτά, να κάμουν θρησκείαν χειροποίητον, θρησκεία για τα κέφια τους, και τότε θα καταλάβουν και οι ίδιοι πόσον είναι μωροί και τυφλοί».
Βλέπεις, αναγνώστη, πως τα ίδια λέμε, κ' εγώ και ο μακαρίτης ο Παπαδιαμάντης, δίχως να έχουμε συ­νεννοηθεί. Λοιπόν, κάποια αληθινά πράγματα θα λέμε.

* Ο Ηλίας Γιουρούκος ειναι ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η διαφορά ανάμεσα στην απάτη και στην εσχάτη προδοσία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κατά την εξέτασή μου από την Επιτροπή της Βουλής που ερευνά (αν και πολύ φοβούμαι πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αποφασίσει για το περιεχόμενο του πορίσματος) την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, κατάλαβα από τη φύση των ερωτήσεων πως ξαφνικά κάποιοι αποφάσισαν να προσηλωθούν ευλαβικά στην… αξιοπιστία!

Επειδή πρόκειται για τους ίδιους βουλευτές που πριν από τις εκλογές του 2009 μοίραζαν δεξιά αριστερά (αναξιόπιστες) υποσχέσεις, ακολουθώντας τα βήματα του (τότε) αρχηγού τους και επειδή διαπίστωσα μια εμμονή στην ερώτηση «πιστεύετε πως τα στοιχεία μας πρέπει να είναι αξιόπιστα;», κατ’ αρχήν να τους συγχαρώ για την… ανάνηψη και την επιστροφή στον πλανήτη της αξιοπιστίας.

Κατά δεύτερον, να τους συγχαρώ για τα ταχύρρυθμα μαθήματα… στατιστικής νομιμοφροσύνης.

Κατά τρίτον να τους συγχαρώ για την ειλικρίνειά τους να ομολογούν πως και οι ίδιοι έλαβαν (και συνεχίζουν να λαμβάνουν) μέρος στη δυσφήμηση της χώρας μέσω της εμφάνισης ενός θηριώδους ελλείμματος, χωρίς να αντιδράσουν ούτε τότε, ούτε τώρα.

Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται πως το θέμα δεν είναι στατιστικό, αλλά πολιτικό.

Ο κυρ–Μέντιος, ο «κορλεόνης» του χωριού - Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα

 


Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 17 Μαρτίου 2012, σελίδα 7 : http://vbalafas.blogspot.com/2012/03/blog-post_19.html


Ο κυρ – Μέντιος, ο «κορλεόνης» του χωριού

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο της Δημοκρατίας μας σε επίπεδο διοίκησης. Καθημερινά τα δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα από αποκαλύψεις για πολυδαίδαλα και πολυσχιδή κυκλώματα που μετέτρεψαν τον κρατικό κορβανά σε αλάνα ανελέητου πλιάτσικου και συνεχών ληστρικών επιδρομών με λεία εκατομμυρίων ευρώ.

Τα φαινόμενα που αποκαλύπτονται είναι επαναληπτικής και συνεχούς μορφής, δεν αποτελούσαν δηλαδή ένα στιγμιαίο χτύπημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος που θα μπορούσε να συμβεί οποτεδήποτε, σε οποιαδήποτε χώρα. Είναι φαινόμενα που συντήρησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και τους εξασφάλισαν με σταθερό ρυθμό εισοδήματα, ακριβά αυτοκίνητα, χλιδή, βίλες, κοινωνική προβολή. Τους εξασφάλισαν, σε βάθος χρόνου και με συνεχή εισροή, ένα υψηλότατο βιοτικό επίπεδο το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις μετεξελίχθηκε σε οφίκια, σε πολιτική – κομματική παρέμβαση, ενίοτε ακόμα και σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις μέσα στον κρατικό μηχανισμό διοίκησης.

Ποιο είναι το "σύστημα Τατούλη στην Πελοπόννησο" ;

