Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΗΣ Ένα τίτλο που ποτέ δεν ξέχασε

Robipttj
Ο Αστέρας Δερβενίου διοργάνωσε, πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνα του με τον ΑΣ Αγ. Θεοδώρων, σεμνή τελετή για να τιμήσει τον παλιό του παράγοντα Νίκο Κούνη.
Ο Νίκος Κούνης είναι ιδρυτικό μέλος του Αστέρα το μακρινό 1971 και ήταν μέλος των πρώτων αλλά και των κατοπινών Διοικητικών Συμβουλίων. Υπηρέτησε  τον Αστέρα από τη θέση του εφόρου υλικού αδιαλείπτως μέχρι και το 1987. Ακόμα και τώρα παρακολουθεί και ενισχύει τον Αστέρα «το τρίτο του παιδί», όπως ο ίδιος συχνά τον αποκαλεί. Εκτός των άλλων υπήρξε και αυστηρός κριτής των δημοσιευμάτων των εφημερίδων που αναφερόντουσαν στον ΑΣΤΈΡΑ. Ο Νίκος ήταν καλός φίλος με τον υπογράφοντα και σε συναντήσεις ακόμα και σήμερα μου έλεγε ''άμμος και αίμα' .
Το 'αμμος και αίμα'  ήταν ο τίτλος από μια ανταπόκρισή  μου τη  δεκαετία του 70 στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ για ένα επεισοδιακό αγώνα στο Βραχάτι ανάμεσα στο Παμβοχαικό και τον Αστέρα και το οποίο του είχε κάνει τρομερή εντύπωση . Σχεδόν 4 δεκαετίς από τότ και ο Νίκος δεν το ξέχασε.

ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Ο Αβραμόπουλος φτιάχνει γραφείο και στην Αθήνα

Dimitris-Avramopoulos

Γραφείο υποστήριξης στην Αθήνα, θα δημιουργήσει ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δημήτρης Αβραμόπουλος, και θα ζητήσει να εγκριθεί το σχετικό κονδύλι από τη Βουλή.
Το ρεπορτάζ για την πρόθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να διατηρήσει “πόδι” και στην Αθήνα, δημοσιεύεται στη “Real News”, με τις λεπτομέρειες ότι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το να υπάρχει υποστηρικτικό γραφείο για τις δράσεις του, με έδρα την Αθήνα, και δομή υπουργείου.
Για να δημιουργηθεί φυσικά ένα τέτοιο γραφείο, απαιτείται η έγκριση του σχετικού προϋπολογισμού από τη Βουλή, σύμφωνα ωστόσο με το ρεπορτάζ της “Real News”, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκτιμά ότι η ρύθμιση θα περάσει και με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Φαβορί για τη ΝΕΡΙΤ ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Xristos-Panagiotopoulos-Mega

Ο πρώην πλέον διευθυντής του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος προβάλλει ως φαβορί για την κατάληψη κορυφαίας διοικητικής θέσης στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της “Real News”.
Η εφημερίδα του Συγκροτήματος Χατζηνικολάου επισημαίνει ότι το όνομα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου ακουγόταν εδώ και  αρκετό καιρό στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου της Οδού Μεσογείων, πλέον όμως η προοπτική μετακίνησής του στη ΝΕΡΙΤ φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ.
Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από το Mega και εξαπέλυσε βολές κατά όσων των υπονόμευσαν, με ένα “πύρινο” άρθρο στο site aixmi.gr, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στελέχη που ανέδειξε η ελληνική τηλεόραση τις τελευταίες δεκαετίες, με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

