Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Χιονοστιβάδα στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός 79 - 65 τον Παναθηναϊκό!!!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-65: Χιονοστιβάδα στο Φάληρο! 
Ένας Ολυμπιακός που… ξεχείλιζε από αγωνιστικό πάθος και θέληση, ανταποκρίθηκε στο «πρέπει» του αγώνα και νίκησε πανάξια τον Παναθηναϊκό στο «καυτό» ΣΕΦ με σκορ 79-65, κάνοντας επίδειξη ανωτερότητας.
Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ απάντησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα υποτιμητικά «πράσινα» σχόλια περί… λευκής πετσέτας φέτος, δείχνοντας έμπρακτα το ποιος διαθέτει την καλύτερη ομάδα φέτος.

Καραμπόλα 20 οχημάτων στα χιονισμένα Καλάβρυτα

kalavryta
Είκοσι και πλέον αυτοκίνητα ενεπλάκησαν το απόγευμα της Παρασκευής, σε καραμπόλα στο δρόμο, μετά την διασταύρωση με χιονοδρομικό προς Καλάβρυτα κοντά στο "κάστρο". 
 Από τη συγκρούση των οχημάτων δεν υπήρχε τραυματισμός αλλά μόνο υλικές ζημιές. 
 Όπως μεταδίδει το kalavrytanews. ο δρόμος στο σημείο εκείνο, είχε πιάσει πάγο με αποτέλεσμα οι προπορευόμενοι οδηγοί να χάσουν το έλεγχο του οχήματός τους και οι πίσω, ο ένας μετά το άλλον, να προσκρούει στο μπροστινό του. 
Από τη καραμπόλα παρουσιάστηκε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα αφού ηταν πολλοί εκείνοι που κατέβαιναν από το χιονοδρομικό.

Πελοπόννησος: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Επικαιροποιημένο δελτίο εξέδωσε η αστυνομία την Παρασκευής (4/1) σχετικά με το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου – Πού εντοπίζονται προβλήματα
Σύμφωνα με την Αστυνομία:

Ισχυρός σεισμός βόρεια της Κέρκυρας κοντά στη Χειμάρα


Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο βράδυ της Παρασκευής 57 χιλιόμετρα βόρεια της Κέρκυρας και κοντά στα αλβανικά παράλια και έγινε αισθητός σε όλο το νησί. 
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χειμάρας και 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργυροκάστρου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Την σεισμική δόνηση ακολούθησε και δεύτερος σεισμός 3,5 Ρίχτερ μετά από δυο λεπτά, στην ίδια περιοχή. Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στην βόρεια Κέρκυρα αλλά και στο υπόλοιπο νησί καθώς και στην Ήπειρο και τη Θεσπρωτία. Ζημιές δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

corfupress

Από τους Μολάους ο Πέτρος Τατούλης "Το 2019 θα δοκιμαστούμε όλοι στο αμόνι της ευθύνης"


Στους Μολάους και στις εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γηροκομείο και το ΚΑΠΗ Μολάων παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019.

Υποψήφιοι 3Κ-οριστικοί πίνακες: Τελεσίγραφο στο ΑΣΕΠ -Απειλούν με κινητοποιήσεις


Με κινητοποιήσεις μπροστά στα γραφεία του ΑΣΕΠ στους Αμπελόκηπους προειδοποιούν υποψήφιοι της προκήρυξης 3Κ/2018. Όπως τονίζουν σε ανάρτησή τους σε σελίδα στο facebook «δεν υπάρχουν δικαιολογίες πέραν από τις 15 Ιανουαρίου 2019 για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων!». Και προσθέτουν: «Αν μέχρι την  Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019  δεν ανακοινώσουν επίσημα τα οριστικά αποτελέσματα ή την ημερομηνία μέχρι 15 Ιανουαρίου, για την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων  ΟΛΟΙ Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 έξω από το ΑΣΕΠ».

Πέτρος Τατούλης «14,3 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσσηνία


Αποτέλεσμα εικόνας για αντιπλημμυρική προστασία της Μεσσηνίας»
«Καθολικό το έργο μας για την αντιπλημμυρική προστασία της Μεσσηνίας»

Καθολικό χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το έργο της Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική προστασία της Μεσσηνίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «με τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά μας καταφέραμε στους λίγους μήνες που μας δόθηκε η αρμοδιότητα των ρεμάτων να κάνουμε όλα αυτά τα έργα που δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα κανένας Δήμος».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι «αφού εξασφαλίσαμε την απαιτούμενη

Πόσο επικίνδυνη είναι η διόγκωση (πρήξιμο) λεμφαδένα; Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε;