Ορισμένες φορές μια ανάλυση κρύβει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που εμφανώς γράφονται.
Ιστοσελίδα της Κορινθίας, σε ένα από τα πολλά ρεπορτάζ της για την εσωκομματική διαδικασία εκλογής του Βενιζέλου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έγραψε στην ανάλυση που έκανε ότι "Το σύστημα Τατούλη κατάφερε να κρατήσει όρθιο το Πελοποννησιακό ΠΑΣΟΚ ακόμα και στην δύνη της μεγάλης κρίσης".
Αν μη τί άλλο, ενδιαφέρουσα ανάλυση.
Στο πολιτικό γίγνεσθαι της Πελοποννήσου εισάγεται ίσως για πρώτη φορά ο όρος "σύστημα Τατούλη" ως αυθύπαρκτη και οργανωμένη οντότητα πέραν από εκείνη που θα μπορούσε κάποιος να αναγνωρίσει ως καθαρό εκλογικό μηχανισμό, είτε σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Περιφερειάρχη (έχει διατελέσει βουλευτής και υπουργός), είτε τον συνδυασμό του που διεκδίκησε και κέρδισε τις Περιφερειακές εκλογές και είναι σίγουρα μια από τις περιπτώσεις που δεν τις κέρδισε επειδή εκβίασε ο Παπανδρέου με εθνικές εκλογές αν θα έχανε στις περισσότερες Περιφέρειες.
Το ζητούμενο που προκύπτει - αν θεωρήσουμε ότι αυτή η ανάλυση έχει βάση και υπόσταση - είναι το ποιο είναι τελικά αυτό το "σύστημα Τατούλη στην Πελοπόννησο", δηλαδή ποιους εμπεριέχει, από ποιους αποτελείται, ποια κομβικά πρόσωπα περιλαμβάνει που διατελούν ή έχουν διατελέσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις, σαφώς ποια ΜΜΕ κάθε φύσεως συντονίζονται ενδεχομένως με αυτό, ποια είναι τα συστατικά του μέρη και με ποιο τρόπο "διακλαδώνονται" μέσα στις τοπικές κοινωνίες της Πελοποννήσου και ειδικότερα της Κορινθίας.
Φυσικά δεν θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης αν όλα αυτά είχαν ακροθιγώς σημείο αναφοράς τον Τατούλη και τον συνδυασμό του.
Ζητούμενο υπάρχει από τη στιγμή που αυτό το "σύστημα Τατούλη στην Πελοπόννησο", σύμφωνα με την ανάλυση της ιστοσελίδας, παρεμβαίνει με τόσο καταλυτικό τρόπο, κατευθύνει ψηφοφόρους, δημιουργεί τέτοιο "μαζικό" ρεύμα προς το ΠΑΣΟΚ !!!
Δηλαδή όλα όσα αποτελούν αυτό το "σύστημα" υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ ; Αυτή είναι η προτεραιότητα που τελικά έχουν ; Γι' αυτό δουλεύουν και δραστηριοποιούνται ; Για "νομιμοποιήσουν ηθικά" το ΠΑΣΟΚ ;
Τα ίδια τα συστατικά μέρη του "συστήματος" και ενδεχομένως και εκείνα που δρουν περιφερειακά ή στις παρυφές αυτών, αποδέχονται το ρόλο που τους επιφυλάσσει αυτή η ανάλυση ;
"Το έργο της περιφέρειας" δηλαδή, έχει ως αντικείμενο το να πιστώνεται στο ΠΑΣΟΚ για να το "κρατάει όρθιο στη δίνη", να το "νομιμοποιεί ηθικά", να στέλνει ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ για να "ξεπερνά κάθε προσδοκία", για να λένε διάφοροι "περήφανα ότι είναι ΠΑΣΟΚ", για να "συγκρατούν το νήμα" και για να δικαιώνεται το ΠΑΣΟΚ για την "επένδυση" στον Τατούλη ;
Αυτά τα ερωτήματα και ζητούμενα χρειάζονται άμεσες και ευθείες απαντήσεις σύμφωνα με την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της ιστοσελίδας που δείχνει να γνωρίζει σε ποιο "σύστημα Τατούλη στην Πελοπόννησο" αναφέρεται, γιατί κανείς δεν γράφει μια τέτοια βαθειά ανάλυση τυχαία.
Αν όλα αυτά λοιπόν ισχύουν, θα πρέπει να μάθει κάθε Πελοποννήσιος ότι μάλλον το "πείραμα" απέτυχε γιατί δεν ήταν αυτός ο δεδηλωμένος στόχος και σκοπός του, τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζουμε. Εκτός εάν η ενδιαφέρουσα ανάλυση αυτή, έχει την έννοια της "αποκάλυψης", οπότε πρόκειται περί μιας νέας πραγματικότητας που ταράζει τα πολιτικά δρώμενα της Πελοποννήσου και της Κορινθίας σε πολλά επίπεδα, αγγίζει πολλά πρόσωπα και δημιουργεί νέους συσχετισμούς ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Για τον προβληματισμό ...
Διαπρύσιος
Diaprisios.GR

Η θέση των κομμάτων στην απόδοση μαζικής ιθαγένειας και τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές - Εξελίξεις από το ΣτΕ - Βιβλιοπαρουσίαση

Eν όψει εκλογών, κρίνεται σκόπιμο να γίνει μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη μελέτη της θέσης, που έχουν λάβει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα και νυν ανεξάρτητοι βουλευτές τους, που εν συνεχεία δημιούργησαν νέους πολιτικούς φορείς αναφορικά με το Νόμο 3838/2010 "Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις" (ΦΕΚ τεύχος Α' 49/2010)