ysterografa.gr

Δούρου: Πρόκληση για τις Περιφέρειες η κρίση στην Ελλάδα

dourou

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση για τις  αρχαιρεσίες της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ανέφερε ότι η δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, «μπορεί να είναι παράλληλα και πρόκληση δράσης για την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση» και επισήμανε ότι οι Περιφέρειες της χώρας αντιμετωπίζουν μια διπλή πρόκληση.
Από την μια να δώσουν λύσεις στο εσωτερικό, διεκδικώντας ό,τι νόμιμα δικαιούνται απέναντι σε μια κεντρική εξουσία που υιοθετεί μία εργαλειακή αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης.
Μην λειτουργώντας δηλαδή ως παραμάγαζο της κεντρικής εξουσίας, αλλά διεκδικώντας αυτοτέλεια, αυτενέργεια, και δυνατότητα αυθεντικής εκπροσώπησης των αναγκών της κοινωνίας και των πολιτών.
Και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σε μια Ε.Ε. όπου το κάθε κονδύλι, η κάθε οδηγία, ο κάθε κανονισμός μπορούν να αποτελέσουν πεδίο αναμέτρησης διαφορετικών φιλοσοφιών.
Εκείνης της λιτότητας και των περικοπών δημοσίων δαπανών κι εκείνης που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, απασχόληση και αλληλεγγύη. Γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία που οφείλει να διέπει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία που καθιστά τις Περιφέρειες παράγοντες κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανασυγκρότησης της πατρίδας.
Τόνισε στη συνέχεια, ότι αυτές οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν «εν κενώ αέρος» και μακριά από την κοινωνία και τους πολίτες.
Αντίθετα, απαιτείται αταλάντευτη βούληση προκειμένου να παίξουν οι Περιφέρειες «έναν νέο ρόλο: για την προστασία του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος».
Τέλος, κα Δούρου σημείωσε ότι η Ένωση Περιφερειών θα πρέπει πλέον να αποτελέσει σύμμαχο του πολίτη και συμπαραστάτη στους κοινωνικούς αγώνες. Να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον αγώνα για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της πατρίδας. Να γίνει η φωνή και άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας στους θεσμούς της ΕΕ, στην Επιτροπή των Περιφερειών.

ysterografa.gr

Καμμένος: Ο Καραμανλής δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά

panos-kammenos

Εθνικό κεφάλαιο χαρακτήρισε και πάλι ο Πάνος Καμμένος τον Κώστα Καραμανλή, αυτή τη φορά ωστόσο προτρέπει τον πλέον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την τακτική σιωπής που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, και να μιλήσει για όσα συμβαίνουν.
Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα “Real News” και τη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει χαρακτηριστικά τα εξής:
Ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη, υποχρεούται να μιλήσει στον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά στο έγκλημα που γίνεται κατά της χώρας και κατά της δικής του πολιτικής”.
Ο Πάνος Καμμένος προαναγγέλλει ακόμη Ειδικό Δικαστήριο για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν για την Ελλάδα στα χρόνια του Μνημονίου.

ysterografa.gr

Έρευνα εξηγεί την υπογονιμότητα των σημερινών ανδρών



Προβλήματα γονιμότητας αποκτούν τα αρσενικά παιδιά εάν οι μητέρες τους καπνίζουν κατά την περίοδο της  εγκυμοσύνης. Αυτό έδειξε έρευνα με πειράματα σε ποντίκια που έκαναν ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Αϊλίν ΜακΛόφλιν, διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου Χημικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Human Reproduction”.
Οι επιστήμονες τοποθέτησαν 27 θηλυκά ποντίκια μέσα σε ένα μηχάνημα που ρουφούσε καπνό τσιγάρου από το περιβάλλον και τον έβγαζε ακριβώς μέσα στην μύτη των πειραματόζωων, έτσι ώστε τα ζώα να ρουφάνε τον καπνό στους πνεύμονές τους, όπως συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος καπνίζει. Η ποσότητα του καπνού ισοδυναμούσε με ένα πακέτο 24 τσιγάρων τη μέρα. Άλλα 27 ποντίκια (η ομάδα ελέγχου) εκτέθηκαν σε αέρα χωρίς καπνό.
Οι επιστήμονες μελέτησαν στα 108 αρσενικά ποντίκια  που γεννήθηκαν τυχόν βλάβες στο DNA των κυττάρων τους, στην ποσότητα και ποιότητα του σπέρματός τους και στην ικανότητα γονιμοποίησης. Τα πειραματόζωα  που είχαν προέλθει από τις «καπνίστριες» μητέρες, είχαν λιγότερο σπέρμα, σπερματοζωάρια με μικρότερη κινητικότητα και αφύσικο σχήμα, ενώ ήταν επίσης πολύ πιο δύσκολο να γονιμοποιήσουν ωάρια θηλυκών. Κατά συνέπεια, τα ενήλικα αυτά αρσενικά ήταν υπογόνιμα ή τελείως στείρα.
Η αιτία γι' αυτό είναι ότι οι τοξικές χημικές ουσίες του καπνού του τσιγάρου επηρεάζουν άμεσα τα βλαστικά κύτταρα των όρχεων, προκαλώντας μόνιμη μείωση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων που παράγουν. Επιπλέον, το οξειδωτικό στρες από αυτές τις τοξίνες προκαλεί άλλες βλάβες στον πυρήνα και στα μιτοχόνδρια των κυττάρων των όρχεων.
Οι προειδοποιήσεις για το κάπνισμα δεν αφορούν όμως μόνο τις μητέρες καθώς : «Μελέτες σε πατέρες που καπνίζουν, έχουν ήδη δείξει ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν περισσότερο από παιδικούς καρκίνους και αυτό θεωρείται συνέπεια της βλάβης στο σπέρμα του πατέρα λόγω του τσιγάρου», δήλωσε η ΜακΛόφλιν.
Η νέα αυτή έρευνα επεξηγεί το φαινόμενο πολλών σημερινών ανδρών 30-40 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας επειδή έχουν εκτεθεί στις τοξίνες του τσιγάρου, ως έμβρυα, σε μια εποχή που ήταν λιγότερο γνωστό ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία του μωρού. Γι’ αυτό και οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το κλειδί είναι η ενημέρωση και η επαγρύπνηση των νέων ανθρώπων  που αποφασίζουν τα γίνουν γονείς.
ΠΗΓΗ: ΙΑΤΡΟΝΕΑ
Link άρθρου: http://www.iatronea.gr