Περίπου 500-600 λεμφαδένες υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Οι λεμφαδένες είναι μικροί σχηματισμοί μεγέθους ολίγων χιλιοστών, οι οποίοι φιλτράρουν υγρά, που κυκλοφορούν στο σώμα κι έτσι αποτελούν σταθμοί συλλογής ξένων σωμάτων, όπως βακτηρίων ιών ή καρκινικών κυττάρων.
Στη συνέχεια λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται επί των συλλεχθέντων ξένων σωμάτων

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Θιασώτης του λαϊκισμού και της καταστροφολογίας ο κ. Νίκας


Αποτέλεσμα εικόνας για νικολακου νικασ
Σχολιάζοντας τη δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

Ανατροπή από 1.1.2019 στις Οικονομικές Υπηρεσίες ΟΤΑ: Ψηφίστηκαν προθεσμίες για τις διαδικασίες δαπανών, με πειθαρχικές ποινές


Συγκεκριμένο αριθμό ημερών όρισε ο νόμος για κάθε στάδιο των διαδικασιών πληρωμής δαπανών στους Δήμους, στις Περιφέρειες και στα νομικά τους πρόσωπα που είναι Φορείς Γενικής Κυβέρνησης, με ρητή πρόβλεψη ότι η μη τήρηση των επιμέρους προθεσμιών συνεπάγεται την πειθαρχική ευθύνη των αρμόδιων οργάνων.

Πρόκειται για την παρ.4 του αρ.99 του ν.4583/2018.
Η νέα διάταξη πρόσθεσε καινούριο άρθρο στο δημόσιο λογιστικό, ένα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιας ανδρικοπουλος ξυλοκαστρο
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλο το προσωπικό του Δήμου, και ιδιαιτέρως το προσωπικό των τομέων καθαριότητας, υποδομών κ τεχνικών έργων,  που εργάστηκε ακατάπαυστα και νυχθημερόν  –για πέντε ολόκληρες  ημέρες -  προκειμένου για τη διατήρηση του οδικού δικτύου ανοικτού, τη διαχείριση της κυκλοφορίας,  την καθαριότητα και γενικότερα την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών στον ορεινό όγκο του Δήμου.
Το έργο τους  ήταν ο πολυτιμότερος παράγοντας για την ασφάλεια και  τη διευκόλυνση των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο που επλήγη από την έντονη και συνεχή χιονόπτωση, και συγχρόνως ο πολυτιμότερος παράγοντας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος  χώρου  στις ορεινές κοινότητες  σε άψογη κατάσταση, κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών, αλλά και σε μια περίοδο που η επισκεψιμότητα και η τουριστική κίνηση στις περιοχές αυτές είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.
Για τη συμβολή τους αυτή και τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μία περίοδο που όλοι απολαμβάνουν την οικογενειακή θαλπωρή και το εορταστικό κλίμα στα σπίτια τους, τους αξίζουν πράγματι θερμά συγχαρητήρια.
Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους.

Ο «Αγρότης της Χρονιάς» βραβεύεται φέτος στη Μονεμβασιά


Πιστά στο ετήσιο ραντεβού των επαγγελµατιών του χώρου, τα βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς 2019» διοργανώνονται και φέτος από την Agrenda, για να επιβραβεύσουν και να αναδείξουν πρόσωπα και πρωτοβουλίες που µε το πείσµα και την δουλειά τους, πάνε αρκετά βήµατα παρακάτω τον πρωτογενή τοµέα.
Η τελετή απονομής των βραβείων, καθώς και η ημερίδα Farmer’s Day, θα γίνουν στις 19 Ιανουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο KINSTERNA στον Άγιο Στέφανο Μονεµβασίας. Οι

Ο Αριστοτέλης Βρεττάκης νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου.



Με τον καταξιωμένο σολίστ κιθάρας & παιδαγωγό Αριστοτέλη Βρεττάκη, νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή θα διεξαχθεί το4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, 15-17 Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Ναυπλίου - Αγγελική  Μαυρούλη, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών. 
Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν ακόμη, το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical, Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), ο Ενορχηστρωτής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης, οι νεαροί σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας

Ο ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Θερμός υποστηρικτής των τουρκικών ζωτικών συμφερόντων ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία παρεμπιπτόντως δεν αναγνωρίζεται ως Κράτος από την Τουρκία,κ.Χριστόφιας υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική και περιφερειακή κυριαρχία της με την πρότασή του στο  κ.Αναστασιάδη για υλοποίηση αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την κατακτημένη Κύπρο στην Τουρκία. Η πρόταση του κ.Χριστόφια λίγες μέρες μετά