Η έρευνα αυτή με δεδομένη την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, μέσω αποσιωπήσεως δύσκολων θεμάτων, που θα επιχειρηθεί από ΜΜΕ για να αποπροσανατολιστεί ο λαός στην κάλπη, θα παρουσιάσει τη θέση, που έλαβαν επισήμως τα κόμματα τόσο με τους αντιπροσώπους τους στο Κοινοβούλιο όσο και με Συμβούλους, που υποστηρίζουν πολιτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων για ένα θέμα που απασχολεί και θα απασχολεί τους Έλληνες σε κάθε περίπτωση πολύ πέραν του μνημονίου, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΩΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Ο Νόμος 3838/2010 φέρει τις υπογραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια,
του τότε Πρωθυπουργού και τότε Υπουργού Εξωτερικών της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ Βουλευτή Αττικής Γεωργίου Παπανδρέου
και των τότε Υπουργών του:
- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και νυν Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας της συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο Ιωάννη Ραγκούση
- Οικονομικών και νυν Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο Γεωργίου Παπακωνσταντίνου
- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και νυν Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο Άννας Διαμαντοπούλου
- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του νυν Ανεξάρτητου Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Χαράλαμπου (Χάρη) Καστανίδη
- Προστασίας του Πολίτη (και επί συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Από μικρή στα...βάσανα


Απόντος του δημάρχου είχε έναν επιπλέον λόγο να νιώθει κανονική... δήμαρχος. Ο λόγος για την 15χρονη μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου του Πειραματικού Γυμνασίου Κοζάνης Αναστασία Παναγιωτίδου, που ήταν για λίγες ώρες δήμαρχος της πόλης της.
Αν και η ιδέα της συμμετοχής των μαθητών στο δημοτικό συμβούλιο ήταν της δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ήταν απών και δεν άκουσε την εμπεριστατωμένη εισήγηση της 15χρονης μαθήτριας για την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας των σχολείων της περιοχής, οι τοίχοι των οποίων είναι αυτή τη στιγμή γεμάτοι συνθήματα.
Την άκουσαν, όμως, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και οι συμμαθητές της, που έδωσαν βροντερό «παρών» στη συνεδρίαση. Πάντως, ελάχιστοι από αυτούς δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν στο μέλλον με τα κοινά.

Αντί για “συγκυβέρνηση”… Εξεταστική

Την ώρα που τα παραδοσιακά ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που… άλλαξε και ανακάμπτει, με αφορμή την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του, τα social media και το διαδίκτυο κάνουν πάρτι. Μια «αντιπαράθεση» που είναι ενδεικτική της κατάστασης η οποία διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα, και επιβεβαιώνει ότι τα παλαιά ΜΜΕ έχουν προ πολλού χάσει την κυρίαρχη θέση που κατείχαν, αναφορικά με την καθοριστική άσκηση επιρροής στην κοινωνία και τις μάζες.
Κάπως έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν πολιτικά. Και ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι μοναδική λύση για την υπέρβαση της σημερινής κρίσης είναι η αυτοδυναμία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές. Θέτοντας ένα επίσης ξεκάθαρο δίλημμα, στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός: Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία.
Στο κομμάτι της ακυβερνησίας, εντάσσονται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Γιάννης Μιχελάκης μάλιστα, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, και δημοσιογράφος με χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, έθεσε το ζήτημα σε ένα πλαίσιο, το οποίο δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας.
«Εμείς δεν είμαστε παρέα με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα το σώσουμε και δεν θα γίνουμε συνένοχοι», σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Μιχελάκης. Ξεκαθαρίζοντας ότι μετά τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει τη σχετική δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό, και θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα αναζητήσει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για όσα προηγήθηκαν και οδήγησαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Η αλλαγή ηγεσίας δεν μειώνει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, ότι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της καταστροφής.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι συνήθεις διαπιστώσεις, οι μικρές δόσεις αυτοκριτικής και οι μεγαλόστομες υποσχέσεις  της νέας ηγεσίας δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στην ίδια πορεία.
Η αλλαγή ηγεσίας δεν μειώνει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετείχε ο κ. Βενιζέλος, για το γεγονός ότι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της καταστροφής.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ.
ΕΧΟΥΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ- ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 11 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΙΡΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
2. Η ΜΑΙΡΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ
ΠΑΘΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΡΔΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ WASHINGTON ΤΩΝ
Η.Π.Α ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΝΑ
ΠΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕ
ΝΟΙΚΙ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ
e-mail.
ΕΝΑ 2ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΑΣ.
                           ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Δεν μας στοιχίζει τίποτα και μπορεί να βοηθήσουμε. Μην το αμελήσετε, προωθήστε το. Φανταστείτε να χτυπάει μια καρδούλα χάρη σε σας..