Γραμμένη” στα γονίδιά μας η αγάπη μας για τον καφέ



Σε γενετική προδιάθεση οφείλεται η προτίμησή μας στον καφέ σύμφωνα με διεθνή έρευνα με επικεφαλής την Μέριλιν Κορνέλις του Τμήματος Διατροφολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής "Molecular Psychiatry".
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια γενετική μετα-ανάλυση σε πάνω από 120.000 τακτικούς καταναλωτές καφέ. Η ανάλυση έφερε στο φως δύο γονίδια (POR και ABCG2) που εμπλέκονται στον μεταβολισμό της καφεΐνης στον ανθρώπινο οργανισμό και τα οποία έρχονται να προστεθούν σε άλλα δύο που είχαν βρεθεί παλαιότερα (τα AHR και CYP1A2).
Επίσης ανακαλύφθηκαν δύο ακόμη γονιδιακές παραλλαγές, οι οποίες αφορούν τα γονίδια BDNF και SLC6A4, που ρυθμίζουν πόση απόλαυση φέρνει σε κάποιον η καφεΐνη. Τέλος, βρέθηκαν άλλα δύο (GCKR και MLXIPL), που εμπλέκονται στον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων και τα οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν συσχετισθεί με τον μεταβολισμό ή τις νευρολογικές επιδράσεις του καφέ.
Τα ευρήματα, δείχνουν ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν τη φυσική ικανότητα, λόγω γενετικής προδιάθεσης, να απολαμβάνουν περισσότερο τον καφέ από άλλους καθώς  ο οργανισμός τους μεταβολίζει διαφορετικά την καφεΐνη στο σώμα.
«Ο καφές και η καφεΐνη έχουν συνδεθεί τόσο με ωφέλιμες, όσο και με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία. Τα ευρήματά μας μπορεί να μας επιτρέψουν να εντοπίσουμε εκείνες τις υποκατηγορίες ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να ωφελήσουν την υγεία τους, είτε αυξάνοντας, είτε μειώνοντας την κατανάλωση καφέ», δήλωσε η Μέριλιν Κορνέλις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν και Έλληνες επιστήμονες όπως ο Πάνος Δελούκας, καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Queen Mary, η Σταυρούλα Κανόνη, στατιστικολόγος - γενετίστρια στο ίδιο βρετανικό πανεπιστήμιο, ο Γιώργος Δεδούσης, καθηγητής βιολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και η Μαρία Δημητρίου, ερευνήτρια στο ίδιο πανεπιστήμιο.


Link άρθρου: http://www.iatronea.gr

Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ κ.ΣΑΜΑΡΑΣ



Ο κ.Σαμαράς δεν είναι Καποδίστριας, δεν είναι Ελευθέριος Βενιζέλος. Θέλει όμως να αλλάξει την Ελλάδα. Αυτή η κοινή επιθυμία του με τους προαναφερθέντες, μισητούς για κάποιους Έλληνες που ως Πρωθυπουργούς της Ελλάδας τους πυροβολούσαν, είναι η γενεσιουργός αιτία του ανελέητου πολέμου που δέχεται καθημερινά πλέον η Κυβέρνηση και θα δέχεται μέχρι την τελική πτώση του κ.Σαμαρά.