Τον Γιώργο Μπουλούκο στo ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης


Την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Μπουλούκου με τη Νέα Πελοπόννησο στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
«Νιώθω μεγάλη χαρά και εξαιρετική ικανοποίηση γιατί σήμερα ανακοινώνω τη συστράτευση στη μάχη της Νέας Πελοποννήσου ενός εξαιρετικού συμπολίτη μας, του Γιώργου Μπουλούκου, ο οποίος υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της Νέας Πελοποννήσου.
Έναν άνθρωπο η οικογένεια του οποίου έχει δώσει μεγάλες μάχες για τον τόπο

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ", ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019!


Οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου καλωσορίζουν το νέο έτος 2019 με τη καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία και κοπή της Πίτας της Φιλαρμονικής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου!

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ" εκεινη τη βραδια, κοινό και μουσικοί! 

Ταυτόχρονα και με την ευκαιρία της όμορφης αυτής βραδιάς συγκεντρώνουμε τρόφιμα καί είδη πρωτης ανάγκης για τα παιδια που μεγαλώνουν στο σπίτι που λειτουργεί το "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" στην Αρχαία Κόρινθο, όπως αναγράφονται αναλυτικά στο flyer !

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει είτε με τους συλλόγους: 

Πολιτιστικό Σύλλογο Ευρωστίνης "Ευ Ζην" Ευρωστίνης, Πολιτιστικό καί Αθλητικό Σύλλογο Πύργου Κορινθίας, Πολιτιστικό Σύλλογο Ροζενών Ευρωστίνης, Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοποριάς, Πολιτιστικό Σύλλογο Απάνω Γιαλού, με τον Εμπορικό καί Επαγελματοκοβιοτεχνικό Σύλλογο Δερβενίου και περιχώρων, 

 είτε με τη Φιλαρμονική.

Στόχος είναι η συλλογή των αναγκών να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, ώστε να παραδοθούν αμέσως μετα τη συναυλία.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για μας! 

Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:


1ο μέρος (εορταστικά)

1. Rockin’ Through the Snow (Jingle Bells)
2. Santa on Parade
3. Yo Christmas Tree
4. Sleigh Ride
5. The Rockin’ Drummer Boy
6. Winter Wonderland
7. Jingle Bell Rock

Εκπλήξεις αναμένονται στο β' μέρος του μουσικού πρόγραμματος της Φιλαρμονικής, αφού εκεί θα μεταβληθεί σε ροκ-ποπ μπαντα και όχι μόνο!

Η συνέχεια...επί σκηνης με "Don't Stop Me Now" των Queen, "Boulevard of Broken Dreams" απο τους Green Day κλπ.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής
Δερβενίου, κ. Παναγιώτης Παναγάκος. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Ξεκίνημα της Football League με την 11η αγωνιστική


Παναχαϊκή - Αιγινιακός 0-1
Με την 11η αγωνιστική κάνει , αυτό το Σαββατοκύριακο «ποδαρικό» στο 2019 , το πρωτάθλημα της Football League
O Πρωτοπόρος Βόλος δοκιμάζεται στην έδρα του Αιγινιακού, δύσκολη αποστολή για τον Απόλλωνα Λάρισας, στην έδρα του Εργοτέλη ο οποίος έχει στο μυαλό του και το ματς της Τρίτης με τον Όφη.  Η Παναχαϊκή – που την Τρίτη  φιλοξενεί , στην Πάτρα, τον ΠΑΟΚ, τώρα υποδέχεται τα Τρίκαλα. Ο Κισσαμικός – που την Τετάρτη φιλοξενεί την ΑΕΚ- αγωνίζεται ενάντια του Ηρακλή. Η Κέρκυρα παρουσιάζεται γερό φαβορί εν όψει της εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πλατανιά .                  Με σημαντικές αλλαγές    στην 11αδα της η Δόξα περιμένει «ποδαρικό» από την ΑΕ Καραϊσκάκη  Άρτας. Ο Απόλλων Πόντου αντιμετωπίζει  τον Αηττητό Σπάτων , ενώ σε αμφίρροπο αγώνα η Σπάρτη μάχεται με τον Ηρόδοτο.

Η 11η αγωνιστική
Σάββατο 5/1/19 – 15:00
Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας
Κισσαμικός – Ηρακλής
Παναχαϊκή – Τρίκαλα
Κυριακή 6/1/19 – 15:00
Α ιγινιακός – Βόλος
Απόλλων Πόντου – Αήττητος
Δόξα Δράμας – Καραϊσκάκης
Κέρκυρα – Πλατανιάς

Α΄ Κορινθίας: Ποδαρικό στο 2019 με την 14η αγωνιστική



Η ποδοσφαιρική δράση ξεκινά και πάλι στην Κορινθία αύριο , μετά την διακοπή του τοπικών πρωταθλημάτων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
Αύριο Σάββατο 5 Ιανουαρίου ( παραμονή των Θεοφανίων), στις 3 το απόγευμα διεξάγεται η 14η  (προτελευταία  Α΄ γύρου) αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Στο ΔΑΚ Κορίνθου η πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 υποδέχεται τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ στο «Θώδειο» στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου αντιμετωπίζει τον Πανεμεατικό. 
«Ποδαρικό» στο «Κώστας Βυζάς» στην έδρα του Αστέρα Δερβενίου  θα κάνει ο Πέλοπας Κιάτου, με τις δύο ομάδες να αναζητούν την νίκη, μία νίκη που δεν γνωρίζουν περισσότερο από ένα μήνα. 
Η πρώτη  αγωνιστική της νέας χρονιάς βρίσκει τον ΑΟ Ζευγολατιού να αγωνίζεται στο Γαλατάκι, κόντρα στον Σαρωνικό, όπως και τον Πανκαμαριακό, στο Πετρί, κόντρα στην τοπική Θύελλα. 
Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής υποδέχεται τους Αγίους Θεοδώρους την ίδια στιγμή που Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Ελλάδα Βέλου αντιμετωπίζουν εντός έδρας Άγιο Γεώργιο και ΠΑΣ Κλένια, αντίστοιχα.

H 14η αγωνιστική
Α.Σ. Κόρινθος 2006
-
Τενεάτης Αθικίων
ΑΟ Λουτράκι
-
Παννεμεατικός
Αστέρας Δερβενίου
-
Πέλοπας Κιάτου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
-
Αγ. Θεόδωροι
Σαρωνικός Γαλατακίου
-
ΑΟ Zευγολατιού
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
-
Αγ. Γεώργιος
Θύελλα Πετρίου
-
Πανκαμαριακός
Ελλάς Βέλου
-
ΠΑΣ Κλένια

Ο Ολυμπιακός Άσσου σε εξ αναβολής αγώνα υποδέχεται τον Ασπρόκαμπο

https://streetlife.gr/wp-content/uploads/2018/11/ffash3.jpg
Με τον εξ αναβολής αγώνα της 12ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό Άσσου και τον ΑΟ Ασπροκάμπου, στο γήπεδο Λεχαίου, ολοκληρώνεται , αύριο Σάββατο 5/1/19-15:00,  ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Β΄ Κορινθίας.   
Με νίκη ο Ολυμπιακός Άσσου ισοβαθμεί στο βαθμολογικό «ρετιρέ» τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό Λουτρακίου και Α. Ο. Περαχώρας , τον οποίο  αντιμετωπίζει σε εντός έδρας αγώνα , την επόμενη  (14η )αγωνιστική (πρώτη του Β΄γύρου) στις 13/1 /19.

12η αγωνιστική
Ολυμπιακός Άσσου - ΑΟ Ασπροκάμπου

4 Ιανουαρίου 1823. Η μάχη στα Μαύρα Λιθάρια. - Η καταστροφή των υπολοιμάτων της στρατιάς του Δράμαλη


Ελληνική Επανάσταση: Διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας η περίφημη ομώνυμη μάχη μεταξύ Ελλήνων υπό τους οπλαρχηγούς Γεραρή, Ζαΐμη και Πετιμεζά και Τούρκων με στρατό 3.500 ατόμων υπό το Ντελή Αχμέτ από την μεγάλη στρατιά του Δράμαλη. Θα διασωθούν μόνο 600 Τούρκοι, φεύγοντας προς την Πάτρα.
Μετά την ήττα του Δράμαλη στα Δερβενάκια τα λείψανα της στρατιάς του , είχαν καταφύγει στην Κόρινθο. Αρχικά, το μεγάλο στρατιωτικό σώμα δεν είχε πρόβλημα επισιτισμού, γιατί εφοδιαζόταν τα χρειώδη από διάφορα πλοία που έφθαναν από την Πάτρα. Αφότου, όμως, πέντε υδραίικα καράβια απέκλεισαν το λιμάνι της Κορίνθου, το πρόβλημα των επτά χιλιάδων στρατιωτών οξύνθηκε. Κοντά σ' αυτό, μεγάλωνε ο εκνευρισμός και η αγωνία τους, βλέποντας