Κύπελλο με δόσεις στην Κορινθία

Σε τρεις δόσεις (15,22 & 29 Οκτωβρίου) θα διεξαχθεί η Β' Φάση του Κυπέλλου Κορινθίας. 
Η Β' Φάση του Κυπέλλου περιλαμβάνει αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες , γειτονικά ντέρμπι και πρόωρους τελικούς . Από τους αγώνες αυτούς ξεχωρίζουν οι αγώνες , Ολυμπιακός Άσσου - Ηρακλής Λεχαίου,  ΠΑΣ Κύψελος - Παννεμεατικός, Θύελλα Πετρίου - ΠΑΣ Κόρινθος, Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ελλάς Βέλου και Αγ. Θεόδωροι - Ατρόμητος Χιλιομοδίου.
 Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες ομάδων της Α1 κατηγορίας με αντπάλους από μικρότερες κατηγορίες όπως  Πανκαμαριακός - Αστέρας Κορίνθου, Απέσσας Χαλκίου - ΑΟ Σπαθοβουνίου,  Πέλοπας Κιάτου - Άρης Αρχ. Κορίνθου, ΑΟ Ζευγολατιού - ΑΟ Σολομού, Άρης Βοχαϊκού - Ολυμπιακός Λουτρακίου και Αστέρας Δερβενίου - ΑΟ Ρομά

Η Β' φάση 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014    ΩΡΑ: 15.15
 Πανκαμαριακός - Αστέρας Κορίνθου
 Απέσσας Χαλκίου - ΑΟ Σπαθοβουνίου
 Σοφικό '05 - ΠΑΟ Κουταλά
 Ολυμπιακός Άσσου - Ηρακλής Λεχαίου
 ΠΑΣ Κύψελος - Παννεμεατικός

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014    ΩΡΑ: 15:15
Θύελλα Πετρίου - ΠΑΣ Κόρινθος
Δάφνη Εξαμιλίων - ΑΟ Μαψού
 Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ελλάς Βέλου
ΑΟ Ισθμιακός - ΠΑΣ Αγ. Γεώργιος
Πέλοπας Κιάτου - Άρης Αρχ. Κορίνθου
ΑΟ Ζευγολατιού - ΑΟ Σολομού

 ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014    ΩΡΑ: 14:45
Αίας Κορίνθου - ΑΟ Ασπροκάμπου
Αγ. Θεόδωροι - Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Άρης Βοχαϊκού - Ολυμπιακός Λουτρακίου
 Αστέρας Δερβενίου - ΑΟ Ρομά
 Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - Θύελλα Κ. Διμηνιού

Ο Αστέρας Δερβενίου τίμησε τον Νίκο Κούνη.

 Robipttj
Ο Αστέρας Δερβενίου διοργάνωσε, πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνα του με τον ΑΣ Αγ. Θεοδώρων, σεμνή τελετή για να τιμήσει τον παλιό του παράγοντα Νίκο Κούνη.
K7qtcnm8Ο Νίκος Κούνης είναι ιδρυτικό μέλος του Αστέρα το μακρινό 1971 και ήταν μέλος των πρώτων αλλά και των κατοπινών Διοικητικών Συμβουλίων. Υπηρέτησε  τον Αστέρα από τη θέση του εφόρου υλικού αδιαλείπτως μέχρι και το 1987. Ακόμα και τώρα παρακολουθεί και ενισχύει τον Αστέρα «το τρίτο του παιδί», όπως ο ίδιος συχνά τον αποκαλεί. Σε όλα τα χρόνια που ήταν στο Δ.Σ. ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους παίκτες, παρόλο που συχνά τους μάλωνε γιατί αυτοί δεν πρόσεχαν τον ρουχισμό  της ομάδας ή έβγαιναν να παίξουν, εκείνο τον καιρό, με αγυάλιστα τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.
 Qqkovu0q
Στη γιορτή που διοργάνωσαν το ΔΣ του Αστέρα μαζί με παίκτες των περασμένων χρόνων και την οποία χειροκρότησαν όλοι οι φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο, απονεμήθηκε στον Νίκο Κούνη πλακέτα εκ μέρους του ΔΣ του Αστέρα, μπάλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών της εποχής του, λάβαρα και ανθοδέσμες από τους παλαιούς παίκτες του Αστέρα. 
 Nxyrzz1g
Από πλευράς παλαιών ποδοσφαιριστών του Αστέρα έδωσαν το  παρόν οι: Βασίλης Μαραμαθάς, Αντρέας Σιάπικας, Βλάσης Κουρής, Αποστόλης Μανέτας, Νίκος Βυζάς, Γιάννης Σαράμπαλης, Χρήστος Παπασταμόπουλος, Γιώργος Κόρας, Δημήτρης Μετεβελής, Παντελής Μαραμαθάς, Γιώργος Καραούζος, Γιώργος Καλυτέρης, Στέλιος Κατούφας, Γιώργος Μετεβελής και ο Σωτήρης Γιαννόπουλος.
 Ο Αστέρας σ’ ευχαριστεί Νίκο για όσα του προσέφερες.
 6zkjgju0Mhoq6eng
FufijgjcH5rhrycc
 Utuoeena
φωτορεπορτάζ: asterasderveniou.gr